2008-09-28 13 views
看到美心這麼快就推出火鍋了,又忍不住來試一下。這次新推出的湯底主打的牛乳,我們就選了辣牛乳湯底配牛肉+豚肉,另配了草莓乳酸。辣牛乳湯底的牛乳味不算濃,反而辣味突出一點,如果就這樣喝會覺得有點辣,如果用來打邊爐就剛剛好。牛肉、豚肉各四片,牛肉切得很薄,口感不錯;豚肉就普通。另外就是墨魚滑、菜、烏冬等,份量都不多,兩個人吃一個就不夠飽了。草莓乳酸味道過甜,有點像瑞士糖的味道,哈哈。這次吃火鍋有點失望,也許下次不來這間了。

辣牛乳湯底
肉類份量少
草莓乳酸
2008-07-06 3 views
1/7/2008很久沒有來這分店。附近沒有適合的選擇,所以就在這裏外賣午餐。炸蝦雞塊扁烏冬。炸蝦兩件,很小型的,味道普通。而雞塊只有一件,一般水準。扁烏冬沒有甚麼口感,很滑,有點像河粉。湯底沒有甚麼味道,整體而言,失望得很。可能是不合我口味吧……
1/7/2008

可能是不合我口味吧……
扁烏冬
炸蝦雞塊
2008-04-26 6 views
6/4/2008還有兩張coupon,而家附近的另一間快餐店仍在裝修,就試試這裏吧。要了個早餐D(定係4?),望落好似好豐富咁,點知番到屋企一打開,又再一次ge失望了。除了雞蛋和飲品以外,其他東西ge份量都是另一家快餐店的一半,但係價錢跟人家的卻差不多。比人家少一半的蘿蔔糕,細了一半的雞扒,還有只有半碗的米粉。其實食物味道ok,但係份量不夠,心情也大打節扣……不禁問自己,我真的「好大食」嗎?
6/4/2008

不禁問自己,我真的「好大食」嗎?
2008-04-07 17 views
兩點幾,諗住食下午茶當做lunch。好耐無食過美心ge燒味,就試下啦。要了個燒鴨瀨粉,份量少得很。燒鴨少,瀨粉也少。對於我來說,實在唔夠食。味道還可以。但份量太少,感覺不值。還是到其他快餐店吃下午茶好。

2008-03-25 9 views
15/3/2008午餐實在想不到吃甚麼,拿著五張美心MX現金券,就試試這裏的午餐吧。$29.5點了一個海鮮喇沙湯米,帶回家吃。收銀員提醒會有點辣,很細心啊!試試一試,真的有點辣,但是椰汁味不夠香。配料方面,魚有幾塊,好像曾經「走油」,沒有腥味,很不錯。蝦只有一隻,但很鮮甜!^^ 另外配了兩隻香芽雞翼,覺得太乾了,感覺只像炸雞翼。這喇沙味道很不錯,但對我而言,份量實在不夠。$29.5,沒有飲品,份量也不夠吃,應該不會再試了。(不過會試試其他東西^^)
15/3/2008

$29.5點了一個海鮮喇沙湯米,帶回家吃。

收銀員提醒會有點辣,很細心啊!

2008-02-18 18 views
今晚嚟試個韓日兩食,人參雞湯套餐.人參雞湯有一大隻雞肶,四條參,三粒紅棗,大蔥,薏米.好入味,好濃,好好飲.配菜有大豆芽同泡菜.我要滑蛋雞扒,輝要咖哩豬扒.滑蛋雞扒好少蛋,雞扒唔.咖哩豬扒即吉烈,好脆口.
今晚嚟試個韓日兩食,人參雞湯套餐.
人參雞湯有一大隻雞肶,四條參,三粒紅棗,大蔥,薏米.
好入味,好濃,好好飲.
配菜有大豆芽同泡菜.
我要滑蛋雞扒,輝要咖哩豬扒.
滑蛋雞扒好少蛋,雞扒唔[鞋].咖哩豬扒即吉烈,好脆口.

2008-02-09 7 views
臨去車公廟前嚟醫肚先,冇咗個餐,唯有要碗仔翅拼咖哩魚蛋.咖哩魚蛋四粒,蘿蔔四舊,豬皮兩片.碗仔翅份量少,四羹就冇了,而且好水.
臨去車公廟前嚟醫肚先,冇咗個[三魚]餐,唯有要碗仔翅拼咖哩魚蛋.
咖哩魚蛋四粒,蘿蔔四舊,豬皮兩片.
碗仔翅份量少,四羹就冇了,而且好水.
因為親戚突然約我家吃晚飯,難得阿媽准許我可以不去,於是吃過晚飯才回家﹗但飽和狀態仍達九成九,今餐只是”陪吃”。朋友點了迷你火鴨盤菜,有幾件多肉火鴨﹑2大件豬手﹑腐竹﹑白蘿蔔﹑邵菜等,配白飯及中國茶,加多個菜也只是$39,確實抵吃啊﹗吃過丁點兒瓜菜,雖然汁的顏色超深色,不過味道沒預期的濃味(未至於沒味…),整體上也不錯的。

