2023-08-17 515 views
🐻🐻‍❄️嘅掃街之旅,當然會食🐻嘅愛❤️— 煎炸野,於是就嚟試日式薯餅(其實即係可樂餅?):🥔和牛薯彈當日咁啱有買一送一優惠$18@2當日6點左右,舖頭無咩人排隊,所以唔會等好耐,即叫即炸,攞到嘅時候熱辣辣🤤咬開薯餅會見到有牛肉碎,🐻‍❄️薯蓉夠creamy,🐻但就無咩牛肉/油脂香味,整體幾好食嘅👍🏽結論:如果以$9@1嚟講,想食薯餅/個肚有空位可以一試…但$18一舊就可以試吓其他小食啦~

🥔和牛薯彈
當日咁啱有買一送一優惠
$18@2

2023-08-16
  • 和牛薯彈
#食到去葵廣 👩🏻👧🏻 葵廣真係好多嘢食🍽 見復活節好多人都去旅行🛫好開心,不過我哋夾唔到假,所以留返下次先去日本,真係好掛住日本呀⛩🗼唯有食啲日式嘢止下癮先😗 🎠迷日食堂📍葵芳葵富路7號葵涌廣場Top世界3069號3樓T7號舖==============================🍽 和牛薯彈 💲18即叫即炸♨️外脆內軟,唔太乾身👍🏻咬落肉汁香🐂微微流出 🍽 串燒丸子 💲22一份兩串✌🏻 丸子煙韌,配埋醬汁一齊食幾正,如果丸子再熱啲嘅話,會更加好食😋 🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #hkig #香港 #香港美食 #香港好去處 #香港打卡  #美食 #打卡 #美食打卡 #吃貨 #吃貨女孩 #葵廣 #葵廣食店 #日式小食 #迷日食堂 #maniajoffical #日式 #日式丸子 #可樂餅 #薯餅 #葵涌廣場
[葵廣系列🌯日式小食止下癮] #食到去葵廣

🎠迷日食堂
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場Top世界3069號3樓T7號舖
🍽 和牛薯彈 💲18
即叫即炸♨️外脆內軟,唔太乾身👍🏻
咬落肉汁香🐂微微流出

