2022-09-07 1417 views
食過幾次壽司造🍣都覺得味道好好👍🏻刺身新鮮😋海膽壽司好好味!!😍新download apps可以減20蚊🤪同儲積分😆之後當現金使用同埋好欣賞職員好有禮貌👍🏻
食過幾次壽司造🍣
都覺得味道好好👍🏻刺身新鮮😋
海膽壽司好好味!!😍
新download apps可以減20蚊🤪
同儲積分😆之後當現金使用
同埋好欣賞職員好有禮貌👍🏻

2022-07-04 1104 views
呢間壽司店成日都人頭湧湧,之前食過幾次覺得佢質素唔錯,今次dl咗佢哋個app做咗會員仲有生日八折優惠🤣所以吸引咗我去買返屋企食😆首先吸引我嘅係呢個特選壽司11件 ($158)🍣有好多款我都鍾意食嘅壽司😍我特別覺得隻蝦好好食,個頭仲有少少膏添!另外覺得呢間嘅三文魚腩都好肥美😌之後就係油甘魚刺身 ($68)~有7塊,覺得都算幾抵食,同埋佢都切得算幾厚~鰻魚玉子珍寶卷 ($58)勁大舊😂入面有好大舊玉子,甜度適中~不過咁大舊真係好難成舊食,分開食就覺得唔夠風味🤣呢個炙燒明太子三文魚壽司 ($42)就正常發揮~明太子醬都唔算好鹹,不過始終覺得火炙都係熱辣辣食好啲~仲有我哋最鍾意食嘅帆立貝壽司 ($78)🤤呢個口感偏爽口,唔係膠質重嗰款,味道都算非常鮮甜😋8折咗之後就$323,我覺得就算係正價都唔算貴,而且佢質素都幾唔錯,係有時想拎返屋企食嘅好選擇👍🏻

特選壽司11件

油甘魚刺身

鰻魚玉子珍寶卷

炙燒明太子三文魚壽司

帆立貝壽司

2022-06-26
TakeAway
$162 (Tea)
特選壽司11件
油甘魚刺身
鰻魚玉子珍寶卷
炙燒明太子三文魚壽司
帆立貝壽司
2022-06-19 712 views
外賣海鮮井飯 $88有三文魚,帶子,蝦,赤背,油甘魚,三文魚子,玉子刺身都新鮮,係略嫌飯有少少🤏硬呢個價錢都幾豐富,店內壽司都好吸引,而且選擇多,賣相都好新鮮仲有會員app 可以儲分😜
外賣海鮮井飯 $88
有三文魚,帶子,蝦,赤背,油甘魚,三文魚子,玉子
刺身都新鮮,係略嫌飯有少少🤏硬

仲有會員app 可以儲分😜
海鮮井飯
海鮮井飯
2022-06-18 572 views
地址:灣仔莊士敦道112號地下2號舖環境:日系木系裝修。簡單而不失舒適溫暖感。 店鋪主做外賣生意,選購位置闊落好行,而產品櫃產品種類亦非常繁多🙆‍♀️ 收銀位置有牌寫住寿司造 APP 會員迎新獎賞$20現金券,埋單前有做會員慳錢特點:最近做緊期間限定鰻祭😆 唔執輸嘅我都order 三款主題卷物😚✨鰻魚玉子珍寶卷:鰻魚唔乾香甜無細骨。 玉子鬆軟濕潤、色澤金黃,蛋香味重。✨ 鰻の三味盛:包括有蒲燒鰻魚壽司、星鰻壽司 、蔥香鰻魚卷。當中最鐘意星鰻,平時食開嘅鰻魚多數有蒲燒汁,星鰻少咗蒲燒汁,入口更食到清爽柔嫩鬆軟嘅口感。✨ 海の鮮味卷:呢個超吸晴。 上層有海膽、三文魚籽,外層就用星鰻包住咗卷物😆 三文魚籽爽口新鮮,每一啖咬落都有魚香味重嘅三文魚籽汁液爆出勁正。配搭濃郁豐腴海膽同星鰻,每啖都有三重享受。
地址:
灣仔莊士敦道112號地下2號舖

