Restaurant: THAI POT
Info:

-今次決定同朋友試下呢間全港首創嘅泰式火鍋放題專門店🇹🇭🥘果然食完都收獲到驚喜🥳完全冇失望👏🏻-澳洲產極選肩胛牛小排Set B($238 19:30前離座)我哋今次叫咗美國產極選肩胛牛小排餐🐃套餐包括五款精選肉😍牛肉食落軟嫩😋我覺得牛胸腹同澳洲產草飼羊肩肉,肉質好鮮美😉仲有又滑又彈牙嘅墨魚滑🦑都必食-仲有多款配料👍🏻例如海鮮🦐丸類🍡腸仔,蔬菜🥬麵等等🤩而且5點後有生蝦放題🥳可以體驗捉生蝦🤪而熟食方面,亦有提供好多款唔同泰式炸物🍤沙律,串燒,仲有嫩滑泰式海南雞😍同包生菜吃的辣肉碎🤙🏻每款均具有泰國特色🤤串燒上面嘅沙爹汁好惹味😋海南雞飯我就同朋友share一碗🙈因為要留肚食肉🤭-飲品方面🧃除左好多唔同嘅紙包同罐裝飲品🥤之外,仲有泰式奶茶🧋-甜品方面🍨有不同泰式甜品😽例如椰汁西米糕同斑蘭椰汁糕✨最後值得一提嘅係佢哋嘅自制的珍多冰🍧記得一定要留肚試😍-Name🏠:泰金鍋Location📌旺角彌敦道601號創興廣場6樓(港鐵旺角站E1出口,港鐵旺角東站B出口,港鐵油麻地站A1出口)價錢💰:澳洲產極選肩胛牛小排Set B($238 19:30前離座)

仲有又滑又彈牙嘅墨魚滑🦑都必食

Name🏠:泰金鍋
2024-09-06 3593 views
探索泰金鍋美味之旅✨如果你在尋找一個完美的聚會地點全港首創的泰國火鍋任食專門店就好適合啦主打多款泰國特色湯底及新鮮頂級食材這裡不僅提供正宗的泰式火鍋還有多達80款的食材選擇更放滿每日新鮮運到的本地養殖海蝦𝟏𝟐𝟎分鐘澳洲產選肩胛牛小排𝐁餐 𝐇𝐊$𝟐𝟔𝟖 (黃金時段) | 𝐇𝐊$𝟐𝟑𝟖 (優惠時段)🥩 精選肉類* 嚴選特級牛胸腹:肉質鮮嫩* 丹麥皇冠豚梅肉:脂肪分布均勻 口感絕佳* 澳洲極選肩胛牛小排:獨特的風味* 草飼羊肩肉和美國產下肩胛肉眼:肉味濃郁* 極上牛舌:獨特口感 讓人愛不釋口🍢 泰式串燒與小食* 泰式沙嗲串燒:香氣四溢 搭配特製花生醬* 炸蝦片:外脆內嫩 開胃絕佳選擇* 蝦餅:外脆內嫩 帶有海鮮鮮美* 春卷:香脆可口 裡面包裹著新鮮蔬菜和肉類* 蟹子墨魚滑:彈牙口感+濃郁的蟹香🍜 特色湯底火鍋的靈魂在於湯底,泰金鍋提供8款特色湯底,讓你選擇:泰金冬陰功鍋:經典酸辣味道 馬來娘惹叻沙鍋:香濃椰奶湯底 適合喜歡濃郁口味嘅食客藥膳豬骨白湯鍋:健康又滋補 適合清湯愛好者青檸椰奶雞湯鍋:清新可口 有椰子嘅香甜泰式麻辣鍋:挑戰你嘅味蕾 讓你感受刺激嘅辛辣
🧊 刨冰區除咗火鍋/小吃 最近仲
不僅提供正宗的泰式火鍋
還有多達80款的食材選擇
更放滿每日新鮮運到的本地養殖海蝦

𝟏𝟐𝟎分鐘澳洲產選肩胛牛小排𝐁餐
𝐇𝐊$𝟐𝟔𝟖 (黃金時段) | 𝐇𝐊$𝟐𝟑𝟖 (優惠時段)

