2022-11-22 556 views
冇事想食啲新鮮嘅豪又唔想嘥咁多錢嘅話就一定會嚟呢度食,呢度啲oyster $10隻即叫即開好新鮮,而且仲有其他嘅小食,特別推介肉丸啦炸雞翼同埋薯條~喺OpenRice book仲抵有時有7折
2022-11-20 579 views
幾年前同fd食過,對10蚊蠔同豬手都印象深刻,今次就約咗舊同事去食,我哋三個人,嗌咗5打生蠔🦪( ^ω^)每隻生蠔size 差唔多,食落口完全唔腥,(無點醬/無點檸檬汁)好新鮮,好濃蠔味三個人叫咗咁多肉類,係好豐富,結果食唔曬要打包身為女仔擔當,每樣食咗少少就投降,扒類配菜個薯蓉成為咗咁多樣野之中嘅焦點,非常之出色,好食、滿分居然一樣唔起眼嘅食物吸引到我哋三個,食到好飽!好滿意👍🏻
幾年前同fd食過,
對10蚊蠔同豬手都印象深刻,
今次就約咗舊同事去食,
我哋三個人,嗌咗5打生蠔🦪( ^ω^)

每隻生蠔size 差唔多,
食落口完全唔腥,
(無點醬/無點檸檬汁)
好新鮮,好濃蠔味

三個人叫咗咁多肉類,
係好豐富,
結果食唔曬要打包

身為女仔擔當,
每樣食咗少少就投降,
扒類配菜個薯蓉成為咗咁多樣野之中嘅焦點,
非常之出色,好食、滿分

居然一樣唔起眼嘅食物吸引到我哋三個,
食到好飽!好滿意👍🏻

2022-11-05 612 views
鍾意食生蠔既人有福了😋呢間蠔站主打生蠔,最平$10就有得食一隻生蠔!想食得豪啲既話仲有好多唔同產地既生蠔可以揀!店員會根據你既喜好推薦唔同產地既生蠔比客人~睇下你鍾意食濃味啲、清淡啲、海水味重啲定係清甜啲既。另外如果晏就黎既話仲有lunch menu,包餐湯、餐包同埋飲品。1️⃣法國生蠔($10/隻) 嗌左兩隻當日特價既法國生蠔食,雖然係細隻啲但係都係鮮甜好食既。  2⃣️愛爾蘭生蠔($120) 另外嗌左貴少少既愛爾蘭生蠔食,店員話愛爾蘭既生蠔會濃味啲。的確,食落口比起法國生蠔佢係重味啲,而且佢真係大粒好多~好鮮甜🤤  3⃣️澳洲西冷扒配薯菜($168) 西冷扒煎得好靚,不過就有啲乾食落比較鞋口😬有粗鹽、紅酒汁同埋芥末醬可以點黎食。另外薯蓉細滑唔錯既。午餐跟既羅宋湯都幾足料,辣辣地。  4⃣️慢煮牛肉意大利飯($88) 意大利飯濕潤,有啲牛肉粒同埋有啲芝士碎係面,味道唔算好濃。  5⃣️黃金軟殼蟹天使麵($158) 一大隻軟殼蟹係面,食落口好多膏☺個sauce唔算係好creamy,有少少鹹蛋黃味道不過唔算好出,食落唔會好膩。  6⃣️照燒雞扒定食($88) 呢個都幾豐富,有沙律菜、中華沙律仲有醃蘿蔔。照燒雞扒
1️⃣法國生蠔($10/隻)
2⃣️愛爾蘭生蠔($120)
3⃣️澳洲西冷扒配薯菜($168)
4⃣️慢煮牛肉意大利飯($88)
意大利飯濕潤,有啲牛肉粒同埋有啲芝士碎係面,味道唔算好濃。
5⃣️黃金軟殼蟹天使麵($158)
6⃣️照燒雞扒定食($88)
呢個都幾豐富,有沙律菜、中華沙律仲有醃蘿蔔。照燒雞扒個汁甜甜地幾好味,而且雞肉份量多又滑。
 7⃣️墨西哥辣椒意式牛肉丸($108)
牛肉丸係有肉汁既果種👍個汁酸酸辣辣幾惹味🔥
8⃣️香炸魷魚圈($98)
 魷魚圈幾彈牙,仲有魷魚鬚等唔同部位。
2022-10-27 458 views
很久沒有去諾士佛台午餐,忽發奇想,想着中午嘗美食,早上book了位,去到像包埸,除侍應我只得我一人。 叫了一客冬䕃公海鲜天使麵($158,但訂座有7折,埋單$126)。冬蔭公香味渗透天使麵,味道不俗,配上3隻蝦,3隻青口,蜆肉及墨魚圈,口感丰富。份量尚可,倘配上一客湯及蒜蓉包更滿足,但会消費逾$200,走前才多了1枱客(2人)。全个午餐時段只得3人。希望餐廳多做點推廣及提供性價比高的午餐吸客,不想它咁快被淘呔。
