Restaurant: NOC Coffee Co. (新太陽廣場)
Offer: Cathay members can link a card to earn up to HKD4 = 2 miles via Card Linked Earn. T&C apply.
Terms & Details:
  • Members wishing to use Card Linked Earn must link eligible Visa and MasterCard credit and debit cards to their membership account.
  • Cathay members may earn Asia Miles with Card Linked Earn by paying for eligible purchases with Linked Payment Cards through Apple Pay, Google Pay and Samsung Pay. However, Cathay members will not be able to earn Asia Miles with Card Linked Earn with third party platforms such as Alipay, Wechat Pay and Paypal.
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1mile dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 10 working days after each eligible dining transaction. .
2024-01-28 1750 views
𝐍𝐎𝐂 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞最近去cafe人潮比以前少早少少去避免咗排隊平常食開都係toast或者bowl今次第一次食熱食因為天氣凍想食啲熱嘢本來無抱有太大期望估唔到又幾有驚喜喎~個risotto處理得唔錯,軟硬適中個牛肝菌菇最突出,煎得好香煮到唔似食緊菇,好勁😂意式雲吞都好正,但食到尾有啲滯大蝦彈牙但唔夠入味~不過個龍蝦汁真係好濃用嚟送麵包都好合適!。牛肝菌蘑菇意大利飯 $148。海鮮意式雲吞伴龍蝦汁 $148。Flat White $28(set price)📍NOC Coffee Co. 尖沙咀廣東道28號新太陽廣場DFS旗下T廣場高層地下02號舖
𝐍𝐎𝐂 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞

最近去cafe人潮比以前少
早少少去避免咗排隊
平常食開都係toast或者bowl
今次第一次食熱食
因為天氣凍想食啲熱嘢
本來無抱有太大期望
估唔到又幾有驚喜喎~

個risotto處理得唔錯,軟硬適中
個牛肝菌菇最突出,煎得好香
煮到唔似食緊菇,好勁😂

意式雲吞都好正,但食到尾有啲滯
大蝦彈牙但唔夠入味~
不過個龍蝦汁真係好濃
用嚟送麵包都好合適!

。牛肝菌蘑菇意大利飯 $148
。海鮮意式雲吞伴龍蝦汁 $148
。Flat White $28(set price)

📍NOC Coffee Co.
Flat  White
$160 (Lunch)
Flat  White
2023-10-29 1522 views
難得放假想搵間Cafe chill吓兼食得健康啲見到呢度嘅BEEF COBB BOWL幾吸引所以走嚟試吓一嚟到個沙律好靚仔有菜、無花果、南瓜、牛油果顏色好豐富食落亦都好fresh撈埋個水煮蛋好好食如果牛肉嘅調味再咸少少就更正😍之後仲試咗佢哋嘅蕃茄寬條意粉原本以為好普通點知食落個汁好creamy😋配埋香腸、蘑菇、火箭菜、蕃茄味道幾好意粉亦都幾彈牙有驚喜🥳最後仲嗌咗個熱嘅Flat White☕️咖啡味道偏甘香值得一讚嘅係佢哋嘅拉花拉得好靚而且佢哋嘅芝士蛋糕都好好食相當唔錯嘅一間Cafe👍🏻
難得放假
想搵間Cafe chill吓
兼食得健康啲
見到呢度嘅BEEF COBB BOWL幾吸引
所以走嚟試吓

一嚟到個沙律好靚仔
有菜、無花果、南瓜、牛油果
顏色好豐富
食落亦都好fresh
撈埋個水煮蛋好好食
如果牛肉嘅調味再咸少少就更正😍

之後仲試咗佢哋嘅蕃茄寬條意粉
原本以為好普通
點知食落個汁好creamy😋
配埋香腸、蘑菇、火箭菜、蕃茄
味道幾好

佢哋嘅拉花拉得好靚
而且佢哋嘅芝士蛋糕都好好食
相當唔錯嘅一間Cafe👍🏻
2023-10-17 1015 views
Healthy Eating 都可以好豐富😌🥗靚靚識食朋友分享💃🏻永遠無失手 豐富又好味之選好多人淨係知道佢啲咖啡好飲其實食物質素都好高👍🏻🥗BEEF COBB BOWL🥑🥗ALL DAY BREAKFAST🍳🌟有時食沙律真係幾Dry, 不過佢有齊晒我鍾意食嘅蔬果🤩無花果、南瓜、牛油果…加埋牛柳粒、水煮蛋…最重要係佢個自家製蜜糖香草醬🍯唔夠你仲可以另加配料(平日加$25就可配餐飲☕️)健康得來又有營養,最緊要都係好食!!!💖
Healthy Eating 都可以好豐富😌🥗

