2025-07-15 42 views
好耐冇食南亞咖喱 口痕到忍唔住 原本諗住第一次食試下個冇咁重口味嘅chicken tikka masala 但原來呢度嘅tikka masala 係印度version (not the gentrified white people version) 非常辣 勁惹味 比較油 入面啲chicken tikka 醃得好好 一啲都唔柴又有香料味 butter naan 就失色啲 唔係平時出面其他餐廳用tandoor整嗰隻咁fluffy 比較乾身 但overall 65$ 性價比唔錯 想食南亞嘢可以嚟🙂
2025-07-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • Chicken  tikka  masala
2025-02-01 605 views
大角咀年初三好多舖頭都仲係冇開,除咗連鎖嗰啲之外,又想搵啲特別啲嘅嘢食,竟然比我哋搵到呢間餐廳!住咗喺度咁耐都唔知呢頭有咁多好嘢食,WhatsApp咗間餐廳問佢哋有冇開,年初三竟然有開!咁就即刻過嚟食啦!喺香港食好食嘅Doner kebab 唔多,好多時候都要去到尖沙咀,甚至過海中上環。竟然喺屋企附近搵到呢一間,真係好激動!我哋叫咗一份doner with chips 同埋一份 mutton lamb curry,個naan新鮮熱辣辣好脆,咖喱好滑唔係好辣,doner with chips 完全係留學回憶! 仲比埋三支醬你任落!好開心!一定會再嚟幫襯試其他食物!不過提番,佢得四張二人枱,如果住附近可以落嚟叫外賣拎返去食

不過提番,佢得四張二人枱,如果住附近可以落嚟叫外賣拎返去食

2025-01-31
$80 (Dinner)
2024-11-17 1111 views
路過一間裏面五顏六色嘅小店~見到Open rice上面評價唔錯 就來試下雙拼Pizza 🫓我地揀咗羊肉&夏威夷雞肉~超級好食!老細冇手震!落咗超級多Cheese!我地兩個女仔最後食剩四塊帶返屋企宵夜😅 估唔到印度餐廳可以將Pizza整得咁好味😋牛肉MoMo🥟呢間店好特別,仲有尼泊爾&土耳其嘅野食~我地想食餃子 所以叫左個牛肉momo~超級有牛味!而且老闆好好人 我地話想點咖哩汁 佢超大方咁幫我地換咗咖哩汁 超級好味啊!Lassi🍹我地飲咗Mango Lassi&Yogurt Lassi~都好正~下次要試下佢地咸嘅Yogurt Lassi先得😋

雙拼Pizza 🫓

牛肉MoMo🥟

Lassi🍹

2024-08-20 1679 views
做完運動,諗住行去奧運站搭車,途經TAZA Cuisine諗住買點食物跟屋企人醫肚,想嚐嚐正宗的土耳其風味和誘人的咖哩料理,果然唔錯!首先,我嘗試了咖哩羊肉炒飯($65)。這個飯的羊肉鮮美,炒飯粒粒分明,香氣撲鼻。咖哩醬汁濃郁香醇,與羊肉和炒飯完美結合,非常香口開胃。接著,我點了經典的土耳其烤牛肉卷($75),其外皮軟糯,內裡牛肉肉質鮮嫩多汁,搭配清爽的生菜和濃郁的醬汁,每一口都充滿異國風情。牛肉的香氣和醬汁的酸甜完美融合,令人回味。TAZA Cuisine這間清真小食店,讓我體驗異國美食的魅力,不論是烤牛肉卷的濃郁香氣,還是咖哩羊肉炒飯的香辣滋味,都讓我感到滿足和驚喜。下次有機會,我一定會再來品嘗!TAZA Cuisine地址:大角咀富多來新邨櫸樹街20號富多來商場一期地下59A號舖