  • 冬蔭公海鲜天使麵
2022-10-18 461 views
已經是第n+1次黎呢度開蠔大餐😁以$10一隻既特價蠔作招來,水準絕對來得比自助餐好,夠晒新鮮,每日都係唔同品種,當然要睇下當日既運氣,睇下係邊個品種🤭主食方面,今次我地嗌左軟殼蟹意粉,軟殼蟹都炸得鬆脆,意粉質感都剛好☺️ 另一個主食就嗌左risotto, 用呢個價錢真係無乜挑剔,如果唔係作又點成為到我既半個飯堂呢?整體氣氛唔錯,平日聚會可以黎,但如果紀念日就唔太建議,除非坐高枱,如果唔係同隔離枱既距離唔係好足夠🤗
2022-08-01
Celebration
Anniversary
  • 蟹肉牛油果沙律
  • 啤酒薯條
2022-09-13 928 views
食左咁多年,今次係最差既,諗住中秋節反傳統帶阿爸阿媽去食生蠔,首先係一坐低果度既同事建議先嚟啲特價生蠔,咁我就叫左兩打,點知今次啲蠔係咁耐以嚟最差既一次,又細又咸又無味,想話叫個刺身食又無,炸魷魚圈又無,唯有叫個pizza加多個意粉啦,之後諗住試下佢地個$398既特選生蠔,初頭諗住佢係特定左邊幾款生蠔,點知個侍應比張紙我叫我自己揀,我以為全部都一樣價錢,其中4隻我加大左所以知道要加錢,點知原來全部都要加錢,到埋單果碟蠔收左我八百蚊,真係食到一肚氣,真係可一不可再
,真係食到一肚氣,真係可一不可再
2022-09-03 677 views
今晚去完食 之後同行兩個朋友一齊肚屙!仲屙左五六次 去到仲要話得一個半鐘時間食野 6點半入座 7點8已經拎張單過黎要我哋埋單 問佢仲可唔可以叫甜品 話心太軟已經唔夠時間 所以淨係叫咗個燉蛋 想叫海膽點知話今日所有海鮮都冇 餐廳既食物都係麻麻哋 個哈密瓜切到好大舊 我哋要另外自己再切 價錢仲要人均800!非常唔底😡😡食到成肚氣👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻野食非常唔新鮮!大家真係唔好去食!係咁屙完全冇停過比咁既價錢個半鐘就要走
野食非常唔新鮮!大家真係唔好去食!係咁屙完全冇停過
比咁既價錢個半鐘就要走

2022-09-02
2022-08-17 1067 views
好耐以前就聽講過蠔站食蠔好抵撞正OR訂位有折就book去試下$199有8國生蠔又有一杯餐白酒,呢個組合好吸引 一入座就ORDER同枱一人一份 另一個賣點係$10長期每日特價精蠔 都嗌了半打試試~~ 上菜(蠔)的速度 一食就知道原因 可能因為訂單太多, 所以生蠔不是即叫即開 食落口覺得是一早開定然後雪起的生蠔 16隻入面有2隻有少少臭, 尚可接受 不幸的係有一隻竟然同$10的生蠔大小差不多 講返$10的蠔真的超細隻, 哈哈~~ 係好平啊, 但係好似我咁叫左$199SET就應該唔洗試$10 食完生蠔當然唔夠飽 再叫了個豬手做完結~ 呢個豬手最有驚喜了 皮脆肉嫩, 連帶配菜薯條都一樣很脆總結呢個餐廳價錢恰當 食生蠔的話適合新手 如果食開即開生蠔的不推薦 食其他野食反而幾抵坐 話哂位於尖沙咀酒吧區 同朋友吹水酒飲不錯
好耐以前就聽講過蠔站食蠔好抵
撞正OR訂位有折就book去試下
$199有8國生蠔又有一杯餐白酒,
呢個組合好吸引
一入座就ORDER同枱一人一份
另一個賣點係$10長期每日特價精蠔
都嗌了半打試試~~
上菜(蠔)的速度
一食就知道原因
可能因為訂單太多, 所以生蠔不是即叫即開
食落口覺得是一早開定然後雪起的生蠔
16隻入面有2隻有少少臭, 尚可接受
不幸的係有一隻竟然同$10的生蠔大小差不多

