2025-03-15 52 views
第一次寫食評 因為真係好失望!!!三倍水牛芝士薄餅 蕃茄醬水汪汪 其他分店食過都唔係咁!檸檬雪葩己經即上 但係溶溶哋 口感似cream 多過雪葩...青衣分店需要更好嘅管理 特別係食物質素嘅QC要做好啲
第一次寫食評 因為真係好失望!!!

三倍水牛芝士薄餅 蕃茄醬水汪汪 其他分店食過都唔係咁!

青衣分店需要更好嘅管理 特別係食物質素嘅QC要做好啲
最鍾意食卡邦尼意粉㗎啦,去青衣長發廣場分店午餐,但忌廉汁乾得很。跟個小職員反應似乎唔知道如何處理,但聽見佢問店長:無得加汁,咁我就直接搵個店長嚟睇吓仲可以點處理。店長一啲禮貌都冇,話係咁㗎喎,我喺薩莉亞食咗咁多次都冇試過乾到咁嘅地步。佢話撈咗隻蛋就唔乾。但一隻蛋點可能令無忌廉汁的變有?其實佢唔知咩叫卡邦尼,佢話,唔知係咪曬乾咗呢?但係真係見唔到囉,佢話撈咗蛋就好笑。重點係呢啲咁嘅質素,又冇禮貌,發晒老皮,未同佢講完嘢就擰歪面行咗去,咁都可以做到店長,唔怪知香港嘅飲食業低迷。問職員攞個客戶服務電話都冇人答到,拉低晒下屬嘅質素,呢間嘢係咪執笠呢?真係唔敢再嚟!

真係唔敢再嚟!
溫泉蛋卡邦尼意粉
2025-02-02
$60 (Lunch)
2022-12-12 945 views
下午非繁忙時段去食 目測得幾枱有客Order左幾樣野食 雞翼 pizza 味道幾好但黎錯個意粉 小事 換過碟不過其中個甜蝦粗管麵 黎到真係呆左正常都睇得出未整好 點會就咁比個客??個邊燶嘅 中間一pat白汁 摸一摸碟邊 唔太熱問職員係咪未焗好?之前食過都唔會係咁樣架喎職員:我都唔係好清楚雖然佢最後都有再換過碟 但成個感覺都好差基本講聲唔好意思都無句!蒜蓉包等半個鐘 問職員係咪漏咗 佢答仲整緊唔係繁忙時間都可以咁馬虎 咁多甩漏 不能接受!終於明點解身邊朋友對呢間分店咁多負評!如果真係有心繼續營運 真係要正視問題。
下午非繁忙時段去食 目測得幾枱有客
Order左幾樣野食 雞翼 pizza 味道幾好
但黎錯個意粉 小事 換過碟

不過其中個甜蝦粗管麵 黎到真係呆左
正常都睇得出未整好 點會就咁比個客??
個邊燶嘅 中間一pat白汁 摸一摸碟邊 唔太熱
問職員係咪未焗好?之前食過都唔會係咁樣架喎
職員:我都唔係好清楚
雖然佢最後都有再換過碟 但成個感覺都好差
基本講聲唔好意思都無句!

蒜蓉包等半個鐘 問職員係咪漏咗 佢答仲整緊
唔係繁忙時間都可以咁馬虎 咁多甩漏 不能接受!
終於明點解身邊朋友對呢間分店咁多負評!
如果真係有心繼續營運 真係要正視問題。

2022-11-07 510 views
諗唔到食咩嘅時候多數都會選擇薩莉亞,價錢平選擇多,仲有唔少分店。唯獨係擔心衛生問題,不過見唔到就當冇問題先啦😂星期六7點,唔洗等位仲有位揀。坐得唔算逼,檢查過餐具冇油漬先點餐。要用QR code自己order,方唔方便就見仁見智。前菜小食拼盤,一次過試到焗雞雞翼腸仔,味道中規中矩,只夠兩人share。週打海鮮湯係有料嘅,感到驚喜。芝士薯蓉,比較膩,令人有飽滯感。溫泉蛋卡邦尼意大利粉 & 雞肉多莉亞,一飯一麵做主食,滿足脆焗香味雞球,得四粒&比較細,雞球size 好睇彩數檸檬冰雪蛋糕,最後用甜品埋尾,重甜檸檬味

