2021-08-01 476 views
星期六tea time, 原以為好多人,可能5點多到餐廳及收6點,一到達便有位。 我order 蟹肉牛油果多士,凍Americano, 綠茶芝士蛋糕,款式簡單而好味,食材新鮮,價錢合理,咖啡選擇也多,值得一試

2021-07-27 273 views
叫左個番茄雞肉義粉,啲醬好足,蕃茄味好濃,酸酸甜甜好balance,唯一美中不足嘅係個碟邊都hi到好多醬,望落有啲污糟,希望下次可以整靚啲。+25可以賺套餐,沙律都OK,咖啡見其他人都係🐱🐱拉花,但我無🥲

2021-07-13 161 views
當然要黎CHILL 1 CHILL ☕️•黑松露野菌忌廉意粉🍝濃濃既黑松露配埋忌廉意粉食落好濃好岩我心水呀•蟹膏蟹肉意粉食落去味道恰道好處而且意粉有少少彈牙 都唔錯•炸粗薯條有粗薯條又點抵擋得住炸至金黃香脆可口•白桃有汽梳打🍑嘆埋杯清香白桃梳打就滿足哂♥️
當然要黎CHILL 1 CHILL ☕️

炸至金黃香脆可口

•白桃有汽梳打🍑
嘆埋杯清香白桃梳打就滿足哂♥️

2021-07-09 140 views
今日放假冇約人,諗住heahea地咁過,行行吓見到呢間on time coffee & kitchen🤩🤤網絡幾舒服幾有特色!所以就帶咗本書落去 一邊食嘢一邊睇書chill吓😉餐牌都非常多元化,諗咗好耐都唔知食咩好,有選擇困難症嘅煩惱,好彩店員都非常用心咁推介,最後揀咗呢個鴨胸意粉🍝成個意粉好濃烈嘅香草味好香另外鴨胸煎到啱啱好 個皮有少少脆肉質厚實 非常鮮嫩😆😆另外意粉煮到啱啱好 冇話太淋又冇話太硬😎係屬於有咬口嘅意粉👍🏻我坐咗喺落地玻璃前面望住街景一邊食住好好味嘅意粉 一邊睇住書 好chill😗

成個意粉好濃烈嘅香草味好香
另外鴨胸煎到啱啱好 個皮有少少脆
肉質厚實 非常鮮嫩😆😆

我坐咗喺落地玻璃前面望住街景
一邊食住好好味嘅意粉 一邊睇住書
好chill😗
2021-07-04
2021-06-15 210 views
今日男朋友嚟咗接我收工佢話屋企冇飯食🤣🤣所以我哋就直接喺公司樓下搵咗間餐廳入去食啦❤️❤️我就叫咗韓香辣牛肋條飯佢就叫咗香草味鴨胸意粉我嗰韓式香辣牛肋條飯真係好❤️辣得嚟帶甜嘅醬汁牛肋骨肉質好林 一啲筋都冇 擺落口根本上唔使咬都已經可以吞到 嗰醬汁同個牛肉好夾啲牛肉同啲飯撈埋一齊嚟食真係好好食仲係有一種韓式風味我仲有是我男朋友嗰個鴨胸意粉佢煮得唔係好乾唔係好濕 啱啱好最重要係香草味好濃郁 我都未食已經聞到佢香草味啦同埋意粉嘅硬度都好適中 去上環嘅話好推介呢間👍🏻
今日男朋友嚟咗接我收工

佢煮得唔係好乾唔係好濕 啱啱好
最重要係香草味好濃郁 我都未食已經聞到佢香草味啦
同埋意粉嘅硬度都好適中 去上環嘅話好推介呢間👍🏻
2021-06-12 127 views
最近男朋友說我太胖了所以我就開始有時候都會想食下沙律😌聽日清下腸胃又可以健康下!!😆今日去到上環嘅on time Coffee & kitchen😆見到佢有呢個紅菜頭西柚橙沙律🥗即刻就叫咗黎試吓😋這個沙律味道好特別!而且好大份,本來以為食沙律都係細細碟,但係估唔到原來份量咁多!真係淨係食沙律都已經好健康🤤🤤😎紅菜頭是很甜的 西柚和橙混合的味道酸酸甜甜❤️好開胃😇餐廳非常簡潔乾淨,而且店員服務都好好😌😌如果我再來上環 必定會再吃這個沙律👍🏻
最近男朋友說我太胖了

