2023-05-26 150 views
屯門繼光香香雞是一家台式小食店,平時也去過其他分店是不錯的,但今次這間分店就不太滿意。我點了一份香香雞,一件件的炸小雞塊,但份量非常少,而且大小也不均勻,有些塊狀非常細小,甚至有點碎肉狀態。當中有些口感有點只有炸粉但得丁點雞肉。而且,這些小雞塊的口感也不太好,又乾又柴,讓我感到非常失望。其次,在調味方面,我覺得屯門繼光香香雞的表現也不太好。雞塊上灑的調味粉味太重,但是味道過於單一,完全掩蓋了雞肉本身的風味,讓人感到有些失望。最後,在價格方面也相對較貴,但是份量和品質都沒有很好地體現出來。希望店家改進一下。

2022-09-18 682 views
尋晚放工返到屯門,經過「繼光香香雞」聞到好香嘅炸雞🍗味丫🤤即刻要買返啲黎止下癮先😂人氣店果然係人氣店,好多人排緊隊幫襯呀😬不過好彩店員們都開哂turbo,小編都唔係等左好耐,即叫即整嘅新鮮滾熱辣嘅炸雞就到手啦😋避風塘雞翼 $25/3隻係新出嘅口味😋脆得黎有少少辣吊味😊食得好開胃呀😬香香炸雞🍗(L) $39炸得好香脆,熱辣辣!即叫即整😊太正了!桂香酸梅湯 $10冰涼透心,咁熱飲返杯凍嘢仲可以清熱氣!真係一個非常好嘅選擇😊P.S. 職員溫馨提示:【避風塘雞翼上市優惠】係9月15-21日上市嘅首7日HKD$25元/3隻 (原價$28元)

避風塘雞翼 $25/3隻

係新出嘅口味😋脆得黎有少少辣吊味😊食得好開胃呀😬

香香炸雞🍗(L) $39

炸得好香脆,熱辣辣!即叫即整😊太正了!

桂香酸梅湯 $10

P.S. 職員溫馨提示:
【避風塘雞翼上市優惠】
2022-01-26 657 views
去親繼光香香雞都一定要叫佢個蒜香雞軟骨。 雞軟骨入面分量唔算多,但其實見到佢嘅炸皮都好薄,唔會好似其他咁厚粉,所以雞軟骨有脆的口感, 而家軟骨入面又有少少脂肪,炸到出嚟就係好香嘅油香味, 作為掃街小食真係不錯。
2022-01-22 519 views
繼光香香雞新年新優惠🐥最近繼光香香雞 屯門分店做緊限定優惠🤤,7款套餐限時減價,最多可減$10,減價後為$45-$55!咁抵仲係即叫即炸🤣Hatty當然要食晒佢啦👇🏻1️⃣號餐(香香炸雞(L)+海苔樂薯) 原價$53 優惠價$49(即慳$4)2️⃣號餐(香香炸雞(S)+蒜脆杏鮑菇(S)) 原價$49 優惠價$45(即慳$4)3️⃣號餐(2塊咖哩炸雞+海苔樂薯(S)+可樂330ml) 原價$55 優惠價$49(即慳$6)5️⃣號餐(香香炸雞(S)+韓式炸雞) 原價$55 優惠價$49(即慳$6)8️⃣號餐(酸甜炸脆魷+香香炸雞(XS)) 原價$59 優惠價$55(即慳$4)9️⃣號餐(酸甜炸脆魷+蒜脆杏鮑菇(S)) 原價$59 優惠價$49(即慳$10)🔟號餐(胡麻脆雞翼5支+甜心地瓜球6顆) 原價$47 優惠價$45(即慳$2)🐥香香炸雞-炸雞酥脆,鎖住肉汁更可口🍟海苔樂薯-脆卜卜幼薯加埋海苔碎好香好味🍄蒜脆杏鮑菇-大大粒口感豐富,咬落去勁多汁🐣韓式炸雞-韓式辣醬微辣,辣醬同炸雞真係好夾🦑酸甜炸脆魷-酸甜醬係另上嘅,魷魚外脆內軟,份量十足🍗胡麻脆雞翼-雞翼外皮偏脆肉質鮮嫩,胡麻味道惹味🍠甜心地瓜球-地瓜內餡綿

