2023-09-30 129 views
‼️(爆雷一間舖)價錢圖文不符‼️❗️如果喺香港想食服務,對唔住,哩間都一樣唔會俾到你,啲服務員態度西過西太后,奇奇怪怪,有啲唔識講廣東話要講普通話❗️前菜得皮蛋同兜細沙律❗️雞煲方面,原來喺生雞肉加一堆五香八角撈咗醬汁上嚟,之後佢俾個Timer你,10分鐘內話煮完,一開始店員都會撈一撈,再同你講兩分鐘要再撈,然後果十幾分鐘都要自己不斷撈,食個雞煲姐⋯自己落廚咁攰❗️出面自取嘢食方面完全唔得,衰過牛乜牛乜❗️海鮮拼盤唔合格,海鮮完全冇味蒸過時,好似食擦子膠,想練牙力,可以一戰❗️卜卜蜆煲勁多沙店員強推話係店舖招牌,招牌要係沙灘撈上黎,啲蜆肉啖啖入口都喺沙,要記住,在座每位要額外加$25(要加一)❗️一路食一路催,上煲冇耐就問要唔要用出面自助區,佢地係有講明,叫我哋慢慢食,但就不停問重用唔用自助區,再一陣,就過嚟埋單,都係叫我哋慢慢食,壓力邊爐❗️所謂88折及21時15分後入座7折都喺噱頭嘢嚟,唔好俾佢宣傳牌呃咗,佢加一服務唔喺跟翻折後價錢,喺跟原價(449)加一再加翻落個折咗嘅價度,完全違反商品說明條例wor,當然佢一句要用放大鏡先睇到嘅「所有解釋權歸於本舖」,你就口同鼻拗啦,最後奉獻一句,咪入間舖交智商

‼️(爆雷一間舖)價錢圖文不符‼️

❗️如果喺香港想食服務,對唔住,哩間都一樣唔會俾到你

❗️前菜得皮蛋同兜細沙律

❗️出面自取嘢食方面完全唔得,衰過牛乜牛乜

❗️卜卜蜆煲勁多沙店員強推話係店舖招牌,

再加翻落個折咗嘅價度,完全違反商品說明條例wor,當然佢一句要用放大鏡先睇到嘅「所有解釋權歸於本舖」,你就口同鼻拗啦,最後奉獻一句,咪入間舖交智商稅啦,兩個人最後要接近800埋單,救得一個得一個
任食邊爐/雞煲
2023-09-30
$400 (Dinner)
Celebration
Anniversary
Dining Offer
Tasting Event
🍽️食物方面:㊙️火焰雞煲有得揀🌶️度 set⏲️即炒 惹味嫩滑🦐時令海鮮拼盤新鮮多款🉑蒸/放湯底煮 🈵任食火鍋放題老細推介🥥🐔湯底賣晒🥺揀咗特別啲嘅🍺冬陰功任食🐮🥬丸 麵 太飽🏳️食唔落🍬燉桃膠 足料唔太甜🥤涼茶/汽水/茶類任飲📷打卡方面:落酒煮雞再點火🔥海鮮攤晒係到好豐富🤩🔈環境方面: 試業中有折抵食😋多人食座位闊落 自助吧乾淨多款💬其他資訊:㷫烚烚📍旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖⏰4-11pm 🍚訂位💰Mon-Thu 9:15前走💲314 收➕1️⃣
🍽️食物方面:

📍旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖
⏰4-11pm 🍚訂位
💰Mon-Thu 9:15前走💲314 收➕1️⃣
2023-09-19 137 views
又係一次滿足三個願望,雞煲+海鮮+火鍋前菜當日分別有沙律、墨魚餅同皮蛋。沙律皮蛋可以任添,不過最好食既墨魚餅就只可以一人一件。墨魚餅真係唔錯,爽彈多墨魚,可以散叫就好喇。6人都比2個煲,好大方,雞煲可以任添,自己計時自己炒。小辣唔辣,雞煲本身只有豆卜同雞,如果鐘意既其實出去火鍋區拎其他料放埋入去都幾好食。至於雞就不過不失,唔算多肉亦唔算好滑。海鮮可以選蒸或者烚,我唔肯定烚既話係咪當火鍋料咁我地就選左蒸,中間有烏冬,烏冬係最好食既野海鮮以呢個價位算大件然而質素就有D唔穩定,我地有2粒帶子食到酸。。。蝦肉都有D梅同埋唔係好夠鮮味,特別係魷魚係冇味,不過點外面醬汁就好好多如果會再有得選,我諗當火鍋料咁烚可能好D火鍋當日唔駛加錢既4個湯入面,只係得2個供應,當日仲要好早入,都應該唔係賣晒。湯底最後叫左蕃茄同麻辣,個湯係唔辣,係我呢個唔食得辣既人都覺得唔辣另一個其他都係睇落深色但食落唔濃味唔駛加錢既ORDER食品只有牛豬各一款,鴨血當日又冇供應每台會有一盤靚牛肉送,果一盤質素幾好至於任食果款牛就好睇彩數,初期叫既好瘦但都淋既,唔乾柴同有牛味;不過後期既更好,肥番少少平均D豬就正正常常冇咩特別外面
又係一次滿足三個願望,雞煲+海鮮+火鍋
前菜當日分別有沙律、墨魚餅同皮蛋。

