Restaurant: Sour And Spicy Noodle (Tin Shui Road)
Info:

2024-05-18 39 views
超耐冇食過傷心酸辣粉,突然又好想食辣野,同朋友來食晚飯解辣癮~精選二人餐💰HK$152✨蒜泥白肉口感軟嫩又唔油膩,味道有驚喜~✨乾撈牛肚爽口惹味~✨時令油菜唯一一樣唔辣嘅菜式~✨炸墨魚餅點泰式辣醬,唔錯~✨傷心酸辣粉酸辣粉口感偏淋,有埋炸菜同炸醬,味道唔錯~✨重慶炸醬涼麵芽菜、青瓜絲同埋炸醬麵撈埋一齊,叫咗小辣都好好惹味,可惜食到最底勁多油~

精選二人餐💰HK$152

✨蒜泥白肉
口感軟嫩又唔油膩,味道有驚喜~

✨乾撈牛肚
爽口惹味~

✨時令油菜
唯一一樣唔辣嘅菜式~

✨炸墨魚餅
點泰式辣醬,唔錯~

✨傷心酸辣粉
酸辣粉口感偏淋,有埋炸菜同炸醬,味道唔錯~

✨重慶炸醬涼麵

2024-05-11
蒜泥白肉
乾撈牛肚
炸墨魚餅
話說係咁嘅呢酸辣粉嘅質素都係有高有低,有時候啲師傅係正宗嘅四川人重慶人嘅話呢就煮得好正宗好好食🤤有時轉左廚房嘅人/師傅轉左手勢就冇咁好味,完全唔夠辣。不過都固定同媽媽吃王皇牌二人套餐。最鍾意食佢嘅就係炸花枝丸。幾乎每次都係揀口水雞。有一天解鎖叫了蒜泥白肉都唔錯夠辣夠多蒜蓉。以前他的乾撈牛肚非常好食,而家就係味粉味重咗。基本上都係食涼拌海帶或者土豆絲。當然也有堂食食過他的烤魚但最抵嘅就係佢嗰個套餐烤魚的毛肚多。
2024-03-13 87 views
超失望的酸辣粉!!!😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰叫大辣要加錢仲要係加完係小辣嘅感覺! !!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡叫左個蒜泥白肉.個蒜係哽口!!!白灼豬肉!!!口水雞係無味.我要求5太高,但係你俾少少鹽到好同白灼雞肉無咩分別!!!😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩錦嘅質素仲要收我$77有啲不值😕😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
超失望的酸辣粉!!!
😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰
叫大辣要加錢仲要係加完係小辣嘅感覺! !!
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
叫左個蒜泥白肉.
個蒜係哽口!!!白灼豬肉!!!
口水雞係無味.
我要求5太高,但係你俾少少鹽到好
同白灼雞肉無咩分別!!!
😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩
錦嘅質素仲要收我$77有啲不值😕
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2024-03-12
Type of Meal
Dinner
呢間傷心酸辣粉喺天水圍都好多年,本人對紅薯粉興趣不大就一直無幫襯。留意到有小菜套飯就試下啦。$49一個餐聽落的確係抵既,有湯有飯有餸仲想點?不過又咁唔好彩當晚蒸爐壞左,侍應話轉飲品,呢到問題不大。我哋叫左3個餐:👉🏻蔥油雞:份量一隻髀。夠膽死得面頭薑蓉有咸味,雞微微咸,雞味唔好講啦。好彩有好多薑蓉餸飯囉。👉🏻炆鴨:呢個份量又係離譜,完全見唔到完整一塊鴨肉,係手撕鴨咁上下。味道ok夠晒咸餸飯囉。👉🏻手撕雞:一堆仔雞肉,味道諗到,份量唔多。最搞笑係加$10叫個佛跳牆,黎左半碗普通飯碗裝住好似黃咖喱咁既野,聽老豆講酸酸地。乜佛跳牆係酸嘅咩😱其實$49真係唔貴,但小菜餸份量真係好小學雞好寒酸,我覺得幾搞笑🤪男人絕對食唔飽的。無影相,因為食完拿拿臨走左~

我哋叫左3個餐:

👉🏻手撕雞:一堆仔雞肉,味道諗到,份量唔多。

無影相,因為食完拿拿臨走左~
三日唔埋兩日我就會食傷心酸辣粉~每一碗都有足料嘅肉碎、榨菜、花生🥜,仲有一大碗嘅薯粉。每次我都會揀雞軟骨,或者辣豬肚絲,尋日就試吓食海蜇豬耳,食咁多次最鍾意呢一聲! 海蜇豬耳,超夠辣,味道有夠,總之就係香辣而家一路寫食評一路流口水啦 而我老公就係食口水雞,佢話啲雞唔夠滑有少少鞋,但係整體都比碗薯粉加晒分!如果下次再嚟我會想再食海蜇豬耳,配一杯凍椰汁多冰! 環境方面,昆蟲都有,但小。另外職員服務態度一般每一個侍應態度都唔同🫡 不過唔緊要啦過嚟都係為咗食傷心酸辣粉😳
傷心酸辣粉
今時今日喺仲有二十幾蚊嘅麵,有小食仲有埋熱飲,仲要凍飲都只係加三蚊,真係啱晒我呢啲咁悭家嘅人。-鹽焗手撕雞薯粉$29.00手撕雞夠咸香同芝麻香,薯粉彈牙滑溜,湯底就一般高湯味。-小食(炸墨魚餅)+$0.00彈牙亦有一粒墨魚粒喺入面,有咬口,炸得好香!-凍奶茶少甜+$3.00茶底不錯,奶味亦足夠!

-鹽焗手撕雞薯粉$29.00
手撕雞夠咸香同芝麻香,薯粉彈牙滑溜,湯底就一般高湯味。

-小食(炸墨魚餅)+$0.00
彈牙亦有一粒墨魚粒喺入面,有咬口,炸得好香!

-凍奶茶少甜+$3.00
茶底不錯,奶味亦足夠!

啱啱搬咗嚟天水圍住冇幾耐,見到屋企附近有傷心酸辣粉,充滿回憶😂😂😂中學嘅時候成日食🤣本身諗住一個人嘆吓,叫咗香脆豬腩套餐,點知食物未到就遇到新鄰居🤣🤣🤣結果一齊食埋任食火鍋!香脆豬腩套餐🐷唔係講笑!豬腩嗰陣外皮脆到卜卜聲😍😍😍完全係可以拍Asmr嘅級別❤️❤️❤️超香脆超好食!套餐仲包埋酸辣粉,飲品有兩款茶嘅選擇👍🏻任食火鍋😱😱😱真係第一次知道原來而家傷心酸辣粉有做任食放題火鍋!我哋係週末下午去,只係$99一位,姐姐話平日仲平😱😱😱😱大癲😱😱😱❤️❤️❤️放題火鍋湯底有烤魚,雞煲,藥膳雞煲,酸菜豬肚雞煲選擇!真係超多嘢揀,今次我哋就叫咗酸菜豬肚雞煲,超級濃郁!好正呀!一定會成為我冬天嘅新飯堂!火鍋配料方面,餐廳用一個大雪櫃放起晒配料,配料有30種以上!大家留意番任食配料有提供雞肉同牛肉但沒有豬肉🐷最重要係薯粉任食,自製酸辣粉都仲得🤣🤣🤣材料都算新鮮,而且飲品有多項選擇!就嚟冬天,相信呢度都會好爆場!

香脆豬腩套餐🐷

任食火鍋😱😱😱

就嚟冬天,相信呢度都會好爆場!
2022-10-01 578 views
傷心酸辣粉(天水圍)📍地址:天水圍天瑞路88號俊宏軒地下G03A及B鋪💰人均消費:$50-$80==================🍲酥香脆豬腩酸辣粉套餐 $68 (跟餐有一杯🥃冷泡茶)酥香脆豬腩係即叫即整,上碟個陣熱辣辣,而且非常香脆,食落又唔會太膩!至於🌶酸辣粉方面揀左紅薯粉,個粉真係吸收晒湯ge 味道,仲好煙韌!飲埋無糖茶四季春解下辣,中和一下真係幾唔錯!皇牌口水雞酸辣粉套餐 $48 呢個價錢真係無得輸😍大大隻雞脾,又滑又好食。麵底揀左米線,覺得薯粉會出色d🙊另外我發現小辣原來都好辣下,唔太食得辣ge 人可能要揀BB 辣先得。跟餐加左$33 的香酥軟骨同$36 的蒜泥白肉! 另外仲叫埋$22炸三鮮餃子(6隻)同$30麻香炸雞翼!真係大滿足呀😍😍 佢全部小食都即叫即整,我個人力推香酥軟骨,因為真係炸粉落得岩岩好,而且好香口,好快清晒!😋
傷心酸辣粉(天水圍)
📍地址:天水圍天瑞路88號俊宏軒地下G03A及B鋪
💰人均消費:$50-$80
==================
🍲酥香脆豬腩酸辣粉套餐 $68 (跟餐有一杯🥃冷泡茶)