講返$10的蠔真的超細隻, 哈哈~~
食完生蠔當然唔夠飽
再叫了個豬手做完結~
呢個豬手最有驚喜了
皮脆肉嫩, 連帶配菜薯條都一樣很脆

總結呢個餐廳價錢恰當
食生蠔的話適合新手
如果食開即開生蠔的不推薦
食其他野食反而幾抵坐
話哂位於尖沙咀酒吧區
同朋友吹水酒飲不錯
2022-08-13 750 views
入座嘅時候講咗話8:30交枱 接近8:00開始過嚟收晒我哋枱面嘅嘢 然後8:00同我哋講話埋單 啲蠔都仲未食晒… 坐低嘅時候有staff 跌晒我哋啲餐具落地下 竟然冇換過新直接俾返嗰啲餐具我哋用 仲有食緊前菜嘅時候有個staff 走埋嚟話我個friend唔識食個前菜 之後又有staff 話我地用錯碟食 其實我心諗我哋食飯姐 點食關你咩事?唔建議大家嚟尖沙咀依間分店食
埋單 啲蠔都仲未食晒…

唔建議大家嚟尖沙咀依間分店食
2022-08-10 737 views
200蚊蠔set有8隻加一杯餐酒 真係抵到爛 仲大大隻添不過有d偏鹹 我個人最喜歡食蘇格蘭蠔 有驚喜 好creamy 食完8隻唔夠喉 仲叫左10蚊蠔食 都唔差再叫左豬手、海鮮pizza, 豬手好正 好脆但pizza就比較失色 $178得6-7吋咁細…D海鮮似急凍海鮮 唔好味呢間食蠔性價比都高,每人360$到不過不失啦
200蚊蠔set有8隻加一杯餐酒 真係抵到爛 仲大大隻添
食完8隻唔夠喉 仲叫左10蚊蠔食 都唔差
再叫左豬手、海鮮pizza, 豬手好正 好脆

但pizza就比較失色 $178得6-7吋咁細…
D海鮮似急凍海鮮 唔好味
呢間食蠔性價比都高,每人360$到
不過不失啦
2022-08-07 596 views
朋友介紹生蠔同牛扒所以黎食首先黎到無招牌上嘅$10生蠔都照食啦叫咗一個蜆肉意粉同埋西冷扒意粉嚟到,蜆肉靭到似橡膠食唔落口西冷扒,賣相已經特別差,嗰堆芥末醬完全倒胃口未見過用呢個方法上菜西冷扒切都切唔開,完全唔係五成熟,質地非常難入口,冇一嚿係吞到落肚,結果食剩一大半埋單時同侍應反映,對方反應係:西冷係咁樣,下次可以食肉眼。我同友人聽到呢句眼都突埋,我哋唔係冇食過西冷,只係冇食過咁難食嘅西冷一定唔會再有下一次
朋友介紹生蠔同牛扒所以黎食
首先黎到無招牌上嘅$10生蠔
都照食啦
叫咗一個蜆肉意粉同埋西冷扒
意粉嚟到,蜆肉靭到似橡膠
食唔落口
西冷扒,賣相已經特別差,嗰堆芥末醬完全倒胃口
未見過用呢個方法上菜
一定唔會再有下一次
2022-08-06
2022-07-12 1092 views
尖沙咀 - 蠔站 係香港食蠔閒閒地食蠔都要幾十蚊一隻,連鎖蠔店做緊優惠$10就食到一隻,咁抵點可以吾試下呀🤤🦪蠔(🌟93.44/100)💲10/隻兩個人都食咗打半,有茄汁和鮮檸檬作為配料,每一隻都有手掌心咁大🖐🏻,但唔算話好肥美,食落勁鮮,海水味極濃郁,小編認為吾點醬反而更食到生蠔本身嘅鮮味🤤而呢個價錢來講不過不失,終於有師傅幫你開埋👍🏻美國USDA CAB西冷牛扒 10安士(🌟95.66/100)💲298本身對佢都冇好大期望,之前食過呢間嘅牛扒,又韌又鞋🙃一嚟到網格紋嘅牛扒,睇落好吸引,今次叫咗五成熟,配料有原個蒜頭、翠玉瓜、薯蓉、粟米,熟度啱啱好,咬落好嫩有肉汁,有少少筋位,越咬牛味越出,沾少少鹽味道會更昇華👍🏻 薯蓉係忌廉薯蓉,好幼滑,忌廉味好香,估唔到配菜都可以做得咁出色🥰炸啤酒薯條(🌟86.99/100)💲58係幼身薯條,可能用啤酒粉漿,外層有別於其他餐廳,每一條都炸到勁酥脆,條條都係直嘅🤣薯仔味好香,外極脆內軟,而且隔好耐食都係脆卜卜🤤依家係openrice 訂位指定時間仲低至7折優惠🤩🗺 蠔站 (諾士佛臺) (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號7樓
尖沙咀 - 蠔站

