2021-07-07
位於尖沙咀海港城既呢間溫野菜長期都有好多人排隊,但由於真係想試吓既關係,都要排左一陣先入到座~而店內既裝修充滿日式風格,感覺上十分舒適,而海港城既呢間溫野菜係以散嗌為主,逐項嗌逐項收錢,而價錢都係定於中高價水平,比較好小小肉質既平均都要約$150起一碟,價錢都唔算太平,但味道要試試先啦~而今次叫既肉都係以長崎同鹿兒島既牛為主,而部位都係肉眼,西冷同肩脊肉為主,而佢每一份肉上黎果時油脂分布相當平均,算得上係雪花和牛,而每一碟大約有4-5片左右,而每片都幾大塊下~但味道真係入口即溶🤤🤤塊牛肉既油脂入口好似牛油咁即溶,而牛味亦都好濃郁,係會令人食完一塊再食多塊既,牛肉既質素係十分高質👍🏻👍🏻👍🏻而佢仲有一款叫玉子雜炊既野食,將飯倒落湯度再加蛋漿,最後灑上紫菜就食得,呢款就有啲似湯飯既食法,但味道依然唔錯,因為個湯底已經入哂啲牛味,再加埋落個飯度真係十分出色👍🏻整體黎講溫野菜既水準十分高質,亦都解釋得到點解佢會長期都要等位既~