繼光香香雞新年新優惠🐥

🐥香香炸雞-炸雞酥脆,鎖住肉汁更可口
🍟海苔樂薯-脆卜卜幼薯加埋海苔碎好香好味

🍄蒜脆杏鮑菇-大大粒口感豐富,咬落去勁多汁

🐣韓式炸雞-韓式辣醬微辣,辣醬同炸雞真係好夾
🦑酸甜炸脆魷-酸甜醬係另上嘅,魷魚外脆內軟,份量十足

🍗胡麻脆雞翼-雞翼外皮偏脆肉質鮮嫩,胡麻味道惹味

🍠甜心地瓜球-地瓜內餡綿滑,甜度剛剛好

📍繼光香香雞 屯門卓爾店門市
📍屯門石排頭徑1號卓爾廣場地下G6舖
2022-01-18 688 views
每次看見繼光香香雞也令我十分想念台灣的鹽酥雞。看到它現在推出了套餐立即想試試看。1月7日到2月6日屯門分店更有套餐限定優惠。••••••••••••••••••••••••••••••這次食小鬼點了5號套餐 (香香炸雞S+韓式炸雞) 和10 號套餐(胡麻脆雞翼5支+甜心地瓜球6顆)••••••••••••••••••••••••••••••5號套餐 (香香炸雞S+韓式炸雞)$55 (優惠價:$49)所有炸雞都即點即炸,十分新鮮香脆。香香炸雞的味道還是能夠保持台灣的水準,外脆內嫩,熱辣辣,鹽酥味道濃郁但不會過鹹,細細粒,能夠做成一啖一粒。韓式炸雞也有加上韓式辣醬,每粒雞粒的大小都比香香炸雞大。雖然味道不像韓式甜辣炸雞,但味道也十分惹味,外脆內嫩。••••••••••••••••••••••••••••••10 號套餐(胡麻脆雞翼5支+甜心地瓜球6顆) $47 (優惠價:$45)雞翼十分有驚喜。連雞皮都十分香脆,而且咬開雞皮下的肉質鮮嫩又有肉汁。甜心地瓜球比想像中細少,但絕對一試難忘。地瓜球十分煙韌,小小一粒內更有香軟幼滑的地瓜蓉,見用心。•••••••••••••••••••••••••

地瓜球十分煙韌,小小一粒內更有香軟幼滑的地瓜蓉,見用心。

百香果冰茶$10
百香果味濃,但味道偏甜。如少甜會更佳。

📍繼光香香雞 (卓爾廣場)
J&G Fried Chicken (Chelsea Heights)
地址:屯門石排頭路1號卓爾廣場地下G6號舖
Address: Shop G6. G/F, Chelsea Heights, 1 Shek Pai Tau Road, Tuen Mun

分店
📍上水:上水智昌路3號上水中心2樓2002-2003號舖

作者:(Openrice) 食小鬼
2022-01-15
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$47 (Other)
  • 胡麻脆雞翼
  • 甜心地瓜球
  • 香香炸雞
2022-01-14 300 views
最近得知在屯門也開始了繼光香香雞的分店,身為炸雞的忠實粉絲,我當然不能錯過!所以這次我和朋友到了位於屯門的繼光香香雞分店,作為我們寫意的下午茶。當日我們共點了兩份套餐,分別點了2號套餐和5號套餐,2號套餐為細的香香炸雞配上細的蒜脆杏鮑菇,香香炸雞的味道還是能夠保持水準,外脆內嫩,而且是熱辣辣奉上的,而蒜脆杏鮑菇的口感相當有趣,絕對值得一試。至於5號套餐為細的香香炸雞以及韓式炸雞,值得一提的是韓式炸雞的雞件相當大塊,能夠大口大口地吃炸雞😍,而且韓式炸雞也有加上韓式辣醬,提供了原始的風味。雖然我們只是把它當作下午茶享用,然而也沒有想到他的份量是非常足夠的,令我們的晚餐也吃少了😂。誠意推介大家嘗試一下位於屯門的繼光香香雞新分店!
2022-01-10 177 views
放假唔使返工即刻四出遊走,就連食嘢都係要一路行一路掃,所謂少食多滋味呀嘛👍🏼👍🏼嚟到屯門卓爾廣場,除咗行街買衫之外,另外仲有繼光香香雞,無論邊一間分店都好每一次一聞到啲炸雞味即刻會被引誘到😎而家繼光香香雞更加推出左7個套餐優惠,減價之後最多可以慳$10!真係好抵食,一個價錢兩款享受,越嚟越經濟實惠。2號餐(香香炸雞(S)+蒜脆杏鮑菇(S)) 原價$49 優惠價$45(即慳$4)其中一個受歡迎嘅就係2號餐香香雞+蒜脆杏鮑菇, 😍炸雞長期保住熱辣辣嘅溫度,再加少少辣粉同埋蒜粉椒鹽,😎又香又辣又脆又嫩, 🤫另外杏鮑菇值得一讚嘅就係外皮仍然係保持脆而裏面嘅就係充滿水份嘅杏鮑菇,不過呢一個一定要趁熱食如果唔係時間耐左就冇咗新鮮嘅感覺。🤤10號餐(胡麻脆雞翼5支+甜心地瓜球6顆) 原價$47 優惠價$45(即慳$2)如果想要鹹甜嘅配搭嘅話就一定係10號餐最值得一試,😎胡麻脆雞翼再加甜心地瓜球,原隻雞翼雖然冇炸雞食得咁方便😆但係要計新鮮嘅話雞翼絕對係更有味道,連雞翼皮都係脆卜卜所以亦都有佢嘅吸引力。 🥳甜心地瓜球就可以作為甜品啦,外皮夠脆之餘裏面嘅地瓜蓉香軟幼滑,😍設計到一口一個方便又享受😏[繼光香

