Milksha又有新推出既全天然手作啦🎉今次係自家製法式手工草莓系列🍓有齊三款飲品:❇️法式草莓鮮奶❇️法式草莓綠茶拿鐵❇️草莓麻糬茶凍鮮奶新鮮呈現法式草莓風味,款款都好吸引‼️WEEKEND下就到旺角店大排長龍,見好多人都試呢款新出既自家製手作😆最後揀咗草莓麻糬茶凍鮮奶💡有齊法式草莓Coulis、米麻糬同埋綠茶凍,全部都係100%人手即場烹煮製作,好有誠意💝飲品以傳統法式烹煮草莓製作成果醬,所以飲落草莓味道會特別濃郁🌟米麻糬用糯米打成米漿再烹煮而成,食落米香十足,口感煙煙韌韌,好得意🤪最底仲有手工綠茶凍,特別選用茉香綠茶製作,淡淡茶香,清爽又帶點回甘😍
Milksha又有新推出既全天然手作啦🎉

今次係自家製法式手工草莓系列🍓

有齊三款飲品:
❇️法式草莓鮮奶
❇️法式草莓綠茶拿鐵
❇️草莓麻糬茶凍鮮奶
新鮮呈現法式草莓風味,款款都好吸引‼️

WEEKEND下就到旺角店大排長龍,
見好多人都試呢款新出既自家製手作😆

最後揀咗草莓麻糬茶凍鮮奶💡
有齊法式草莓Coulis、米麻糬同埋綠茶凍,
全部都係100%人手即場烹煮製作,好有誠意💝

飲品以傳統法式烹煮草莓製作成果醬,
所以飲落草莓味道會特別濃郁🌟

米麻糬用糯米打成米漿再烹煮而成,
食落米香十足,口感煙煙韌韌,好得意🤪

最底仲有手工綠茶凍,特別選用茉香綠茶製作,
淡淡茶香,清爽又帶點回甘😍

2022-04-30
Type of Meal
Tea
2022-04-28 130 views
環境:小清新茶飲店,門口招牌鍾意咗用咗綠草裝飾,另外鋪頭有大量 #姜濤 應援物,粉絲們一定開心特色:Milksha最新推出咗法式草莓系列☺️ 我就揀咗法式草莓鮮奶飲🍓🍼飲落草莓味新鮮唔死甜,原來係鮮奶混合咗用傳統法式方法烹煮新鮮草莓醬而成,飲落仲有粒粒草莓籽好有咬口🥰我仲加咗芋圓配料好QQ!另外法式草莓系列仲有法式草莓綠茶拿鐵同草莓麻糬茶凍鮮奶☺️後者加咗原創手工米麻糬🍚同手工綠茶凍🍃下次都要試☺️

另外法式草莓系列仲有法式草莓綠茶拿鐵同草莓麻糬茶凍鮮奶☺️
後者加咗原創手工米麻糬🍚同手工綠茶凍🍃下次都要試☺️
TakeAway
Milksha又有新搞作喇 每次出新野都要即刻去試試😈今次就推出草莓系列✨仲有三款手工製作嘅食材👩🏻‍🍳賣相當然冇相咁靚…店主喺我前面shake勻左佢地 冇晒啲漸變色🥲.📌草莓麻糬茶凍鮮奶 $41呢款冇得揀甜度 原本都驚會好甜 但佢反而冇平時買嗰啲士多啤梨奶咁甜😍甜度啱啱好 而且係用左傳統法式草莓Coulis 將士多啤梨香氣充分帶出 味道好濃酸酸甜甜 冇平時草莓精嘅假甜味🤤原創嘅手工米麻糬都好正 用糯米打成米漿再整成🍚每啖都充滿糯米香 口感仲超軟綿煙韌💕有啲似濕潤lim身啲嘅糯米糍外皮😎手工綠茶凍都好有驚喜 用左茉香綠茶整 帶淡淡清新花香味之餘 仲有回甘嘅茶香🍵完全係夏日清爽之選☀️推介💯

📌草莓麻糬茶凍鮮奶 $41
草莓麻糬茶凍鮮奶
法式草莓麻糬茶凍鮮奶 🍓🍼 ($41) 限定推廣期間follow ig page即減 $5✨攞上手見到隻少女粉紅色 已經心情大好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)-本人經常係手搖飲品店點草莓鮮奶 所以本身以為士多啤梨牛奶嚟嚟去去係嗰啲味 🤣 Milksha奶味濃哩啲不在話下啦 佢全線既鮮奶飲品都係好rich and creamy! 🫶🏻 而今次新產品既士多啤梨味仲要唔假 打得非常幼滑 仲食到有士多啤梨粒٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-麻糬口感好特別 真係第一次食到 軟軟綿綿 又有濃濃米香 正過食珍珠!! 係就係難啜啲 但畢竟麻糬本來就係咁煙韌 而且麻糬同珍珠形態都唔一樣〰️ 好難做到軟糯又易啜的〰️ 所以我已經好滿意💗💗-但我最最最鍾意係個茶jelly! 淡淡茶香 無甜味 好解膩 QQ彈彈 口感一流!💚-超級好飲 一定會推介朋友去飲! 多謝你地一直推陳出新💓💓💓 帶比香港人咁多高汁飲品!-飲完一杯好飽🤣 可以當一個tea set咁!

