Restaurant: The Wall Street Bar & Lounge
Info:

2025-06-04 157 views
最近去左尖沙咀既The Wall Street Bar & Lounge同男朋友慶祝紀念日,好鍾意佢哋食物上面既創意,滿足哂我地想要既儀式感!哩度既食物同cocktail 都令我地印象深刻,環境chill得黎又好舒適,非常適合跟朋友聚會,收工happy hour chill 一chill!招牌火焰香草烤雞哩道招牌烤雞真的是必試!外面烤得金黃香脆,裡面卻肉質鮮嫩多汁,層次很豐富,火焰上枱既效果好正!仲要超大隻,我同朋友都覺得好驚喜!牛油果水牛芝士蕃茄沙律超清新既牛油果,加上水牛芝士又濃郁,搭配酸酸的蕃茄,既健康又開胃!香煎厚切牛脷厚切牛脷煎得剛好,外焦內嫩,搭配特製醬汁,肉香四溢,口感煙韌!每日 happy hour既3рm-7:30pm,所有啤酒紅白酒及無酒精飲品一律半價,超抵!Crystal Coffee這款打印圖片分子雞尾酒真係好特別,用 Vodka 提煉咖啡豆的香氣,咖啡竟然變得透明,口感獨特!上面的海鹽奶蓋讓味道層次更豐富,絕對值得一試!仲有火焰效果,打卡一流!Fairy Wings哩杯以 Vodka 為基底既雞尾酒,草莓的甜味加上杏仁和蜜桃的香氣,喝起來酸甜可口,仲有氣泡同輕

招牌火焰香草烤雞

牛油果水牛芝士蕃茄沙律

香煎厚切牛脷

Crystal Coffee

Fairy Wings
哩杯以 Vodka 為基底既雞尾酒,草莓的甜味加上杏仁和蜜桃的香氣,喝起來酸甜可口,仲有氣泡同輕盈感!

Mulberry Sour
哩款以 Gin 為基底既雞尾酒,紅桑梅和檸檬既搭配剛剛好,酸甜平衡得非常棒,讓人驚喜!喜歡酸甜口感的朋友一定要試試!
2025-06-04 120 views
尖沙咀地帶搵到個性價比高既二人晚餐先有兩碗湯、兩個前菜我揀咗磯煮凍鮑魚(蟹籽海鮮醬),有幾特別喎,個鮑魚幾新鮮彈牙 有味道上邊有鹹鹹地嘅海鮮醬同埋蟹籽配搭幾特別 蟹肉薯餅球係兩大粒波波一切開入邊有芝士嘅香味 連同蟹肉同埋薯蓉已經混合咗一齊口感好豐富 個味道都幾好二人餐包一個意粉忌廉菠菜三文魚扁意粉🍝估唔到有咁多醬汁 每一啖都好Creamy三文魚係熟透嘅 份量都唔少 一粒一粒仲有啲菠菜同扁意粉撈埋一齊另外就再包埋一個主食 香煎紐西蘭羊架 我叫咗七成熟估唔到咁大份 有四大條 下低仲有薯條薯菜 全碟都好豐富羊架肥瘦適中 燒得有少少燶幾有口感啲肉就算七成熟都鬆化Mocktail 🍸 Man and Grape🥭有Mango, Grapefruit, 所以係酸酸甜甜同埋Soda Water 好有夏日色彩仲有杯Cranberry Juice 🥤 另外餐廳都有做各式各樣嘅宣傳優惠,例如:每日 happy hour:3pm-7:30pm所有啤酒紅白酒及無酒精飲品,一律半價,係幾吸引㗎!另外仲有每日半價菜式,例如牛扒半價、頭盤半價、意粉半價,真係要睇準日子嚟食呀!
尖沙咀地帶搵到個性價比高既二人晚餐

