2024-01-11 140 views
整個體驗都很差,三點時段嘅頭圍已經無龍蝦送,但會問你轉唔轉龍蝦餐,餐牌裏面任吃嘅聖子都冇,啲生蠔帶苦味的,啲海蝦直情肉殼分離,點心唔係主力更加唔使講,啲蝦餃皮蒸到嚟溶溶爛爛,留心奶黃包乾爭爭,之後佢個M5和牛衰過平價酒樓任食嗰啲肥牛,牛冇牛味仲要鬼死咁韌,每樣食物食一轉好似落咗十八層地獄咁,一層難食過一層,食唔夠一個鐘已經頂唔順埋單走人
2024-01-11 114 views
呢間餐廳是自家制各式點心,搭配上各種美味的填料,味道鮮美,口感豐富。☦️誠意推介!!! 🔯 小籠包,一款真係食咗就一吃難忘嘅點心😌。皮薄透亮,每一個都細心包裹住豐富嘅湯汁同蒸腾嘅熱氣💨。你輕輕咬開,瞬間湯汁四溢,細咀嚼,即感豬肉嘅鮮味同香料嘅提香效果,咁嘅味道絕對是滿足感十足😋。而家講吓緣味鮮蝦餃皇👑,呢啲餃皇可唔係普通嘅蝦餃。鮮蝦彈牙,爽口,再加埋啲幼滑有彈性嘅餃皮🥟,真係點都抵抗唔住嘅誘惑😍。餡料滿滿,每啖都鮮蝦味濃,肉質嫩滑,一入口便知啲蝦係新鮮絕對無庸置疑🦐。食小籠包同鮮蝦餃皇,唔單止要講求食材嘅質素🍽,仲要欣賞師傅嘅巧手藝術。從嗰輕輕嘅一提一蒸,到最後嗰拉起蒸籠蓋,每一步都顯示出點心師傅嘅細心同埋專注👨‍🍳。☦️🔯 香口脆奶卷,它帶有柚子的獨特香氣和酸奶甜口感,為用餐體驗增添了一份特別的享受。☦️🔯手拍爽青瓜,🍂🎑用上陳醋醃製的青瓜🥒,吃起來口感很彈牙,吃下非常開胃,而手拍青瓜因為浸得夠入味亦是同樣爽脆好味道。有機會再來試下其他點心☦️🔯,好期待下次!你地都唔好錯過啊!

香口脆奶卷,它帶有柚子的獨特香氣和酸
奶甜口感,為用餐體驗增添了一份特別的享受。☦️🔯

2024-01-11 98 views
放工等男朋友收工,經開銅鑼灣,又好想食海鮮仼食,見到有仼食吃到飽,當然唔會錯過啦~即去!去到要等左陣先有位,等待途中已經聞到陣陣海鮮味撲出嚟,好期待😚海鮮蒸鍋絕對係重頭戲!開邊龍蝦色澤鮮艷!大大隻!肉質鮮甜,彈牙爽口😍已經好吸精😍超新鮮,就算蒸完都食到淡淡既海水味,好豐富既海鮮大餐🦞;香口脆奶卷我個人超愛吃脆奶卷,塊皮好脆,有奶香,而不膩。;南瓜片,金菇菜、芝士腸;全部都新鮮到極,南瓜🎃片切夠細舊,金菇菜洗得超潔淨。飯後總結;每樣食物都非常精心製作,好味,絕對可以滿足到忙碌一天後既享受時間。😎👍
海鮮蒸鍋絕對係重頭戲!
;香口脆奶卷
我個人超愛吃脆奶卷,塊皮好脆,有奶香,而不膩。
;南瓜片,金菇菜、芝士腸;
全部都新鮮到極,南瓜🎃片切夠細舊,金菇菜洗得超潔淨。

