2021-10-19 191 views
之前一直生酮飲食,所以冇機會食漢堡,琴日經過見到好出名既嘉寶漢堡店,走左入去望menu,多口一問之下發覺可以走包轉菜包,所以即刻擺低錢試食一吓。由於之後仲有飯約,所以唔咁食太多就無叫餐。個片漢堡肉望落有d汁好juicy,好香,塊brie cheese都唔孤寒,有返咁上下size。咬落去好滿足,多菜既配搭之下,食落好舒服因為d菜解咗牛肉同埋芝士嘅油膩漏滯。下次試其他餐點都會咁食!比較特別既喺佢地有部洗手機,擺隻手落去就會出泡沫,一陣再出水,然後出紙巾,好方便有趣😂
由於之後仲有飯約,所以唔咁食太多就無叫餐。

布里芝士牛肉漢堡包

下次試其他餐點都會咁食!

2021-10-17 137 views
本身都知星期六日假期會多人食要等,所以就提早咗係外賣平台落單,時間到就去拎。.落單叫咗芝士牛堡、黑松露芝士牛堡、跟餐薯條、BBQ及原味雞翼、熱柚子蜜同檸檬茶。.外賣平台落完單之後,等了大概大半個鐘,就出門口去拎外賣,去到餐廳發現員工仲未入單,員工都有禮貌講唔好意思,唔緊要,於是繼續等。等再一陣,員工比外賣我,但好彩check咗單發現原來唔係我叫嘅餐。再等,終於有了,check咗張單同啲食物齊唔齊但冇逐一打開睇就走咗。.返到去,打開嚟食就發現,比錯咗兩個漢堡同飲品,比咗芥末蝦堡、烤菇牛堡、同薑茶。.雖然知道忙,但都需要改善下執餐嘅準確性。
本身都知星期六日假期會多人食要等,
所以就提早咗係外賣平台落單,時間到就去拎。
雖然知道忙,但都需要改善下執餐嘅準確性。

2021-10-16
TakeAway
2021-10-13 246 views
疫情之下,好多生活方式都有改變,以前好少買外賣嘅我都多咗叫外賣,但都要精挑細選,特別係賣相😆嘉寶漢堡係呢方面做得唔錯,有signature嘅包裝盒,但我太肚餓唔記得影相,漢堡包經過一輪外送,包表面沒有傷痕,仍然keep住好好嘅賣相 是拉差芝士蛋豬堡 之前食過嘉寶嘅牛肉漢堡,所以今次試豬堡,豬堡係用免治豬肉,但都好有豬肉香味,加埋辣辣地是拉差醬,有煎蛋嘅burger係最吸引嘅,食食下隻蛋爆汁流哂出嚟,雖然食完要洗手,但爆汁感覺很好👍 黑松露芝士牛堡 一掀開就見到好多黑松露醬,芝士都呈半溶狀態,牛肉同其他burger店差唔多厚,所以性價比超高,牛肉都好juicy同牛味濃 薯條 粗身嘅薯條好正,份量都唔少呀,薯條炸到好脆,就算食到攤凍左啲,都仍然係脆架 燒賣 原本係諗住叫炸燒賣,點知嚟到變咗燒賣,不過都幾好食,又成10粒咁多,都有魚味 蜜糖芥末醬香脆粟米片雞塊 用粟米片包住嘅雞塊炸完之後特別脆,外賣都係脆到聽到聲,加埋我最喜歡嘅蜜糖芥末醬,咁嘅炸雞塊令人想食完一塊又一塊 原味雞翼 普普通通但味道都係唔錯嘅 好味指數 🌕🌕🌕🌕🌗抵食指數 🌕🌕🌕🌕🌗打卡指數 🌕🌕🌕🌑🌑推介指數 🌕🌕🌕🌕🌗

