2015-05-03 4619 views
媽媽假傳M先生口喻,話呢間客家菜好味。不過我都想去,一試無妨。4人餐其實平啲,但我想飲魚蛋湯,所以散叫。要咗4樣餸。鹽焗雞好有肉又唔肥,少少鹹味,要點沙薑粉。梅菜扣肉軟腍入味,一啲都唔膩。客家雜錦煲有鯇魚丸、牛丸、豬肉腐卷、豬肚、豬肉、魷魚、豆腐、白菜,非常豐富,全部都好味,湯底有胡椒夠香。蝦醬炒魷魚通菜,惹味鹹香。姐姐招呼幾好,等我影埋相先湯比我哋。啲普洱茶好滑唔澀,$5一位茶錢好抵。不過坐响出菜位張枱,有啲迫又多人行嚟行去,原本訂位留咗樓上卡位好啲,但媽媽唔想行樓梯冇辦法。

4人餐其實平啲,但我想飲魚蛋湯,所以散叫。

2015-05-03
2015-03-19 3781 views
今天是專程來吃在一般食店瀕臨滅絕的雜會炒麵和生魚片連湯的。雜會炒麵是自小到大十分偶然有餘錢能獨自上館子時必叫的,別人眼中的豬雜總是下價貨,不登大雅之堂,甚至是洪水猛獸看見也怕,我卻覺得是天下妙品,雜會更不單有豬雜,更有魷魚青菜,我是百吃不厭,但近年雜會二字幾近在菜牌上絕跡,都是功夫多賣不貴無人叫惹的禍。西貢街的雜會炒麵不枉我專誠來吃,又是落單十分鐘內新鮮滾熱辣送到,炸得香脆的蛋麵上面鋪滿豬膶豬肚肉片鮮魷牛丸魚丸白菜,脆卜卜的麵吸滿茨汁,啖啖麵啖啖肉,拌客家辣椒醬吃,任你有山珍海錯米芝蓮,我也寧選這雜會炒麵,吃一世也不厭。生魚片連湯也是兒時家有閒錢,爸媽帶我們去吃大牌檔必叫之選,有湯有魚有菜好送飯,但近年這道抵食夾大件的美食已差不多絕跡江湖,養班雪魚處處,連茶餐廳也賣真假萸辯的炒班球,生魚這淡水魚下價貨註定被淘汰。我其實從來不吃淡水魚,怕他的泥腥味,最初也以為她是鯇魚大魚鰂魚一樣可畏,加上曾經在婆婆的線裝書堆找到一本漫畫,講一個不孝子喝了生魚湯,一刻鐘變了一灘水,原來那尾貌似生魚,實是有四隻腳的化骨龍,婆婆還說這是大家撻生魚的原因,撻到化骨龍露出真身,幾歲大的我嚇得被媽喊打喊殺也死不喝生
今天是專程來吃在一般食店瀕臨滅絕的雜會炒麵和生魚片連湯的。

我其實從來不吃淡水魚,怕他的泥腥味,最初也以為她是鯇魚大魚鰂魚一樣可畏,加上曾經在婆婆的線裝書堆找到一本漫畫,講一個不孝子喝了生魚湯,一刻鐘變了一灘水,原來那尾貌似生魚,實是有四隻腳的化骨龍,婆婆還說這是大家撻生魚的原因,撻到化骨龍露出真身,幾歲大的我嚇得被媽喊打喊殺也死不喝生魚湯,哭着哀求家人不要吃生魚,更像虔誠教徒般四處叫人不要吃,當然從來沒人變成一攤水,也沒人理會我。隔了許久,有一次忙亂間吃了一口炒生魚片,原來不比石班遜色,方才開始和生魚片的半生緣。

