2021-06-07 1471 views
身為甜魔,今日下午茶約左友人黎呢間Ocio食甜品實在令人勁期待。食過呢度既焗鑊仔班戟心太軟,鑊仔抹茶紅豆雪山熱香餅,鑊仔台灣鳳梨雪山熱香餅同朱古力榛子窩夫配燒棉花糖,實在令人回味!雖然呢度都有其他正餐野食,今次我哋都係主攻甜品,呢度甜品餐牌好吸引,有鑄鐵鑊仔法式吐司,雪山熱香餅,窩夫,鑊仔心太軟,鑊仔布朗尼,刨冰同好多期間限定。黑蜜紅豆刨冰配雲呢嗱雪糕 $59 另加一第一次試呢度嘅刨冰。見到真係嚇親,超大份,成座山咁,一定要開心share。刨冰夠碎,黑蜜唔過甜而紅豆份量好足夠,味道好夠味。而嗰個雲呢拿雪糕球超大,送刨冰都好好味。另外餐廳亦另上一細兜煉奶俾你自己加落中間少味啲嘅刨冰,同行友人試左表示好味。食完成碗刨冰成個人由心凍出黎,但係又唔過甜,真係叫刨冰好過嗌野飲。75%朱古力心太軟 $65 另加一一上枱就聞到好香嘅朱古力味,個朱古力蛋糕超流心,一切開就見到啲朱古力醬流哂出黎,而個皮嘅厚度係啱啱好。75%我完全唔覺苦。嗰雲呢拿雪糕球超大個,冰凍雪糕配熱朱古力蛋糕加流心醬,又冷又熱,又軟又硬,真係超正。伴碟有一小塊士多啤梨同忌廉,仲有香脆杏仁片。座位比起東港城就冇咁闊落架啦,係勝在地點

黑蜜紅豆刨冰配雲呢嗱雪糕 $59 另加一

黑蜜紅豆刨冰配雲呢嗱雪糕

75%朱古力心太軟 $65 另加一

75%朱古力心太軟

座位比起東港城就冇咁闊落架啦,係勝在地點就腳喺旺角。平日三點幾黎到都坐滿人咁滯,超旺。總括而言,今次兩份甜品都好味道,下次希望試其他款。
2021-06-07
$69 (Tea)
黑蜜紅豆刨冰配雲呢嗱雪糕
2021-05-18 1063 views
🍄休閒cafe🍔推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍响旺角巡視完玩具業務,想買個套車仔扭蛋香港仲未有,有點點失落~ 咁就唯有去食,開心食嘢,唔開心更加要食嘢!由登打士街行去廣華街有唔少食肆,有台式、越式、韓式、甜品、cafe、港式粉麵同茶仔都有!見到間位於煙廠街未試過嘅Ocio,西班牙文解作休閒,門口擺咗唔少menu介紹,可以睇吓有冇有興趣想試嘅,主要提供輕食同甜品!晚餐選擇都唔少,有all day breakfast 、漢堡包、手工意粉、意大利飯、沙律、豬肋骨同肉眼,奉送餐湯同飲品,仲可以追加甜品同小🍄牛肝箘煙肉忌廉手工意粉 (每日限量12份) HKD118✨限量加上手工製已經吸引人試,來到時新鮮熱辣,外觀不俗!忌廉汁濃稠度適中且入口香濃,牛肝菌同煙肉香煎且索哂啲汁,手工意粉煙靭帶蛋香,滿足!🍔奧斯芝士牛肉漢堡配薯條 HKD118✨漢堡外觀吸引,而且配料十足!牛堡有芝士、煙肉、牛肉漢堡、香煎厚蕃茄仲有沙律菜,食完沒有油膩感,伴碟嘅粗薯條脆卜卜,大推!🌽是日餐湯:粟米湯🧊飲品:凍檸檬茶 & 凍咖啡總結:-食物 ❤️❤️❤️❤️🤍環境 ❤️❤️❤️❤️🤍服務 ❤️❤️❤️❤️❤️.··餐廳:Ocio (煙廠街) (旺角)地址:旺
🍄休閒cafe🍔