🍽 串燒丸子 💲22

🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方

2023-02-04 845 views
…………………………………………………………………………..見到咁多好評,所以買黎試下,中午去到無人都知伏伏地,都已經唔記得咗佢哋啲名,好似個咩爆汁牛?$30一塊仔仲以為好好食,但真係好一般,個葛餅廿幾蚊得五粒,完全唔值呢個價。我自己都係睇食評之後去間舖頭度買嘢食,所以你哋自己睇完個評價自己衡量,仲要唔要去試,只可以講無下次。好麻煩點解要打咁多字。…………………………………………………………………………..
見到咁多好評,所以買黎試下,
中午去到無人都知伏伏地,
都已經唔記得咗佢哋啲名,
好似個咩爆汁牛?$30一塊仔
仲以為好好食,但真係好一般,
個葛餅廿幾蚊得五粒,完全唔值呢個價。
我自己都係睇食評之後去間舖頭度買嘢食,
所以你哋自己睇完個評價自己衡量,
仲要唔要去試,只可以講無下次。
好麻煩點解要打咁多字。
TakeAway
2022-10-31 1032 views
星期日去葵涌廣場掃街,上網介紹話爆汁肉彈好正;咪買試吓點知....牛肉好涷,唔知系咪唔熟,今日試吓和牛套餐,等好耐我買完其他野都未有,拿到回家,2件都好硬,牛肉都糸涷,真係唔掂!影相都㖒晤到涷。無影.
2022-10-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
迷日食堂 (荃灣)♡︎𝗖𝗔𝗨𝗦𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎$58 廣島蠔魚餅弁當(9/10🌟)🧡ᴊᴀᴘᴀɴᴇsᴇ ᴊᴀᴄᴋ ᴍᴀᴄᴋᴇʀᴇʟ ᴀɴᴅ ᴛᴏғᴜ ᴄᴀᴋᴇ ʙᴏxᴇᴅ ᴍᴇᴀʟ🧡妮個弁當配係蜆肉飯🍚,正常要加$5,但因為當時我聽唔明(應該係日本人主理),店舖就好好人直接免費轉蜆肉飯🙇🏻‍♀️🤣。個飯個人好推薦✨,好鮮甜好好味😋,飯既質地就相對軟身同濕。廣島炸蠔🦪炸得好鬆脆,咬落軟身。魚餅都係炸皮好薄脆✨,入面就似豆腐質地,堅挺得黎都易咬開,入面既餡有唔同嘅蔬菜組成例如🥕蘿蔔粟米🌽同雜菜碎🌱。$46 和牛薯彈漢堡套餐(配薯條+道地烏龍茶)(8/10🌟)🧡ᴡᴀɢʏᴜ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏ ᴄʀᴏǫᴜᴇᴛᴛᴇ ʙᴜʀɢᴇʀ ᴍᴇᴀʟ🧡🍞麵包煙韌,入面嘅漢堡排都係炸得好香脆✨,有薯蓉嘅質感,同埋有平時食章魚燒嘅醬汁🐙,偏甜。🍟薯條粗身,一樣炸得好味。$20 (試食價)爆汁肉彈(8/10🌟)🧡ᴅᴇᴇᴘ ғʀɪᴇᴅ ᴍɪɴᴄᴇᴅ ᴡᴀɢʏᴜ🧡☄️爆炸肉彈一樣炸皮好鬆脆,表面好脆口,入邊肉汁係軟身,好似平時食開既薯餅😋,都好食。📝餐廳係做外賣,有唔同嘅日式便當🇯🇵,仲有買唔同嘅小食炸物食物:8.5/
迷日食堂 (荃灣)
♡︎𝗖𝗔𝗨𝗦𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎

$58 廣島蠔魚餅弁當(9/10🌟)

$20 (試食價)爆汁肉彈(8/10🌟)
🧡ᴅᴇᴇᴘ ғʀɪᴇᴅ ᴍɪɴᴄᴇᴅ ᴡᴀɢʏᴜ🧡

📝餐廳係做外賣,有唔同嘅日式便當🇯🇵,仲有買唔同嘅小食炸物

食物:8.5/10
環境:外賣🥡
性價比:8.5/10

📍荃灣大河道91-97號天保大廈地下E2號舖
其他分店:
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場Top世界3069號3樓T7號舖

#jackmackerel #tofucake #boxedmeal #wagyu #potatocroquettes #japaneseburger #deepfried #mincedwagyu #japanesefood #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkigfood #foodiehkig #荃灣美食 #香港美食 #平民美食 #平民價 #小店 #香港小店 #外賣 #日式食堂 #炸物 #推薦 #抵食 #食好西
2022-05-16 1628 views
一直都好鍾意食醬油丸子,慕名而來卻大失所望。個員工係個紙箱拎兩串嘢出嚟,然後放入微波爐叮,注意:冇得揀冷/暖!!!我份人唔在意制作方法,但佢又勁難食,林啤啤一啲都唔煙韌🤢仲要細細粒我諗係換咗老細?睇之前個食評係用膠盒裝而且係男員工嚟嘅其他嘢食未試過,但醬油丸子真係好難食又貴過好多舖頭,我唔會試呢間店嘅其他嘢食✽+†+✽――✽+†+✽――✽+†+✽――✽+†+✽――✽+†+✽――✽+†+✽――✽+†+✽――✽+†+✽――✽+†+✽――
一直都好鍾意食醬油丸子,慕名而來卻大失所望。
我諗係換咗老細?睇之前個食評係用膠盒裝而且係男員工嚟嘅
醬油丸子
2022-05-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2022-01-11 957 views
葵廣掃街 一定要試下d邪惡炸物但係真係太多小店可以揀啦呢間炸物食過 先試下呢間脆炸小池魚 真係成條魚落去炸 直程可以連骨都食埋脆炸廣島蠔 $24 / 2件外脆內軟 好正日式醬油年糕凍食黎 煙靭口感
葵廣掃街 一定要試下d邪惡炸物