紅菜頭是很甜的 西柚和橙混合的味道酸酸甜甜❤️好開胃😇

餐廳非常簡潔乾淨,而且店員服務都好好😌😌
如果我再來上環 必定會再吃這個沙律👍🏻
2021-06-07 93 views
今日收咗工之後約咗個同事去樓下食個甜品順便傾吓計啦見佢好似心事重重咁之前食過呢度嘅窩夫好好味就推介俾佢希望佢食完會開心啲啦😉🥰我哋點左手工伯爵紅茶味雪糕配窩夫🧇因為我之前就係試咗呢個窩夫一直念念不忘!我個同事試咗一啖個雪糕之後就已經話個味好特別從來都冇喺出邊食過我就同佢講梗係啦係佢哋自家製㗎茶味好濃同甜味中和返❤️另外窩夫佢哋整到好脆呀!窩夫同雪糕拼埋一齊食🍦一凍一熱咁 真係令到人哋食到好滿足呀我個同事食完都笑晒口咁相信佢都好滿意🥰
今日收咗工之後約咗個同事去樓下食個甜品

我個同事試咗一啖個雪糕之後就已經話個味好特別
從來都冇喺出邊食過
我就同佢講梗係啦係佢哋自家製㗎
茶味好濃同甜味中和返❤️
另外窩夫佢哋整到好脆呀!
窩夫同雪糕拼埋一齊食🍦

一凍一熱咁 真係令到人哋食到好滿足呀
我個同事食完都笑晒口咁
相信佢都好滿意🥰
2021-06-03 127 views
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️好開心終於可以過嚟呢間on time coffee & kitchen食嘢啦👍🏻✌🏻餐廳裝修好有特色,店舖入面有好多小擺設,成個感覺好乾淨好清新,而且座位都非常舒服同朋友傾偈一流選🥰🥰我叫咗個鴨胸意粉🍝同埋一杯hogicha🍵我好快就食晒成個意粉🤣🤣我對佢個意粉都好深刻好重香草醬味 另外鴨胸煮到好入味肉質都好淋身 一般鴨胸好容易煮到好乾身佢又唔會喎另外意粉底偏硬 係我鍾意嘅感覺 有咬口有彈性👍🏻hogicha拉花仲有隻狗狗添 簡直係為我忙碌嘅一日添上一點嘅快樂🐶
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

肉質都好淋身 一般鴨胸好容易煮到好乾身
佢又唔會喎
另外意粉底偏硬 係我鍾意嘅感覺 有咬口有彈性👍🏻

2021-05-22 154 views
今日晏晝放lunch, 個同事話呢間”on time coffee&kitchen”好正🤣🤣所以我就入咗去試吓啦😊😊今次我就叫左呢個韓莉香辣汁再配韓梨香辣炆牛肋條❤️❤️😋😋就咁聽個名就已經覺得好吸引🤣🤣🤣個樣平平凡凡但係佢個牛肋條飯個汁超級好食😋個牛肋條好林,而且好入味佢裏面嗰個紅蘿蔔比着平時我一定唔會掂佢但係佢一入口即溶同埋個執夾埋一齊食勁夾🤣🤣仲要辣辣地既汁,真係愈食愈滋味上班族真係可以黎試吓感受一下👍🏻
所以我就入咗去試吓啦😊😊

