2023-06-28 156 views
· 土耳其風𝐜𝐚𝐟𝐞 · 𝐋𝐨𝐧𝐞𝐥𝐲 𝐏𝐚𝐢𝐬𝐥𝐞𝐲 · 餐廳裝修充滿異國風情,適合打卡。✿ 土耳其烤雞肉卷 $78 (另收加一)Lunch set包括了前菜沙律、主食和一杯飲品。🥗 希臘哈洛米芝士沙律新鮮沙律菜加上黑醋,酸酸甜甜,頗開胃。芝士表面烤過,硬身帶點彈性,富有嚼勁。哈囉米芝士蛋白質高,同時脂肪含量也高,不過幾粒芝士不會輕易變胖的。🥗 土耳其紅茶用茶包沖出,沒有加糖,沒甚麼特別,稍微有點苦。我問店員土耳其紅茶與一般紅茶有甚麼分別,他也說不出來。🥗 土耳其烤雞肉卷軟熟的捲餅包住土耳其雞肉、紅蘿蔔、青瓜、沙律菜、紫洋蔥,各種清爽的蔬菜,口感豐富。醬汁白色杰身,類似美乃滋,是比較高卡高脂的醬汁,減脂期需要避免這種醬。雖然醬汁有點多,整個配搭吃起來有點乾。.纖維和碳水量足夠,但蛋白質偏少,離開餐廳後,我到前面便利店買了一盒無糖豆漿,補充蛋白質。.健康評分:4/5性價比:4/5.Lonely Paisley (深水埗)深水埗福華街182-186號怡華閣地下A號舖
· 土耳其風𝐜𝐚𝐟𝐞 · 𝐋𝐨𝐧𝐞𝐥𝐲 𝐏𝐚𝐢𝐬𝐥𝐞𝐲 ·

餐廳裝修充滿異國風情,適合打卡。

✿ 土耳其烤雞肉卷 $78 (另收加一)
Lunch set包括了前菜沙律、主食和一杯飲品。

🥗 希臘哈洛米芝士沙律
希臘哈洛米芝士沙律

🥗 土耳其紅茶

🥗 土耳其烤雞肉卷

健康評分:4/5
性價比:4/5
Lonely Paisley (深水埗)
深水埗福華街182-186號怡華閣地下A號舖

$86 (Lunch)
希臘哈洛米芝士沙律
是第二次到訪,今晚好好彩walk in 等5分鐘就可以坐土耳其地氈🥰問過店員,地氈係唔可以預先預約嘅,只有walk in😶‍🌫️而時限係兩小時,所以如果想坐到就要睇運氣啦🫶🏾不過第二次去冇第一次咁多人等位,可能熱潮有少少減退,想坐地氈都未必咁難🤪1️⃣TURKISH BREAKFAST 土耳其早餐。附士耳其茶($148)3 types of Turkish cheese | Turkish jam | acuka | honey & Turkish cream |Turkish Simit egg with Turkish sausage cherry tomato cucumber Turkish tea最喜歡土耳其早餐嘅嘢係呢啲碟色彩繽紛🤩睇到已經覺得好靚,打卡真係一流。而食物方便都係比較獨特,就好似佢嘅包其實就有啲似我哋嘅炸煎堆,但點四種唔同嘅醬就有四種唔同嘅享受🙌🏻🙌🏻而佢三種芝士就一種先係鹹嘅,就係午餐肉樣嗰塊🤣其他芝士可以當小零食食😆有淡淡嘅芝士味,但一啲都唔鹹~至於土耳其茶有少少似香料茶~而我最鍾意係蜜糖棒,一到攪一到溶真係好治癒🌼用晒成支棒係有啲甜,記得趁佢熱嘅時候放枝棒入去

至於土耳其茶有少少似香料茶~而我最鍾意係蜜糖棒,一到攪一到溶真係好治癒🌼用晒成支棒係有啲甜,記得趁佢熱嘅時候放枝棒入去自己調校個甜味。
2️⃣SriLankan Annasi Thel Dala With Shrimp Serve With Biryani斯里蘭卡辣炒菠蘿大蝦配長米飯($138)
pineapple shrimp chilies onion curry leaves biryani
啲大蝦好大隻,夠爽~而長米飯就似印度米都,好長形嘅。辣度適中,有好多菠蘿,而菠蘿較甜,亦都吸曬啲辣味,所以撈飯食都好惹味。但唔係好知個飯同斯里蘭卡嘅關係🤣我諗都係用嗰邊嘅香料整成個sauce~

