Restaurant: Uncle Fong Hotpot Restaurant (Millennium City 5 (apm))
Terms & Details:
4 day(s) ago 0 views
人少少去烚下烚下都想試多幾款食物,不過又擔心浪費?來到「方叔叔重慶老火鍋」就沒有這個煩惱,這裡點選火鍋食材,可選半份或全份,這個構思,對於像我們只有兩個人來說,值得一讚!另外,餐廳會在餐前先提供滋潤糖水,食火鍋前,讓客人先護一護胃。 😋餐廳使用QR code,是日選擇:湯底:雙拼鴛鴦鍋 - 普通辣 / 皮蛋香菜湯🍽鴛鴦麻辣鍋麻香撲鼻,辣味十足,夠晒麻! 皮蛋香菜湯微帶鹹香,清新鮮香。1️⃣鮮活海蟶(半份)🍽沒有沙,夠鮮甜。2️⃣珊瑚蚌、桂花蚌(半份)🍽柔軟彈牙,肉質鮮嫩。3️⃣大刀豬腰片(半份)🍽爽滑鮮美。 4️⃣萵筍條(半份)🍽翠綠色澤,清新爽口。 5️⃣鰻魚(白鱔)(半份)🍽鮮嫩細滑。6️⃣手打魚籽蝦滑、手打墨魚滑(半份)🍽滑溜順口、鮮美。7️⃣鴨血(半份)🍽吸收麻辣湯汁,刺激味蕾首選。8️⃣炸芋頭(半份)🍽軟糯粉嫩。9️⃣鮮鵝腸(半份)🍽爽口彈牙。🔟韭菜豬肉水餃(半份)🍽薄薄的皮,滿滿的餡料。📣5月份推出激減優惠,消費滿200元,即送100元現金券於下次消費使用。下次消費亦是每消費200元,可使用1張減100元優惠券,這優惠是無封頂使用(套餐不能使用),而有效期為派發起計30天。*此推廣優惠不適用於中環店*
人少少去烚下烚下都想試多幾款食物,不過又擔心浪費?

😋餐廳使用QR code,是日選擇:
湯底:雙拼鴛鴦鍋 - 普通辣 / 皮蛋香菜湯
1️⃣鮮活海蟶(半份)
🍽沒有沙,夠鮮甜。
2️⃣珊瑚蚌、桂花蚌(半份)
🍽柔軟彈牙,肉質鮮嫩。
3️⃣大刀豬腰片(半份)
🍽爽滑鮮美。
4️⃣萵筍條(半份)
🍽翠綠色澤,清新爽口。
5️⃣鰻魚(白鱔)(半份)
🍽鮮嫩細滑。
6️⃣手打魚籽蝦滑、手打墨魚滑(半份)
🍽滑溜順口、鮮美。
7️⃣鴨血(半份)
🍽吸收麻辣湯汁,刺激味蕾首選。
8️⃣炸芋頭(半份)
🍽軟糯粉嫩。
9️⃣鮮鵝腸(半份)
🍽爽口彈牙。
🔟韭菜豬肉水餃(半份)
🍽薄薄的皮,滿滿的餡料。

*此推廣優惠不適用於中環店*
2024-05-30
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2024-05-28 0 views
主打重慶火鍋,少不了九宮格麻辣大紅鍋。但身為辣辣絕緣體,鴛鴦鍋是最好的選擇。(蕃茄鍋也算是某種程度的「紅湯」。熱茶帶少許麥味及花香,隨即人頭糖水:紅棗雪耳冰糖。同行牙媛及牙玲棄如敝履,稱為姥姥食物。其實糖水是滋潤及保護腸胃,避免進食太辣而產生不必要的反應。(1) 洛神花鮮橙特飲解辣清爽飲品。(2) 重慶耗兒魚又名剝皮魚。厚肉刺少,魚肉魚骨容易分離。(3) 功夫萵筍片 / 萵筍條前者選擇幼嫩部分切成薄片;後者會更清甜。口感及味道各有千秋。(4) 美國Prime牛小排大理石花紋清晰可見,富有牛味。(5) 稻田毛肚 黃牛先肚寬大薄身,以冰鎮方式處理。能夠在滾燙的湯底簡單灼燙,隨即收縮而保留爽脆口感。(6) 現炸豆皮薄如紙張,是響鈴天花板。高溫油炸令腐皮迅速膨漲,三扒兩潑吸收湯汁。「斯人若彩虹,遇上方知有。」雖然我被一條浸滿辣油的娃娃菜打倒,令菊花受損。重慶火鍋魅力所在:即使受過苦難,但總會回饋一點溫暖。對邊爐的熱愛,可以超越一切。

