2019-06-23 81 views
平靜星期天,唔想煮嘢食。諗左一陣食咩好,又唔想周圍去同人迫,最好就係買外賣。屋企附近有唐記飽點真的好幸福。唔洗去好遠,又唔洗等外賣。自己落街買完即刻有得食。今天買了鮮竹卷。$18,燒賣$18,雞扎都是$18。全部都是熱賣食品。從蒸籠熱辣辣的拿出,已經有很新鮮的感覺。鮮竹卷的份量剛好,腐皮包着豐富的餡料。真的很好味。雞扎和燒賣。用料一樣十足,水準高而且穩定,食左一半都飽晒。留番d點心,明天做豐富早餐。

鮮竹卷的份量剛好,腐皮包着豐富的餡料。真的很好味。

2019-05-16 120 views
今日放工行過唐記包點 ,突然好想食佢啲蒸飯 ,所以停下來睇一睇 ,點知發現佢有一個優惠, 就係一個鐘頭飯加一碟點心再送一個嘢飲,都係45蚊,如果買兩個都只係86蚊,所以我就一於買咗兩個! 後來擔心唔夠飽, 所以再加多兩個雞包,因為唐記雞包非常之好味!回到家裏, 他的保溫非常之好, 依然熱辣辣, 這個牛肉滑蛋非常之鮮甜,牛肉好鮮甜,好有牛肉味, 加上他秘製的豉油 ,啖啖肉加飯, 真的回味無窮; 講到這個北菇雞飯真的是了不得, 飯香、雞滑,真的是好味,最後來了杯烏龍茶 ,將整個人都提升了, 還有這兩碟點心, 真的有茶樓的水準 ,最後因為太飽沒有食到雞包要放到第二朝, 第二朝早上都擔心他唔好食 ,點知仲keep到水準, 無曬嘢!

2018-11-13 307 views
早上出門口經過唐記包點,買左個叉燒包同燒賣當早餐,價錢好平,食落都唔差,叉燒包7蚊夠大件,又足料,好飽肚。燒賣16蚊有4件,食落唔粉,有魚肉味,幾好唔錯,下之再試埋佢d蒸飯先。
TakeAway
2018-10-24 1419 views
唐記熱辣辣嘅蒸包,大家食得多,有冇試過買佢嘅凍包呢? 如果想第二朝舒舒服服咁帶住個早餐出門口,我就會之前嗰晚買定一個凍包。第二朝早起身嘅時候,隔水蒸八分鐘,臨出門口嘅時候帶埋佢一路行一路食! 我覺得最神奇嘅係,個包自己響屋企整完出嚟嘅效果,竟然可以同響舖頭買嘅一樣咁靚,口感仍然係咁鬆軟,有肉香嘅味道又有蔬菜,真係唔錯! 自從我發現咗唐記有凍包呢一個選擇之後,我成日買返屋企食,而且亦不斷咁介紹畀我身邊嘅朋友。
唐記熱辣辣嘅蒸包,大家食得多,有冇試過買佢嘅凍包呢?

2018-04-29 343 views
冇煮飯又懶得出街食,今日媽媽派我落去買唐記快餐,又真系快靚正的快餐之選。呢間唐記包點開左不算好耐,幫襯過幾次,有時會經過買個早餐,十分方便。今天買左兩個飯,一個北菇滑雞飯,一個咸蛋肉餅飯,再加一個鵪鶉蛋燒賣。簡簡單單的一餐。有好多選擇,包都有十零種。又有蒸飯。生煎包都好吸引。北菇滑雞飯,雞肉好多舊,都算系咁啦。另一個系咸蛋肉餅飯。肉餅幾滑,加上咸蛋,都夠送飯食。一份鵪鶉蛋燒賣有三粒,好大粒,燒賣下面仲包住腐皮,新鮮滾熱辣,好味。

有好多選擇,包都有十零種。又有蒸飯。
生煎包都好吸引。

北菇滑雞飯,雞肉好多舊,都算系咁啦。
北菇滑雞飯

另一個系咸蛋肉餅飯。肉餅幾滑,加上咸蛋,都夠送飯食。
咸蛋肉餅飯

鵪鶉蛋燒賣
2018-04-20
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$33 (Lunch)
鵪鶉蛋燒賣
2017-12-12 451 views
今朝遲大到又肚餓,返公經過唐記,見成日買三文治,今日決定食唐記蒸包。店面簡單,蒸包黎講款式都算多,但當然全部係蒸包,仲有香芋包,但穩陣計決定買菜肉包,應該差極有個蒲俾錢拎包一分鐘搞掂,岩曬上班一族趕時間買早餐,有效率,抵讚返公司拆件,包裝精美,個包仲暖暖地,足料,包同肉比例一比一咁滯,個包都算鬆軟,坦白講,真係好過好多酒樓,起碼用料方面一d都唔會輸。下次試下其他包,對個香芋包同叉燒包都相當有興趣。

俾錢拎包一分鐘搞掂,岩曬上班一族趕時間買早餐,有效率,抵讚
2017-12-11
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$8 (Breakfast)