4K
洞穴燒肉體驗!岩石板燒罈子豬五花超驚喜
kinki yip
2025-08-29
关注
洞穴燒肉體驗!岩石板燒罈子豬五花超驚喜今日同朋友去咗旺角朗豪坊呢間好出名嘅The Jeju韓國餐廳,一入去就俾佢嘅裝修震撼到!成個環境設計到好似去咗韓國濟州島嘅火山洞穴咁,石牆同燈光效果好有氣氛,打卡一流!✨ 主角:岩石板燒罈子豬五花 賣相:一上枱已經好有氣勢!豬五花醃好咗放喺傳統韓式罈子裡面,店員會好細心咁幫我哋用預熱好嘅岩石板燒。睇住啲肉喺石板上面滋滋聲,油香四溢,真係未食已經流口水!味道:呢個配搭真係無得頂!五花肉燒到外脆內嫩,油脂香口但完全唔油膩。跟住店員教我哋嘅食法,加埋泡菜同燒到剛好嘅雞髀菇一齊食。泡菜嘅酸辣爽脆完美中和咗五花肉嘅油脂感,而雞髀菇就吸收晒肉汁,三種口感一次過爆發,層次超豐富!另外餐廳仲提供咗多款醬汁,有傳統韓式大醬、麻油鹽、辣醬等等,每蘸一種醬都食出新口味,真係啖啖都有驚喜!嗌咗兩杯嘢飲接骨木花柚子梳打同士多啤梨米酒,賣相夠晒靚,非常打卡able✨ 性價比: 一份岩石板燒罈子豬五花,份量足夠2-3個人share。以咁有特色嘅用餐體驗同埋朗豪坊嘅地段來講,算係合理。✨ 環境服務:洞穴主題裝修真係好有特色,坐得舒服,抽風系統做得好好,食完完全唔會成身油煙味。店員服務態度友善,會主動幫忙燒肉同介紹食法。總結:呢間絕對係會encore嘅餐廳!無論係環境定食物質素都超出預期,尤其係個岩石板燒罈子豬五花配泡菜同雞髀菇嘅食法,真係令人回味無窮。推薦俾鍾意試新嘢同埋鍾意韓燒嘅朋友!查看更多
Lindzee
超讚特別韓式岩石板燒
Lindzee
2025-08-22
关注
平時都係食韓國比較傳統嘅餐廳和料理,今次去咗試韓式濟州岩石版燒,好特別喎!我哋點咗2-3人餐,非常多和豐富,份量十足好有誠意,而且抵食!有專人幫我哋燒,唔使自己落手,幫我哋燒肉嘅韓國人英文都好好仲好靚仔!韓式岩石板燒 Set B (2-3人份)罈子五花肉 + 炸醬拉麵主角五花肉烤到外皮微焦香噴噴,油脂香氣爆棚,除了五花肉還有配菜雞髀菇、蒜頭和泡菜,加埋生菜全部包埋一齊食,非常惹味!炸醬拉麵麵條Q彈,一口肉一口麵,正呀!岩石板下面有一個gas爐,一直開住細火,啲肉夠熱好好食。芝士蒸蛋韓式石鍋碗上,熱辣辣,蒸蛋好似泡泡咁柔軟,面上加上一片芝士,既出奇又驚喜的好吃,入口超滑,芝士香濃!蕎麥冷麵冰冰涼涼的經典韓國蕎麥冷麵超有彈性,湯底酸酸甜甜好開胃,配上牛肉、黃瓜絲和半熟蛋,吃完燒肉再食一啖,整個人都清爽起嚟!套餐冇包嘢飲,我哋叫咗兩杯韓式特飲,接骨木花柚子梳打和漢拿甘橘梳打。柚子那杯香香酸酸的,氣泡感剛剛好;甘橘那杯則比較甜甜的,兩杯都好解渴,賣相仲好靚好夢幻,搭配燒肉一流!這套餐真的很可以!份量夠、味道讚、搭配也很用心,跟朋友聚餐還是情侶約會都很適合,有飽足感而且很滿足!查看更多
SueChanYC
食到一肚火嘅餐廳
SueChanYC
2025-08-21
关注
