2023-09-27 537 views
係上星期尖沙咀行完街 要搵晚餐食 係街見到廣告牌寫住雞煲$168送8個串燒同埋有無酒精飲品任飲於是就上去試下啦咁侍應姐姐都幾好人 介紹返個$168套餐比我地咁雞煲係有得選小辣 我唔太食得辣就選左小辛啦雞煲外觀好有古式官香感雞件黎講都算滑 唔會話好鞋口調味都唔錯 有仲有d鮑魚仔咬下串燒方面 正路既豬肉 牛肉 雞肉 連羊肉都有咖啦我地2個人就每樣要d咁樣啦每人8串上台望落原來都唔少食落質素正正常常 無特別大問題雪櫃仲有飲品任飲
係上星期尖沙咀行完街

每人8串上台望落原來都唔少
食落質素正正常常 無特別大問題

雪櫃仲有飲品任飲
2023-09-02 413 views
裝修不倫不類。$128一隻細雞,兩個人食真係唔知食左咩,隻雞絕對係細隻少肉多骨都左知食乜😂😂$168一客食一隻瘦雞再加d冇心燒串燒,9成都係成品入貨,hea爆又燒唔夠,出黎個菠蘿好似生一樣,雞皮最明顯燒唔夠,係又林又唔香,都冇信心再叫其他野食,真係唔好浪費時間,全場7 點都係得兩台?咁冇心不如炒左佢先啦😂氣炸鍋重好味唔好浪費食物唔好浪時間啦嗎 重知$168雞煲唔知係到做乜,又唔係有火熱住得個雞?學咩人?叫雞煲大不了一個小菜姐,叫中辣一啲香辣味道都冇,三不像搞咩呢?港式雞煲,又唔似港式雞煲,四川雞煲又唔似四川雞煲,同雞煲一點關係談不上,你有冇食過無火?打邊爐啊?中伏完全係。
2023-08-24
Type of Meal
Dinner
2023-08-28 325 views
$168鮑魚雞煲送串燒🫣 餐廳主打每位$168嘅套餐 包括定量椒麻鮑魚雞煲、八串串燒、任飲無酒精飲品 更可+$68任飲啤酒、清酒、梅酒 (必須全枱一齊加)========᪥ 椒麻鮑魚雞煲雞煲係定量 鮑魚數量跟人頭 亦有唔少配菜😲😲========᪥ 串燒每人可選八串串燒 一共有22款選擇 牛肉、雞肉、羊肉、蔬菜、丸類任君選擇 串燒以川式調味 較重口味及濃味😶😶========᪥ 無酒精飲品任飲只有紙包飲品可以任飲

᪥ 椒麻鮑魚雞煲
雞煲係定量 鮑魚數量跟人頭 亦有唔少配菜😲😲

᪥ 串燒

᪥ 無酒精飲品任飲
只有紙包飲品可以任飲
2023-08-27 226 views
📍尖沙咀 《肚餓了串燒烤焗專門店》 #超超超抵食雞煲串燒收工唔知食乜好,經過尖沙咀見到間小店套餐幾吸引就上去試下,$𝟏𝟔𝟖 一位又有串燒又有雞煲,幾有趣既配搭。仲要飲品任飲,想飲酒可以加$𝟔𝟖 任飲!好適合一班朋友食飯吹水。另外想講樓面個姐姐好好客,有溫馨既感覺🤣🤍✨招牌椒麻鮑魚雞煲 $𝟏𝟔𝟖 好有特色既雞煲🐔,雞煲醬汁充滿「麻」既味道,有泡椒🌶既麻香,又唔會太辣好惹味。鮑魚仔幾爽口,雞件份量好多,而且算嫩滑唔鞋口,仲有爽口白木耳,係少見既配菜🥬 唯一美中不足係食到中途會涼左唔夠熱,如果保持加熱一定會更加好味😋另外每人可選𝟖 款串燒,選擇花多眼亂,各款肉既串燒都唔錯,嗌左雞肉、豚肉串🐷雞翼串、免治雞肉軟骨串🥓、牛肉串、芝士腸、菠蘿串同冬菇串,部分肉係用孜然粉幾惹味。但最鐘意都係燒菠蘿,香甜多汁🍍味道:𝟖.𝟓/𝟏𝟎 性價比: 𝟗.𝟓/𝟏𝟎
📍尖沙咀 《肚餓了串燒烤焗專門店》
#超超超抵食雞煲串燒