(1) 洛神花鮮橙特飲
解辣清爽飲品。

(2) 重慶耗兒魚
又名剝皮魚。厚肉刺少,魚肉魚骨容易分離。

(3) 功夫萵筍片 / 萵筍條
功夫萵筍片

(4) 美國Prime牛小排
美國Prime牛小排

大理石花紋清晰可見,富有牛味。

(5) 稻田毛肚

(6) 現炸豆皮
現炸豆皮

「斯人若彩虹,遇上方知有。」

以形補形  show  my  legs
2024-05-21
功夫萵筍片
美國Prime牛小排
現炸豆皮
以形補形  show  my  legs
  • 洛神花鮮橙特飲
2024-05-27 26 views
呢度嘅麻辣燙底夠辣,辣得嚟有麻香,食落有after taste。叫咗嫩牛肉、聖子、桂花蚌、生蠔、淮山、萵筍片、四寶丸、魚標、魚肚、黑柏葉。牛肉麻麻哋,,啲肉質好似梅梅地咁。海鮮值得讚,尤其係個桂花蚌,食落真係好鮮甜,雖然比較細條,但真係好有鮮味👍🏻聖子都好新鮮,同埋有好多隻。其他嘅食材都有水準嘅,鍾意佢哋嘅萵筍片,切得好薄片,食落又夠爽口。欣賞佢哋一開始就俾個糖水先,侍應話俾我哋暖下胃喎。另外叫咗烏龍檸檬茶,好好飲,有清香嘅烏龍味,同埋好大杯。

2024-05-22
Celebration
Birthday
  • 桂花蚌
2024-05-20 70 views
每次想食麻辣火鍋,必定會諗到方叔叔。前兩日FD去食收到現金券,話宜家方叔叔做咁激減優惠,每消費滿$200,即可以贈送$100現金券。下次消費每消費$200可使用1張減$100,仲無封頂TIM。不過哩個現金券就不適用套餐,同埋有效期只得30天,且不能用於中環店。FD有現金券,一定要快D去食啦。可樂同水仙烏龍檸檬茶,水仙烏龍茶味好香,檸檬添加咗淡淡香味,成杯唔會好甜,同火鍋好夾。麻辣鴛鴦鍋,今次揀咗麻辣湯底同番茄湯鍋。麻辣湯底,揀咗普通重慶辣,入口唔算好辣,食落回味甘甜,唔會口渴。功夫萵筍片,萵筍切得好薄身好考驗功夫,擺落番茄湯底,食落酸辣鮮甜,好味。小郡肝串串,郡肝處理得好乾淨,一D腥味都冇。郡肝食落彈牙爽口,同辣湯好夾。美國桶蠔,桶蠔有差唔多一隻巴掌大,睇到都O曬嘴。蠔肉肉質飽滿,鮮甜嫩滑,一隻已經足夠。紐西蘭精品羊肉卷,羊肉肥瘦均勻,每件羊肉都帶埋筋膜。羊肉食落一D都唔膻,反而好有羊味。長城小白豬午餐,午餐肉好大一件,肉味好重同埋有粒粒豬肉口感,好食。大刀豬腰片,豬腰片得好薄,微微卷起已經可以食。豬腰嫩滑爽口,點落辣椒粉更加好味。鮮海蝦串,海蝦好新鮮,食落鮮甜彈牙,不過就唔好擺辣湯,
鮮海蝦串,海蝦好新鮮,食落鮮甜彈牙,不過就唔好擺辣湯,好辣TIM
稻庭烏冬,烏冬煮1分鐘已經可以食。烏冬嗦曬番茄湯底酸甜鮮味,食落彈牙爽口
紅糖冰粉,配料好豐富,有果仁,提子幹,花生碎等。紅糖漿同冰粉好夾,飯後甜品黎講唔錯
2024-05-13
  • 功夫萵筍片
  • 水仙烏龍檸檬茶
  • 小郡肝串串
  • 長城小白豬午餐
  • 紅糖冰粉
聽聞方叔叔最近推出左我最愛嘅豬肚雞鍋,早兩日忍唔住即刻book☺️因為老公鍾意食辣,所以我點左鴛鴦鍋,一人一邊唔使爭☺️佢哋嘅豬肚雞鍋用料十足,超多豬肚同雞肉😋餐廳環境非常舒適,空間感十足☺️店員安排我哋坐低後即刻安排滋潤糖水並立即推介現時當造嘅春季養生菜同龍蝦拼盤,春季養生菜包括小群肝串串、姫松茸茹、鹽爆魚肚、龍須筍同紐西蘭青口,非常吸引🤩可惜老公對蝦敏感,又不好青口,兩個人又食唔到啲咩,所以我哋今次都冇點到🥲反而點左平時我哋都會食嘅野☺️鴨血(半份)鮮竹笙(半份)重慶炸酥肉(半份)桂花蚌(半份)重慶耗兒魚(半份)手打香菜牛肉滑(半份)黃金針菇(半份)准山條(半份)皇帝菜(半份)紅糖爆漿粑(半份)安格斯牛板翼(半份)鮮腐竹(半份)包漿豆腐(半份)今次點嘅火鍋配料,全部新鮮份量又岩岩好,仲有兩樣食落幾新奇,包括重慶耗兒魚同包漿豆腐👍大家可以試下😋走嗰陣,我哋仲有新奇大發現🤩以後食火鍋唔怕成陣味道啦😍佢哋有部全身除味蒸氣機,食完都可以香噴噴🥰🥰📍方叔叔重慶老火鍋 (創紀之城五期(apm)) (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-2號舖#重慶老火鍋 #方叔叔 #火鍋 #美食 #

