Hiring
$18,500-$19,500
$23,000-$25,000
$18,000-$25,000
2024-04-26 1548 views
【荃灣區】【WM Café & Bar】約咗春哥喺荃灣食飯,呢幾日食咗兩次 WM Café & Bar,喺呢度都有分店,唔好理世俗嘅眼光喇,就入去試吓佢啦。不過春哥係一位好就得人嘅同事,為咗我寫嘢寫得爽啲,佢堅持叫啲同之前唔重覆嘅食物。其實呢度個餐牌都幾多嘢揀,無需要過慮嘅。我哋先試個 $88 嘅「WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉」,我係一個好憎食肉醬嘅人,但係呢一款肉醬唔太濃味,幾啱我口味。跟住試 $148 嘅「意式海鮮薄餅」,有蝦肉、魷魚、蟹肉、青口、紫洋蔥、燈籠椒、芝士,上菜見到佢都相當足料,鋪到滿晒。味道上都幾豐富,好重海鮮味,幾好食嘅。另外我哋仲試咗兩款小食,分別係 $58 嘅「炸洋蔥圈配車打芝士醬」同 $58 嘅「炸檸檬雞槌」,前者幾邪惡,配埋芝士醬幾惹味,後者好特別,啖啖肉都好香口。我哋冇叫嘢飲,加埋一嘅埋單價係 $387,唔差嘅。。。(地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖)@wmcafebar呢間餐廳我寫過其他分店嘅用餐體驗以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜尋返嗰次嘅用餐體驗記錄:大埔區:1am1361沙田區:1am1365#1amfoo

(地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖)

@wmcafebar

大埔區:1am1361
沙田區:1am1365

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #WMCaféBar #WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉 #意式海鮮薄餅 #炸洋蔥圈配車打芝士醬 #炸檸檬雞槌 #1am1366 #1ambackup
2024-04-25
今晚我和朋友去了荃灣一間cafe吃好西.平日晚有不同的半價優惠, 都幾抵, 今日是星期三, 所以我們叫了星期三的半價優惠菜式:WM美式豬仔骨 (半份) 配田園沙律, 薯條 ($109):豬仔骨煮得夠淋夠軟熟, 很容易切開, 完全不會韌.同埋真係好入味, 好好食, 好香, 幾正.另外田園沙律都好fresh, 幾開胃, 不錯.薯條非常香脆, 幾香口.烤澳洲豬扒配時令蔬菜. 薯蓉 ($198):因為我和朋友都很喜歡吃豬, 所以我們兩個主菜都選了豬.豬扒煮得一點都不韌, 好軟熟.另外個汁幾香甜, 同豬扒好match, 我都幾鐘意食.另外薯蓉非常滑, 幾香口, 奶味香濃, 幼滑.食完2個主菜後, 當然是想吃甜品.見到店面有不少蛋糕, 幾吸引.最後我們點了WM自家製蛋糕--阿華田脆脆芝士餅 ($48):又幾特別, 阿華田幾香口, 又不會太甜, 甜度剛剛好, 幾好食.加左一之後, 埋單都不過$400, 算幾抵, CP值高.
今晚我和朋友去了荃灣一間cafe吃好西.
豬仔骨煮得夠淋夠軟熟, 很容易切開, 完全不會韌.
同埋真係好入味, 好好食, 好香, 幾正.
另外田園沙律都好fresh, 幾開胃, 不錯.
薯條非常香脆, 幾香口.
烤澳洲豬扒配時令蔬菜. 薯蓉 ($198):
因為我和朋友都很喜歡吃豬, 所以我們兩個主菜都選了豬.
豬扒煮得一點都不韌, 好軟熟.
另外個汁幾香甜, 同豬扒好match, 我都幾鐘意食.
另外薯蓉非常滑, 幾香口, 奶味香濃, 幼滑.

食完2個主菜後, 當然是想吃甜品.

見到店面有不少蛋糕, 幾吸引.

