2025-06-04
最近去左尖沙咀既The Wall Street Bar & Lounge同男朋友慶祝紀念日,好鍾意佢哋食物上面既創意,滿足哂我地想要既儀式感!哩度既食物同cocktail 都令我地印象深刻,環境chill得黎又好舒適,非常適合跟朋友聚會,收工happy hour chill 一chill!招牌火焰香草烤雞哩道招牌烤雞真的是必試!外面烤得金黃香脆,裡面卻肉質鮮嫩多汁,層次很豐富,火焰上枱既效果好正!仲要超大隻,我同朋友都覺得好驚喜!牛油果水牛芝士蕃茄沙律超清新既牛油果,加上水牛芝士又濃郁,搭配酸酸的蕃茄,既健康又開胃!香煎厚切牛脷厚切牛脷煎得剛好,外焦內嫩,搭配特製醬汁,肉香四溢,口感煙韌!每日 happy hour既3рm-7:30pm,所有啤酒紅白酒及無酒精飲品一律半價,超抵!Crystal Coffee這款打印圖片分子雞尾酒真係好特別,用 Vodka 提煉咖啡豆的香氣,咖啡竟然變得透明,口感獨特!上面的海鹽奶蓋讓味道層次更豐富,絕對值得一試!仲有火焰效果,打卡一流!Fairy Wings哩杯以 Vodka 為基底既雞尾酒,草莓的甜味加上杏仁和蜜桃的香氣,喝起來酸甜可口,仲有氣泡同輕
招牌火焰香草烤雞
牛油果水牛芝士蕃茄沙律
香煎厚切牛脷
Crystal Coffee
Fairy Wings
哩杯以 Vodka 為基底既雞尾酒,草莓的甜味加上杏仁和蜜桃的香氣,喝起來酸甜可口,仲有氣泡同輕盈感!
Mulberry Sour
哩款以 Gin 為基底既雞尾酒,紅桑梅和檸檬既搭配剛剛好,酸甜平衡得非常棒,讓人驚喜!喜歡酸甜口感的朋友一定要試試!