📍總結:
-真係真係好適合打卡,因為餐廳設計好靚,而且用具全部都好有民族色彩💕
-推介鍾意旅行同睇書嘅人,因為餐廳有書借來睇,書嘅種類多數同去一啲少數民族地方旅行相關,我都睇到樂而忘返🫶🏾
土耳其早餐
2023-06-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
土耳其早餐
  • 土耳其全日早餐
2023-06-06 2879 views
位於深水埗黃金附近,福華街搵到間土耳其餐廳《Lonely Paisley》,好適合同朋友放工happy hour chill 一 chill。店內裝修都好獨特,充滿土耳其特色,使用嘅餐具顏色鮮豔,有好幾個值得打卡嘅位,記得book定枱。部份座位要屈膝而坐,有啲似韓國人朋友聚埋坐喺一張大平台上,店內燈飾都好有特式。墨西哥三重芝士雞肉餡餅配自家製四川麻辣醬~薄薄的餡餅夾住煙韌嘅芝士,雞肉籠及洋蔥絲,伴上特色fusion四川麻辣醬汁,少少麻好醒胃,好特別。炸粗薯條配自家製黑蒜醬~即叫即做即刻炸,脆卜卜粗薯條灑上七味粉特別惹味,黑蒜醬汁都係我推介嘅。土耳其開心果千層酥~土耳其特色嘅甜品,食落比較甜,底層加入大量糖漿。叫咗杯cocktail - Sneaky Sneaky~店員介紹,這是由佢自己特別調製,帶有兒時嘅回憶,用單行紙摺成嘅「東南西北」放上幾粒佢細個時候好鍾意食嘅朱古力豆豆,粉綠色成為店中咁多鮮豔色彩中的獨特。
店內裝修都好獨特,充滿土耳其特色,
墨西哥三重芝士雞肉餡餅配自家製四川麻辣醬~
薄薄的餡餅夾住煙韌嘅芝士,雞肉籠及洋蔥絲,
伴上特色fusion四川麻辣醬汁,少少麻好醒胃,好特別。
炸粗薯條配自家製黑蒜醬~
土耳其開心果千層酥~
土耳其特色嘅甜品,食落比較甜,底層加入大量糖漿。
叫咗杯cocktail - Sneaky Sneaky~
2023-06-06
Type of Meal
Tea
最近天氣愈來愈熱了,十分適合與一班朋友仔坐下傾下計,所以今次就黎光臨Lonely Paisley. 今次我自己打電話比餐廳訂特色床枱(Tapchan)😆成間餐廳得3張特色床枱(Tapchan)先訂先享受其中一張特色枱(Tapchan)餐廳整體氣氛十分完美,餐廳裝修十分似土耳其風格,好有Feel😍😍好Relax🤣好似係自己張床上食晚餐既感覺,好爽好潮$88 HoneyMoon Lust (pomegrante, lemon, honey, sweet, light. abv:4.5%)在正式吃主菜和小食前,當然叫番一支酒享受下,傾下計。衣支酒好香濃石榴味🤣唔太重酒味唔覺唔覺就飲完一支了$78 土耳其烤雞肉卷在小食方面,我們叫了一客土耳其烤雞肉卷$78 再送酒,冇得頂。土耳其烤雞肉卷有3件。雖然雞肉卷內未有太多汁,有少少唔夠汁。不過,整體好食,佢有汁的,不過本人吃過正宗土耳其肉卷是十分多汁的。雞肉也夠多🤣正。$68 玫瑰蜜糖雞翼有六隻的雞中翼,非常香濃玫瑰味,再配搭著香甜美味的蜜糖十分好食強烈推薦一下$148 自家製阿根廷香辣青醬虎蝦海鮮扁意粉今日主菜就是自家製阿根廷香辣青醬虎蝦海鮮扁意粉