🥩 精選肉類

讓你在用餐後享受清涼甜品
搭配各種糖漿/新鮮水果 自由組合
為炎熱的夏天增添一絲清爽

🍧 泰式甜品與飲品
* 椰汁糕:濃郁的椰香,讓人一口接一口。
* 三色冰:色彩繽紛,清涼解暑,是完美的餐後甜點。
仲有提供本地品牌雪糕/雪條
在飲品方面有自家泰茶 甜滑可口
迎合到香港人口味
2024-08-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-09-04 3404 views
聽人講旺角有間好食既泰式放題,滿懷歡喜去慶祝食生日飯,一入去門口一個便服男兇神惡殺問:有無訂位呀?我答無,佢再大聲講,無你就等等先啦,我眼見個場好多吉枱,唔想做生意都唔駛咁,我心諗我有咩得罪你,你知唔知自己做服務性行業,好簡單我做客人既即刻走,無謂俾錢買難受,幾好食都假,依間公司咁既人都請到,真係自求多福。
2024-08-30 3455 views
好耐冇打邊爐! 呢間泰式火鍋店bookmark左好耐終於下定決心去食😝最吸引到我既係泰式湯底~我地揀左 鴛鴦湯底 +$68 ✨青檸椰奶雞湯鍋✨馬來娘惹叻沙鍋兩款都超推薦 不過叻沙有少少辣所以我更鐘意椰奶雞 椰香味好出之外 仲有青檸既清新 冇諗過咁夾🤯牛肉淨係淥一陣都勁入味 可以乜汁都唔洗點🥹 個人覺得嗌Set B $268 已經好夠 肉類肥瘦適中 唔會嚡 推介牛小排 羊肩肉 牛胸爽🫶🏻✨嚴選特級牛胸腹✨丹麥產皇冠豚梅肉✨澳洲產極選肩胛牛小排✨澳洲產草飼羊肩肉✨美國產下肩胛肉眼✨極上牛舌✨特級牛胸爽另外出面有流水蝦放題 海南雞 辣肉碎 仲有啲小食 例如米網卷 泰式沙嗲豬肉串/雞肉串, set c會有埋牛肉串 韮菜餅~ 甜品都幾多選擇! 除左雪糕雪條放題 好好食既斑蘭千層糕同自助刨冰區!😋😋
✨青檸椰奶雞湯鍋
✨美國產下肩胛肉眼
✨極上牛舌
✨特級牛胸爽

20602 views
身為火鍋控的我,台式、港式火鍋就吃得多,泰式還是第一次,而且是任飲任食的火鍋放題。除了湯底充滿泰式風味,還有泰式小食、甜品、飲品等提供,最具特色的是餐廳設有活蝦池供食客親自捕捉新鮮活蝦,確保新鮮美味。一進門已經被其滿滿泰國風情的裝修吸引,感覺仿如置身泰國的渡假村一樣,讓人可以放鬆盡情跟朋友暢談歡聚。𓌉◯𓇋 Set B 澳州產極選肩胛牛小排 ($268/位)❥ 湯底🥘提8款特色湯底選擇,選了鴛鴦鍋,分別是馬來娘惹叻沙鍋和青檸椰奶雞湯鍋,兩款都味道濃郁,更能帶出肉類的鮮味。❥ 肉類🥩套餐的肉類包括嚴選特級牛胸腹、丹麥產皇冠豚梅肉、澳洲產極選肩胛牛小排、澳洲產草飼羊肩肉、美國產下肩胛肉眼、極上牛舌及特級牛胸爽。肉片都是偏薄切,油脂比例均勻,呈鮮嫰的紅色,而且肉味濃厚。❥ 蔬菜、丸類🥬蔬菜和丸類都是火鍋不可或缺的配料,自助區有超過二十款供任取。❥ 小食🍢小食有泰式沙嗲豬肉及雞肉串、炸蝦餅、蝦片、咖喱、春卷、酸辣無骨鳳爪、青木瓜沙律等,種類十分豐富。❥ 熟食🥣熟食方面亦有不少選擇,包括秘製海南雞、泰式香辣甲拋肉碎、菠蘿海鮮炒飯、粉絲蝦、冬陰功湯等。海南雞好有驚喜,肉質嫩滑且味道正宗,必食推薦。❥