鴨血(半份)
鮮竹笙(半份)
重慶炸酥肉(半份)
桂花蚌(半份)
重慶耗兒魚(半份)
手打香菜牛肉滑(半份)
黃金針菇(半份)
准山條(半份)
皇帝菜(半份)
紅糖爆漿粑(半份)
安格斯牛板翼(半份)
鮮腐竹(半份)
包漿豆腐(半份)

📍方叔叔重慶老火鍋 (創紀之城五期(apm)) (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-2號舖

#重慶老火鍋 #方叔叔 #火鍋 #美食 #apm #香港探店 #人氣火鍋 店 #美食日記
2024-04-25
  • 豬肚雞鍋
  • 紅糖糍粑
  • 爆漿豆腐
2024-05-03 83 views
今日約家姊食飯,兩姊妹超耐無單獨約會,自從佢成家立室,總係有姨甥女/仔係度阻頭阻勢,做電燈膽。諗起以前細個,最期待星期六日唔使返學,會成日同家姊一齊去M 記食下午茶,跟住穿梭屋邨既文具鋪同零食店,好懷念呀!証明姊老了!!家姊話想試方叔叔打邊爐好耐,今日一於試下真正既重慶火鍋,究竟姊食得幾辣🌶一入到去,麻辣味已經撲鼻。環境好舒服,座位闊落,卡位張枱仲好大添,留意到卡位同通道隔離張枱有一段距離之餘仲唔係平排,咁樣距離感會提升,好好既設計。鴛鴦鍋其中一邊係麻辣湯底,另一邊我嗌咗豬肚雞,好濃郁嘅胡椒&雞味,仲有唔少豬肚。我嗌咗碟現炸豆皮,尼個現炸豆皮真係必點,超有豆香味。豆皮放麻辣果邊姊真係頂唔順,因為會索晒啲湯汁,但放豬肚雞嗰邊簡直係一流。大部分菜式都有寫明建議淥幾耐時間,跟足建議既時間,確實係無錯,真係啱啱好。方叔叔既材料非常新鮮,海鮮上枱時仲有冰保持新鮮度,見有4月至8月既春季限定,嗌左半份鮮活海蟶,好肥美,好鮮甜,完全唔使蘸醬油,早知就嗌全份喇!想講方叔叔令我對黑毛肚&桂花蚌有好大既改觀,跟足建議淥既時間,超級脆口,係用脆黎形容,蘸蒜頭+麻油,香到無得頂。坦白講,我本身麻麻毛肚&桂花蚌