6人都比2個煲,好大方,雞煲可以任添,自己計時自己炒。
至於雞就不過不失,唔算多肉亦唔算好滑。

海鮮可以選蒸或者烚,我唔肯定烚既話係咪當火鍋料咁
我地就選左蒸,中間有烏冬,烏冬係最好食既野
同埋唔係好夠鮮味,特別係魷魚係冇味,不過點外面醬汁就好好多
如果會再有得選,我諗當火鍋料咁烚可能好D

另一個其他都係睇落深色但食落唔濃味

唔駛加錢既ORDER食品只有牛豬各一款,鴨血當日又冇供應
每台會有一盤靚牛肉送,果一盤質素幾好
豬就正正常常冇咩特別

外面自助區拎既飲品款式好多
反而食品就唔算好多,魚皮唔錯但好快冇晒;丸類都唔錯~

同之前OPENRICE見到既價格有D唔同,如果咩折扣都冇既WEEKEND晚市加一後都要$500左右,老實講呢個質素真係唔值,雖然佢係好豐富,但每一範疇都係普通水準,亦冇邊樣野特別深刻或者特別出色。如果唔係食量大,人均500會傾向食材質素更好既其他散叫邊爐。

不過值得一讚係呢度環境幾寬敞,唔會好嘈而且邊爐煙散得都唔錯,而且overall 服務都好好。
1K
2023-09-09 179 views
很久沒吃雞煲了,知道旺角新開了一間放題以雞煲配火鍋為主打,便相約朋友去大吃一番!一個價錢包含了前菜、無限追加火焰雞煲、老火養生靚湯、時令海鮮拼盤、任食火鍋及甜品,豐富又抵食!前菜有三款,分別是炸墨魚餅、芫荽皮蛋及白雲鳳爪。是日精選老火靚湯是蟲草花燉雞腳,清香滋潤。秘製火焰雞煲雞煲是無限追加的,可自選麻度和辣度,客人自行炒雞,邊炒邊聞到惹味香氣。炒好便可請店員倒入酒再點火,即時火焰熊熊!雞肉嫩滑,麻麻辣辣,同時也散發酒香,相當惹味。海鮮拼盤時令海鮮每日由魚市場直送,有鮑魚、蟶子、扇貝、貴妃蚌、蝦、魷魚筒同烏冬,點了蒜蓉蒸,蒜香十足,夠晒香口。蝦滑烚烚蜆煲蜆肉包裹著蝦滑,入口彈牙。美國prime靚牛口感柔嫩,肉味濃郁,任叫任食,絕對能滿足牛魔王胃口!花奶椰汁燉桃膠相當足料,桃膠份量超多,花奶椰汁入口香滑,有陣陣奶香,滋潤養顏。
很久沒吃雞煲了,知道旺角新開了一間放題雞煲火鍋為主打,便相約朋友去大吃一番!
一個價錢包含了前菜、無限追加火焰雞煲、老火養生靚湯、時令海鮮拼盤、任食火鍋甜品,豐富又抵食!
前菜有三款,分別是炸墨魚餅、芫荽皮蛋及白雲鳳爪。
是日精選老火靚湯是蟲草花燉雞腳,清香滋潤。
秘製火焰雞煲
炒好便可請店員倒入酒再點火,即時火焰熊熊!
雞肉嫩滑,麻麻辣辣,同時也散發酒香,相當惹味。
海鮮拼盤
蝦滑烚烚蜆煲
蜆肉包裹著蝦滑,入口彈牙。
美國prime靚牛
口感柔嫩,肉味濃郁,任叫任食,絕對能滿足牛魔王胃口!
花奶椰汁燉桃膠
健康飽肚必食無限時6個spet🌸Spet1️⃣前菜🌟🌟🌟🌟🍀麻辣皮蛋:麻辣比較香辣味十足,對唔太食得太辣既小編黎講,已經好辣,皮蛋Q彈🍀泰式無骨鳳爪:酸酸辣辣,無骨凰爪爽脆🍀炸墨魚餅:有墨魚味同粒粒墨魚咬口,口感彈牙🌸Spet2️⃣火焰雞煲🌟🌟🌟🌟🌟入場前,會問想揀咩程度既辣,小編揀左小辣,非常濃郁味道,雞煲主要是用雞脾肉,十分鐘內每兩分鐘自己去炒一次,到十分鐘完結職員就會黎點火,做火焰效果。🌸Spet3️⃣養生靚湯🌟🌟🌟🌟🌟一大盅養生靚湯,味道濃郁,仲有個隔油湯殼,非常貼心。靚湯材料有:蟲草花、紅棗、雞腳同埋豬骨。🌸Spet4️⃣時令海鮮拼盤🌟🌟🌟🌟小編揀左蒜蓉蒸,一大碟用荷葉鋪底蒸,上面放有大大隻扇貝、蟶子、大蜆、海蝦、鮑魚、連皮絲瓜、粟米、烏冬、蒜蓉粉絲平均放。🌸Spet5️⃣火鍋放題🌟🌟🌟🌟有多款湯底選擇,小編選了蝦滑卜卜蜆湯底,味道得少許胡椒味,蝦滑有蝦仁咬口,卜卜蜆鮮甜,湯料還有白蘿蔔同紹菜🍀頭盤牛肉雪山:油脂均勻,快熟🍀牛小排:重牛味而且帶筋位🍀豬腩片:唔會有異味🍀場內仲有好多火鍋配料及飲品(丸類、菜類、豆品類、麵類),自助拎取🌸Spet6️⃣甜品🌟🌟🌟🌟🌟桃膠鮮奶,超少甜,不過好滑,桃膠超多=
健康飽肚必食無限時6個spet

