2025-07-23
來自日本鎌倉的人氣和風Cafe,主打一系列日式美食,如定食、壽喜燒、丼飯、拉麵、人氣芭菲等,高質之餘仲相當抵食,最喜歡可以點一個小食,然後可以用優惠價加配小食和飲品,真係性價比超高👍▪️吉列豬扒滑蛋丼 $ 118豬扒酥脆可口,肉質軟嫩Juicy,洋蔥滑蛋配合日本米飯,再加上特別醬汁,開胃美味,而且每份定食會奉上自家製嘅日本漬物和麵豉湯▪️照燒雞肉定食 $ 108雞肉份量不少,口感嫩滑配合照燒醬汁,送飯一流,喜歡這裏的珍珠米飯口感軟熟,而且盆菜仲有大量沙律菜▪️蕃茄胡麻沙律 + $ 20新鮮沙律菜和小蕃茄,配上香口惹味嘅麻醬,好味得越食越想食▪️炸牛肉薯餅 + $ 15套餐加配價真係超抵食,薯餅外層超香脆,一啲都唔油,薯蓉加埋牛肉碎超好味,滿滿日本風味▪️冰芒果西柚紅茶 + $ 20夠晒足料,有幾片大大塊的新鮮西柚和芒果肉,配上紅茶,清新好味▪️三文魚他他芝士脆片 $ 38 創意之作,芝士脆片係用新鮮芝士焗成,香口酥脆,配上三文魚籽和他他,鮮味滿溢▪️藍鰭吞拿魚赤身$ 68味道濃郁,帶有豐富的魚鮮味,口感紮實▪️鎌倉紅葉茶屋特製軟雪糕芭菲 $ 75絕不能錯過這裏的甜品,這個芭菲我選擇咗牛奶軟雪糕 ,材料
▪️吉列豬扒滑蛋丼 $ 118
▪️照燒雞肉定食 $ 108
▪️蕃茄胡麻沙律 + $ 20
新鮮沙律菜和小蕃茄,配上香口惹味嘅麻醬,好味得越食越想食
▪️炸牛肉薯餅 + $ 15
▪️冰芒果西柚紅茶 + $ 20
▪️三文魚他他芝士脆片 $ 38
▪️藍鰭吞拿魚赤身$ 68
味道濃郁,帶有豐富的魚鮮味,口感紮實
▪️鎌倉紅葉茶屋特製軟雪糕芭菲 $ 75
絕不能錯過這裏的甜品,這個芭菲我選擇咗牛奶軟雪糕 ,材料超豐富,有蛋糕、忌廉、蒟蒻、麻糬,雪糕等等,再自己淋上黑糖醬,夏日炎炎食,佢就最啱