想講方叔叔令我對黑毛肚&桂花蚌有好大既改觀,跟足建議淥既時間,超級脆口,係用脆黎形容,蘸蒜頭+麻油,香到無得頂。坦白講,我本身麻麻毛肚&桂花蚌,係家姐想食先至嗌,但我諗我會掛住方叔叔既黑毛肚&桂花蚌。

牛肉我地就嗌左美國Prime牛小排(半份) & 手切牛(半份),2隻牛肉都好有油香&牛肉味,而手切牛口感軟彈,所以手切牛略勝牛小排。

唔可以唔提既就係2杯巨型飲品,洛神花鮮橙特飲&水仙烏龍檸檬茶,見到都好開心,仲要好飲,48蚊咁大杯特飲,係打邊爐嘅世界簡直係恩物。材料關係,洛神花鮮橙特飲會比水仙烏龍檸檬茶濃味🍊,而水仙烏龍檸檬茶就啖啖清香🍃。

最後,俾姊發現有黑糖糍粑,梗係點都要食埋佢先收手。炸得啱啱好,超級軟糯,中間係流心黑糖,姊對軟糯既食物係無抗拒能力🤤

📍 方叔叔重慶老火鍋
2024-04-29
2024-05-03 45 views
放工又同朋友嚟方叔叔食飯🔥 好高質嘅火鍋店!食材高質素 環境舒適,服務態度好好,絕對值得嚟食🤤 今次啲嘢食叫到成枱都係,好飽肚😋😋安格斯牛板翼(半份)肉質鮮嫩,入口即化,是一道美味的肉品選擇鮮活海蟶(半份)必食新推出蟶子!口感爽嫩,鮮味十足🪼小水母(半份)口感爽滑,味道鮮美,好特別嘅火鍋食材😋👍鮮魚膘(半份)肉質鮮嫩多汁,口感豐富,味道鮮美手打魚籽蝦滑(半份)質地細膩滑嫩,蝦味濃郁!鮮黃喉(半份)推薦!肉質鮮嫩,味道鮮美,口感極爽滑稻田毛肚(半份)大大片毛肚,口感爽口彈牙😋姬松茸菇質感好鮮爽,味道濃郁香甜,是一種高級的菇類食材😍萵筍條(半份)清甜爽脆~黃金針菇(半份)稻庭烏冬(一份)唐生菜(半份)娃娃菜(半份)

安格斯牛板翼(半份)
肉質鮮嫩,入口即化,是一道美味的肉品選擇

鮮活海蟶(半份)
必食新推出蟶子!口感爽嫩,鮮味十足

🪼小水母(半份)
口感爽滑,味道鮮美,好特別嘅火鍋食材😋👍

鮮魚膘(半份)
肉質鮮嫩多汁,口感豐富,味道鮮美

手打魚籽蝦滑(半份)
質地細膩滑嫩,蝦味濃郁!

鮮黃喉(半份)
推薦!肉質鮮嫩,味道鮮美,口感極爽滑

稻田毛肚(半份)
大大片毛肚,口感爽口彈牙😋

姬松茸菇
質感好鮮爽,味道濃郁香甜,是一種高級的菇類食材😍

萵筍條(半份)
清甜爽脆~

黃金針菇(半份)
稻庭烏冬(一份)
唐生菜(半份)
娃娃菜(半份)
方叔叔重慶老火鍋 @unclefonghotpothk 一年四季都好鐘意打邊爐😁又來方叔叔啦🔥最近佢地出左春季養生菜式一定要試下啦🙌質素一如既往禁好👏🏻湯底叫左豬肚雞鴛鴦鍋底超級足料加入大量豬肚、雞件同白胡椒湯底夠濃郁~又暖胃👏🏻湯頭超好味麻辣湯底叫左小辣~惹味麻香豬肚雞鍋底配上春季養生菜🥬養生又暖胃必點鹽爆魚肚~夠哂厚身~放入豬肚雞鍋吸收晒成個湯底嘅精華🥹好正🙌仲有龍蝦拼盤、小群肝串串、姬松茸菇、紐西蘭青口、龍須筍、鮮活海蟶呢幾款都係春季新菜式大家可以嚟試吓喎😆例牌都係必叫彈牙墨魚滑、鮮味鮮龍躉片仲有美國牛板腱同潮汕手打牛筋丸每份食材份量我都係選半份~禁就可以食多幾款📍觀塘道418號創紀之城五期APM 5樓L5-2號
方叔叔重慶老火鍋 @unclefonghotpothk
一年四季都好鐘意打邊爐😁