BEEF COBB BOWL🥑
ALL DAY BREAKFAST🍳
BEEF COBB BOWL🥑
ALL DAY BREAKFAST🍳
平時假日食Brunch黎到呢間純白風咖啡店都係一個好選擇🤍 大致上基本Item各間分店都水準穩定 😊唯獨係呢間係鬧市之中感覺無其他店咁Chill🌤️ 同樣地試過幾次Pastry都覺得水準一般可以唔洗試⭐️ Maltose Chicken Bowl 🍗烤雞配上面頭嘅麥芽糖好Crispy🍯 配上南瓜無花果等蔬菜既配搭好Fresh🎃⭐️ All Day Breakfast 🍱鍾意佢蔬菜嘅比例都幾多有牛油果 🥑蘆筍同蘑菇🍄 特別Potato Gratin既口感好Creamy🥔⭐️ Dirty ☕️今次覺得口感偏酸有點失水準🤎⭐️ Manuka Honey Ginger Fizz 🫚用上澳洲嘅Manuka 蜜糖🦘甜度好天然 加上薑味整體解渴得黎有層次💛⭐️ Fresh Fruit Almond Tart 🍰口感有啲奇妙口感比起蛋糕太硬但又唔似Tart🌝 整體杏仁味同水果唔夾
Maltose Chicken Bowl

Dirty
Manuka Honey Ginger Fizz
Fresh Fruit Almond Tart
2023-06-29 1809 views
香港的brunch遍地开花🪷但这一家NOC在香港开了十几间足以见得它有多成功以及🇭🇰都市丽人对它的认可·这份🥗『香煎牛肉能量碗』在🍠很火杂锦沙律菜🥬打底,搭配水煮蛋🥚、牛油果🥑、南瓜🎃、无花果、车厘茄🍅,健康又饱腹!〰️让我惊艳的是『意式番茄肠手工宽条面』本来没抱什么希望可真有被好吃到!😋宽条面裹满浓稠的番茄汁,口感很不错~〰️🫐『鲜莓果乳酪芭菲』乳酪没有想象中浓稠,跟谷物脆片和枫糖浆是不会错的搭配〰️🍰『原味巴斯克』质地比较绵软~不会过甜,是我爱的·这家还有很多饮品🍹、自制烘焙🥯……环境安静,点上一杯☕️就可以学习一下午~听说黄埔店很美很适合打卡哦·
香港的brunch遍地开花🪷
但这一家NOC在香港开了十几间[惊恐R]
足以见得它有多成功[鼓掌R]以及🇭🇰都市丽人对它的认可
这份🥗『香煎牛肉能量碗』在🍠很火

让我惊艳的是『意式番茄肠手工宽条面』[爆炸R]
本来没抱什么希望可真有被好吃到!😋
宽条面裹满浓稠的番茄汁,口感很不错~

〰️
🫐『鲜莓果乳酪芭菲』
乳酪没有想象中浓稠,跟谷物脆片和枫糖浆是不会错的搭配[拥抱R]

〰️
🍰『原味巴斯克』
质地比较绵软~不会过甜,是我爱的[耶R]

这家还有很多饮品🍹、自制烘焙🥯……
环境安静,点上一杯☕️就可以学习一下午~
听说黄埔店很美很适合打卡哦[太阳R]

2023-03-28 1812 views
中午時段,全場只有兩位侍應;嚴重人手不足。1:30左右度,前面還有一位客人排隊;其中一位侍應叫我們到Dine in Link排隊,等了10分鐘見到有兩台客人離坐,但並沒有安排入座。一問之下,侍應告知人手不足,暫時不能安排入座,我問還要等多久,侍應說不知道🙄,我問為什麼之前不說,他沒有回應便走開了。最終,前面排隊的客人也決定離開!趕客系列☝🏻
中午時段,全場只有兩位侍應;嚴重人手不足。
最終,前面排隊的客人也決定離開!
趕客系列☝🏻
2023-03-28
2023-03-14 1457 views
聽了几位同事讚NOC Coffee的食物質素高,說不止喝咖啡。今早放假有點時間,決定過來品嚐下。早上10:15,全埸已差不多爆滿,我有幸能坐最後一張桌子。叫了同事推介的all day breakfast, 但點單時系統故障,最後都要店員幫手。環境確是不錯,食物的價格比S..LIFE貴,不過,既然來到, 便叫了All Day Breakfast. 上菜後,我覺得食材和自己弄的沒有太大分別。(龍的,食材成本價格應該是5分1吧)牛油果不是最新鮮的,炒蛋的亦比較熟,唯一開心的是他有少少無花果,蘆筍給菇的配搭也不錯,而且我最喜愛的IKEA 蔬菜薯餅😆朱古力又還可以,不過性價比整體較低,我估下一趟不會再來了。