是拉差芝士蛋豬堡

打卡指數 🌕🌕🌕🌑🌑
推介指數 🌕🌕🌕🌕🌗
Delivery
2021-10-11 207 views
星期日係尖沙咀行街,原本諗住食麥當勞慳錢,發現到原來嘉寶漢堡就係麥當勞🍔附近,見麥當勞又多人又其實加咗價,就決定試吓嘉寶,依家諗返轉頭,覺得果然無決定錯🤤。其實之前都已經聽朋友講嘉寶又高質又抵食,一直都好想試吓😬。我哋叫咗兩個漢堡再加薯條🍟同蕃薯條🍟再送嘢飲,人均都係$70,非常之抵食🤑。漢堡方面,首先係黑菘露芝士牛堡🐮,黑菘露🍄味十分濃郁,漢堡扒非常juicy,芝士量亦適中(唔似麥當勞咁個包已經細,啲芝士同餡仲要再少果個包),拼埋一齊,真係令人食到停唔到口🤤。至於烤菇芝士牛堡🍔,烤菇充滿菇嘅香味,亦一啲都唔乾非常之juicy🤤🤤,混合漢堡扒嘅肉汁,食完令人返唔到轉頭😋😋。總結來講,又好食又抵食,非常建議佢開多啲分店,特別係嚟銅鑼灣,咁我就日日返工都可以食😌。

其實之前都已經聽朋友講嘉寶又高質又抵食,一直都好想試吓😬。

烤菇芝士牛堡

黑菘露芝士牛堡

2021-10-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
烤菇芝士牛堡
黑菘露芝士牛堡
2021-10-10 155 views
因為夜左唔知食咩好,好多餐廳又九點幾last order ,所以就去左嘉寶漢堡黎個快閃burger,餐廳都有堂食,雖然都練多心等緊外賣。九點幾都仲陸陸續續有人落單,餐廳有普通矮台同埋高台,我等左一陣先有普通個d矮台,估唔到佢仲有得叫啤酒。又真係有d似shake shack外國風wo😄.我地叫左四個餐同埋幾個小食,叫左烤大啡菇burger ,薯餅牛堡同兩個蝦堡,烤燒賣,烤芝士,粟米雞,蕃薯條同沙律。個包烤得好脆,個大啡菇好好味🤣真心覺得好食過shake shack同抵食過shake shack好多。薯餅牛堡都好新穎,薯餅都仲好脆,蕃薯條好好食,唔想食薯條甘邪惡可以叫下蕃薯條,叫畫個沙律食少少菜,都幾新鮮,粟米雞好食過平時麥麥個麥樂雞樂多😋炸芝士都香口,一定會再encore .又平又好食
  • 香脆粟米片雞塊
💛 𝕶𝖆𝖇𝖔 𝕭𝖚𝖗𝖌𝖊𝖗 嘉寶漢堡 @kabo.burger (尖沙咀/葵涌)[大啡菇芝士牛肉堡 $57🍔]超Juicy多汁的大啡菇🍄芝士🧀配上滿瀉的千島醬🧡又有生菜趕走油膩感💚牛肉味濃 🐄 吃過黑松露芝士牛堡 🧀🐮 ,較重口味!亦吃過BBQ醬菠蘿雞堡 🍍🐓,較清新!最喜愛超多汁的大啡菇芝士牛肉堡😍🍄(因為個人不太喜歡吃炸物,所以每次都只單點漢堡😌)可能 @kabo.burger 較貼近港人口味吧,我最喜歡的漢堡始終是 @kabo.burger !🥰回頭率:100%✅✅✅✅✅📍嘉寶漢堡 (尖沙咀) 尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下📍嘉寶漢堡 (葵涌) 葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖#尖沙咀foodhealsme#葵涌foodhealsme #黃店healsme #麵包healsme ☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆

[大啡菇芝士牛肉堡 $57🍔]

超Juicy多汁的大啡菇🍄
芝士🧀配上滿瀉的千島醬🧡
又有生菜趕走油膩感💚
牛肉味濃 🐄

吃過黑松露芝士牛堡 🧀🐮 ,較重口味!
亦吃過BBQ醬菠蘿雞堡 🍍🐓,較清新!
最喜愛超多汁的大啡菇芝士牛肉堡😍🍄
(因為個人不太喜歡吃炸物,所以每次都只單點漢堡😌)