前菜小食拼盤

週打海鮮湯

週打海鮮湯係有料嘅,感到驚喜。
芝士薯蓉

芝士薯蓉,比較膩,令人有飽滯感。
溫泉蛋卡邦尼意大利粉 & 雞肉多莉亞

溫泉蛋卡邦尼意大利粉 & 雞肉多莉亞,一飯一麵做主食,滿足

脆焗香味雞球,得四粒&比較細,雞球size 好睇彩數

檸檬冰雪蛋糕

檸檬冰雪蛋糕,最後用甜品埋尾,重甜檸檬味
前菜小食拼盤
2021-11-19 725 views
今日午餐去到青衣的薩莉亞,叫同事叫左幾個套餐,一個套餐平均都係($4x-5x)可以食到好飽,真係唔錯。禁佢每個餐都有一個主食有個湯/飲品吧,湯就冇得無限添,但飲品吧就可以係出面自己選擇想飲d咩,杯杯不同都可以,無限飲,中意飲汽水的人一定要加!禁套餐的沙律就普普通通細細碟。個雞肉粗管面,雖然份量就少咗啲不過食落去都幾樓,濃濃芝士味,所以都幾飽肚!禁呢個主菜,鐵板漢堡臘腸雞球,就係肉食者嘅天下啖啖肉,味道都唔錯個漢堡扒個汁係黑椒味嘅,少少辣。

禁套餐的沙律就普普通通細細碟。

2021-01-09 935 views
冇諗過經OpenRice 下單也可以漏單⋯⋯外賣自取,到了才再下單,呆等一排才可有得拿取,一次外賣自取之奇妙之旅!好處是食物新鮮熱辣辣,心情也熱辣辣,寒冬新調味料?
好處是食物新鮮熱辣辣,心情也熱辣辣,寒冬新調味料?
2020-08-26 850 views
薩莉亞可以話係窮人恩物,每次到糧尾要出街食都係首選佢。四十蚊有找就食到碟意粉,而且又無加一,抵食。每次2個人黎都一定會點肉醬多莉焗飯。我覺得呢款焗飯係佢既招牌菜,而且次次上碟出晒煙,夠晒熱,抵食又好味道。
2020-04-25 821 views
今日唔洗點排隊呀 好快就入坐啦 想食下 pizza意粉 又想平平地 薩莉亞真係幫到手 講真味道就以咁平價錢哩講係好 3個人食到飽先230蚊 以下係我必食系列周打海鮮湯 $24個湯夠哂熱 配料唔算多 湯配埋洗包食好正味道再濃d 就好 不過就返個價錢都算ok芝士法包 $12蒜香法包 $102款法包都好香脆 個人鍾意蒜香味多 個味出過芝士原味雞翼 $17薩莉亞d雞翼好好食 夠哂入味 真係食唔停口 4隻先17蚊 仲要係好食香辣腸 $19脆皮腸 辣辣地 外脆內軟 點下茄汁食唔錯挪威煙三文魚 $24每次必食 配d香草檸檬汁同橄欖油一齊食 好夾呀 雞肉野菌雙享pizza $34pizza就好一般 味道唔夠同埋好厚 餅底唔夠脆 不過好多雞肉 肉醬多利亞 $27鍾意食肉醬ge我岩哂 其實就係肉醬飯咁 份量剛好 唔會好流明太子魷魚蝦仁意大利粉 $34配料好多呀 大大舊魷魚 意粉算彈牙 個明太子汁都ok自助飲品 $26/位冷熱任飲 飲2杯都返本啦 不過薩莉亞d杯真係好污糟 10隻有9隻都用唔到 性價比高 食物種類好多 吸引客人食完再食 平得哩好食 就係重點 如果衛生可以再做好d就好
講真味道就以咁平價錢哩講係好 3個人食到飽先230蚊