其中一張特色枱(Tapchan)

唔覺唔覺就飲完一支了

$78 土耳其烤雞肉卷

$68 玫瑰蜜糖雞翼
有六隻的雞中翼,非常香濃玫瑰味,再配搭著香甜美味的蜜糖
十分好食

強烈推薦一下

$148 自家製阿根廷香辣青醬虎蝦海鮮扁意粉
今日主菜就是自家製阿根廷香辣青醬虎蝦海鮮扁意粉,超超超惹味,夠哂辣,有兩隻大蝦,再有適量蜆肉,少量魷魚,非常足料,扁意粉好爽手,質量大碟,食完仲有唔夠喉的感覺,下次再番黎食

2023-06-05
  • 玫瑰蜜糖雞翼
  • 土耳其烤雞肉卷
  • 阿根廷紅蝦香辣青醬海鮮扁意粉
2023-06-03 124 views
🩷 Lonely Paisley 📍深水埗福華街182-186號怡華閣地下A號舖------------------------------1️⃣ Turkish chicken doner kebab $78推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻土耳其卷的材料豐富 新鮮😍生菜 青瓜 調味雞肉配搭不錯😋餅皮薄薄的 而且加熱了 更具麪香2️⃣ Baby Pork Shank with Honey Mustard $148推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻非常喜歡蜜糖芥末醬🥰豬髀肉質鮮嫩 入味煎得剛剛好 🤩豆角 番茄 薯粒都很好食😋3️⃣ Blue Lagoon $58推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻味道清新 夏日之選💕4️⃣ Tropical Romance $58推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻椰子味道濃郁 喜歡綿密的口感🥰有烤的新鮮菠蘿 酸酸甜甜 十分特別5️⃣ Turkish Baklava $58推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻整體味道比較甜😆開心果味道不重 上層我酥皮鬆脆 可一試------------------------------欣賞餐廳把甜品的收入捐出 大家要多多☺️環境具土耳其風格 喜歡😆惟二人枱與隔離太近😂不敢高聲聊天 建議預訂地
🩷 Lonely Paisley

4️⃣ Tropical Romance $58

5️⃣ Turkish Baklava $58
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻
整體味道比較甜😆開心果味道不重 上層我酥皮鬆脆 可一試
欣賞餐廳把甜品的收入捐出 大家要多多☺️環境具土耳其風格 喜歡😆惟二人枱與隔離太近😂不敢高聲聊天 建議預訂地毯位置 較具私隱

總評
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
Lonely Paisley經常被誤會為是土耳其餐廳🍴但其實他們是多國菜餐廳喔❗️他們的菜式設計概念來自各個國家的特色風味除了土耳其菜,還可以嘗試墨西哥、印度和伊朗等國家的味道👅讓你們可以在地即時遊走異國餐廳最大特色當然是他們入口位置的Tapchan印有民族風花紋的毛毯加上牆身色彩斑斕的彩繪在這裏吃個特色午餐再打卡真是一流啊🧡本來以為初嚐異國菜可能會不太容易接受獨特的味道🙊很意外的是他們家的菜挺對我們口味不知道是否點解有特意調整過呢-🥙ᴍᴇxɪᴄᴀɴ ᴛʀɪᴘʟᴇ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ Qᴜᴇꜱᴀᴅɪʟʟᴀ ᴡɪᴛʜ ꜱᴇᴄʀᴇᴛ ᴍᴀʟᴀ ꜱᴀᴜᴄᴇ $88墨西哥三重芝士雞肉餡餅配自家制四川麻辣醬那片墨西哥酥餅烘得酥香煙韌,中間夾着彩椒、芝士、洋蔥和雞肉,味道配搭有點似pizza🍕佐料汁醬是柔和的四川麻辣特調醬,怕辣人士都食到,有點千島醬的酸甜,加上花椒和其他香料的香氣🤤熱烘烘的酥餅沾醬吃,美味升級不少👍🏻🌯ᴛᴜʀᴋɪꜱʜ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴅᴏɴᴇʀ ᴋᴇʙᴀʙ $78土耳其烤雞肉卷捲餅包住土耳其烤肉片、生菜絲和紅蘿蔔絲,整個滿滿的,加上開胃沙律醬,開胃又清新,吃着沒負擔🥬🥘ꜱ
Lonely Paisley經常被誤會為是土耳其餐廳🍴
但其實他們是多國菜餐廳喔❗️
他們的菜式設計概念來自各個國家的特色風味
除了土耳其菜,還可以嘗試墨西哥、印度和伊朗等國家的味道👅
讓你們可以在地即時遊走異國