外脆內軟 好正

日式醬油年糕
凍食黎 煙靭口感
2021-12-16 860 views
🌕Hello我係Moon🌕又來到葵廣掃嘢食啦,有一個新開嘅角落就位於3樓Top世界除咗買衫之外更加係連續幾間小型嘅食肆進駐, 😛既然葵廣食得多當然要支持一下新店,呢間新店由日本店長開設嘅!😇招牌菜爆汁肉彈- 😃就好似漢堡包入面嘅漢堡扒出面再包一層炸粉,🤪但賣點當然就係講求鎖住肉汁嘅技巧以及對食材嘅嚴謹度,用嘅都係日本100%和牛,😙所以味道唔需要太多調味已經食到新鮮牛味,絕對絕對要趁熱食先有爆汁效果,🤓加多幾蚊直頭變埋漢堡😎脆炸小池魚- 😊雖然係小但其實每一條池魚仔都有相當嘅大小,😎起碼肉身都有些少脹卜卜,亦食得出魚肉嘅味道再配合軟骨,🥳當然點埋沙律醬就更有小食感覺,熱辣辣嘅情況下係食到魚油香味,😏個感覺就好似食緊冇籽嘅多春魚咁樣。😤脆炸廣島蠔- 😙日本嘅廣島號俾我最大嘅感覺就係鮮甜,仲要係咁多個國家裏面最甜嘅一款,用嚟炸就可以鎖住裏面肉身嘅嫩滑同埋濕潤度,真真正正嘅外脆內軟,😌與此同時外層嘅除將亦都偏向輕盈嘅感覺,就並唔係一大層厚粉,成件事剛剛好,🥰除咗肉彈爆汁之外呢一隻廣島蠔亦都係完美體驗脆炸完之後內裏依然保持極度鮮嫩🤩🌕最後MoonMoon好滿意依間主打日式炸物嘅小店,因為佢選擇

招牌菜爆汁肉彈-

🌕最後MoonMoon好滿意依間主打日式炸物嘅小店,因為佢選擇多而且即叫即炸!味道都唔錯🌕
2021-12-11 581 views
今日同朋友仔又去咗葵廣行街😳順便買新衫過聖誕,行行吓有少少肚餓周圍搵嘢食,去咗一間小食店門面幾得意,而且啲小食仲好特別~*迷日食堂* 聽過名就知一定有日式小食,過下口癮😳👍🏻❁秘製雞肉彈 $20即係炸雞😳外脆內軟,炸得夠透,脆卜卜👍🏻❁爆汁肉彈 $28咬開後好多肉汁流出來,好香口🤭正,呢個應該係招牌,等拎嘢食嗰陣見到個個都有叫,一定要試。❁綠茶粉蕨餅 $20好鍾意呀,有日本感覺,味道不太甜,綠茶粉十足下次再試埋其他小食先~