[繼光香香雞 屯門卓爾店門市]👇🏽

屯門石排頭徑1號卓爾廣場地下G6舖
(卓爾廣場)

星期一至四12:30-20:30
星期五至日12:30-21:00

聯絡電話:3614 5371
平時好少去卓爾居嗰邊行,呢次屯門牛fd話想食炸雞,好耐無食繼光香香雞所以特登買返去食😂。去到好好彩就無咩人,但一叫完就開始好多人🤣。因為即叫即炸,所以等大約10-15min都預左,畢竟寧願等佢即炸都好過俾啲炸起左唔知擺幾耐既我食😬。因為叫左2個set所以有紙袋裝住,感覺上無比用膠袋裝咁易焗到有水氣👍🏻,所以即刻返去食都仲脆。🔅1號餐 (香香炸雞L & 海苔樂薯) ($49)炸雞份量都唔算少,就算有雞胸位都唔鞋,又唔會乾爭爭,炸粉又唔厚👍🏻,同喺台灣食既差唔多。薯條都炸得好香脆,$50蚊左右有大份炸雞加埋薯條都幾抵😍。🔅9號餐 (酸甜炸脆魷 & 蒜脆杏鮑菇S) ($49)炸魷魚鬚平時都唔平,但見呢個set折左$50有找所以叫左😂。魷魚鬚份量都唔少,炸粉相對厚啲啲,但太薄其實一咬層粉又好易甩😂,失去左炸既口感我又唔太鐘意,所以我個人都ok呢個魷魚鬚。酸甜醬就分開有盒仔裝住,鐘意就咁食又得,點埋醬食都得🖖🏻。菇雖然係S,但我覺得粒數黎講都唔算少🤣,都幾有咬口😌。💬Overall都唔錯,係舖頭位置唔太就腳🙈。但我見佢1月7日至2月6日屯門分店限時套餐特價,有部份都平唔少😚。

香香炸雞L
海苔樂薯
🔅1號餐 (香香炸雞L & 海苔樂薯) ($49)
酸甜炸脆魷
蒜脆杏鮑菇S
🔅9號餐 (酸甜炸脆魷 & 蒜脆杏鮑菇S) ($49)

TakeAway
食炸雞平時都係好是旦咁去KFC就算,好少話搵間小食店嚟食,因為多數小食店店面都唔算大,買咗都唔知係邊到食好~ 今日因為工作原因路經屯門嘅卓爾廣場,一入商場就見到間台式炸雞店「繼光香香雞」,店面都幾大下,望落環境乾淨企理,仲有好寬闊嘅企位食野,所以就去咗試~ 🧡香香炸雞( L )+ 海苔樂薯($49)炸雞好出色!肉質Juicy唔柴口,調味剛好唔死鹹,炸得脆口唔過龍,正! 薯條炸得脆口,食完唔會覺得好油膩!個人覺得如果有得配埋茄汁會更好,不過只係自己食慣~ 🧡酸甜炸脆魷 + 蒜脆杏鮑菇($49)炸魷配杏鮑菇依個組合無得輸! 魷魚味好出,鮮味十足,炸得好香脆,配酸甜汁食好似泰國菜咁,超正! 杏鮑菇好juicy,一口其他炸物之後食一口杏鮑菇,唔飲野都唔會覺得口渴,食落好舒服,調味同樣出色! 🧡格蕾鮮奶茶($16)奶茶係台式奶茶嗰種,甜度剛剛好,配埋炸物一齊好夾! 整體來講,炸物都係得好出色,香脆唔油膩,調味足又唔過龍,價錢都好合理,係炸物小食嘅好選擇! 另外,佢哋依家仲做緊限時優惠,由1月7號至2月6號有7款套餐都減價,最多減$10,經開嘅朋友真係唔好錯過ar~