TAZA Cuisine
TakeAway
HALF-HALF PIZZA🍕🍕🍕🍕🍕🍕烤雞+海鮮(肉類加量)招牌食Pizza其實樣樣配料想揀🤣雙拼呢個選擇好好🍕超乎想像巨大,比我個頭仲要大好幾倍!當然最重要係味道非常出色~烤雞、海鮮,仲有我係叫左個加量肉類都好足料 😆豐富👏餅皮做得好好,食都唔會太硬,都唔會太軟。即叫即整先做到呢個水準👍超推薦下次encore🥳沙律拼盤🥗種類超級多,什錦配料包括鷹嘴豆、水牛芝士,非常新鮮健康。Mixed Kebab燒肉雜錦各種肉類拼埋一齊,好吃又過癮菠菜咖哩羊肉Nann羊肉非常之新鮮 完全唔覺有騷味 夾餅絕配!🥭Mango Lassi清甜爽口🍓Strawberry Lassi👏整體嚟講,食物質素非常高,價格都好親民,係一個好唔錯嘅Pizza選擇!
HALF-HALF PIZZA🍕🍕🍕🍕🍕🍕
烤雞+海鮮(肉類加量)

沙律拼盤🥗
種類超級多,什錦配料包括鷹嘴豆、水牛芝士,非常新鮮健康。

Mixed Kebab燒肉雜錦
各種肉類拼埋一齊,好吃又過癮

菠菜咖哩羊肉Nann

🍓Strawberry Lassi
👏

• Half-half Pizza
2024-08-01 876 views
平時好少食特別的印度菜估唔到係會有驚喜真係要多啲接觸多國菜先得朋友新搬到呢區多種類的餐廳都搵到今次陪佢試下呢間估唔到印度菜都咁西式🥰呢間看似是家庭式小店店鋪不大但有格局是溫暖式餐廳那種我哋兩個人叫了三個菜式已經超飽肚,CP值高土耳其羊肉卷👉🏼呢個確實是難找到的,一見即點🥰個皮唔係太厚,包住烤過既羊肉,好滋味!最鍾意佢夾埋生菜,食落去很清新Margherita Pizza👉🏼全芝士, 最鍾意拉絲既狀態,証明是新鮮即出爐,餅底不錯,有點似日式既Pizza哈羅米沙律👉🏼其實是烤雞pizza來,可能呢個係印度譯音掛~ 超大一碟,烤雞好入味,蔬菜亦好新鮮
平時好少食特別的印度菜

呢間看似是家庭式小店
店鋪不大但有格局
是溫暖式餐廳那種
我哋兩個人叫了三個菜式
已經超飽肚,CP值高

土耳其羊肉卷
👉🏼呢個確實是難找到的,一見即點🥰
個皮唔係太厚,包住烤過既羊肉,好滋味!
最鍾意佢夾埋生菜,食落去很清新

Margherita Pizza

哈羅米沙律

2024-05-09 590 views
呢間小店有土耳其/印度式食物。今次黎到先外賣叫雙拼披薩:要特式烤羊肉配香辣雞肉($159)~因為羊肉餡料比較少見所以見到都會想試。老闆識講廣東話所以溝通好方便但只可以現金支付。等左20分鐘左右就可以拎走。番到屋企仍然微暖。之後自己再拎去氣炸如熱。先試羊肉有些許羊騷味但可接受只係味道偏淡。辣雞肉對我黎講唔夠辣。但pizza係夠芝士所以有拉絲效果。如果下次再去會想試卷/白咖哩類。

如果下次再去會想試卷/白咖哩類。
雙拼披薩
雙拼披薩
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【大角咀轉角小店|🥭健康之選地道印度菜】🐨土耳其烤雞肉卷 $70推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐土耳其烤雞肉卷係一卷一開二,份量同賣相都好吸引,雞肉經過烤焗先放入卷到,大約有7-8塊,聞落有焦香味,食落好軟嫩!另外,仲有大量新鮮嘅蔬菜,好似蕃茄、青瓜、椰菜絲等好fresh,又可以解膩~ 仲有埋特製醬汁,甜甜地好開胃。.🐨春卷 $40推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐一份有4條,上枱仲會俾埋蕃茄醬你點,春卷本身已經放咗係隔油紙上面,但事實上唔算好油~ 咬第一口勁脆,仲有少少唧出嚟😂 睇到入邊有蘿蔔絲、蔬菜絲等,應該係蔬菜汁,食落好爽口!不過整體上,係有少少辣,食到最後好刺激🌶️少少辣令你好想不停追住食多幾條~.🐨芒果奶昔 $25推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️其實小編揀野飲真係有困難,最後叫左店員哥哥揀俾我~佢推薦話係人氣之選,芒果少少酸少少甜咁,芒果味都好出…質地濃稠綿滑,真係唔錯~而且佢嘅冰粒都應該係打碎溝咗入嘢飲入邊,凍嘅程度都岩岩好,唔駛驚一粒粒冰係面令杯野飲愈飲愈淡!——☼——☼——☼——☼——☼——TAZA Cuisine 📍地址:大角咀櫸樹街20號富多來商場一期
.#foodie #hk #hkfoodie
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB大角咀 #HTB印度菜
#大角咀美食 #大角咀 #印度菜 #芒果 #奶昔 #土耳其 #雞肉卷 #外賣 #美食推介
  • 芒果奶昔
2024-04-25 660 views
平時食印度菜,多數都係得咖哩。今日去大角嘴做野,比我發現竟然新開左一間超多品種嘅印度菜。佢哋嘅菜式都係平民價,叫左個雙拼嘅pizza,都只係一百左右,可以一次過試到羊肉同辣肉腸,好欣賞佢哋嘅外賣pizza盒入面有得保溫,番到屋企個啲芝士仲可以拉絲,再配埋手工餅底,真係好香脆。另外仲叫左炸雞米花同牛肉咖哩,牛肉咖哩比較辣,如果鐘意食辣嘅人就岩晒佢哋仲有啲特色嘅印度甜品,可惜今次叫左太多野食,唯有下次再食。

