2021-08-27 87 views
行街行行下,有少少餓。去左7-11便利店,買左一個三文治,就係「日式吉列雞扒三文治」佢唔盒好乾身,有啲沙律醬,酸酸甜甜咁好開胃。不過因為唔係即整即食嘅關係,所以一啲都唔脆口不過,味道黎講 算對得住個價。
行街行行下,有少少餓。
去左7-11便利店,買左一個三文治,
就係「日式吉列雞扒三文治」
佢唔盒好乾身,有啲沙律醬,酸酸甜甜咁
好開胃。
不過因為唔係即整即食嘅關係,所以一啲都唔脆口
不過,味道黎講 算對得住個價。
2021-08-27
$20 (Tea)
2021-07-21 80 views
一直念念不忘ok之前賣果隻Godiva雪條,聽聞七仔出Godiva新系列雪條,即刻狗衝買返嚟留意番呢個系列嘅雪條係台灣製造,所以我買之前都有啲驚質素會有參差雪條size係三分二個手掌左右,睇落去細條,但如果自己一個人食都好夠。食落去同之前OK買嗰款差唔多,朱古力都係好香,表面啲果仁亦都好脆。不過呢隻就多咗少少茶味,同埋冇乜黑朱古力流心我自己會比較鍾意純黑朱古力流心嗰款(而且之前ok做特價會平啲),不過呢個新系列都可以一試😇

伯爵紅茶朱古力雪條

伯爵紅茶朱古力雪糕

伯爵紅茶黑朱古力雪條

2021-07-21
伯爵紅茶朱古力雪條
伯爵紅茶朱古力雪糕
伯爵紅茶黑朱古力雪條
2021-02-07 286 views
app送7-11咖啡☕️,我就未飲過7–11嘅咖啡嘅。見佢有免費就去試吓啦。入到去就比店員掃個QR code,店員雖然係見我嚟飲免費咖啡。但係態度都唔差。掃完QR code之後,就會拎到一張飛仔。沖咖啡俾我嘅店員態度亦都十分好,主動問我要唔要糖之餘。仲提我小心杯咖啡熱同講拜拜。好喇,拎到杯咖啡係手啦。咖啡杯嘅外型設計得有節日嘅氣氛。喺未飲之前已經為我帶嚟視覺嘅衝擊。杯咖啡奶味好濃。而且聞落去都相當之香。以唔使錢來講。呢個咖啡確係值得我飲
2021-01-23 172 views
7-Eleven真係多選擇😋想食暖笠笠蒸包可以揀HOTSHOT熱賣點新品金元完寶包 $11/2件口感軟熟 造型精緻得來又好意頭如果唔夠飽可以試埋新春好意頭台式新品 大腸麵線用微波爐叮一叮就食得非常方便入邊嘅大腸係採用滷汁同烏醋秘製調味係台灣嘅味道呀🥰
7-Eleven真係多選擇😋

用微波爐叮一叮就食得非常方便
入邊嘅大腸係採用滷汁同烏醋秘製調味
係台灣嘅味道呀🥰
2021-01-21 44 views
係時候去7仔買咖啡再努力去工作加油💪🏻努力💪🏻話說7Café係使用100%Arabica咖啡豆而家仲有冬日新口味香芋味鮮奶咖啡淡淡香芋味 唔會遮蓋左咖啡味 好match 飲完之後暧笠笠杯杯仲係紅色 好有新年氣氛
係時候去7仔買咖啡再努力去工作
加油💪🏻努力💪🏻

話說7Café係使用100%Arabica咖啡豆
而家仲有冬日新口味香芋味鮮奶咖啡
淡淡香芋味 唔會遮蓋左咖啡味 好match
飲完之後暧笠笠
杯杯仲係紅色 好有新年氣氛
2020-10-25 176 views
秋天原來已經靜悄悄咁嚟咗!除咗衣服要轉,甜點也會按季節轉變~7-Eleven自家品牌7-SELECT 初秋時令人氣新品上架啦!!今次推出了日本時令甜品-甜薯既食品,包括7-SELECT安納芋甜薯忌廉泡芙和7-SELECT法式鳴門金時甜薯蛋糕🍰他們採用了日本安納芋甜薯,咬落去啲cream即時湧現,整個泡芙香甜,而且柔軟~而蛋糕則使用了鳴門金時甜薯,味道有點像栗子,而食落去不會過份creamy而感到油膩,好味又香滑!除左甜薯味,仲有法式栗子蛋糕選擇!雪白的奶油加上一層栗子泥忌廉,咬落去滿滿既栗子味,超正呀~
2020-08-01 161 views
肺炎肆虐,日本又不能去😞限聚令下,附近的甜品店又索性休業🤷🏻‍♀️唯有食住7仔日本直送甜品頂癮先啦🤷🏻‍♀️⁣⁣雲呢拿千層蛋糕⁣質素及份量當然不能跟價錢相差差不多3倍的Lady M相提並論,但味道還是不錯的,而且在眾多日本直送甜品中最好,對得起個價錢👍🏻朱古力脆脆忌廉班戟⁣班戟內有朱古力、忌廉及朱古力脆脆,口感幾豐富又不太甜,是第二喜歡的甜品👍🏻迷你吉士泡芙⁣泡芙很腍,味道一般,始終不及即點即做的好吃🤷🏻‍♀️Oreo曲奇忌廉瑞士卷⁣味道很普通,完全無特別🤷🏻‍♀️但中間的cream都幾多,很適合喜歡cream的我