先有兩碗湯、兩個前菜
我揀咗磯煮凍鮑魚(蟹籽海鮮醬),
有幾特別喎,個鮑魚幾新鮮彈牙 有味道
上邊有鹹鹹地嘅海鮮醬同埋蟹籽

羊架肥瘦適中 燒得有少少燶幾有口感
啲肉就算七成熟都鬆化

Mocktail 🍸 Man and Grape🥭

仲有杯Cranberry Juice 🥤

另外餐廳都有做各式各樣嘅宣傳優惠,例如:

每日 happy hour:3pm-7:30pm
所有啤酒紅白酒及無酒精飲品,一律半價,係幾吸引㗎!
2025-06-02 115 views
尖沙咀商業大廈有間老錢風嘅酒吧x西餐廳The Wall Street Bar & Lounge,裝修很有特色,帶點奢華,餐廳一面係收藏好多酒樽嘅酒吧,有專屬bartender 調配cocktail,另外一邊係藏書地方,帶點英倫風格,亦都有神秘入口進入VIP lounge😎同朋友share咗二人dinner set ($658):▪️磯煮凍鮑魚(蟹籽海鮮醬)鮑魚用日式醬油同和昆布慢火炆煮,味道保持清爽鮮味,配上濃郁香滑蟹膏同埋蟹籽,係心機之作❕▪️三文魚牛油果他他汁千層呢個前菜層次分明,口感豐富,底層係蕃茄粒,中層係三文魚粒,面頭有好慷慨好creamy嘅牛油果蓉,配上特製他他汁,帶點清新酸甜,作為前菜好開胃✅▪️香草忌廉蟹肉意大利飯OMG 呢個risotto 超多蟹肉,每一啖都食到好多,而且鮮甜多汁,配合al dente嘅意大利飯,creamy但係絕對唔油膩⭐️▪️鵝肝配8oz澳洲燒牛柳澳洲燒牛柳3成烤得烤得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,美味絕佳,鵝肝香濃滑順,而且大大塊好重本😇▪️鐵板chocolate brownie甜品加咗個chocolate brownie,放喺熱騰騰鐵板上,淋上甜而不膩嘅cara

同朋友share咗二人dinner set ($658):

▪️磯煮凍鮑魚(蟹籽海鮮醬)

▪️三文魚牛油果他他汁千層

▪️香草忌廉蟹肉意大利飯

▪️鵝肝配8oz澳洲燒牛柳

▪️鐵板chocolate brownie
甜品加咗個chocolate brownie,放喺熱騰騰鐵板上,淋上甜而不膩嘅caramel sauce,咋一聲香氣四溢好有效果,brownie 外脆內軟,好味好味🤓

原來每日happy hour (3pm-7:30pm)所有啤酒紅白酒及無酒精飲品一律半價,go go go!
2025-06-01 138 views
最近同老best位試咗金巴利道嘅The Wall Street Bar & Lounge,真係一個唔錯嘅選擇!呢度裝潢有個紐約華爾街嘅feel,巨型書架好吸引,氣氛輕鬆又chill,真係好適合聚會。我哋點咗幾道食物,每一口都好驚喜。忌廉湯滑得濃郁,配上薄薄嘅麵包,真係忍唔住要多食幾口。蟹肉薯餅球外脆內嫩,搭配墨西哥辣醬,味道好正!最令我印象深刻嘅係磯煮凍鮑魚,鮮味十足,真係值得一試。特濃卡邦尼薯仔麵糰同鵝肝配牛柳都唔可以錯過,令我哋嘅聚會更加開心。總括嚟講,呢度嘅食物同氛圍真係令我哋難以忘懷,性價比嚟講,下次都可以考慮

