2021-05-09 649 views
坐位非常寛闊,擁有真正cafe的原素。不限時,不催趕,讓人有空間靜靜品嚐一口咖啡,適合談心,也適合與自己相處。食物可口,店員親切,是在鬧市中尋找歇息的好去處。是一間非常有心的cafe,十分推介。是日餐單:- 全份香蕉焦糖窩夫 Banana caramel waffle- 是日手工意粉 Garlic Butter Parsley sauce Smoked Salmon - Mocha Latte - Caramel Honeycomb crunch latte
坐位非常寛闊,擁有真正cafe的原素。
食物可口,店員親切,是在鬧市中尋找歇息的好去處。
是一間非常有心的cafe,十分推介。

是日餐單:

- Mocha Latte

2021-05-08 761 views
一行入去呢間cafe就聞到香濃嘅咖啡味,同朋友揀左望窗外嘅位置坐,每枱嘅空間都好闊落,有唔少人帶埋電腦去一邊嘆咖啡一邊工作☕️食物主打輕食同手工意粉Smoked salmon and cheese omelette toaste 雖然個omelette睇上去平平無奇,但係食落每一口充滿三文魚同芝士,中間仲有蛋汁,食完超級滿足Banana caramel waffles (semi)估唔到四十幾蚊嘅waffles都咁足料,雲呢拿雪糕同香蕉絕對係waffles嘅好朋友,係一份冇得彈嘅甜品總括而言,呢間黃店cafe無論環境,食物水準定價錢都十分吸引,值得大家大大力去懲罰

食物主打輕食同手工意粉

Banana caramel waffles (semi)

Paths Koffee & Rest Stop is a cafe nested in one of the industrial buildings in Kwun Tong.What is special about Paths Koffee & Rest Stop is that it is nicely decorated with cactus, which gives you a nice and relaxing environment to take a break and enjoy some nice cafe food.The Chocolate Waffle (half portion) was way better than expected. The fluffy waffles had a crunchy surface. The chocolate sauce, blueberries, oreo pieces, marshmallow and ice cream made superb toppings too. The hearty honey c
Chocolate Waffle & Honey Comb Latte
The Chocolate Waffle (half portion) was way better than expected. The fluffy waffles had a crunchy surface. The chocolate sauce, blueberries, oreo pieces, marshmallow and ice cream made superb toppings too. The hearty honey comb latte was very enjoyable too! A very satisfying afternoon tea set.
2021-03-11
Type of Meal
Tea
2021-03-25 718 views
今次介紹一間比較少人認識嘅觀塘工廈cafe,環境相當舒服食物主要有沙律、全日早餐、多士、手工意粉、窩夫。總括嚟講,食物質素同價錢都成正比,而且無收加一,有自助拎水同餐具嘅位,亦都冇入座時間限制,所以依個價錢可以食嘢同朋友聚下都幾抵👍🏻星期日1點去到都有一半空位,大約2點幾先開始有人等位,不過等食物就足足等咗25分鐘,好彩無時間限制🙈餐廳都比較冷清冇乜人,大家可以支持下😢💛👓草莓窩夫 $64首先擺碟都幾有心機,而且份量對得住價錢😆主角窩夫質素唔錯,做到外脆內軟口感,而且有蛋香👍🏻士多啤梨醬酸酸甜甜幾好味,不過偏少完全唔夠,而且士多啤梨切到好細粒,夾埋都唔知有冇兩粒🙈好彩都有一球士多啤梨雪糕同cream痴住食,不過就正常質素冇咩特別。評分:8/10👓All day breakfast $98依個整體比較普通唔推薦食🙈包括有司華力腸、半塊多士、黑醋沙律、煙三文魚、炒蛋同蘑菇薯蓉,全部食物中規中矩,冇特別出色,不過炒蛋就太熟,雖然份量唔多,但因為有薯蓉所以都夠飽。評分:7/10👓牛油果impossible豬柳pizza $74pizza size係一人份量,但估唔到係有滿滿嘅牛油果😍牛油果熟得

