發現佐敦有間高質精緻和食fusion小店❗️餐廳裝修充滿特色✨驟眼看西式風格甚濃,慢慢發現很多日式設計融入其中,充滿和諧與美感,打卡一流📸Harmony 和諧盛盒$398盛盒靈感沿自日本,以廚師發辦形式,呈現最新鮮、時令食材組合給客人❗️夠晒驚喜😍盛盒唔止靚,重好豐富✨有海膽拖羅蓉迷你丼🍱海膽豐腴肥美,味道甘香~配甜美拖羅蓉好滋味❗️黑松露鮮帶子新鮮🦀蟹肉冷奴,蟹肉鹹香鮮味配凍豆腐好夾~慢煮豬軟骨大根軟腍入味🐟花魚一夜干外皮燒得香脆,魚肉微鹹,佐酒一流🍺蟹籽沙律、芥辣八爪魚🐙口感清新,八爪魚新鮮彈牙~水菜自身魚柚子醋、北海道真味道唔錯👍🏻欣賞餐廳好細心💖連食物器皿都好靚~櫻花蝦和風沙律 $68沙律含多種蔬菜,健康有益🥗櫻花蝦令沙律更惹味,充滿鮮香章魚小丸子 $38醬汁、木魚非常多,完全掩蓋小丸子😍口感軟綿而內藏彈牙章魚稻庭烏冬野菜 $118烏冬份量多,麵條軟綿帶煙靭雞軟骨 $28/ 燒鯖魚 $88雞軟骨香脆有咬口~鯖魚肥美,油脂豐富,配上檸檬汁同吃,鹹中帶酸,唔錯
發現佐敦有間高質精緻和食fusion小店❗️

Harmony 和諧盛盒$398

黑松露鮮帶子新鮮🦀蟹肉冷奴,蟹肉鹹香鮮味配凍豆腐好夾~

蟹籽沙律、芥辣八爪魚🐙口感清新,八爪魚新鮮彈牙~

櫻花蝦和風沙律 $68

沙律含多種蔬菜,健康有益🥗櫻花蝦令沙律更惹味,充滿鮮香

章魚小丸子 $38

醬汁、木魚非常多,完全掩蓋小丸子😍口感軟綿而內藏彈牙章魚

稻庭烏冬野菜 $118

烏冬份量多,麵條軟綿帶煙靭

雞軟骨 $28/ 燒鯖魚 $88

2023-06-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2023-06-23 59 views
發現尖沙咀横街開左間本土日式fusion餐廳,環境幾靚,有好多隻可愛貓貓擺設,坐得都幾舒服☺✨幸福盛合 - 係近排好hit嘅九宮格,每格都好精緻,而且全部都好吸引!有海膽拖羅蓉迷你丼、黑松露鮮帶子、蟹肉冷奴、慢煮豚軟骨大根、花魚一夜干、蟹籽沙律、芥辣八爪魚、水菜白身魚柚子醋、北海道真鯛~個丼真係不得了,滿滿拖羅蓉😋豚軟骨好腍好入味👍✨明太子玉子燒 - 明太子我大愛,配埋甜甜玉子燒啱晒我口味😸✨明太子雞肉棒 - 燒得幾香口,明太子醬帶點微辣幾夾!✨澳洲和牛牛舌心 - 算係幾厚切,食落幾彈口好有口感,調味都做得剛好🤩✨安格斯牛肉韮菜卷 - 牛雖薄但好香牛味,韮菜幾爽口😚✨沖繩風大阪燒 - 成個小山丘咁幾吸睛,味道唔錯,而且唔會好易散🧡✨雞泡魚乾 - 一路傾計一路咬下咬下幾過癮,會食唔停口😂