2008-01-08 10 views
很少來這店,因為過往在此有點不愉快的經歷。今次專程來試試這裏的公司三文治。饀料的確很多很豐富,有青瓜、蕃茄、生菜絲、雞絲、雞蛋。味道很清,但不太惹味。雞絲似是用熱水白汋的雞肉,完全沒有味道。如果加一點點醬料,稍稍煎香,我相信這份公司治,必定十分美味。配了不少薯條,份量足夠。很滿足的一餐。如果份公司治香一點,更好。^^
很少來這店,因為過往在此有點不愉快的經歷。
今次專程來試試這裏的公司三文治。

配了不少薯條,份量足夠。
很滿足的一餐。

如果份公司治香一點,更好。^^
2007-12-31 9 views
因對美心有好感,今日又再食tea,要翻(三魚)餐,即生菜魚肉,咖哩魚蛋及魚蓉燒賣加$6雪菜肉絲米.另一個煎釀四寶加$6雪菜肉絲麵.兩熱奶茶.(三魚)餐不用再講,講講煎釀四寶,一舊紅椒,一舊青椒,一舊矮瓜及一粒魚蛋.好香,但覺煎過龍,燶燶地.都係(三魚)抵食又好食.
2007-12-29 10 views
好耐冇食美心tea,今日買咗公司三文治加$6要雪菜肉絲米.再要多個(三魚),即生菜魚肉配咖哩魚蛋及魚蓉燒賣又加$6要雪菜肉絲麵,兩杯奶茶都只係$52,超抵.公司三文治正過大家樂多多聲,有生菜,雞肉,蕃茄,青瓜,雞蛋,火腿,另有薯條,好味.雪菜肉絲米,麵,超大碗,好好味.生菜魚肉配咖哩魚蛋及魚蓉燒賣,生菜魚肉一大碗,咖哩魚蛋及魚蓉燒賣每樣有六粒,好好好味.奶茶唔洗講,總之$52抵食又好食,正!!!
雪菜肉絲米,麵,超大碗,好好味.
奶茶唔洗講,總之$52抵食又好食,正!!!

2007-12-11 9 views
今日唔開心,唔知想食乜.求其買個义燒拼切雞返屋企食.一打開個盒,好開心,因為係切雞脾.仲覺得好好食.但經一輪過後,諗唔翻啲义燒雞係乜味,因為啲唔開心既情緒又返嚟!
2007-11-24 6 views
見美心繼sabu sabu後有大厨煲仔系列出,一於去試吓,一個黑草羊腩煲,一個蘿蔔牛腩煲.見個煲暖暖地夾舊食,一咬開,嘩!凍既,攞住個煲走去問經理,叫佢加熱,點知佢攞翻個煲嚟我枱,再叫個員工攞多個爐嚟,哦!原來要有個爐煲住既,真係唔講唔知喎!最後:個牛腩好淋,蘿蔔好甜,羊腩都唔錯!貴咗少少!
最後:個牛腩好淋,蘿蔔好甜,羊腩都唔錯!貴咗少少!
2007-10-03 14 views
等左成個星期,終於有時間0黎美心食沙BU沙BU火鍋^3^6點5就到美心,已經有十多人在沙BU沙BU中~等朋友等左15分鐘度,人越黎越多,我個心好驚,好驚冇哂沙BU沙BU啊><(聽聞個火鍋好受歡迎,會有售罄的情況!)響6點9,朋友打電話0黎叫我買左自己0個份先,我立即飛去收銀買///嘻(而朋友都係遲5分鐘後來到)我要配豚肉+蕃茄湯底,2分鐘就有餐,不過個湯要等10分鐘先滾起。墨魚滑中應該加入了蝦肉(好重蝦味),食落去熟透蟹子卜卜聲﹑墨魚滑超級彈牙,好好食同埋好好玩;牛肉不錯(因為唔係肥牛);豚肉很滑很好食;湯底好好飲,好重鮮茄味。呢個餐係3:2:1(生菜&邵菜:牛肉&豚肉:烏冬等配料)哈!朋友要配醉雞+麵豉湯底。我試左雞,是出奇的彈牙同滑;個湯底被醉雞滾到好有酒香味,哈哈~似乎朋友幾鐘意呢!我咁大食都食到飽一飽,不過朋友就唔飽,所以男仔去食要加返其他0野食先得了^^“
等左成個星期,終於有時間0黎美心食沙BU沙BU火鍋^3^

2006-12-22 7 views
豬手麵+汽水(朋友說很難吃,我冇食到豬手覺得都唔錯丫d麵)碗仔翅+咖哩豬皮蘿蔔+汽水(好好食,咖哩汁很惹味)公司三文治+汽水(一般喇,材料好多不過三文治同薯條都凍左。唔夠上次去康怡分店食咁正!)兩個人食哂三個下午茶餐(哈)結論:得人驚!...XD
豬手麵+汽水
(朋友說很難吃,我冇食到豬手覺得都唔錯丫d麵)

碗仔翅+咖哩豬皮蘿蔔+汽水
(好好食,咖哩汁很惹味)

公司三文治+汽水

兩個人食哂三個下午茶餐(哈)結論:得人驚!...XD