餐廳最大特色當然是他們入口位置的Tapchan
印有民族風花紋的毛毯加上牆身色彩斑斕的彩繪
在這裏吃個特色午餐再打卡真是一流啊🧡

本來以為初嚐異國菜可能會不太容易接受獨特的味道🙊
很意外的是他們家的菜挺對我們口味
不知道是否點解有特意調整過呢

土耳其烤雞肉卷

🥘ꜱʟᴏᴡ ᴄᴏᴏᴋᴇʀ ʀɪʙꜱ ᴡᴛɪʜ ɪɴᴅɪᴀɴ ᴍᴀꜱᴀʟᴀ ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ $148
印度Masala慢煮牛肋條燴飯
混合香料醬汁燴以意大利短米混合野米🍛米粒煮得咬口但冇米骨,粒粒分明👍🏻醬汁微辣帶點蕃茄酸味,香料香氣撲鼻,但不會蓋過牛肋條的味道,反而突顯牛肉的肉味🥩 牛肋粒粒炆得軟腍😋
印度Masala慢煮牛肋條燴飯

🍗ʙᴀʙʏ ᴘᴏʀᴋ ꜱʜᴀɴᴋ ᴡɪᴛʜ ʜᴏɴᴇʏ ᴍᴜꜱᴛᴀʀᴅ $148
蜜糖芥末豬串骨配薯菜
BB豬串骨有3條,份量唔算多,豬肉肉質軟嫩點上蜜糖芥末醬挺好吃,不過未見太大特式,正常發揮👌🏻反而配菜處理得不錯,薯粒、小蕃茄和豆角新鮮味美

🍹ᴛᴏᴋʜᴍ-ᴇ ꜱʜᴀʀʙᴀᴛɪ $58
這杯令人口吐芬芳的是伊朗的傳統飲品🌬️由薄荷葉、玫瑰花水、奇亞籽和青檸汁調製而成🌹玫瑰花香氣重,飲品清爽酸甜,感覺非常消暑🌿
ᴛᴏᴋʜᴍ-ᴇ ꜱʜᴀʀʙᴀᴛɪ

🧃ᴛᴜʀᴋɪꜱʜ ᴘᴏᴍᴇɢʀᴀɴᴀᴛᴇ ꜱᴘᴀʀᴋʟɪɴɢ $28
土耳其的石榴汁氣泡水,味道似莓果味的汽水
ᴛᴜʀᴋɪꜱʜ ᴘᴏᴍᴇɢʀᴀɴᴀᴛᴇ ꜱᴘᴀʀᴋʟɪɴɢ

🥙𝙇𝙤𝙣𝙚𝙡𝙮 𝙋𝙖𝙞𝙨𝙡𝙚𝙮
🏡地址: 深水埗福華街182-186號怡華閣地下A號舖
☎️電話: 9889 0250
🕚營業時間: 12:00-22:00 (Mon-Sun)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️
🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)
$200 (Lunch)
ᴛᴏᴋʜᴍ-ᴇ ꜱʜᴀʀʙᴀᴛɪ
  • 墨西哥三重芝士雞肉餡餅配自家製四川麻辣醬
呢間叫Lonely Paisley嘅cafe ,位置好近深水埗地鐵站,地點好方便👍餐廳裡面非常光猛寬敞,充滿著中東風情,又好多好靚嘅土耳其燈飾🌟,座位都算多,特別嘅地方係仲有3張土耳其嘅床,床上有茶几,除咗鞋可以坐上床度慢慢食嘢,舒服又有feel😍我今日就叫左一個Main+ 一杯嘢飲+ 一件蛋糕做lunch💛Persian Lamb Stew伊朗香草燉羊 $178-羊肉真係燉得好淋,肉質好滑又無乜騷味,而且有蕃茄同薯仔做配菜,真係好味又飽肚😋Mocktail 💛Tropical Romance $58- 呢個Mocktail就最好有驚喜, 喺餐廳自家制嘅特色飲品,甜度適中,芝士味好出,令人飲完一杯再想飲多杯😍💛 Japanese Yuzu Cheese Cake日本柚子芝士蛋糕 $48- 蛋糕賣相好靚,芝士味好濃但吾算甜,好啱我食👍坐係度食野,好容易又幻想自己去左土耳其旅行,真係諗下自己都覺得好開心😆而且仲要一讚,店員服務態度好好,好有心機同我解釋餐廳既食物同做法,一定會再二次到訪🤗

