2025-08-03
小編一向都係高知城居酒屋嘅忠粉,之前食過佢哋嘅居酒屋料理,已經覺得質素超高❣️聽聞最近有席前料理,仲有 無限添加壽司🍣 即刻拉隊嚟挑戰😋 當日師傅手藝一流,仲會上菜時每道菜都介紹食材,真心好味係會唔小心食多咗架🤭 認真要推介俾愛日式料理嘅你,可以味蕾同視覺雙重享受🌟𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ高知城居酒屋 席前料理 一人前限時90分鐘 | 🍣 壽司《無料》追加 超抵食!!我哋挑戰成功,一人最高食咗35件🍣壽司!真係話咁易回晒本有突啦🤭前菜 3品 時令食材❁ 軟煮鮟康魚肝:入口即化,濃郁魚肝香滑得令人陶醉😍❁ 鮭魚卵伴三杯醋:三文魚子彈牙,清新醋汁提味,開胃一流✨❁ 松葉蟹肉海膽豆腐:🦀蟹肉鮮甜配海膽,豆腐細滑,鮮味爆棚😋貝類 3點 🐚❁ 慢煮味付鮑魚:慢煮鮑魚軟嫩入味,嚼勁十足,超滿足❁ 兵庫県室津牡蠣:🦪肥美creamy 又 juicy,鮮味滿滿,愛蠔人士必試😋❁ 帆立貝配青橘啫喱:帆立貝鮮甜,青橘啫喱清新解膩,完美組合🍊燒物 1款🍢❁ 水菜豚肉串:🐷豚肉香嫩多汁,水菜清爽,燒烤香氣撲鼻,停唔下來!揚物 天婦羅 野菜三點❁ 高知県青椒仔:外脆內嫩,青椒清
𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
高知城居酒屋 席前料理 一人前
前菜 3品 時令食材
❁ 軟煮鮟康魚肝:入口即化,濃郁魚肝香滑得令人陶醉😍
❁ 鮭魚卵伴三杯醋:三文魚子彈牙,清新醋汁提味,開胃一流✨
貝類 3點 🐚
❁ 慢煮味付鮑魚:慢煮鮑魚軟嫩入味,嚼勁十足,超滿足
燒物 1款🍢
揚物 天婦羅 野菜三點
❁ 高知県青椒仔:外脆內嫩,青椒清甜,簡單卻好食🌶️
❁ 鹿兒島紅優甘芋:甘芋軟糯香甜,炸得金黃酥脆,甜而不膩🍠
❁ 佐賀県水蜜桃:天婦羅桃子甜中帶脆,意想不到嘅驚喜🍑
煮物 1款
❁ 壽喜燒宮崎A5和牛🐂:
A5和牛入口即化,壽喜燒醬汁甜鹹平衡,奢華享受🥩
握壽司 10款(無料追加)
❁ 高知県金目鯛:魚肉嫩滑,清爽鮮甜🐟
❁ 峇手県大船渡鰆魚:肉質結實,入口帶微酸,好開胃!
❁ 鹿兒島可愛酢鯖魚:酸香醒胃,鯖魚肥美,超夾😋
❁ 高知本鮪中腹:油脂香濃,入口即化,極品享受!
❁ 愛媛県縞鰺:鮮味十足,口感爽脆🐠
❁ 北海道鮫鰈魚邊:軟嫩多汁,入口滿滿油花同海味
❁ 愛媛県天然鯛魚:清甜細膩,簡單卻驚艷
❁ 高知天赤身醬油漬:醬油香提升鮮味,濃郁又清新
❁ 煮鹿兒島穴子:煮得軟滑,甜醬汁好match!
❁ 沖繩紋甲魷魚:魷魚爽彈,微甜海味好正🌊
❁ Mix 迷你海膽丼
細細碗但海膽鮮甜爆棚,米飯吸晒醬汁,食完仲想再encore😍
❁ 吸物
四味味噌湯係用上四種味噌混搭,湯頭濃郁又溫暖,暖胃又治癒😌
甘味 二點
❁ 柚子雪芭:清爽酸甜,解膩一流,岩晒夏天食🍋
❁ 高知一果相伝 赤肉蜜瓜:🍈甜到心🤩 瓜香濃郁,完美收尾🫶🏻
❁ 酒精 和 飲品 Free Flow
無限暢飲酒精同飲品,配菜式真係錦上添花🥂
我哋飲完🥃梅酒,又🍶sake 再嚟🥂生啤,樣樣都咁夾架🥰
呢餐席前料理完全超預期,前菜,燒物同煮物都好好食,仲要壽司每件都新鮮直送✈️ 特別推介高知本鮪中腹,油脂香濃到不得了🍣
仲要有齊小編最愛A5和牛同海膽飯,真係咩都有齊,超抵食啊😌
快啲約閨蜜、朋友嚟高知城居酒屋,挑戰下你哋又可以食到幾多件🍣啦😌
90分鐘席前料理(無限添加壽司)
💰 原價 $1680,試食優惠價:76折 $1,280,第二位38折 $640!