🌸Spet1️⃣前菜🌟🌟🌟🌟
🍀泰式無骨鳳爪:酸酸辣辣,無骨凰爪爽脆

🍀炸墨魚餅:有墨魚味同粒粒墨魚咬口,口感彈牙

🌸Spet2️⃣火焰雞煲🌟🌟🌟🌟🌟

🌸Spet3️⃣養生靚湯🌟🌟🌟🌟🌟

🌸Spet4️⃣時令海鮮拼盤🌟🌟🌟🌟

🌸Spet5️⃣火鍋放題🌟🌟🌟🌟

🍀頭盤牛肉雪山:油脂均勻,快熟

🍀牛小排:重牛味而且帶筋位

🍀豬腩片:唔會有異味

🌸Spet6️⃣甜品🌟🌟🌟🌟🌟
桃膠鮮奶,超少甜,不過好滑,桃膠超多

======詳情======
㷫烚烚 (旺角)
旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #夏日打卡日常 #無限時放題 #雞煲 #火鍋 #海鮮 #靚湯 #聚會好去餐 #吃到飽 #竹庶茅根 #雞骨草 #家樂坊 #㷫烚烚
2023-09-04
  • 竹庶茅根
  • 桃膠鮮奶
  • 火焰雞煲
2023-09-08 114 views
天氣開始涼又想食雞煲啦 最近呢間餐廳新開張做緊折 每枱送海鮮大拼盤 超級引❣️六步極致火鍋體驗套餐 $269(6折前原價$449)𝒮𝒯𝐸𝒫 𝟣 🥢 期間精選前菜酸辣鳳爪 川味皮蛋 椒鹽魷魚絲 三個相對出色係個酸辣鳳爪 醃得相當十分入味 酸辣開胃𝒮𝒯𝐸𝒫 𝟤 🥢 秘製火焰雞煲揀咗麻度辣度之後 上枱店員同我哋講要煮8分鐘每2分鐘打開炒一炒 最後請示店員加酒烹調🥘相當有派頭 雞肉嫩身件件有肉 唔似一般任食俾碎雞件𝒮𝒯𝐸𝒫 𝟥 🥢 每日精選老火養生靚湯今次嘅老火湯係藥膳蟲草花雞腳湯 冇味精飲完都唔口渴成舊雞有目共睹 真心足料𝒮𝒯𝐸𝒫 𝟦 🥢 時令海鮮拼盤時令生猛海鮮每日魚市場直送 用荷葉墊底蒸嘅海鮮帶出淡淡荷葉香 分別有扇貝 帶子 大蜆 鮑魚 大蝦 魷魚 全部新鮮鮮甜洗得好乾淨 而中間放咗一個堆滿蒜蓉嘅烏冬同啲蒜蓉撈埋一齊十分香口𝒮𝒯𝐸𝒫 𝟧 🥢 精選火鍋任食(啤酒冬陰功湯底+$18/位)見到呢個湯底咁特別即刻想試 淡淡啤酒🍻香混合味道濃香嘅冬陰功 清新嘅檸檬香淡化肉上嘅油脂感 加入紅棗補身 絕對值得一試肉類 🥩追加火鍋牛小排 追加火鍋五花腩 牛魔