早上10:15,全埸已差不多爆滿,我有幸能坐最後一張桌子。

朱古力又還可以,不過性價比整體較低,我估下一趟不會再來了。
2023-01-24 1493 views
尋日叫左個all day $138 然後發現佢用類ikea急凍蔬菜餅比人。。。下次可以考慮自己去買尼焗,個性價比低到可憐,要收加一,然後水都要自己去斟,單要自己去埋。其實你個加一係做乜?唔該反醒下啦鋪頭,做咁多marketing,不如比少少心機係野食上面啦。。。咖啡正常,唔係難飲。位置好一般,唔係好坐唔係闊落,仲可以收到呢個價,完全唔知係原因,希望貴公司可以改進。利申138+野飲加1食完一般,不如去大家樂食40完。恭喜發財!

2023-01-23
$200 (Lunch)
2023-01-15 1263 views
隨著扶手電梯向上走進這個全銀白的極簡世界,食物為這個地方勾勒出七彩顏色。相較外面人來人往的廣東道,確是一個令人短暫放鬆的好地方。📌Mᴀʟᴛᴏse Cʜɪᴄᴋᴇɴ Bᴏᴡʟ $138朋友點了這道,邊吃邊熱切推薦來這裡必吃的一道菜。沒錯,一上菜就被這鮮艷的顏色引誘得口水直流🤤這些顏色包括:車厘茄、牛油果、無花果、南瓜、沙律菜以及我心目中的主角燒雞和水波蛋。📌Sᴇᴀʀᴇᴅ Sᴄᴀʟʟᴏᴘ Tᴀɢʟɪᴏʟɪɴɪ $148相較之下,這道菜就比較失「色」了。帶點蒜香的汁料是整個麵的主味,紅椒只點綴了一絲絲的辣味,相信重手些會有驚喜呢。不得不說是帶子令這道菜加分的。📌咖啡真的推薦有空就來開飲!

📌Mᴀʟᴛᴏse Cʜɪᴄᴋᴇɴ Bᴏᴡʟ $138

Seared  scallops   Tagliolini

📌咖啡真的推薦有空就來開飲!

Seared  scallops   Tagliolini
  • Seared  Scallops  Tagliolini
2023-01-13 850 views
NOC Coffee Co.☕️.🥗Grilled salmon, couscous, sourdough .💭Thoughts: A cozy bowl for the winter months~ Really enjoyed their coffee and sourdough. The salmon was a little overdone but oh well, I got a quiet coffee corner all to myself, what more am I to ask for🥰.😋Recommend? ✅ 👩🏻‍🍳Food rating: 3/5👩🏻‍⚖️Overall experience rating: 4/5
NOC Coffee Co.☕️
😋Recommend? ✅
👩🏻‍🍳Food rating: 3/5
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝My first NOC!✨足料燒雞沙律bowl🥑😍健康又滿足😋❞NOC開到周圍都係 我竟然宜家先第一次食😂又真係唔錯! 今次食燒雞salad bowl 會想回頭再食佢其他菜式✌🏻😚我去尖沙咀分店🍗𝐌𝐚𝐥𝐭𝐨𝐬𝐞 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤 𝐁𝐨𝐰𝐥 $138 (4.5/5)好大碗呢!🤩有嫩滑juicy既甜燒雞 配料仲有poached egg, 牛油果🥑, 南瓜🎃, 沙律菜🥗, 車厘茄🍅同埋無花果❤️所有配料都好好味! 健康又滿足🤤另下仲有2塊sourdough!🍞朋友食比較signature既beef cobb bowl分別在雞肉變牛肉! 牛肉都好食呢😋想回頭再食佢其他菜式 見有toast, pasta同yogurt bowl!✌🏻🤩꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍NOC Coffee Co. (尖沙咀)尖沙咀廣東道28號新太陽廣場DFS旗下香港T廣場高層地下02號舖
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍NOC Coffee Co. (尖沙咀)
Maltose  Chicken  Bowl
一貫佢哋全白調嘅簡約風格 空間感幾闊落 坐得幾舒適 都幾適合如果想嚟坐低飲杯嘢/做嘢都幾唔錯💪🏻-🐮Beef Cobb Bowl ($138)呢個算係你想食飯輕盈啲又唔會過分單調同唔夠飽嘅選擇🤣🤣燒牛肉嘅份量都足夠嘅 不過肉質冇我想像中咁好 帶點韌同埋少少乾 😗其他就係正常嘅沙律配料 個人都幾鍾意有南瓜粒粒🎃同埋無花果!個無花果都幾甜🥰味道正常發揮就係食物原本嗰隻味 因為都冇咩烹調方式可言😂😂同埋佢其實會配埋兩塊細細塊嘅sourdough 咁就唔驚唔夠飽🤭不過除咗個樣色彩繽紛幾靚之餘 其實整體性價比真係好低🌚仲要唔跟嘢飲 叫埋嘢飲接近200咁滯 太誇張喇🤣