西貢街的生魚片連湯也值一百分,生魚片開雙,切得薄薄,一經油泡,爽脆彈牙,雖不及兒時吃到的野生生魚般鮮味,但也不失魚鮮,西芹也新鮮脆囗,那湯更是用一尾生魚的頭和骨,加白菜和豆腐生,滾出奶一樣的濃湯,鮮甜無比,唯一美中不足是湯附送魚鱗,有點殺風景。
2015-03-13
$120 (Lunch)
2015-01-01 3419 views
又到懷舊店子,與家人一同進餐。雖是小小餐館,但門口亦有水牌寫著哪位客人訂了桌,猶如酒樓般,有意思。醉瓊樓還設有二、三樓,可真是難得的多層舊式餐館呀。四人點了個四至六人餐,看來經已相當豐富,毋須再額外散叫其他菜吧。胡椒豬肚湯不受得胡椒味的,一喝就覺微微辣;吃慣的,只覺甘甘的辣。湯色澤清而白淨,豬肚爽。喝一碗暖暖肚皮,再吃其他菜式。炸大腸拼京都骨京都骨略為過氣,不像太新鮮弄出來的, 因為肉的表面太過淋,像是在京都汁(類 似甜酸醬)內浸浴了好久,幸而肉質不乾 不鞋,入口易咬不痴牙。大腸內部沒太多肥膏,薄脆,懷舊美食,間中吃兩三件,不會太影響健康吧。中間再有一圈罐頭菠蘿,原片放在碟子 上,切也不切,貫徹其罐頭菠蘿的形象。鹽焗雞好像的確比較香鮮雞味,未醮沙薑汁,亦 感到微微咸香,雞肉比街邊燒味飯的雞鮮美得多。可惜,黑色"一執執"的雞毛,有很多還沒 有清走,雖然這些黑色粗雞毛比細微雞毛 易清走,但絕對有礙瞻。梅菜扣肉這是考驗膽量的菜式。健康/瘦的人,吃 得多怕肥;怕油膩/曾吃膩的人(我),吃少 少也怕又會吃膩;不健康/肥人,吃少許 也怕超標。結果,在這個冷雨夜,我還是吃了一片, 後來就將肥膏除去,

吧。

胡椒豬肚湯

,再吃其他菜式。

炸大腸拼京都骨

京都骨略為過氣,不像太新鮮弄出來的, 因為肉的表面太過淋

鹽焗雞

好像的確比較香鮮雞味,未醮沙薑汁,亦 感到微微咸香
,雞肉比街邊燒味飯的雞鮮美得多

梅菜扣肉

結果,在這個冷雨夜,我還是吃了一片, 後來就將肥膏除去,只吃瘦的肉。以梅菜 扣肉而言,這兒的已不算過肥,又綿又 化,瘦肉部分亦不痴牙,再將汁及梅菜佐 飯,很快便吃掉半碗飯

腰果蝦仁西芹

較為差的一道菜,蝦仁醃得過份爽,差不 多可以用脆來形容,又是那種爽得蝦味盡 失
,沒蝦肉彈度的質感,跟素蝦十分 像。腰果本來脆脆的不好嗎?再在上面加 一個生粉汁,就令腰果軟化
了,沒那麽美 味。

蒸鯇魚

相信已起掉了中間那大骨,否則不會這樣容易切開一節節。肉質滑溜,沒有蒸得過火,加點荵加點豉油送飯
,不錯。

綠豆沙

本來店員阿姐端來了七碗綠豆沙,我只是 打趣的說『嘩,七碗那麽多!』然而,竟意外的獲得多一碗!那種草味不太濃,但冰糖味清甜,清熱而暖和,一流

蕎頭花生早早放桌上,蕎頭雖然不太受家 人歡迎,但還算是兒時的酒樓回憶
。現今的酒樓,沒錯,定必會收十來元茶芥,但莫說是蕎頭,就算是辣椒油,也要自行提出才有。

店員都是中年阿姐,有禮而友善
,待客而上,端來菜式時,總帶著微笑
,並一碗碗分好端給各人。
2014-12-28 2890 views
近期常想吃客家菜,心癮難抵,又捉了另一友人吃上次沒肚吃的:炸大腸不是我常敢叫的東西,因為很少地方做得好,今天好慶致,就大膽一試,一吃便知不得了,腸已片薄成一長片方便吃,炸得十分香脆,透着大腸脂肪被炸透後的獨有香氣,入口卻一點也不膩,反而是咸香,腸尾炸得鬆脆,我卻更愛腸中段既靱且脆的質感,伴墊在碟底的酸蘿卜一起吃,索索聲,妙品。塩雞也不是隨便叫的,怕生帶血和肥,靭和生之間,我寧取靭,但雞竟熟且嫰滑皮又不肥,咸香滲滿雞皮和雞肉,佳作。芥蘭炒牛肉,牛肉沒過份醃,生炒得鮮滑嫩,唯芥蘭過淋,美中不足。必吃的東江豆腐寫過了,不談。
近期常想吃客家菜,心癮難抵,又捉了另一友人吃上次沒肚吃的:

必吃的東江豆腐寫過了,不談。
2014-12-22
$210 (Lunch)
2014-12-20 2497 views
東江菜我是永遠吃不厭的,久不久心癢就要找人一起大吃一頓,碩果僅存有質素的東江菜館是買少見少,每次總是吃時興奮吃完唏噓,望着老伙計老老闆勤懇待客,總有吃得一次得一次之歎。西貢街醉瓊樓其實比老店不保的泉章居更有趣,他自1961年便在這條小街上存活,53年看盡彌敦道西貢街變遷,普慶戲院四海醉瓊樓保齡球場消失了,拔萃女書院拆了又起,尖尖照相隨菲林片一起功成身退,就衹有這醉瓊樓仍在看繁華落盡。看見這裡的霓虹燈招牌樓梯閣仔卡位菜牌運食物的,就讓我覺得有歸家感覺,就像看見爸幾十年前在這裡勤懇工作。今夜心情大好,叫了不常吃的梅菜扣肉,我不好油,原打算輕嘗,但啖一口扣肉,羔肉即在口中溶化,是不得了的香轜,甘香豐盈,把梅菜香扣透入五花肉,我不吃肥也大口大口吃。友人叫椒鹽鮮鮮魷竟說了豉椒鮮魷,我聽在耳內決不改正,就將錯就錯,結局來的鑊氣味道簡直可比中環盛記,豆豉青紅椒洋葱爆透,拌鮮魷大火兜,下酒妙品,如鮮魷大片點就更完美。再來的是必叫的東江豆腐煲,九件大大件的釀豆腐,豆腐味比泉章居更濃,更「老」和實,豆腐吸滿清甜的湯頭,拌一點東江辣椒醬吃,我的確可以天天餐餐吃。清炒通菜也有驚喜,大大碟無一斤也有十二両,生

清炒通菜也有驚喜,大大碟無一斤也有十二両,生炒不是淥,貨真價實。

從前不知這裡有東江炒米,今天發現,直是悲喜交集,因為這是爸在夜半放工後帶回來,給我們幾個長年因不明原委吃不飽的大鬼小鬼的美食,現在沒多少地方有賣,所以我已很多年沒吃過,米粉是簡單用蛋絲韮王魷魚粒乾炒,帶着濃濃的蛋香油香,炒得乾爽,拌辣椒醬吃,又是百吃不厭。

二人吃不下所有,結局外帶三件豆腐,半夜餓了,豆腐凍着吃,竟更豆香肉鮮四溢。

Ps 這裡有售東江辣椒醬,$35一瓶,不要錯過。
2014-12-16
2014-08-04 2919 views
媽媽生日:食咗鹽焗雞半隻,梅菜扣肉,炸大腸,咕嚕肉,大班兩味,胡椒豬肚湯。雞ok但肉有點鞋,扣肉味道好但瘦肉好硬,西蘭花炒班片啲西蘭花完全無味,炆班頭腩普通,炸大腸好脆,咕嚕肉好味,個湯係成餐飯最好嘅,整體可能對呢間老字號飯店有期望所以真有啲失望,真係好普通的生日飯。
2014-08-03
Celebration
Birthday
2014-03-09 4019 views
對上一次幫襯醉瓊樓應該係廿幾年前,今次可謂久別重逢,估唔到質素還在,今次叫了最出名的幾樣:鹽焗雞梅菜扣肉客家釀豆腐最驚喜可算是鹽焗雞,用的是新鮮雞,肉質富有彈性充滿雞味! 梅菜扣肉燘到好淋好入味,扣肉既精華俾梅菜盡吸,只係梅菜夠我撈幾碗飯!客家釀豆腐算是比較清的一味,女仕們應該好喜歡!送的糖水係綠豆沙,綠豆極多但水準不及金山的。埋單價錢合理,味道出衆,唔怪得全場爆滿!一定會再幫襯!
客家釀豆腐

最驚喜可算是鹽焗雞,用的是新鮮雞,肉質富有彈性充滿雞味!

客家釀豆腐算是比較清的一味,女仕們應該好喜歡!