❣️六步極致火鍋體驗套餐 $269(6折前原價$449)

𝒮𝒯𝐸𝒫 𝟣 🥢 期間精選前菜

同啲蒜蓉撈埋一齊十分香口
啤酒冬陰功湯底

追加火鍋Prime牛小排

肉類 🥩
追加火鍋牛小排 追加火鍋五花腩 牛魔王對於呢個任食牛肉一定勁滿意
極佳級嘅Prime選用年齡低於42個月嘅牛BB 豐富大理石油 入口即溶 但食多都唔會膩

蔬菜類 🥬
冬菇 金菇 響鈴 芋絲 萵筍 冬瓜 粉絲 水蓮 蟲草花 蘿蔔 皇帝菜 娃娃菜 生菜 西洋菜

丸類 🍡
黃金魚丸 深海花枝丸 深海蝦棗 頂級墨魚丸 胡椒豬肚丸 潮汕魚丸 海苔魚棗 瀨尿牛丸

飲品 🥤
除咗一般嘅罐裝飲品仲有啲自家調配嘅飲品 雞骨草 紅棗黑糖薑茶 紅豆薏米茶 五花茶 覆盆子莓棗☕️同我一樣唔好甜自家製清清地地清清地就啱晒
桃膠燉鮮奶

時令海鮮拼盤
啤酒冬陰功湯底
追加火鍋Prime牛小排
桃膠燉鮮奶
可以享受雞煲x打邊爐x海鮮😍食物十分高質 用餐過程十分舒服同朋友食得好盡興 捧住個肚走餐廳設計用心 座位又闊落~🥗Step1 前菜有皮蛋、沙律菜及墨魚滑💯🥣Step2 蟲草老火湯 真材食料 唔會食到味精 ‼️🐔Step 3雞煲選擇咗BB辣 非常惹味唔會太辣職員提醒我哋每幾分鐘要炒一下 避免黐底最後加入少量嘅酒 令成個雞煲噴火非常吸精有趣雞件非常大舊 而且肉質勁嫩滑😍加埋少量芫荽同洋蔥調味 非常入味🤤🦐🐙Step 4海鮮拼盤超級大盤 上枱已經嘩一聲 好震撼海鮮包羅萬有 有鮑魚、鮮蝦、扇貝、魷魚、聖子、蜆 超級豐富 ❣️以蒜蓉粉絲去烹調 全部海鮮都係即日採購 十分新鮮🍲Step 5火煱今次揀咗人氣嘅卜卜蜆 非常有心思同特式魚滑香滑彈牙 湯式係胡椒湯式 略為辣裏面嘅娃娃菜吸晒啲精華 非常入味牛小排超級薄身 完全無油脂 亦好香牛味自助區出面仲有唔同款式嘅丸同麵類蔬菜好清甜 新鮮不過太飽既關係無再嘗試仲有自家製嘅養生茶 極度岩我呢啲養生人士多到最後試唔晒😳例如竹蔗馬蹄水、紅豆茶、五花茶等真係真材實料 完全唔馬虎~🍬Step6鮮奶燉桃膠份量適中 好好嘅結尾好值得推薦嘅一間小店款式唔多但已經做到好高質

可以享受雞煲x打邊爐x海鮮😍
食物十分高質 用餐過程十分舒服
同朋友食得好盡興 捧住個肚走
餐廳設計用心 座位又闊落~

🥗Step1 前菜
有皮蛋、沙律菜及墨魚滑💯

🥣Step2 蟲草老火湯

加埋少量芫荽同洋蔥調味 非常入味🤤

🦐🐙Step 4海鮮拼盤
超級大盤 上枱已經嘩一聲 好震撼
海鮮包羅萬有
有鮑魚、鮮蝦、扇貝、魷魚、聖子、蜆
超級豐富 ❣️以蒜蓉粉絲去烹調

蔬菜好清甜 新鮮
不過太飽既關係無再嘗試
仲有自家製嘅養生茶 極度岩我呢啲養生人士
多到最後試唔晒😳
例如竹蔗馬蹄水、紅豆茶、五花茶等
真係真材實料 完全唔馬虎~