𓌉◯𓇋 Set B 澳州產極選肩胛牛小排 ($268/位)

❥ 湯底🥘

❥ 肉類🥩

❥ 蔬菜、丸類🥬

❥ 小食🍢

❥ 熟食🥣

❥ 飲品🧋
除了一般的罐裝、紙包飲品之外,更有自家製泰式特飲,包括清熱香茅水、泰式綠奶茶以及我最愛的泰式奶茶,明知喝了茶會睡不著的我亦不顧一切喝了好多杯。

甜品🧁
甜品方面有椰汁西米糕,椰汁斑蘭千層糕、泡芙、布朗尼、雪糕、水果等,還可以自製珍多冰和刨冰,全部都充滿濃濃的泰式風情。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿泰金鍋 @thaipot.hk
𖤣𖤥旺角彌敦道601號創興廣場6樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#泰金鍋 #thaipot #泰式火鍋 #火鍋放題 #火鍋 #任飲任食 #打邊爐 #泰式奶茶 #冬蔭功 #泰國菜 #旺角美食 #旺角 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #香港好去處 #食肉獸 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodlover #hkgirl #hkig #hotpot
2024-08-27 2837 views
今次跟火鍋控朋友嚟食泰式火鍋 ~餐廳環境闊落,感覺好舒服。設3款套餐,最後揀咗套餐B 澳洲產極選肩胛牛小排,湯底則點了藥膳豬骨白湯同養生菇菌清湯鍋。等上菜時先到自助區拎配菜同小食火鍋配菜選擇種類多,比較特別的有新鮮嘅游水蝦、豬紅、鮮蟲草花、墨魚仔、魚柳,及多款菜類、丸類。熟食區亦有不少款式:泰廚秘製海南雞,雞夠滑身,醬汁味道都唔錯;黃咖哩蝦,不過不失;泰式粉絲蝦,有驚艷到,粉絲好夠香辣惹味!火鍋方面,肉類的質素好好,每款肉都好新鮮,尤其是牛胸爽(較少見的一款部位),食落口感真爽脆,認真唔錯~飲品方面,作為泰式餐廳,當然有泰式奶茶、奶綠提供,另有多款紙包飲品及罐裝汽水、茶飲、啤酒。而甜品方面,也沒有馬虎!多款糕點:椰汁斑蘭千層糕、珍多冰、朱古力布朗尼味道都很不錯!當中以椰汁斑蘭千層糕最深得我心,哈哈 。最驚喜的莫過於是餐廳有自助刨冰機提供!刨冰控的我大推!客人可以自己落手整台式刨冰,自由配搭,yum!整體來說,是很不錯的一頓泰式火鍋!
今次跟火鍋控朋友嚟食泰式火鍋

餐廳環境闊落,感覺好舒服。

等上菜時先到自助區拎配菜同小食

熟食區亦有不少款式:

火鍋方面,肉類的質素好好,每款肉都好新鮮,

甜品方面,也沒有馬虎!

整體來說,是很不錯的一頓泰式火鍋
2024-08-05
$270 (Dinner)
  • 泰廚秘製海南雞
  • 泰式粉絲蝦
  • 牛胸爽
  • 養生菇菌清湯
  • 泰式甜品
  • 流水蝦
今日唔知做乜嘢事🤭成個場爆晒😅今晚又過來吃泰式火鍋🍲都係要B餐😃好彩經openrice訂左位😚只係經openrice訂位有積分, 沒有預購網上的套餐😅不過店員話一人鍋d枱爆晒, 叫我哋坐大枱要駌鴦鍋😄門口要講定要乜嘢餐, 今次張枱好闊落😚係四人枱, 敢樣更好更舒服👍 今次試藥膳豬骨湯同叻沙湯底, 藥膳我無食到😅 但叻沙湯底都ok, 不過無我上次一鍋的青檸椰奶雞d味敢出😅但都可以, 出去也拿左海南雞, 依然敢好味又滑👍🐔冬蔭公湯今次好味d👍夠酸😻辣肉碎好味但辣左少少😙粉絲蝦都係太乾, 炒飯也可以🤪今次食d丸類也不錯🤭加d芽菜蕃茄白菜生菜落叻沙湯中🤣就食到好濃的叻沙味😘外面有各式各樣飲品生果雪條☺️今次d串燒比上次好味🍢但覺得雞🐔比豬🐽好食🤩另外今次蝦片就不行了😅過晒氣好淋😰最開心拿到兩款椰汁泰式糕😋拿左二round🥰真係極之好味, 真心推介👍👍👍