雲呢拿千層蛋糕⁣

朱古力脆脆忌廉班戟

迷你吉士泡芙⁣
泡芙很腍,味道一般,始終不及即點即做的好吃🤷🏻‍♀️

Oreo曲奇忌廉瑞士卷⁣
Type of Meal
Last Night Supper
2020-07-13 107 views
店員真係超級有熱誠㗎勁好囉上次推介我食嗰個薯片啦之後係勁平跟住今次呢呢個呢係日本版佢就話佢自己係日本版先會食真係唔同啲 跟住呢就話如果你唔介意嘅話你可以試吓頭先我啱啱拎出嚟清貨價$8咋你快啲買啦勁好囉 真心超好食
店員真係超級有熱誠㗎
勁好囉上次推介我食嗰個薯片啦
之後係勁平跟住今次呢
呢個呢係日本版佢就話佢自己係日本版先會食
真係唔同啲 跟住呢就話如果你唔介意嘅話你可以試吓
頭先我啱啱拎出嚟清貨價$8咋你快啲買啦勁好囉 真心超好食
夏天已經來了一段時間,但受疫情影響的關係,想去日本旅行又去不了😭😭。唯有在港找尋日本美食,以解相思之苦😎,看著照片回憶一下日本的點滴吧💕。要邊吃邊看照片回憶,當然日本甜品是不能缺小🍮🍰。這次靜靜在7-Eleven找尋了數日本甜品,其中OREO推出了三款新甜品🤤。OREO是我們從小吃到大很有兒時回憶,而7-Eleven就把OREO帶入7-SELECT甜品世界,讓我們享受甜品的同時勾起美好的回憶💕。💥7-SELECT x OREO 曲奇忌廉盆栽甜品杯,以OREO曲奇和北海道牛奶忌廉製作而成的曲奇忌廉為底層,賣相不錯而且味道不會太甜😚。而頂層配上OREO曲奇碎來增加口感🤤,賣相像小盆栽打卡不錯的甜品,價格相對便宜性價比高💕。💥雲尼拿千層蛋糕,嚴選 100% 日本原材料製成班戟皮,配上北海道牛奶雲尼拿忌廉。看著一層層的千層蛋糕就更加想吃🤤,味道很香帶點甜味😆,班戟皮軟綿綿有咬感🍰,很快就被吃清光了😋。💥朱古力脆脆忌廉班戟,用了口感軟綿綿的班戟皮包圍著濃郁的朱古力脆脆和朱古力醬🍫,切開出來賣就看到用料足🥰。裡面用了充滿奶香味的牛奶忌廉,所以口感很香挻滑身。由於加入了朱古力脆脆,令到忌廉班戟口感更

💥朱古力脆脆忌廉班戟,用了口感軟綿綿的班戟皮包圍著濃郁的朱古力脆脆和朱古力醬🍫,切開出來賣就看到用料足🥰。裡面用了充滿奶香味的牛奶忌廉,所以口感很香挻滑身。由於加入了朱古力脆脆,令到忌廉班戟口感更為豐富😋😋。

2020-06-24
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$20 (Other)
日本直送7-11雲尼拿千層蛋糕: 呢個蛋糕符合商品說明條例呀,買返嚟個賣相係靚仔架,同佢嘅宣傳圖片真係差唔多樣,以價錢黎講,$18嘅千層蛋糕黎講抵到爛啦,整過呢款蛋糕都知千層蛋糕好嘥時間又多工序,煎個餅皮嘅人工都唔止呢個價錢啦~~~~.蛋糕層數數過有11層,蛋皮帶蛋香味,塊皮當然唔夠出面專門店嘅蛋皮咁軟薄, 但唸起佢個價錢,我收貨呀。而忌廉用咗北海道牛奶製成嘅忌廉,入口感覺幾挺身同算滑。可以一試!!!