飲完一杯好飽🤣 可以當一個tea set咁!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$36 (Tea)
  • 法式草莓麻糬茶凍鮮奶
2022-04-03 142 views
珍珠伯爵紅茶拿鐵沒有負評的廢水店 一直想試吓 今日終於有機會了比較少見的伯爵茶底二話不說就選了由於今日天氣太凍 叫咗溫所以黎都見唔到透明珍珠😝味道方面伯爵茶偏淡 奶味較重 由於揀了一分糖 真的不甜 十分岩我口味 下次有機會要試埋芝芝系列
珍珠伯爵紅茶拿鐵

真的不甜 十分岩我口味

下次有機會要試埋芝芝系列
2022-04-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2022-03-01 200 views
呢一間廢水真係非常值得介紹💛因為呢一間嘅廢水基本上所有都唔會伏每一個種類都有佢值得介紹嘅嘢飲!所以今次介紹水果沙冰同埋芋頭類嘅嘢飲兩款都非常出色 特別係佢哋嘅芋頭鮮奶🍼真心世一🤤•🧋多芒芝芝 (微糖) 📊7.5/10芝士奶蓋係厚實類 芝士味唔算勁重但係佢哋用嘅奶去打呢個奶蓋 的確飲得出用咗唔少功夫各方面都平衡得幾好芒果沙冰飲得出佢係實實在在用芒果打出泥係一啲假嘅味都冇!! 仲食到唔少果肉 jengggg夏天飲呢一杯一定超級爽😋🧋大甲芋頭鮮奶(熱)(甜度固定) 📊8.5/10佢哋嘅芋頭味真係超級濃郁 同時仲要好有口感 食到中間有一粒粒嘅芋頭對比起好多間嘅芋頭鮮奶 佢哋真係我飲過最濃味而且又最好飲嗰一間😋應該佢哋係用明治牛奶 所以超級順滑 濃味另外雖然佢哋係甜度固定 但飲落係非常適合小編嘅口味Overall 🔥8/10會唔會再去: 瘋狂去支持💛去完再去!!#faiseuilife廢水#faiseuilife旺角#faiseuilife #廢水生活 #廢水人生 #廢水 #hkfoodie #香港美食 #hkfood #香港好去處#香港打卡 #珍珠奶茶#手搖飲料 #foodiehk #食評#f
呢一間廢水真係非常值得介紹💛
因為呢一間嘅廢水基本上所有都唔會伏
每一個種類都有佢值得介紹嘅嘢飲!
所以今次介紹水果沙冰同埋芋頭類嘅嘢飲

應該佢哋係用明治牛奶 所以超級順滑 濃味
另外雖然佢哋係甜度固定 但飲落係非常適合小編嘅口味
大甲芋頭鮮奶

Overall 🔥8/10
會唔會再去: 瘋狂去支持💛去完再去!!
#faiseuilife廢水
#faiseuilife旺角

#faiseuilife #廢水生活 #廢水人生 #廢水 #hkfoodie #香港美食 #hkfood #香港好去處#香港打卡 #珍珠奶茶#手搖飲料 #foodiehk #食評#foodie香港 #bubbletea #香港加油 #食好西 #試食 #foodpics #試伏器 #foodporn #faiseuilifecafe #foodinstagram #旺角美食 #foodie #milksha
2022-02-28
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)
多芒芝芝
大甲芋頭鮮奶
2022-02-04 161 views
迷客夏有幾出名唔洗多講🤩周圍都有分店,總有一間係左緊咁。一直以來我喺呢飲佢嘅芋泥芋圓鮮奶。另外見佢而家新推出左珍珠燕麥奶茶🥤其實都好想試吓,不過我都係鍾意飲芋粉芋圓多啲。芋圓4.2 配仙草,芋泥($39)芋圓超級煙韌Q彈同好夠味,而芋泥就好綿同滑,但呢個就無一粒粒嘅口感,我就鍾意有一粒粒口感可以咬下😂仙草好好味,我成日都覺得食仙草可以清熱氣,所以都幾鍾意食🤣推薦?🟡🟡🟡🟡⚪️如果附近冇乜嘢選擇,而且有迷客夏,都可以飲,因為一定唔會難飲😆

芋圓4.2 配仙草,芋泥($39)