👓草莓窩夫 $64
評分:8/10
👓All day breakfast $98
評分:7/10
👓牛油果impossible豬柳pizza $74
pizza size係一人份量,但估唔到係有滿滿嘅牛油果😍牛油果熟得啱啱好,有啲番茄醬味同素豬柳幾好味👍🏻不過唯一嘅敗筆係pizza餅底好冧口感好奇怪🙈
評分:7/10
2021-03-19 365 views
weekday來到大概有10張枱,差唔多滿座~環境幽靜,適宜與朋友傾訴或者靜靜地工作cafe只有兩個店員。縱使餐單上有各類食品,而且店內坐滿食客,兩位店員都carry到個場。佢地仲超有禮貌同埋好幫得手~小編唔算肚餓,所以叫咗杯抹茶latte($36)同埋英式鬆餅($26)抹茶latte有改善空間,飲到底嘅時候,有啲奇怪嘅感覺,如果啲抹茶粉溶晒會更佳英式鬆餅有埋clotted cream同strawberry jam,好味到唔夠我搽,店員之後仲添咗比我🙈鬆餅係伯爵茶味,好香而且好鬆化,很喜歡朋友叫咗半份窩夫,有埋雲呢拿雪糕,而且飲品可以半價,感覺很划算朋友叫嘅芝麻latte同樣飲到底嘅時候發現芝麻粉未溶得晒,其實有無人知道係唔係一定有粉狀殘留喺底呢⋯⋯希望cafe可以係哩一方面能夠研究及改善一下~
weekday來到大概有10張枱,差唔多滿座~

環境幽靜,適宜與朋友傾訴或者靜靜地工作

2021-03-19
$65 (Tea)
  • 英式鬆餅
喜歡寧靜環境又想坐得闊落,呢間Café應該幾適合你~以輕食和飲品為主,店員親切友善,餐具調味料等則採用自助形式。此外,更可以半價選配正價飲品,叫左沙冰、熱Latte各一杯。《意式肉醬厚多士 $52》免治牛肉、意式腌製豬腩肉、蛋黃、Mozzarella、Cheddar本來有些少抗拒呢個組合,本身唔算太中意肉醬意粉,但見到係配搭厚多士又心思思想試。用上免治牛肉及意式腌製豬腩肉,雙重咸香,肉醬份量好多,加埋兩款Cheese,同埋半熟流心蛋,成個味道係幾豐富。《蛋梳乎厘腌豬肉厚多士 $52》意式腌製豬腩肉、雞蛋、Mozzarella、Cheddar賣相係幾得意,將蛋白做成雲朵似的形狀,中間有一隻半熟流心蛋。厚多士烘得香脆,意式腌製豬腩肉份量偏少,咸香味唔夠突出,就算有兩款Cheese,整體味道略嫌單調。《朱古力窩夫配草莓雪糕 $62》朱古力窩夫、藍莓、朱古力餅、草莓雪糕窩夫反而比厚多士好食,口感挺身,外脆内軟,加埋朱古力餅,令到朱古力味更加濃郁,仲有Fruity既藍莓同草莓雪糕,有種清涼感。

《意式肉醬厚多士 $52》

《蛋梳乎厘腌豬肉厚多士 $52》
意式腌製豬腩肉、雞蛋、Mozzarella、Cheddar

《朱古力窩夫配草莓雪糕 $62》
朱古力窩夫、藍莓、朱古力餅、草莓雪糕
位於觀塘工廈樓上鋪,呢間咖啡店環境超級舒適,靜得來又唔會有好唔自在嘅感覺,啱晒需要喺度坐一兩個鐘,做吓嘢溫下書嘅朋友🥰🥰🥰環境舒服,座位寬敞。有梳化位、茶几位、仲有一啲吧枱嘅位,梗會揀到你啱嘅位坐。各種類型嘅鬆餅、件裝蛋糕、或者麵包類都係十幾廿蚊,平過出邊嘅咖啡店好多。所以喺度要過一個舒適休閒嘅下午,都唔怕會洗多咗好多錢。食物質素唔錯,試咗一杯咖啡同鬆餅都非常滿意。雖然呢度只係新試業,但食物質素已經對得住佢嘅價錢,而且呢度嘅廚師好歡迎大家俾啲意見,等佢可以慢慢改善佢嘅Recipe。