2025-05-31 115 views
之前同朋友去過 The Wall Street happy hour + dinner~ 當時見到 bar 檯個酒櫃加埋復古風嘅梳化、書架同擺設,配合埋街外嘅夜景,真心覺得打卡一流 😍 今次 weekend 過去食 brunch,日頭去一樣都咁 chill,但個 feel 就唔同 dd,有種假日去旅行嘅感覺 😌香煎美國頂級肉眼牛扒配薯菜叫左 medium rare,個面煎得好香,然後中間好嫩,而且份量好多,食肉獸表示好滿足 😍 加上一大堆炸到香脆嘅薯條,weekend brunch 就係要咁樣放開黎食先夠盡興架嘛 😌呢個 set 前菜哈密瓜風乾火腿同餐湯,成個set勁精緻,放假儀式感滿滿 🤭Weekend Signature Platter呢個真心打卡正 😍 款式多而且份量足,個人覺得開心到好似食自助餐咁 🤤- 海膽牛角酥:海膽夠鮮甜,牛角酥亦都非常香脆- 鵝肝千層薯仔批:鵝肝煎得好香,配埋薯仔批食個口感幾唔錯- 杯裝法式龍蝦湯:入邊啖啖龍蝦肉,味道非常鮮甜- 煙三文魚蕃茄莎莎:個蕃茄莎莎好清新,配埋煙三文魚一齊食,估唔到味道咁夾- 燒牛肉他他多士:估唔到呢個份量咁多,鹹鹹香香咁幾唔錯

香煎美國頂級肉眼牛扒配薯菜

Weekend Signature Platter

- 海膽牛角酥:海膽夠鮮甜,牛角酥亦都非常香脆
- 鵝肝千層薯仔批:鵝肝煎得好香,配埋薯仔批食個口感幾唔錯
- 杯裝法式龍蝦湯:入邊啖啖龍蝦肉,味道非常鮮甜
- 燒牛肉他他多士:估唔到呢個份量咁多,鹹鹹香香咁幾唔錯
- 迷你紐約芝士餅:夠 Creamy 又香,完全唔夠喉

我仲加咗法國汽酒無限添飲,侍應都好好,見我嗰杯差唔多飲完就會主動過嚟幫我添 👍🏻 坐喺個裝修咁有風味嘅環境,聽住音樂飲住氣酒,再慢慢食住唔同嘅美食,呢個weekend真係過得非常之 chill 😌
餐廳:The Wall Street Bar & Lounge地點:尖沙咀金巴利道菜式:樓上酒吧餐牌:午餐餐牌主菜12款可選,有肉類意粉漢堡,包餐湯同餐飲。可加錢要前菜,有三款選擇。可以加錢要甜品。午餐無加一,好經濟。是日餐湯午餐包是日餐湯,是日餐湯係羅宋湯,熱辣辣上枱,味道酸酸地,入面有好多蔬菜,包括西芹,椰菜,洋蔥。加有多士一大片,吸左湯食更飽肚。法式龍蝦湯 加$38餐湯可以加$38轉法式龍蝦湯,賣相不俗,橙啡色濃郁滑溜龍蝦湯帶好香龍蝦味,鹹香十足。面頭仲有少少龍蝦肉,灑上香草,碟邊有一件迷你牛角包,好香牛油味,即刻令呢個價錢抵嗮。法式鵝肝薯仔千層 加$48法式鵝肝薯仔千層真係有好多層,仲有燶邊,口感唔錯又唔油膩,面頭一件法式鵝肝,外脆內滑,唔覺油膩。伴有少少忌廉灑上香草。煙三文魚凱撒沙律 加$38煙三文魚凱撒沙律好大碟,係新鮮爽脆羅馬菜底加上煙三文魚絲,大量芝士碎同法包粒,伴有一粒車厘茄,材料豐富,食落沙律醬味道好夠,口感豐富。香煎紐西蘭牛柳(8oz) $128 香煎紐西蘭牛柳我叫左八成熟,肉質都好淋,有好多肉食,味道方面帶好濃牛味,另配燒汁,可以令牛肉更好味同濕潤。香煎澳洲羊架
地點:尖沙咀金巴利道

香煎紐西蘭牛柳
香煎紐西蘭牛柳(8oz) $128
香煎澳洲羊架
香煎澳洲羊架 $118
香煎澳洲羊架一客三件,叫左八成熟,整得外皮燶燶地,唔蘇,肉質外脆內嫩。可以點燒汁食。
呢兩道主菜都配薯菜,有烤意式黃瓜同青瓜各一,味道唔錯,唔會太乾。加上大量熱辣辣唔粗唔幼炸薯條,自動配有一兜茄汁比你點薯條,非常飽肚。午餐呢個價錢好抵。
午餐包咖啡,茶或者果汁。
橙汁、蘋果汁
果汁有兩款揀,蘋果汁同橙汁都用高身玻璃杯裝住,前者清甜,後者甜中帶酸,好解渴。
迷你紐約芝士餅
迷你紐約芝士餅 加$28