明太子魷魚蝦仁意大利粉 $34
配料好多呀 大大舊魷魚 意粉算彈牙 個明太子汁都ok

自助飲品 $26/位

2020-04-03 526 views
如果我記錯我第一次去薩利亞食嘢好似都有6-7年了,但一直都係掛住食食食,食食食😂😂😂每次都係同朋友,屋企人去食。掛住傾計、食嘢,都諗到要拍照記錄下食左咩🙈。個日又唔想煮飯,但係要食飯喎。咁就去左薩利亞啦。 一個人點左三樣嘢,一個燴飯,一個pizza,兩塊麵包😋。忌廉意大利飯飯有野菌既香味、忌廉味道非常好,甜而不漏、個種奶香味陣陣撲鼻😋水牛芝士薄餅,呢種細細既薄餅,岩晒我一人食😋,餐廳推介做人氣食物的確無錯的。上面嘅芝士想要的效果都有,芝士迷你懂的😆 最後一個,芝士法包個有香蔥,芝士味,焗到焗卜卜,每次下午餐都突然想起佢😂😂希望役症做點過去,可以同朋友,家人一齊開懷暢飲😊😊

2019-09-08 883 views
今次是第二次來食這間薩莉亞啦,上次試過不錯,今次再食。今次是星期五晚上,都比較多人等,我們晚上七時來到攞飛,大概等了半小時左右才有位。今次安排了卡位給我們二人,隔離沒有其他枱,感覺自在。我們叫了一客周打海鮮湯,一客粟米忌廉湯。周打海鮮湯味道ok,似一般忌廉湯咁。我還是愛喝粟米忌廉湯,它有種粟米的香甜味,加埋忌廉很搭,很香濃好味,自從上次飲完覺得好好味今次要再叫,哈哈。我們亦叫了一客辣味雞翼(4隻),一個雞肉野菌雙享薄餅,一份黑松露野菌忌廉意大利粉及一份意式菠菜伴煙肉。辣味雞翼很惹味,肉質亦好juicy。個雞肉野菌雙享薄餅都不錯,最欣賞係個茄底同鬆軟包底。黑松露野菌忌廉意大利粉,好creamy,意粉軟硬適中,ok。意式菠菜伴煙肉就普通,沒有什麼特別。我覺得這間薩莉亞的食物質素唔錯,上菜都好快,侍應態度都主動勤力,加上價格便宜多選擇,都值得再去。唯一一樣就是餐具和水杯再乾淨一點會更好。

周打海鮮湯
粟米忌廉湯
辣味雞翼(4隻)
雞肉野菌雙享薄餅
黑松露野菌忌廉意大利粉
意式菠菜伴煙肉
2019-08-09
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
周打海鮮湯
粟米忌廉湯
辣味雞翼(4隻)
雞肉野菌雙享薄餅
黑松露野菌忌廉意大利粉
2019-08-28 401 views
食物好味,唯獨某位員工對待客人態度差勁,表情藐嘴藐舌言語態度欠佳,並大力關菜單和大力放菜單在桌下,沒有對陌生人基本尊重不求任何高服務,只求基本尊重。之前光顧數次員工態度正常,此次經歷後大感失望,不會再此區考慮光顧此分店

2019-08-28
Type of Meal
Lunch
2019-08-23 370 views
上星期去咗青衣長安村嗰邊食薩利亞。佢個芝士雞肉多利亞同溫泉蛋肉醬多利亞好飽肚,價錢又平而且味道唔差不過個小食芝士薯角味道就真係麻麻地,好一般。。。。甜品榛子脆餅座位好多,但係如果你得兩個人時會將旁邊的枱拆開安排其他人入座。兩枱之間距離太近了。。枱同枱嘅距離只有大約兩個手指位。。。至於衛生就麻麻,枱都未抹乾淨。。講到服務真係麻麻地,個店長黑口黑面。。好似得罪佢咁。。。又趕時間。。。態度認真地麻麻。不過算啦,佢勝在食物夠平,而且味道不養。呢個係佢優勝之處
而且味道唔差
芝士雞肉多利亞
溫泉蛋肉醬多利亞
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
芝士雞肉多利亞
溫泉蛋肉醬多利亞
  • 榛子脆脆蛋糕
2019-07-12 432 views
今日終於試咗青衣既分店可以比較新,環境都乾淨,不過餐具就麻麻嗌咗甜蝦沙津,啲菜好新鮮,比預期好,後尾仲追加咗一個菠蘿沙津😆仲嗌咗個pizza,黑松露野菌沙津,雞翼晚市都好快送上👍🏾要推薦佢既布丁!好好味呀!🤩
今日終於試咗青衣既分店
可以比較新,環境都乾淨,不過餐具就麻麻