收工唔知食乜好,經過尖沙咀見到間小店套餐
幾吸引就上去試下,$𝟏𝟔𝟖 一位又有串燒又有雞煲
幾有趣既配搭。仲要飲品任飲,想飲酒可以加$𝟔𝟖 任飲!
好適合一班朋友食飯吹水。另外想講樓面個姐姐好好客,
有溫馨既感覺🤣🤍

✨招牌椒麻鮑魚雞煲 $𝟏𝟔𝟖
好有特色既雞煲🐔,雞煲醬汁充滿「麻」既味道,
有泡椒🌶既麻香,又唔會太辣好惹味。鮑魚仔幾爽口,
雞件份量好多,而且算嫩滑唔鞋口,仲有爽口白木耳,
係少見既配菜🥬 唯一美中不足係食到中途會涼左唔夠熱,
如果保持加熱一定會更加好味😋

另外每人可選𝟖 款串燒,選擇花多眼亂,
各款肉既串燒都唔錯,嗌左雞肉、豚肉串🐷
雞翼串、免治雞肉軟骨串🥓、牛肉串、芝士腸、
菠蘿串同冬菇串,部分肉係用孜然粉幾惹味。
但最鐘意都係燒菠蘿,香甜多汁🍍

味道:𝟖.𝟓/𝟏𝟎
性價比: 𝟗.𝟓/𝟏𝟎
2023-08-17
  • 招牌椒麻鮑魚雞煲
2023-08-25 153 views
尖沙咀潮聖幾層樓Adidas shopping 完,走到去亞士厘道搵食先,見樓上鋪「肚餓了」有雞煲有串燒都好喎。我地2人叫左麻辣鮑魚雞煲套餐$336,包16串串燒,雪櫃飲品任飲 (不包括啤酒 )豐富!! 麻辣鮑魚雞煲上枱用上中式花紋盆盛住。每枱款式顏色都唔同,店員會詢問接受既辣度,我地點了中辣,雞件大小適中,雞肉都好鮮嫩,配上辣味湯底,味道愈食愈入味。16串串燒食緊雞煲既同時亦都黎喇。雞軟骨串和雞皮串燒烤得酥脆香口,我地推介係必選的!! 牛肉串和豬腩肉串都值得一試。用既調味相當唔錯! 翠玉瓜串和菠蘿串的清爽多汁口感平衡了其他肉食組合。

2023-08-24 65 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️嚟到尖沙咀 比呢間餐廳嘅價錢吸引到💸大大隻字標榜住 $168就可以食到雞煲、串燒同嘢飲💎齋睇價錢已經覺得好抵食 今次就一試究竟佢既食物質素啦🫶🏻🔗椒麻鮑魚雞+串燒8串+無酒精飲品任飲 $168/每位❶椒麻鮑魚雞 小辣雞煲擺盤精美 同平時食到既好唔同🐥椒麻鮑魚雞帶有微辣既風味🐔鮑魚既質感極為鮮嫩 散發出淡淡既海鮮香氣🦭鮑魚同雞肉既搭配非常恰到好處👅雞肉鮮嫩多汁同鮑魚既滑嫩口感形成咗對比😎今次我哋一行二人食飯~ 夾埋就可以試到16串串燒啦!😻當中有啲就嗌左兩串 所以夾埋就試左12款~💖❷雞肉串嫩滑多汁 調味適中 口感不錯🐣❸雞軟骨串脆嫩有嚼勁 味道香醇 很開胃🍗❹雞腎串腎臟煮熟後無任何腥味 口感軟嫩🧆 ❺雞翼串烤得酥脆 外皮香脆 內裡多汁🐤❻雞皮串外酥內嫩 入口即化 非常美味🐔 ❼免治雞肉軟骨串肉質細嫩 軟骨有嚼勁 搭配得宜👻❽羊肉串肉質鮮嫩 香氣四溢 很有風味🐏❾牛肉串肉質鮮嫩多汁 調味適中 口感極佳🐄❶⓪豬腩肉串肉質鮮嫩 油脂豐富 口感香嫩🐽❶❶翠肉瓜串瓜嫩肉爽 搭配恰到好處 口感清爽🥒❶❷菠蘿串酸甜可口 口感豐富 解膩又開胃🍍❶❸冬菇串香氣濃郁 口感有咬勁 味道獨特🩶