回頭率:100%✅✅✅✅✅

📍嘉寶漢堡 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下

📍嘉寶漢堡 (葵涌)
葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖

#尖沙咀foodhealsme
#葵涌foodhealsme
#黃店healsme
#麵包healsme
☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆
大啡菇芝士牛肉堡
大啡菇芝士牛肉堡
  • 烤菇芝士牛堡
  • 蜜糖芥末菠蘿牛堡
2021-10-05 209 views
一路對漢堡都冇乜要求成日覺得食到百幾蚊一個漢堡同麥字頭快餐漢堡都係唔係好大分別但係嘉寶漢堡真係好高汁忍唔住一次過食咗三個漢堡首先叫嘅烤菇芝士牛堡,仲諗住淨係得啲普通黑蘑菇片,點知原來係比原隻大蘑菇,當堂嚇咗一跳,淨係誠意分都滿分。美中不足嘅係,由於個蘑菇實在太多汁喇,會令到個漢堡嘅味道冇咁突出。由於實在太唔夠喉啦,所以之後就再叫多個黑松露芝士牛堡,黑松露同漢堡嘅味道完美配合,漢堡嘅味道番哂來,真係食到有啲唔想走嘅感覺。另外叫咗嘅日式芥辣蝦堡都一樣咁出色,相比起牛堡就比較清新,食落冇咁膩,芥末味道適中,配合返香脆嘅蝦寶,真係一路打字一路都想食多個
一路對漢堡都冇乜要求

大蘑菇牛堡
日式芥辣蝦堡
彈彈日式芥辣蝦堡
2021-10-04 104 views
今日老公接收工❤️❤️喺度諗緊食咩嘅時候🤪忽然醒起我個friend話k11 嗰邊有嘉寶💃🏻咁就一於去潮聖下🥳真係好好彩💃🏻見門口咁多人都諗住下次先食又估唔到我哋可以咁好彩一入去就有人走咗😝仲要坐角落頭位So Lucky🤤可能我哋去到嘅時候已經9.3唔算太多人所以等都等得好快就有嘢食🔥照舊老公食素堡😍我鍾意食煙肉蘑菇牛堡❤️麥樂雞真係好好食😝好食過麥當勞好多⭐️炸燒賣都係唔可以唔食🤣香脆🔥最過分係老公一個人食咗三包薯條🧐🧐

照舊老公食素堡😍
我鍾意食煙肉蘑菇牛堡❤️
麥樂雞真係好好食😝好食過麥當勞好多⭐️
炸燒賣都係唔可以唔食🤣香脆🔥
最過分係老公一個人食咗三包薯條🧐🧐
嘉寶漢堡🍔𝗞𝗮𝗯𝗼 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 📍尖沙咀 💛______________________________因為太高質,所以真係超多人食!💛良心漢堡,葵涌都有分店,尖沙咀店新裝修,十分企理光猛!💡先落單同搵位、再等一陣、就可以食啦~好多唔同漢堡嘅選擇,有牛有雞有羊有蝦另外小食亦都有好多款!!!______________________________🦁ოᎥᏕᏕ լᎥԾภภ 🍔 評分: 9/10 💛黑松露芝士牛堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好好味,牛肉好大塊又有牛味,加埋溶溶地嘅芝士同黑松露醬…..一食上癮….甜甜地嘅沙律加埋烘過軟綿綿嘅包….好正 仲要好平,只係$52⋯⋯邊到揾到啲咁高質嘅漢堡!💛炸番薯條👍🏻👍🏻👍🏻炸番薯條,味道都唔錯,炸得啱啱好,唔會太油膩,又飽肚💛香脆炸粟米片雞塊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超有驚喜,未食過啲咁好食嘅炸雞塊,表面嘅粟米片食落脆卜卜,點知咬開雞肉係濕潤嫩滑!十分推介呀大家記住食!💛炸燒賣👍🏻👍🏻呢個係店舖嘅重點推介…..不過我就覺得未算係好出色….都係平平無奇嘅燒賣炸左咁解🙊覺得叫全店之寶有啲太誇張….(唔認同嘅朋友可以留言😂)🍔💛回頭率:95%🍟🥗其實咁嘅價錢,食到咁
嘉寶漢堡🍔𝗞𝗮𝗯𝗼 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 📍尖沙咀 💛

因為太高質,所以真係超多人食!💛
良心漢堡,葵涌都有分店,尖沙咀店新裝修,十分企理光猛!💡
先落單同搵位、再等一陣、就可以食啦~
好多唔同漢堡嘅選擇,有牛有雞有羊有蝦
另外小食亦都有好多款!!!

🦁ოᎥᏕᏕ լᎥԾภภ 🍔 評分: 9/10

💛黑松露芝士牛堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
邊到揾到啲咁高質嘅漢堡!