2024-08-22
  • 泰式甜品
  • 串燒
  • 海南雞
2024-08-25 2206 views
今日同男朋友行旺角shopping,嚟到創興廣場就揀咗食泰國野120分鐘火鍋放題 Set B 套餐 ($318位)泰式火鍋+流水蝦😍泰式湯底有八款,我就揀咗鴛鴦鍋,泰金冬蔭功鍋同泰式麻辣鍋,另外重有馬來娘惹叻沙鍋、藥膳豬骨白湯鍋、青檸椰奶雞湯鍋B餐有我最鍾意嘅澳洲產極選肩胛牛小排、澳洲產草飼羊肩肉,油脂分佈均勻,唔會太肥, 肉質嫩滑,重有嚴選特級牛胸腹、丹麥皇冠豚梅肉、、美國產下肩胛肉眼、特級牛胸爽、極上 牛舌,肉質都唔錯流水蝦放題,第一次自己夾活蝦,真係好大挑戰😂幾好玩,好巧眼界,而且肉質彈牙,鮮甜味十足泰式小食有豬肉雞肉串燒、雞寶、蝦餅、春 卷、蟹子墨魚滑、自助區就有海南雞、泰式肉碎、木瓜沙律、泰式鳳爪甜品竟然有刨冰機,可以自己任配涼粉,紅豆蓉,新鮮菠蘿,重有我最中意佢嘅椰汁糕,椰汁味濃郁,下底嘅西米煙 韌,咬落去口感豐富,雪糕櫃仲有牛奶雪糕杯同旺寶雪條

120分鐘火鍋放題 Set B 套餐 ($318位)
泰式火鍋+流水蝦😍

📍泰金鍋🗺️旺角彌敦道601號創興廣場6樓約親朋友都係多數食火鍋或燒肉放題,呢次搵到間好特別嘅泰式火鍋放題🇹🇭🥘 有超級多款嘢食😍 除左火鍋配料、醬料同飲品之外,出面仲有得攞特色泰國食物:海南雞、粉絲蝦、菠蘿炒飯等熟食同地道甜品… 最近仲新增左自製刨冰區🍧⚡️Set B(澳州產極選肩胛牛小排)$268⚡️火鍋我地叫左一人一鍋,分別係冬蔭功湯底同青檸椰奶雞湯底。兩款都正,味道濃郁,酸酸地,好開胃🤣 肉類同某啲火鍋配料係電話落單,丸類菜類就喺出面攞~ 仲有得體驗捕捉活蝦放題🦐 牛肉肉味十足,肉質都唔錯😌 最後喺冬蔭功湯底度煮左個MAMA麵😆⚡️小食有沙爹串、蝦片、蝦餅、春卷等泰式小食~⚡️熟食區海南雞、咖喱、粉絲蝦、菠蘿炒飯等海南雞有驚喜啊!啲肉好嫩滑,味道都好正宗,必食😍 ⚡️飲品飲品除左平時嘅罐裝/ 紙包飲品之外,仲有泰式奶茶、綠奶茶同清熱香茅水🥤真係估唔到連我最愛嘅泰式奶茶都有得任飲,仲要係幾好飲嘅🥹🧡⚡️甜品甜品方面有椰汁西米糕,椰汁斑蘭千層糕、泡芙、布朗尼、雪糕同水果可以拎仲可以自製珍多冰同刨冰,不過最後太飽無食到🥺個人幾鍾意椰汁西米糕,好耐無食過!整體黎講,選擇真係超級多,而且味道質素都唔差
📍泰金鍋
🗺️旺角彌敦道601號創興廣場6樓

⚡️Set B(澳州產極選肩胛牛小排)$268

⚡️火鍋

⚡️小食
有沙爹串、蝦片、蝦餅、春卷等泰式小食~

⚡️熟食區
海南雞、咖喱、粉絲蝦、菠蘿炒飯等
海南雞有驚喜啊!啲肉好嫩滑,味道都好正宗,必食😍

⚡️飲品

⚡️甜品
仲可以自製珍多冰同刨冰,不過最後太飽無食到🥺
個人幾鍾意椰汁西米糕,好耐無食過!

