2008-10-08 117 views
東京迴轉 冇得迴轉三人尼LUNCH真係離晒大浦呀!!!見裝修好似幾好....諗住試下...點知....真係超級唔得我食個千島龍利柳飯見佢咁得意...所以叫....但係好失望....千島還千島龍利還龍利整得好求其....食得入口....但係因為千島汁唔係咁MATCH D 龍利所以都旨在飽肚不過最唔得的係.....服務!!!叫三個午餐.....兩個B 一個C....佢咁都可以落錯單....加上一入去又冇人SERVE....D 呀姐唔係做緊野...只係係度行尼行去的...原本咁都算.....最慘係佢要收加一....大佬.....冇服務都要收服務費????你唔好去搶~~叫自己做迴轉壽司但係條帶係唔郁的.....唉.....黑店!!!千祈唔好尼呀!!!
東京迴轉 冇得迴轉

三人尼LUNCH

真係離晒大浦呀!!!

見裝修好似幾好....諗住試下...

點知....真係超級唔得

我食個千島龍利柳飯

見佢咁得意...所以叫....但係好失望....

千島還千島

龍利還龍利

整得好求其....

食得入口....但係因為千島汁唔係咁MATCH D 龍利

所以都旨在飽肚

不過最唔得的係.....服務!!!

叫三個午餐.....兩個B 一個C....

佢咁都可以落錯單....

加上一入去又冇人SERVE....D 呀姐唔係做緊野...

只係係度行尼行去的...

原本咁都算.....

最慘係佢要收加一....

大佬.....冇服務都要收服務費????

你唔好去搶~~

叫自己做迴轉壽司

但係條帶係唔郁的.....唉.....

黑店!!!千祈唔好尼呀!!!
$40 (Lunch)
(Non-member)
2008-06-22 37 views
晚上八點幾先入座...冇咩客....迴轉帶上來來去去只有兩三款壽司比你揀...兩個人分別叫左個晚市刺身定食同壽司定食各一點知半個鐘後淨係上左兩個好難飲好'容'的所謂麵鼓湯同一碗烏冬同個侍應講佢話因為刺身單好多, 所以整唔切當晚冇咩客..居然都等超過半個鐘先上一d根本係唔洗煮o既刺身同壽司最過份係刺身定食上左枱後..發然同個圖好大分別配刺身定食碗飯超細型..細路仔三兩啖都食晒而且個餐牌有蛋絲o係碗飯上面..黎到碗飯冇左蛋絲刺身仲差..明明有四款刺身..比少左一款同個侍應講佢話加番個蛋絲同一款刺身比我最後碗飯係咁二加左d'蛋碎'刺身比左個好臭根本食唔落肚o既'魷魚'比我..最後試左一條好臭後都冇再食呢個野食完個所謂定食套餐根本等於冇食過野湯難飲...食物又耐....服務態度又唔好...份量超小型..好似係比小人國d人食咁...刺身勁唔新鮮三文魚話厚切..我見倒隔離枱食三文魚..完全唔知點解會叫厚切呢間日本餐廳係有史以來食咁多間最最最差的一間
兩個人分別叫左個晚市刺身定食同壽司定食各一
同個侍應
佢話因為刺身單好多, 所以整唔切
當晚冇咩客..居然都等超過半個鐘先上一d根本係唔洗煮o既刺身壽司
最過份係刺身定食上左枱後..發然同個圖好大分別
最後碗飯係咁二加左d'蛋碎'
呢個野食完個所謂定食套餐根本等於冇食過野
刺身勁唔新鮮
呢間日本餐廳係有史以來食咁多間最最最差的一間
$62 (Dinner)
  • 千祈唔好黎呢間
2008-06-16 17 views
豬餿餐廳原因1. 應凍唔凍 - 壽司完全唔凍但有陣雪味2. 應熱唔熱3. 服務態度差 - 埋單$144,我攞左一張100蚊,2張20蚊同一張$10,之後我唸住攞返10蚊俾$4佢就走啦。但當我搵緊$4時個店員無端端攞左我張$10話:「多謝!收你150蚊。」如果係咁不如俾個銀包你自己攞錢啦4. 話最厚切三文魚壽司 - 欺騙!!總之食完就唔知點,飽又唔飽,餓又唔餓,淨係知自己食左d好難食嘅野!! Crab
豬餿餐廳原因
1. 應凍唔凍 - 壽司完全唔凍但有陣雪味
2. 應熱唔熱
如果係咁不如俾個銀包你自己攞錢啦
4. 話最厚切三文魚壽司 - 欺騙!!