今次嚟到呢一間餐廳係為咗慶祝生日嘅晚餐,因為晚市好多人我哋都等咗一陣先有得安排入座。之後正正常常咁點餐,但係一開始上啲食物感覺唔係我哋嗌啲嘢,之後就問侍應係咪拎錯咗俾我哋,後來錯咗2-3次之後,發現原來我哋同另外一張枱嘅QR code掉轉咗😥之後成個用餐過程上啲食物都係另外一張枱嘅,侍應生處理得好慢,其實應該講冇處理過,同埋啲侍應生唔知係咪講緊韓文,總之聽唔明佢哋講緊啲乜😥之後上咗啲嘢又唔敢食,又驚係隔籬枱嘅…所以整個用餐感覺都很差。另外因為晚市真係好忙,我哋都坐咗大約半小時先開始幫我哋燒嘢食,計埋門口等嘅時間其實已經等到極肚餓😥所以今次嘅用餐體驗真的感覺非常之差及唔開心。查看更多
+ 3
eatwithyannes
熟成豬肉好食
eatwithyannes
2025-08-19
关注
喺朗豪坊開咗呢一間主打濟州豬肉嘅韓燒,風格以黑色洞穴風,一入座已經有六碟韓式小菜Cheese Bomb Steamed Egg 🥚 ($68)傳統韓式蒸蛋,但係呢度就更加鬆軟,而且雞蛋好似有高湯令到蛋味更加帶大有甜味Set B The Jeju Hangari 🐷($376)除咗豬肉仲有雞髀菇同菠蘿蒜頭,店員會幫手燒烤,五花肉嘅脂肪分布得好平均,邪惡但好好食,再加埋泡菜食勁夾。雞髀菇勁Juicy,而且菠蘿燒完之後好甜Fried Rice 🍚再加埋炒飯,仲切埋個心形,香口但係會帶辣味Buckwheat Cold Noodle 🌾($88)蕎麥冷麵啱晒夏天食,再有埋兩篇牛腱雞蛋梨片,勁清爽消暑Hallabong Smoothie 🧡($48)香橙百香果沙冰,超級冰凍酸酸甜甜,啱晒夏天飲Elder Flower Citron Ade 🌻($48)接骨木花柚子梳打,記住攪勻佢,因為柚子會沉咗喺下低查看更多
SummerYin
ฅ 旺角正宗韓式烤泡菜五花肉 ฅ
SummerYin
2025-08-18
关注
Bingo and Cook開設了新的濟州島主題燒肉店店舖以濟州島火山地貌為靈感主打用韓國製火山石烤盤▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂☞ 罈子五花肉 450g 套餐 $376看照片也許會覺得份量不多 吃下去兩個人超飽~價格也合理 人均一百多 在韓國吃也接近這個價格有6款小食及特製調味料套餐可配石板炒飯或炸醬拉麵肉質肥瘦適中 爽口彈牙 油脂超香重點是配烤過的泡菜吃真的一流!!▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂📍The JEJU亞皆老街8號朗豪坊11樓13號舖查看更多
+ 2
urfoodbuddies
濟州火山岩風燒肉
urfoodbuddies
2025-08-18
关注
“罈子五花肉B Set”($376)“芝士大醬湯飯”($58)“韓式芝士蒸蛋”($68)“接骨木花柚子梳打/漢拿峰梳打”($48)朗豪坊新開咗間韓燒店The Jeju餐廳以濟州島火山地質為主題🌋就連烤盤都係韓國訂製嘅火山烤盤真係夠哂特別我地點咗個2-3人份嘅Set B當中包咗罈子五花肉450g🐷另可選配炒飯/炸醬拉麵店員全程主理,完全唔駛自己郁手😛燒好嘅五花肉外焦內嫩🤤可搭配多款調味醬汁一齊食比較特別嘅係濟州鳳尾魚醬個人最鍾意就係點鹽麻油醬😍我地呢個餐揀咗配炸醬拉麵炸醬麵麵質煙韌,炒香之後夠哂惹味另外仲點咗份韓式芝士蒸蛋蒸蛋上枱時漲卜卜好靚🤣食落好嫩滑,加埋芝士真係好夾🧀主食就點咗芝士大醬湯飯大醬湯夠哂濃味,飲落好順喉飲品就點咗接骨木花柚子,漢拿峰梳打🍊2杯都夠哂清甜,爽呀😆查看更多