2022-01-25 123 views
私心講係我最常飲嘅一間廢水!!佢無論係果茶 純茶 奶茶各個系列都係above average!!!就算揀啲冷門啲嘅嘢飲都唔會唔好飲🤓今次介紹住我最鍾意佢嘅兩款果茶先🧋柳丁青茶 (微冰 一分糖) 📊7.5/10台灣叫橙做柳丁 而青茶亦都係烏龍茶嘅一種佢嘅橙汁底明顯係鮮榨同fresh嘅 絕對唔會飲到嗰啲死甜假甜 match埋個幾厚既茶底 非常解膩如果要叫以杯嘢飲一定要一分糖 微冰!!因為太甜真係會搶咗個茶味🧋香柚綠茶 (微冰 一分糖) 📊8/10佢嘅鮮榨西柚汁同綠茶真係match到不得了飲落係會食到少少西柚肉 茶底都係偏濃 balance得好好都一樣叫呢杯一定要1分糖 微冰!!!🧊Overall 🔥8/10會唔會再去: 日日去!!! (如果唔會有糖尿病既話)
私心講係我最常飲嘅一間廢水!!
就算揀啲冷門啲嘅嘢飲都唔會唔好飲🤓
今次介紹住我最鍾意佢嘅兩款果茶先

🧋柳丁青茶 (微冰 一分糖) 📊7.5/10
台灣叫橙做柳丁 而青茶亦都係烏龍茶嘅一種
如果要叫以杯嘢飲一定要一分糖 微冰!!
因為太甜真係會搶咗個茶味

🧋香柚綠茶 (微冰 一分糖) 📊8/10
佢嘅鮮榨西柚汁同綠茶真係match到不得了
飲落係會食到少少西柚肉 茶底都係偏濃 balance得好好
都一樣叫呢杯一定要1分糖 微冰!!!🧊
Overall 🔥8/10
會唔會再去: 日日去!!! (如果唔會有糖尿病既話)
2022-01-15 119 views
係旺角迷客夏買左杯芋頭鮮奶 但成件事既體驗都好差😡😡1. 漏單‼️因為好多人買 明白需要時間去製作飲品但後我8個號碼既人都有野飲我仲未有?😓😓😓2. 個膠seal得好差‼️等到拎到野飲就放入個袋度就走點知個膠自己開左口 倒到我成個袋都係奶連外套褲 都無一幸免😭3. 員工處理手法‼️拎返個袋返去 講左個情況係點員工用個膠袋比我放返袋 但個膠袋出面都有好多奶漬杯野飲 少左一截 我諗就咁重新seal就比返我?🥵🥵🥵總括黎講 就係用$38買左一肚氣 同 得返7成既飲品?真係唔敢再幫襯🤯
係旺角迷客夏買左杯芋頭鮮奶 但成件事既體驗都好差😡😡

員工用個膠袋比我放返袋
但個膠袋出面都有好多奶漬
杯野飲 少左一截 我諗就咁重新seal就比返我?🥵🥵🥵

總括黎講
就係用$38買左一肚氣 同 得返7成既飲品?
真係唔敢再幫襯🤯
近幾年好多植物奶嘅特飲,Milksha最新推出左燕麥奶茶,朋友平時唔飲牛奶都可以飲😆仲可以揀唔同茶底添呀~🔸伯爵&烏龍- 燕麥珍珠奶茶(HK$34)伯爵同烏龍嘅味道都淡淡的,燕麥奶嘅香味更突出😁飲落唔會太厚身,無咁甜膩,珍珠都好大粒又彈牙🙌🏻

🔸伯爵&烏龍- 燕麥珍珠奶茶(HK$34)
見到 @milkshahk 新出嘅燕麥奶奶茶🥰啱曬我呢啲唔鐘意奶味嘅人😗即刻去試下😋燕麥奶神還原珍珠鮮奶茶嘅滋味🧋同鮮奶茶相似度接近100%👍🏻味道仲有啲似燕麥奶嘅順滑口感💕
見到 @milkshahk 新出嘅燕麥奶奶茶🥰
啱曬我呢啲唔鐘意奶味嘅人😗即刻去試下😋
燕麥奶神還原珍珠鮮奶茶嘅滋味🧋
同鮮奶茶相似度接近100%👍🏻
味道仲有啲似燕麥奶嘅順滑口感💕
2022-01-04 90 views
乳糖不耐症的朋友身體無辦法消化乳糖一飲就會出現腹瀉情況。一直唔敢飲珍珠奶茶,宜家珍珠奶茶🧋可以飲得健康啲啦!迷客夏 #Milksha 燕麥奶奶茶神還原珍珠鮮奶茶的滋味,珍珠燕麥奶茶有3款茶底選擇👉🏻伯爵紅茶👉🏻茉莉綠茶👉🏻高峰烏龍❤️伯爵紅茶茶味濃郁❤️高峰烏龍茶入口清新配上燕麥奶一樣係好好飲,飲落同鮮奶茶相似度接近100%!唔飲得鮮奶的朋友仔以後就可以飲到珍珠奶茶🧋啦!唔怕一飲就腹瀉
乳糖不耐症的朋友身體無辦法消化乳糖
一飲就會出現腹瀉情況。
一直唔敢飲珍珠奶茶,宜家
珍珠奶茶🧋可以飲得健康啲啦!