加左一之後, 埋單都不過$400, 算幾抵, CP值高.
2024-02-28
2024-03-05 1063 views
🔸Set Dinner   $288餐湯係忌廉龍蝦 蟹肉湯 Lobster Bisque 一上枱就聞到個龍蝦湯味十分香濃,而且份量都唔少,好滑好香好好飲,湯中央仲放咗蟹肉,有咸鮮味,跟餐湯仲配咗一個豬仔包,除咗可以搽牛油之外,仲可以用嚟蘸龍蝦湯一齊食,淨係個頭盤已經夠睇頭。主菜 烤美國安格斯肉眼扒配紅酒汁 Grilled US Angus Rib eye Steak with red wine sauce大大件高質肉眼扒 👍🏻,今次想食生啲,只要咗medium五成熟,牛扒放咗喺一堆薯蓉上面,肉眼扒烤得剛剛好🤪肉質嫩滑juicy,可能只係烤五成,無煎牛扒嗰啲美拉德反應,牛肉無焦香,但肉質嫩嫩哋,嗰牛扒汁係好重紅酒香味嘅,咸咸哋,用嚟蘸半熟嘅嫩牛扒就最啱。靚嘅牛扒鮮肉,其實簡單蘸點岩鹽食就最美味,餐廳跟碟都配有一份粉紅岩鹽。Dessert WM 自家精選蛋糕 係藍莓cheesecake,呢個甜品唔會太甜幾好味😚餐跟一杯飲品 凍百香果茶,清清甜甜用嚟跟個芝士蛋糕一齊食 就更加好味啦。味道:8/10性價比:7/10🔸窩夫配雪糕   $68 Waffle with ice cream窩夫係即叫即

🔸Set Dinner   $288
主菜 烤美國安格斯肉眼扒配紅酒汁
味道:8/10
性價比:7/10

🔸窩夫配雪糕   $68
Waffle with ice cream
窩夫係即叫即焗㗎(要等約十分鐘),熱辣辣脆卜卜嘅窩夫上面放咗一球朱古力雪糕,配咗啲藍莓同埋草莓,呢個甜品唔算好甜,冷熱混合一齊增加口感。
味道:7/10
性價比:7/10
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 忌廉龍蝦湯
2024-03-02 719 views
養寵物嘅大家有時假日都會帶埋毛仔毛囡出街食下野 周圍去影下靚相今日黎到海之戀商場呢個商場係pet friendly嘅好多餐廳同店舖都俾毛孩一齊入而呢間西餐廳 毛孩都可以一齊入佢係有戶外位置 可以chill住咁食嘢室內又有靚靚特色牆可以打卡影靚相而家仲要好抵食 晚市會有特價餐 抵至半價我地叫左黑松露雜菌pizza轉套餐(+38)先上套餐 餐湯係龍蝦湯個湯好有驚喜 佢係有甘甘地果陣龍蝦味而且夠挺身 唔會好稀以呢個價錢嚟講性價比好高另外亦都包咗兩隻炸蠔 同埋沙律炸蠔咬落Creamy 唔會炸到乾爭爭沙律亦都夠新鮮 面頭有塊柚子食落好Fresh叫咗套餐嘅,亦都會包個餐包 係黑糖餐包上枱嗰一刻嗰包係熱辣辣 所以做到外脆內軟加埋牛油 可以媲美某餐廳嘅黑糖麵包Pizza有得揀厚/薄餅底而我係揀咗薄批佢批B濕濕嘅部份做到餅乾咁脆而成個Pizza有滿滿嘅菇同芝士配返薄批唔會肥膩黑松露醬亦都好夠 每塊都有一堆好香唔會好油另外叫咗半份美式豬仔骨 配沙律同薯條薯條係粗薯條,而且仲保留到脆口份量好多豬仔骨切落夠腍 肉質一絲絲嘅配埋美式醬 好惹味而且啖啖肉 唔會得骨位夾埋沙律 又可以清一清個口餐飲叫咗朱古力咖啡同百
養寵物嘅大家