迷你紐約芝士餅都唔迷你,厚身滑溜芝士蛋糕味道濃郁,入口滑溜非常,加上士多啤梨果醬,食完都唔覺太膩。

午餐百幾蚊鬆啲有羊架同扒食,仲包湯同飲品好抵。室內環境唔錯,仲有個大書櫃同古老梳化,同埋好多靚靚擺設。入面播放輕鬆音樂,適合放工鬆一鬆。
2025-05-26
$199 (Lunch)
法式鵝肝薯仔千層
煙三文魚凱撒沙律
香煎紐西蘭牛柳
香煎澳洲羊架
橙汁、蘋果汁
迷你紐約芝士餅
呢間位於尖沙咀既樓上餐廳,整體裝修復古,富英倫風格。夜晚更化身為主題酒吧,仲有全港首創高清打印自選圖片分子雞尾酒,味道獨特又吸睛。今晚就約埋朋友黎Happy hour!Crystal Coffee🍸呢杯創意調酒以Vodka為基底,加入Clarify Coffee,入口帶淡淡咖啡香,頂層係微鹹Sea Salt Milk Foam,面層既綿密奶泡有驚喜!可以打印圖片,啱曬女士們打卡!鐵板火焰香草烤雞🔥原隻三黃雞份量十足!上桌時淋上烈酒點燃火焰,視覺效果滿分!雞皮烤得金黃香脆,肉質鮮嫩多汁,香草醃料滲透整隻烤雞,好入味。三文魚他他汁千層新鮮三文魚切成細膩薄片,混入微酸開胃他他醬,口感滑嫩,底層鋪滿蕃茄粒,夾埋頂層牛油果醬,層次豐富而不膩!配烤脆麵包一流!牛油果水牛芝士蕃茄沙律成熟軟糯牛油果,搭配奶香綿密水牛芝士,再配上蕃茄切片,淋上巴薩米克醋醬,清新中帶點奶香。沙律菜爽脆,整體口感平衡,既健康又滿足。呢餐體驗不錯,菜式擺盤精緻,味道亦充滿巧思,加上獨特雞尾酒搭配,絕對係約會或慶祝既絕佳選擇。宜家餐廳仲做緊優惠,每日Happy Hour 3pm 至 7:30pm,所有啤酒紅酒白酒同無酒精飲品都

Crystal Coffee🍸

鐵板火焰香草烤雞🔥

三文魚他他汁千層

牛油果水牛芝士蕃茄沙律

呢餐體驗不錯,菜式擺盤精緻,味道亦充滿巧思,加上獨特雞尾酒搭配,絕對係約會或慶祝既絕佳選擇。宜家餐廳仲做緊優惠,每日Happy Hour 3pm 至 7:30pm,所有啤酒紅酒白酒同無酒精飲品都係半價,快啲約埋三五知己去小酌一杯!

位於尖沙咀原來未上到諾士佛臺個排酒吧街已經有好棒既一間酒吧,位於WM Plaza1樓。The Wall Street Bar & Lounge 環境勁chill,女侍應著住校服look服務;環境昏暗都好有mood。 同朋友聚會,飲返兩杯chill下食d小食先。香港首間酒吧相片打印雞尾酒🍹。即場將你想打印的相片發送到餐廳wts便可,超方便。可打印的雞尾酒款式名叫「Crystal coffee」,表面有一層厚奶泡,所以便可以做到表面穩定而清晰的「打印」效果👍。厚奶泡加左鹽巴,鹹鹹地雞尾酒味道特別。Vodka and coffee依兩樣配搭都幾新穎,咖啡味較突出;Vodka味道幾香。黑松露野菌芝士薄餅:上菜時超惹味。黑松露陣陣鹹香配上惹味既半溶芝士,超好食。小食拼盤:魷魚鬚、雞翼及薯條三併,即炸超好味又香脆。📍所有cocktails 於每晚9pm 後買二送一