💛炸番薯條👍🏻👍🏻👍🏻
炸番薯條,味道都唔錯,炸得啱啱好,唔會太油膩,又飽肚

💛香脆炸粟米片雞塊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💛炸燒賣👍🏻👍🏻
覺得叫全店之寶有啲太誇張….
(唔認同嘅朋友可以留言😂)

🍔💛回頭率:95%🍟🥗
其實咁嘅價錢,食到咁嘅質素,我覺得性價比真係超高,超值得, 而且款式超多可以試好多次都唔會厭!
2021-09-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
2021-10-02 100 views
《芝士牛堡》$40果然漢堡係超級出色 食落去超大淡嘅肉汁 而且牛肉味超濃 而且包嘅質感亦都好鬆軟最後亦都食到芝士味 同蕃茄🥰 滿足❤️評分:8/10《炸燒賣》個人覺得個炸燒賣就麻麻哋 (第一次食炸燒賣)首先因為佢落咗一啲調味粉係燒賣上邊 可能份量過多導致有啲過鹹 而且炸燒賣變得有啲硬同韌 口感麻麻😢評分:6/10《BBQ雞翼》雞翼一共有兩隻 一嚟到聞到超級大陣BBQ味 味道非常濃烈 食落去都係覺得有啲調味料過多 但呢個我嘅感覺係好過炸燒賣🤔評分:7/10整體:雖然小食麻麻 但係因為黎家寶最緊要緊係個漢堡 個漢堡真係唔錯 如果個薯角唔係賣晒嘅話 真係好想試埋個薯角🤣
《芝士牛堡》$40
果然漢堡係超級出色
食落去超大淡嘅肉汁 而且牛肉味超濃
而且包嘅質感亦都好鬆軟
最後亦都食到芝士味 同蕃茄🥰 滿足❤️
評分:8/10

《炸燒賣》
個人覺得個炸燒賣就麻麻哋 (第一次食炸燒賣)
首先因為佢落咗一啲調味粉係燒賣上邊

但係因為黎家寶最緊要緊係個漢堡
個漢堡真係唔錯
如果個薯角唔係賣晒嘅話 真係好想試埋個薯角🤣
  • 芝士牛堡
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥嘉寶漢堡#尖沙咀黃店💛•小妹以前返學哥時都會去買嘉寶食,雖然而家搬咗離poly遠少少嘅地方,但間舖大咗好多,可以巧悠閑地歎返個bell~•🍔《脆薯牛堡》($40)個bell入面有生菜🥬、蕃茄🍅、即炸薯餅🥔同牛柳🐮,有料到凸晒出個bell(ง`0´)ง!又腍又juicy嘅牛同蔬菜,加埋脆卜卜嘅薯餅,超有口感(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)不過塊包皮就太薄同好易爛⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄,小妹通常會唔小心食晒個皮淨返啲料…•🍔《炸燒賣+凍檸茶》(+$16)嘉寶嘅炸燒賣真係好啱重口味嘅小妹!塊皮炸到卜卜脆mix埋啲粉鹹鹹地咁,咬落去仲好煙韌ଘ(੭ˊ꒳​ˋ)੭✧次次嚟都一定要食炸燒賣!•🍟《薯條》薯條同樣係即炸即上,呢度用嘅粗薯條原隻薯仔切條再炸,所以會見到痴住少少薯仔皮(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)比起m記啲垃圾真係有份量好多又冇油味\(◦´-`◦)/♡!•嘉寶係小妹食過最正最抵嘅burger店,bell同小食都好多款式揀,價錢唔貴仲要好食,贏晒five guys M記 shake shack嗰啲🗑連鎖店(*≧ω≦)重點係夠本土,食burger就要食嘉寶!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و利申返,冇收
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥
嘉寶漢堡
#尖沙咀黃店💛

🍔《脆薯牛堡》($40)

🍔《炸燒賣+凍檸茶》(+$16)

🍟《薯條》

嘉寶係小妹食過最正最抵嘅burger店,bell同小食都好多款式揀,價錢唔貴仲要好食,贏晒five guys M記 shake shack嗰啲🗑連鎖店(*≧ω≦)重點係夠本土,食burger就要食嘉寶!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و利申返,冇收錢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 嘉寶漢堡 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下