2024-04-23 505 views
餐廳位於奧運旺角站之間,交通尚算方便👍🏻。有日放工經過新九龍廣場,諗住買一啲外賣返屋企食,見到有間新開印度菜,一於試一試😲我點了土耳其烤牛肉卷🌯$65、雜菜咖喱角$40🌟土耳其烤牛肉卷🌯$65雖然是外賣,返到屋企仍然熱辣辣😋,牛肉經過烤焗,出晒牛油香🤤,再配上雜菜。一口咬落,有口感之餘,還有牛肉汁滴出嚟,滋味無窮!🌟紅咖喱牛腩飯$60餐廳的紅咖喱,經過調校,比較適合香港人的口味。牛腩配上咖喱,送飯很是適合👍🏻🌟雜菜咖喱角$40再叫多個印度小食,咖喱角一共有三隻,每件都幾大。牛油皮配上雜菜咖喱及薯仔,正呀😍

我點了土耳其烤牛肉卷🌯$65、雜菜咖喱角$40

🌟土耳其烤牛肉卷🌯$65

🌟紅咖喱牛腩飯$60

🌟雜菜咖喱角$40
2024-04-18 912 views
有事要嚟大角咀辦,搞掂就順便喺附近食埋晏先走。喺富多來商場見到有間「TAZA Cuisine」,駐足一看,有薄餅、漢堡、卡巴、炒飯、咖喱同餃子等供應,選擇好豐富,一於坐低試下。餐廳地方不大,以外賣為主,不過亦有少量座位,供客人作堂食之用。點咗👇雞肉餃子 Chicken Momos ($45)  餃子一客有 8 隻,外皮唔會太厚,內餡飽滿,入口啖啖雞肉,超 Juicy,點埋佢地嘅特調醬汁食,辛香微辣,令人食慾大增。土耳其燒肉什錦卷 Mix Kebab ($75)  卡巴大大條,外形脹卜卜,皮薄煙韌,入面嘅材料好豐盛,有雞肉、羊肉同牛肉,夾埋啲蔬菜同醬汁食,好味又飽肚。咖喱牛肉炒飯 Beef Biryani ($70)  牛肉加入咗香料同香草調味,米飯用正宗印度米嚟炒,飯粒分明又唔會過乾,入口香中帶辣,非常惹味。至於飲品就點咗杯芒果奶昔 Mango Lassi ($25),質地濃稠綿滑,好香芒果味,好似飲緊乳酪一樣,酸甜醒胃。
有事要嚟大角咀辦,搞掂就順便喺附近食埋晏先走。
2024-04-15 412 views
午餐時間,來到大角咀小店,選擇了這間充滿印度風味的餐廳:咖喱魚柳飯:這是一道非常受歡迎的印度經典料理。主要由薄切的白魚柳與濃郁的咖喱醬汁組成,搭配香米飯一同食用。咖喱醬汁由多種香料如辣椒粉、姜黃、香菜等調製而成,口味濃郁、微辣。這道菜色彩豐富,營養均衡,是印度飲食文化的代表作之一。菠蘿雞肉比薩:這是一款將印度風味融入西方披薩的創新料理。以鮮嫩多汁的雞肉和酸甜的菠蘿為主要配料,撒上咖喱粉等香辛料,再鋪在披薩餅皮上烘烤。口感既有披薩的酥脆,又有咖喱雞肉的濃郁滋味,是一道融合了印度和西方飲食文化的特色美食。別具異國情調,十分引人入勝。總的來說,這兩款印度風味餐點都很有特色,集合了印度菜的多種經典元素,非常值得一試。這個份量,我哋兩個人都食唔晒,最後要打包。#印度菜 #大角咀美食 #大角咀小店
午餐時間,來到大角咀小店,選擇了這間充滿印度風味的餐廳:

咖喱魚柳飯:

菠蘿雞肉比薩:

#印度菜 #大角咀美食 #大角咀小店
2024-04-06 475 views
今日係旺角行去奧運搭車,經過富多來見到有間小店,有印度快餐食,買返去同屋企人分享。Pizza,土耳奇卷都幾平,又有套餐供應,幾十蚊起有交易,真心抵食。至尊雞肉pizza餅底很鬆軟,而且又帶點香脆,表面舖滿了大量的拉絲芝士,雞肉及醬汁帶微辣,入口十分惹味。白咖哩雞肉有大大件的雞件,咖哩香辣惹味,香料香味突出,雞件不會煮得過火,咖哩配上薄餅絕對一流。特式魚柳漢堡包餐有魚柳包、薯條及汽水,最欣賞魚柳包的醬汁,入口有辣香,超級好味。

2024-04-05 461 views
大角咀taza小店值得支持幾好食,又唔貴而且幾足料。土耳其烤牛肉卷嗰牛肉卷外皮夠軟糯,煙煙unun好好食,入口之後有濃郁嘅牛肉香氣,啖啖都好多汁。牛肉係經過烤焗,令佢嘅口感更加軟嫩,好易咬。配上啲新鮮嘅蔬菜同埋特製嘅醬汁,食落即係一種完美嘅組合,食完令人回味無窮。加多20幾數可以有薯條and可樂。咖喱牛肉飯好正啊!佢嘅味道非常香濃,咖喱嘅香料味道好突出。咖喱汁重香料所以幾濃郁。牛肉肉質軟嫩多汁,入口即化。炸雞肉餃子佢嘅外皮炸得金黃酥脆,一咬開就聽到嘩啦啦嘅聲音。餃子內部嘅雞肉餡料鮮嫩多汁,滋味濃郁。雞肉餡料加入咗各種調味料,令味道更加豐富。食落口感酥脆嫩滑,咬一口,有種滿足感。可以蘸上特製嘅醬汁,微微香辣,增添味道。

大角咀taza小店值得支持幾好食,又唔貴而且幾足料。
土耳其烤牛肉卷嗰牛肉卷外皮夠軟糯,

加多20幾數可以有薯條and可樂。

2K
2024-04-04 385 views
同朋友一齊喺大角咀嚟咗呢間小餐廳開餐🤣$60「白咖喱雞肉🍗Chicken Korma」:WITH RICE OR 2 ROTTI OR 1 BUTTER NAAN,咁揀咗 Butter Naan😋;白咖喱汁非常濃郁,雞肉就煮到勁腍,基本上一咬就散開👍;牛油 naan 熱辣辣夠煙靭,沾咖喱雞汁食更加惹味😋$48「雜菜沙律 🥗 Green Salad 🥗 」:沙律菜新鮮爽脆,仲加有兩種沙律汁,好似係 雞蛋黃醬 同埋 乳酪醬,咁就有兩種口味🤣$45「雞肉餃子🥟Chicken MOMOS (8 Pcs)」:有蒸同埋炸可以揀,揀咗蒸,餃子🥟皮少少煙韌餃子🥟餡幾好雞味,簡單好食😋$70「土耳其🇹🇷烤雞肉卷🫔Chicken Shish」:除咗雞肉仲有大量蔬菜同埋一啲特別醬汁喺裏邊,幾好味👍$10「無糖可樂」:凍冰冰嘅可樂就梗係好飲啦🤣
同朋友一齊喺大角咀嚟咗呢間小餐廳開餐🤣

$10「無糖可樂」:凍冰冰嘅可樂就梗係好飲啦🤣
$115 (Lunch)