❁秘製雞肉彈 $20
即係炸雞😳外脆內軟,炸得夠透,脆卜卜👍🏻

❁爆汁肉彈 $28

❁綠茶粉蕨餅 $20
好鍾意呀,有日本感覺,味道不太甜,綠茶粉十足

下次再試埋其他小食先~
又係葵芳廣場掃街嘅介紹,今次嚟到呢一間迷日食堂,超級超級多款式嘅小食,就咁睇個鋪面都目不暇給,精挑細選之下揀咗以下幾款。日式醬油年糕,開頭以為佢會翻熱,點知原來係凍食,依舊保持到煙煙靭靭,非常有嚼口,好似返到日本街邊掃街咁。另外要咗碟黃豆粉蕨餅,冰冰涼涼, 10分Q彈,配上黃豆粉真係最佳嘅配搭。除咗甜嘢之外,亦都叫咗兩款鹹食。 脆炸廣島蠔24蚊已經有兩隻,炸得金黃鬆脆,脆卜卜,蠔肉有肉汁,冇咩腥臭味。再嚟多個咖喱薯彈,同樣脆香可口,切開一半有滿滿嘅咖喱蓉喺裏面,食得相當滋味。雖然呢間舖頭只係小店,但係由日本店長所開設,食物質素有保證,連薯彈都有超過10款口味!!!見好多人都推介佢個爆汁肉彈漢堡,睇嚟下次都要試吓

見好多人都推介佢個爆汁肉彈漢堡,睇嚟下次都要試吓

2021-11-21 200 views
黎到掃街天堂嘅葵廣, 真係超開心!又有勁多嘢食。今次嚟到呢間有日本店主開嘅迷日之食堂,好多唔同嘅炸物!爆汁肉彈漢堡用咗日本嘅和牛,炸完出嚟都好Juicy!最用心嘅係佢嘅包都有用焗爐焗一焗, keep住呢塊炸和牛,入面有美乃之,好夾,真係超正!甘栗紫薯彈集合左我最鍾意嘅嘢,紫薯味重過栗子,幾香,入面都係粉粉,唔乾鍾意芝士年糕嘅朋友,一定要試佢呢度嘅炸芝士年糕,芝士拉哂絲,炸得透,年糕就會好軟糯!佢哋好多嘢食都好抵食!等我下次又試吓其他先!

爆汁肉彈漢堡

甘栗紫薯彈

佢哋好多嘢食都好抵食!等我下次又試吓其他先!

已經好耐冇去葵涌廣場,見到呢間小店主打日式炸物同甜點,今次我哋就小小哋試咗3款🤟🏻😆。.📍 蕨餅(黃豆粉/綠茶粉)($20)冰冰涼涼嘅口感,外面鋪上綠茶粉🍵,但抹茶味未覺突出,一客有5粒,算係不過不失咁啦。.📍 秘製雞肉彈($20/90g) 雞肉有4粒,外層炸得酥脆中間嫰滑多汁🐓,雞肉醃得入晒味,再配上沙律醬食落好惹味。.📍芝士薯仔年糕($20)薯仔年糕軟糯外層炸到微脆,中間有鹹味嘅軟心芝士🧀,食落唔錯但係有啲油膩。.另外佢哋仲有爆汁肉彈漢堡、和牛薯彈,串燒丸子、一口炸芝士、 脆炸廣島蠔 🦪、日式醬油年糕🍘 等等,款式唔少,價錢大概都係$20左右。
📍 蕨餅(黃豆粉/綠茶粉)($20)

📍 秘製雞肉彈($20/90g)

📍芝士薯仔年糕($20)

2021-10-30 137 views
難得黎到葵廣一定要掃街啦😋😋上次試過呢間迷日食堂覺得唔錯,今次經過決定要再試試!!小店主打各款日式炸物同甜品,款款都好吸引😍😍🐮爆汁肉彈 $28✨呢個係佢地招牌黎,一定要試試!!外層口感酥脆,內餡係牛肉同洋蔥粒,咬落好juicy😋😋牛肉味好濃,調味得啱啱好,推介👍🏻👍🏻🧀芝士薯仔年糕 $20✨一直都好鍾意食芝士年糕❤️❤️年糕口感煙韌,裡面仲有流心芝士,好邪惡🤤🤤芝士味超濃郁,芝士控必試!!🍡黃豆粉蕨餅 $20✨蕨餅口感Q彈,沾滿哂黃豆粉好濃味~~味道甜甜地,好有日本風味呢😋😋
難得黎到葵廣一定要掃街啦😋😋
上次試過呢間迷日食堂覺得唔錯,今次經過決定要再試試!!
小店主打各款日式炸物同甜品,款款都好吸引😍😍

🐮爆汁肉彈 $28✨
呢個係佢地招牌黎,一定要試試!!
外層口感酥脆,內餡係牛肉同洋蔥粒,咬落好juicy😋😋
牛肉味好濃,調味得啱啱好,推介👍🏻👍🏻

🧀芝士薯仔年糕 $20✨
一直都好鍾意食芝士年糕❤️❤️
年糕口感煙韌,裡面仲有流心芝士,好邪惡🤤🤤
芝士味超濃郁,芝士控必試!!