💰人均消費:$50-$100
2021-09-22 134 views
今次上完堂又喺尖沙咀搵食🤓自己一個人行嚟行去唔知食乜好最方便都係食返啲快餐,但係又唔想食麥當勞所以今次就嚟咗嘉寶漢堡食一食📌芝士漢堡$40由於唔算太肚餓,所以就叫咗一個最平同最少餡嘅芝士漢堡,但其實個漢堡包裏面都有蕃茄生菜洋蔥絲芝士同一塊好厚嘅漢堡,重點係嗰塊漢堡包佢看到好脆。女孩子來講其實應該食一個包就飽咗。📌漢堡包轉餐$16加$16就可以將一個丹麥嘅漢堡包變成有嘢飲同有薯條嘅餐。薯條好香脆,而且佢都有返少少粗度,咬落去其實都有啲薯仔蓉。總括來講呢間野嘅性價比好高真係好抵食又幾好味
今次上完堂又喺尖沙咀搵食🤓
自己一個人行嚟行去唔知食乜好
最方便都係食返啲快餐,但係又唔想食麥當勞
所以今次就嚟咗嘉寶漢堡食一食

📌芝士漢堡$40

📌漢堡包轉餐$16

總括來講呢間野嘅性價比好高真係好抵食又幾好味
  • 芝士牛堡
2021-09-19 161 views
💛嘉寶漢堡·我地本身見佢門口好多人 仲以為要等好耐 但係原來好多人係等外賣既🤣🤣佢間餐廳都幾大間 我哋都係等左一陣就有枱😎·BBQ菠蘿雞扒堡$40 l 升級套餐+$16佢呢一個burger超級juicy 佢塊雞扒煎得好靚 佢個皮好脆 而且中間啲雞肉仲係好嫩既🐤之後佢塊菠蘿係罐頭菠蘿黎既 所以無新鮮菠蘿咁爆汁 但係口感都唔錯既🍍之後超級推介大家試下佢個番薯條 佢個番薯條係真係用原條蕃薯既 唔會太熱氣 而且超甜 超軟糯🍠·#rbyeat#rby港式#rby💛#rby尖沙咀 #rby葵涌·📍尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下📍葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
💛嘉寶漢堡

#rby尖沙咀 #rby葵涌
📍尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下
📍葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$55 (Lunch)
BBQ菠蘿雞扒堡
2021-09-17 162 views
呢間漢堡包出名左咁耐 終於有機會可以一試 唔知係咪真係咁好食呢😚👅烤菇芝士牛堡 $57呢個漢堡包望落好多芝士 好澎湃同邪惡🤩食落去佢嘅麵包好正 外皮微微脆脆地 入面好軟熟 成個包都好juicy😋可能係因為個茹同埋幾多醬汁 牛肉都唔會太乾 性價比唔錯😛👅日式芥辣蝦堡 $45呢個相對就麻麻哋🤫佢嘅蝦餅係比較淋身 有少少魚蛋嘅質地 但係略嫌唔夠爽彈 同埋唔係好食得出有蝦 芥辣醬就正正常常 整體比較普通😗👅炸燒賣 (+$16升級套餐配小食同飲品)食落幾香口🤤不過就略嫌比較硬身 同埋落得比較多麵粉 呢間以一間快餐嚟講 食物水平都ok 不過不失😚可以一試🥰😋 好味:7.99/10🤑 價錢:7.56/10🤗 服務:7.78/10😝 環境:7.28/10😚 衞生:7.01/10🤩 整體:7.85/10

👅烤菇芝士牛堡 $57

👅日式芥辣蝦堡 $45

👅炸燒賣 (+$16升級套餐配小食同飲品)
食落幾香口🤤不過就略嫌比較硬身 同埋落得比較多麵粉

🤩 整體:7.85/10
炸燒賣
炸燒賣
2021-09-17 64 views
呢度係食漢堡既專門店 2015年創建既新品牌 用上鬆軟新鮮既麵包 加上每日人手製作既漢堡扒 小食有好多唔同炸物供應烘過既鬆軟麵包夾住生菜,番茄片仲有芝士漢堡扒 再淋上海量黑松露醬味道濃香 咬落食到鬆軟既漢堡肉又多肉汁 番茄生菜夠新鮮 黑松露醬令成個包食落更加香同濕潤有口感炸物有薯角 芝士條 雞翼 薯條 全部都係即炸 香脆可口又抵食平均消費$100評分8/10G/F, Wardley Centre, 9-11 Prat Avenue, Tsim Sha Tsui
呢度係食漢堡既專門店 2015年創建既新品牌
味道濃香 咬落食到鬆軟既漢堡肉又多肉汁 番茄生菜夠新鮮