又來方叔叔啦🔥最近佢地出左春季養生菜式
一定要試下啦🙌質素一如既往禁好👏🏻

湯底叫左豬肚雞鴛鴦鍋底
超級足料加入大量豬肚、雞件同白胡椒

湯底夠濃郁~又暖胃👏🏻湯頭超好味
麻辣湯底叫左小辣~惹味麻香

豬肚雞鍋底配上春季養生菜🥬養生又暖胃

必點鹽爆魚肚~夠哂厚身~放入豬肚雞鍋
吸收晒成個湯底嘅精華🥹好正🙌

仲有龍蝦拼盤、小群肝串串、姬松茸菇、
紐西蘭青口、龍須筍、鮮活海蟶

呢幾款都係春季新菜式
大家可以嚟試吓喎😆

例牌都係必叫彈牙墨魚滑、鮮味鮮龍躉片
仲有美國牛板腱同潮汕手打牛筋丸

每份食材份量我都係選半份~禁就可以食多幾款

📍觀塘道418號創紀之城五期APM 5樓L5-2號
2024-04-17 73 views
我一直喜歡幫襯方叔叔火鍋, 因覺得最有特色又會出新款, 最近麻辣火鍋介有得仲了春季限定新品!新推出龍蝦拼盤再配上春季限定既豬肚雞鍋🐔養生正氣最啱我的心水!另外仲出了的是豬肚雞湯,這是加入了紅棗杞子的養生食材,白胡椒香味俱全,口感奶滑,雞肉又鮮嫩,未開始火鍋前我都先喝了碗。配料新鮮又多選擇, 我點了多款牛豬羊、美國牛板腱、鮮蝦、白鱔片、蔬菜🥬等等,高水準的食材和店員親善服務質素, 確使我覺得滿意🧡觀塘觀塘道418號創紀之城五期五樓L5-2鋪
新推出龍蝦拼盤再配上春季限定既豬肚雞鍋🐔
養生正氣最啱我的心水!

觀塘觀塘道418號創紀之城五期五樓L5-2鋪
2024-04-07 87 views
獨有嘅香辣,多款罕有嘅食材,食物質素又高,價格唔算貴,所以呢間火鍋店已經成為我屋企嘅老地方我地嘅Canteen 。我地都好鍾意呢度嘅空間好闊落,坐得好舒服,環境又寬敞。服務員的服務都好貼心,好好禮物。亦無人會催趕你埋單架,可以慢慢聚會打邊爐。中午一人火鍋真係好抵食,入面好足料,加上佢鮮蝦好鮮甜,黑豚肉好嫩口有好重嘅豬味但係無騷味,鴨血放落麻辣湯底淥真係好入味。好少見的苕粉,口感有點薯粉,好煙韌入左湯底味道好好食。爆漿豆腐 煮1分鐘已經好入味,佢嘅口味好特別,口感好好食,必食推介。跟餐只要加30蚊就有一杯無敵大大檸檬茶,好好飲,佢有六大片檸檬,佢嘅茶比一般茶餐廳 的茶底濃,好香,食麻辣火鍋配佢真係一絕。次次都食到好飽好滿足,真心推薦大家來試試。
中午一人火鍋真係好抵食,入面好足料,加上佢
次次都食到好飽好滿足,真心推薦大家來試試。

