2008-07-07 67 views
晚上,與家人上街吃晚飯,聽朋友講過冬瓜盅好味道,雖然粉嶺港鐵站那一間食物的評價都比較差,但抱著給它一次機會的心態,於是就去了。我們叫了:兩個冬瓜盅餐,跟兩個小菜,分別是咕嚕雞球和薑蔥焗雞翼,和一個肉醬意粉set。冬瓜盅:迷你冬瓜盅,外表吸引,內裡「頂癮」,湯水味道真的非常淡,料又少,真的好差,不過小小的冬瓜有很多肉,估不到。咕嚕雞球:暖的餸,炸粉多過雞,甜酸汁只有甜味和太「杰」。薑蔥焗雞翼:有油浸的薑、蔥和雞翼,用錫紙包著,但竟然是凍的。肉醬意粉set:很普通,但是最正常。整餐可以用痛苦來形容,連鎖快餐店的質素為何會有這麼大的差別,我吃過其他美心的食物也沒這樣差,但這間由早餐到晚餐都是用劣未來形容,總之連最後一次的機會也不給它。

咕嚕雞球:暖的餸,炸粉多過雞,甜酸汁只有甜味和太「杰」。

肉醬意粉set:很普通,但是最正常。

$45 (Dinner)
2007-08-10 46 views
「更有營」系列茶餐雞絲三蔬燕麥麵(包飲品一杯)原價$18,因為我有張萬寧X 美心COUPON,買喱個茶餐,可減$3,即$15。份量都O.K.,但我覺得湯底咸,雞肉都幾好味,不過不失喇!

「更有營」系列茶餐

雞絲三蔬燕麥麵(包飲品一杯)

份量都O.K.,但我覺得湯底咸,雞肉都幾好味,不過不失喇!

2006-07-29 20 views
最近身邊朋友都話美心公治很得, 今天決定留肚一試。我買票時要求走牛油, 收銀姐姐也很識做寫落票上, 不知是否今天是星期六, 一到二時很多人, 實在有點擠迫, 但空位也蔬落地有不少。等了不只五分鐘, 也未叫我no., 眼見一些和我同時買票的人也拿着食品走了, 雖則他們是外賣, 但也不要騙我等成二十分鐘才有得食(剛才counter哥哥叫我等四至五分鐘), 實在有點兒不耐煩, 唯有寄望食物方面, 三文治的確如綱友所説有鶏蛋(荷包蛋煎熟蛋黃那種), 火腿, 生菜, 蕃茄, 青瓜, 鷄肉, 加在不太烘過的三文治內, 的確很滿足食慾, 恴外的是今天的薯條夠粗大, 還有十五條左右, 非常開心, 雖則不很脆, 但勝在有份量。吃了整份公治最後飲杯檸茶消化, 我一邊吃一邊對着餐牌(坐位置近門口), 下午茶最似様的西式餐應該是這様了, 坐了四十分鐘左右, 已見附近有三成人吃緊公治, 實在是人氣之選。
1K
2005-09-03 25 views
9月02日20:00北上後在這裡醫肚。天氣熱,口淡淡,要了湯飯。雞+素翅+素鮑。淡味鹽焗雪雞。素鮑像真度高,有點點鮮味。染色素翅幾爽口。濕濕地幾易入口,是爭秋奪暑候份的好選擇。店員十分照顧長者,絕對要加分。
9月02日20:00
北上後在這裡醫肚。
天氣熱,口淡淡,要了湯飯。
雞+素翅+素鮑。
淡味鹽焗雪雞。
素鮑像真度高,有點點鮮味。
染色素翅幾爽口。
濕濕地幾易入口,是爭秋奪暑候份的好選擇。
店員十分照顧長者,絕對要加分。
(Non-member)
2005-07-25 20 views
同男朋友仔去食飯。我食海南雞飯(因為我本人中意食雞), 而男朋友就食日式照燒雞扒大碗飯。可以果段時間少人啦~所以個收銀姐姐幫我地捧埋餐, 認真唔話得^^ 咁岩無哂油飯, 轉白飯加"魯"水汁我都唔介意。因為我中意食薑蓉, 所以我要求個收銀姐姐俾多碟, 佢都好好禮貌, 俾左一碟之後仲問我夠唔夠tim! 不過d海南雞唔知點解舊舊都咁多骨既? 睇黎佢係俾左肋骨果個位我=.=" 點雞個三個汁都唔錯既, 不過點雞果d豉油好似咸左少少。講返我男朋友碗日式照燒雞扒大碗飯, 佢不嬲都好細食架, 唔知點解佢今次食完之後話唔夠飽。擺明係d飯大少啦, 驟眼睇好似得一碗飯倒咋~ 話明大碗飯就應該大碗d啦下化? 如果個客食完唔夠飽又無得加飯喎...
(Non-member)
2004-01-26 16 views
全店都係煙味,吾想生肺癌就吾去食