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️❤️
餐廳:Ocio (煙廠街) (旺角)
地址:旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖
凍咖啡&凍檸檬茶
餐湯
2021-03-19 4074 views
👩🏻‍🤝‍👩🏼好朋友就要成日見㗎啦!工作雖然各有各忙,但係都逼到啲時間出嚟食個飯嘅!📌正苦開返晚市,熊妹呢個coffee shop之友-𡃁妹就決定去《Ocio》食返個西式晚餐感受下久違了嘅晚餐氣氛。✨📌餐廳環境就唔算好大,左右兩排四人枱,中間就係通道走廊,柔和燈光營造浪漫晚餐嘅氣氛。💞📌晚餐套餐都幾抵食,包是日餐湯、一款主食同埋咖啡或茶,價錢都係$98至$168再加一,全套晚餐套餐都算係咁啦。📌咖啡店飲品就梗係有沖調咖啡啦,仲有啲特色飲品🍸、沙冰🍹、梳打🥤等等,不過就要額外加$15。是日餐湯今日嘅餐湯係蕃茄濃湯,超級重蕃茄味🍅,食到淡淡蕃茄肉,暖暖地好開胃。Ocio 特選全日早餐,$98📌有𡃁妹嘅地方就即係有全日早餐嘅地方,諗都唔使諗。全日早餐真係包羅萬有,炒蛋、蕃茄、雞扒、煙三文魚、薯條、沙律菜、腸仔、茄汁豆、窩夫,樣樣齊,份量都多,咁嘅價錢都幾抵食喎。炒蛋🥚又蛋味,但唔算太香,中間都算滑,側邊就有啲實;蕃茄🍅表面有煎過,煎熱咗蕃茄汁咇出來;雞扒🐥好大一塊,雞肉好嫩滑,雞皮煎得好香;煙三文魚🐠味道正常,唔算太口一塊;薯條🍟粗身的,啖啖薯仔肉,點茄汁最一流;沙律菜🥗都幾新鮮,撈上少少沙

Ocio 特選全日早餐
Ocio 特選全日早餐,$98
📌有𡃁妹嘅地方就即係有全日早餐嘅地方,諗都唔使諗。

炒蛋🥚又蛋味,但唔算太香,中間都算滑,側邊就有啲實;蕃茄🍅表面有煎過,煎熱咗蕃茄汁咇出來;雞扒🐥好大一塊,雞肉好嫩滑,雞皮煎得好香;煙三文魚🐠味道正常,唔算太口一塊;薯條🍟粗身的,啖啖薯仔肉,點茄汁最一流;沙律菜🥗都幾新鮮,撈上少少沙律汁;腸仔🐷有兩條,咬落去無肉渣;茄汁豆🥫一細杯,就咁食都好好味;仲有好嘈嘅招牌窩夫🧇,放涼左表皮未算好脆,不過咬落去都幾淋身,重牛油味。

📌其實熊妹成日諗,咁大碟食物有乜可能一個女仔會食得晒?但𡃁妹又真係會食得晒。

美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條
美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條,$148
📌熊妹好耐未食過豬肋骨,呢個價錢都好似幾抵食喎!

美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條
一條豬肋骨🍖好長,起碼都知道切到有8至10件,不過就唔算好闊身。

豬肋骨嘅做法本身就係用水煲熟,再喺面頭搽啲BBQ醬烤焗佢。如果噀骨🦴可以噀到骨嘅精髓,不過焗得耐左啲,表面就乾身左啲,醬汁都未算好濃,肉質都未算係太淋,熊妹認為可以整得再好味啲嘅。