2020-05-14 101 views
今日在7-11走了一轉,買了好多新產品啊💕⭐️7-SELECT迷你吉士泡芙日本直送的泡芙今次推出迷你版,軟熟輕薄的泡芙裡面是奶味十足的吉士忌廉,一口一個,絕對是實惠的飯後甜品😄⭐️7-SELECT朱古力脆脆忌廉班戟日本直送的朱古力🍫 忌廉班戟,朱古力醬的味道頗突出,最驚喜是內餡的朱古力脆脆波波,好有口感呢!⭐️7-SIGNATURE鴨肉蕃茄醬意粉超級多番茄🍅醬,好適合番茄🍅愛好者👏🏻配料是丹麥煙鴨胸,吃起來頗有新鮮感呢!⭐️7-SIGNATURE蒜香三文魚飯糰內餡是挪威三文魚飯肉,米粒用鰹魚湯熬煮,粒粒吸滿鰹魚精華,軟熟有口感之餘帶鰹魚香,配上甜香蒜醬和香脆紫菜,令人滿意。
今日在7-11走了一轉,
買了好多新產品啊💕

⭐️7-SELECT迷你吉士泡芙

日本直送的泡芙今次推出迷你版,
軟熟輕薄的泡芙裡面是奶味十足的吉士忌廉,
一口一個,絕對是實惠的飯後甜品😄

⭐️7-SELECT朱古力脆脆忌廉班戟

日本直送的朱古力🍫 忌廉班戟,
朱古力醬的味道頗突出,
最驚喜是內餡的朱古力脆脆波波,
好有口感呢!

⭐️7-SIGNATURE鴨肉蕃茄醬意粉

超級多番茄🍅醬,
好適合番茄🍅愛好者👏🏻
配料是丹麥煙鴨胸,
吃起來頗有新鮮感呢!

⭐️7-SIGNATURE蒜香三文魚飯糰

內餡是挪威三文魚飯肉,
米粒用鰹魚湯熬煮,
粒粒吸滿鰹魚精華,
軟熟有口感之餘帶鰹魚香,
配上甜香蒜醬和香脆紫菜,
令人滿意。
Type of Meal
Dinner
2020-02-10 200 views
呢排大家去超巿應該都發現好多日常用品、乾糧、米都被清空了😣其實7-eleven飯盒都係你嘅午餐晚餐既選擇呀~佢地採用的飯盒是由香港製造, 仲係獨立包裝,非常衛生!!最緊要唔洗再成日諗食咩好🤣今次和同事每人一個飯盒,分別是:北菇滑雞飯只需面蒸一蒸再加甜豉油就已經超好味😍雞肉超滑,而且去了骨!最啱我呢啲懶人😀大大啖食落口都不怕刺到口👍🏻加埋北菇成個飯變得超香口又有鮮味💕白汁芝士海鮮焗飯食飯怕dry就一定要試呢個焗飯啦~飯盒除了餸多,白汁也很足料,每啖都有汁有餸✔️最欣賞它的是白汁食落去好味又不肥膩,超正喔!
今次和同事每人一個飯盒,分別是:

北菇滑雞飯

白汁芝士海鮮焗飯
2020-02-06 99 views
香港7Eleven同台灣人氣茶飲店聯乘出左新包,平時好鐘意飲珍珠奶茶嘅我表示一定要試❤️.綠茶紅豆白玉包 $13 🍵一打開包裝就聞到好香嘅綠茶味,但當我滿心歡喜咁一分為二嘅時候,發現只有少少餡🤏🏻,有種比人呃左嘅感覺😩...第一眼仲以為連白玉都冇埋,原來佢埋藏喺紅豆餡嘅下邊,真係睇佢唔到。.食落甜甜地,白玉只有那麽一小口,紅豆同平時飲開嘅口感差唔多,如果入邊有埋綠茶醬就好啦,話曬都$13蚊。個人覺得太貴,打住天仁茗茶個命嘅普通包,唔洗特別試👋🏻.✿#黑糖珍珠紅茶忌廉包 $13 ☕️呢個入邊有一pat珍珠奶茶醬,食落零黑糖、零紅茶味。明明見到有珍珠,但食落口感覺唔到🤨。表面啲斑係鹹鹹地,似鹼芝士。見到佢話可以叮,抱住一死試伏嘅心態叮左十秒,出到黎係另一pat熱左嘅醬,就好似熱珍珠奶茶咁,唔知食緊咩.....結論係 唔. 好. 拎. 去. 叮. 啊啊啊啊!
綠茶紅豆白玉包 $13 🍵
✿#黑糖珍珠紅茶忌廉包 $13 ☕️
Delivery
2020-01-25 90 views
今日係7-11買早餐見到出了新食品,作為它們的小粉絲,當然要買來試試~今次就是熱食,在現時寒冷的天氣,能夠吃暖笠笠的食物,真的好幸福呀💕杯裝芋頭糕🍥它主要用了芋頭,臘腸同蝦米作原材料~打開杯蓋的時候已經有陣陣芋香味,超吸引😍食落去非常鬆化,而且臘味重,很香口❤️糯米飯糰🍙飯團採用臘腸、臘肉同蝦米製造,口感煙韌~除左有糯米的香,當中還有份量十足的蝦米和臘肉,為飯糰的味道生色不少✨
杯裝芋頭糕🍥
糯米飯糰🍙
2019-12-21 117 views
食完飯突然想食甜品,見到新番貨既京都禮萬焦糖脆脆雞蛋布丁波波🍮,就緊係要試下~食完正餐當然要食返甜品✨呢個布丁個個係日本直送到香港,香濃的蛋味加上脆卜卜的焦糖,入口香滑,即使吃完整個波波,當中的香味仍然留在口中,回味無窮😆