$70 (Dinner)
2008-05-20 14 views
  在北角區工作,多在下午時段才搵食,一來比較便宜,二來不用同人逼。今天時間比較緊逼,又想坐得舒適點,才選了這裏。  以往也常幫襯,但自從午市及下午時段也要加一後,便少來了。今天看了餐牌,拉麵茶餐也維持在$22元的水平,雖要加一,但在茶餐廳連一個多士茶餐也要二十元的今天,$22一碗日式拉麵茶餐也算合理吧!  兩個人叫了日式叉燒拉麵,豬軟骨拉麵,一客三文魚壽司($13),店員推介炸蝦卷($18),說即叫即做,也來一客試試。  拉麵質素好普通,湯底雖色澤濃郁,但味道非常一般,但二十多元的茶餐,客人的要求也是相對的普通吧!三文魚壽司有兩件,新鮮!炸蝦卷只是將一隻蝦炸了卷成壽司,沒甚特別,不過隻蝦也炸得金黃脆口。  此店午餐及下午餐頗多選擇,有焗飯,沙律餐,感覺就好像不太專業,食品種類似一間茶餐廳,可能租金昂貴,單一壽司拉麵可能難以經營,但種類太多,反而令人懷疑它的出品能否貫徹質素。  不過此店的卡位幾好坐,下午時段也是不錯的選擇。

不過此店的卡位幾好坐,下午時段也是不錯的選擇。
$45 (Tea)
2008-03-30 13 views
今天老爸忽然想試,咪走入去試,細佬之前食過話唔掂。但我食過旺角果間又ok,咪俾多次機會佢囉﹗我地點o左一個金菇牛肉拉麵、兩個壽司定食。先講拉麵,個金金菇牛肉個燒汁甜到呢,初初以為老爸食唔慣日式燒準,我同細佬都食o左一舊,嘩﹗以為係甜品添。再講呢個非常「精彩」o既壽司,吞拿魚、帶子等等,全都係腥o既,蝦就「梅」o既,我未試過一舊壽司食咁耐,因為好難食,吞又驚有事,唔吞我就冇野食,唉......d飯呢,舊舊都散,都知用機整ka喇,點解我去灣仔食$41.9任食,人地d飯都冇散,人地d三文魚係好薄,但至少唔係難食丫﹗冇咩特別事,都係唔好幫襯。
我地點o左一個金菇牛肉拉麵、兩個壽司定食。
冇咩特別事,都係唔好幫襯。
1K
2007-10-03 13 views
十月一日國慶有煙花睇,拿拿臨食完趕去灣仔......<環境>似一壽司有個魚缸,另有電視睇,但無5人或以上枱同洗手間响店鋪出面<服務>都ok架,有禮貎,waiter不停加水<食物>食物速度都上得幾快,刺身都ok,只係飯比較難同濕6人共消費:$420
十月一日國慶有煙花睇,拿拿臨食完趕去灣仔......

<環境>
<服務>
都ok架,有禮貎,waiter不停加水
<食物>
食物速度都上得幾快,刺身都ok,只係飯比較難同濕

6人共消費:$420
2007-07-02 10 views
我比較喜歡坐bar檯,因為可以自己挑合眼緣的壽司,比填紙或點的安全。上一年常去世貿的元氣,但元氣的款式實在太少,質量不求上進,所以家附近這家東京成了近日我的熱點。這家東京當然也不是上流貨色,服務水平也很參差*,不過當中幾款壽司和菜式很不俗,這樣的價錢就很合理了。三文魚($13)和鮮帶生($20)總是很大片、很鮮甜,實在便宜;早陣子的油甘魚($18)很鮮甜,最近味道好像淡了;炸蝦卷($18)即點即炸,熱熱脆脆的非常香口;媽媽和友人吃過覺得不俗的還有海膽、飽魚片等。炒野菜可算是划算的,高高的一盤,炒得剛好,有口感,可以吩咐師傅少下點鹽。不大滿意的有:面無血色的赤貝壽司、冷若冰霜的鰻魚壽司、不過如此的三文魚火焰壽司、蔥花吞拿魚腩手卷(好吃的至少要把蔥花和魚腩切碎混和)、零牛油果的加州飯卷、豬軟骨拉麵(友人說裡面一口軟骨也沒有)。其實大部分侍應的服務態度都可接受,最差勁的是女經理。有一趟她看見我坐得很前,不問一句便跪到我坐的軟墊上、在我背後俯身取輸送帶上的東西。我很驚訝的望著她,她冷冷的對我一瞥就轉身走了。結賬時我問侍應有甚麼投訴的途徑,他很禮貌的說可向主任或經理表達意見。經理,隻手遮天啊?

Of course didn't come here for quality, but bcos it's still open at 3pm and it's right beside my office and since I had no expectation whatsoever, it turned out to be ok... (just the sushi though...)2pcs Swordfish belly Sushi, this quite good2pcs Salmon Sushi - ok2pcs Chu-toro Sushi $25, for this price, is actually quite good2pcs Unagi Sushi - ok2pcs Crab leg sushi - ok2pcs Uni Squid Sushi, don't like1x Deep fried Oyster Roll - good! Oyster has strong and fresh flavour!1x Pork Cutlet Ramen w Cur

2pcs Salmon Sushi - ok
2pcs Unagi Sushi - ok
2pcs Crab leg sushi - ok
1x Pork Cutlet Ramen w Curry Sauce, super not good!!! Added $3 for local style no favor curry, Pork Chop marinate cha chan teng style
1x Iced lemon tea

$157 only...