2022-05-26 522 views
「寿司造」主打高質外帶日本壽司,佢地係灣仔同沙田都有分店。店鋪係由經驗老道既壽司師傅打理,佢地既刺身食料係由於多個日本漁市場空運到港,所以食材都好新鮮。灣仔分店有限定既鮮魚熟成壽司藍鰭吞拿魚同島池魚、鰤魚,經過嚴格熟成處理,魚肉會更有魚香,口感會仲軟滑。佢地最近有母親節盛合/母の日盛合,原價 $568,提早一日預訂就可有優惠$518。 。🌟 炙燒三文魚壽司 $58🌟鰻魚飯 $68 🌟宫城縣帆立貝 $78🌟雜錦壽司10件入 $78🌟本格名物山形牛肉飯糰 $16。整體都幾高質,選擇都幾豐富👍🏻有單一款式全盒都有雜錦壽司🍣 雜錦嘅話就可以一次試到唔同嘅款式。炙燒三文魚燒完之後上面仲加咗醬油,唔使額外點豉油已經夠味,幾鍾意食😋鰻魚飯一盒有兩塊鰻魚,中間有啲雞蛋絲,仲配埋小菜。價錢亦都唔會好貴。帆立貝好大粒🥰夠鮮甜。。寿司造 @sushidukuri 📍灣仔莊士敦道112號雙喜樓地下2號舖📍沙田橫壆街1-15號好運中心商場3樓37-38號舖

🌟 炙燒三文魚壽司 $58
🌟鰻魚飯 $68
🌟宫城縣帆立貝 $78
🌟雜錦壽司10件入 $78
🌟本格名物山形牛肉飯糰 $16

整體都幾高質,選擇都幾豐富👍🏻
帆立貝好大粒🥰夠鮮甜。

寿司造 @sushidukuri
📍灣仔莊士敦道112號雙喜樓地下2號舖
📍沙田橫壆街1-15號好運中心商場3樓37-38號舖
呢間外帶⽇本壽司店雖然抵食但絕對唔差🍣,壽司由有20幾年經驗的壽司師傅主理,海鮮由於⽇本漁市場空運到港嘅🇯🇵,灣仔店有限定嘅熟成壽司,btw要讚下店員見小編選擇困難症有伸出援手🦥,亦都好細心問你要幾多套餐具❤️🥰~Sushi take-away:-1️⃣「蒲燒鰻⿂飯🍱($68)」用咗珍寶鰻魚,大件、厚肉、肥美,配上珍珠米,不錯,btw要讚下佢個外賣盒好有心思,超似堂食嗰d鰻魚盒!🙈~Grilled eel bento: jumbo eel is used! -2️⃣「雜錦壽司12件入🍣($88)」$88有12件食得過🥰,仲要有好多唔同種類,當中有鰻魚壽司、帶子壽司、甜蝦壽司、赤貝壽司、魷魚壽司,仲有大量嘅三文魚壽司,刺身都幾新鮮,當中帶子甜蝦幾鮮甜~Sushi combo (x 12 pcs): scallops, grilled eel, squid, salmon, shrimps sushi etc.-3️⃣「帶子刺身⚪️($58)」有5件帶子,肉質彈牙鮮甜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),見到同價錢有帶子壽司選擇,不過壽司上嘅刺身比起就咁賣刺身會薄d~Scallop sashimi (x 5 pcs)-4️⃣「三
1️⃣「蒲燒鰻⿂飯🍱($68)」
2️⃣「雜錦壽司12件入🍣($88)」
$88有12件食得過🥰,仲要有好多唔同種類,當中有鰻魚壽司、帶子壽司、甜蝦壽司、赤貝壽司、魷魚壽司,仲有大量嘅三文魚壽司刺身都幾新鮮,當中帶子甜蝦幾鮮甜~Sushi combo (x 12 pcs): scallops, grilled eel, squid, salmon, shrimps sushi etc.
3️⃣「帶子刺身⚪️($58)」
4️⃣「三文魚刺身🍣($65)」
有八片幾厚嘅三文魚!三文魚味幾濃,係新鮮嘅,呢個價錢嚟講幾好🤣~Salmon sashimi (x 8 pcs)
🐰💬小結:
嗰日去呢間店都已經迫爆人,相信實力不容小覷 xdd,以平價壽司嚟講呢間嘅服務態度、食物同埋包裝都唔錯,recommend🦦~
TakeAway
🇯🇵 外賣壽司-超新鮮螢光魷魚壽司造是好運中心新開不久的壽司店,店中標榜嚴選日本漁市場新鮮原材料。刺身食材由九州、豐州及大阪市場等地直送空運到港。米飯選用特級日本產「福井越光米」和「山形縣米」製作飯糰,口感軟糯適中。店中由擁有20多年經驗的壽司師傅主理,保證食材優質新鮮。這次被店中的螢光魷魚所吸引,店員指每年只有這段時間當造才運送到港,要把握時間嚐鮮。兵庫縣螢光魷魚 🦑 $68/盒 🌟刺身級的螢光魷魚隻隻新鮮,魷魚肉質呈清晰的紋路,新鮮得兩眼發光,吃落帶有海水的鮮味,會有一點點咸。整隻魷魚都可以食用,值得一試。🍣 特選壽司盛 11件 $158/盒 配搭色彩繽紛,美豔新鮮,件件高質。三文魚腩、吞拿魚腩肥美油潤,帆立貝新鮮鮮甜,牡丹蝦加上了三文魚籽提升鮮味。很喜歡店中以青瓜片取代容易回潮的紫菜,中和了海膽、吞拿魚蓉和魚籽肥膩感,更顯清新。炙燒三文魚壽司 $58/盒一盒有10件,屬抵食之選。三文魚肉嫩味美,加上少許沙律醬,增添香滑的質感。炙燒牛油赤海蝦握壽司 $58/盒有意想不到的驚喜,海蝦富陣陣牛油香,吃起來有牛油的香滑感,推薦🌟飯素三文魚卷 $58/盒飯素圍邊的飯卷會有微微的香脆口感,比
🇯🇵 外賣壽司-超新鮮螢光魷魚