送的糖水係綠豆沙,綠豆極多但水準不及金山的。

埋單價錢合理,味道出衆,唔怪得全場爆滿!一定會再幫襯!
2014-03-08
  • 梅菜扣肉
  • 鹽焗雞
  • 客家釀豆腐
2014-01-18 3464 views
有十多年無食,聖誕難得一大棚親友一齊食飯, 唔去食西餐, 反而黎食醉瓊樓, 但果然無揀錯!一圉十二人所以就叫個套餐, 碟碟都好足料, 份量夠哂食梅菜扣肉, 每台客人必點! 睇落好肥膩, 但入口即溶! 梅菜又唔會好咸, 又香鹽焗雞, 無冰鮮味, 忍不住連雞皮都食埋客家釀豆腐, 夠獲氣~蒸鯇魚, 無泥味又大條, 好彩無加錢要條斑白胡椒豬肚湯, 唔辣, 都不錯,但感覺似腐竹糖水多D~真係保持住十幾年前的味道, 下次一定再黎食過^^
一圉十二人所以就叫個套餐, 碟碟都好足料, 份量夠哂食
梅菜扣肉
鹽焗雞, 無冰鮮味, 忍不住連雞皮都食埋
鹽焗雞
客家釀豆腐, 夠獲氣~
客家釀豆腐
蒸鯇魚, 無泥味又大條, 好彩無加錢要條斑

白胡椒豬肚湯, 唔辣, 都不錯,但感覺似腐竹糖水多D~
真係保持住十幾年前的味道, 下次一定再黎食過^^
2013-12-25
Celebration
Christmas
2013-11-24 2346 views
醉瓊樓可算是本地食客家菜的老店之一。記憶中細細個已經跟過家人去過。這日再臨,一踏進店以可以從裝修和牆上的menu等感受到陣陣懷舊氣息。當然這懷舊是真的用日子堆積下來的舊,而非扮出來的。 我們每人選一個菜,很快4個菜就點好了,分別選了鹽焗雞($120半隻),骨髓炆三鮮($70),客家釀豆腐($60)和白飯魚煎蛋($50)。鹽焗雞雞肉嫩滑,帶淡淡鹹香,味道不錯,難怪是這裡的招牌菜呢。骨髓炆三鮮很久沒食過了。骨髓軟滑,不過這碟菜偏油膩。客家釀豆腐用一小煲仔上枱,有約8大塊,以這價錢份量真多,我們都無法把它吃完。豆腐雖不算嫩滑,但釀了鹹香的魚肉及豬肉再煎過後食起來都頗香。白飯魚煎蛋賣相雖然不太吸引,看來亂,碟邊又油立立。 不過食起來煎得香口,不用點任何醬油已經很夠味。最後還有糖水送。綠豆沙每口都有清新的海帶和綠豆香,如果臭草香能更突出就會必定會更美味。整體來說,各道菜的賣相較粗枝大葉,份量也偏大份,單看賣相已經有點飽得感覺。不過偶爾一次感受一下傳統老派客家菜也是個不錯的體驗。
鹽焗雞
骨髓炆三鮮很久沒食過了。骨髓軟滑,不過這碟菜偏油膩。
骨髓炆三鮮
紅燒釀豆腐
白飯魚煎蛋賣相雖然不太吸引,看來亂,碟邊又油立立。
不過食起來煎得香口,不用點任何醬油已經很夠味。
白飯魚煎蛋
綠豆沙

4K
2012-10-20 1393 views
尋日(18-10-2012 Thur)放工後又去探大哥,呢個時間探佢o既只有爸爸,大嫂,我o地睇完佢就三個一齊食飯,今次去食咩呢?爸爸話醉瓊樓.@@”o黎到,今晚多人喎,可能比前晚早啦,樓下冇晒位,我o地要上樓上坐卡位.今次我o地唔叫套餐散叫喇,同大嫂商量o左,要:1.$65.00o既菠蘿咕嚕肉驟眼睇好冇菠蘿, 咕嚕肉仍脆,汁o既酸甜到較得o岩o岩好,好味.食食吓至發現,原來菠蘿o係晒底部.2.$50.00o既菜莆肉鬆煎蛋一碟有幾件,應該係分開煎,菜莆好夠鹹,肉鬆唔係多,而蛋呢,一啲煎到熟晒,一啲就煎到仍有蛋汁同嫩.3.$38.00o既蒜蓉炒生菜份量好似比大前晚o既炒菜心多,而呢個一樣炒得清同油.4.今次我o地o左兩碗白飯,個樣冇大前晚咁乾同o鞋,好啲啲.5.送o既綠豆糖水睇賣相,原來大前晚送o既係綠豆糖水,今次就甜返少少,OK啲.環境:樓上可以話完全冇裝修,而且樓底好矮,我o地伸手就會掂到橫樑,如果大哥同二哥佢o地o黎到,真你會撞到頭.冷氣一樣.坐低時o岩o岩好,但又係越食越熱.服務:樓上只有兩個亞姐招呼,不過佢o地唔係咁識做,開茶唔會好似前晚地下o個個亞叔咁,自動畀埋熱水.我o地畀