整體黎講,選擇真係超級多,而且味道質素都唔差,呢個價真係抵食!不過最後出到去先發現平日7:30pm開始食係無限時!!🥲
2024-08-20 1559 views
🐮澳洲穀飼同胛牛小排放題 $268/人鴛鴦鍋+$68揀左冬蔭功湯同青椰椰奶雞湯~~揀完先知出面有得飲冬陰公湯 都係一樣味!味道都係好似泰國既味一樣😋😋!肉質素唔錯👍👍脂肪分布平均~有牛味冷盤區:木瓜沙律、泰式鳳爪勁耐無食!木瓜沙律唔係好辣👍鳳爪無骨食得好爽👍👍好入味!熱食區:泰式炒豬肉碎🐷 炒得好出色 入晒味😍我就用生菜包住食✨雞🐓出面夾既雞,好滑身 唔鞋好味👍泰式沙嗲串燒🍢 沙嗲汁超濃!叫左一豬一雞,兩款都燒得出色👍泰拳蝦餅、泰式雞寶、原隻大蝦米網卷🍤 一定要試!炸物都係炸到脆卜卜🤤🤤配埋泰式辣醬正咖喱雞🍛 咖喱同辣度小小,啲薯仔同雞都係好霖好入味👏丸類:特別既有炸三文魚丸、風味龍蝦鉗、香芋魚丸、芝士豆腐 呢幾款都幾特別🤩~飲品區:有罐裝有包裝 種類都多,估唔到有生可樂飲🤣🤣 不過我就專飲佢地整既泰奶同泰綠茶🍵係同泰國係一樣味😍😍😍好好飲,又唔會太甜,好岩香港人口味!!仲有得整三色冰、珍多冰👍👍即食麵類:有媽媽麵仲有泰式河粉,我靜係中意食媽媽麵😆加埋冬陰公湯超好食 如果有埋蛋就同當地食既一樣了😳~甜品區:除左有泰式糕點既千層糕、椰汁糕,仲有得自己整刨冰🍧超特別又幾好食🤣🤣記得整完快啲
🐮澳洲穀飼同胛牛小排放題 $268/人
鴛鴦鍋+$68
肉質素唔錯👍👍脂肪分布平均~有牛味

冷盤區:
木瓜沙律、泰式鳳爪
勁耐無食!木瓜沙律唔係好辣👍鳳爪無骨食得好爽👍👍好入味!

熱食區:
泰式炒豬肉碎🐷 炒得好出色 入晒味😍我就用生菜包住食✨

雞🐓出面夾既雞,好滑身 唔鞋好味👍

泰式沙嗲串燒🍢 沙嗲汁超濃!叫左一豬一雞,兩款都燒得出色👍

咖喱雞🍛 咖喱同辣度小小,啲薯仔同雞都係好霖好入味👏

丸類:
特別既有炸三文魚丸、風味龍蝦鉗、香芋魚丸、芝士豆腐
呢幾款都幾特別🤩~

飲品區:

即食麵類:

甜品區:
除左有泰式糕點既千層糕、椰汁糕,仲有得自己整刨冰🍧超特別又幾好食🤣🤣記得整完快啲食 我掛住影都變奶水了🤣🤣仲有得揀配料添👏👏
2024-08-20 1000 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 旺角 - 泰金鍋 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『 驚喜新奇泰式火鍋 』有冇人平時食火鍋食到已經冇乜新鮮感最近去咗旺角嘅泰金鍋食泰式火鍋令我眼界大開 好新奇今次早早就嚟嘆晚市 120 分鐘火鍋放題 Set B6:00左右已經到 唔洗等位 very good一去到已經見到夾蝦王活動夾到指定重量可以全單免費不過食嗰日冇 但係都照可以夾蝦打邊爐食揀咗兩個湯底:冬蔭公湯、喇沙湯兩隻顏色同味道都有啲似🤣都係酸酸辣辣的 肉類需要用qr code 掃落單例如牛小排、牛胸腹、豬肉其餘大部分都喺自助區拎到~食物種類都多 熟食就有海南雞、炒飯甜品嘅糕點好好味!最近泰金鍋仲新出咗刨冰喺自助區自己DIY 鐘意加乜嘢都得!食完大約7點零左右 已經勁多人排隊中記得要先訂位先啊!◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 泰金鍋 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場6樓喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat🔎發掘同區美食:#ee旺角🔎發掘同類美食:#ee火鍋#hkfoodie #hkfoodblogger #ins