明太子玉子燒

✨明太子雞肉棒 - 燒得幾香口,明太子醬帶點微辣幾夾!
明太子雞肉棒

✨安格斯牛肉韮菜卷 - 牛雖薄但好香牛味,韮菜幾爽口😚

沖繩風大阪燒

✨雞泡魚乾 - 一路傾計一路咬下咬下幾過癮,會食唔停口😂
雞泡魚乾

明太子玉子燒
明太子雞肉棒
沖繩風大阪燒
雞泡魚乾
尖沙咀簡約和風居酒屋 — The Harmony呢一間The Harmony係一間位於尖沙咀漆咸道既日式居酒屋,裝潢呈簡約雅致,係好和風嘅風格。今次黎最想試嘅係佢哋最signature 既九宮格盒子🤩幸福盛盒($398)幸福盛盒嘅菜式都係由廚師發辦,每天供應嘅款式有機會唔同,當日嘅款式係有芥辣八瓜魚、鯖花魚海鹽燒、白身魚配柚子醋、八丈島活赤貝、豚軟骨大根煮、蟹籽沙律、鮭魚、海膽toro蓉迷你丼、芝士年糕😆個人最中意海膽toro蓉丼!海膽好鮮甜😍而且toro蓉最岩配飯!黑松露鵝肝多士($108)Size比想像中大件,黑松露味好濃,份量好多、比得好慷慨!而且充滿油香,配上照燒醬,味道有少少黑椒味,味道幾甜明太子雞肉棒($108)裏面有雞軟骨,口感紮實且唔易鬆散,雞軟骨入口都好香脆鹽燒白鱔($78)燒得皮脆肉厚,而且好爽口!而且唔會燒燶,個皮好似平時食嘅炸魚皮一樣咁香脆,不過就係薄脆澳洲和牛牛舌心($68)牛舌心好厚肉,而且好爽口!地址:The Harmony 尖沙咀漆咸圍9-11號地下。
尖沙咀簡約和風居酒屋 — The Harmony

幸福盛盒($398)

黑松露鵝肝多士($108)

明太子雞肉棒($108)
裏面有雞軟骨,口感紮實且唔易鬆散,雞軟骨入口都好香脆

鹽燒白鱔($78)

澳洲和牛牛舌心($68)
牛舌心好厚肉,而且好爽口!

地址:The Harmony
尖沙咀漆咸圍9-11號地下。
尖沙咀。日式幸福盛盒🥰 滿滿幸福見到依間日本🇯🇵餐廳嘅盛盒好靚好精緻搵日收工同兩位美美去左食🤭原來唔止嘢食靚,環境擺設都好靚一邊係清新白色🌱另一邊係型格深色木仲有間VIP房可以坐10-20人🥳幸福盛盒 $398 🌟推薦一共9格,有�芥辣八爪魚🐙�鯖花魚海鹽燒。白身魚配柚子醋。八丈島活赤貝。豚軟骨大根煮。蟹籽沙律🥗鮭魚🍣海膽TORO蓉迷你丼。芝士年糕~ 基本上集齊左好多美味嘅日本菜😋海膽刺身都好鮮甜👍🏼 料理嘅水準都好高,煮得好入味!蒜味雞翼 $58一碟4隻,脆卜卜嘅雞皮上有微辣嘅醬汁,幾惹味~🐮小鍋牛肉 $148 🌟推薦好大鍋😳 我地3個人食都覺得多,入面有牛肉、金菇、娃娃菜、粉絲等,味道小小甜嘅壽喜燒汁,一口接一口沖繩風大阪燒 $98到左我最鍾意嘅大阪燒☺️ 好多醬汁同木魚,味道不錯芝士薯餅 $48 🌟推薦新鮮炸起熱辣辣,外面脆卜卜,裡面芝士入口即溶,我地3個都好鍾意食!必叫!日式炸餃子🥟 $48 炸薯條🍟 $88炸得好香脆,即刻要食!👍🏼份量十足見到有個$999有99串串燒,即係$10一串😲好抵呀,兩個月內分9次使用~ 下次可以試下💓.
尖沙咀。日式幸福盛盒🥰 滿滿幸福

見到依間日本🇯🇵餐廳嘅盛盒好靚好精緻
搵日收工同兩位美美去左食🤭
原來唔止嘢食靚,環境擺設都好靚
一邊係清新白色🌱另一邊係型格深色木
仲有間VIP房可以坐10-20人🥳