+ 11
Little Bao Bao
火山島風味烤肉
Little Bao Bao
2025-08-14
关注
餐廳外內的牆身都是由灰黑色的石材所拼砌,火山石烤盤更是由韓國訂製回來,天然的細孔有良好的吸付力及導熱性,不是普通鐵板能夠媲美。🐷我們點了一個2-3人餐「Set B 罈子五花肉+炸醬拉麵」。泡菜、杏鮑菇、菠蘿、蒜頭全部都很好吃。而主角濟州島直送的黑毛豬是經過168小時低溫熟成。職員細心地將五花肉烤至金黃焦脆,油脂香氣瞬間四溢,肉嫩多汁又甜美。還可以配搭各種不同的調料,其中最特別的就是特製的「濟州鳳尾魚醬」,而我覺得最有風味的是芝麻油鹽醬😋最後,職員在佈滿肉汁精華的石板上炒製炸醬拉麵,甜中帶鹹有咬口,還特意堆砌成愛心的造型讓客人拍照❤️🍹飲品方面,我們點了「漢拿峰百香果沙冰」及「接骨木花柚子梳打』,味道非常清新爽甜,不愧是濟州島的名產水果~4百多元吃到如此高質的烤肉,而且全程有專人服務不用自己出手,絕對值得一試再試!查看更多
+ 3
lotto_vi
有冇食過自帶豐唇效果嘅韓式炸醬麵?
lotto_vi
2025-08-13
关注
有冇食過自帶豐唇效果嘅韓式炸醬麵?龍旺角朗豪坊一間岩石板燒韓國餐廳,入門口已經圍住岩石效果嘅氣氛,好似入咗洞穴咁~我哋叫咗個set餐~夠二至三個人食坐低點完嘢食,凳都未坐,店員已經好迅速咁樣開始燒肉俾我哋,我冇諗過原來有專人負責燒肉🤣好貼心《岩石板燒 Set B(2-3人用) 》. 罈子五花肉 450g 現場即燒五花肉,聽住啲油燒起上嚟嘅辣辣聲,望住佢哋由粉紅色變做金黃色,半碟仲有雞髀菇同埋泡菜,仲會有埋蒜頭,夾埋一齊食,即燒即放入口,啲油喺個口入邊爆開真係好正!·石板炸醬拉麵 (有得揀辣同埋唔辣)應該咁講,佢係有得揀BB辣同埋辣一辣呢個面啲醬汁真係好好味,雖然揀咗個好辣嘅,不過辣得好過癮~辣到個嘴唇都變到紅卜卜脹卜卜·韓式芝士蒸蛋一大片芝士放落去蒸到脹卜卜嘅蒸蛋上邊,匙羹一筆落去拎起上嚟嗰個畫面真係好靚~啲芝士仲係拉絲嘅~呢個一定要趁熱食,但係真係小心睇熱會辣親嘴仔🩷·蕎麥冷麵 推介✨望落去以為平平無奇,佢嘅湯底下便有個特製嘅醬,撈勻咗之後配埋跟湯嘅醃蘿蔔,酸酸甜甜,係超級好味!·韓式特飲士多啤梨米酒 - 甜甜地嘅韓式Cocktail哈拉邦米酒- 我稱佢為wisky soda咁酒精濃度唔係好高,女士們好啱飲🩷查看更多
韓式芝士蒸蛋
TszShuenLam
特色石燒黑毛豬
TszShuenLam
2025-08-06
关注
喺朗豪坊經過幾次,終於有frd陪我食。成間舖頭好特別,打造成岩洞咁,連烤盤都係特製石板。見店員係講韓文,應該係韓國人主理每台附送6格前菜,二人套餐足足有450g罈子五花肉,肥瘦相間,厚切烤到金黃脆邊,Oppa邊燒邊有油脂聲聽到都流口水!夾住泡菜食,油脂香爆棚💥 石盤炒飯用返烤肉油香炒,飯焦脆卜卜仲有芝士,邪惡到停唔到口!最驚喜係個芝士蒸蛋,超級鬆軟,拉絲芝士配埋飯一起食簡直係一流飲品我地揀左接骨木花梳打🍹&百香果梳打,酸甜清新完美解膩。人均$300左右,全程有人服侍燒肉,有K-pop不斷播仲有Oppa幫手燒肉,成個氛圍好似係韓國咁查看更多
