2005-09-02 795 views
尋日放工有d肚餓,又想食d甜野唔想食包,咁就叫左個朱古力蛋糕食.凡係朱古力我都會唔理好醜照擺入口既人黎,但係今次終於都食到難食既朱古力味.首先搵叉吉開時,巳經勁實,點知擺入口,好難食,無朱古力味不特止,仲要係食落好似擺左好耐既muffin咁,好難食.搞到有d唔敢再諗佢地其他既蛋糕.
搞到有d唔敢再諗佢地其他既蛋糕.
2005-08-30 344 views
星期六行街shopping腳仔有點酸軟,大伙兒一致通過到food court找點東西醫肚,左揀右揀,我最終決定幫襯麥當勞的芝士蛋糕,一買就是三件,分別有芒果芝士,朱古力及栗子蛋糕,甜品是我的最愛,當然要一馬當先為大家試味,先試芒果味....okay,芒果幾甜但芝士味不夠濃,接著試栗子味....okay,栗子蓉幾香但甜了點,最後試朱古力味....都是okay,但朱古力太甜太漏,可能面層的朱古力太厚吧.報告結果,三款蛋糕順利通過測試!

報告結果,三款蛋糕順利通過測試!
2005-07-11 164 views
今日試過佢0既芒果新地,$5.5,味道都唔錯~芒果醬唔會太酸,又唔會太甜,雪糕又香雲尼拿味,兩者加埋又几夾~夏天食就加更開胃醒神呢~
今日試過佢0既芒果新地,$5.5,味道都唔錯~

2005-06-29 33 views
一杯熱情果特飲,9蚊杯,飲完我只覺得好甜同好飽...熱情果0既醬好甜,冇咩熱情果味,好重香精味,唔係難飲,但唔似飲緊果味的東西.雪糕份量自似唔多,但其實食完雪糕再飲埋杯汽水係極飽...我建議可以整細杯杯飲品,價錢調低d,咁樣女士們一定會更受落~
一杯熱情果特飲,9蚊杯,飲完我只覺得好甜同好飽...

2005-06-20 88 views
近期試了佢個雞扖早餐同埋個芒果筒,雞扖超難食,又硬又凍,完全冇雞味,食一啖就吃不下了;至於個芒果筒雖然不致於難食,但是佢個芒果皮完全唔得,没有芒果味,隻味係超假的。試新野前真的要上來看看先,如果唔係....盞難為自己
2005-06-10 17 views
今日試佢個芒果脆筒, 睇外表好有期望,食落...個脆筒奶黃色0既外皮真的好吸引,有d似鳳仙色.第一啖咬落去,係好脆,但勁甜囉...甜得好緊要,d雪糕本身都甜, 再加呢個脆皮真的甜得不能吃下去...最後,我係咬走哂d芒果脆皮先食得完個甜筒,試一次就夠...
今日試佢個芒果脆筒, 睇外表好有期望,食落...

最後,我係咬走哂d芒果脆皮先食得完個甜筒,試一次就夠...
2005-05-31 193 views
次次都係飲士多啤梨, 今次試下雲呢拿,雲呢拿味唔夠濃, 比起士多啤梨味好似冇咁好,飲到好多幼冰粒, 扣分, 不過都ok gei!
飲到好多幼冰粒, 扣分, 不過都ok gei!
2005-05-04 11 views
果日買烤餅送麥樂雞, 嗌左個牛肉烤餅, d料好似少左d.不過味道仍然唔錯, 菜仍到脆到「索索」聲.麥樂雞可能不停整, 仍然仲有少少熱, 個皮脆脆地.不過冇哂點jack既醬lu, 冇所謂啦, 點番甜酸仍然好食.另外, 有次食早餐食佢個魚柳包餐.好似間間麥當勞做依個包既水準都唔穩,可能始終都係炸物啦, 擺耐左就唔好食.但新鮮整起就食過翻尋味.老實講, 依家唔係有咩優惠都唔會幫襯.貴得黎又唔健康, 久唔久過下口癮就得
果日買烤餅送麥樂雞, 嗌左個牛肉烤餅, d料好似少左d.
不過味道仍然唔錯, 菜仍到脆到「索索」聲.
麥樂雞可能不停整, 仍然仲有少少熱, 個皮脆脆地.

另外, 有次食早餐食佢個魚柳包餐.
好似間間麥當勞做依個包既水準都唔穩,
可能始終都係炸物啦, 擺耐左就唔好食.
但新鮮整起就食過翻尋味.