兵庫縣螢光魷魚 🦑 $68/盒 🌟

🍣 特選壽司盛 11件 $158/盒

炙燒三文魚壽司 $58/盒

炙燒牛油赤海蝦握壽司 $58/盒

飯素三文魚卷 $58/盒
飯素圍邊的飯卷會有微微的香脆口感,比紫菜包飯更好吃。

油甘魚刺身 $68/盒
油甘魚肥美新鮮,肉質鮮甜,油潤感足。

🔸小總結:
外賣壽司店相當高質,刺身壽司新鮮美味,值得回訪。

👅 味道:4.8/5
2022-04-03
  • 特選壽司盛 11件
  • 兵庫縣螢光魷魚
2022-04-04 114 views
今日買咗兩盒壽司一份$78,另外一份$88,分別有三文魚,蒲燒鰻魚,帆立貝,甜蝦,赤貝,赤海蝦,吞拿魚蓉,炙燒三文魚,味道大致可以,糸細舊左d,如果大返少少會好啲
話說沙田其實有好多地方買壽司,轉做外賣嘅或者連鎖堂食都5-6間(已經唔計大型超市),而家係好運中心突然又跳咗間主打外賣嘅壽司專門店,裝修名字感覺幾高質就特意試吓啦~特選壽司11件 $158不愧係特選壽司,食材新鮮有份量,三文魚腩等於平時去連鎖店嘅兩塊厚度😆虎蝦一樣肥美肉質正;海膽絕對冇苦味,帶甜而且入口即溶;吞拿魚都冇一般嘅鐵銹味(基本我喺香港唔會食到)炙燒黑松露牛油帶子壽司 $58一咬落去就感受到好香濃嘅牛油味,可能因為燒過所以味道比平時出好多,黑松露味相對冇咁濃但都食得出,帶子新鮮有厚度,口感都好好👍🏻炙燒明太子碟魚裙邊壽司 $58碟魚其實就係左口魚,係個人必點壽司之一,都係入口即溶,魚嘅油脂配埋明太子醬都好夾,不過我屋企人就覺得碟魚冇乜口感太淋身,我就覺得味道好就冇乜所謂嘅😂總結:壽司粒粒有質素,對得住個價錢,仲要比元X平,佢絕對會搶左附近壽司店嘅生意😂😂住係沙田區又鐘意食壽司嘅你,一定要去試下絕對有驚喜!評分(5⭐️為最高):食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~

