2021-03-19 1981 views
👩🏻‍🤝‍👩🏼好朋友就要成日見㗎啦!工作雖然各有各忙,但係都逼到啲時間出嚟食個飯嘅!📌正苦開返晚市,熊妹呢個coffee shop之友-𡃁妹就決定去《Ocio》食返個西式晚餐感受下久違了嘅晚餐氣氛。✨📌餐廳環境就唔算好大,左右兩排四人枱,中間就係通道走廊,柔和燈光營造浪漫晚餐嘅氣氛。💞📌晚餐套餐都幾抵食,包是日餐湯、一款主食同埋咖啡或茶,價錢都係$98至$168再加一,全套晚餐套餐都算係咁啦。📌咖啡店飲品就梗係有沖調咖啡啦,仲有啲特色飲品🍸、沙冰🍹、梳打🥤等等,不過就要額外加$15。是日餐湯今日嘅餐湯係蕃茄濃湯,超級重蕃茄味🍅,食到淡淡蕃茄肉,暖暖地好開胃。Ocio 特選全日早餐,$98📌有𡃁妹嘅地方就即係有全日早餐嘅地方,諗都唔使諗。全日早餐真係包羅萬有,炒蛋、蕃茄、雞扒、煙三文魚、薯條、沙律菜、腸仔、茄汁豆、窩夫,樣樣齊,份量都多,咁嘅價錢都幾抵食喎。炒蛋🥚又蛋味,但唔算太香,中間都算滑,側邊就有啲實;蕃茄🍅表面有煎過,煎熱咗蕃茄汁咇出來;雞扒🐥好大一塊,雞肉好嫩滑,雞皮煎得好香;煙三文魚🐠味道正常,唔算太口一塊;薯條🍟粗身的,啖啖薯仔肉,點茄汁最一流;沙律菜🥗都幾新鮮,撈上少少沙

Ocio 特選全日早餐,$98
📌有𡃁妹嘅地方就即係有全日早餐嘅地方,諗都唔使諗。

炒蛋🥚又蛋味,但唔算太香,中間都算滑,側邊就有啲實;蕃茄🍅表面有煎過,煎熱咗蕃茄汁咇出來;雞扒🐥好大一塊,雞肉好嫩滑,雞皮煎得好香;煙三文魚🐠味道正常,唔算太口一塊;薯條🍟粗身的,啖啖薯仔肉,點茄汁最一流;沙律菜🥗都幾新鮮,撈上少少沙律汁;腸仔🐷有兩條,咬落去無肉渣;茄汁豆🥫一細杯,就咁食都好好味;仲有好嘈嘅招牌窩夫🧇,放涼左表皮未算好脆,不過咬落去都幾淋身,重牛油味。

📌其實熊妹成日諗,咁大碟食物有乜可能一個女仔會食得晒?但𡃁妹又真係會食得晒。

美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條
美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條,$148
📌熊妹好耐未食過豬肋骨,呢個價錢都好似幾抵食喎!

美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條
一條豬肋骨🍖好長,起碼都知道切到有8至10件,不過就唔算好闊身。

豬肋骨嘅做法本身就係用水煲熟,再喺面頭搽啲BBQ醬烤焗佢。如果噀骨🦴可以噀到骨嘅精髓,不過焗得耐左啲,表面就乾身左啲,醬汁都未算好濃,肉質都未算係太淋,熊妹認為可以整得再好味啲嘅。