『 驚喜新奇泰式火鍋

6:00左右已經到 唔洗等位 very good
一去到已經見到夾蝦王活動
夾到指定重量可以全單免費
不過食嗰日冇 但係都照可以夾蝦打邊爐食

揀咗兩個湯底:冬蔭公湯、喇沙湯
兩隻顏色同味道都有啲似🤣
都係酸酸辣辣的

肉類需要用qr code 掃落單
例如牛小排、牛胸腹、豬肉
其餘大部分都喺自助區拎到~
食物種類都多

熟食就有海南雞、炒飯
甜品嘅糕點好好味!
最近泰金鍋仲新出咗刨冰
喺自助區自己DIY
鐘意加乜嘢都得!

食完大約7點零左右 已經勁多人排隊中
記得要先訂位先啊!

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 泰金鍋 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場6樓

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee旺角
🔎發掘同類美食:#ee火鍋

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #旺角美食 #火鍋 #泰金鍋
呢間係位於旺角鬧市既泰式任飲任食火鍋,最大特色係有個水缸係正中間可以任夾活蝦即場淥黎食,隻隻都夠晒大隻仲好新鮮😍佢可以比你揀一人一鍋咁就可以每人叫唔同湯底試唔同味🙈如果好似我咁唔想煩既同朋友一齊share一個湯底都可以,隨你喜歡☺️呢度有8種湯底比大家選擇,泰式風味既有檸檬香茅、泰金冬蔭公、馬來娘惹叻沙、青檸椰奶雞湯,不過今次想食清少少所以揀左藥膳豬骨白湯鍋🫢呢度可以食120分鐘,中間位置有超過60款火鍋配料、泰式小食、甜品等任食,另外仲有泰式飲品清熱香茅茶、泰式綠奶茶同泰式奶茶,綠奶茶我就唔係幾敢試等大家幫我試下啦🙈今次揀左C澳洲產M6和牛餐,特登揀21:30後入座$268加一,唔洗三百蚊就食到和牛🤗不過個人唔建議大家呢個時段入座,雖然平啲但係出面自助吧好多野食都冇同埋唔再添加,所以覺得唔太值~如果想要同樣價錢食到建議19:30前離座🤔—————————————————————————————♦️ 藥膳豬骨白湯鍋:都幾清而且唔會話好重藥材味,湯底唔油膩用黎淥牛肉都好夾,亦唔會搶左牛肉香味♦️ 澳洲產M6和牛🐮:冇牛臊味肉質唔韌、口感腍身而且脂肪分布平均,有種入口即溶既感覺👍🏻♦️ 美國產下肩

—————————————————————————————

♦️ 美國產下肩胛肉眼:正正常常,肉質相對較韌🫣

♦️ 澳洲穀飼肩胛牛小排🥩:肉質偏瘦唔多肥膏 ,脂肪分布比例唔太平均,但口感唔算好韌

🌟自助吧
♦️泰式炒粉絲:個人唔太中意因為好重香茅味,但粉絲軟硬度適中有咬口

♦️配料區:有多種丸類、蔬菜可以選擇實有一款岩你☺️

♦️飲品區:佢連前排大熱既生百事都有供應,另外有大量紙包飲品、可樂、茶類飲品👍🏻

♦️甜品區:有4款甜品包括朱古力布朗尼、千層椰汁糕等等,椰汁糕會係特定時段推出,我個人覺得都幾好味好煙韌😋

♦️海鮮區:餐廳設有自助夾蝦區並會提供冰比客人自製冰筒凍暈啲蝦,等佢地唔會係筒入面跳黎跳去彈到成身濕晒🤗我之前試過去過一間流水蝦放題但冇冰提供,結果彈到成身濕晒,所以之後都冇再去食呢款放題🫢自己睇中邊隻就可以即刻夾,之後拎番去即刻淥夠晒新鮮🦐🦐