老實講, 依家唔係有咩優惠都唔會幫襯.
貴得黎又唔健康, 久唔久過下口癮就得
2005-04-04 23 views
試左其中兩隻味:新加坡蜜糖芥末+malay satay前者蜜糖呼唔重...之前expect甜甜地點知sour多d...係食食下先覺有d蜜糖。malay satay:濃味d但又唔太似satay...唔識形容由於同時食兩隻sauce...honey mustard被蓋食完malay satay都幾口渴um...值得一讚係佢好清楚show晒singredients出黎客明知唔多健康,都去食...應該no complaint~!!!but可惡的是佢d野好貴今次buy一盒6件+一盒4件4件only$4因為係跟餐6件就要成$11.5<--------唔抵
試左其中兩隻味:新加坡蜜糖芥末+malay satay
前者蜜糖呼唔重...之前expect甜甜地
點知sour多d...係食食下先覺有d蜜糖。

malay satay:濃味d
但又唔太似satay...唔識形容
食完malay satay都幾口渴

but可惡的是佢d野好貴
今次buy一盒6件+一盒4件
4件only$4因為係跟餐
6件就要成$11.5<--------唔抵
2005-03-29 9 views
行到攰,想食McCafe,好彩哩間係啫。mocha好味,而且都幾大杯,同廣告一模一樣有個M字係度,見到都想飲,鮮奶濃咖啡就麻麻地。吞拿魚酥餅好好味;熱情果做芝士餅,本人覺得好有創意,都ok,不過好酸;橙香芝士蛋糕,食唔到芝士味,不過都好好味。麥記一向服務都唔錯,哩間都唔例外,酥餅會幫我焗番熱,咖啡會攞到我手。而且McCafe0既咖啡絕對拍得住Starbucks同Pacific,價錢平又大杯又好味,啲cake仲好味好多,係以後食tea0既最好地方
行到攰,想食McCafe,好彩哩間係啫。

2005-01-30 15 views
今晚第一次試佢地0既薯仔田園沙律,20蚊,睇落几靚同大份,比起其他西式快餐,佢賣20蚊都算ok合理.薯仔沙律有2大球,入面都有好多料,沙律醬落得唔算多,都ok好食,食完覺得都好飽...放底0既生菜粟米都算多,而且新鮮,紅色0既豆豆都ok好食,我唔鐘意食豆都食得7788.汁方面,我要凱撒汁,酸酸地,聞落唔得,似嘔味,但食落口,同d生菜蘿蔔絲味都几夾~我覺得佢呢款沙律都算ok,下次會我試埋其餘2款呢~

我覺得佢呢款沙律都算ok,下次會我試埋其餘2款呢~
2005-01-14 11 views
晨咁早要到金鐘,辦完工作後,九時也未夠,打算吃埋早餐先返工。一心諗住食粥的我,找來找去也不見似樣一點的粥店,又想不到在金鐘廣場的food court 吃甚麼,於是便去麥當勞,買了一個熱香餅+熱朱古力。 呢間分店o既熱香餅係我食過咁多間最好食的,可能是因為佢即製,熱辣辣,好鬆軟,蛋香十足,蘸糖漿或塗果醬都十分美味啊~~~杯熱朱古力比其他分店較濃,唔知係咪因為咁,朱古力有點苦,一向不加棉花糖的我,都要加番半包糖才能繼續飲。
2005-01-04 14 views
老麥呢期個薯圈一d 都唔圈~ 仲""口...我都係鍾意Hardee's 的薯圈多d. 況且人地賣7蚊. 老麥賣成$9.5. 幾左d喎!
老麥呢期個薯圈一d 都唔圈~ 仲""口...
2004-11-16 12 views
雖然天氣已經轉凍, 但係好想食軟雪糕, 所以就竄出去Pacific Place McDonald食新地. 從來未試過食菠蘿新地, 今日心血來潮就黎試下.菠蘿topping味道有d似西餅店菠蘿撻上o既菠蘿, 有菠蘿碎粒, 酸酸地, 都幾開胃. 雖然味道都係好人工化, 總好過士多啤梨topping o既藥水味.
2004-11-09 22 views
有了廣告效應,跟上次比較,吃烤餅的人多了,坐在周圍的人都是吃烤餅,可能大家也吃厭了那些傳統的麥記食品了。今次試的是牛肉味,個人認為牛肉較雞好吃。