• 包漿豆腐
👧🏻😋👅🍽✨重慶火鍋必試方叔叔👨🏻-方叔叔重慶老火鍋🇭🇰 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-2號舖 🇭🇰-🌶 餐廳喺APM 5樓比較靜嘅角落, 鋪面闊落有大量卡位, 亦有方便多人聚餐既圓枱; 入座送上醋漬雲耳同紅棗雪耳糖水, 蕎麥茶, 仲有蔥蒜, 醋, 麻油可以自行調味🌶 重慶火鍋當然必食麻辣湯底, 有九宮格大紅鍋 / 鴛鴦麻辣鍋, 揀左鴛鴦, 另一邊係羊肉湯, 勁多羊腩, 仲有超甜白蘿蔔, 而湯底只需$38/位-🐂 牛肉拼盤套餐✔️藤椒牛舌✔️美國Prime牛小排✔️安格斯牛板翼✔️牛板腱✔️胡瓜絲✔️青瓜花✔️鴨血(升級加送)✔️黃金針菇 (升級加送)-👅 藤椒牛舌💯超級大推! 下次如果冇左個咁抵食既拼盤, 可列入單點之選! 厚切, 滑身, 用清湯更能突出藤椒味麻而不辣, 用辣湯多左陣辣味更有層次-🥩 牛肉✨總共有三款牛肉鋪滿冰面, 唔算好肥所以食麻辣紅油湯都唔會太膩-🥒其他💯青瓜花好特別!真係第一次食, 計時淥100秒, 食到青瓜個頭好爽脆, 而黃色花部份好軟身, 味道清甜💯鴨血超級軟滑好易夾爛, 所以上碟都有心思層層疊咁有空間𢳂起, 麻辣鴨血絕配冇得彈-🍮紅糖冰粉 $28✨食完
👧🏻😋👅🍽✨

✔️安格斯牛板翼
✔️牛板腱
✔️胡瓜絲
✔️青瓜花
✔️鴨血(升級加送)
✔️黃金針菇 (升級加送)

👅

🥩
牛肉

🥒
其他
青瓜花

🍮
紅糖冰粉 $28
✨食完辣野勁想食凍既甜品, 冰粉好彈滑, 配上紅糖漿,果仁同提子乾甜甜地圓滿左呢餐重慶火鍋 😆

青瓜花
2024-03-21 63 views
再訪超人氣高質火鍋店💖 餐廳空間闊落,裝潢簡約大氣,環境寬敞舒適,好熱鬧 有氣氛,適合一班朋友共渡歡樂時光🍻 主打著名重慶麻辣火鍋,麻辣鮮香🔥 提供數十款火鍋配料,價格合理,食物質素很高,絕對值得一試👍🏻 晚市人流多,請提早預約🙆🏻‍♀️🥣紅棗雪耳糖水好香甜的餐前甜品🥰 滋潤暖胃🥘駕鴦麻辣鍋 (普通辣+山珍菌湯) ($38/位)✨麻辣香味十足,辣度強🔥 山珍菌湯清甜滋補,豐富野菌種類,十分足料😚🥩美國Prime牛小排 ($138/半份)✨ 🥓黑豚腩肉 ($88/一份)✨ 🐖鮮豬心 ($68/一份)✨ 🥩十秒牛舌 ($58/半份)✨必點!肉類好高質,肉質鮮嫩,口感滿分😍 特別推薦牛小排,油脂分佈均勻,入口即化🤤🐟鰻魚 (白鱔) ($58/半份)✨ 🦐串鮮蝦 ($58/半份)✨ 🦐手打魚籽蝦滑 ($58/半份)✨ 推薦!各款海洋鮮味十足,非常軟腍爽滑,值得一試😋🦆無骨鴨掌 ($48/一份)✨ 少見的火鍋配料😋 鴨掌彈牙 口感爽脆,配搭麻辣湯底一流!🥬娃娃菜 ($18/半份)✨ 🥬唐生菜 ($18/半份)✨

🥣紅棗雪耳糖水

🥩十秒牛舌 ($58/半份)✨

🐟鰻魚 (白鱔) ($58/半份)✨
🦐串鮮蝦 ($58/半份)✨
🦐手打魚籽蝦滑 ($58/半份)✨
推薦!各款海洋鮮味十足,非常軟腍爽滑,值得一試😋

🦆無骨鴨掌 ($48/一份)✨
少見的火鍋配料😋 鴨掌彈牙 口感爽脆,配搭麻辣湯底一流!