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

酸甜可口 口感豐富 解膩又開胃🍍

❶❸冬菇串
香氣濃郁 口感有咬勁 味道獨特🩶

2023-08-21 53 views
尖沙咀經過見到舖頭嘅易拉架宣傳做緊$168有半隻雞嘅雞煲加串燒8串,嘢飲任飲覺得幾抵食就上去試下一入去見到每枱都有個好復古嘅雞煲,果然個個都係黎食雞煲串燒,不過除咗呢個menu都冇得單點其他嘢 雞煲嘅雞件都幾多,辣度可以自己選擇,我哋揀咗小辣,唔會辣雞煲仲有鮑魚添串燒都幾多選擇~我比較鍾意羊類同蔬菜類羊唔算太羶,調味幾好而冬菇同翠肉瓜嘅醬料都幾好食飲品有一櫃嘅紙包飲品俾你揀,加$68仲可任飲酒精飲品不過我哋唔飲酒就冇加
尖沙咀經過見到舖頭嘅易拉架宣傳
做緊$168有半隻雞嘅雞煲加串燒8串,嘢飲任飲
覺得幾抵食就上去試下

一入去見到每枱都有個好復古嘅雞煲
雞煲嘅雞件都幾多,辣度可以自己選擇,
我哋揀咗小辣,唔會辣
雞煲仲有鮑魚添

串燒都幾多選擇~我比較鍾意羊類同蔬菜類
羊唔算太羶,調味幾好
而冬菇同翠肉瓜嘅醬料都幾好食

飲品有一櫃嘅紙包飲品俾你揀,加$68仲可任飲酒精飲品
不過我哋唔飲酒就冇加
肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀).呢排佢做緊$168有雞煲,仲要人頭包8串串燒,價錢非常之抵!本身係包紙包飲品,但想小酌嘅人強烈建議每人加$68就可以任飲啤酒🍻清酒🍶及梅酒!.▪️椒麻鮑魚雞煲▪️.雞煲用一個小型好似宮庭鍋登場,有兩隻鮑魚仔,雞件份量都好多,唔好睇佢個煲仔細細,但係都幾深,食完個雞其實我哋都飽左一半,再加埋每個人頭有八串任揀串燒.▪️串燒(人頭8串)▪️.我哋揀咗羊肉雞翼,雞肉雞軟骨,免治雞軟骨棒等等,呢度嘅選擇唔算話非常之多,但係以呢個價錢嚟講性價比非常之高.+$68任飲啤酒清酒梅酒,超級之抵呀清酒容易入口,偏甜微辛,以呢個價錢任飲真係超抵!.📌 肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道17-19號6樓.
肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀)

▪️椒麻鮑魚雞煲▪️

▪️串燒(人頭8串)▪️
+$68任飲啤酒清酒梅酒,超級之抵呀
清酒容易入口,偏甜微辛,以呢個價錢任飲真係超抵!
📌 肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道17-19號6樓
2023-08-20 32 views
尖沙咀一向係一個美食雲集的地方,最近比我係亞士厘道發現咗一間雞煲串燒店。我同朋友叫咗🍲 麻辣鮑魚雞煲餐 🍲真係美味無比! 😋有幾隻鮑魚,雞煲的麻辣味非常足夠,但又不會掩蓋雞的鮮味。雞煲的煲也很有特色,好像東北火鍋的那種。 😄🍽️2個人合共點了16串串燒,真的是超豪華!有雞軟骨串,免治雞肉軟骨串,羊肉串,羊肥腸串,羊肉串,牛肉串和豚肉串,這種豐富的選擇讓我們難以抉擇要先吃哪一串! 🍢雞軟骨串非常鮮嫩多汁,軟骨很有嚼勁!而免治雞肉軟骨串的口感則更加嫩滑,吃起來真是讓人回味無窮! 🍗的羊肉串和羊肥腸串,口感都非常棒!羊肉香氣十足,搭配著微辣的調味料,讓人忍不住一串接著一串的吃!而羊肥腸串則帶有濃鬱的肥腸香味,烤到剛剛好的程度,外焦內嫩,真是令人垂涎欲滴! 🐑牛肉串也是一個不可錯過的選擇!牛肉鮮嫩多汁,入口有嚼勁,搭配著麻辣的調味料,真是讓人胃口大開! 🐄菠蘿串成為了這頓美食的完美結尾!菠蘿的甜味和烤過的香氣相結合,真是一個絕妙的組合! 🍍整體而言,這家麻辣鮑魚雞煲餐的店絕對是一個值得推薦的地方!不僅僅是食物的種類多樣,口味也非常美味!如果你喜歡辣味和燒烤,那一定不能錯過這家店! 🌶️🔥肚餓了串燒