🍬Step6鮮奶燉桃膠
份量適中 好好嘅結尾

好值得推薦嘅一間小店
款式唔多但已經做到好高質素👍
而且用餐前職員講解得好清楚
朋友仲講笑話 原來咁豐富 早知留肚等食

🥘🥘🥘旺角有新開餐廳,有齊火鍋放題、雞煲任食、仲加埋清蒸海鮮,一次滿足哂當然要試下每位$449,唔同時段唔同折扣,我地簡左平日晚上9:15前離座,七折後每位$314再加一先有六步曲,同大家慢慢介紹Step 1:前菜前菜有墨丸、皮蛋、無骨鳳爪,墨丸唔係脆炸既做法,但好夠熱,皮蛋個人黎講可以再辣少少,鳳骨爽口,食住小食等雞煲,確實貼心👍🏻👍🏻👍🏻Step 2: 雞煲雞煲簡左小辣,自己後悔簡左小辣,因為再辣應該更好食,雞件好多,有大有細,先食左細件既再慢慢食大件,就唔會覺得雞好鞋,每件都好嫩,而且好香好惹味,推介雞煲多人食一定要encore 👍🏻👍🏻👍🏻Step 3: 老火養生靚湯兩人份量都好大煲,唔算油,味道唔鹹,而且都有湯渣,好少食火鍋放題雞煲仲有湯飲,值得一讚Step 4: 時令海鮮拼盤一黎到成盤望落非常吸引,聖子、扇貝、蝦、貴妃蚌、鮑魚,全部都用左蒜蓉清蒸,鋪埋粉絲係底,中間有烏冬,配埋粟米絲瓜,成個組合無得輸至於海鮮都夠鮮,最深印象係鮑魚唔韌,一啖咬開啖啖鮮味,但個人覺得可以落多少少鹽或豉油作調味Step 5: 火鍋放題湯底簡左蝦滑烚烚蜆煲,成鍋好多料,滿左娃娃菜,蜆同蝦滑份量都唔
🥘🥘🥘

旺角有新開餐廳,有齊火鍋放題雞煲任食、仲加埋清蒸海鮮,一次滿足哂當然要試下

先有六步曲,同大家慢慢介紹
Step 1:前菜

Step 2: 雞煲

Step 3: 老火養生靚湯

Step 4: 時令海鮮拼盤

Step 5: 火鍋放題
湯底簡左蝦滑烚烚蜆煲,成鍋好多料,滿左娃娃菜,蜆同蝦滑份量都唔少👍🏻👍🏻👍🏻湯底係重糊椒味,唔喜歡糊椒既朋友需要留意,最吸引係碟牛👍🏻👍🏻👍🏻質素相當高,嫩滑之餘食落口好有肉味,佢有個秘製醬汁,個人好喜歡,似泰式辣醬👍🏻👍🏻而重點係豬、牛都係任食

Step 6: 甜品
最後甜品係桃膠加花奶,可以話絕對係健康之選,因為係無糖版本,可以話係零負擔既甜品

自助區都有其他火鍋配料、醬料、蔬菜,飲料當中有多款清熱解渴既涼茶:雞骨草、五花茶、竹蔗茅根、黑糖紅棗姜、酸梅湯、烏龍茶、覆盆子梅枣,第一次係火鍋店見到多總類選擇👍🏻👍🏻
㷫烚烚旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖Score 分數:A+++主題:打邊爐嘅話贏晒!拍拖好地點+聚會必到之處+好有驚喜嘅打邊爐!性價比一流!真心!任食嘅打邊爐食得多,食到咁過引真係第一次。待應服務態度好好,好有耐心。本身覺得咁多年輕人服務未必到位,點知佢地做得好好,最少令我好滿意,又有禮貌。而座位間距又濶,坐得都幾舒服,感覺幾好。加上個場新裝修,設備新,就咩都好d啦。而重點嘅食物,真係估佢唔到咁正,它是分5個步驟:步驟1: 精選前菜(熟)(已經勁入味,勁正)步驟2:雞煲 (D醬汁有冇搞錯,咁多咁濃味,點再食其他雞煲)(可以添加雞肉)步驟3:沙煲雞湯(好味又入味嘅!不過冇咩特色....但我都飲左整整1碗)步驟4:海鮮(煲)(可以選擇是否由店舖負責煮熟,我就建議由佢地負責,因為唔單止靚,佢地碟海鮮好香又勁大碟,出去其他店舖食,冇 成蚊元 都唔使走)步驟5:自助打邊爐(我以為最冇特色.....頂,真係好鬼死過引,竟然可以任食最頂級美國牛肉。咁當然啦,你食到就已經好叻,因為相信前幾度菜已經令你7,8成飽了。而最最最.......最令人驚喜嘅,竟然係佢地d丸。本身以為“又咪咁”,點知,佢
㷫烚烚
旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖

Score 分數:A+++

而重點嘅食物,真係估佢唔到咁正,它是分5個步驟:

步驟1: 精選前菜(熟)(已經勁入味,勁正)

步驟5:自助打邊爐(我以為最冇特色.....頂,真係好鬼死過引,竟然可以任食最頂級美國牛肉。咁當然啦,你食到就已經好叻,因為相信前幾度菜已經令你7,8成飽了。而最最最.......最令人驚喜嘅,竟然係佢地d丸。本身以為“又咪咁”,點知,佢地d丸一定係最高等級果種!我相信出面買一定係好貴,因為不同種類嘅丸都爽口彈牙,味道濃郁。就連墨汁丸都有 濃厚墨魚汁味!!真係好估佢唔到。

步驟6:到最後,糖水!咁精明嘅我硬係唔食啦,因為已經飽到嘔。所以,只係偷飲友人嘅糖水一口,點知唔食由自可,一食就返唔倒轉頭。“好好味呀!”

認識我或關注開我嘅人,都知我好少比太高。今次係我少有嘅推薦高分餐廳。我提議大家一定要去試,最少要新期去試,否則我怕員工或設施嘅舊,會影響了質素。
2023-09-06 149 views
旺角近日開了間無限時、性價比高的任飲任食火鍋店,一次過能夠食到雞煲、蒸海鮮、火鍋,還有燉湯和甜品,能夠滿足我的要求!坐下不久,店員就為我地送上前菜和燉湯!前菜包括有椒鹽魷魚、皮蛋和泰式酸辣鳳爪!椒鹽魷魚味道剛剛好,魷魚爽口彈牙!皮蛋和鳳爪都幾辣,但係辣得過癮!而燉湯是雞湯,飲落有藥材的回甘味,不錯!火焰雞煲,雞煲上枱時還是生的,所以店員為我地枱上timer調教至9分鐘左右,並叮囑我們每2分鐘就自行炒一炒佢!時間過去,最後店員為雞煲點火,再烹煮一會就食得!雞煲點了小辣,有微微的麻辣感覺!雞件的份量都幾多,不會好多骨,不錯,而且雞煲還可以再添呢!蒸海鮮,食完雞煲就食蒸海鮮了!海鮮全部都是新鮮時令海鮮,包括有蟶子、蜆、鮑魚、帶子、海蝦、魷魚,海鮮用上荷葉墊底,再用上蒜蓉、粉絲、辣椒、蔥花,味道鮮甜,爽身彈牙!粉絲吸收了海鮮的味道,特別惹味!蝦滑烚烚蜆煲,食完海鮮就到打邊爐啦!這裡的卜卜蜆湯底有濃濃的胡椒味,有種好驅風的感覺!入面除了有卜卜蜆,還有釀了蝦肉的卜卜蜆,蝦肉鮮甜彈牙,非常美味!泰式椰子雞湯,這個湯底是由泰藉廚師煮成的,所以好有泰國的風味!味道好像冬蔭功湯,酸酸辣辣,非常刺激味蕾!入
火焰雞煲雞煲上枱時還是生的,所以店員為我地枱上timer調教至9分鐘左右,並叮囑我們每2分鐘就自行炒一炒佢!時間過去,最後店員為雞煲點火,再烹煮一會就食得!雞煲點了小辣,有微微的麻辣感覺!雞件的份量都幾多,不會好多骨,不錯,而且雞煲還可以再添呢!
泰式椰子雞湯,這個湯底是由泰藉廚師煮成的,所以好有泰國的風味!味道好像冬蔭功湯,酸酸辣辣,非常刺激味蕾!入面還有半隻雞作湯料,份量十足!
火鍋配料亦有多款,牛肉有美國prime牛任食,亦有豚肉、雞件可以選擇!除了肉類,自助區亦有多款蔬菜、丸類、麵食可以選擇!聽老闆講,他們還會不斷加入多款肉類、蔬菜供大家任食!
飲品方面除了有汽水、罐裝茶飲外,亦有他們自家製的冷泡茶、涼茶等,非常健康!而他們的醬料亦有泰式風味,有兩款泰式醬汁用黎點海鮮和肉都好好食呢!最後還有甜品椰汁桃膠作結,十分滿足呢!
2023-08-26
2023-09-04 137 views
見佢新開近近地成班去食,其實都預左用試伏既心態去試,點知真係逼人寫劣評勸退其他想試既人。服務態度食完啲雞,等左半個鐘先有海鮮,食完個海鮮,又等左半個鐘先有得打邊爐,望見隔離枱遲黎但每樣餸接住黎,問staff個煲去左邊,佢又懶懶閒。雖然話就話冇限時,但都唔代表可以咁樣怠慢啲人客。佢話打邊爐會送頭盤,係既,比起用手機落單既牛黎講,望落係靚少少既,但人地2丁友又係1碟頭盤,4丁友1個鍋又係1碟,我地2個鍋又係1碟,問staff點解,剩係話係咁嫁,點都係1碟,其實呢啲只係好簡單既數學?食物質素牛同豬肉既選擇好少,而家每次上菜既質素都不一樣,明顯地係睇得出每款都唔同。自助Bar都冇咩選擇可言。果個海鮮盤,鮑魚冇味,另外一款貝類係完全冇痴殼,新唔新鮮就大家自己諗。每位食左400水咁,但食完真係一肚氣,可以有更多好既選擇。