🥬娃娃菜 ($18/半份)✨
🥬唐生菜 ($18/半份)✨
2024-02-28 117 views
地址:方叔叔重慶老火鍋 (創紀之城五期(apm)) (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-2號舖美味指數:7.5/10環境指數:8/10抵食指數:7.5/10稻田毛肚:爽口,加上好大片,必叫。珊瑚蚌:肉質彈牙,脆卜卜,推薦。鵝腸:同上,烚嘅時間係關鍵,如果唔係就會縮水得好快。嫩牛肉&牛小排:肉質新鮮,份量適中。麻辣牛肉:建議唔食得辣嘅人唔好叫(太辣)環境同服務都好好,每樣菜式都寫住烚嘅時間,非常細心,下次會再來。

美味指數:7.5/10
環境指數:8/10
抵食指數:7.5/10

稻田毛肚:爽口,加上好大片,必叫。
珊瑚蚌:肉質彈牙,脆卜卜,推薦。
鵝腸:同上,烚嘅時間係關鍵,如果唔係就會縮水得好快。
嫩牛肉&牛小排:肉質新鮮,份量適中。
麻辣牛肉:建議唔食得辣嘅人唔好叫(太辣)

2024-02-22 118 views
方叔叔重慶老火鍋 (apm) (觀塘).同中同三五成群,四個人係觀塘唔知食乜好天氣有點涼,就食番個方叔叔,貪佢火鍋夠暖,仲要發現有新出羊肉鍋.鴛鴦麻辣鍋.吃方叔叔一邊辣一邊唔辣係必須,他的香辣味是獨一無二,路外店外面都會聞到飄香.羊肉鍋相對好清澈,入面有幾件連皮羊肉,滾起就食得麻辣鍋先滾起,建議可以落鴨血,牛舌,牛肉先特別推介這邊的無骨鳳爪非常好食,但烹煮嘅時間需時十五分鐘,店内有計時⌛️.今次到來發現有新品九宮格,如果兩個人食會係比較好選擇因為大部分配料都係得二人份,例如丸類,但另外有麻辣牛肉條,牛肚,黃喉,兩大件豬手等,豬手令我們驚喜非常腍身,因為係落火鍋前已經滷過燘煮過.因為多人嘅關係,叫左好多份菜,功夫萵荀片大家必須試,非常薄上枱成朵花咁非常靚,淥三十秒得食爽口!.主食每次到來必叫魚麵同武隆苕粉,前者有魚蛋香,後者落辣非常好食又有咬口.方叔叔重慶老火鍋 (apm) (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-2號舖
方叔叔重慶老火鍋 (apm) (觀塘)

同中同三五成群,四個人係觀塘唔知食乜好
鴛鴦麻辣鍋
羊肉鍋相對好清澈,入面有幾件連皮羊肉,滾起就食得
麻辣鍋先滾起,建議可以落鴨血,牛舌,牛肉先

今次到來發現有新品九宮格,如果兩個人食會係比較好選擇
方叔叔重慶老火鍋 (apm) (觀塘)
2024-02-16 98 views
天氣時涼時熱,我前排布左所以都要保重身體呢!終於好番身體, 好想食番豐富, 因之前都常食粥喔, 而火鍋控的我上次來到apm ,仍要幫襯品嚐火鍋🍲!它的羊肉鍋 x 鮮拼九宮格是皇牌喇!!Apm 的餐廳比較大空間, 坐都都舒服的!😌今年新出鮮拼九宮格,拼盤仲包含四款新品包括:滷金錢肚、滷豬手、牛肉絲、豆乾絲 使我回味!加上有鮮蝦、白鱔肉 、仲有美國牛小排、紐西蘭精品羊肉卷、肉類選擇真多!還有菜類的皇帝菜等都新鮮好味😋

天氣時涼時熱,我前排布左所以都要保重身體呢!
終於好番身體, 好想食番豐富, 因之前都常食粥喔,
Apm 的餐廳比較大空間, 坐都都舒服的!😌

今年新出鮮拼九宮格,拼盤仲包含四款新品包括:
滷金錢肚、滷豬手、牛肉絲、豆乾絲 使我回味!

還有菜類的皇帝菜等都新鮮好味😋