佢係有戶外位置 可以chill住咁食嘢
室內又有靚靚特色牆

可以打卡影靚相
而家仲要好抵食 晚市會有特價餐 抵至半價

我地叫左黑松露雜菌pizza轉套餐(+38)

先上套餐 餐湯係龍蝦湯
個湯好有驚喜 佢係有甘甘地果陣龍蝦味
而且夠挺身 唔會好稀
以呢個價錢嚟講性價比好高
另外亦都包咗兩隻炸蠔 同埋沙律
炸蠔咬落Creamy 唔會炸到乾爭爭

沙律亦都夠新鮮 面頭有塊柚子
食落好Fresh
叫咗套餐嘅,亦都會包個餐包 係黑糖餐包

上枱嗰一刻嗰包係熱辣辣 所以做到外脆內軟

配返薄批唔會肥膩
黑松露醬亦都好夠 每塊都有一堆
好香唔會好油

另外叫咗半份美式豬仔骨 配沙律同薯條

薯條係粗薯條,而且仲保留到脆口
份量好多
豬仔骨切落夠腍 肉質一絲絲嘅

配埋美式醬 好惹味
而且啖啖肉 唔會得骨位

夾埋沙律 又可以清一清個口

餐飲叫咗朱古力咖啡同百香果紅茶

估唔到佢杯咖啡都幾大杯,而且唧埋cream
不過就甜咗少少

百香果紅茶就清清地 唔會太酸

最後叫咗蛋糕
巴斯克蛋糕同埋Tiramisu
巴斯克蛋糕做到流心效果 係個好輕盈嘅芝士蛋糕
Tiramisu 酒味唔算強烈 少少咖啡味 鬆軟 係一個適合大家一齊食嘢蛋糕

呢間餐廳真係坐得舒服又抵食

2024-02-28
Type of Meal
Dinner
  • 龍蝦湯
  • 黑松露雜菌薄餅
2024-01-28 1276 views
Happy Friday 又去搵好西食🤣 今次揀左海之戀商場入面既WM Cafe & Bar,遲左收工差唔多8點去到已經坐滿哂人,室外好chill幾有氣氛 但今個星期太凍得幾度🥶 都係坐係入面算Menu 都非常多款式選擇,Pizza、Burger、Pasta、Risotto、Main Course 樣樣都齊,唔算太肚餓就揀左日本帶子明太子扁意粉同雙層安格斯芝士牛肉漢堡兩款only🤪✨日本帶子明太子扁意粉 $158有5粒帶子,帶子彈牙煎得幾香口,明太子醬汁濃郁得黎有少少辣香,意粉既軟硬煮得剛剛好,配搭帶子同明太子嘅組合,味道超級滿足,明太子嘅鹹香同帶子嘅鮮甜完美融合,另外仲有少少野菌點綴,整體幾好而且份量都足夠,好飽!✨雙層安格斯芝士牛肉漢堡 $128 配薯條(+$18)安格斯牛肉好鮮嫩多汁,勁厚身,漢堡內仲有兩層芝士,口感creamy,香味濃郁,啲肉汁同芝士嘅結合,真係一絕!加埋生菜、番茄、洋蔥、幾粒酸瓜同香脆嘅麵包,味道更加豐富,超大份好飽肚,薯條都完全唔慳皮,熱辣辣上碟,捧腹而回。✨+$38套餐(沙律, 吉列炸蠔, 是日餐湯/餐包, 凍西柚蜂蜜綠茶)套餐既沙律作為前菜份量會相對輕盈

✨日本帶子明太子扁意粉 $158

✨雙層安格斯芝士牛肉漢堡 $128 配薯條(+$18)

套餐既沙律作為前菜份量會相對輕盈一點,另配兩粒吉列炸蠔,脆卜卜好食,餐湯則好普通蕃茄湯,無特別材料較為失望,餐包就比我想像中好食,配牛油有驚喜。
凍西柚蜂蜜綠茶好開胃,有少少西柚嘅酸爽同蜂蜜嘅甘甜味,口感好涼爽,好解渴而且唔算好甜岩哂我,唔洗加錢飲都幾抵。