💝特別要提榴連炸彈同埋蝦片,榴連餡適中有少少流心效果而且勁香榴連味😍蝦片都好香脆,推薦比大家試下☺️

評分🖍️(滿分為5個🌕)
抵食指數:🌕🌕🌕🌗🌑
服務質素:🌕🌕🌕🌗🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
2024-08-17 1271 views
旺角任食泰式火鍋Set B 澳洲產極選肩胛牛小排$178位無限量追加肉類 +$88鴛鴦湯底 +$681️⃣泰金冬蔭功鍋未落料之前飲番啖 勁酸小小辣 好開胃又惹味2️⃣馬來娘惹叻沙鍋呢個無咁辣之餘重有小小甜 食到尾再加個麵就夠晒入味牛嘅種類都有好多牛小排、牛胸腹、牛胸爽、牛舌 樣樣齊自己最鍾意食牛舌 牛胸爽就夠大片咬落口感好爽!出邊嘅自助區有泰式嘅甜品 雪條 好多熟食用QR code點單都有好多選擇好似泰式串燒丸類蔬菜類都係喺出邊攞出邊仲有得夾生猛嘅流水蝦添!$268呢個價錢真係好抵食性價比好高!加一服務費泰金鍋 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場6樓
旺角任食泰式火鍋

未落料之前飲番啖 勁酸小小辣 好開胃又惹味
2️⃣馬來娘惹叻沙鍋
呢個無咁辣之餘重有小小甜 食到尾再加個麵就夠晒入味

牛嘅種類都有好多
牛小排、牛胸腹、牛胸爽、牛舌 樣樣齊
自己最鍾意食牛舌 牛胸爽就夠大片咬落口感好爽!

出邊嘅自助區有泰式嘅甜品 雪條 好多熟食
用QR code點單都有好多選擇好似泰式串燒
丸類蔬菜類都係喺出邊攞
出邊仲有得夾生猛嘅流水蝦添!
$268呢個價錢真係好抵食性價比好高!

加一服務費

泰金鍋 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場6樓
2024-08-16 987 views
D肉唔好食,又鞋, 流水蝦死曬嘅,d嘢食又少,完全唔知呢個價錢,湯底普通,d串燒超級難食,完全唔係燒出黎,似係微波爐返熱,都唔知有咩可以食得飽,甜品又少,總之完全唔值呢個價錢,10分我俾5-6分
2024-08-16
$331 (Dinner)
2024-08-16 857 views
行旺角冇野做,我朋友話帶我去食泰金鍋泰式火鍋,係香港食開都係港式,最多咪台式,所以一聽話泰式就緊係要食下啦!依到係2小時放題形式,有3個set,我地揀左b set,都係2百幾蚊,有80款野任食,而特別肉類入面包左牛小排、羊肩肉、肩胛肉眼、牛舌、牛胸爽 ,而且熟食有串燒叫,正。湯底放面有8樣可以揀,我地揀左泰式麻辣同娘惹叻沙湯底,麻辣湯底中同川式有d唔同,但都係麻香辣十足,而娘惹叻沙味道香濃,做湯底好鬼惹味佢熟食佢d野食有炒飯、炒粉、海南雞等,佢個海南雞好好食,肉質鮮嫰一d都唔鞋口,啖啖肉,正。串燒,燒得好好食,唔會燒到乾,而且食落都有肉汁肉類方面,牛小排、肩胛肉眼,肉味真係好夠,就算係依2個湯底煮,都食到牛味,正呀,而且牛胸爽,食落唔會話好見,夠晒爽口,食多幾碟都唔會膩依到最特別嘅地方就緊係即夾即燒蝦,邊隻生猛就夾邊隻黎打邊爐,d蝦食落爽口彈牙,正。而另一個特別地方就係有得自製刨冰,打完個邊爐,自己去整個刨冰黎食,真係夠晒寫意整體黎講餐廳質素非常高,而且非常抵食,岩晒鍾意打邊爐嘅朋友黎食