食物質素唔錯,試咗一杯咖啡同鬆餅都非常滿意。

2021-02-02
TakeAway
$30 (Tea)
  • 朱古力鬆餅
  • 卡布奇諾
📌 Paths Koffee & Rest Stop~觀塘觀塘近排真係有好多唔錯嘅cafe🤩呢間位於不起眼的工廠大廈中 而且在走廊的盡頭~最欣賞嘅係唔會好迫同好多人 可以坐耐少少做吓嘢👩🏻‍💻嗰日去到人流都唔算好多 環境清靜😙 有wifi供應 見好多人都有拎電腦去做嘢而且唔限時 實在係溫書/做嘢良地🙌🏻裝修簡約 亦有唔少盆栽擺設🌿地方都幾大 每張枱都有自己空間有窗口位、吧枱同圓枱 加上一半都係梳化位😌加上係pet-friendly cafe 可帶寵物去chill🐶客人需自行到櫃檯點餐及提取食物食物選擇主要係多士、窩夫及甜點為主🍰亦是日意粉 只限星期一至五供應🍝手工意粉幾吸引 不過奈何已經好飽所以淨係叫咗甜品🤭店員服務態度友善 有溫馨的感覺!1️⃣ 朱古力窩夫 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 $𝟲𝟮 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)賣相很不錯 即叫即整😍窩夫一共有四塊 再配上雲呢拿雪糕同埋cream上面仲淋上了朱古力醬同藍莓😋可惜窩夫不夠脆 蛋味亦不夠不過感覺邪惡滿足 整體味道不過不失😗2️⃣ 西袖碎冰 𝗚𝗿𝗮𝗽𝗲𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗕𝗹𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱 𝗧𝗲𝗮 +$𝟭𝟵 (𝟱/𝟭𝟬)叫窩夫可以半價選配正價飲品🍹諗住唔飲咖
📌 Paths Koffee & Rest Stop~觀塘

觀塘近排真係有好多唔錯嘅cafe🤩
呢間位於不起眼的工廠大廈中 而且在走廊的盡頭~
最欣賞嘅係唔會好迫同好多人 可以坐耐少少做吓嘢👩🏻‍💻
嗰日去到人流都唔算好多 環境清靜😙
有wifi供應 見好多人都有拎電腦去做嘢
而且唔限時 實在係溫書/做嘢良地🙌🏻
裝修簡約 亦有唔少盆栽擺設🌿
地方都幾大 每張枱都有自己空間
有窗口位、吧枱同圓枱 加上一半都係梳化位😌
客人需自行到櫃檯點餐及提取食物
食物選擇主要係多士、窩夫及甜點為主🍰
亦是日意粉 只限星期一至五供應🍝
手工意粉幾吸引 不過奈何已經好飽所以淨係叫咗甜品🤭
店員服務態度友善 有溫馨的感覺!

賣相很不錯 即叫即整😍

不過下次就唔會再叫佢哋嘅碎冰😂
環境舒適寧靜 確實係做嘢嘅好地方👍🏻
喺香港好難先搵到可以溫書做嘢又唔限時嘅cafe
好work-friendly👩🏻‍💻🙌🏻
而且仲係良心小店💛值得支持!

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
整體味道😋: 6/10
性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 6/10
環境服務🥂: 9/10
推薦指數👍🏻: 8/10 (for做嘢👩🏻‍💻)
✄---------------------—------✄
🍴: Paths Koffee & Rest Stop
📍: 觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓3號舖
🔍: 11:00-19:00(Mon-Sat); 11:00-18:00(Sun)
2021-01-11 984 views
容許我先分享一些"小事"1️⃣去到嘅時候爆晒場 排緊隊 喺咁繁忙嘅情況下 店員仍然保持笑態度好親切 令作為客人嘅我都感受到佢哋係做著享受的事 而唔係純粹打份工2️⃣當日係weekend 等位時間確係有啲耐 期間店員送上小杯avocado milkshake 唔會忽視在場嘅每一位3️⃣坐低咗之後 喺咁chill嘅環境我同朋友準備要駛出港女自拍十八式 繁忙之中 店員留意到都主動過嚟幫我哋影合照 呢位哥哥我記住你啊下我眼泛淚光mode想表示 其實全部都係"小事" 但係的確要細心主動先會做到 作為客人嘅我表示喺咁凍嘅天氣之下 比你哋暖到發燒咁滯🥺好 正題‼️◽吞拿魚厚多士除咗吞拿魚之外 仲有萬惡嘅芝士 mozzarella+cheddar 有拉絲效果之餘仲充滿醎香 加埋蛋黃醬 同吞拿魚根本絕配🧀◾布朗尼配雪糕 Brownie有兩大件 濃濃嘅朱古力味 出色之處係表面焗到少少脆 而入面仲帶啲濕潤效果 雪糕有雲呢拿/草莓/朱古力味比你揀 嫌一球唔夠喉 +$5仲可以要多一球🍨◽焦糖蜂巢脆片Latte◾Hot Latte飲品除咗coffee 仲有果茶/soda/milk... 而我飲嗰杯焦糖蜂巢脆片Latte 唔會過
容許我先分享一些"小事"