幸福盛盒 $398 🌟推薦

蒜味雞翼 $58
一碟4隻,脆卜卜嘅雞皮上有微辣嘅醬汁,幾惹味~

🐮小鍋牛肉 $148 🌟推薦

沖繩風大阪燒 $98
到左我最鍾意嘅大阪燒☺️ 好多醬汁同木魚,味道不錯

芝士薯餅 $48 🌟推薦

日式炸餃子🥟 $48 炸薯條🍟 $88
炸得好香脆,即刻要食!👍🏼份量十足

📍𝗧𝗵𝗲 𝗛𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝘆 (尖沙咀) 位於尖沙咀嘅𝗧𝗵𝗲 𝗛𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝘆係一間較新派嘅日式居酒屋🏮,餐廳裝修富藝術感,行簡約別緻嘅和風設計。餐廳仲會同唔同嘅慈善團體舉辦活動❤️,好有意義!另外佢哋有個超抵嘅優惠,$999即可享99串指定串燒❣️,兩個月內可以分9次嚟食,啱晒大家過嚟同朋友傾吓計食下嘢!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️幸福盛盒 ($398)嚟到必試佢哋最signature嘅九宮幸福盛盒💞!呢個係廚師發辦嘅,擺盤精緻好打卡able!! 😚今日就有海膽拖羅蓉魚籽迷你丼、三文魚刺身、赤貝、鹽燒鯖魚、白身魚配柚子醋、豚軟骨大根煮、芥末八爪魚、芝士年糕、蟹籽青瓜沙律。食材夠晒新鮮高質,🍣三文魚好厚身肥美;鯖魚皮脆肉嫩;豚軟骨大根煮嘅湯汁好香濃;而最驚喜嘅一定係迷你丼,海膽鮮甜甘香,拖羅蓉口感綿密細嫩,整體幸福爆登!▪️黑松露鵝肝多士 ($108)鵝肝好大塊厚身,煎得好香好香!🥰入口香嫩,而底層多士香脆,仲吸晒豐富嘅油脂香,好邪惡!▪️蒜蓉川燒茄子 ($48)茄子燒得剛好🍆,容易夾起而肉質軟嫩,更有大量蒜蓉喺面頭,蒜香十足。▪️章魚小丸子 ($38)一定一定要趁熱食!🤩小丸子外層口感酥脆,而且滿
📍𝗧𝗵𝗲 𝗛𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝘆 (尖沙咀)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️幸福盛盒 ($398)

▪️黑松露鵝肝多士 ($108)

▪️蒜蓉川燒茄子 ($48)

▪️章魚小丸子 ($38)
一定一定要趁熱食!🤩小丸子外層口感酥脆,而且滿佈柴魚片、沙律醬、海苔,味道酸甜開胃。而內裏則軟嫩多汁,章魚亦唔會太細粒,食落彈牙。

▪️雞皮 ($30)
燒得脆卜卜,仲唔會好油。

▪️柚子豚肉蘆荀卷 ($58)
外層嘅豚肉烤得好香,油脂豐富。內層包住嘅蘆荀口感脆嫩,亦正好一解豚肉嘅油膩感👍。加上柚子味更添幾分清新,整體配搭得宜。

▪️蟹肉蟹籽沙律 ($48)
夏天總會想食得清爽啲~ 🦀蟹肉同蟹籽份量夠晒多,啖啖都口感豐富。

▪️芝士蛋糕 ($28)
🍰芝士味重而奶香味濃,口感軟滑。

▪️𝐎𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞🍊 ($38)

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍尖沙咀漆咸圍9-11號地下
G/F, 9-11 Chatham Court, Tsim Sha Tsui
2023-06-21 67 views
餐廳以「和諧」做主題, 日系風格配合柔和嘅燈光, 營造出和諧共融嘅環境, 氣氛唔錯, 十分寫意!𓌈˒˒ 幸福盛盒 九宮格擺盤真係好吸睛🤩 我都忍唔住要打卡!以廚師發辦形式製作, 九品包括有:海膽拖羅魚蓉迷你丼、深海池魚、寒冰BB鰤魚、東京灣金目鯛、水菜白身魚、八丈島活赤貝、北海道真鯛、慢煮豚軟骨大根、蟹籽沙律🥗, 食材相當豐富!放置係中間嘅海膽拖羅魚蓉迷你丼好吸引🤩!鮮甜嘅海膽加上份量滿滿嘅拖羅魚蓉, 滋味十足!款款刺身都好新鮮, 最鍾意寒冰BB鰤魚, 細嫩彈滑~ 而豚軟骨就燜至軟淋入味, 大根吸收晒湯汁嘅精華 𓌈˒˒ 推介👍🏻 澳洲和牛牛舌心 牛舌迷必試❗牛舌心厚度適中, 厚切牛舌燒到外脆內嫩, 以黑椒及海鹽簡單調味, 調味非常好, 咬落爽口又有彈性, 有肉汁, 而且一啲都唔韌, 好香黑椒味, 亦品嘗到牛舌嘅肉味𓌈˒˒ 明太子玉子燒玉子燒口感鬆軟, 食到甜甜嘅蛋香🥚, 上面有沙律醬同蟹籽, 味道更豐富!𓌈˒˒ 明太子雞肉棒 混合雞軟骨嘅雞肉串, 雞肉夠嫩𓌈˒˒ 牛肉小鍋牛肉份量多🥩, 肉質柔嫩多汁, 結合壽喜燒醬汁, 能夠食到牛肉本身嘅甘香美味, 鹹甜鹹甜的, 好好吃😋!