整體食物都不錯,西鐵站商場黎講依個價錢真係算抵,又方便環境又唔錯有露天位置,會再黎食,我見晚市都坐滿哂人,不過侍應態度就幾差,無咩禮貌,無笑容都算,講野語氣都好惡,希望下次黎唔係咁。
2024-01-26
Type of Meal
Dinner
4 day(s) ago 0 views
間餐廳喺海之戀商場入邊性價比都算幾高餐廳老闆好好人,見到全場每台都送一客精美前菜Parma Ham唔會死鹹同埋太多筋!生菜好新鮮**忌廉龍蝦蟹肉湯** - 濃郁的忌廉湯底完美地融合了新鮮肥美的龍蝦和蟹肉的甜美鮮味,香氣撲鼻,令人垂涎欲滴。. **香煎帶子海鮮龍蝦汁扁蔥粉** - 香煎後外焦內嫩的帶子,配以鮮美可口的龍蝦汁,灑上爽脆的蔥花,口感層次豐富,滋味絕佳。. **芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯** - 肥美多汁的蟹肉被完美地包裹在鮮嫩多汁的大啡菇中,再灑上芝士,香濃滑順,最神奇就係食晒成碗飯都唔覺得好油膩!飽滿Q彈的意大利飯配上香菇鮮美多汁的牛肝菌醬!. **WM自家製士多啤梨芝士蛋糕** - 這款蛋糕定必是出自名師之手,濕潤鬆軟的芝士蛋糕,超級軟滑,而且餅底都好好味!. **朱古力心太軟** - 外層熱辣辣的外殼,一口咬下便能感受到濃郁滑溜的朱古力心,口感柔嫩細滑. **WM英式炸鱈魚柳酸忌廉- 酥脆的外層包裹住鮮嫩多汁的鱈魚柳,是一道絕佳的英式經典。. 百香果冰紅茶** -清新可口的百香果冰紅茶,是消暑解渴的絕佳組合。. **熱檸檬紅茶** - 溫和回甘的檸檬紅茶,溫度恰到
間餐廳喺海之戀商場
入邊性價比都算幾高

餐廳老闆好好人,見到全場每台都送一客精美前菜

Parma Ham唔會死鹹同埋太多筋!生菜好新鮮

**忌廉龍蝦蟹肉湯** -

. **香煎帶子海鮮龍蝦汁扁蔥粉** -

. **芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯**
飽滿Q彈的意大利飯配上香菇鮮美多汁的牛肝菌醬!

. **WM自家製士多啤梨芝士蛋糕** -

. **朱古力心太軟** -

. **WM英式炸鱈魚柳酸忌廉-
酥脆的外層包裹住鮮嫩多汁的鱈魚柳,是一道絕佳的英式經典。

. 百香果冰紅茶** -
清新可口的百香果冰紅茶,是消暑解渴的絕佳組合。

. **熱檸檬紅茶** - 溫和回甘的檸檬紅茶,溫度恰到好處,回味悠長,是舒緩身心的好選擇。
5 day(s) ago 0 views
相約了好久不見的朋友飯聚,由於朋友分別有住新界西及九龍東,為了方便大家便選了屯馬線上的荃灣西,然後網上搜尋了幾間適合大伙兒的餐廳,最後大家就揀左呢間。打電話BOOK 8位,有得揀室內或室外位置,最開心是問到沒有用膳限時,可以同朋友傾計傾耐點。餐廳位於商場三樓,可以經地鐵C4出口或E2出口前往,但E2就要穿過Donki,用佢裡面一部扶手電梯上三樓。餐廳位於三樓的盡頭,不近扶手電梯,所以比較靜,但尚算易找到。餐廳面積大,座位寬敞,坐得舒服。雖然是星期五晚,但人客不多,所以餐廳內不會很噪,有利朋友間交談。其中一個朋友揀了意粉,另加 $38 會有一個小湯,小沙律,炸蠔及飲品。我們其餘每人就揀了一個SET DINNER,套餐包湯,甜品及飲品。餐廳內服務員不多,所以不能期望任何一刻都即時有人SERVICE你,但他們都很努力工作,所以服務速度我覺得是合理的,而且禮貌很好,很HELPFUL。上菜不快,所以如果你是比較心急的人,可能要留意。而我們因為一伙兒難得聚會,忙於傾談,所以沒有大問題。湯及主菜的份量都很足夠,我選了C餐 漢普夏有骨豬扒 (抱歉!食了大半才想起拍照) ,出乎意料的豬扒肉很柔軟,味道亦