yipngpig
韓國食材yum yum
yipngpig
2025-08-04
关注
最近我在一家專賣韓國料理的餐廳用餐😆,點了 芝士 蒸蛋和 大醬湯。這兩道菜的味道都非常好吃。蒸蛋口感滑嫩,加入了濃郁的起司,口感極為豐富💕,讓人忍不住一口接一口。大醬湯濃厚的豆香和起司的香氣交織在一起,倍感滿足😋。接著,點了 B套餐:濟州 ❇️五花肉套餐*讓我印象深刻。這道濟州五花肉的選材相當講究,肉質鮮嫩,油花分佈均勻😉,燒烤後的香氣撲鼻而來,垂涎三尺😋。特別的是,店員都是韓妹,她們不僅親切,還特別幫我炒了加入起司和煎蛋的炒飯,這樣的搭配讓每一口都充滿了幸福感,讓我感受到正宗韓國的飲食文化。飲品方面,選擇了❇️芒果奇異果冰沙和 檸檬百香果飲❤️。冰沙的香甜和清新的檸檬香氣,讓我在炎熱的天氣中感到一陣清涼,十分解渴感受到正宗韓國料理的魅力。💕每一道菜都讓我回味無窮,特別是那份五花肉,讓我忍不住想再來一次。查看更多
Winnie Lam Lam
石板燒肉
Winnie Lam Lam
2025-08-03
关注
睇到介紹五月初開,專程嚟試下。餐廳環境特別。火山岩設計石牆包圍。用韓國特製火山石烤盤。醬料有好多款。用石碟上的粉紅岩鹽,芥末同wasabi,做成笑哈哈好得意。岩石板燒 Set B罈子五花肉 450g 肉量都算多。如果不太好食禁多肉。份量足夠三個人。特製的石板上烤五花肉烤到滋滋聲。五花肉半肥瘦。燒後外面金黃色很香脆,依然保留肉汁,口感鮮嫩。香氣撲鼻。岩石板保持溫熱又不會太乾。燒烤後沾石板上的肉汁精華醬汁更惹味。炸醬拉麵加芝士芝士雞蛋與炸醬麵混合味道濃郁。麵條很彈牙。用石板炒別有一番風味。韓式芝士蒸蛋石鍋熱騰騰上枱,似梳乎厘,蒸蛋軟綿很滑。頂層的芝士令蒸蛋味道更豐富。好好味。芝士大醬湯飯   大醬湯味道濃郁。香氣十足。微微的辣。芝士令湯更香濃。鍋裡有少量的飯,配這個湯一流。韓式特飲:士多啤梨米酒。酒精不太強烈。米酒的甜與士多啤梨的果香配合。 芒果奇異果沙冰。芒果與奇異果酸酸甜甜。十分清新。沙冰幼細。不是太多顆粒的冰。比較好飲。查看更多
+ 7
韓式芝士蒸蛋
罈子五花肉
Dap_dap
濟州島風格罈子五花肉夠特式
Dap_dap
2025-07-26
关注
᪥這是一間以濟州島為主題的韓式燒肉餐廳,主打168小時低溫熟成的濟州黑毛豬肉,配合韓國定制火山石烤盤,能均勻吸收油脂並散髮獨特礦物香氣,烤出的豬肉鮮嫩多汁且油脂香濃。᪥我們點了套餐B,罈子五花肉套餐價格合理,附有多款韓式基本小食和醬料,肉質爽口彈牙,搭配泡菜和特製調味料如芝麻油、鳳尾魚醬或海鹽味道非常出色。其他推薦菜式包括韓式芝士蒸蛋、炸醬拉麵。᪥餐廳環境佈置以濟州島玄武岩洞穴為靈感,氣氛舒適且具韓國特色,且提供專人烤肉服務,讓客人不用動手也能享用。᪥帶點油膩的燒肉,配上這裡清新的梳打選擇不錯,接骨木花柚子梳打,杯底有大量柚子蜜,配合梳打水很清新,帶點酸甜,而漢拿風梳打,漢拿是濟州必吃水果,這杯飲品風味十足。查看更多