𓌈˒˒ 幸福盛盒
九宮格擺盤真係好吸睛🤩 我都忍唔住要打卡!

𓌈˒˒ 推介👍🏻 澳洲和牛牛舌心
𓌈˒˒ 明太子玉子燒

𓌈˒˒ 明太子雞肉棒
混合雞軟骨嘅雞肉串, 雞肉夠嫩

𓌈˒˒ 牛肉小鍋
2023-06-20
  • 澳洲和牛牛舌心
尖沙咀高質和洋居酒屋——The Harmony,店面充滿時尚、現代藝術設計感,營造出和諧舒適既用餐環境,加上樓底高,牆櫃上各種酒類及日式擺設,令整體感覺更加氣派不凡🪞 食物方面,不得不提幸福盛合九宮格;食材由廚師發辦,採用當日新鮮海鮮加熟食製作而成,味道同觀感都一流✨ 另外特別推介餐廳既串燒類食物,選擇繁多,肉質嫩口多汁;澳洲和牛牛舌絕對係必試款式~ 總結而言,餐廳無論環境、食物方面,整體水平都相當唔錯,值得推介要bookmark!
  • 澳洲和牛牛舌心
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]• 𝚃𝚑𝚎 𝙷𝚊𝚛𝚖𝚘𝚗𝚢 •🐿-尖沙咀鬧市邊緣嘅一家日式料理居酒屋🏮環境寧靜舒服最吸引嘅菜式係餐廳signature — 幸福盛盒同甜蜜盛盒就好似廚師發辦一樣 一次過試到唔同時令嘅食材🍱-🍱 幸福盛盒 💰$398以廚師發辦嘅形式製成日式小鉢料理 賣相極討好餐廳都會展示當日嘅幸福盛盒有啲咩料理✨❶ 芥辣八爪魚 ❷ 鯖花魚海鹽燒❸ 白身魚配柚子醋❹ 八丈島活赤貝❺ 豚軟骨大根煮❻ 蟹籽沙律❼ 鮭魚❽ 海膽拖羅蓉迷你丼❾ 芝士年糕盛盒內有前菜、熟食、小食、刺身、迷你丼等🍣所有刺身類款式都頗新鮮鮮甜 白身魚味道清爽赤貝大片爽口 鮭魚兩片厚切 口感滑順🍲熟食類嘅豚軟骨大根煮 口感腍身 大根亦超入味而最鐘意嘅款式係海膽拖羅蓉迷你丼🥰 賣相超級吸睛 海膽鮮甜 拖羅蓉口感綿密 配上特色壽司飯 成個配搭正!-🐮 牛肉小鍋 💰$148大約2人份量 湯底甜甜地頗濃味 有壽喜燒湯底feel小鍋內附有唔少配料食材 有粉絲、金菇、娃娃菜等等牛肉質素雖然算唔上頂級靚牛 但絕對唔鞋口食完生冷野 再食翻啲熱辣辣嘅野 個胃就好舒服😛-👩🏻‍🍳 另外餐廳都有唔少串燒、燒物可供選擇
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]

❻ 蟹籽沙律
❼ 鮭魚
❽ 海膽拖羅蓉迷你丼
❾ 芝士年糕
盛盒內有前菜、熟食、小食、刺身、迷你丼等
🍣所有刺身類款式都頗新鮮鮮甜 白身魚味道清爽
赤貝大片爽口 鮭魚兩片厚切 口感滑順

🍲熟食類嘅豚軟骨大根煮 口感腍身 大根亦超入味

而最鐘意嘅款式係海膽拖羅蓉迷你丼🥰 賣相超級吸睛
海膽鮮甜 拖羅蓉口感綿密 配上特色壽司飯 成個配搭正!

