(Non-member)
2003-03-23 11 views
幾好味,兩人也可坐卡位,環境也不錯。雲吞麵($21/$26)-湯底麻麻,雲吞細粒一啖一粒好食。炸兩($24)-腸粉簿,炸麵脆,超好味!各式點心-好好味同埋清淡,無咁大陣味精'除' !但因為入座時間不恰當而要搭檯吹得有點不舒服!
但因為入座時間不恰當而要搭檯吹得有點不舒服!
2002-10-01 14 views
好食的雲吞麵舖我屈指可數,我好鐘食雲吞麵的呀!我食過好多檔雲吞麵的,好食的有好好粥麵(沙田、葵芳、樂富)、富城(灣仔修頓向海皮方向對面)、何洪記(銅鑼灣)、正斗、雲吞麵世家(老尖),其實雲吞麵好蝦人做的,因為淥雲吞麵的水要成日換,多食客或忘了換,做出的麵都會好難食,所以我話好食的舖頭都不能每天都有最好的出品,遇然有差的出品的呀!但好好粥麵的就真係差了呀!但正斗的雲吞、湯底、麵條都好有水準,有咁的水準真的不多呀!我估那次是一次失準的日子呀!我都食過老尖的雲吞麵世家,初食都認為好唔掂,也認為名不乎實,但我食多次,情況完全變了,其實雲吞麵係好難保持水準的食品呀!但如果你要平又要正的店舖,我見意你去灣仔的富城,十二元,但以這個價錢食到這個水準,是超值的呀(雖然我昨天去了食,水準差了,但我認為這是無可口非的呀)!
2002-05-14 1 views
蔡瀾美食坊呢度差唔多間間都見過人龍, 但呢間真係未見過, 唔知點解好似無興趣去試下, 卒之到上個禮拜試啦, 唉!26銀一碗雲吞麵唔算平, 係有大大隻蝦有埋蝦子, 不過真係麻麻地咋, 另外, 魚翅水餃同個甜品楊校甘露都極之一般水準, 或者係跑馬地會客路d, 但係呢個價錢係呢個位好似唔多夾囉......