皇牌口水雞酸辣粉套餐 $48

2022-10-01 294 views
最近好想食辣嘢,又唔想成日食米線,所以就去食酸辣粉。讀書時期已經成日去食,見佢哋出咗新出左酥香脆豬腩,好似都幾特別,所以就去試吓先。試完真係好有驚喜呀,推薦大家都可以黎試。------------------------------🔵酥香脆豬腩餐(有酸辣粉同白桃烏龍冷泡茶)$68傷心酸辣粉嘅紅薯粉真係好出色,個粉又滑又吸晒啲湯😋湯底酸辣適中,又唔會過酸又唔會過辣。主角脆豬腩仲好有驚口,友人一食落去我已經聽到好脆口既聲,入面仲係熱辣辣,肉嘅質感好滑又唔會好多肥膏,推薦大家黎食呀。另外杯白核烏龍茶都好出色,唔會太甜,桃味嘅甜味唔會蓋過咗茶蓋!.🟢手撕雞冷麵 (送可樂$55)嚟呢度通常都係食酸辣粉,見到有拌麵就試下先!一上枱見到個擺款都幾靚,份量仲要唔少添!雞肉質感滑,雖然我哋叫咗小辣啊,但係都幾辣架,岩哂鍾意辣既朋友。.🟣口水雞(下例)($63)見到餐牌寫住皇牌,就試咗個口水雞。雞肉好軟熟,肉質又滑,辣味又香又夠辣,確實係出色😋.
🔵酥香脆豬腩餐(有酸辣粉同白桃烏龍冷泡茶)$68

🟢手撕雞冷麵 (送可樂$55)

🟣口水雞(下例)($63)

話說我已經好耐無食過傷心酸辣粉😶再上一次食好似已經係學生時期啦🤓不過最近見IG好多人話個新出既脆豬腩好出色(個人好喜歡食脆豬腩😝),仲影到好靚,睇到我流曬口水🤤於是馬上叫埋朋友去試下啦😛◽酥香脆豬腩+傷心酸辣粉配冷泡茶真係意想不到咁出色,無記錯好似只係68蚊左右,好抵食🤤脆豬腩整到非常脆口,但入面既肉質係好鬆軟,食落有少少芝麻香,入口鹹度適中,有泰式辣醬點,就算就咁單食都唔會覺得好鹹💕 酸辣粉水準如常,好有咬口👍冷泡茶就選左四季春茶,非常甘香👍◽蒜泥白肉感覺整得好食左,蒜泥好夠,好香,肉片厚度適中👍◽胡麻手撕雞涼拌烏冬配奶茶涼粉冰果然係夏日推介,食落好清涼,烏冬好有咬口,手撕雞都好滑👍奶茶涼粉冰幾好飲,奶茶茶味比較重d😉◽皇牌口水雞雞肉嫩滑, 餐廳好貼心💕辣度可以自己選擇😝 因為我朋友唔食得辣 所以我哋叫咗bb辣😉麻麻地咁好好食👍真係估唔到質素好左咁多👍而且仲好多野食選擇,見有烤魚,藥膳雞煲,小龍蝦個d,仲有個好抵食既放題都係100~150蚊左右😉睇黎都會再去食🤤🤤🤤

◽酥香脆豬腩+傷心酸辣粉配冷泡茶
酸辣粉水準如常,好有咬口👍
冷泡茶就選左四季春茶,非常甘香👍

◽蒜泥白肉
感覺整得好食左,蒜泥好夠,好香,肉片厚度適中👍

◽胡麻手撕雞涼拌烏冬配奶茶涼粉冰
果然係夏日推介,食落好清涼,烏冬好有咬口,手撕雞都好滑👍
奶茶涼粉冰幾好飲,奶茶茶味比較重d😉

◽皇牌口水雞

2022-08-29 239 views
今日放假去食傷心酸辣粉 點知叫外賣回到屋企之後見到米線黐埋一舊 口水雞雞又冰鮮味重 外賣服務態度差 啲面一夾到就散 之前叫過並唔係咁 真係令我太失望了我諗我之後都唔會再食住了
之前叫過並唔係咁 真係令我太失望了我諗我之後都唔會再食住了
口水雞套餐
2022-08-28 203 views
今日去新屋搞裝修,去到附近發現有傷心酸辣粉,平時成日都食元朗嗰間,估唔到呢一間分店都有任食放題!放題非常優惠,星期六都係$148 +1。出邊好難食到呢個價錢!我哋仲叫咗烤魚煲,淨係條魚都唔止!味道尚可

