又到Restaurant Week,今次去咗中環Soho區試阿根廷菜,其實我唔知有乜特色菜,淨係知烤肉同餡餅出名,見Openrice食評都唔錯,一行三人去試試。Starter======🍴Soup of the day⭐️⭐️⭐️⭐️🍴Beef Pie⭐️⭐️⭐️⭐️建議每人一半,因為食咗餐包再食牛肉批會好飽,牛肉批係用酥皮做,香脆又唔會太厚,牛肉餡加咗青紅椒洋蔥好足料好惹味,味道濃郁juicy但唔會過咸亦唔辣,可以一試。Main=====🍴Grilled Sirloin Steak (+$50)⭐️⭐️⭐️⭐️我首選一定係西冷,牛味重之餘,相比肉眼無咁肥,呢塊扒一入口就食到香濃炭燒牛味,筋位非常爽口,medium熟度剛好又juicy,呢個價錢相當超值。🍴Grilled Ribeye Steak (+$60)⭐️⭐️⭐️⭐️肉眼同樣好味,油脂亦香濃,medium亦相當到位同juicy,蘸少少黃芥辣都好味,至於配菜方面,薯條外脆內軟,而薯蓉就夠香唔夠滑,因為叫薯條比錯薯蓉,所以另外補返比我哋,服務態度好好。🍴Grilled Beef Tenderloin Steak (+$180)⭐️⭐️⭐️⭐️因為牛柳相對少脂肪同腍,所以揀

Starter
======
🍴Soup of the day⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴Beef Pie⭐️⭐️⭐️⭐️

Main
=====

因為牛柳相對少脂肪同腍,所以揀咗呢個比媽咪食,餐牌話係100% fresh grass feed,都食得出好鮮嫩,牛味都重,如果比我揀,我會鍾意食西冷多啲。

Postres
=======
🍴Dessert of the day⭐️⭐️⭐️⭐️
我哋揀咗Tiramisu同布甸,兩樣都好好味,Tiramisu香滑軟熟同酒味香濃,布甸大大個蛋香焦糖味香,我較鍾情後者。

三人共消費:$807

2024-02-24
$269 (Lunch)
2024-01-16 378 views
今日嘅晚餐走國際,直撲阿根廷美味!🇦🇷🥩 首先,Provoleta Cheese 拉絲得嚟又唔膩嘅芝士砵仔,真係犀利喇!番茄醬底酸酸哋,正喎!再嚟,呢塊Ribeye Steak 共350克,真係肉汁四溢,食落去就係嫩滑又juicy,連邊啲燶燶嘅烤味都咁好食,真係唔得嘞!不過,佢哋嘅薯條就普通咗啲,唔算驚喜。再講講Lamb Rack,有四件肉架咁盛載咗一碟嘅美味,肉質有彈牙,每一啖咬落都感到肉汁同羊架嘅微妙味道共舞。薄荷醬略帶點酸,但同羊肉噉配,又清新,令整體感覺舒服好多。Creamed Potato 有啲甜,食多咗會覺膩,份量方面真係重量級!飲酒方面,呢度嘅選擇主要係阿根廷嘅品種,一言以蔽之,飲落去簡直係舒服!🍷總結今次嘅食記,真係食得洋洋得意,成晚嘅美食享受,真係飽到捏肚皮,相信我,係一種不得了嘅滿足!👍💯

首先 個地方真係幾難搵下建議要預返D時間搵路😅而服務都唔錯 我地對阿根廷既菜式唔太了解Waitress都會細心一一講解仲會recommend返Signature Dishes俾我地🔸熱溶拉絲香草芝士Waitress話係Signature Dishes黎芝士好香 係有DD咸香個隻配麵包好好食🔸羊架我地request左medium但黎到接近Medium well☹️有點可惜呢😢配左caramelized onion with sauteed potato炒得好香又夠焦糖化😍🔸牛扒Ribeye Steak剛剛好的Medium鮮嫩的粉紅 牛味都充足但略嫌表面煎得有點硬 整體都唔錯開埋支紅酒同姊妹淘慢慢傾下計都係唔錯選擇喔
首先 個地方真係幾難搵下