肋骨下面就鋪滿一堆粗薯條🍟,實食得飽啦。

📌成個晚餐套餐都好味又抵食,如果預早喺OpenRice網上面訂仲有八折優惠💰,真係抵到冇得再抵,熊妹絕對係會再嚟encore嘅。
2021-03-11
2021-01-24 403 views
同位好耐冇見嘅舊同學食飯以年計 五隻手指都數唔哂呢間餐廳為舊同學介紹佢話食過幾好食 所以book左枱同我食Book左星期六兩點Menu個design 都幾靚 上面有返餐廳名至於ocio 係點解我冇深究( ´▽`)因為我覺得四個字母分到咁開咁遠其實唔係字而係兩岸連住一個波浪嘅圖案 一點係太陽/月亮雖然約兩點 但其實我地係約lunch有set lunch 當然食set lunch叫左個carbonara 同豬扒Set lunch即係包湯同野飲落單冇耐就送上黎啦咩湯?飲唔出。。但入面應該有粟米 Carbonara 先上先講賣相 睇落料多 juicy既係碟邊爛左三個位真係比較少見cafe啲意粉咁大碟隻碟唔係平底 所以份量真係唔少七十幾蚊大大碟 仲要料多每一啖粉都可以有菇啊煙肉啊問店員拎左兩隻碟仔就開始分黎食食落口 咁甜既?點解carbonara 係甜既?黑色嗰啲唔係黑椒係truffle但甜到其實有啲遮左truffle 味 所以好快就覺得漏 似用忌廉煮 我個人而言就麻麻地。。 比較主張carbonara 鹹啲 芝士味同蛋黃色明顯啲佢比較似甜忌廉松露煙肉菇片意粉叫左份豬扒薯條真係好大份( ´▽`)
同位好耐冇見嘅舊同學食飯
以年計 五隻手指都數唔哂

呢間餐廳為舊同學介紹
佢話食過幾好食 所以book左枱同我食
Book左星期六兩點

Menu個design 都幾靚 上面有返餐廳名
至於ocio 係點解我冇深究( ´▽`)
因為我覺得四個字母分到咁開咁遠其實唔係字
而係兩岸連住一個波浪嘅圖案 一點係太陽/月亮

雖然約兩點 但其實我地係約lunch
有set lunch 當然食set lunch
叫左個carbonara 同豬扒
Starter

Set lunch即係包湯同野飲
落單冇耐就送上黎啦
咩湯?飲唔出。。但入面應該有粟米
Carbonara

隻碟唔係平底 所以份量真係唔少
七十幾蚊大大碟 仲要料多
每一啖粉都可以有菇啊煙肉啊
問店員拎左兩隻碟仔就開始分黎食
食落口 咁甜既?
點解carbonara 係甜既?
黑色嗰啲唔係黑椒係truffle
但甜到其實有啲遮左truffle 味
所以好快就覺得漏
似用忌廉煮 我個人而言就麻麻地。。
比較主張carbonara 鹹啲 芝士味同蛋黃色明顯啲
佢比較似甜忌廉松露煙肉菇片意粉

叫左份豬扒薯條
真係好大份( ´▽`)
大大塊厚切豬扒跟份薯條同細沙律
星期六啊大佬 真係大件夾抵食
佢跟左個燒汁 茄汁就幾張枱之間係咁傳
其實有少許尷尬
因為大家都有塊白色板隔住
隔離枱刻意伸個頭過黎搵茄汁
之後我又望返過兩枱枝茄汁( ´▽`)
講返碟豬扒 ok既 豬扒最忌咬唔開
佢唔韌既 整得都夠鬆軟
扒個肉同脂肪嘅比例都正路嘅
個人覺得就咁食冇跟汁都ok
都自我感覺良好 冇咁heavy ( ´▽`)
薯條係粗薯條 偏冇鹽 都冇炸到好脆
唔同食法 其實都好食嘅 感覺係比較健康嗰種
再加上份小沙律 都真係冇罪惡滔天( ´▽`)

冇耐店員就問我地食完未想收碟
我奇怪兩隻碟都仲有好多野。。
咁到佢問第二次嗰陣就由得佢啦
收完碟冇耐佢又走返過嚟 講左句 生日快樂
放低隻碟然後走左 我嚇一嚇

嗱嗱嗱!有樣野比較好笑
因為我同舊同學其實真係唔係好熟
Book枱前 佢有話嗌埋甜品
咁就可能OpenRice 揀左應該熱香餅/窩夫
但我嗰陣拒絕左 話甜品可以去大角嘴食芋圓
到到場 當我地落單嗰陣
有店員過黎同我舊同學講
“呢個冇啊 可以加20蚊要個牌(扒)”
我又冇特別留意 只係以為豬扒要加20蚊。。
大佬超過五年冇見竟然同我慶祝生日?
之後佢講返起店員一黎就踢爆
仲之後佢要扮去廁所跟進
我冇體貼地扮無知 只係生日又過左又耐冇見
所以估唔到。。