肋骨下面就鋪滿一堆粗薯條🍟,實食得飽啦。

📌成個晚餐套餐都好味又抵食,如果預早喺OpenRice網上面訂仲有八折優惠💰,真係抵到冇得再抵,熊妹絕對係會再嚟encore嘅。
2021-03-11
Ocio 特選全日早餐
呢日同朋友糾結緊食咩時喺Openrice掃掃下見到呢間,記得幾年前嚟食過佢嘅甜品覺得唔錯,但由於旺角餐廳選擇實在太多,所以總係唔會特別諗到要食佢。既然大家都冇特別諗法,所以決左再番去試下佢嘅晚飯 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️.漢堡扒熱香餅早餐 ($85)上菜時覺得賣相都幾吸引,而且算係豐富,有漢堡扒、三塊熱香餅、蕃茄、薯條、沙律、荷包蛋同茄汁豆。漢堡扒比相像中厚,佢係類似burger入面塊漢堡甘樣厚,而且做到幾juicy!薯條係粗嘅直身薯條,初初睇個樣時覺得好似會麻麻,點知竟然有驚喜,好脆同香口!🤤🤤 其他都唔錯,不過唯一敗筆就係熱香餅有啲凍 😐😐.軟殻蟹黑松露意大利飯 ($98)對於軟殻蟹同埋黑松露都冇乜抗體嘅我基本上一見到呢個已經等於揀好左 😂😂 嚟到已經聞到好香嘅黑松露香味,食落都有個味道唔會得個香字。不過個飯就硬左少少,軟殻蟹就唔係特別大舊同埋冇乜味 🤔🤔.唔係太肚餓嘅關係所以冇特別再叫甜品,總括嚟講呢度嘢食唔差,諗唔到食咩都可以返嚟再戰,不過就未出色到會間唔中浮現嚟腦海入面一定要返嚟再食🤨🤨
漢堡扒熱香餅早餐 ($85)
軟殻蟹黑松露意大利飯 ($98)

2021-07-16 0 views
煙廠街食長期超多人,最後在雲雲眾多食肆中揀左呢間Ocio,晚餐套餐都幾抵食,有是日餐湯🥣一款主食同埋咖啡或茶☕️仲可以加錢轉特飲🥤或追加沙律🥗甜品🍮小食拼盤🍤。我同朋友叫左兩個set dinner,再order 兩杯特飲🥤🥤。🥣是日嘅餐湯係粟米忌廉湯正常發揮🤣。🐮香煎紐西蘭8安士肉眼配薯條$168份量勁足🌟肉眼經過簡單的調味,配埋餐廳自家製醬汁,就已經好好味,肉味都幾香幾濃,整體來講性價比都幾高,薯條新鮮熱辣😚脆卜卜。🐷香煎美國保濕豬豬鞍配薯條$158每日限量供應12份,點都要叫嚟食🤪豬鞍大塊,份量多到嚇親人🤭,豬鞍煎到有微燶,外面有少少脆卜卜裏面又keep到juicy🤤肉味都夠香濃+$15轉特飲巨峰提子冰茶、+$15轉青蘋果冰茶

🥣是日嘅餐湯係粟米忌廉湯

香煎紐西蘭8安士肉眼配薯條
香煎美國保濕豬豬鞍配薯條
轉特飲巨峰提子冰茶、+$15轉青蘋果冰茶
2021-07-13 0 views
近年來愛上左食all day breakfast,周圍都係搵唔同嘅西餐廳試吓,今日去咗旺角煙廠街嘅Ocio。佢講位置近廣華醫院嗰邊,唔算係好旺嘅位置,如果唔熟呢一邊可能要用少少時間去搵。呢度嘅all day breakfast 勁大碟,所有嘢都大堆頭,一個女仔絕對係食唔晒!以$89嚟講算係非常抵食。唯獨是麵包種類冇得選擇就有少少失望,個人對於waffle冇乜特別喜好,不過算整得唔差,都鬆軟幾好食。薯條份量都係好多,喺出邊好少見到all day breakfast會有跟埋薯條,呢個創新嘅食法都唔錯,至少唔使額外再叫多一份薯條,好抵!薯條揸得趣口,唔會太多油味。雞扒又係好大件,對於食肉獸嘅男生來講,絕對滿足到你哋嘅需求,味道都唔錯,醃得夠味。