仲嗌咗個pizza,黑松露野菌沙津,雞翼
晚市都好快送上👍🏾

要推薦佢既布丁!好好味呀!🤩
2019-07-12 275 views
同朋友Girls talk,唔一定要飲酒先可以詳談,可以慢慢坐先係我嘅首選。晏就約咗朋友食薩莉亞,平平地坐得都算舒服,傾傾下就傾咗個幾鐘好彩入座之後唔算好多人等,無被人趕。-芝士焗薯角同我食過薩莉亞嘅人應該都知,呢款係我必點。雖則有對比過貴價啲嘅薯角的話,薩莉亞薯角真係遜色啲。因為佢嘅薯角外皮其實唔脆,係軟稔同濕潤,可以話無咩層次可言。但加上拉絲芝士同鹹香煙肉片,就救得返整體。再者10幾蚊算係性價比唔錯。-肉醬多莉亞呢款我比較少食,係薩莉亞自家調配嘅肉醬白汁焗飯。酸酸甜甜都幾開胃,焗飯都係都比濕個類,不過不失。-脆焗香味雞球賣相唔太討好,好似一舊舊萎縮咗嘅麥樂雞。而口感同麥樂雞都好似,炸皮較薄,唔會太鹹。加上開胃沙律醬,算係唔錯嘅小食,但唔太值20幾蚊。-水牛芝士薄餅對薄餅餅底無咩要求嘅人相信都會鍾意食薩莉亞薄餅。老實講,薩莉亞薄餅餅底唔夠外脆內軟,口感係單一,同普通麵包無異。不過水牛芝士作配料係唔錯,芝士味都夠,但未算好濃郁,平有平食。
好彩入座之後唔算好多人等,無被人趕。

-芝士焗薯角
同我食過薩莉亞嘅人應該都知,呢款係我必點。
雖則有對比過貴價啲嘅薯角的話,薩莉亞薯角真係遜色啲。
但加上拉絲芝士同鹹香煙肉片,就救得返整體。
再者10幾蚊算係性價比唔錯。
芝士焗薯角

-肉醬多莉亞
呢款我比較少食,係薩莉亞自家調配嘅肉醬白汁焗飯。
酸酸甜甜都幾開胃,焗飯都係都比濕個類,不過不失。
肉醬多莉亞

-脆焗香味雞球
賣相唔太討好,好似一舊舊萎縮咗嘅麥樂雞。
而口感同麥樂雞都好似,炸皮較薄,唔會太鹹。
加上開胃沙律醬,算係唔錯嘅小食,但唔太值20幾蚊。
脆焗香味雞球

-水牛芝士薄餅
對薄餅餅底無咩要求嘅人相信都會鍾意食薩莉亞薄餅。
水牛芝士薄餅
2019-04-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$49 (Lunch)
芝士焗薯角
肉醬多莉亞
水牛芝士薄餅
2019-07-11 162 views
經濟又抵食既薩莉亞,作為青衣人總算唔使下下都搭出荃灣先有得食lu.每次都必點既雞翼(8隻),明太子意粉(超好食,爽口又好食),跟住今次仲點左蒜蓉包,硯肉,同埋魷魚。不過魷魚有d 難切haha,但總結黎講係抵食,好抵食,同埋加10零蚊就有得任飲水吧飲品😘