服務態度

食物質素

自助Bar都冇咩選擇可言。

每位食左400水咁,但食完真係一肚氣,可以有更多好既選擇。

2023-09-02
2023-09-02 193 views
主打量多😕😕又雞煲又湯又海鮮又火鍋咁雞煲正正常常冇咩特別,但係食完雞煲轉海鮮足足等左45分鐘,比我地遲入場都早過我地有,安排有問題😐😐湯兩個字:冇味海鮮非常建議揀生既 自己火鍋落,因為佢地蒸海鮮係冇味,成盤野連海鮮本身鮮味都冇埋,得返D辣椒味👎👎👎👎我地係揀左蝦滑蜆鍋,鍋一到,好野👍🏼成鍋蜆有蝦滑既得四粒,仲要一滾散開哂,我諗依個除左話蜆冇沙我都讚唔到D咩🤷‍♂️🤷‍♂️肉類得兩種:牛小排,豬五花 其實真係可以多少少既😮‍💨😮‍💨出面自助丸類先最激氣😤😤丸類應該係最安全唔會伏先哂,但係我竟然可以食到咬落去一劈野既"墨汁墨魚丸" D丸係完全冇口感可言🙃🙃🙃連最常見既貢丸我都揾唔到一粒!最後服務嚴重需要改善枱已經唔大,食完肉類D盒疊到高一高,行過都唔收放哂去隔離空枱都唔收😂👍🏼服務員全部年輕人冇經驗,行黎行去。整體真係唔得👎建議各位真心試伏可以:雞煲→海鮮揀生→火鍋叫爆肉類→自助除左菜同枝竹響鈴其他可以不了😂
主打量多😕😕
雞煲又湯又海鮮又火鍋
湯兩個字:冇味
出面自助丸類先最激氣😤😤
最後服務嚴重需要改善
枱已經唔大,食完肉類D盒疊到高一高,行過都唔收
整體真係唔得👎
建議各位真心試伏可以:
2023-08-30
$327 (Dinner)
今次介紹一間旺角新開嘅高質雞煲火鍋店,佢哋有六步曲,一次過滿足你嘅味蕾🤤Step 1 前菜有涼拌皮蛋、鳳爪、同炸魷魚鬚~估唔到前菜都幾高質!皮蛋香滑夠味,鳳爪酸辣幾爽,最正係魷魚鬚幾厚身,好彈牙!Step 2 火焰雞煲雞煲係原煲即炒嘅,枱上面會有個計時號,每2分鐘就炒下,可以自己炒,店員亦都會幫手。8分鐘後就叫店員加酒烹調,嚟個火焰🔥雞煲,正呀!雞肉即炒嘅關係好嫩滑,調味又唔會過鹹,仲有啲焦香味!叫咗少辣,麻度好足,食到嘴唇都麻晒😂 Step 3 老火養生靚湯食完雞煲可以飲啖湯,原個燉盅上,份量都算多。呢日係豬骨雞腳湯,雞湯幾甜幾入味!Step 4 時令海!鮮拼盤第四步係好期待嘅海鮮拼盤😍 可以揀蒸海鮮,或者海鮮配料打邊爐~ 海鮮係每日魚市場直送,有扇貝、鮑魚、大蜆、鮮蝦、魷魚、蟶子,好豐富!全部都好新鮮彈牙爽口!扇貝好大粒、鮑魚好厚肉~ 仲有蒸粟米好鮮甜,烏冬撈咗少少汁幾惹味~ 海鮮加咗辣椒去蒸,唔食得辣記住叫走辣椒啦~Step 5 火鍋放題入座時揀咗鍋底先,我哋揀咗蝦滑烚烚蜆煲,超正!有蝦滑、大量蜆、娃娃菜、蘿蔔,湯底加咗胡椒,鮮甜得嚟有少少胡椒辣味!蝦滑好彈牙、蜆又好新鮮,好好食