2021-07-10 50 views
🥚🥚🐷性價比西餐之選✨性價比:9/10🍳食物:8/10🌏環境:6/10🕺🏻服務:7/10💰是次消費:人均 $90 + 10%#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在旺角 🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe————————Ocio是一間「老字號」,在我們中學時期都已經食過,到現在依然屹立不倒,可知這間餐廳的受歡迎程度。最出名是他們的甜品、窩夫小吃,今日去懷念一下他們性價比高午餐。每個午餐包餐湯和一杯$33以下飲品,不過難得來到自然會加少少錢試他們的特飲。餐湯是香滑南瓜湯,正常。照燒汁牛柳粒意粉 ($63) Spaghetti with beef in teriyaki sauce牛柳粒想不到幾軟腍,水準幾高,照燒汁撈意粉,沒有多餘的汁但每條意粉都入味,煮得乾身爽利,硬度正常,有幾片青紅椒作蔬菜。份量正常,女生夠食,$63 是性價比幾高。BBQ 無骨燒春雞伴薯條 ($79) – 推薦*BBQ roasted spring chicken with fries這隻燒香雞真的很抵食,一大隻雞髀連雞胸肉,肉量十分多,還不用挑骨頭。雞皮燒到脆卜卜,好香口,雞肉亦很滑嫰,跟薯條是最好的配搭。薯條正常發揮,脆
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在旺角
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe
————————

餐湯是香滑南瓜湯,正常。

份量正常,女生夠食,$63 是性價比幾高。
照燒汁牛柳粒意粉

BBQ 無骨燒春雞伴薯條 ($79) – 推薦*
薯條正常發揮,脆炸,薯味重,可點茄汁式芥末醬。
完全不覺油膩,不過伴碟都有些沙律菜可以清清口腔。
BBQ 無骨燒春雞伴薯條

熱情果梳打 (+$15)
本來以為下錯單,因為只見幾塊桃肉,不過原來飲落是富熱情果味,桃肉是送贈的。

Oreo曲奇雲尼拿奶昔 (+$22)
Oreo真材實料,一直飲可以一直咬到oreo顆粒,我最喜歡oreo特飲中可以咬到的小顆粒,加上自然的奶滑。
Oreo曲奇雲尼拿奶昔

性價比那麼高,難怪吸引眾多學生,亦說明期待屹立不倒多年的原因,下次再來試甜品
改善:店內環境比較暗和擠逼,適合每人吃一個餐,太多就放不到了。

Ocio
🚦旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖
(旺角站 E2 出口, 步行約7分鐘)
分店:大圍積存街74-76號地下A舖
將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
🕰營業時間:12:00 – 23:30
2021-07-08
$90 (Lunch)
  • BBQ 無骨燒春雞伴薯條
2021-07-05 0 views
/ /旺角高質西餐廳😚呢間個名真係好特別😛成日經過今日終於食到啦!!食個主食之餘,仲可以食埋個甜品🍮Ocio beef burger with fries🍔 呢個漢堡真係超大份!好厚身嘅漢堡扒,咬落好juicy薯條熱辣辣,外脆內軟#薯條控 必食呀‼️Brownie Waffle 🧇 呢個甜品真係好推薦✨窩夫外脆內軟,即叫即整仲有一嚿brownie,仲食到杏仁粒添面層仲有朱古力漿🍫仲有一球朱古力雪糕同cream🍨好好食呀,口感好rich
/ /
旺角高質西餐廳😚
呢間個名真係好特別😛成日經過
今日終於食到啦!!
食個主食之餘,仲可以食埋個甜品🍮