罈子五花肉
aor.annie
The Jeju 岩石板燒 + 韓風小食
aor.annie
2025-07-26
关注
不時行過朗豪坊見到 The Jeju 岩石特色門面好吸引,今次終於搵到機會試下佢地主打嘅 岩石板燒 同幾款地道韓式小食。🔸 岩石板燒 (2-3人用) 罈子五花肉 450g一上枱已經好吸引,五花肉厚切但油脂平均,店員會幫手燒,落鑊時「滋滋」聲超療癒。岩石板燒熱力夠均勻,燒出嚟既五花肉外脆內嫩,唔會太油膩,配埋生菜、蒜片同泡菜一齊食,好正宗韓味!+部分可任添前菜+ 炸醬拉麵炸醬醬汁唔算太濃味,反而甜中帶鹹,有啲似家常味道,唔會好heavy,幾啱配燒肉中間轉個口味。🔸 牛肉海帶湯清甜無油,牛肉炆得好腍,海帶夠清新,飲完有暖胃感,食完燒肉再飲碗真係啱晒。🔸 韓式芝士蒸蛋蒸蛋入口滑,面層芝士微溶拉絲,蛋香同芝士味夾得好夾,份量都唔細,幾抵食。🥤 漢拿峰百香果沙冰 & 芒果奇異果沙冰夏天飲冰沙最啱!兩款都夠果味、唔會死甜。百香果帶微酸、醒胃解膩;芒果奇異果清新得嚟好順口,配埋重口味既燒肉一流。整體嚟講,The Jeju 食物水準穩定,環境整潔,服務親切,價錢算幾親民,但係食材質素對得住價錢~查看更多
Haloyummy852
味道好正宗
Haloyummy852
Level 2
2025-07-22
关注
最近朗豪坊新開咗一間濟州主題嘅餐廳🇰🇷 終於有時間嚟試吓啦!裏面裝修到好似喺山洞入面食,周圍都係黑色岩石🗿 勁有feel~ 店員大部份都係韓國人,食物好正宗,真係好似去咗濟州咁✈️ 主打燒五花肉🔥 全程有人幫你燒埋,仲有超多伴菜🥗 正! 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️ 🍖 B Set $396✨ 罈子五花肉 450g厚切五花肉肥瘦均勻🐷 燒到外皮脆卜卜,入口即溶💦 ✨ 石盤炒飯用返燒完肉嘅石盤炒,飯粒吸晒肉香🍚 ,店員還用飯堆砌了個心形💝加$20升級芝士&煎蛋超邪惡🧀🍳 🧀 年糕&芝士(燒烤用) $40店員幫手燒到啱啱好👨‍🍳 拉絲芝士配年糕+五花肉,三重享受😍 ☁️ 韓式芝士蒸蛋 $68蒸蛋超蓬鬆!芝士味濃郁🧀 一啖接一啖停唔到口~ 🍲 芝士大醬湯飯 $58湯底濃郁,配料爆滿💥 底下鋪咗飯,食完成個人暖笠笠❄️➡️🔥 🍹 漢拿峰百香果沙冰 $48粒粒百香果籽咬落卜卜脆💥 加片乾橙好精緻🍊 酸甜清爽! 🥭 芒果奇異果沙冰 $48面頭鋪滿奇異果粒🥝 芒果味濃郁又唔會太甜,夏日必飲🏖️ 💰 總計: $724 (2位/已包10%服務費) 查看更多
+ 7
efoodie
2025-07-10
efoodie
2025-07-22
关注
我地叫咗個罈子五花肉,黑毛豬同炸醬麵佢一開始會俾啲小菜你,係唔使另外收費嘅,入面有韓國人專門幫你燒,所以唔使擔心燒得唔好食/燒燶咗,佢嘅黑毛豬好有肉嘅香味,真係同普通豬唔同!!罈子五花肉啲肥膏有啲多,個泡菜真係超好食,佢個泡菜偏酸,如果鍾意食酸嘅人會好鍾意呢個泡菜,加埋佢有擺落去烤下,所以有一種焦香味叫咗佢個炸醬麵,覺得口感偏硬同埋好鹹本身想叫埋佢個醬油蟹,但係四百幾蚊太貴啦,最後都係忍手🥲🥲查看更多