秋風又吹起,👩❤️👨👩❤️👨得閒就約爸爸媽媽飲茶食翻一盅兩件,就揀咗喺銅鑼灣附近嘅呢間餐廳,貪佢近近地又交通方便位置及就腳 💡燈光嘅光線充足。 ~~野生椒炒牛肉 🔥野生椒炒牛肉呢個菜我真係要大讚一番,係道地嘅粵菜中表現非凡嘅佳餚。首先,嗰牛肉選得好,個個片都新鮮多汁,炒得恰到好處,肉質嫩滑。食落去咀嚼感覺剛剛好,即係咁咭嚓咭嚓,又唔會太老,真係正中我嘅胃口。而家講吓添料嘅野生椒,嚟自山林之中嘅野生椒香味獨特,比平時食嘅椒更加香辣齒頰,提升晒整體嘅風味。炒牛肉嘅時候帶起嘅辣氣真係刺激味蕾,惹味得黎又唔會太辣,仲特別適合鍾意食辣嘅食客。當牛肉同野生椒拌埋一齊食,完美結合成為一道美味嘅佳餚。而且我覺得個菜既能做主食又能當下酒菜,真正多用途。食一口咁滋味嘅野生椒炒牛肉,不禁令人食指大動想再嚟第二三口。呢個菜嘅調味掌握得非常好,唔單止辣味恰到好處,係牛肉嘅自然鮮甜都完整保留。如果要我推介一道必試嘅菜式,我一定會推呢個野生椒炒牛肉無誤。下次同朋友聚餐,一定會再次點單,讓大家都可以品嚐到呢一道咁美味嘅香辣菜!👍🏻👍🏻 ~~紅燒乳鴿 🔥選用上等乳鴿製作而成,肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到原汁原味和口感的細

~~野生椒炒牛肉 🔥

~~紅燒乳鴿 🔥
選用上等乳鴿製作而成,肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到原汁原味和口感的細膩。

~~乾煸四季豆 🔥
係食過最出色嘅『乾煸四季豆』! 完全唔油膩,仲好乾爽, 加上四季豆幼嫩爽脆,微辣惹味!酸辣脆蘿蔔都好好味,酸辣可口。
這家餐廳提供各種口味的點心供選擇,都能滿足不同口味的人。餐廳都服服務得好好,我地對它的印象都唔錯應該可以約第二次.😍
2024-01-03 156 views
今日一家人嚟銅鑼灣的"緣味小聚"食飯,難得出嚟食飯,今日食餐豪嘅!叫咗一個150分鐘厚肉龍蝦海鮮蒸鍋+手工點心+火鍋放題,每位HK $365,一份海鮮,任食手工點心和火鍋材料,豐富又抵食!🍲海鮮蒸鍋,每人有半隻厚肉龍蝦🦞,一隻韓國大鮑魚一隻,一隻鮮格蘭蟶子皇,一隻法國生蠔,兩隻海生蝦和三隻爽甜灰蜆。海鮮夠晒新鮮就咁清蒸已經非常鮮甜,每一啖都係海鮮園味道。🍲火鍋,真係冬天嚟一個大約會嘅好選擇,又暖胃又暖心💕。澳洲M5和牛質地細膩,入口即溶;安格斯肥牛則帶有適中嘅油花,煮到半熟就最好食,啖啖肉嘅口感實在過癮。西班牙黑毛豬肉質紮實之餘,還保留住豬肉嘅甜味,咁鮮嘅肉真係火鍋裡面嘅一大亮點🐷。配菜方面,新鮮嘅蔬菜、粟米、南瓜都係咁多汁,落鍋一煮就吸滿咗湯汁嘅精華;軟綿嘅豆腐同彈牙嘅肉丸,各有千秋;再加埋滑溜嘅芝士腸同雪白嘅拉麵,啲啲都係美味😋。無論咩時候,一提起聚餐,火鍋總係榜上有名。一邊傾計,一邊圍住爐頭,看住啲食材喺滾烘烘嘅湯裡轉圈圈,再一家大細開心地將佢哋捞起,吃得熱騰騰,真係幸福滿滿👨‍👩‍👧‍👦。火鍋呢種食法仲可以滿足到唔同口味嘅要求,真係百食不厭嘅好選擇。食到飽飽哋,食返一個清新開胃
食到飽飽哋,食返一個清新開胃嘅麻辣貓耳朵,即刻又再提升戰鬥力😂
2024-01-03 75 views
海鮮放題既時間到啦!!緣味小聚做緊蒸氣海鮮火鍋放題,海鮮無限食,中意食海鮮既真係一定要bookmarked!任食蒸氣海鮮係饕餮盛宴嘅代表,尤其係當中嘅爆膏龍蝦🦞,每一隻龍蝦都膏滿肉厚,蒸煮過後保持住海鮮嘅鮮甜同彈牙嘅質感,多汁嘅口感喺口腔裡散發出無比嘅濃郁海味。生蠔🦪,另一方面,蒸得恰到好處,足以保持其天然嘅鹹鮮和滑潤質地。鮑魚嘅軟嫩回甘、扇貝嘅鮮美肉質、再加上蜆嘅爽脆和每隻蝦嘅甜彈,呢啲食材嘅組合把味蕾帶到一個新嘅高度😍。任由你享用無限量嘅海鮮,絕對係海鮮愛好者嘅天堂。每一種海鮮都透過蒸氣嘅烹調方式最大程度地保留咗食材原有嘅滋味,並且將其純淨嘅海洋精髓完美地呈現出來。無論係與家人嘅聚餐,定係同朋友嘅聚會,呢個任食蒸氣海鮮嘅體驗都會是一場不可多得嘅美食之旅🍴。而且,喺精心製作嘅蘸醬中沾一下,無論係醋薑、蒜蓉還是特製海鮮醬,每一種搭配都能為海鮮帶來不同嘅風味享受,真係令人大呼過癮😋。所以,如果你想要一次真正嘅海鮮饗宴,呢個任食蒸氣海鮮絕對值得一試👍。火鍋就有唔同配料,絕對不感盡錄,肉、海鮮、丸、菜,咩都有‼️安格斯肥牛真係牛界天花板,肥瘦均勻,雪花紋分佈適中,腍身嫩澤,牛味爆濃,之後啲菜都