講返件蛋糕 應該係hazelnut?
質感比較厚身 比較漏 唔太甜
可能一開始店員有quote 到75分鐘/90分鐘冇聽到
有啲無奈

2021-01-23
2021-01-14 3384 views
🍴 OCIO特選全日早餐 ($88) ⭐️⭐️⭐️⭐️ 好足料嘅全日早餐,望到都覺得好飽肚!沙律菜食得出幾新鮮,炒蛋炒得幾滑有水準,薯條炸得香脆,雞扒都幾大嚿同厚肉。窩夫就新鮮整好,配上我鐘意嘅楓糖漿,正! 🍴 奧斯芝士肉醬熔岩熱狗 ($58) ⭐️⭐️⭐️⭐️ 芝士肉醬多到流哂出黎,完全覆蓋左條腸,包嘅皮烤到有少少脆,整體唔錯!薯條就份量都係好多,食完超飽! 🍴 凍朱古力咖啡 (+$16) + 曲奇雲呢嗱奶昔 (+$22) ⭐️⭐️⭐️⭐️ 飲品嘅份量都好大杯,而且幾好飲。想特別啲可以試吓佢哋嘅奶昔,曲奇雲呢拿奶昔好似飲緊Oreo麥旋風咁,不過又唔會太甜,推介! .............................. Ocio (煙廠街) 地址📍: 旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖 總評分: 8/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🍴 OCIO特選全日早餐 ($88) ⭐️⭐️⭐️⭐️
OCIO特選全日早餐

🍴 奧斯芝士肉醬熔岩熱狗 ($58) ⭐️⭐️⭐️⭐️
奧斯芝士肉醬熔岩熱狗

凍朱古力咖啡 + 曲奇雲呢嗱奶昔

Ocio (煙廠街)
地址📍: 旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖

總評分: 8/10
味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-01-10
$100 (Lunch)
OCIO特選全日早餐
奧斯芝士肉醬熔岩熱狗
凍朱古力咖啡 + 曲奇雲呢嗱奶昔
  • Ocio特選全日早餐
2021-01-13 2130 views
今天到旺角逛街,逛到下午茶的時候覺得有點餓了,就在附近找一下吃的,路過這間餐廳看到甜品不錯的樣子,就決定吃這間了!焗鑊仔班戟心太軟(89元)這個心太軟還真的是第一次見到,覺得很特別,所以就決定試試了!最頂的是雲呢拿雪糕,雲呢拿味挺濃的,雪糕也很幼滑!然後是牛油曲奇,挺香脆的,牛油味也比較突出!最後的是班戟心太軟,原來就是用班戟皮包裹住流心朱古力,一切開班戟,朱古力就湧出來了,朱古力的量真的非常多,而這裡的朱古力是比較香甜的,如果是想吃濃度比較高的朱古力可能會有點失望,不過每個人的口味都不同,我覺得還可以,挺有特色的!鑄鐵鑊仔法式吐司(59元)(8元加配新鮮雲呢拿籽雪糕)見到這個期間限定就不能忍了,而且圖片超誘人,就馬上點了!而且我也加配了我最喜歡的雲呢拿雪糕!送到來的時候,還真的跟圖片是一模一樣的!超級厚切的吐司,預先浸泡在牛奶蛋液內,再拿到焗爐裡焗製,最後焗得外面焦脆,內裡濕潤,且充滿了牛奶和雞蛋的香味!再配上獨特香味的楓糖漿,為吐司增加了香甜的味道!而且還有雲呢拿雪糕,吃起來就是冰火交融的感覺! PS這個份量真的很大,建議2個人吃會更好!
焗鑊仔班戟心太軟(89元)
焗鑊仔班戟心太軟