💛Persian Lamb Stew
伊朗香草燉羊 $178

Mocktail
💛Tropical Romance $58

💛 Japanese Yuzu Cheese Cake
日本柚子芝士蛋糕 $48
- 蛋糕賣相好靚,芝士味好濃但吾算甜,好啱我食👍

2023-05-29
$300 (Tea)
  • Tropical Romance
  • 伊朗香草燉羊
Weekend去咗間勁靚嘅Cafe打卡 係深水埗黃金廣場附近!係土耳其主題 所以裝修好多彩繪 花磚 好岩照相!繁忙時間去唔使等而且有特色位坐 可以除鞋坐上去 挨落咕臣好chill! 影相最靚係呢個位 😆 價錢就少少偏貴 不過野食都ok 好食過好多打卡cafe!❇️ 格魯亞蒜香牛油雞扒 ($148)Herb味唔重 貼近平時食開既雞扒 唔嚡 薯仔夠腍!❇️ 三款鷹嘴豆泥配芝麻包 ($88)鷹嘴豆泥有原味 紅菜頭同埋黑松露!我覺得原味最好食 好夠smooth! 芝麻包上面啲芝麻勁香 不過個包偏硬 ❇️ 三重芝士雞肉餡餅 ($88)餡唔算好多 入面有拉芝效果~配既醬係麻辣味既千島醬 都幾特別!❇️ HK Real Ginger Cacao ($48)❇️ Expresso Tonic ($58)飲品就正正常常 冇咁有特色 可能佢啲酒正啲 🤣🦁 Lonely Paisley深水埗福華街182-186號怡華閣地下A號舖Shop A, G/F, Yee Wah Court, 182-186 Fuk Wa Street, Sham Shui Po人均消費: $230 lunch

❇️ 格魯亞蒜香牛油雞扒 ($148)
Herb味唔重 貼近平時食開既雞扒 唔嚡 薯仔夠腍!

❇️ 三款鷹嘴豆泥配芝麻包 ($88)

❇️ 三重芝士雞肉餡餅 ($88)

❇️ HK Real Ginger Cacao ($48)
❇️ Expresso Tonic ($58)
飲品就正正常常 冇咁有特色 可能佢啲酒正啲 🤣

🦁 Lonely Paisley
深水埗福華街182-186號怡華閣地下A號舖
人均消費: $230 lunch
2023-05-23 1200 views
呢排天氣開始悶熱,☀️諗起之前去過呢間深水埗土耳其cafe,可以係清幽環境坐下傾計,同埋想再試佢地既特色小食🤤可惜客人都比較多, 今次都坐唔到土耳其床,下次tea time再碰運氣。🌯🥑 土耳其蔬菜牛油果卷 $78蔬菜有紅蘿蔔,青瓜,沙律菜,配上沙律醬清甜爽口,仲有大大塊牛油果, 味道濃郁,又唔會有黑點,作為頭盤開胃岩岩好。🥯🫘 自家製三款鷹嘴豆泥配芝麻包 $88三款鷹嘴豆泥非常特別,有一款係粉紅色,初頭令人聯想係草莓味,三款分別係原味、黑松露、紅菜頭, 原味比較突出既係鷹嘴豆味, 而粉紅色嘅紅菜頭味道就最清淡易入口,黑松露嘅配搭都非常香口,好似食緊意粉咁。但個芝麻包同土耳其早餐係一樣嘅,所以都係唔好一齊叫好d。🥖🍳🧀 土耳其全日早餐 $148呢個全日早餐值得一再回味, 佢哋嘅醬汁同配料每次都有唔同,今次係木梨水果蓉、無花果醬、蜜糖忌廉同蕃茄辣椒醬,除咗辣椒醬有點苦味之外,其他都非常清甜,同麵包既香甜好夾,今次提供左兩款芝士,由細細粒既食起, 比較軟身淡味, 一塊塊嘅就有咬口煙韌濃味。另外仲有佢地特色既土耳其茶配番紅花糖棒。Lonely Paisley 🍝🥗🌯 🇹🇷 💛💛💛深水埗福華街1