🐮 牛肉小鍋 💰$148

大約2人份量 湯底甜甜地頗濃味 有壽喜燒湯底feel
小鍋內附有唔少配料食材 有粉絲、金菇、娃娃菜等等
牛肉質素雖然算唔上頂級靚牛 但絕對唔鞋口
食完生冷野 再食翻啲熱辣辣嘅野 個胃就好舒服😛
👩🏻‍🍳 另外餐廳都有唔少串燒、燒物可供選擇
配埋清酒、生啤 就好有居酒屋feel添!! 🎏
見到隔離枱點咗清酒 店員會俾食客揀專屬Sake杯

🐟 鹽燒白鱔 💰$78
加少少檸檬汁 成條白鱔串變得更香!🍋
白鱔魚皮煎得香脆 魚肉肉質嫩滑 頗有鮮味
🍺 𝚂𝚞𝚗𝚝𝚘𝚛𝚢生啤 💰$78

一餐飯一定要配一款飲品的話 呢餐一定係生啤!!
居酒屋風嘅格調 又有串燒又有刺身炸物等 生啤萬歲!!🍻
📍 尖沙咀漆咸圍9-11號地下
#caloriefoodie
2023-06-20 61 views
上網見到呢個9️⃣格幸福盛盒,覺得好靚,就拉埋姐妹們去試試,呢度環境擺設好靚,見到呢個日式幸福盛盒好靚好精緻,咁就去打下卡😂😂😂我哋叫咗💕幸福盛盒,一共有9️⃣格,有豚軟骨大根煮。蟹籽沙律,鮭魚,海膽TORO蓉迷你丼,芥辣八爪魚,鯖花魚海鹽燒。白身魚配柚子醋。八丈島活赤貝,仲有芝士年糕添,每款食飯份量唔多,但同朋友一齊可以試晒咁多款,打卡一流😂😂睇得又好食🙆🏻‍♀️我就最喜歡八丈島活赤貝,爽口彈牙,海膽刺身鮮甜,白身魚配柚子醋,酸酸微微好開胃🤤💕蒜味雞翼有4️⃣隻,炸得脆卜卜,蒜味都好出,有少少辣💕小鍋牛肉 份量好大,入面有牛肉,娃娃菜,冬菇,粉絲等,味道小小甜,牛肉嫩滑,粉絲入晒味好好食😋💕沖繩風大阪燒好姐妹必食嘅大阪燒🥰同樣份量好大,而且好多醬汁同木魚,幾好食🙆🏻‍♀️💕芝士薯餅新鮮炸起,要即刻食,炸到脆卜卜,入面充滿啖啖芝士🧀️OMG入口即溶,好好食呀😂推介仲有💕日式炸餃子💕炸薯條,其實仲有個$999有99串嘅串燒新推出,除開都係$10好抵食,重點係可以分開兩個月內9️⃣次使用添,要試試啦🙆🏻‍♀️

💕蒜味雞翼
有4️⃣隻,炸得脆卜卜,蒜味都好出,有少少辣

💕小鍋牛肉

💕沖繩風大阪燒

💕芝士薯餅

2023-06-19 28 views
第一次走進居酒屋,居酒屋只有16個座位,環境清靜,裝潢十分有格調,有格調嘅餐廳自然就有高質嘅食物餐廳主打九宮格盛盒,當中包括前菜,小食,沙律,刺身,燒物9️⃣九宮盛盒|芥末八爪魚|赤貝|芝麻醬涼拌菠菜|鯖花魚海鹽燒|豬軟骨炆大根|蟹籽沙律|三文魚腩刺身|海膽甜蝦丼|芝士年糕除了刺身新鮮鮮美,最令我驚喜的是芥末八爪魚,芥末味道不會太搶且有層次豬軟骨煮得很軟淋,配上秘製醬料,味道驚喜,入口即化黑松露鵝肝多士鵝肝份量一點也不小氣,鵝油滲透落香脆的多士裏,不膩,配搭上黑松露,味道昇華至更高的層次餐廳推出一款長長久久優惠 $999一共有99串指定串燒,平均$10蚊一串😱 正常根本做不了此優惠,因為一份澳洲和牛牛舌心已經$68自選燒物還有雞軟骨串/蒜香燒鳥串/鯖魚花/梅醬北海道五花肉😱等等等等……..我忍不住已經下單買了一套😜