今次我就叫左呢個韓莉香辣汁再配韓梨香辣炆牛肋條❤️❤️😋😋
就咁聽個名就已經覺得好吸引🤣🤣🤣
個樣平平凡凡
但係佢個牛肋條飯個汁超級好食😋
個牛肋條好林,而且好入味
佢裏面嗰個紅蘿蔔比着平時我一定唔會掂佢
但係佢一入口即溶
同埋個執夾埋一齊食勁夾🤣🤣
仲要辣辣地既汁,真係愈食愈滋味
上班族真係可以黎試吓感受一下👍🏻
2021-05-18 121 views
好耐冇出過街食飯啦,約咗個女仔朋友好耐冇見,我哋就行吓發現咗一間小店,諗住坐低唞吓食個意粉。職員好好見到我哋出到成身汗俾咗紙巾我哋。我哋叫咗個鴨胸意粉。佢主導意粉係硬硬地好有咬口,另外都好濃嘅香草汁醬味。另外鴨胸煮到啱啱好嘅。而且好入味!仲有肉汁。如果經過上環嘅話朋友仔記得可以試吓佢個鴨胸意粉啦😻!佢個樣雖然平平凡凡食落去真係唔簡單!同埋我仲見到佢呢度嘅咖啡全部上面都劃晒公仔🤣🤣🤣❤️都係好有心思嘅小店!
2021-05-16 107 views
尋日跑完步之後,見到樓下開咗間新餐廳,就去睇下個Menu啦。見到有個幾特別嘅沙律。紅菜頭西柚橙沙律 ($78 )注重健康嘅人一定知道紅菜頭係特別有營養㗎啦。所以呢我就諗住去試吓。同埋最近運動之後唔想食好多嘢。初初都以為健康嘢都唔會有啲咩太突出嘅味道。點知食落去酸酸甜甜咁,好快就食晒成碟。我仲分咗啲比我隻狗仔食,哈哈。下次午餐可以嚟試吓,我見到隔離枱嘅牛肋條飯好吸引。如果嚟咗上環想食輕食嘅話都幾推介呢度。老闆都好Nice,佢都同我講佢都係住附近,喺度食飯都好chill🥬
前排朋友食過呢間位於上環嘅咖啡店覺得味道唔錯,今次小編終於嚟試吓💛裝修環境雖然冇其他打卡咁靚,環境俾人感覺乾淨舒服,食物選擇亦都比較多,以上環嚟講價位亦較為經濟,可以坐低同fd邊食嘢慢慢傾吓計💖_今次同朋友係午市時段嚟食,菜單上菜式+$25可轉套餐,套餐包沙律/薯條,另外配上飲品,飲品都有很多款選擇,整體都幾抵食👍🏻🥗有機牛油果粟米煙三文魚沙律 $78 (跟餐$103)沙律嘅份量都幾充足,牛油果同沙律菜夠新鮮,配上意大利醋、煙三文魚、粟米、車厘茄一齊食感覺清新開胃😆🍤百搭自選 $68(單併) $78(雙併)(跟餐單併$93,雙併$103)餐廳亦有提供自選配搭,由醬汁、配料去到跟飯定意粉都可以由大家自行選擇🌝今次小編就揀咗牛肉咖喱汁吉列炸蝦意粉,吉列炸蝦外皮香脆炸粉唔算太厚,牛肉咖喱汁內有牛肉粒,小編覺得如果甜番少少會比較好😋_飲品方面小編就揀咗店員推薦嘅手搖荔枝果茶,留意番餐牌上面冇寫🤣味道幾清新唔會話太甜,另外佢哋手搖果茶仲有士多啤梨、奇異果、柚子等等選擇🍵焙茶鮮奶講到餐廳其中一個賣點就係佢嘅可愛拉花,所以小編都特登叫咗杯熱焙茶鮮奶試吓,貓貓拉花真係好可愛唔捨得飲,焙茶味香濃,值得

_

🥗有機牛油果粟米煙三文魚沙律 $78 (跟餐$103)

_

🍵焙茶鮮奶
講到餐廳其中一個賣點就係佢嘅可愛拉花,所以小編都特登叫咗杯熱焙茶鮮奶試吓,貓貓拉花真係好可愛唔捨得飲,焙茶味香濃,值得一試💖
識我既朋友仔都知我好鍾意食甜品,一放假就會周圍發掘新店~最近就試左間貼近港人口味既少糖版Cupcake,除左造型精緻,獨創夾心口味仲好有驚喜!平時好怕食到d甜膩得黎又紮實既蛋糕,YuenYuen Bakery Cupcake就完全無呢個問題,特意改良傳統配方,少糖減甜更健康外,蛋糕仲好鬆軟濕潤,口感特別輕盈。口味方面仲有我最愛嘅咖啡同各款茶味結合,而且蛋糕用上日本雞蛋同澳洲牛奶新鮮製作,絕無防腐劑,食得安心又放心~勁滋味今次買左呢個Cupcake禮盒,有齊三款精選口味各兩件:- 真Espresso咖啡 ‧ 經典牛油蛋糕- 雙重抹茶 麻糬夾心蛋糕- 雙重焙茶 麻糬夾心蛋糕真Espresso咖啡 ‧ 經典牛油蛋糕加入一shot即沖招牌Espresso,用上經日曬處理既埃塞俄比亞咖啡豆,配以意式Buttercream既海綿蛋糕,入口有濃濃咖啡香,底層蛋糕鬆軟,招牌口味真係好出色!雙重抹茶 ‧ 麻糬夾心蛋糕上層抹茶忌廉口感細膩柔滑,底層抹茶海綿蛋糕濕潤帶抹茶甘香,配埋煙韌有咬口既麻糬內餡,整體甜度適中,口感層次豐富。雙重焙茶 ‧ 麻糬夾心蛋糕上層焙茶忌廉香滑而不膩,底層有焙茶海綿蛋糕,綿密鬆軟
識我既朋友仔都知我好鍾意食甜品
一放假就會周圍發掘新店~

最近就試左間貼近港人口味既少糖版Cupcake,
除左造型精緻,獨創夾心口味仲好有驚喜!