特選壽司11件 $158

炙燒黑松露牛油帶子壽司 $58

炙燒明太子碟魚裙邊壽司 $58

評分(5⭐️為最高):
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-02-19 208 views
行完新城市廣場,途經好運中心,見到新開咗間外賣壽司店,門面裝修日式簡約風!雖然細細間但壽司刺身選擇都唔少,而且望落都好新鮮! 外賣式壽司店嚟講,質素唔錯三文魚腩刺身 $68有6塊,色澤幾橙幾靚,魚腩位油脂分佈均勻,有魚油香大吞拿魚腩刺身 $218有5件厚切,魚脂肥,新鮮!😋有魚油香!_______________寿司造 (沙田)沙田橫壆街1-15號好運中心商場3樓37-38號舖_______________
外賣式壽司店嚟講,質素唔錯

三文魚腩刺身 $68
有6塊,色澤幾橙幾靚,魚腩位油脂分佈均勻,有魚油香

大吞拿魚腩刺身 $218
有5件厚切,魚脂肥,新鮮!😋有魚油香!

_______________

寿司造 (沙田)
沙田橫壆街1-15號好運中心商場3樓37-38號舖

_______________
2022-02-03 200 views
行過好運中心, 被佢日系簡約裝潢所吸引,以白色元素配合灰磚牆,小編更加可以透過透明玻璃,欣賞住壽司師傅的精湛手藝同製作過程,望吓望吓忍唔住試吓佢嘅壽司!特選壽司盛:裏面包括:三文魚腩、吞拿魚、帶子、三文魚籽、白子、大赤蝦、北寄貝、吞拿魚茸、墨魚。最驚喜係居然有白子,食落亦係如此清甜綿滑,外皮用上青瓜薄片,更帶一點清新;三文魚腩嘅魚脂特別豐腴,入口非常肥美;吞拿魚嘅油花亦都非常之靚,腥味完全唔重;特大赤蝦厚肉新鮮,帶有微量黏口感;吞拿魚茸入口即溶;三文魚子多汁爽口!雜錦壽司盛呢盒就較為經濟,裏面亦都包括左四件火炙三文魚、玉子、蟹棒、熟蝦等等,先要稱讚火炙三文魚,除咗燒得恰到好處,師傅更在面層塗上甜甜嘅醬汁,食落萬分滋味,其他壽司表現不過不失,米飯握得夠緊,醋味亦香。💡「寿司造」由擁有20多年經驗既資深壽司師傅主理,喺日本多個漁市場嚴選新海鮮刺身日本空運到港,質素相當有保證。聽職員介紹佢嘅飯團飯糰,原來係特意選用「山形縣米」,口感軟糯中帶顆粒感,口味包括辛口明太子飯糰、本格名物山形和牛飯糰、秋鮭三文魚飯糰等等,下次有機會一定要試吓!!

特選壽司盛:

雜錦壽司

2022-01-30 148 views
早兩日嘅晚餐外賣,呢間外賣壽司幾抵,2個人食咗$100左右,放工唔想煮就啱因為今次第一次嚟,放工時間都好多人,迫咗陣先揀啱想食嘅嘢,証明都好多人光顧🍣蟹柳小卷💰$18好似小朋友食嘅咁🤣好耐無食過呢款,好多件🍣炙燒明太子三文魚壽司💰$38一向鐘意明太子,連埋炙燒,好味🍣三文魚刺身💰$65今日突然想食三文魚,都幾肥美,幾鮮味🍣雜錦壽司10件💰$78又有炙燒明太子三文魚壽司,仲有三文魚、帶子、花之戀、蝦、鰻魚壽司,好多件最鐘意花之戀,有三文魚仲有沙律醬,都係我最愛,帶子都鮮甜💰$199/2ppl🚩寿司造 (沙田)📍沙田橫壆街1-15號好運中心商場3樓37-38號舖