九宮盛盒

餐廳主打九宮格盛盒,當中包括前菜,小食,沙律,刺身,燒物
9️⃣九宮盛盒

豬軟骨煮得很軟淋,配上秘製醬料,味道驚喜,入口即化

餐廳推出一款長長久久優惠 $999
我忍不住已經下單買了一套😜
  • 九宮盛盒
◤ᴛʜᴇ ʜᴀʀᴍᴏɴʏ◢尖沙嘴高質和食居酒屋店子不算很大 但環境舒適𖤣𖤥氣氛不錯❣︎❥ 幸福盛盒 $𝟹𝟿𝟾九宮格擺盤真的很吸睛❣︎完全滿足到打卡需要🙈盛盒以廚師發板形式推出每天供應的款式有機會不同當中最搶眼當然是最中間的🝮 海膽甜蝦迷你丼海膽十分鮮甜 甜蝦比一般的大隻一些 口感粘稠兩者都很高質 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外還有深海池魚 鮭魚 彷彿芝士年糕 蟹籽沙律 芥辣八爪魚等刺身很新鮮 整體都是誠意之作❥ 黑松露鵝肝多士 $𝟷𝟶𝟾sɪᴢᴇ比想像中大件啊!!鵝肝入口即溶 口感幼滑 味道濃郁邪惡又美味~❣︎❥ 蒜蓉燒生蠔 $𝟾𝟾燒蠔sɪᴢᴇ不算太小蒜蓉非常足料 調味剛好 惹味同時不會太搶戲 :)❥ 澳洲和牛牛舌心 $𝟼𝟾牛舌迷表示心心眼~牛舌心厚度挺足夠口感軟稔而有彈性 好味👏🏻👏🏻👏🏻❥ 明太子玉子燒 $𝟹𝟶正常發揮~❥ 蒜香燒鳥串 $𝟹𝟾雞肉頗嫩滑 真心好喜歡佢哋嘅蒜蓉🙈❥ 蟹肉忌廉薯餅 $𝟺𝟾外層香脆 內餡很ᴄʀᴇᴀᴍʏ味道就未算很突出🜸 食物選擇很豐富串燒〃 燒物〃 料理〃 天婦羅〃每項類別都有不少選擇今次點的食物整體都挺高質!店員亦很友善ʜᴇʟᴘғᴜʟ
◤ᴛʜᴇ ʜᴀʀᴍᴏɴʏ◢

當中最搶眼當然是最中間的
🝮 海膽甜蝦迷你丼
海膽十分鮮甜
甜蝦比一般的大隻一些 口感粘稠
兩者都很高質 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

另外還有
深海池魚 鮭魚 彷彿
芝士年糕 蟹籽沙律 芥辣八爪魚等
刺身很新鮮
整體都是誠意之作

❥ 黑松露鵝肝多士 $𝟷𝟶𝟾
sɪᴢᴇ比想像中大件啊!!
鵝肝入口即溶 口感幼滑 味道濃郁
邪惡又美味~❣︎

❥ 蒜蓉燒生蠔 $𝟾𝟾
燒蠔sɪᴢᴇ不算太小
蒜蓉非常足料 調味剛好
惹味同時不會太搶戲 :)
蒜蓉燒生蠔

❥ 澳洲和牛牛舌心 $𝟼𝟾
牛舌迷表示心心眼~
牛舌心厚度挺足夠

蟹肉忌廉薯餅

🜸 食物選擇很豐富
串燒〃 燒物〃 料理〃 天婦羅〃
每項類別都有不少選擇
今次點的食物整體都挺高質!
店員亦很友善ʜᴇʟᴘғᴜʟ

蒜蓉燒生蠔
蒜香燒鳥串
2023-06-14 34 views
點樣食推介✨⭐️打卡九宮格幸福盛盒⭐️⭐️尖沙咀居酒屋⭐️The Harmony地址:尖沙咀漆咸圍9-11號地下🍖幸福盛盒 $398 (7/10)盛盒裡面有兩個前菜,五款刺身,一個炸芝士年糕同海膽鰻魚飯,食材新鮮,份量啱啱好夠一個女仔食,兩個share嘅話可以再嗌d串燒類✨🍖蒜蓉燒生蠔(2隻) $88 (7/10)細細粒但蒜蓉味香🍖溏心蛋薯仔沙律 $58 (7/10)溏心蛋好靚仔,裡面除左薯仔仲有好多青瓜粒,味道主要都係來自麻醬🍖蒜蓉川燒茄子 $48 (7.3/10)茄子燒得好淋,蒜蓉醬甜甜地咁幾好食🍖澳洲和牛牛舌心 $68 (7.3/10)好香黑椒味,牛舌心夠爽口🍖雞中翼 $38 (7.3/10)簡單地鹽燒嘅雞翼,雞皮都算脆,內裡都juicy🍖焦糖菠蘿 $48 (8/10)當晚嘅菠蘿超級甜!!甜過本身d焦糖!!好正-回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)-人均:$400服務:(7/10)
點樣食推介✨

⭐️打卡九宮格幸福盛盒⭐️
⭐️尖沙咀居酒屋⭐️

The Harmony
地址:尖沙咀漆咸圍9-11號地下

🍖幸福盛盒 $398 (7/10)