黑松露野菌芝士薄餅:
上菜時超惹味。黑松露陣陣鹹香配上惹味既半溶芝士,超好食。

小食拼盤:
魷魚鬚、雞翼及薯條三併,即炸超好味又香脆。

📍所有cocktails 於每晚9pm 後買二送一
  • crystal  coffee
2025-05-26 94 views
金巴利道除咗韓國嘢,都有其他特色多國菜。呢間吧滿滿紐約風,裝修幾chill,特別係個巨型書架好有feel🥣忌廉湯 面層有塊薄麵包,可以點下湯再食🦀蟹肉薯餅球(配墨西哥辣醬) 薯餅球外脆內嫩,蟹肉配上辣醬又多一份風味😍磯煮凍鮑魚(蟹籽海鮮醬)呢個鮑魚配上蟹籽醬,味道豐富,海鮮控可一試🍝特濃卡邦尼薯仔麵糰薯仔麵糰搭配濃濃的卡邦尼醬,意外地好食🥰🥩鵝肝配8oz澳洲燒牛柳 鵝肝肥美,牛柳又多汁,鮮嫩程度唔輸酒店西餐

🥣忌廉湯
面層有塊薄麵包,可以點下湯再食

🦀蟹肉薯餅球(配墨西哥辣醬)
薯餅球外脆內嫩,蟹肉配上辣醬又多一份風味

😍磯煮凍鮑魚(蟹籽海鮮醬)
呢個鮑魚配上蟹籽醬,味道豐富,海鮮控可一試

🍝特濃卡邦尼薯仔麵糰
薯仔麵糰搭配濃濃的卡邦尼醬,意外地好食🥰

🥩鵝肝配8oz澳洲燒牛柳
鵝肝肥美,牛柳又多汁,鮮嫩程度唔輸酒店西餐

2025-05-16 56 views
我今早放工,好友提議去食 Brunch ,我地去左尖沙咀金巴利道40號 MW Plaza 1樓的 The Wall Street Bar and Lounge,環境舒適,好有英倫風格。我點左個 Brunch Set (3 Course) $168,包括煙三文魚風乾火腿拼盤,蕃茄濃湯,主菜係香煎紐西蘭牛柳(8安士)配扁意粉$20,餐飲係 玫瑰花茶;好友點左個 Weekend Signature Platter $298,拼盤有海膽牛角酥、鵝肝薯仔千層、迷你紐約芝士餅、燒牛肉他他多士、煙三文魚蕃茄莎莎及杯裝法式龍蝦湯,餐飲係 House Red紅酒$48。整體黎講係高質素的菜餚,兩個拼盤都非常好味,最欣賞海膽牛角酥(香脆可口)、鵝肝薯仔千層(熱辣辣鵝肝好美味)....等;7成熟的牛柳外脆內嫩,扁意粉煮得好好味。

• 香煎紐西蘭牛柳配扁意粉
  • 鵝肝薯仔千層
同friend飯後想chill吓,誤打誤撞去咗尖沙咀一間玩分子調酒嘅神級酒吧!午夜時分全場爆滿,英倫復古裝修仲有啲《哈利波特》魔藥課feel,仲要每晚9點後所有Cocktail買2送1,即刻同大家分享我哋試咗嘅4杯科幻級飲品同埋超驚喜玩法! ✨ 必試分子調酒☕️️ Crystal Coffee全港首創!用Vodka抽走咖啡色素變透明,飲落竟然爆出濃郁咖啡香,頂層仲有海鹽奶蓋,鹹甜交織似足魔法藥水~最癲係可以客製化圖片印刷,自選相片或圖案印喺奶蓋面,社交平台打卡必殺技! 🧋 Milk Tea Wash港式奶茶被「隱形」!入口茶味爆炸濃郁,但成杯透明到睇穿杯底,仲有煉奶回甘⋯⋯魔術師調酒? 🍄 Truffle Negroni黑松露x金酒嘅奢華組合!酒體掛杯時飄出陣陣松露香,飲落醇厚到似食緊道菜,酒鬼朋友瘋狂追加~ 🍓 Mulberry Sour紅桑莓+檸檬嘅酸甜暴擊!gin酒做基底但果香超突出,面頭泡沫綿密到似飲緊莓果慕斯,少女心爆發! 🍤脆炸魷魚鬚一上枱就聞到超香油炸香氣,外層炸到金黃色,咬落去「咔嚓」聲,脆到癲!調味簡單地用椒鹽同少少辣椒粉,再配埋個他他醬,酸酸甜甜更加開胃!
✨ 必試分子調酒
☕️️ Crystal Coffee
🧋 Milk Tea Wash
🍄 Truffle Negroni
🍓 Mulberry Sour