火鍋就有唔同配料,絕對不感盡錄,肉、海鮮、丸、菜,咩都有‼️安格斯肥牛真係牛界天花板,肥瘦均勻,雪花紋分佈適中,腍身嫩澤,牛味爆濃,之後啲菜都好新鮮,爽脆生菜,香甜南瓜,清甜蘿蔔,真係講得出都有呀o(≧v≦)o
佢哋落廣告誤導消費者;寫住每晚十點後有3拆!我哋見到咁吸引,就提早喺一個星期之前預訂咗兩個位,琴晚去到就話海鮮有限,進一步問及海鮮有限即係乜嘢意思?侍應就話龍蝦 鮑魚 生蠔都冇晒(主食都係呢啲)。咁你冇晒啲嘢就提早當晚喺電話度講俾人哋知啦!嘥晒我哋啲時間同埋車錢,更何況我哋琴晚21:50分已經到場,見到整個廳面靜英英,得番一枱客喺度坐緊,生意靜到咁,你話有冇可能啲嘢咁早就沽清呀?咁嘅做生意呃人手法,想我哋下次再幫襯都幾難
2023-12-27 116 views
公眾假全家去食大餐,食完再去睇行夜市。難得黎到銅鑼灣,晚飯就同屋企人打算去緣味小聚食點心同小炒 ,呢間D店員都好熱情有禮招呼!野生椒炒牛肉牛肉嫰滑,有少少嚼口,加上生椒和辣椒的香氣,带給你味覺上的刺激,非常好送飯。d肉又好彈牙,完全唔會覺得過左火!咬下第一口難忘核桃包❤️ 整體都好高質,外型飽滿,香氣撲鼻。黑金流沙包鹹蛋黃製成,咬開包入面,餡係流質的,更加軟綿香甜。🤩尤其沙質感嘅餡,香甜十足,😚更加唇齒留香,口感好特別。乾煸四季豆完全夠乾,用既配料都非常惹味,不過口感如果可以再脆返啲就更PREFECT老闆同廚師對食物有一種執著,帶我屋企人去食,個個都話超水準既一餐,整體呢餐都好滿意,一定會再訪!

2023-12-20 167 views
今日放假行街行到攰,最想有個地方可以食少少嘢休息下,睇下我地既menu:☺️👍🏻🌹酸辣脆蘿蔔🌹🈷️小心流沙奶黃包📊🎑一吃難忘小籠包✅❤️野生椒炒牛肉///////酸辣脆蘿蔔//////既重點當然係酸辣🤣呢非常入味,而且有好多汁,好爽脆,我覺得好開胃🤣l好新鮮好脆口☺️👍🏻///////小心流沙奶黃包///////中意呢個配搭,奶黃超級多,好creamy 熱辣辣,個包都好軟熟。///////一吃難忘小籠包///////相當豐富,擺盤超級好看,吃起來絕對滿足,值得一試,非常滿足☺️👍🏻餡料夠曬新鮮,入味。///////野生椒炒牛肉///////都好正,中意食辣的朋友一定不要錯過。 好開心可以咁啱經過到呢間鋪頭😚好啱同friend一邊食一邊傾計☺️👍🏻👍🏻👍🏻