🐮Beef Cobb Bowl ($138)

2022-12-19 347 views
行街行到攰 搵個地方high下tea先餐廳簡約風格 白雪雪設計🤍野食一上枱即刻有明顯對比突出野食同飲品嘅吸引力👀🥑牛油果多士 (牛油果蓉)超!級!多!牛油果🤤🤤🤤🤤牛油果熟成度啱啱好夠鮮甜 好滑好creamy佢有配一舊仔檸檬 隨意添加加少少檸檬汁又另一番風味本人覺得加咗感覺更好味💛💚☕White Coffee (熱)咖啡愛好者 每日都要飲咖啡淨係聞都已經好香🥰靚靚嘅拉花 非酸性咖啡 口感細滑 味道甘香冇苦澀味🍫單品朱古力 (熱 / 少甜)天氣涼涼地 要杯熱朱呀唔該~「單品」意指只以單一產地原材料製成未放到上枱已經聞到好濃朱古力味😍濃厚細滑 甜度剛好 唔太漏朱古力唔會漿住個口同渴喉👍🏻(以上食評 只屬個人意見)
行街行到攰 搵個地方high下tea先
餐廳簡約風格 白雪雪設計🤍
野食一上枱即刻有明顯對比
突出野食同飲品嘅吸引力👀

🥑牛油果多士 (牛油果蓉)
超!級!多!牛油果🤤🤤🤤🤤
牛油果熟成度啱啱好
夠鮮甜 好滑好creamy
佢有配一舊仔檸檬 隨意添加
加少少檸檬汁又另一番風味
本人覺得加咗感覺更好味💛💚

☕White Coffee (熱)
咖啡愛好者 每日都要飲咖啡
淨係聞都已經好香🥰
靚靚嘅拉花 非酸性咖啡
口感細滑 味道甘香冇苦澀味

🍫單品朱古力 (熱 / 少甜)
天氣涼涼地 要杯熱朱呀唔該~
「單品」意指只以單一產地原材料製成
未放到上枱已經聞到好濃朱古力味😍
濃厚細滑 甜度剛好 唔太漏
朱古力唔會漿住個口同渴喉👍🏻

(以上食評 只屬個人意見)

2022-11-22 529 views
尖沙咀行街,係免稅店扶手梯一上就係,好方便。環境簡潔舒適,店員有禮貌。中間有特色打卡位蟹肉藜麥沙律,健康又大碟,另外,只要加$25就有飲品。碟內底部充滿藜麥,十分健康。
尖沙咀行街,係免稅店扶手梯一上就係,好方便。
環境簡潔舒適,店員有禮貌。

中間有特色打卡位

蟹肉藜麥沙律,健康又大碟,
另外,只要加$25就有飲品。

蟹肉藜麥沙律

碟內底部充滿藜麥,十分健康。
2022-11-22
蟹肉藜麥沙律
2022-11-22 359 views
朋友知我鍾意食cheesecake 所以經過noc cafe外賣件basque cheesecake非常好味 可惜比較細件 如果大件多少少會開心啲🙃🙃🙃 值得再次選購👍🏻👍🏻👍🏻
非常好味 可惜比較細件 如果大件多少少會開心啲🙃🙃🙃
值得再次選購👍🏻👍🏻👍🏻