Ocio beef burger with fries🍔

呢個漢堡真係超大份!
好厚身嘅漢堡扒,咬落好juicy
薯條熱辣辣,外脆內軟
#薯條控 必食呀‼️

Brownie Waffle 🧇

呢個甜品真係好推薦✨
窩夫外脆內軟,即叫即整
仲有一嚿brownie,仲食到杏仁粒添
面層仲有朱古力漿🍫
仲有一球朱古力雪糕同cream🍨
好好食呀,口感好rich
  • 奧斯芝士牛肉漢堡配薯條
天時暑熱 行街行到差D中暑🥵係我最需要降溫嘅時候見到Ocio呢間cafe門口餐牌有一幅大大張嘅刨冰相🍧此時此刻 張相已經完全攝入我腦海當中😍我立刻推門 量體溫 搵位坐低🤣餐廳除左甜品/刨冰🍨仲有多款輕食/意粉及飲品選擇🍹。玫瓏蜜瓜刨冰 (HK$59)我係為左食刨冰已黎 緊係要點啦😏本身諗住一人嗌一款口味但店員溫馨小提示同我講 刨冰份量較大 建議我先點一份🤣一上枱 真係太驚艷😵刨冰係超巨型😅心諗好彩多得店員提醒如果吾係叫左2份的話 實食吾哂🤐刨冰賣相極吸引🤩好多粒超甜嘅蜜瓜 仲有大大舊雲呢拿雪糕係刨冰頂部 加上鮮艷綠色嘅蜜瓜糖漿 一路食一路降溫 透心涼 超爽😎。食物:7/10價錢:6/10環境:7.5/10。Ocio (煙廠街)旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖。同地區請搜查 #aftersix旺角搵食。#aftersixfoodie#aftersix搵食#自煮生活#香港美食#hklife#hkigfoodie#foodie#aftersix廚房#打卡#hkfoodie#hkig #hkfood#hkfoodblogger#旺角搵食#旺角好去處#foodieofchennai #foodta
天時暑熱 行街行到差D中暑🥵係我最需要降溫嘅時候
見到Ocio呢間cafe門口餐牌有一幅大大張嘅刨冰相🍧
此時此刻 張相已經完全攝入我腦海當中😍
我立刻推門 量體溫 搵位坐低🤣
餐廳除左甜品/刨冰🍨仲有多款輕食/意粉及飲品選擇🍹

玫瓏蜜瓜刨冰 (HK$59)
我係為左食刨冰已黎 緊係要點啦😏本身諗住一人嗌一款口味
但店員溫馨小提示同我講 刨冰份量較大 建議我先點一份🤣
一上枱 真係太驚艷😵刨冰係超巨型😅心諗好彩多得店員提醒
如果吾係叫左2份的話 實食吾哂🤐
刨冰賣相極吸引🤩好多粒超甜嘅蜜瓜 仲有大大舊雲呢拿雪糕係

食物:7/10
價錢:6/10
環境:7.5/10

Ocio (煙廠街)
旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖

同地區請搜查 #aftersix旺角搵食

#aftersixfoodie#aftersix搵食#自煮生活#香港美食#hklife#hkigfoodie#foodie#aftersix廚房#打卡#hkfoodie#hkig #hkfood#hkfoodblogger#旺角搵食#旺角好去處#foodieofchennai #foodtalkindia #foodtalkchennai #indiansnack #walkwithindia #chennaifood #chennaifoodie #chennaidiaries #chennaifoodspots #hungrychennaifoodie

2021-06-23 47 views
當初睇中呢間餐廳嘅All Day breakfast,個人係超鍾意食嘅,但係呢之前食過一間質素越嚟越差,所以就開始物色一間新嘅Cafe。原本一開始唔係抱太大嘅期望,因為餐廳嘅環境都比較昏暗同埋比較迷你,諗住食物質素都唔會太好啦,我哋同行二人,兩個都諗住嗌All Day Breakfast,一個嗌左炸雞取另一個就帶咗軟殼蟹,當時係冇相睇㗎,都好驚中伏。點知分嘢食嚟到嘅時候真係好有驚喜,因為隻軟殼蟹竟然係原隻上,大大啖咬落去嘅時候啲汁係必晒出嚟,仲要係感受到果種燙口嘅feel,淨係個賣相都已經殺死人,令一款炸雞呢就冇咁突出,不過餐廳好貼心,將嗰個雞鎚拆咗少少骨,令你咬嘅時候都方便好多。非常推介來試食佢個All Day Breakfast🤪🤪🤪