🍡黃豆粉蕨餅 $20✨
蕨餅口感Q彈,沾滿哂黃豆粉好濃味~~
味道甜甜地,好有日本風味呢😋😋
2021-10-29 85 views
葵涌廣場即叫即做小食店今日放假去葵涌廣場行街買衫、食嘢、掃街,好熱鬧好多小食店~見到呢間外賣小食店乾淨企理,幾得意,餐牌有各式各樣的吉列小食,我點了四樣小食,即叫即做,新鮮熱騰騰,小心燙口#炸豆腐魚餅推介,好吃。微甜,滑滑彈彈的,而且不會太咸或熱氣。#爆汁肉彈漢堡吉列肉餅好惹味,細細舊不會很入口,唔會食到周圍都係。加上燒肉醬汁感覺很日式#南瓜薯餅甜甜的脆卜卜,不會很油,南瓜味濃郁#秘製雞肉彈望住佢有雪櫃拎出雞肉,沾點生粉再落油鮮炸。雞肉不會趣卜卜,但是肉質嫩滑,加上蛋黃醬充滿日式風味服務質素:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
葵涌廣場即叫即做小食店

今日放假去葵涌廣場行街買衫、食嘢、掃街,
好熱鬧好多小食店~

我點了四樣小食,即叫即做,新鮮熱騰騰,小心燙口

#炸豆腐魚餅

推介,好吃。微甜,滑滑彈彈的,而且不會太咸或熱氣。

#爆汁肉彈漢堡

#南瓜薯餅

甜甜的脆卜卜,不會很油,南瓜味濃郁

#秘製雞肉彈

服務質素:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2021-10-25 1182 views
終於有時間可以黎到葵廣美食廣場👼🏻 行咗一陣買完衫之後,就決定要掃街😈 今次兜兜下就去咗一間主打日式小食既小店🎌 Menu: 每樣食物都係即叫即炸,而係我等緊啲炸物既時候,竟然俾我無意中見到呢個小店有張由Japan External Trade Organisation 認證既「Japanese Food and Ingredient Supporter」證書,令我既expectation又提高左😈🇯🇵 我一共order左三款小食,全部唔使10分鐘就已經ready好~ 去到食物到手個刻就有啲淆底🤭 點解會全部都嗌左炸野🔥 唔想喉嚨痛ah🙈🙈🙈 1️⃣ 一口炸芝士 ($20 / 4粒)一開始仲有少少擔心會唔會好油膩,但食落口完全無呢個問題😍 芝士內餡仲有少少流心,一個人食晒4粒都唔會有厭嘅感覺😛2️⃣ 和牛薯彈 ($16 / 1件)雖然和牛既份量唔算佔個薯餅既比例好多,食得出啲薯蓉好綿😌3️⃣ 脆炸廣島蠔 ($24 / 2件)食炸蠔點可以無沙律醬😆 不過食第一隻嘅炸蠔時候,為咗試真啲佢嘅原味道就無點沙律醬,咬開完全唔腥!👏🏻 亦無炸到隻蠔中間完全乾晒,仍然保持住一定既濕潤度☺️🦪

Menu:

1️⃣ 一口炸芝士 ($20 / 4粒)
一口炸芝士

2️⃣ 和牛薯彈 ($16 / 1件)

雖然和牛既份量唔算佔個薯餅既比例好多,食得出啲薯蓉好綿😌

3️⃣ 脆炸廣島蠔 ($24 / 2件)

2021-10-22
Type of Meal