2022-08-19 188 views
今日去幫襯食午市套餐,唔知係咪換咗廚師,好明顯好味咗好多,滷水拼盤香左好多,好香五香味又唔會好鹹啱啱好。口水雞比以前好食咗,唔會成口油,啱香港人口味唔會勁辣容易入口,啲薯粉比以前林左,之前嗰啲薯粉好似橡筋咁樣😂係咪換咗廚師啊?整體全部都好食咗😂仲有麻辣薯粉之前叫麻辣係冇麻得個辣字😂今日食完薯粉好有滿足感,因為食完個嘴有啲麻😂好滿意,繼續keep住呢個廚師就啱啦
口水雞薯粉,滷水拼盤麻辣薯粉
口水雞薯粉,滷水拼盤麻辣薯粉
傷心酸辣粉 @sourspicynoodle 🍜 ✨分店遍報全港九新界 🇭🇰 ✨選擇多(火鍋放題/酸辣粉套餐)😍✨自由度大(辣度/特色飲品)🥳[酥香脆豬腩🐽+健康冷泡茶🫖+傷心酸辣粉🍜 $68](9/10)冷泡茶可選白桃烏龍茶/四季春茶,白桃烏龍茶清香✨可選香辣粉/甜酸醬🥰個人喜歡泰式甜酸醬!!❤️配脆卜卜的豬腩肉🐷可選薯粉/米線,薯粉煙煙韌韌!🤍🥳自選辣度,少辣都很夠辣🤣🤣🤣[滷水拼盤🍢 $45](8/10)雞翼🐔蛋🥚豬大腸🐷雞腎🥳全部都超入味,偏重口味,建議配白飯🤣[酸菜烤魚🐟 $189](8/10)大量酸菜!金針菇🤍腐皮💛豆卜!蓮藕皮😍芫茜!💚💚烤魚有炸過!皮脆肉嫩🐟回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)推介:很多飯/麵套餐抵食!!🥰#旺角foodhealsme#銅鑼灣foodhealsme#元朗foodhealsme#觀塘foodhealsme#深水埗foodhealsme#粉嶺foodhealsme#天水圍foodhealsme#新蒲崗foodhealsme#北角foodhealsme#港式foodhealsme📍傷心酸辣粉 (電氣道) (北角)北角電氣道233號城市花園地下53號舖📍傷
傷心酸辣粉 @sourspicynoodle 🍜

✨分店遍報全港九新界 🇭🇰
✨選擇多(火鍋放題/酸辣粉套餐)😍
✨自由度大(辣度/特色飲品)🥳

冷泡茶可選白桃烏龍茶/四季春茶,白桃烏龍茶清香✨
可選薯粉/米線,薯粉煙煙韌韌!🤍🥳
自選辣度,少辣都很夠辣🤣🤣🤣

[滷水拼盤🍢 $45](8/10)
雞翼🐔
蛋🥚
豬大腸🐷
雞腎🥳
全部都超入味,偏重口味,建議配白飯🤣

[酸菜烤魚🐟 $189](8/10)
大量酸菜!金針菇🤍腐皮💛豆卜!蓮藕皮😍芫茜!💚💚
烤魚有炸過!皮脆肉嫩🐟

回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)
推介:很多飯/麵套餐抵食!!🥰

#天水圍foodhealsme
#新蒲崗foodhealsme
#北角foodhealsme

#港式foodhealsme

📍傷心酸辣粉 (電氣道) (北角)
北角電氣道233號城市花園地下53號舖

📍傷心酸辣粉 (裕景坊) (元朗)
元朗裕景坊16號祥發大廈地下

📍傷心酸辣粉 (桂林街) (深水埗)
深水埗桂林街149號地下

📍傷心酸辣粉 (聯和道) (粉嶺)
粉嶺聯和道57-63號嘉和軒地下6號舖

📍傷心酸辣粉 (砵蘭街) (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓

📍傷心酸辣粉 (金百利廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室

📍傷心酸辣粉 (越秀廣場) (新蒲崗)
新蒲崗寧遠街3-23號越秀廣場地下G10-G11號舖

📍傷心酸辣粉 (康寧道) (觀塘)
觀塘康寧道42號地下舖

📍傷心酸辣粉 (天瑞路) (天水圍)
天水圍天瑞路88號俊宏軒地下G03A及B舖

#天水圍美食 #天水圍 #深水埗美食 #深水埗 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #旺色美食 #旺角 #元朗美食 #元朗 #粉嶺美食 #粉嶺 #新蒲崗 #新蒲崗美食 #北角美食 #北角 #hkfood #hkfoodie #hkgirl
2022-06-26 167 views
食物選勁辣要加錢不是問題,但是不夠辣同店員反應佢就話要加錢,我地話已經加左佢同廚房講廚房就攞普通辣椒油就算數員工一直傾計多過做 叫人落單就傾計緊要啲,傾完先會街過嚟同你落單 一係就唔理人一係就岩岩坐落餐牌都未睇就問你食咩 做再咁不如唔好做啦上至店長下至店只都係咁 過份
2022-06-26
$50 (Tea)