湯及主菜的份量都很足夠,我選了C餐 漢普夏有骨豬扒 (抱歉!食了大半才想起拍照) ,出乎意料的豬扒肉很柔軟,味道亦很好。其他朋友都讚賞食物味道好,對食物的味道很滿意。
晚餐C 漢普夏有骨豬扒 (抱歉!吃了大半才想起拍照!)
套餐甜品可選芝士餅或心太軟,味道都不錯。
芝士餅
是晚我們人均消費約$210,可以自在地飯聚,然後大家可以約半小時便回到家,這應該是北上消費做不到的事。
2024-07-19
晚餐C 漢普夏有骨豬扒 (抱歉!吃了大半才想起拍照!)
芝士餅
  • 漢普夏有骨豬扒
聽到海之戀Donki有個新don don station夾公仔 緊係要行下玩下 玩完上到最高 見到呢間cafe 環境好大 又好岩坐低chill下食dinner 就擇左呢間試🥰💫忌廉龍蝦蟹肉湯 and 是日餐湯(番茄湯)龍蝦蟹肉湯好新鮮 好重蟹味 正番茄湯就好鮮甜☺️💫香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉帶子煎得好香 仲有龍蝦🦞 意大利粉好彈牙 連埋個龍蝦汁 好食到停唔到口😋💫芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯個risotto 好creamy, 最夾係配有牛肝菌,大啡菇裝滿芝士蟹肉👍🥤凍西袖蜂蜜綠茶, 岩哂咁熱既天氣解渴Tiramisu蛋糕/ 心太軟心太軟切開一半 裡面既朱古力醬即刻溢出😍我就當然唔會浪費 用蛋糕沾上朱古力醬一併食埋Tiramisu cake好鬆軟綿密👍

💫忌廉龍蝦蟹肉湯 and 是日餐湯(番茄湯)
龍蝦蟹肉湯好新鮮 好重蟹味 正
番茄湯就好鮮甜☺️

💫香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉

💫芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯

🥤凍西袖蜂蜜綠茶, 岩哂咁熱既天氣解渴

Tiramisu蛋糕/ 心太軟

Tiramisu cake好鬆軟綿密👍

小朋友係附近玩完,Happy Friday揀左呢間餐廳享愛下美食。餐廳原有戶外地方,仲可以睇到日落,氣氛幾好。✨️主菜加38蚊就可以變做套餐,有沙律、吉列炸蠔和龍蝦湯,都幾化算。吉列炸蠔好出色,新鮮即炸,外皮酥脆,內裡的蠔好飽滿,又多汁。龍蝦湯夠creamy,味道香濃。我地點左:✨️黑松露雜菌薄餅餅底脆卜卜,上面鋪滿左雜菇和芝士,食落去的時候滲出濃濃的黑松露味道,大人小朋友都好岩食。✨️日本帶子明太子扁意粉意粉掛滿明太子忌廉汁,食落去有淡淡的鹹香味。帶子夠新鮮,煎到表面焦香,入面的肉依然細嫩。✨️日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉扁意粉加上墨魚汁和蒜粒去炒,味道濃郁,蒜味好香。魷魚煮得剛剛好,口感彈牙,與墨汁意粉好夾。呢間餐廳無論係食物質素定係環境氣氛都唔錯,值得再來。
小朋友係附近玩完,Happy Friday揀左呢