🧡香香炸雞( L )+ 海苔樂薯($49)

🧡酸甜炸脆魷 + 蒜脆杏鮑菇($49)

🧡格蕾鮮奶茶($16)
奶茶係台式奶茶嗰種,甜度剛剛好,配埋炸物一齊好夾!

2022-01-06 76 views
邪惡嘅美食❤️見到都流口水🤤我好鍾意食繼光香香雞嘅香香炸雞酥脆內軟,肉質嫩滑仲有蒜脆杏鮑菇都好味炸完個菇都仲好juicy咬落去好軟熟👍🏻繼光香香雞屯門店限定優惠即日至6/2/2022有7款套餐優惠👏🏻👏🏻最多可以慳到$10我就點左5號同9號餐份量多,好抵食新鮮即炸,一般要等10-15分鐘心急想食,可以打電話預訂先☎️1號餐⭐️香香炸雞(L)+海苔樂薯原價$53 優惠價$492號餐⭐️香香炸雞(S)+蒜脆杏鮑菇(S)原價$49 優惠價$453號餐⭐️2塊咖哩炸雞+海苔樂薯(S)+可樂330ml原價$55 優惠價$495號餐⭐️香香炸雞(S)+韓式炸雞原價$55 優惠價$498號餐⭐️酸甜炸脆魷+香香炸雞(XS)原價$59 優惠價$559號餐⭐️酸甜炸脆魷+蒜脆杏鮑菇(S)原價$59 優惠價$4910號餐⭐️胡麻脆雞翼5支+甜心地瓜球6顆原價$47 優惠價$45
邪惡嘅美食❤️

最多可以慳到$10
我就點左5號同9號餐
份量多,好抵食
新鮮即炸,一般要等10-15分鐘
心急想食,可以打電話預訂先☎️

1號餐⭐️香香炸雞(L)+海苔樂薯
原價$53 優惠價$49
2號餐⭐️香香炸雞(S)+蒜脆杏鮑菇(S)
原價$49 優惠價$45
3號餐⭐️2塊咖哩炸雞+海苔樂薯(S)+可樂330ml
原價$55 優惠價$49
5號餐⭐️香香炸雞(S)+韓式炸雞
原價$55 優惠價$49
8號餐⭐️酸甜炸脆魷+香香炸雞(XS)
原價$59 優惠價$55
9號餐⭐️酸甜炸脆魷+蒜脆杏鮑菇(S)
原價$59 優惠價$49
10號餐⭐️胡麻脆雞翼5支+甜心地瓜球6顆
原價$47 優惠價$45
2022-01-02 100 views
今日Lunch就去左屋企附近嘅「繼光香香雞」屯門分店,買炸雞做Lunch, 去到經店員介紹得知,屯門分店獨有的新一年優惠呀!優惠詳情如下:1.活動時間: 2022/1/7~2/62.活動內容: 屯門店限定優惠,7款套餐限時減價,最多省$10!3.配合門市: 屯門卓爾店4.活動備註: 優惠套餐明細如下1號餐(香香炸雞(L)+海苔樂薯) 原價$53 優惠價$49(即慳$4)2號餐(香香炸雞(S)+蒜脆杏鮑菇(S)) 原價$49 優惠價$45(即慳$4)3號餐(2塊咖哩炸雞+海苔樂薯(S)+可樂330ml) 原價$55 優惠價$49(即慳$6)5號餐(香香炸雞(S)+韓式炸雞) 原價$55 優惠價$49(即慳$6)8號餐(酸甜炸脆魷+香香炸雞(XS)) 原價$59 優惠價$55(即慳$4)9號餐(酸甜炸脆魷+蒜脆杏鮑菇(S)) 原價$59 優惠價$49(即慳$10)10號餐(胡麻脆雞翼5支+甜心地瓜球6顆) 原價$47 優惠價$45(即慳$2)而今次小編就選購左5號 同 8號餐😊炸雞🍗好嫩滑!好卜卜脆!同埋 因即叫即整嘅原因,熱辣辣!小心辣親個咀呀😂