整體都唔錯
開埋支紅酒
同姊妹淘慢慢傾下計
都係唔錯選擇喔
與朋友相聚,找到中環一間阿根廷🇦🇷菜式嘅餐館,可能夜繽紛嘅關係,全晚只有兩枱客人,非常熱鬧😳.阿根廷🇦🇷菜式無甚麼概念,點了人氣嘅肉批同埋來自阿根廷🇦🇷嘅肉同酒,完美演繹家鄉風味。餐廳感覺家庭式而且服務需要更加努力提供質素,因此與想像中有一點點落差😳———————————————————————————🍽肉批配牛肉+雞肉餡料🥙💬一款係牛肉而另一款係雞肉餡料,兩款都各有特色,仲加入大量香味令到味道更加濃厚,對阿根廷菜有多一些認識😳.🍽羊架配薄荷醬汁🐑💬羊架非常有水準,有肉汁而且肉嫩,外表烤烘得宜,算是美食取勝😳
———————————————————————————
🍽肉批配牛肉+雞肉餡料🥙
🍽羊架配薄荷醬汁🐑
2023-10-05
Type of Meal
Dinner
最近同朋友食飯又唔知食咩好,見到呢間餐廳做緊優惠又喺中環蘭桂坊附近,就試下阿根廷特色牛扒🫢小店行隨性風格,不論係裝修同店員都好有特色,熱情好客,仲有超多人喺度慶祝生日🤣記得要喺app book先會有優惠!🍴НК RESTAURANT WEEK $298/per one 另收加一🍴SALAD Buffet朋友揀咗呢個真係非常抵食,由頭食到落尾都得仲要係任食㗎!不過三個種類就真係比較少剩係得生菜火箭菜,蕃茄青瓜同埋一啲果仁🤣🍴BEEF MEAT BALLSBeef Meatballs with chimichuri,正常嘅肉丸,陪咗蕃茄醬,冇咩特別。SOUPSoup of the day with french bread個湯係椰菜花湯,真係好龍椰菜花味,口感都比較濃稠,麵包係法式麵包外脆內,帶少少煙靭口感,會將牛油又真係幾好食!Main Course🍴SALMON Salmon served with Tartar Sauce,三文魚煎得非常好,個皮焦黃香脆,魚肉好嫩滑有魚香,好食!配咗個塔塔醬,邪惡得來真係冇得輸,叫咗薯條不過上錯咗做蔬菜,餐廳即刻加返疊薯條俾我哋,服務都好好🤣蔬菜就正

🍴SALAD Buffet

🍴BEEF MEAT BALLS

SOUP

Main Course
[All served with a choice of Vegetables / French-Fries /Mashed Potato / Rice]

🍴SALMON
Salmon served with Tartar Sauce,三文魚煎得非常好,個皮焦黃香脆,魚肉好嫩滑有魚香,好食!配咗個塔塔醬,邪惡得來真係冇得輸,叫咗薯條不過上錯咗做蔬菜,餐廳即刻加返疊薯條俾我哋,服務都好好🤣蔬菜就正常嘅,薯條真心非常好食,香脆又唔油膩,仲有薯谸。

🍴BIFE DE OJO RIBEYE + 50
Grilled Ribeye Steak with chimmichuri/mustard Sauce牛扒係用炭燒香過,肉質比較緊實有口感,係有牛肉嘅香味,不過就真係要花啲牙力咬,薯蓉有牛油嘅香味,打得都好滑,都係幾好食!

🍴DESSERT of the day
係一個有少少酒味甜甜地嘅嘅米布甸?個人唔係太鍾意。食完嘅甜品之後見到隔籬枱個個都有布甸或者Tiramisu,好奇一問侍應原來係有得揀㗎😂如果你淨係叫上甜品係會是但上俾你,但如果你問一問佢就有得選擇,大家記得留意!
店員識做又好爽快,即刻送多個布甸俾我哋食,不過個布甸嘅味道就一般啦,係有蛋味嘅不過是整蒸咗好耐嘅布甸同埋比較甜😂