間餐廳享愛下美食。餐廳原有戶外地方,仲可

以睇到日落,氣氛幾好。

✨️主菜加38蚊就可以變做套餐,有沙律、吉列炸

我地點左:
✨️黑松露雜菌薄餅

餅底脆卜卜,上面鋪滿左雜菇和芝士,食落去

的時候滲出濃濃的黑松露味道,大人小朋友都好岩食。

✨️日本帶子明太子扁意粉

意粉掛滿明太子忌廉汁,食落去有淡淡的鹹香

味。帶子夠新鮮,煎到表面焦香,入面的肉依然細嫩。

✨️日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉

扁意粉加上墨魚汁和蒜粒去炒,味道濃郁,蒜

味好香。魷魚煮得剛剛好,口感彈牙,與墨汁意粉好夾。

呢間餐廳無論係食物質素定係環境氣氛都唔錯,值得再來。

半年有多冇黎幫襯啦,今日黎海之戀買bagel🥯,順便食個晚餐。餐廳座位寬敞,就算坐喺卡位都好闊落。點左個晚市套餐,CP值都幾高🤩。香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉$178呢個意粉真係好多醬汁🤩,海鮮份量都幾多而且好新鮮。有幾粒大蝦、兩粒大嘅帶子同埋青口。食晒成碟意粉基本上都好飽,再食埋甜品真係超級飽,下次會試吓揀心太軟,因為芝士蛋糕實在太滯啦。套餐🍽️揀左忌廉龍蝦蟹肉湯,蟹肉就唔係好食到,但係龍蝦味好濃郁。甜品🍮:wM自家精選蛋糕🍰 - 芝士蛋糕飲品🍸:凍百香果紅茶✏️有加一服務費📍 WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉$178

甜品🍮:wM自家精選蛋糕🍰 - 芝士蛋糕

飲品🍸:凍百香果紅茶

✏️有加一服務費

📍 WM Café & Bar (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖
約friend去荃灣西海之戀食飯,想食西餐,喺商場水牌上揀咗呢間試吓~地方闊落,有好多卡位又有戶外露天座位餐牌有好多款dinner set同二人套餐,我地想食pizza,最後決定散叫再加錢轉套餐,兩個人埋單唔使4百蚊,整體有呢個quality我覺得唔錯,最緊要係坐得舒舒服服叫主食加$38轉套餐就有埋蕃茄湯/龍蝦湯+沙律+二隻吉列炸蠔+餐飲每枱贈送沙律意式海鮮薄餅餅底夠薄,焗到脆邊,餡料有蝦肉、魷魚、蟹肉、青口、紫洋蔥、燈籠椒、芝士,好足料,唔錯!食嘅時候芝士無拉絲畫面,如果焗多陣芝士溶勁啲應該仲好食😙份量大,適合同朋友開心share千層麵麵質煙韌,層層疊放滿芝士🧀+肉醬,調味適中冇過濃過鹹👌🏻圍住成個兜都係薯蓉🤤跟餐餐飲加$18就可以轉成特飲,好大杯好抵飲!「藍蝶之夜」即係藍莓梳打,入面有好多藍莓,唔會太甜「雪沙草莓」🍓夏天最鍾意飲沙冰,清爽解渴,超正!
地方闊落,有好多卡位又有戶外露天座位