好 正題‼️
◽吞拿魚厚多士
◾布朗尼配雪糕
◽焦糖蜂巢脆片Latte
◾Hot Latte
飲品除咗coffee 仲有果茶/soda/milk... 而我飲嗰杯焦糖蜂巢脆片Latte 唔會過甜 等蜂巢脆片慢慢溶入咖啡入面 我覺得越飲越好味☕

價錢方面已經唔係親民咁簡單 係超抵 因為佢嘅大部份嘅食物 再order飲品都會有半價 今次呢度都只係$126 真係有啲過份 如果你真係咁得閒睇得晒呢篇野 麻煩你又抽啲時間過去懲罰佢哋💛💛是的 黃架💛💛
2021-01-05 805 views
好多人話觀塘好多唔錯嘅cafe,試過幾間,係就係環境唔錯但通常都好迫或好多人,舒服都變唔舒服😅呢間 Paths Koffee 喺公司附近,地方好大好靜,每張枱都有自己空間,就算隔離高談闊論都唔會好騷擾,食過好多次都好滿意👍🏻想 chill chill 地食一餐,一定會黎。光線充足又舒服,全部相都 no filter 已經好靚色☀️食物方面,選擇唔算好多。有 all day breakfast, 厚多士, waffle🧇, 是日手工意粉🍝同埋甜品All day breakfast 可以轉 waffle。足料,靚仔,食幾次都唔厭😌厚多士都勁豐富,又多選擇開頭仲驚唔夠飽。梳乎厘厚多士都幾攪笑🙈不過食完會好快餓咖啡易入口,唔酸唔太濃。仲可以轉奶😍飲完唔洗驚攪肚仔或皮膚敏感驚唔夠飽可以食埋甜品呢個雖然唔難整,不過佢地整得幾好食。感覺有少少似軟嘅New York cheesecake😋店員服務態度好好☺️睇得出整咖啡同食物都好有心,絕對值得支持!! 唔洗話撐💛店就一定係伏

想 chill chill 地食一餐,一定會黎。

食物方面,選擇唔算好多。

All day breakfast 可以轉 waffle。
足料,靚仔,食幾次都唔厭😌

牛油果素豬柳厚多士

牛油果三文魚厚多士

厚多士都勁豐富,又多選擇開頭仲驚唔夠飽。

梳乎厘厚多士都幾攪笑🙈
不過食完會好快餓

咖啡易入口,唔酸唔太濃。
仲可以轉奶😍飲完唔洗驚攪肚仔或皮膚敏感

驚唔夠飽可以食埋甜品
呢個雖然唔難整,不過佢地整得幾好食。
感覺有少少似軟嘅New York cheesecake😋

店員服務態度好好☺️
牛油果素豬柳厚多士
牛油果三文魚厚多士
2020-12-15 820 views
限堂食晚餐下,唯有約朋友吃個下午茶二人就第一次光顧這小店 港鐵站行八分鐘,就可到這小店。這小店位於不起眼的工廠大厦內,在走廊的盡頭,有一個簡單發光的招牌。店內裝飾簡單簡約,給人一種時尚簡單的感覺。可能限聚令的關係,坐位比較疏落,可輕鬆休息或談天。 店內只有三人運作,顧客要自己到櫃檯點餐及提取食物。 星期日沒有「是日意粉」,但見大廚正在做扁意粉,更用洋蔥炒出陣陣香味!可惜未能品嘗。 朋友是素食者,這小店竟然有素豬肉配牛油果的厚多士,真的夠貼心! 我再試了 「蛋梳乎厘㷈豬肉厚多士」,外表很特別,但食完好像食了風一樣。 最後還試了他們的 週末蛋糕, 朱古力咖啡蛋糕 及 巴斯克芝士蛋糕。兩件蛋糕都很好味。巴斯克芝士蛋糕還有淡淡的蛋味。 最後近六時,急急腳地離開了!
限堂食晚餐下,唯有約朋友吃個下午茶
二人就第一次光顧這小店

店內只有三人運作,顧客要自己到櫃檯點餐及提取食物。

最後近六時,急急腳地離開了!