🌹酸辣脆蘿蔔🌹
🈷️小心流沙奶黃包📊
🎑一吃難忘小籠包✅
❤️野生椒炒牛肉

2023-12-20 131 views
銅鑼灣金百利廣場食肆臨立,但並非間間都好食,我都試過中幾次伏💧而喺7/F有一間中菜館,個人覺得質素非常唔錯,食物選擇多,值得一嚟🙆🏻難忘酸菜魚|難忘酸菜魚真係一道令人回味無窮嘅好菜,每次食都有一種幸福嘅感覺😊。啱啱端上嚟嗰陣,酸菜嘅香味已經令人垂涎三尺🤤。酸菜味道醒胃,唔會過於酸,反而係帶出咗魚嘅鮮味,真係夾得好好👌。而魚肉嘅部分,滑嫩鮮美,一啖咬落去,嗰種爽滑同埋彈牙嘅口感實在係難以忘懷。湯底又有啲微辣嘅味道,刺激到個味蕾,令人食咗仲想食😋。總括嚟講,難忘酸菜魚係一個又酸又辣、鮮嫩多汁嘅好選擇,值得不停嘗試,每次食都有新鮮感👍。麻辣貓耳朵|貓耳朵即黑雲耳,麻油加辣油味好香,黑雲耳好清爽,喺一道令人食得好舒服嘅涼菜✅蟹子燒賣皇|由肥豬肉、瘦肉、蝦肉同冬菇混合而成,比例調味都可以✅黑金流沙包|包皮有彈性,拉扯度高,內餡係流沙奶黃,帶沙好甘香✅
2023-12-18 117 views
近排涼涼哋,又係打邊爐嘅好季節🤩一大班人嚟銅鑼灣緣味小聚烚吓烚吓,食埋海鮮蒸氣鍋,What a Wonderful Night!!!開一開胃🫧酸辣脆蘿蔔 🫧,凍的酸辣脆蘿蔔,實在係一種口感和味道雙重享受嘅美食😍。一啖咬落去,立刻感覺到蘿蔔嘅脆度,先係一陣清新蘿蔔汁嘅甘味,然後酸酸辣辣嘅滋味就緩緩襲上嚟,俾人食落去感覺格外解渴開胃⭐️。冰鎮過嘅蘿蔔更加能夠突顯出其中嘅清爽,配上香辣醬調味,真係邊食邊過癮👍!特別夏天嚟咗一碟,簡直係消暑凍品中嘅一股清流。無論係做前菜定係配餐小食,都絕對能夠引領味蕾上嘅一場異國風情旅程💖!即使後勁稍有一點辣,但係夠足嘅脆度以及酸甜味道,一樣能夠讓你一試難忘,愛不釋口🌟。🫧海鮮蒸氣鍋🫧有六款新鮮海鮮,其中生猛厚肉龍蝦個個都like😍龍蝦肉雪白無比,肉好厚大大嚿,高質游水貨🤩食完蒸氣鍋,當然要打邊爐🤪安格斯靚肥牛脂肪含量高,入口油脂旺盛,好邪惡嘅美食😏西班牙黑毛豬粉嫩鮮味,有咬口好爽彈,質素唔俾牛肉差🤭除咗海鮮蒸鍋同打邊爐之外,仲有點心同多款精美小食,大家都快啲約埋班朋友嚟食嘢啦🥳
2023-12-15 159 views
尋日同好姐妹聚會,佢哋話想食蒸鍋就揾到哩間係銅鑼灣金百利廣場嘅餐廳,食飽仲可以落街Shopping💚首先我哋叫咗個蟹子燒賣皇😆因為我好想食,有驚喜😎金黃色嘅外皮包住飽滿嘅蟹子同豬肉,口感細膩又Q彈😽接著是墨魚丸,粒粒都好大粒😳口感彈牙,鮮嫩多汁,勁鮮美🤩仲有叫咗個小菜—手拍爽青瓜🥒酸酸甜甜,非常清爽開胃。梗係要講下今餐嘅主角—厚身大龍蝦,肉質超級鮮嫩,口感彈牙。龍蝦的鮮甜味道係蒸的過程中得到了完美保留,每一口都充滿了海鮮的鮮美味道,一啖接一啖完全停唔到🫦我哋兩個色都抱住個肚🤰🏻咁樣離開餐廳,真係要落樓下行過街,消化一下😆好好食好滿足!