肚餓了串燒烤焗專門店
地址
尖沙咀亞士厘道17-19號6樓
6/F, 17-19 Ashley Road, Tsim Sha Tsui
營業時間
星期一至日 17:30 - 00:00
雞煲平時都食唔少,雞煲加串燒就真係第一次,百幾蚊一位有半隻雞+鮑魚,仲有8串串燒🤩雞煲一上枱就好有驚喜,有別於傳統嘅瓦煲,係用左復古嘅煲,啱晒打卡📸 餐廳地方唔算好大,但係幾闊落,坐得舒服,唔會好似平時嘅雞煲店舖咁樣坐得好迫👍🏻▪️半隻雞的雞煲$168 一位▫️椒麻鮑魚雞 (半隻)▫️串燒8串雞煲好香麻味,用嘅係麻椒有別於平時既辣椒,小辣辣味相當小,唔係好食得辣嘅朋友都應該應付有餘,雞肉嫩滑,鮑魚都唔靭串燒方面,每人可以選擇8串,呢啲就係我選擇咗嘅串燒,羊既選擇比較多,亦都幾出色,鍾意食羊嘅朋友都幾推介試吓,雞翼就同其他串燒醃製有啲唔同,係用鹽醃嘅,冇其他串燒咁濃味。又食辣嘢又食串燒,一定會口渴啦,冇酒精飲品係任飲㗎,想飲酒嘅話每位都係加$68就有得任飲🍻▫️雞軟骨串▫️雞翼串▫️免治雞肉軟骨串▫️羊肉串▫️羊肋肉串▫️羊臉肉串▫️蒙古小腰串▫️牛肉串▫️豚肉串▫️豬腩肉串▫️冬菇串▫️車厘茄▪️可樂 $22
▪️半隻雞的雞煲$168 一位
▫️椒麻鮑魚雞 (半隻)
▫️串燒8串
▫️冬菇串
▫️車厘茄
▪️可樂 $22
2023-08-17 26 views
「肚餓了串燒烤焗專門店」 $168招牌辣麻鮑魚雞煲,無酒精飲品任飲,送串燒八串,可以坐足120分鐘,和朋友二人趁著未到繁忙時間,六時前入座,坐得舒服不用同人迫🤗。雞煲帶有藤椒的馥郁香氣,雞件和鮑魚都充滿了「麻」的味道,至於串燒,就有22款可供選擇,我們點了雞肉串、雞腎串、雞翼串、雞肝串、免治雞肉軟骨串、牛肉串、芝士腸、翠玉瓜串、菠蘿串和冬菇串。多款紙包飲品和可樂任飲,呢個價位,可以食到飽飽,服務又好,真係冇野可以投訴啦😄
「肚餓了串燒烤焗專門店」
$168招牌辣麻鮑魚雞煲
無酒精飲品任飲,

雞煲帶有藤椒的馥郁香氣,
雞件和鮑魚
招牌辣麻鮑魚雞煲
多款紙包飲品和可樂任飲,
呢個價位,可以食到飽飽,服務又好,真係冇野可以投訴啦😄
2023-08-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2023-08-15 35 views
週末去左尖沙咀試左個抵食雞堡串燒加任飲套餐,承惠$168 一位( 另加一)真係唔錯,值得推介. 餐廳設計比較簡約但環境大致舒適光猛. 樓面個嬸嬸都幾好客,另外一提餐廳播嘅音樂都幾懷舊,都係耳熟能詳八九十年代歌,都幾有風味. $168 (每人)餐包左半隻鮑魚椒麻雞,另外每人可22 款選8 款串燒. 雞煲個煲相當別緻似足睇戲d 內地宮廷劇咁. 用餐時間120分鐘,夠曬吹水𣈱飲,種類都算好多,另外如果想飲酒都可以加$68 任飲!講返正題,雞煲醬汁相當惹味,鮑魚仔都唔失禮幾爽口,雞肉有咬口嚼勁有雞味,最有驚喜係個白木耳好爽身但又索汁. 其他蔥蒜配料相當足料. 至於串燒,選擇花多眼亂,只是羊肉類串都已經有五款包括羊臉肉肋肉腩筋肥腸等,全部都香而不氈,孜然粉味香濃更能帶出肉味. 另外叫曬所有肉類串串雞牛豬全齊非常滿足,真係食肉獸大愛,不過遺憾嘅係我哋已經冇quota 叫蔬菜類串燒. 食串已經回本!飲品櫃自助任取,每人都飲到成肚水. 大回本!

飲品櫃自助任取,每人都飲到成肚水. 大回本!