自製pasta
自製pasta
牛油果新豬肉吐司
蛋梳乎厘㷈豬肉厚多士
2020-11-30 812 views
由9 月到而家幫襯過好幾次,就唻儲夠印仔換free drink 😛試過手工意粉,all day breakfast 同埋cheese cake.意粉好好食~成日去因為環境好舒服,可以坐耐少少做吓嘢,不過下午茶時間開始多人~最最最中意係cheese cake,好creamy之餘唔膩,又好滑🤤 質感係實啲啲,有啲餐廳整得比較軟身,會好似食mousse 咁。我鍾意實啲。其次就係手工意粉,啲醬汁清新,食得出係佢哋自己較出唻嘅~意粉彈牙👍🏻咖啡就坦白講唔係我心水,我中意烘焙味重啲嘅,所以飲落覺得有少少淡~(利申: 唔係咖啡達人)整體感覺好好,員工好nice 好friendly~見到佢哋好用心做好呢間cafe☺️係一間會翻兜嘅cafe~
意粉好好食~
整體感覺好好,員工好nice 好friendly~
見到佢哋好用心做好呢間cafe☺️
係一間會翻兜嘅cafe~
巴斯克芝士蛋糕
巴斯克芝士蛋糕
All  day  breakfast
肉醬意粉
慢煮雞胸手工意粉
Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_黃店#pigfoodiexhk_cafe=====================📍觀塘工廈雲蛋多士 -- Path Koffee & Rest Stop☕️💛Bookmark咗呢間cafe都有一段時間,上星期去開觀塘交收就順便上去食個下午茶💁🏻‍♀️當日人流唔算多,環境都清靜,見有唔少人都帶埋電腦去做嘢😆店員服務唔錯,幾好禮貌❤️menu以輕食同飲品為主,小編就叫咗個toast🙈------------------------------⭐️蛋梳乎厘醃豬肉厚多士($52)材料用上意式醃製豬腩肉、雞蛋、車打芝士、水牛芝士同黑椒🙈賣相特別,用咗蛋白做成雲朵嘅形狀,上面再放咗烘過嘅芝士同醃豬肉粒,食落鹹鹹哋~惟豬肉粒份量偏少,存在感唔高,唔係好夠喉,如果份量多返啲會更滿足!🙈厚多士烘得香脆,加埋流心蛋汁一齊食帶濕潤嘅感覺,唔會乾身👍整體嚟講味道都ok嘅但唔係特別驚喜🙈試過一次就好了😆------------------------------雖然食物未至於好有驚喜,不過環境唔錯~而且係良心小店都值
#pigfoodiexhk_黃店
#pigfoodiexhk_cafe
=====================

⭐️蛋梳乎厘醃豬肉厚多士($52)
雖然食物未至於好有驚喜,不過環境唔錯~而且係良心小店都值得支持下嘅💛
賣相:6.8/10
名稱:Paths Koffee & Rest Stop
地址:觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓3號舖
前往方法:觀塘站B1出口
2020-11-12 699 views
再與友人出巡,在一間咖啡店共享下午茶。一份全日早餐包括大路的肉腸、炒蛋、窩夫以及沙律菜,腸仔煎得不過不失,奈何只有一條;炒蛋和菜亦不多。窩夫是鬆軟的,外層頗脆,不會死實。然而以份量來計,不太夠喉,友人戲言僅屬一份半日早餐呢。😁最值得欣賞的是那碟手工意粉,吃下有拉勁,煙靭度適中,蘑菇忌廉醬汁滑不溜口,當口腔之內充滿著醬汁意粉,滋味滿瀉!加上一杯抹茶牛奶,甘甘甜甜,奶滑順喉,這個配搭恰到好處。為了手工意粉,我們會再來的~
再與友人出巡,在一間咖啡店共享下午茶。

全日早餐

忌廉雜菌意粉

為了手工意粉,我們會再來的~
Type of Meal
Tea
忌廉雜菌意粉
2020-11-07 617 views
星期五下午諗住同朋友傾吓偈食少少野就上左呢間cafe。剛到嘅時候只得幾個人,點知越坐越多人,到我地叫野食時已經全埸滿哂,仲一直都有人等緊位。店內環境尚早舒適,枱與枱之間亦有一段距離,可惜滿坐時其實都唔算人多但大家傾偈嘅聲音夾雜就有啲嘈,變相大家都要更大聲講野。食物方面就不過不失,選擇唔算多亦無特別驚喜。我地叫左兩款厚多士,一咸一甜,再加個waffle。分別有蛋疏乎厘醃豬肉厚多士($52)、蜂蜜忌廉厚多士($48)同埋草莓窩夫($56)。3款賣相都幾好,但厚多士邊邊位置偏硬,無左鬆脆嘅口感。飲品方面適逢有秋季特飲,就叫左個黑芝麻牛奶試試,味道同預期嘅差唔多。雖然無咩亮點,但以價錢來講,行開觀塘想坐一陣食啲野的話都可以一試。

蛋疏乎厘醃豬肉厚多士
蜂蜜忌廉厚多士