平時好怕食到d甜膩得黎又紮實既蛋糕,
特意改良傳統配方,少糖減甜更健康外,
蛋糕仲好鬆軟濕潤,口感特別輕盈。

口味方面仲有我最愛嘅咖啡同各款茶味結合,
而且蛋糕用上日本雞蛋同澳洲牛奶新鮮製作,
絕無防腐劑,食得安心又放心~勁滋味

今次買左呢個Cupcake禮盒,
有齊三款精選口味各兩件:
- 真Espresso咖啡 ‧ 經典牛油蛋糕
- 雙重抹茶 麻糬夾心蛋糕
- 雙重焙茶 麻糬夾心蛋糕

真Espresso咖啡 ‧ 經典牛油蛋糕
加入一shot即沖招牌Espresso,
用上經日曬處理既埃塞俄比亞咖啡豆,
配以意式Buttercream既海綿蛋糕,
入口有濃濃咖啡香,底層蛋糕鬆軟,
招牌口味真係好出色!

雙重抹茶 ‧ 麻糬夾心蛋糕
上層抹茶忌廉口感細膩柔滑,
底層抹茶海綿蛋糕濕潤帶抹茶甘香,
配埋煙韌有咬口既麻糬內餡,
整體甜度適中,口感層次豐富。

雙重焙茶 ‧ 麻糬夾心蛋糕
上層焙茶忌廉香滑而不膩,
底層有焙茶海綿蛋糕,
綿密鬆軟,入口輕盈,
同樣有麻糬內餡,煙煙韌韌好有嚼勁!

而家仲有新張優惠,買6個可享9折,12個更有85折~

蛋糕價錢
所有口味限時特價:每件$28
食用印刷朱古力牌:每個+$5
新張優惠:凡購滿 6 個 cupcake 即有 9 折優惠,12 個更享有 85 折!(送完即止)

YuenYuen Bakery
TakeAway
Type of Meal
Tea
2021-04-23 164 views
好似都好耐無慢慢嘆住咁食個靚靚lunch la~❤️❤️今日難得好心情,一預去食好dd😊獎勵一下自己😆蟹膏蟹肉意粉 ~好香好香既蟹味無諗過呢度既意粉會咁出色,因為佢既蟹膏同蟹肉既份量都好多,而家蟹肉都仍然保持到好有彈性,所以成件事好加分!再加上整既意粉🍝軟硬適中,所以呢個真係相當高質👍🏻👍🏻仲有黑松露薯條🍟份量好十足🤣🤣🤣無論係薯片定係黑松靈醬都係好多!大大啖食黑松露都得❤️❤️

蟹膏蟹肉意粉 ~
好香好香既蟹味
再加上整既意粉🍝軟硬適中,所以呢個真係相當高質👍🏻👍🏻

今次再次嚟到位於上環嘅𝐎𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐞 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐊𝐢𝐭𝐜𝐡𝐞𝐧✨上次食完之後覺得食物質素唔錯而且地方幾好又坐😆所以今次決定繼續嚟食!環境裝修得幾靚 環境俾人感覺好乾淨而且座位舒適一啲都唔逼 可以俾我同frd坐低慢慢傾吓計🤣❶ 黑松露野菌忌廉意粉 $88𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐩𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 (+$25 薯條/沙律 跟套餐飲品)上次食完佢個意粉依舊覺得好出色🤣所以今次決定再食多次🌟黑松露味好濃郁 每一條意粉都沾滿咗黑松露忌廉汁😆質素依然高質!忍唔住好快咁食晒成碟🙀❷ 蟹膏蟹肉意粉 $98𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 一嚟到已經聞到好香蟹膏嘅鮮味,蟹肉嘅份量都相當足料!🦀而且成個意粉食落好重蟹味但同時又唔會好膩同得個鹹,整體嘅調味都配合得啱啱好😆🌟❸ 𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 (跟餐)😻個拉花💯係一隻可愛嘅兔仔圖案!🐰🐇咖啡表面色澤平均,雖然唔係好香好香嘅咖啡味,但飲落平衡🤤都做到有一層奶泡,入口順滑!🥰總括嚟講𝐎𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐞 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐊𝐢𝐭𝐜𝐡𝐞𝐧係一間幾精緻嘅特色小店✨食物質素唔錯而且

❶ 黑松露野菌忌廉意粉 $88
(+$25 薯條/沙律 跟套餐飲品)

❷ 蟹膏蟹肉意粉 $98

❸ 𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 (跟餐)

總括嚟講𝐎𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐞 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐊𝐢𝐭𝐜𝐡𝐞𝐧係一間幾精緻嘅特色小店✨食物質素唔錯而且用心沖好每一杯咖啡☕️加上食物款式都有幾多選擇✨得閒同朋友喺度聚下都唔錯😆同埋最緊要係黃店💛✨