鑄鐵鑊仔法式吐司(59元)(8元加配新鮮雲呢拿籽雪糕)
2021-01-12
2020-11-30 2719 views
旺角呢間cafe一直多好評,我已經bookmark好耐。我同朋友點了兩個set dinner,包左餐湯、主食同埋飲品,另外當然點了人氣嘅窩夫甜品。All day breakfast 諗唔到食咩好嘅話揀All day breakfast 就啱晒,因為好豐富。基本嘅茄汁焗豆、牛乳炒蛋、香腸、沙律、薯條都有齊,而且味道好唔係hea嘅。仲有我最鍾意煙三文魚、厚煎雞扒同埋楓糖窩夫。雞扒皮煎得脆卜卜,咬落去有油香同埋雞肉唔乾。窩夫好好味,外層少少趣,內裏是鬆軟棉密,好香蛋味,加上楓糖好好味。鮮茄羅勒大蝦海鮮意粉大蝦好爽口,仲有魷魚仔圈、八爪魚鬚同埋蜆肉。呢個醬汁係鮮蕃茄蓉,酸酸甜甜加上香草調味,好香濃醒胃,配意粉一流,好掛汁,配海鮮味道好夾,好味。朱古力布朗尼窩夫終於都到期待已久嘅窩夫,我哋係朱古力控,就揀左呢個由頭到尾都係朱古力味嘅。外層微脆內裏鬆軟嘅窩夫好香朱古力同埋蛋味,加上綿密濕潤嘅brownie特濃朱古力香同埋有好多脆脆合桃粒,配上冰凍雪糕一齊食,好正。雖然全部都朱古力味,但都唔會好甜,食多件都唔膩。

All day breakfast

鮮茄羅勒大蝦海鮮意粉

朱古力布朗尼窩夫
2021-05-05 0 views
燒排骨格仔餅早餐,燒排骨是烚熟再放入焗爐查啲汁上面,肉質鞋,冇味道,。熱狗,稍為好啲,下午茶來講算係抵食,配凍Mocha 唔好飲,太濃朱古力味。試過就算啦,應該冇下次…喺OpenRice看見有好多好評,所以去試吓,唔知係咪因為廚師下午休息,抑或係換咗廚師,所以食物質素不能保持,飲品方面亦都不是太理想,希望可以改進一下。叫咗一個午餐和一個下午茶全張單$150連加一。知道現在經營困難,都希望店舖可以改善一下,將來更加多人幫襯,加油。
試過就算啦,應該冇下次…
$75 (Tea)
2021-04-30 0 views
環境幾chill 位置闊落,似去左外國cafe既感覺。👉奥斯芝士牛肉漢堡 $83漢堡整體黎講食落口,口感豐富既,蘑菇唔會太淋,漢堡肉有肉味不過煎得有少少過火乾左d,但成個食落去,因為有蕃茄所以都唔會覺得個包太乾。另外個配菜沙律係新鮮唔會太乾,薯條不過不失。👉菠菜蟹肉意粉 $68菠菜蟹肉配搭新鮮,蟹肉份量略嫌唔夠,意粉軟硬適中,唔會太林唔會太硬,個sauce幾creamy。蘑菇湯嘅重蘑菇味,但有少少一舊舊粉。
環境幾chill 位置闊落,似去左外國cafe既感覺。

👉奥斯芝士牛肉漢堡 $83

。另外個配菜沙律係新鮮唔會太乾,薯條不過不失。

👉菠菜蟹肉意粉 $68

蘑菇湯嘅重蘑菇味,但有少少一舊舊粉。
Lunch
2021-04-28 0 views
早幾日喺旺角行完街,諗緊晚餐食咩好...行過見到 @ocio_kitchen ...諗起好多年前食過佢嘅甜品,睇吓keep唔keep到水準先~set dinner 有好多選擇...意粉、漢堡、鋸扒連龍蝦都有ocio 特選全日早餐 ($108) : 好豐富,包含咗甜點咸點,有雞扒有三文魚,個蛋整得好好食 😋🍵 宇治抹茶心太軟 ($69) : 甜品仍然好出色,個心太軟好香蛋味,唔會太甜太膩,一個人食完一份仍然覺得意猶未盡 😝