推薦指數: 8/10
繼興分嘢食服務性價比真係幾高嘅,有氣氛又可以食到阿根廷風味嘅菜式我覺得係唔錯,個人會比較推薦魚,可能加時多啲錢嗌其他嘅牛扒會好食啲?
拿!好食黎講呢,應該要表達得好全面,係由外到內,再到返外,就唔係流露於表面咁簡單,姐係具體d黎講呢,咬一啖肉飲一啖酒,我係會哇…哇…哇,哇哇哇,都仲唔係代表好食?真係好食既野係唔需要演技,唔需要扮出黎,亦唔想咁多廢話,好食咪又係嗌出黎囉,嗌啦!👇🏻📌ENTRADAS – ▪️ CHORIZO - $83▪️ PROVOLETA CON ACEITE DE OLIVA Y OREGANO - $128▫️ 前菜先黎個「阿根廷豬肉腸」,除左牛肉,香腸亦係阿根廷拿手好戲,呢款豬肉腸腸衣夠透薄,食落爽脆煙韌,好香口;「普羅沃洛內芝士」來自意大利南部,烤過之後濃香惹味,建議搭配佢地麵包一齊食,更加食到果種鹹香味。📌MAIN COURSE -▪️ BIFE DE LOMO - $388/250gm▫️ 主菜方面必試「阿根廷牛柳」,我就建議唔好煎得太熟或者太生,所以揀左medium,肉質食落相對軟腍,近乎入口即化,真正做到半生熟既效果,旁邊配上即炸薯條,相當香口,配上來自阿根廷紅酒「SAUVIGNON」,一啖肉一啖紅酒,認真享受!▪️ BIFE DE CHORIZO - $288/250gm▫️ 另一款就試埋「阿
拿!好食黎講呢,應該要表達得好全面,係由外到內,
再到返外,就唔係流露於表面咁簡單,姐係具體d黎講呢,

真係好食既野係唔需要演技,唔需要扮出黎,亦唔想咁多廢話,

好食咪又係嗌出黎囉,嗌啦!👇🏻

📌ENTRADAS –
▪️ CHORIZO - $83
CHORIZO

▫️ 前菜先黎個「阿根廷豬肉腸」,除左牛肉香腸亦係阿根廷拿手好戲,
CHORIZO

來自意大利南部,烤過之後濃香惹味,建議搭配佢地麵包一齊食,
更加食到果種鹹香味。

📌MAIN COURSE -
▪️ BIFE DE LOMO - $388/250gm

BIFE DE LOMO

一啖肉一啖紅酒,認真享受!

BIFE DE CHORIZO

▫️ 另一款就試埋「阿根廷肉眼」,都係嗌左半成熟,無多餘脂肪,
BIFE DE CHORIZO

邊位帶少少炭火烤過既焦脆,切開裡面做到岩岩好粉色,帶少少血水,
BIFE DE CHORIZO

保持到肉汁juicy,而且肉味濃郁,旁邊仲有mash potato,入口滑溜,
配搭阿根廷紅酒MALBEC」相當夾。

📌POSTRES -
▪️ FLAN CON DULCE DE LECHE O CREMA - $78

▪️ TIRAMISU - $78
TIRAMISU

▫️ 甜品揀左個「焦糖布丁」,濃香奶味,甜度岩岩好,
面頭唔會燒得太焦,反而我鍾意呢個口感多D;

提拉米蘇」亦非常正宗,食到濃郁酒香,
層次感豐富,值得一試。
2023-09-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
TIRAMISU
  • PROVOLETA CON ACEITE DE OLIVA Y OREGANO
🫔 [ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐏𝐢𝐞 | 𝐇𝐊$𝟖𝟑 ]脆脆嘅外皮,包住滿滿嘅牛肉餡料。調味唔會好濃,食到牛肉嘅原味道。份量好大舊嘅𝐏𝐢𝐞,所以好飽肚嘅小食。--🧆 [ 𝐂𝐡𝐢𝐦𝐢𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐢 𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥𝐬 ]食得出自家嘅感覺,用上有阿根廷特色嘅Chimichurri Sauce去調味,醬料大概有切碎的新鮮香芹、香草、蒜、辣椒、橄欖油、醋等等。調味唔算太重,如果重口味人士可以再額外餐廳比嘅Chimichurri Sauce。--🍎 [ 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐅𝐥𝐚𝐦𝐛é ]好有視覺效果嘅甜品, 班戟鋪上蘋果片,店員即場再淋上酒再點火。班戟酒味濃郁,配上雪糕就岩岩好啦。--🍽 [ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 | 𝐇𝐊$𝟏𝟓𝟖 ]🥗 < < 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐫 > >🍴 星期一至五午餐 免費升級至沙律吧選擇唔算特別多,但勝在基本嘢都齊,感覺乾淨新鮮。沙律菜、青瓜、番茄、洋蔥、橄欖、腰果類等。🩵 重點佢有藍芝士醬!!搞到不停encore。🐂 < < 𝐏𝐋𝐀𝐓𝐎 𝐏𝐑𝐈𝐍𝐂𝐈𝐏𝐀𝐋 𝐌𝐀𝐈𝐍 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄 > >🤎 [ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝
🫔 [ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐏𝐢𝐞 | 𝐇𝐊$𝟖𝟑 ]