2023-12-15 85 views
話說前幾日loop social media時見到依間⭐️緣味小聚⭐️有海鮮蒸氣鍋+火鍋放題,就咁睇落好似無咩特別,但如果話俾你知有埋蒸點心食,你會唔會都同我一樣好想試試先👀👀⭐️海鮮蒸氣鍋⭐️海鮮蒸氣鍋,我哋不得不一試😋,食材實際上包括開邊龍蝦、生蠔同鮑魚,都係當紅經典咁喺度。呢個龍蝦,真係一流啊😍,肉質緊實又鮮美;生蠔呢帶點鹹香,入口即化,令人回味無窮😌。仲有鮑魚啊🤤,真係一言難盡,簡直喺人間美味啊!我哋個鍋底係採用優質材料熬制,鮮甜滑潤,令每一種食材都充分滲透呢種馨香口感,仲要特別說一句,肉質完全冇失真呀😀,就算冇添加任何調料,食落都充滿濃濃海洋氣息😊。食完一碗,我相信你都會控制唔住再來一碗嘅誘惑😇。就憑佢滿滿嘅海鮮味道,算得上係一個陣子食到最過癮嘅一味😎。講到價錢,完全物超所值,絕對冇得彈窗😉。食完之後,仲有點唔捨得😭。等唔及再次踏入呢個海鮮味道嘅天堂,就好似尋覓唔到嘅寶藏,每次發現都會開心到翻滾😆。人生就應該好好享受!整體黎講,海鮮蒸氣鍋,吾錯過良機,一試便知,一定會回味嘅👍!⭐️緣味鮮蝦餃皇⭐️最正一定係蝦餃皇,晶瑩剔透嘅餃皮包裹住彈牙嘅蝦肉,平時飲茶一碟都至少$30,依到可以仼食真好
⭐️海鮮蒸氣鍋⭐️
⭐️緣味鮮蝦餃皇⭐️
最正一定係蝦餃皇,晶瑩剔透嘅餃皮包裹住彈牙嘅蝦肉,平時飲茶一碟都至少$30,依到可以仼食真好💋
打邊爐鍾意食丸的話,⭐️海膽丸⭐️同⭐️墨魚丸⭐️就要試👀海膽丸入面包住海膽醬,一咬爆漿👅
海鮮蒸鍋如同標題所寫真係有差不多10款海鮮,包括有龍蝦,扇貝,鮑魚,蝦,生蠔,蜆,聖子同一樣係按照當日新鮮的貝類٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و海鮮們都是肥肥美美的,烹飪方法就係就咁蒸海鮮沒有加任何的調味料或者蒜蓉,咁樣就可以食到海鮮最原始的味道。本人是挺喜歡的(*☻-☻*)另外,打邊爐就是任食所有配料,就是在電話落單然後店員送上。當然我就係要食牛肉!見到有肥牛同埋和牛,兩者選擇下當然要和牛,牛肉味是適中的,同十分林身(^^)都有食到豬肉,但係本人覺得牛肉比較好食!打邊爐其次要食的東西是丸,有大概10款左右包括貢丸,魚蛋,龍蝦丸,墨魚丸,蟹子丸等等~\(≧▽≦)/~最後,餐廳話有得任食點心,前面兩樣嘢已經食得好飽所以只係食咗好少。蟹子燒賣皇係我哋唯一叫咗嘅點心(。ì _ í。)燒賣就係正正常常有太大特別~
2023-12-12 77 views
♥️全日都係行街日,又要出去買野整野,搞一大輪都要醫醫肚,黎到緣味小聚食點心,呢度好闊落,環境有茶餐廳既港式感覺,整齊簡單既裝修,絕對無花巧,跟朋友來到試試♦️野生椒炒牛肉♦️♥️點了幾款點心同炒既菜式,呢一碟野生椒炒牛肉係好食到不特了,成個菜式中間會有一種調味合拼,令到佢地好夾味,牛肉好嫩滑,加上野生椒,營養均勻好好食,又夠獲氣♥️♦️紅燒乳鴿♦️♥️呢個係燒出黎既乳鴿,燒到佢個皮又紅又脆,好有口感,本身唔洗加調味已經好夠味,仲有一份燒烤既香味,食起上來好滋味,肉質都好靚♥️♦️緣味鮮蝦餃皇♦️呢份點心,清清地又好好食,佢地既點心都好新鮮呀,入面既蝦都好有鮮味,真係招牌點心,睇到好多人都有食♥️♦️一吃難忘小籠包♦️♥️呢度既小籠包好高質,全部都係大師父整,整小籠包既技術好好,小籠包皮薄料靚,入面仲有成袋湯汁份量,做到咁好食,真係唔容易♥️
♦️野生椒炒牛肉♦️
♦️紅燒乳鴿♦️