🍖蒜蓉燒生蠔(2隻) $88 (7/10)
細細粒但蒜蓉味香

🍖溏心蛋薯仔沙律 $58 (7/10)

🍖蒜蓉川燒茄子 $48 (7.3/10)
茄子燒得好淋,蒜蓉醬甜甜地咁幾好食

🍖澳洲和牛牛舌心 $68 (7.3/10)
好香黑椒味,牛舌心夠爽口

🍖雞中翼 $38 (7.3/10)
簡單地鹽燒嘅雞翼,雞皮都算脆,內裡都juicy

🍖焦糖菠蘿 $48 (8/10)
當晚嘅菠蘿超級甜!!甜過本身d焦糖!!好正
回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

人均:$400
服務:(7/10)
2023-06-12 38 views
餐廳在尖沙咀漆咸圍,半西式半日式嘅裝潢,落地玻璃窗自然採光,感覺舒適自然。【幸福盛盒】有九款各有特色的食品,放在九宮格盤子,相當別緻。在C位的是【海膽迷你丼】,除咗鮮甜海膽仲有蟹籽、甜蝦同蟹肉,很豐富。魚刺身有三款,【深海池魚】、【彷彿】、【鮭魚】,頭兩者都是較矜貴的刺身,值回票價。【芥辣八爪魚】刺激芥辣配煙韌八爪魚,味道匹配;【蟹籽沙律】青瓜絲,蟹籽都好爽口,口味清新,消暑一流;熱食就有【豚軟骨大根煮】肉味濃郁,配京蔥風味十足;【鯖花魚海鹽燒】香口惹味;【芝士年糕】熱辣辣口感軟糯。午餐有多款選擇,配麵豉湯,可優惠價加配小食及半價加配非酒精飲品。我們叫了【和風滑嘟嘟吉烈黑䐁丼】,吉烈黑䐁皮香脆,豚肉軟腍juicy;配芡汁更加滑溜。另外還有京蔥、香蔥等提味。總體來說味道、口感都高水準,份量也很足。跟餐以半價點了杯凍焙茶Latte,夏天飲冰涼解渴。【唐揚魷魚鬚】剛剛炸出來熱辣辣,口感爽彈,惹味十足。【味噌甲羅燒配法包】香濃蟹膏,加入蟹籽增加口感,搽多士吃,更加鬆脆。【十勝北海道紅豆牛角窩夫 配抹茶雪糕】既和風又少女風的餐具,相機必需先吃。窩夫鬆脆紅豆香甜,雪糕茶香味濃,讚!餐廳還有VIP房

【鯖花魚海鹽燒】香口惹味;【芝士年糕】熱辣辣口感軟糯。

跟餐以半價點了杯凍焙茶Latte,夏天飲冰涼解渴。

【唐揚魷魚鬚】剛剛炸出來熱辣辣,口感爽彈,惹味十足。

餐廳還有VIP房,可以約一大班朋友gathering啦~幸福感滿滿!
✨ 尖沙咀廚師發辦幸福盛盒最快樂的事莫過於朋友在同區工作,下班後無懼地域界限,在附近找間居酒屋快樂相聚。這次為大家介紹位於尖沙咀漆咸圍的The Harmony,裝修帶有西式風格的日式居酒屋,空間感十足。每日師傅嚴選新鮮食材,製作讓人充滿驚喜的九宮格幸福盛盒,絕對是打卡able的餐廳。🍱 幸福盛盒($398)幸福盛盒是廚師發辦,每日食材款式因應時令而有所不同,色彩繽紛,打卡一流。當晚幸福盛盒食材包括 ︰芥辣八爪魚✧ 鯖花魚海鹽燒 ✧ 深海池魚彷彿 ✧ 豚軟骨大根煮 ✧ 蟹籽沙律鮭魚✧ 海膽TORO蓉迷你丼✧ 芝士年糕個人最喜愛海膽TORO蓉迷你丼,甜美的海膽配合TORO蓉, 吃下每一口都都充滿滋味,鮮甜之感充斥每一顆味蕾。🍲 小鍋牛肉 $148十分喜愛壽喜燒湯底,味道鹹中帶甜,材料豐富。鮮嫩牛肉配以大白菜、日式粉絲、什菇、雞蛋,暖乎乎的小鍋盛宴叫人滿足。🐷 柚子豚肉蘆筍卷 $ 58豚肉蘆筍卷香味四溢,配上柚子胡椒醬更添惹味。🐮 汁燒牛肉秋葵卷 $48秋葵有效中和牛肉的肥膩感,加上香甜燒汁,味道層次更豐富。🐟 鹽燒白鱔 $78油脂豐腴的鹽燒白鱔,鱔肉厚身,結實爽口。🐔 燒雞中翼 $38燒雞
✨ 尖沙咀廚師發辦幸福盛盒