2021-04-27 0 views
下雨天食好西旺角煙廠街好多餐廳選擇,搵間cafe坐一坐,慢活食個晚餐!環境舒服,擺設精緻,燈光暗黃,兩個人帶點情調談談心🥰晚餐跟餐有餐湯和隨送的$33以下飲品。整體分數好高分!下雨心情有點鬱悶,食完好食物開心番晒!❤️.芝士牛肉漢堡配薯條 $118 😋😋😋😋😋個包本身好好食,又脆芝麻又香,牛肉好多汁,整體好出色!又好大份!薯條炸得外脆內軟,正。.美國12安士厚切有骨豬扒配意粉 $138 😋😋😋😋😋好食呀好食呀!豬扒好大塊,煎得岩岩好,肉質少少軟而有咬口,味道帶點香草黑椒粒味,意粉用蒜油炒香,夠味!👍🏻.@ocio_kitchen
下雨天食好西
旺角煙廠街好多餐廳選擇,搵間cafe坐一坐,慢活食個晚餐!
環境舒服,擺設精緻,燈光暗黃,兩個人帶點情調談談心🥰
芝士牛肉漢堡配薯條 $118 😋😋😋😋😋
美國12安士厚切有骨豬扒配意粉 $138 😋😋😋😋😋
@ocio_kitchen
2021-04-27
2021-04-25 18 views
今日放學同朋友去咗旺角煙廠街搵餐廳食晚飯 經過見到呢間 @ocio_kitchen 環境同裝修幾好 仲見到有好多好吸引嘅甜品 於是我地就入左去食 叫左一個牛肝菌煙肉忌廉手工意粉 南瓜湯 同埋台灣鳳梨窩夫首先上嘅係南瓜湯 個湯唔咸之餘仲要係豐富南瓜味 非常濃郁 仲有一絲絲嘅南瓜咬下 口感非常好之後想嘅係牛肝菌煙肉忌廉手工意粉 個汁都係偏向淡 但係味道好好 證明餐廳主張健康 天然路線 非常好 適合唔鐘意重口味嘅人食 手工意粉非常煙韌 配埋牛肝菌同煙肉簡直係perfect match最後上嘅當然係甜品啦 勁好打卡嘅台灣鳳梨窩夫加雪糕 就咁賣相已經贏晒 新鮮嘅鳳梨加上暖笠笠嘅窩夫同埋冰凍嘅雪糕 感覺就好似坐緊過山車咁🤣#旺角美食 #香港ig #hkig #hkfoodie #food4life #foodporn #foodlover #lovefood #igfoodie #foodmadness #craveforfood #hungry #eat #冬陰生活日記 #冬陰生活日記_旺角

餐廳不大,枱與枱之間超級近,所以可以清楚聽到格離檯交談,亦坐得好唔舒適,感覺好擠擁。我哋被安排坐咗去最入嘅位置,直接水平見到隔離嘅甜品凍櫃,個櫃感覺好陳舊,玻璃有啲積,而啲甜品望落去個樣好唔精神,即刻打消左諗住嗌甜品嘅念頭。餐湯味道略嫌太淡,表現一般。「鮮茄羅勒大蝦海鮮意粉🍝」$108首先賣相非常唔吸引,冇乜汁,成個意粉非常淡口味,好乾爽,大蝦係急凍既細蝦仁,海鮮少,意粉份量多,但係太淋無質感,食左幾啖唔想食,唔值呢口價🥲「香烤美國8oz安格斯牛翼板肉配薯條」寫住每日限量12份,叫價$158@晚餐食牛排🥩咁呢個價錢唔貴既,只不過上菜一切就知overcooked,香烤感是不存在的 , 牛味亦欠奉,算係我地近期食過比較差既牛排 😕薯條無溫度,留唔住感情和態度 😂唯一想讚下既係凍檸檬茶幾出色🤩不澀而且檸檬🍋清新微酸又生津。見同場都好多人叫窩夫果類甜品🧐只不過食完主食,無意慾叫甜品🥲
餐廳不大,枱與枱之間超級近,
所以可以清楚聽到格離檯交談,
亦坐得好唔舒適,感覺好擠擁。

我哋被安排坐咗去最入嘅位置,
直接水平見到隔離嘅甜品凍櫃,
個櫃感覺好陳舊,玻璃有啲積,
而啲甜品望落去個樣好唔精神,
即刻打消左諗住嗌甜品嘅念頭。

餐湯味道略嫌太淡,表現一般。

「鮮茄羅勒大蝦海鮮意粉🍝」$108
首先賣相非常唔吸引,冇乜汁,
成個意粉非常淡口味,好乾爽,
大蝦係急凍既細蝦仁,海鮮少,
意粉份量多,但係太淋無質感,
食左幾啖唔想食,唔值呢口價🥲