🍽 [ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 | 𝐇𝐊$𝟏𝟓𝟖 ]

🥗 < < 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐫 > >
🍴 星期一至五午餐 免費升級至沙律吧

Salad Bar

🤎 [ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐒𝐢𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 | +𝐇𝐊$𝟒𝟖 ]
🤎 [ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 | +𝐇𝐊$𝟏𝟒𝟖 ]

午餐有唔同選擇,如果加錢就可以Upgrade至唔同嘅肉類。餐廳標榜牛肉100% Fresh Grass Feed。今次試過兩款牛肉。Sirloin Steak - 西冷牛扒,肉質幾有彈性同咬口。由於帶一定比例嘅脂肪,整體感覺煎到好香,肉味幾明顯。

Tenderloin - 牛柳扒,肉質相對軟,幾乎無肥位,所以相對黎講無西冷咁重口味。

伴碟可以揀薯菜都有唔同嘅做法,French-Fries, Baked, Sautéed, Mashed, Creamed. 🍟 薯條幾想脆唔會好油膩。薯蓉有驚喜,口感Creamy香滑。🤣 令人食唔停口嘅澱粉質。

Type of Meal
Lunch
  • Chimichurri Meatball
  • Beef Pie
2023-07-05 633 views
香港人喜歡吃牛扒, 就連比較較偏向門的阿根廷扒房在香港也不罕見, 有連鎖集團經營的Buenos Aires Polo Club, 也有比較有歷史的La Pampa, 今次吃的La Parrilla同樣以阿根廷扒房作招來, 最重要當然是牛扒來自阿根廷, 這裡的在處理前也經過熟成, 本身阿根廷牛扒也是以肉味香濃, 而肉質偏瘦為特點, 經過熟成, 再選擇肉眼部位, 肉味香濃而餘, 肉質也不會太瘦, 肉汁和脂香平𧗾, 再加上煎扒火候控制得好, 以二三百元定位來說, 沒甚麼可挑剔的.除了牛扒外, 這裡的頭盤也有西班牙及南美風格, 特別是Empandas, 當然被Mono的奢華版本養壞, 要說其做得比Mono好就有點困難, 吃起來酥皮酥脆而且層次豐富, 內𥚃是阿根廷碎牛肉和炒洋蔥, 單純的肉汁香, 簡單直接但惹味, 最重要是這只是不另收費的頭盤呢!La Parrilla is the Argentine steakhouse in HK and there are quite a lot of similar steakhouses in HK shown HK is a heaven of be

La Parrilla is the Argentine steakhouse in HK and there are quite a lot of similar steakhouses in HK shown HK is a heaven of beef lover. She provided the dry aged Argentine steak that is more concerned in aroma and meaty. Using the ribeye and make sure the steak is not that chewy. The empanadas with miced beef is also one of the favorite appetizers here.
2023-03-03 1093 views
阿根廷菜係香港都算少見,今次就專登襯restaurant week去試下依間入圍餐廳。餐廳位於中環Soho區,門口係鮮黃色嘅外牆框架,同橙色既室內設計遠遠睇都好醒神。阿根廷老闆亦都好熱情咁講解阿根廷出名嘅菜式,比我一個好深刻嘅印象。一入到嚟梗係叫番杯酒先,平時house wine就飲得多,阿根廷出產嘅就真係第一次飲。今次試左Alamos Malbec 2021,感覺都好易入口,單寧味唔會太重,好識合我依啲紅酒新手飲。Restaurant week menu係會有沙律/餐湯,一個主菜同埋一個甜品。首先店員會送上法包,細長身嘅法包配搭牛油都好鬆軟又充滿咸香,如果鍾意食嘅朋友可以無限添加。晚餐可以選擇沙律吧式者是日餐湯。沙律吧係自助形式,可以自由選擇配搭嘅沙律同埋醬汁。至於是日餐湯就係洋蔥湯,味道非常濃郁,但係特別嘅係一啲都唔酸,反而帶清甜嘅感覺。主菜Suprema De Pollo A La Napolitana 依款其實就係炸嘅無骨雞扒,中間加上火腿,最上層就加入厚厚嘅Mozzarella cheese同埋蕃茄醬。第一啖芝香味十足,跟住又食到蕃茄醬嘅酸味,同埋炸皮嘅香脆。值得一讚雞肉口感