• Ocio特選全日早餐
2021-06-22 59 views
次次經過呢間café,都見到好多人排隊;今次早到左旺角,見唔洗等位,即刻入去試一試。 美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條 $158份量雖然好大,兩個人食都已經食到好飽!但本人認為條豬肋有少少韌 奧斯魚蝦蟹拼盤 (炸魚、炸蝦、炸蟹肉薯餅) 跟餐+$59如果兩個人食,一個DINNER SET再加小食完全係明智之舉!小食嘅份量都唔少,炸物都香脆可口! 煙三文魚沙律 跟餐+$15沙津以油醋汁取代傳統嘅沙律醬,感覺更加健康!酸酸甜甜,更令人更加開胃! 是日餐湯今次嘅餐湯係粟米忌廉湯 凍奶茶 $33House Coffee 跟餐+$15飲品不過不失,正常發揮!

美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條 $158

奧斯魚蝦蟹拼盤 (炸魚、炸蝦、炸蟹肉薯餅) 跟餐+$59

煙三文魚沙律 跟餐+$15

今次嘅餐湯係粟米忌廉湯

凍奶茶 $33
House Coffee 跟餐+$15
飲品不過不失,正常發揮!
2021-06-16
Dinner
  • 是日餐湯
2021-06-20 101 views
因見到好多好評,而去試既。我地一入門口,店員妹妹企係廚房附近,求其手指指左個位比我地,其實我都唔知店員妹妹隻眼望緊邊度。跟住我比openrice 訂座佢睇,佢都無反應,結果當然係被缺席啦。裝修幾普通,環境逼夾狹窄餐牌黐立立,真係唔好講笑!摸完成手都係黐立立因為限一小時堂食,你都諗到食物質素係點吧,當然係煮好曬啦!加一服務費建議取消,因為無服務囉,從來無見到店員拎水壺問客加唔加水呢。期間只見到店員妹妹係水吧附近玩,開心上黎仲玩埋抱抱攬攬首先我朋友凍即磨咖啡,無即磨味,飲剩啦。下午茶餐既窩夫得半件,唔駛咁慳掛🤣雪榚普通,咁就收你6x元我就叫全日早餐成份野都不暖不凍不熱,可以令你即放入口進入胃道個種。湯,好似飲緊有味既杰水窩夫呢真係食唔到,硬到死。(好似係舖頭主打菜?)而杯oreo 奶昔,得個甜字嗱嗱聲食完轉場再坐過,記得呀,舖頭cash only每日都有新餐廳出現,不進步便會被淘汰想食老本都要keep 住水準啦
因見到好多好評,而去試既。

裝修幾普通,環境逼夾狹窄
餐牌黐立立,真係唔好講笑!摸完成手都係黐立立
因為限一小時堂食,你都諗到食物質素係點吧,當然係煮好曬啦!