「香烤美國8oz安格斯牛翼板肉配薯條」
寫住每日限量12份,叫價$158@
晚餐食牛排🥩咁呢個價錢唔貴既,
只不過上菜一切就知overcooked,
香烤感是不存在的 , 牛味亦欠奉,
算係我地近期食過比較差既牛排 😕
薯條無溫度,留唔住感情和態度 😂

唯一想讚下既係凍檸檬茶幾出色🤩
不澀而且檸檬🍋清新微酸又生津。
見同場都好多人叫窩夫果類甜品🧐
只不過食完主食,無意慾叫甜品🥲

2021-02-27
2021-04-21 19 views
All day breakfast A classic meal with chicken and salmon, sausage, waffles and fries! A bit surprising as fries isn’t always in all day breakfasts but such deliciously crispy fries are always welcomed. I’d say the all day breakfast here is actually bigger compared to some as there’s 3 meats and 2 carbs. The waffles topped with maple syrup was a sweet and fulfilling end to a savoury breakfast. Seafood homemade fettuccine with lobster This is the first seafood pasta I’ve had with fish! Interesting
All day breakfast

This is the first seafood pasta I’ve had with fish! Interesting right? 🤣 In general I liked the texture of fettuccine which is thicker, broader and wider than other pastas. The fettuccine tasted good with the seafood mix and the sauce helped to make it smoother and less tough.

We ordered it through the dinner set meal so we got cream of corn soup and drinks too! I think if you aren’t a fan of desserts, the set meal is good but if you want to have dessert, ordering from alacarte might be an alternative to avoid being too full.
2021-04-20 26 views
OP訂座有折,於是就來煙廠街的Ocio晚餐,晚市套餐有十二款選擇,附餐湯和飲品,亦可另加錢配沙律、小食、特飲或蛋糕,價錢親民~點了一份龍蝦汁手工闊麵,龍蝦汁的香氣撲鼻。手工闊麵口感煙韌,收汁收得不錯。餡料有彈牙蝦肉,蜆肉和魷魚等等,鮮味十足 套餐附的是日餐湯是暖笠笠的粟米忌廉湯。飲品除了coffee or tea之外,也可選擇蘋果汁或橙汁加配了一份新鮮炸好的小食拼盤,份量蠻多的。有炸魚、薯條、春卷和雞塊,香口又惹味呢

2021-04-19 29 views
想食平民嘅西餐,Ocio係一個幾好嘅選擇!晚餐百幾蚊有交易,包括埋餐湯同飲品今日嘅餐湯係粟米湯,另外飲品我哋就叫咗凍咖啡主菜我哋就叫咗炭燒美國肉眼配薯條,有八安士重,都係$168!塊牛扒都好大塊,我哋揀咗七成熟,個牛扒都幾Juicy,肉味都幾香幾濃,整體來講性價比都幾高甜品就係栗子雪山熱香餅動L 既熱香餅軟綿綿,仲會有雲呢拿雪糕同埋栗子蓉,栗子蓉食咗好香嘅栗子味,唔係好假好甜嗰啲!另外仲會有焦糖醬,令到個甜味都幾有層次
想食平民嘅西餐,Ocio係一個幾好嘅選擇!
晚餐百幾蚊有交易,包括埋餐湯同飲品

今日嘅餐湯係粟米湯,另外飲品我哋就叫咗凍咖啡

甜品就係栗子雪山熱香餅

2021-04-19 25 views
好耐無食Ocio ,今次約埋朋友專程嚟到大快朵頤。Ocio 特選全日早餐有炒蛋、窩夫、番茄、煎雞胸肉、煙三文魚、腸仔、茄汁豆、沙律及薯條,每樣細細份放埋一齊,賣相好靚好吸引。炒蛋好鮮嫩,唔會炒到過熟。雞胸肉煎到金黃色,塊皮薄得嚟仲係脆。整體都做得唔錯。龍蝦汁海鮮手工闊麵每日限量得12份,今日居然食到。海鮮分別有蝦、蜆肉、魷魚等。手工麵條偏軟身,配埋濃郁既龍蝦汁都幾唔錯。蘑菇忌廉湯幾creamy,有層次得嚟又唔會太滯。
好耐無食Ocio ,今次約埋朋友專程嚟到大快朵頤。

龍蝦汁海鮮手工闊麵

蘑菇忌廉湯
幾creamy,有層次得嚟又唔會太滯。