🦪蠔(🌟93.44/100)💲10/隻

炸啤酒薯條(🌟86.99/100)💲58

依家係openrice 訂位指定時間仲低至7折優惠🤩

🗺 蠔站 (諾士佛臺) (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號7樓
2022-06-07 1383 views
今日同朋友嚟到尖沙咀呢間蠔站。之前係大角咀已經食過,今次嚟食,水平依然好高。適逢今日係星期二,有個$199「8隻蠔+酒」嘅套餐。剩係食套餐梗係唔夠喉喇。之後再嗌多兩打$10蠔 好滿足咁離開。
2022-05-15 1273 views
當日入座幾乎全餐廳滿座,於是order左兩杯野飲,蠔,西班牙海鮮飯同炸觸餅。野飲同蠔都係正常速度,味道都係正常。唯等左大約一個鐘後海鮮飯同炸蟹餅都未到,詢問店員之下方知海鮮等左一個鐘都尚未溶雪。於是就取消order準備走人。但埋單果陣佢地又照收已經取消左海鮮飯同炸蟹餅,幸好友人眼利一眼就睇到佢地收多錢。睇黎佢地真係好唔憂做呢,有太多時間須要浪費既朋友,強烈推薦試試。

野飲同蠔都係正常速度,味道都係正常。

2022-04-15
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • 等一個鐘都溶唔到雪既西班牙海鮮飯
2022-05-04 1640 views
生蠔不嬲都係香港人嘅最愛,係因為佢新鮮甜美,所以唔少人都會成打成打咁食。之前都試過貪平買啲未開既自己開,結果又要買礦泉水又要開餐懞。$10一隻嘅生蠔真係去邊度搵呀?仲要師傅辛苦咁開埋。所以今次同朋友嚟一個嗌咗三打,睇落好似好多,但其實好少,自己一個人都可以食到36隻。$10/隻既生蠔唔大唔細,係值$10嘅。不過都算肥美而且師傅開得好乾淨,冇蠔殼,略帶鹹水味。就算唔加檸檬同埋茄醬,其實就咁啪都可以接受到。當然就咁食生蠔梗係唔夠飽,要叫啲澱粉質墊下肚,所以叫咗呢個黑松露野菌薄餅。佢個餅底係超薄嘅,但就烘得唔係好夠乾脆,野菌味好出但係黑松露就欠奉。德國脆炸鹹豬手因為其實嗰舊骨好大,但係肉似乎就得半隻左右,份量唔算好多。而且我朋友話哥豬手皮仲有豬毛,呢樣要挑剔嘅。同埋唔知係咪氣炸豬手,其實食落一啲都唔油膩,但係個皮就超硬。主角好好調味亦都好啱。如果黎呢一間酒吧淨係食蠔,我都覺得可以!

德國脆炸鹹豬手

如果黎呢一間酒吧淨係食蠔,我都覺得可以!
2022-04-29
$170 (Lunch)