🍤脆炸魷魚鬚
🍟炸薯條配黑松露醬
粗切薯條炸到外層金黃脆口,熱辣辣仲有微微馬鈴薯甜味~黑松露醬creamy得嚟又帶微微蒜香,蘸滿醬汁嘅薯條放入口—成個味蕾即刻被松露海淹沒!
2025-05-08
Type of Meal
Last Night Supper
Tasting Event
將華爾街金融風融入酒吧設計的The Wall Street Bar & Lounge,霓虹燈牌、透光雲石吧枱營造出超chill嘅摩登型格氛圍✨。呢度有超多款好有特色嘅雞尾酒可以選擇,最殺食嘅係全港首創、高清打印有相喺上面嘅份子Cocktails,超岩生日或紀念日為朋友送上獨特嘅驚喜🔹 Crystal Coffee☕️用vodka冷泡咖啡豆再蒸餾,面層鋪上綿密海鹽奶蓋,最驚喜係可以客製化自選圖片打印成份子泡沫,採用嘅係食用墨水,可以安心享用!我印咗自己個樣,估唔到清晰咁📸🔹 Norwegian Wood🍁Puzzle向村上春樹《挪威的森林》致敬嘅文青系cocktail!梅酒基底帶出淡淡櫻花香,昆布嘅鹹味象徵淚水,完美詮釋小說中「生死共存」嘅意境。🔹Monk Toddy🍋私心最愛❤️!將港式薑檸樂升級,用燒酎混合可樂同檸檬,加入多種香料,辛辣中帶清爽,飲完成個人都醒神晒~🍗 佐酒小食▪️ 香辣雞翼:香口惹味,好岩配cocktails!▪️ 迷你炸蝦多士:金黃酥脆,蝦膠彈牙,一口size超方便!✨ 晚市優惠:每晚9pm後所有Cocktails買2送1,同朋友飲到盡興都唔肉赤!
🔹 Crystal Coffee☕️
Norwegian Wood
🔹 Norwegian Wood🍁Puzzle
G.L.C
🔹Monk Toddy🍋
🍗 佐酒小食
▪️ 香辣雞翼:香口惹味,好岩配cocktails!

2025-04-26
$400 (Dinner)
Norwegian Wood
G.L.C
  • 小食拼盤
2025-05-13 35 views
今日咁啱同朋友傾偈,大家都覺得呢間西餐廳價錢好平,咁就一於約埋再嚟一齊食啦。呢度嘅環境好靚,好多位置適合打卡,雖然環境比較昏暗,但係因為佢每台都有燈,所以影相都會好靚。因為我哋主要想嚟飲酒,咁就叫少啲食物啦。我認為呢個芝士青口非常出色,份量好多之餘青口食落都好新鮮,而且青口好大隻,送酒一流啊。我哋是咗佢好多唔同款嘅Cocktail,除咗賣相靚之餘,飲落好有層次,而且酒味都好足夠,啱晒朋友嚟飲咗兩杯傾吓偈。而且而家仲做緊優惠,啤酒買一送一,真係非常抵,放工同朋友嚟飲返兩杯真係最佳選擇啊。