🌯🥑 土耳其蔬菜牛油果卷 $78

🥯🫘 自家製三款鷹嘴豆泥配芝麻包 $88

土耳其全日早餐

🥖🍳🧀 土耳其全日早餐 $148

Lonely Paisley 🍝🥗🌯 🇹🇷 💛💛💛
深水埗福華街182A號
2023-05-20
$150 (Tea)
土耳其全日早餐
自家製三款鷹嘴豆泥配芝麻包
📍深水埗土耳其菜 x 打卡躺着食位餐廳大牆鋪左民族特色嘅毛氈、燈飾等仲有三枱「躺著吃」位置可以除鞋訓喺度慢慢食💤今次試左:👉🏻土耳其烤雞肉卷:推🤎包捲住雞肉、蕃茄、椰菜、生菜、洋蔥烤雞味道香濃,夾菜感覺fresh👉🏻印度慢煮牛肋條燴飯:有驚喜🤤牛炆得夠淋 都唔會太辣👉🏻格魯吉亞蒜香牛油雞扒:雞扒牛油香濃配菜係薯仔露筍大人細路都中意呢碟✅👉🏻阿根廷青醬虎蝦海鮮扁意粉:開胃Pick辣度可以接受有兩隻開邊虎蝦&蜆👉🏻 玫瑰蜜糖雞翼👉🏻炸薯條配自家製黑蒜醬𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 🍸Tropical Romance:嗜甜Pick滑椰奶有濃濃椰汁甜味 加上一塊燒菠蘿點綴~🍹Blue Lagoon餐廳款式唔算多,份量偏女仔size但上菜快,有齊土耳其/中東/印度/斯里蘭卡菜同幾款甜品📌如果要坐「躺著吃」位置記得要預約時問定 到現場先轉未必轉到啊~
📍深水埗土耳其菜 x 打卡躺着食位
餐廳大牆鋪左民族特色嘅毛氈、燈飾等
仲有三枱「躺著吃」位置
可以除鞋訓喺度慢慢食💤

今次試左:
👉🏻土耳其烤雞肉卷:推🤎
包捲住雞肉、蕃茄、椰菜、生菜、洋蔥
烤雞味道香濃,夾菜感覺fresh

👉🏻印度慢煮牛肋條燴飯:有驚喜🤤

👉🏻炸薯條配自家製黑蒜醬

𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥
🍸Tropical Romance:嗜甜Pick
滑椰奶有濃濃椰汁甜味
加上一塊燒菠蘿點綴~

🍹Blue Lagoon

餐廳款式唔算多,份量偏女仔size
但上菜快,有齊土耳其/中東/印度/斯里蘭卡菜同幾款甜品

📌如果要坐「躺著吃」位置
記得要預約時問定
到現場先轉未必轉到啊~

2023-05-20
  • 土耳其烤雞肉卷
  • 格魯吉亞蒜香牛油雞扒
2023-05-16 176 views
收工輕鬆下,哥哥帶我去土耳其餐廳飲酒,主菜輕輕選了阿根廷青醬虎蝦海鮮扁意粉。辣辣地係幾開胃,辣度可以接受,不會太辣。一人份量。有兩隻大大隻虎蝦,已開邊,不剝殼。有多隻肉蜆。簡單且味道不錯。到主角cocktail,點了杯「Shiso Margarita」,但有時又會感覺到點苦,有塊紫蘇葉,帶出芳香細膩一口紫蘇葉,一口Margarita,會有不同的感覺。而另一杯mocktail「Tropical Romance」,香滑濃厚椰汁味,同時帶點鮮甜,加上一塊燒菠蘿,浸一浸再食一口,真係可以當作甜品享受。