2023-08-13
  • 椒麻鮑魚雞煲
  • 串燒
路過街邊食肆林立周圍都係新開餐廳嘅亞士厘道,收工時候超級多選擇下都唔知食乜因為收工想食串燒又同時想食辣辣雞煲之下,見到間小店就勇敢地上咗去嘗試晚飯時候。幸好晚飯時候只有一台唔使等位,全間餐廳只有四個,非常適合朋友傾偈,又或者想飲返兩杯嘅朋友仔。7點鐘時段我地食左$168位一隻雞加每人8請串燒,加埋紙包飲品、可樂、支裝茶任飲呢個收費,如果一隻雞唔夠食可以加$128加多一隻雞。我地兩個人精緻嘅雞煲後,加埋16串串燒都唔洗再加雞,食完就relax 哂返屋企休息啦岩哂細食的我,份量岩岩好呀,而且食譚仔小辣嘅,我竟然食辣都一啲食到,真係好足香料
2023-08-14 29 views
行到尖沙咀,經過見到佢既招牌菜,幾吸引,就入左去了😁椒麻鮑魚雞煲跟串燒另外,套餐包飲品,店內既飲品可以任飲。先點左要小辣的雞煲,再落埋個串燒:)雞煲好快黎到,雞件跟鮑魚食落不錯,最正佢味道,微微辣之餘,泡椒既麻香,越食越正😋食左陣串燒都到了,兩個人去,一共有十六串,豬牛羊雞都點了點,再加份冬菇跟菠蘿:)各款肉既串燒都不錯,但最鐘意佢既冬菇跟菠蘿冬菇是醬燒的,小小甜。而菠蘿燒得岩岩好,食落甜而多汁。
行到尖沙咀,
經過見到佢既招牌菜,
幾吸引,就入左去了😁

椒麻鮑魚雞煲跟串燒
另外,套餐包飲品,
店內既飲品可以任飲。

先點左要小辣的雞煲
再落埋個串燒:)

雞煲好快黎到,
雞件跟鮑魚食落不錯,
最正佢味道,微微辣之餘,
泡椒既麻香,越食越正😋

食左陣串燒都到了,
兩個人去,一共有十六串,
豬牛羊雞都點了點,再加份冬菇跟菠蘿:)

各款肉既串燒都不錯,但最鐘意佢既冬菇跟菠蘿
冬菇是醬燒的,小小甜。
而菠蘿燒得岩岩好,食落甜而多汁。

2023-08-12 40 views
搵尖沙咀有咩好食既時侯見到呢個名第一下笑左出黎再黎既係why don’t give it a try😎Happy friday最緊要既係又有得食又有得飲又有得吹水今次黎呢間試下🤪肚餓了串燒烤焗專門店網上訂座即賺Rice Dollars 網址: https://s.openrice.com/QrbS0mQW200~uITLKAQ地址: 尖沙咀亞士厘道17-19號6樓電話: 63733730===================== 位置地點都算方便易找地鐵站一出大約五分鐘內腳程菜式選擇📜試下佢地既新雞煲串燒套餐每位$168加一雞煲半隻加送每人八串串燒再包無限任飲無酒精飲品椒麻鮑魚雞煲既醬汁好惹味係有種食完再想接住一舊又一舊咁落去平時比著我一定會叫辣辣辣但今次朋友唔多食得辣所以我地就試下小小小辣但估唔到我呢個咁好辣既人食落都無異議雞煲既配菜都好好味我最鐘意既係佢既白木耳口感爽滑掛汁 係少見既配菜!食完再追加多咗一個雞煲🤣🤣🤣雞肉質地嫩滑,醬汁亦惹味,值得一試!至於串燒,私心覺得豬腩肉粒,羊腰肉同菠蘿係必叫之選,醬汁配搭不錯,雞翼就覺得乾左少少不過點翻個雞煲汁,又好好味喎🤣無酒精飲品,有汽水
搵尖沙咀有咩好食既時侯

所以我地就試下小小小辣
但估唔到我呢個咁好辣既人食落都無異議
雞煲既配菜都好好味
我最鐘意既係佢既白木耳
口感爽滑掛汁 係少見既配菜!
食完再追加多咗一個雞煲🤣🤣🤣
雞肉質地嫩滑,醬汁亦惹味,值得一試!

無酒精飲品,有汽水冷泡茶同紙包飲品,任飲!選擇都唔少但如果可以多啲無糖嘅選擇會更好😜

另外加$68可以無限任飲,酒精飲品,分別有三款啤酒,梅酒同清酒,性價比高好抵玩!

#肚餓了串燒烤焗專門店 #串燒 #尖沙咀美食