每枱贈送沙律

「雪沙草莓」🍓夏天最鍾意飲沙冰,清爽解渴,超正!
2024-07-17 0 views
今晚嚟試佢嘅二人套餐,真係有好多嘢食,好多選擇㗎!首先有兩碗忌廉龍蝦湯,佢嘅口感好順滑,龍蝦味好香濃,再加上少少嘅忌廉令到整體嘅感覺更加香滑。前菜方面就有巴馬火腿哈密瓜多士,火腿同哈密瓜當然係最match嘅配搭,火腿嘅鹹香味加上哈密瓜多汁香甜真係好好食。原來佢下面仲加上咗牛油果蓉令到口感更加清新,而多士亦都焗得好香脆,呢個真係好加分,好好食。而主菜方面可以揀兩款,我就揀咗安格斯牛柳配海虎蝦、帶子同時令蔬菜。牛柳可以揀佢嘅熟度,我就揀咗五成,牛柳好重牛味,多汁,好重炭燒味。而蝦亦都好大隻,而且肉質好實好彈牙。而帶子亦都煎得好靚表面香脆而入面又唔會熟佢嘅,擺盤都好靚㖭啊。煮食就揀咗伊比利亞有骨豬扒,配上帶子、青蘋果條同柚子海鹽醬,肉質唔硬,反而好彈牙,而且多汁,呢個大推薦。一上菜嘅時候已經聞到好香炭火味,估唔到配上青蘋果條可以更夾,青蘋果嘅清新令到成個菜式好balance。甜品方面有2款。柚子海鹽朱古力蛋糕,蛋糕嘅表面焗得好酥脆,同時又有淡淡的柚子香味飄出,真係好正呀。另一個係紅莓士多啤梨巴斯克蛋糕,巴斯克蛋糕好軟滑,芝士味好香濃。

2024-07-16 0 views
近排去開海之戀,去咗間好chill嘅意大利餐廳食晚飯!餐廳分室內同室外兩部份,室內格調尚,室外飽覽港灣靚景!烤大啡菇野菌芝士意大利飯嘅大啡菇以烤焗形式,保持肉質豐厚多汁,意大利飯軟硬適中,有咬口,啡茹切粒混合芝士,芝味無窮!意式海鮮薄餅配料多兼賣相吸引,有蝦肉.魷魚.蟹肉.青口.紫洋蔥.燈籠椒.芝士,各種材料配合得宜,餅底好鬆脆,好食到停唔到口!WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉份量多,酸酸甜甜,夾雜在千層麵中間,非常滋味,面頭加咗芝士和香草,令到味道更濃而不膩。
近排去開海之戀,去咗間好chill嘅意大利餐廳食晚飯!
餐廳分室內同室外兩部份,室內格調尚,室外飽覽港灣靚景!
WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉份量多,

2024-07-15 0 views
收工搵咗間西餐廳食,兩個人嗌咗個和牛肉醬千層麵配薯蓉,一個烤豬鞍扒,仲有德州辣雞翼。千層麵啲薯蓉乾爭爭,唔係平時薯蓉正常質地,好奇怪,啲肉醬亦都食唔出和牛。等咗好耐個烤豬鞍,應該真係即叫即整,係好食嘅,唔鞋有肉汁。雞翼就正常發揮。

2024-07-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-07-14 0 views
Emi都幾鍾意去海之戀,啲鋪頭唔同大商場一式一樣,早幾日去買野就順便食埋飯先番去,呢間Cafe係連埋Bar,可以飲野,亦都有戶外空間,唔係太熱嘅話出去飲番杯傾下計都唔錯🍻WM小食拼盤 $148 呢個拼盤有洋蔥圈、薯條、雞翼、吉列琵琶蝦、吉列墨魚餅同埋肉丸,薯條仲配芝士醬,要黎送酒真係一流🍟WM手撕豬肉Pizza $128|芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉 $138兩個主食都可以+$38跟餐,而個餐就有龍蝦湯、沙律同埋吉列炸蠔同埋野飲,手撕豬肉Pizza都幾足料,長通粉個芝士極拉絲🦀香橙特飲 $34|宇宙洛神 $38兩杯野飲都好igable,宇宙洛神係碟豆花梳打🍹

WM小食拼盤 $148

香橙特飲 $34|宇宙洛神 $38
兩杯野飲都好igable,宇宙洛神係碟豆花梳打🍹