今次我o地唔叫套餐散叫喇,同大嫂商量o左,要:

1.$65.00o既菠蘿咕嚕肉

2.$50.00o既菜莆肉鬆煎蛋

3.$38.00o既蒜蓉炒生菜
份量好似比大前晚o既炒菜心多,而呢個一樣炒得清同油.

5.送o既綠豆糖水

環境:

冷氣一樣.坐低時o岩o岩好,但又係越食越熱.

服務:

我o地畀錢埋單後,唔知係咪賺我o地幫趁得太平,冇主動問我o地要唔要糖水,爸爸就開口問,佢答有,係綠豆糖水.畀我o地時都唔係自動放o係我o地面前,而係放晒一邊,等我o地自己攞.

而且冇前晚舀得咁滿.

2012-10-18
$72.33 (Dinner)
4K
2012-10-19 1465 views
大前日(16-10-2012 Tue)晚,全家人去醫院探大哥,諗住走o既時候可以一齊食晚飯,點知大嫂o既妹妹話同佢食飯慶祝大嫂生日;二哥架車又泊都唔就腳,如果同我o地食完又要行返去攞車,爸爸就叫佢唔好同我o地食.所以最後都分成三批人,爸爸,我同男友就o黎呢o度食啦.由於爸爸之前o係醫院肚餓,佢就食o左啲人買畀大哥o既麵包;而男友o係等我o黎o既時候,都食o左碗細勇;我就因為都食o左啲杏仁而唔太餓.睇睇menu,鹽焗雞一隻都要$300.00,好貴呀!睇睇吓有6人套餐,再搵,睇到有個$398.00o既3-5人套餐,有半隻鹽焗雞, 梅菜扣肉, 客家釀豆腐, 清蒸鯇魚同胡椒白果豬肚湯.爸爸又另叫三個白飯.落o左單,男侍應問我o地要唔要菜,因為個餐冇菜.爸爸竟然問有咩o野菜?然後要個蒜蓉炒菜心.邊食得晒呀?5. 胡椒白果豬肚湯白雪雪,好重白果味,胡椒o既辣係o係喉嚨,但又唔係好辣,感覺好正,豬肚夠腍,冇腥臭.味道: 5分2. 梅菜扣肉梅菜唔係好香,扣肉肥o既部份都唔多,不過啲肉唔腍,冇入口即融o既感覺,味道亦唔夠濃.冇諗到醉瓊樓會做得咁差.味道: 1.5分1.半隻鹽焗雞味道食得出唔係鹽水雞,夠味

睇睇menu,鹽焗雞一隻都要$300.00,好貴呀!
邊食得晒呀?

5. 胡椒白果豬肚湯
白胡椒豬肚湯
味道: 5分

2. 梅菜扣肉
唔夠腍o既梅菜扣肉
味道亦唔夠濃.冇諗到醉瓊樓會做得咁差.

味道: 1.5分

1.半隻鹽焗雞
鹽焗雞
味道食得出唔係鹽水雞,夠味,但可惜好似煮耐o左,啲肉又實又o鞋.
味道: 4分

6. 另加o既蒜蓉炒菜心
蒜蓉炒菜心
一睇就知道油,菜心係大大棵o個隻,諗住會有渣,但又唔係,又甜又嫩,唔錯.
味道: 5分

3.客家釀豆腐
客家釀豆腐
豆腐大大件,餡就好少,呢個普通冇問題.
味道: 3分

4.清蒸鯇魚
清蒸鯇魚
大大條,算蒸得o岩o岩好,爸爸讚好食.
味道: 3分

最後到白飯,白飯有啲粗糙,好彩水份都叫做夠,未至於太硬.
味道: 2.5分

7. 送o既甜品
好似有綠豆,麥米咁,味道唔甜,都係普通.
綠豆麥米糖水?
味道: 2.5分

我o地食剩兩碗飯,梅菜扣肉, 客家釀豆腐同清蒸鯇魚,有吉飯盒o係身o既的,就裝起佢翌日帶返公司食,而梅菜扣肉同兩件客家釀豆腐就拎返屋企.