🍱 幸福盛盒($398)
芥辣八爪魚✧ 鯖花魚海鹽燒 ✧ 深海池魚
彷彿 ✧ 豚軟骨大根煮 ✧ 蟹籽沙律
鮭魚✧ 海膽TORO蓉迷你丼✧ 芝士年糕

🍲 小鍋牛肉 $148

🐷 柚子豚肉蘆筍卷 $ 58
豚肉蘆筍卷香味四溢,配上柚子胡椒醬更添惹味。

🐮 汁燒牛肉秋葵卷 $48
秋葵有效中和牛肉的肥膩感,加上香甜燒汁,味道層次更豐富。

🐟 鹽燒白鱔 $78
油脂豐腴的鹽燒白鱔,鱔肉厚身,結實爽口。

🐔 燒雞中翼 $38
燒雞中翼燒得雞皮香脆,內裡充滿肉汁,美味。

🍍 焦糖菠蘿 $48
燒菠蘿外層香香脆脆,甜蜜度滿分 。

🔸小總結:
餐廳推崇親和藝術,以愛回饋社會,更提供場地與本地NGO合作,不時舉辦活動和工作坊。 店內亦擺放了手工飾品、幸福曲奇等作慈善義賣,另具意義。餐廳不設用餐時限,是適合和親朋共聚的好地方。

👅味道:4.8/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.9/5
🔰餐廳環境:4.85/5
🍽 餐廳:The Harmony
🌐地址:尖沙咀漆咸圍9-11號若璠閣地下

🐮 #cowing吃在尖沙咀
#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀美食 #TheHarmony
2023-06-09
Dinner
而家喺尖沙咀返工👩🏻‍💻,放工又可以去捐窿捐罅搵美食啦!尋晚Happy Friday同J生去食串燒,有別於傳統日式居酒屋🪭,The Harmony嘅裝修更具文青及現代感,不過食物質素拍得住唔少日式餐廳。依家仲有超抵優惠📣, $999就可以享用99串指定串燒,需要兩個月內分四次使用,平均$10一串,有啲串燒單點超過$60 ,超快可以回本😆,有冇朋友一齊去食?————————————————👅 幸福盛盒 ($398)👍🏻陣容頂盛嘅擺盤,即刻拎手機影相先📸!九個品頂包括海膽蟹肉甜蝦刺身飯、赤貝、三文魚、蟹籽蟹柳青瓜沙律、芥末八爪魚、芝麻醬菠菜涼拌、芝士年糕、鹽燒鯖魚及豬軟骨燜白蘿蔔。每款味道都唔錯😙,特別刺身幾新鮮,豬軟骨都燜到似啫喱。所謂嘅幸福,大概係同所愛嘅人分享美食吧💕!👅 黑松露鵝肝多士 ($108)👍🏻 鵝肝似棉花糖一樣鬆軟☁️,好神奇做到完全唔油膩嘅口感,加上黑松露醬同燒汁嘅點綴,驚喜不斷.👅 鹽燒白鱔 ($78)👍🏻白鱔皮燒得脆口,緊致肉質😚,加啲檸檬汁更有層次,進食時小心有軟刺👅 澳洲和牛牛舌心 ($68)👍🏻厚切牛舌燒到外脆內嫩😋,黑胡椒及海鹽調味較重,仍然品嘗到牛舌甜味.👅

————————————————
👅 幸福盛盒 ($398)

👅 黑松露鵝肝多士 ($108)
👅 鹽燒白鱔 ($78)

👅 澳洲和牛牛舌心 ($68)
👅 柚子豚肉蘆筍卷($58)
👍🏻嫩蘆筍非常爽脆,豚肉同柚子胡椒十分配搭🍊
👅 明太子雞肉棒($48)
👍🏻鍾意混合咗軟骨嘅雞肉串,本身冇過多嘅調味,令明太子醬鮮味更突出🌞

👅 Passion Fruit Soda ($48)
👍🏻食串燒點少得冰涼清爽嘅飲品,熱情果香甜清新,飲到最尾都唔會比冰水溝淡味道🧊
🚩總結:約埋三五知己食串燒飲返杯🤤
🌟注意:另收加一服務費