🍣蟹柳小卷💰$18
好似小朋友食嘅咁🤣好耐無食過呢款,好多件

🍣炙燒明太子三文魚壽司💰$38
一向鐘意明太子,連埋炙燒,好味

🍣三文魚刺身💰$65
今日突然想食三文魚,都幾肥美,幾鮮味

🍣雜錦壽司10件💰$78
最鐘意花之戀,有三文魚仲有沙律醬,都係我最愛,帶子都鮮甜

💰$199/2ppl
🚩寿司造 (沙田)
📍沙田橫壆街1-15號好運中心商場3樓37-38號舖
2022-01-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
今日特別想食壽司🍣跟住返沙田買外賣見到沙田好運中心新開🍣壽司造所有食材都係由日本🇯🇵空運到港 質素有保證壽司米飯仲係用特級日本產香米「福井越光米」壽司、飯團🍙、刺身價錢都唔算好貴性價比高!質素有返咁上下水準👍🏻門口以木🪵為主調設計簡約清新裝潢 帶有日本美學感🙌🏻廚房空間透明度高 環境衛生!第一眼吸引我嘅係🤩七彩龍蝦沙律卷$68腐皮卷住龍蝦沙律、玉子、生菜 腐皮卷有粉紅色同綠色 賣相好吸引一啖咬落去🤤味道鮮甜好好味!鰻魚丼 $68半條蒲燒鰻魚厚肉冇細骨~啖啖魚油香味配日米珍珠米 好好味啊😋而且份量好多 2個人share都得啊雜錦壽司8件入 $45性價比高啊!有炙燒三文魚、玉子、熟蝦、仿蟹棒等等炙燒三文魚肥美香滑🍣味道鮮甜加上沙律醬好好味啊!其他壽司質素都好平均!呢款真係好抵食下次再試吓唔同嘅日本直送刺身先!
今日特別想食壽司🍣跟住返沙田買外賣
見到沙田好運中心新開🍣壽司

所有食材都係由日本🇯🇵空運到港 質素有保證
壽司米飯仲係用特級日本產香米「福井越光米」
壽司、飯團🍙、刺身價錢都唔算好貴
性價比高!質素有返咁上下水準👍🏻

門口以木🪵為主調設計
簡約清新裝潢 帶有日本美學感
🙌🏻廚房空間透明度高 環境衛生!

第一眼吸引我嘅係🤩七彩龍蝦沙律卷$68
腐皮卷住龍蝦沙律、玉子、生菜
腐皮卷有粉紅色同綠色 賣相好吸引
一啖咬落去🤤味道鮮甜好好味!

鰻魚丼 $68
半條蒲燒鰻魚厚肉冇細骨~
啖啖魚油香味配日米珍珠米 好好味啊😋
而且份量好多 2個人share都得啊

雜錦壽司8件入 $45
性價比高啊!
有炙燒三文魚、玉子、熟蝦、仿蟹棒等等
炙燒三文魚肥美香滑🍣味道鮮甜
加上沙律醬好好味啊!
其他壽司質素都好平均!呢款真係好抵食

下次再試吓唔同嘅日本直送刺身先!
2022-01-08 162 views
前幾日行完寺廟,行個大運,經過沙田,順便搵啲嘢食。估唔到見到呢間初民壽司店,價錢平平哋,嘢食睇落都幾新鮮,我就去買咗幾款試下,真係樣樣都咁抵食架!鰻魚飯$68價格好吸引,鰻魚都算幾香幾肥美,但係唔夠淋。山形和牛飯團特別好食,係店員誠意推介嘅!味度偏甜,飯團既飯軟糯,好好食!!另外,粒粒魚生飯都好抵食,大大碗,最緊要呢個價錢,魚生又新鮮!仲有日本直送嘅魚生,大拖羅睇落超吸引,下次一定要買出嚟試吓先!

鰻魚飯$68

價格好吸引,鰻魚都算幾香幾肥美,

另外,粒粒魚生飯都好抵食,

2021-12-31 150 views
舖頭就係好運中心外面走廊當眼位置,好易搵。入到舖頭,裝修好靚,係日系簡約風格。雖然無堂食位置,全部只做外賣。不過門口有大玻璃,可以睇住師傅即場整壽司🥰 另外,除左壽司仲有有好多唔同嘅高質選擇,好似係刺身壽司拼盤、飯團等。今次試左特選壽司11件,吞拿魚壽司入口即溶,就係想要嘅好味道!呢個價錢仲有海膽添!味道真係唔錯,仲有三文魚腩幾鮮甜😋 另外仲試左三文魚壽司5件,都幾鮮甜👍🏻 聽講平時仲會有唔同既卷物,好似係七彩龍蝦沙律卷。應該會好打卡🍣 整體黎講都唔錯,下次可以再黎買其他外賣,試下其他盛合 同精緻壽司👍🏻