• 青口
尖沙咀風格餐廳酒吧- 全港首創高清打印自選圖片份子嘅cocktails! 有冇試過飲特製相片嘅cocktail? 好特別!除咗可以自己用相片整Cocktail, 其他cocktails 都特別好有心思,味道好出色!每晚9pm後優惠:所有 cocktails 買2送1🍸Crystal coffee 🥃以 Vodka 泡浸萃取咖啡豆的味道和精華,並以蒸餾技術把本來黑色的咖啡處理成完全透明狀態,入口帶有微微酒味,飲品頂部亦配以自製海鹽奶蓋,分飲品味道層次更為豐富Puzzle 🍹調酒以《空虛》作主題,以威士忌作為基酒,當中加入黑蒜,一種既實在又難以捉摸的風味,配上咖啡及可可,令調酒層永更為豐盈,人口先會喝出黑蒜的獨特香味,其次是咖啡和可可的甘甜Norwegian Wood🧉以日本著名作家村上春樹的著作«挪威的森林》作創作概念,帶出〈生•死〉作為主題的調酒,以梅酒為基酒,入口帶優雅的櫻花香和梅香,以及來自昆布象徵淚水的鹹味,充分表達出「死亡不是終結,它將會陪伴生者繼走下去」的主題食物小食拼盤 🍟- 新鮮脆卜卜,有薯條魷魚鬚同雞翼!熱辣辣!香脆可口!送酒一流Truffle cheese pizza

Crystal coffee 🥃
以 Vodka 泡浸萃取咖啡豆的味道和精華,

Puzzle 🍹

Norwegian Wood🧉

食物

Truffle cheese pizza🍕
好香松露同濃郁芝士,雖然冇肉,但係好夠味🤤邪惡但好味 !
2025-05-12 20 views
約朋友飲嘢吹水,尖沙咀近近哋~ 一打開Menu,就見到全港首創分子cocktail~ 即叫~ 加少少🤏🏻💵仲有自選相片打印,創造自己一杯獨有嘅cocktail~ 於是我就想印吓自己支玫瑰花🌹 朋友就揀咗Puzzle,係以空虛為題創作嘅whisky based cocktail~ 之後又嗌咗個小食拼盤,同一份四式什錦芝士薄餅~ 小食拼盤有炸雞翼、薯條、炸魷魚鬚,即叫即炸好脆口~ 我杯首創分子Cocktail 一上枱都未飲得住,侍應就玩過火先~ 佢用火機一點着外層張特製紙,個Flame燒到勁高,轉眼間就即刻見到我杯分子酒~ 厚厚一層猶如奶蓋,但味道係濃厚質感嘅無糖椰啡~ 幾好飲,入口綿滑冰凍~而杯Puzzle就好whisky,同有好多層味道,比較複雜~ 吹水吹得耐,再嗌~ 於是又叫多兩杯cocktails~ 我要咗杯Mulberry sour, 即係clover club concept 嘅gin based cocktail~ 朋友見到另一杯mind,以limitless逆天潛能為靈感,Tequila based~ 朋友話佢有睇呢部電影,覺得個概念幾有趣,所以想飲吓~Mulberry s
約朋友飲嘢吹水,尖沙咀近近哋~

之後又嗌咗個小食拼盤,同一份四式什錦芝士薄餅~
小食拼盤有炸雞翼、薯條、炸魷魚鬚,即叫即炸好脆口~

Mulberry sour上層嘅泡沫係淡淡玫瑰花香,而雞尾酒味道有葡萄嘅清新同花香調,實在好適合作為第一杯嘅pre-drink,或唔太飲得烈酒嘅朋友~

至於mind, 朋友話上層綿密嘅泡層充滿清新薄荷味~ 簡單好飲~

埋單嗰陣,侍應話九點後叫cocktails有買二送一優惠, 仲話下次嚟拎住收據再消費滿$500可以再折🫶🏻

隔籬枱燒春雞,個火都好誇張~ 但太快影唔徹😂
2025-05-10
$450 (Dinner)