優惠詳情如下:

1.活動時間: 2022/1/7~2/6

3.配合門市: 屯門卓爾店

4.活動備註: 優惠套餐明細如下

而今次小編就選購左5號 同 8號餐😊

2021-10-08 313 views
而家疫情持續左甘耐 就甘耐無去過旅行😭 真系好多時間都會掛住台灣夜市🇹🇼同我一樣住系屯門既朋友仔有口福啦😋 只要黎到卓爾居呢到就可以食到台灣超人氣既夜店小食😍 今次黎到嗌左個 套餐#7 : 酸甜炸脆魷🦑 配上特規香香雞🐣 魷魚好香脆 配埋個酸甜汁 勁match😆 而招牌既香香雞系炸到外脆內軟 咬落口仲有肉汁勁juicy💦另外仲嗌多左個 套餐#8 : 台式無骨雞扒🍗 配百香果冰茶🍹  呢個無骨雞扒正正岩哂我呢啲懶人😆 成塊炸成塊咬勁爽勁有滿足感 勁惹味又啖啖肉🤤 配埋酸酸甜甜既百香果冰茶 夏天解暑又可以解膩🙆🏼‍♀️

2021-09-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Tea)
2021-10-08 214 views
我好掛住台灣呀!接近兩年無離開香港喇!真係好想飛✈!最近看到一個不錯台灣旅遊特輯,不停介紹台灣的好去處及美食,那種旅行癮應該不止是我有吧!🤣 為了填補這心靈的空虛💔,比我遇到我當年在台灣吃到的炸雞🐔呀~ 那便是繼光香香雞~好開心原來她在屯門開了分店,住在大西北的我終於有美味的炸雞食了~舖位還有位置給大家企喺度堂食~太棒了! 看到餐牌有選擇困難症的我,最後Order了#香香香炸 拼 #韓式炸雞 及小食 #甜心地瓜球!本來還想買10蚊杯百香果茶,但買炸雞前已買了茶飲,唯有下一次再試吧! 大概等了10分鐘就有得食~新鮮炸出來的炸雞香噴噴!炸雞皮香脆肉嫩多汁!不論是配上的椒鹽粉或是配上韓式辣醬,都令我同屋企人食唔停口! 最驚喜的是地瓜球,外皮有少少脆,內裡是軟糯地瓜圓,不甜不膩,好好味,只後悔自己買6粒買太少了~哈哈~下次再買多d先得!

2021-10-05 168 views
之前和小朋友返屯門探完外公、外婆就順便去來自台灣的繼光香香雞買小食,去到點食物等大概10分鐘左右就有得食,因為小食大都是即叫即整~~~個人最欣賞係可以在店內的位置即時食,始終食物要趁熱先至最好味~~~小朋友最鍾意食蔥蒜百頁豆腐,呢個豆腐咸咸地,食落口感唔會太淋,有少少彈性,大家最後差點要爭住食~~~胡麻脆炸雞翼因為外皮比較有點辣內裡肉質嫩滑,好在點咗個鮮泡冷茶來舒緩吓,鮮泡冷茶感覺到啖啖的茶味,令食咗成堆熱氣野的我感覺涼快好多~~~甜心地瓜球外脆內軟,食落甜甜地又有啖啖的蕃薯味~~~

甜心地瓜球外脆內軟,食落甜甜地又有啖啖的蕃薯味~~~

屯門近幾個月新開繼光香香雞分店!一直覺得香港的台式炸雞店不怎麼樣,行過卓爾商場,嗅到炸雞香味太吸引!就同老公試下,買上車食做下午茶。餐牌有好多款式,個人覺得套餐比較實惠,叫左香香炸雞配蒜脆杏鮑菇($49),另外再點了蔥蒜百頁豆腐($18),全部都好滋味,確實有驚喜👍🏻雞肉超級酥脆鬆軟,炸粉一點也不厚。我仲鐘意食落唔油唔鹹,拋離另一大牌台式炸雞質素太多!杏鮑菇有汁,咬落滑溜,菇嘅香味好出,炸皮香脆薄。百頁豆腐配蔥花、蒜末超級香,好彈牙!入口一陣豆香味,口感風味佳。食過今次絕對有下次,炸粉、肉質、調味都好出色,下次再試其他款式🙌🏻

杏鮑菇有汁,咬落滑溜,菇嘅香味好出,炸皮香脆薄。