主菜
依款其實就係炸嘅無骨雞扒,中間加上火腿,最上層就加入厚厚嘅Mozzarella cheese同埋蕃茄醬。第一啖芝香味十足,跟住又食到蕃茄醬嘅酸味,同埋炸皮嘅香脆。值得一讚雞肉口感亦都軟腍,多重口感同埋味道合而為一,好有驚喜。

Grilled Ribeye Steak (Bife De Ojo)
店員介紹依款係產自阿根廷嘅西冷扒,即刻試下有咩唔同先。我就叫左五成熟,牛扒微微邊緣焦香,可以睇到中間心仲係粉紅色。味道比平時食開嘅美國牛扒更加濃,但係油脂就較對較少。

是日甜品就係Tiramisu同埋焦糖布丁,Tiramisu口感幼滑又充滿酒香味,另外焦糖布丁亦都Q彈嫩滑又充滿蛋香。

最後仲會有飲品,可以自由選擇咖啡或茶。我就飲番杯熱檸檬茶同埋凍咖啡。感覺阿根廷菜都幾有特色,同埋感受到阿根廷人嘅熱情,下次一定會再嚟。

人均💫298

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2023-01-22 1035 views
去咗呢間阿根廷扒房,係慶祝好地方🐒午餐 $198 起有肉有意粉~我哋就揀咗二人T-bone牛扒餐($578) 500g 牛扒超大塊,連骨嘅地方特別好食😋建議可以叫生啲,因為鐵板會一直將牛扒煮熟同保持熱度。最驚喜嘅係薯條同番薯條都超好食!好鍾意外脆內軟嘅番薯條,配埋佢幾款醬汁都好食🥰前菜就揀咗熱溶芝士配麵包,芝士勁大兜!黃鰭吞拿魚調味酸酸地又有啲菜好清新🐟而且仲有好多窗口位,情侶嚟食夠晒浪漫😍😍😍
2023-01-22
2023-01-15 826 views
今日午餐時段,同老公經過中環蘇豪區,老公想食牛扒所以揀咗這間阿根廷牛扒餐廳。Daily Set Lunch南瓜🎃餐湯~湯厚身,南瓜味濃稠而幼滑。餐包~有點火候未夠,味道一般。BIFE De LOMO (tenderloin)$306. (五成熟)餐廳標榜100%阿根廷草飼牛,無激素、無抗生素嫩,牛腰肉~肉質鮮嫩可口,牛味濃郁,沒有多餘油脂,把牛扒🔪切開一半,中間嫩粉紅色嬌艷欲滴,實在叫人驚嘆火候控制得如此絕妙!👍🏻👍🏻👍🏻MEDIO POLLO DESHOESADO (燒雞扒配薯條)$158.薯條可以嘅,雞扒用香草調味,肉質不夠嫩。甜品Tiramisu ,意想不到,超級好味🤤👍🏻👍🏻House coffee 咖啡豆味濃郁甘香☕️。👍🏻

Daily Set Lunch

南瓜🎃餐湯~湯厚身,南瓜味濃稠而幼滑。

餐包~有點火候未夠,味道一般。

薯條可以嘅,雞扒用香草調味,肉質不夠嫩。

甜品Tiramisu ,意想不到,超級好味🤤👍🏻👍🏻

House coffee 咖啡豆味濃郁甘香☕️。👍🏻
2023-01-05
$250 (Lunch)
2022-10-04 1459 views
中環隱世高質阿根廷扒房La Pampa Argentinian Steak House位於中環蘇豪區經平台訂購喺某啲時段會有低至五折優惠偏橙色調嘅裝修,有一種置身南非嘅異國風情Parma Ham w/ Honey Melon ($64)正常表現發揮蜜瓜末有太甜Parma ham 鹹香味足夠- Beef Sirloin Steak ($248)order 左 medium rare火候控制得啱啱好牛肉呈粉嫩,有肉汁肉味香濃有嚼勁高質素阿根廷餡餅 ($78)可以揀火腿芝士雞肉同牛肉作為餡料上枱嘅時候嚇咗一跳,分量好大隻,絕對唔係頭盤可以作為主食雞肉配咗唔同香料好有特色芝士份量都比較多,推薦推薦指數: (五個為滿分)
中環隱世高質阿根廷扒房
位於中環蘇豪區
經平台訂購喺某啲時段會有低至五折優惠
偏橙色調嘅裝修,有一種置身南非嘅異國風情