珍珠燕麥奶茶有3款茶底選擇
👉🏻伯爵紅茶
👉🏻茉莉綠茶
👉🏻高峰烏龍

❤️伯爵紅茶茶味濃郁
❤️高峰烏龍茶入口清新
配上燕麥奶一樣係好好飲,飲落同鮮奶茶相似度接近100%!
唔飲得鮮奶的朋友仔以後就可以飲到珍珠奶茶🧋啦!
唔怕一飲就腹瀉
2022-01-04 74 views
之前睇到網上介紹,再見到原來旺角開咗分店,一收工立即買咗杯試試。大家都應該有睇雪姨介紹所有珍珠已經售罄,只能試芋圓。Milksha嘅茶有陣香料味,芋圓就很軟冇乜咬口,唔算好驚喜只覺少少貴

大家都應該有睇雪姨介紹所有珍珠已經售罄,只能試芋圓。

紅茶拿鐵
紅茶拿鐵
好飲嘅bubble tea係必須的😉最近超喜歡手搖店,一口氣買了2款人氣飲品🤩#小胖遊旺角🐠————————————————🔹王牌大甲芋頭鮮奶 $33唔知有無人同🦈一樣淨係中意芋頭味,但唔中意食芋頭質感😂但想講呢個芋泥真的真的超軟綿又滑💜配埋鮮奶🥛絕對係高質🥰而且都好足料!甜度來自芋泥,所以無得揀甜度,雖然好飲不過少少偏甜,同埋係飲完會飽飽地😌.🔹伯爵紅茶拿鐵 $27 其實就係鮮奶茶,因為🐠不愛珍珠所以沒有點真的有濃郁Earl Grey茶味,淡淡的佛手柑香,同奶味平衡,十分建議大家點一分糖微冰,味道剛剛好🙆🏻超級好飲!試過飲無糖就真係寡啲🤏不過就健康啲,當然加糖一定好飲少少😮‍💨—————————————————🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌖🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌑🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌖🌑🌑🥰舒適度:🌕🌕🌗🌑🌑👅再食指數:🌕🌕🌕🌕🌗.♟Overall♟最推薦伯爵紅茶拿鐵😆超級好飲!聽講珍珠都好食😋真心覺得絕對值得買下😌私心覺得最好飲!
好飲嘅bubble tea係必須的😉
最近超喜歡手搖店,一口氣買了2款人氣飲品🤩
#小胖遊旺角🐠
————————————————
🔹王牌大甲芋頭鮮奶 $33
配埋鮮奶🥛絕對係高質🥰而且都好足料!
王牌大甲芋頭鮮奶

🔹伯爵紅茶拿鐵 $27
其實就係鮮奶茶,因為🐠不愛珍珠所以沒有點
試過飲無糖就真係寡啲🤏
不過就健康啲,當然加糖一定好飲少少😮‍💨
伯爵紅茶拿鐵

—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌖
🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌕🌑
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌖🌑🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌗🌑🌑
👅再食指數:🌕🌕🌕🌕🌗
♟Overall♟
最推薦伯爵紅茶拿鐵😆超級好飲!
聽講珍珠都好食😋
真心覺得絕對值得買下😌私心覺得最好飲!
王牌大甲芋頭鮮奶
伯爵紅茶拿鐵
  • 大甲芋頭鮮奶
2021-12-28 75 views
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽伯爵茶珍珠鮮奶茶綠茶珍珠鮮奶茶🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🔼第一次飲由燕麥奶沖出嚟嘅鮮奶茶,估唔到飲落同真嘅鮮奶茶又幾似🔼叫咗兩杯飲,一杯伯爵茶茶底,一杯綠茶底🔼伯爵茶個款溫和清爽, 帶獨有佛手柑香氣🔼綠茶係茉莉綠茶,有茉莉清香同埋綠茶嘅回甘口感🔼兩款茶奶比例唔錯,唔會互相搶走大家嘅風味😆白玉珍珠好Q彈,粒粒咬口
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
伯爵茶珍珠鮮奶茶
綠茶珍珠鮮奶茶
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

🔼叫咗兩杯飲,一杯伯爵茶茶底,一杯綠茶底

🔼伯爵茶個款溫和清爽, 帶獨有佛手柑香氣

🔼綠茶係茉莉綠茶,有茉莉清香同埋綠茶嘅回甘口感