2023-05-15
Type of Meal
Dinner
2023-05-15 134 views
之前食飯想個主題係異國風情,就搵到呢間。睇openrice 有幾個特色座位,所以好早已經book定。嗰日叫咗個土耳其早餐同土耳其茶。有幾個麵包條口感似油炸鬼,但係甜嘅,點配無花果、忌廉,蜜糖、辣椒醬可以試到唔同口味。另外有三種唔同口味嘅芝士,一次滿足不同願望。另外要特別睇吓土耳其茶,側邊支蜜糖棒可以自己攪拌調校甜度。我就覺得唔使好甜茶味都已經好香。呢度環境舒適,仲可以除鞋享受特色土耳其早餐,感覺好似去咗旅行!

深水埗異國風情 土耳其餐Lonely Paisley具特色民族風餐廳,環境氛圍舒適,牆身圖畫是花了兩星期時間人手繪畫 ,滿滿的中東氛圍~打卡一流!!有圖有真相,看相片吧!土耳其早餐Turkish Breakfast $148👍👍👍👍👍第一必吃土耳其早餐類似All Day Breakfast,有三款不同的芝士,兩款味道較淡牛奶芝,一款味道較濃煎羊奶芝士,味道有淡亦有濃,可以互相配,搭拼出不同的味道,店員會教進食的先後次序!尤其係欣賞土耳其芝麻麵包Simit,外脆內軟,配餐廳自家製的果醬,有杏脯醬、無花果醬、辣蕃茄醬和Honey and cream!推無花果醬!好美味!伊朗香草燉羊$168👍👍👍👍第二必吃香草配羊肉,羊肉燉得非常軟滑, 夠淋,好多汁,燉鍋內有蕃茄薯仔等配菜,非常適合配飯或意粉。食物味道有水準,如果有時間準備,穿民族服裝來打卡吃美食,更加有異國風情的感覺!好像去小旅行一樣呢!又可以吃美食,又可以拍照打卡,好滿足 🥰環境 8.5/10味道 8.5/10服務 8/10衛生 8/10性價比 8.5/10人均消費$150-$200溫馨提示:。如果要坐地氈--特色枱(Tapchan),
深水埗異國風情 土耳其餐

服務 8/10

衛生 8/10

性價比 8.5/10

人均消費$150-$200

溫馨提示:。如果要坐地氈--特色枱(Tapchan),要預訂才有得坐.

餐廳電話 9889 0250

• 土耳其早餐
  • 伊朗香草燉羊
深水埗中東特色餐廳,食過幾次,確實有水準,食物及環境打卡一流。今次來食午餐,個餐牌基本上,lunch和dinner是同一餐牌,餸菜較為細碟,女士們會剛好,如男士較多人,可能需要選擇多幾款菜式先能滿足。如要坐門口幾張地毯位置,要早去或早訂位噢。
如要坐門口幾張地毯位置,要早去或早訂位噢。
土耳其烤肉雞卷 Chicken Kebab
Tropical Romance
土耳其開心果千層酥
2023-04-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
土耳其烤肉雞卷 Chicken Kebab
Tropical Romance
土耳其開心果千層酥
2023-05-07 117 views
深水埗比人感覺就係男人世界,電器產品的地方!無諗到食都不錯,行過見到間細細的鋪頭內裝飾似土耳其的感覺!於是乎坐低試試吧!剛好早餐同午餐時間就叫左份土耳其早餐$148好精緻嘅一杯茶,支棒棒係蜜糖🍯。本人喜歡茶味多啲!有不同的醬料配搭,芝士🧀️都有幾款,令到個包特別之處係芝麻,包不但外脆內軟,還有芝麻的香味,加上不同的芝士🧀️配搭,好好味呀😋!土耳其烤雞肉卷🫔$78烤卷咬落皮薄外脆,內有醬汁配肉加左菜一口咬上好清新嘅味道👅!好精緻啲早餐☺️

剛好早餐同午餐時間就叫左份土耳其早餐$148

土耳其烤雞肉卷🫔$78