Parma  ham  with  honey    melon

正常表現發揮
蜜瓜末有太甜
Parma ham 鹹香味足夠

Beef Sirloin Steak ($248)
Beef Sirloin  steak    250g

order 左 medium rare
火候控制得啱啱好
牛肉呈粉嫩,有肉汁
肉味香濃有嚼勁
高質素

阿根廷餡餅 ($78)

可以揀火腿芝士雞肉同牛肉作為餡料
上枱嘅時候嚇咗一跳,分量好大隻,絕對唔係頭盤可以作為主食
雞肉配咗唔同香料好有特色
芝士份量都比較多,推薦

推薦指數:
(五個
為滿分)
Beef Sirloin  steak    250g
  • sirloin
2022-08-21 1487 views
🌟蘇豪區阿根廷抵食隱世扒房好早之前已經留意到呢問位於中環SOHO區嘅阿根廷扒房 佢哋啲牛扒性價比極高😛上網訂枱指定時間仲要半價添🫢所以就book左星期日lunch試試佢~♡︎______________________________♡︎🌚男友評價:🐷Salchicha 原價$73餐前小食方面我就叫咗呢款阿根廷豬肉腸外皮烤到焦香 肉質實淨 有淡淡的肉汁同香味滲咗出嚟 點埋佢配搭嘅橄欖油就更加香口🤭作為餐前小食 不論係份量同味道都好滿足🫶🏿🐃🥩Medallon de Lomo La Pampa (250gm) 原價$385呢一個其實係一份巨型牛柳配搭蘑菇醬 呢度d牛全部都係用100%草飼嘅 牛嘅運動量會多d 所以油花唔會多😊咁尤其是係牛柳 咁就更加唔會有肥膏啦~牛柳足足有250gm 分量十足之餘 可以見到佢表面嘅烤紋係非常靚仔🙈叫咗三成熟 切落去係非常之淋 完全唔使用力 當然牛柳嘅肉味不嬲都唔會話好濃郁呢份亦都唔例外🤔除咗想讚吓佢除咗份量充足 肉質仲要係非常之柔軟(咀嚼完全唔使用力咁濟)仲帶有少少炭烤味 呢個價錢半價咗之後真係超級抵食😊🐮🐔🍢Brochette De Pollo 原價$238
🌟蘇豪區阿根廷抵食隱世扒房

🌚男友評價:

🐷Salchicha 原價$73
餐前小食方面我就叫咗呢款阿根廷豬肉腸

🐮🐔🍢Brochette De Pollo 原價$238

呢份絕對係南美bbq風情 大大份之餘 個擺盤完全係串燒咁🤣主要係牛柳夾住雞肉,煙肉 然後有d紅椒 洋蔥
但味就比較一般 尤其是係牛柳 有比較之下同頭先嗰舊差得太遠 雖然未至於好鞋 但口感比較粗糙🥲帶有少少渣 肉質有少少一絲絲嘅狀態 同樣情況出現左係舊雞上面
不過呢個一般扒房比較少見嘅配搭同賣相 再加上咁嘅價錢食到咁嘅份量 絕對物超所值😉

🍰Tiramisu 原價$78

原來係想叫佢地個champagne with sorbet 但係嗰陣冇哂🥲唯有聽店員推介叫呢款 上到枱俾佢個賣相嚇親 完全唔Tiramisu😌
應該係說得太耐嘅關係 中間嗰一層係結冰㗎 食食吓仲要融咗 個蛋糕出水 好奇怪 不過整體個味度尚可😐

🌝女友評價:

由於我哋係食晏就十二點 所以一黎就無乜人 可以留意到佢個環境真係好似去左南美嘅餐廳咁
而且橙色嘅背景再加上播嘅夏日風情歌都真係好似坐係海灘食扒咁🤣幾chill~

而且最抵玩係我哋book到指定時段可以全單五折 食左兩個扒再加小食甜品每人都係二百幾 質素仲咁好 我諗蘇豪區都無邊間可以做到🫣🫶🏿
佢哋lunch set都好抵食 想同男女朋友去下扒房又想平民啲 依個真係不二之選✨
Salchicha
Brochette De Pollo
Brochette De Pollo
2022-08-14
$262 (Lunch)
Salchicha
2022-07-14 1373 views
早前喺中環SOHO附近搵嘢食去咗呢間喺士丹頓街嘅阿根廷餐廳食set lunch門口有個牌寫住set lunch $108不過入到去見餐牌寫住set lunch $158估計$108係2 courses 嘅價錢?First course 可以揀Salad Bar/ Soup我哋點咗Salad Bar x 1 + Pumpkin soup - Salad bar 有4款生菜、蕃茄、洋蔥、橄欖、鷹嘴豆沙律,4款沙律醬,食物亦新鮮- 主菜 - 我哋點咗煎三文魚配薯條和雞扒配薯菜- 三文魚煎得香脆可口,但三文魚腩肉質保持鮮嫩- 雞扒有兩大塊對於我哋比較多,可能我哋一開始食多咗麵包😆- 其實呢度主打阿根廷煎牛扒(要加💰)不過我哋已經食過所以今次冇點,如果第一次嚟建議食牛扒,真係煎得幾好- 最後食埋焦糖燉蛋做甜品就夠晒滿足啦La Pampa Argentinian Steak House (中環)中環蘇豪士丹頓街32B&C地下
早前喺中環SOHO附近搵嘢食
去咗呢間喺士丹頓街嘅阿根廷餐廳食set lunch
門口有個牌寫住set lunch $108
不過入到去見餐牌寫住set lunch $158
估計$108係2 courses 嘅價錢?

- Salad bar

- 主菜
- 我哋點咗煎三文魚配薯條和雞扒配薯菜
雞扒

- 三文魚煎得香脆可口,但三文魚腩肉質保持鮮嫩
煎三文魚腩

- 雞扒有兩大塊對於我哋比較多,可能我哋一開始食多咗麵包😆
- 最後食埋焦糖燉蛋做甜品就夠晒滿足啦
布丁

中環蘇豪士丹頓街32B&C地下
雞扒
煎三文魚腩
布丁
  • sirloin
2022-04-30 1458 views
前一晚搵有邊間餐廳可以預約果陣,咁啱錄到呢間餐廳,見評價唔錯,訂位又有8折,就決定去試吓。入到餐廳,播住啲好有南美風格既音樂,侍應好快就拎左menu,同埋啲麵包,醬汁比我地。我地今次兩個人,叫左2個前菜,1個主菜,1個甜品,2杯飲品前菜叫左Parma Ham & Melon, 同埋阿根廷嘅傳統小食Empanada(又譯恩潘納達)蜜瓜好甜同埋份量好足餡餅可以揀牛,雞或者ham & cheese 我就揀左雞同ham&cheese, 雞果個用左唔同既香料,味道比較豐富,而ham&cheese既味道就無咩特別,不過都係好食!個餅皮都焗得好鬆化,個邊係脆既主菜就叫左Ribeye with baked potatoes. 肉質唔算好un, 都算有肉味,焗薯就配左sour cream最後叫左個Tiramisu share, 手指餅索曬啲咖啡非常正,食曬都唔覺得溜,好滿足!男朋友叫左杯Irish Coffee, 佢表示幾正宗,同佢系愛爾蘭飲既味道差唔多,不過第一啖飲果陣酒味有啲勁唔記得咗系攪之前影張相😂呢餐食得好滿足,性價比幾高,侍應都好nice,會再返嚟食!

我地今次兩個人,叫左2個前菜,1個主菜,1個甜品,2杯飲品

蜜瓜好甜同埋份量好足
餡餅可以揀牛,雞或者ham & cheese
Parma  Ham  &  Melon

Ribeye

唔記得咗系攪之前影張相😂
Irish  Coffee

呢餐食得好滿足,性價比幾高,侍應都好nice,會再返嚟食!
Parma  Ham  &  Melon
Ribeye