首先我朋友凍即磨咖啡,無即磨味,飲剩啦。
下午茶餐既窩夫得半件,唔駛咁慳掛🤣
雪榚普通,咁就收你6x元

我就叫全日早餐

成份野都不暖不凍不熱,可以令你即放入口進入胃道個種。
湯,好似飲緊有味既杰水
窩夫呢真係食唔到,硬到死。(好似係舖頭主打菜?)
而杯oreo 奶昔,得個甜字

嗱嗱聲食完轉場再坐過,記得呀,舖頭cash only

每日都有新餐廳出現,不進步便會被淘汰
想食老本都要keep 住水準啦
2021-06-19
Tea
2021-06-18 88 views
我地入到去叫咗兩個dinner set。一個dinner set 有一個湯一個主菜一杯飲品。食物嚟講萛係高質素,除左味道賣相都好吸引之外,份量都好夠。而環境嚟講都非常舒適,因為燈光偏暗, 即使餐廳唔算太寬躺,但都好空間感,食物未到就同朋友傾得好投入。蘑菇忌廉湯味道好唔錯, 唔會太濃亦都唔會太淡,如果有個蒜蓉包嘅話口感會更佳。牛肝茵煙肉忌廉手工意粉意粉口感唔錯,食落比較彈牙,個汁同個牛肝茵煙肉亦都好夾。不過味道方面就普通少少唔算太有驚喜。 軟殻蟹黑松露意大利飯首先要讚一讚意大利飯個汁, 唔會太澀亦都唔會太稀,所以個飯食落去口感好好。 味道方面,黑松露嘅味唔萛太出,但係軟殻蟹就煮得好夠味, 一啖飯一啖軟殼蟹都食得好享受。凍奶茶/凍檸茶呢度嘅檸茶同奶茶都係用英式荼,同茶餐廳嘅唔同。而且提供糖漿同奶嘅份量都係自己控制,可以按自己需要決定落幾多。

蘑菇忌廉湯

牛肝茵煙肉忌廉手工意粉

軟殻蟹黑松露意大利飯

凍奶茶/凍檸茶

蘑菇忌廉湯(餐湯)
牛肝菌煙肉忌廉手工意粉
凍檸茶
2021-06-15
蘑菇忌廉湯(餐湯)
凍檸茶
2021-06-11 62 views
因今日同朋友頭先食過下午茶,都飽飽地,我地只系點咗一個套餐及單點一個主食開心sharing;同朋友都系海鮮控,所以點咗兩個都系以海鮮為主材料既主餐。龍蝦汁海鮮手工闊麵套餐 $128 (包是日餐湯及$33或以下飲品),大蝦厚肉兼脆口,啖啖肉,超有咬口,另外仲有蜆肉及墨魚仔,手工闊麵夠煙韌,配以龍蝦汁一齊食,好好食,同埋哩個套餐每日限量12份。黑松露忌廉海鮮意粉 $78,黑松露控必點,味道濃郁,同樣有大蝦及其他海鮮,再配以幾款菇類,意粉軟硬適中,又香又好食。今日嘅是日餐湯係粟米忌廉湯,清淡得黎又好濃粟米味,幾好飲。餐廳仲有多款甜品及雪糕可供選擇
同朋友都系海鮮控,所以點咗兩個都系以海鮮為主材料既主餐。
今日嘅是日餐湯係粟米忌廉湯,清淡得黎又好濃粟米味,幾好飲。
餐廳仲有多款甜品及雪糕可供選擇
2021-06-03 82 views
好耐冇同朋友出街食下飯,大家都想搵個中間點,所以就決定嚟旺角食個晚餐,傾吓計!見到餐牌,價錢都係介乎HK$108-HK$168,就決定同朋友每人叫一個set再加一款小食大家share!🍡原隻魷魚墨汁意大利飯 HK$138個餐一嚟到,面層鋪滿了木魚,差啲以為自己食緊章魚燒!而下層則放左成隻魷魚🦑,都真係幾大隻㗎 !墨魚汁飯粒硬硬地有嚼口,而墨魚則彈牙有咬口!🍡美國8oz肉眼配薯條 HK$168嚟到呢間餐廳,點可以唔叫八安士肉眼啊!最特別係每日限量發售12份咋!今次叫咗七成熟,肉眼經過簡單調味,配埋餐廳自家製醬汁,就已經好好味!薯條則炸到脆身,就算我同朋友掛住傾計都好,薯條都冇變到淋身!🍡奧斯水牛城雞鎚 (套餐+HK$39)好多水牛城雞翼嘅煮法都係運用了辣嘅醬汁,但今次佢係唯一一間我食落完全唔覺得辣!🤩同時食落都唔酸!雞鎚食落口啖啖肉,好快就食晒四隻!

🍡原隻魷魚墨汁意大利飯 HK$138

🍡美國8oz肉眼配薯條 HK$168

🍡奧斯水牛城雞鎚 (套餐+HK$39)