環境:
保留52年o既裝潢冇問題,不過冷氣好似唔多夠.

呢餐埋單連茶芥加一共$539.00,好貴.
Other Info. : 7,80年代醉瓊樓遍地開花,但逐漸萎縮,o衣o家剩返o既質素又麻麻,真係驚醉瓊樓呢三個字o係香港完全消失.
2012-10-16
白胡椒豬肚湯
清蒸鯇魚
2012-08-26 858 views
幾多人叫幾碟炒嘢, 每次上來阿姐都係唔多睬, 要叫幾次先至過來? 老字號唔代表要揀客呀 ?4個人3碟炒嘢, 就要加多10元茶錢, 無所謂; 無每次例必無炒河粉, 好難得先至食到一次。豉椒排骨炒都, 味道唔錯,可口, 不過隻碟可以好多油; 炒飯, 雞粒炒飯,唔錯, 不過又係油多左, 但飯樣係一粒粒清楚好見, 夠鑊氣; 再來一個芙蓉蛋飯飯, 唔錯, 料多, 味道合, 但真係....碟碟油太多, 食到尾個個唔敢清, 有點可惜。

2012-08-21
$32 (Lunch)
2012-08-23 632 views
每次經過醉瓊樓都好懷念, 事因以前中學時段就成日到學校附近既醉瓊樓食飯.宜家想起都覺得自己以前點會喜歡去中式酒樓食飯架.今日又再來懷念一番, 得一個人食飯只可以叫一個餱.叫左個梅菜鯇魚飯, 份量都好多一大片鯇魚基本上2個人食都足夠有餘.魚肉味道都唔錯, 起碼沒有泥味, 魚腩位夠肥美啖啖肉, 唯一美中不足係梅菜唔夠多.此店既梅菜真係幾好味, 帶少少甜用來配飯一流.

宜家想起都覺得自己以前點會喜歡去中式酒樓食飯架.

今日又再來懷念一番, 得一個人食飯只可以叫一個餱.

2012-08-08
$43 (Lunch)
2012-07-27 542 views
之前試過長沙湾醉瓊樓覺得好食,今次去佐敦呢間試下(雖然問過唔係分店)但諗住唔會差得去邊但点知大失所望一家六口食飯,点了菜色如下、金牌鹽焗雞, 唯一好食的菜式>>>、椒鹽白飯魚, 未食過咁嘅白飯魚,極度乾身,食落只有面層粉,食唔到裏面白飯魚 . 客家豆付,水準之差同普通豆付冇分別 梅莱扣肉還可以,但有些肉質偏嚡 白果豬肚湯ok 炒通菜油咗d
但点知大失所望

一家六口食飯,点了菜色如下

、金牌鹽焗雞, 唯一好食的菜式>>>

. 客家豆付,水準之差同普通豆付冇分別

梅莱扣肉還可以,但有些肉質偏嚡

白果豬肚湯ok

炒通菜油咗d

Other Info. : 如果想食客家菜,我寧願去長沙湾果間醉瓊樓,食物好食好多,價錢仲平d,佐敦呢間唔會再來食.
2012-07-13
  • 鹽焗雞
2012-04-04 408 views
每逢中午, 到處都係多人 。幾位朋友, 好好坐埋點一下:梅菜扣肉飯: 梅菜好入味, 肉冧,飯香排骨菜遠炒麵: 排骨都幾多, 有肉食, 炒麵脆及香口, 菜芯滑, 不過油都幾多揚州炒飯 :有午餐肉切粒在內, 配以簡單雞蛋、青豆、火腿, 炒得好香 。雪菜肉絲炆米: 青青地, 不太鹹, 米粉有口感, 雪菜味濃, 肉絲都幾多 。
每逢中午, 到處都係多人 。

幾位朋友, 好好坐埋點一下:
梅菜扣肉飯: 梅菜好入味, 肉冧,飯香
2012-04-03
$25 (Lunch)