Step 1 前菜
有涼拌皮蛋、鳳爪、同炸魷魚鬚~

Step 2 火焰雞煲

Step 3 老火養生靚湯

Step 4 時令海!鮮拼盤

Step 5 火鍋放題
入座時揀咗鍋底先,我哋揀咗蝦滑烚烚蜆煲,超正!有蝦滑、大量蜆、娃娃菜、蘿蔔,湯底加咗胡椒,鮮甜得嚟有少少胡椒辣味!蝦滑好彈牙、蜆又好新鮮,好好食!

食到咁上下就正式打邊爐啦😂 店員送上一盤好靚嘅牛肉,有得任食美國Prime靚牛,勁正!碌幾秘就食得,可以點埋佢地秘製嘅醬汁,更加好食!

火鍋配料選擇唔算太多,但每樣都係精選嘅感覺,佢哋嘅丸類好好食,食得出係高質丸,必食墨魚丸、花枝丸同胡椒豬肚丸!仲有好多新鮮嘅菜類,去台灣打邊爐必食嘅水蓮都有,西洋菜、皇帝菜等等~~

飲品選擇有好多茶類,五花茶、雞骨草、烏龍茶、紅棗薑茶等,總有一款啱飲!都有好多汽水類選擇!

Step 6 糖水
呢個時候已經好飽🤣 本身諗住叫一碗糖水share,但食咗一啖覺得好好味,所以都係叫多一碗😂😂 燉桃膠杞子勁養顏,唔會過甜,好好味!

食完呢一餐,勁滿足😆 樣樣都高質好味!星期一至四$328/人,新店開張仲有88折,幾抵,推介去試試~
  • 火焰雞煲
  • 海鮮拼盤
  • 美國Prime牛
  • 蝦滑烚烚蜆煲
#火鍋控 今次去旺角家樂坊嘅㷫烚烚食超級豐富嘅雞煲海鮮火鍋!一個價錢六種體驗;有前菜、火焰雞煲、養生靚湯、蒸時令海鮮盤、任食火鍋及甜品!新店試業有八八折呀! 🌶️🍲㷫烚烚雞煲海鮮火鍋放題 $328 第一重:前菜有麻辣皮蛋、酸辣鳳爪同埋炸魷魚三種,辛辣又開胃!第二重:雞煲出場!揀好辣度,set 好timer ,每兩分鐘炒一炒,到10分鐘就有職員過黎加入燒酒再點一點火!wow!香氣立即升華!雞肉份量都幾多,可能自己炒所以覺得特別好味同嫩滑!食完仲可加雞架!第三重:原盎自家製養身老火靚湯,豬骨湯湯頭濃郁,味道甘甜十分暖胃!第四重:登登登登~滿滿一大盤蒜蒸蒸海鮮登場!有鮑魚、蟶子、海蝦、扇貝、魷魚同大蜆,加左辣椒同蒜蓉令海鮮鮮甜味更特出!蒸嘅時間啱啱好,口感爽彈,鮮味十足!第五重:揀好湯底就開始打邊爐啦!我地揀左蝦滑卜卜蜆湯!蜆肉勁大粒厚肉,有D仲釀咗蝦滑;湯頭帶點胡椒香味,夠哂刺激!🥩美國Prime牛肉及五花腩美國Prime牛肉質色澤亮麗,油花均勻,口感嫩滑肉味濃郁;五花腩一煮即淋,肉汁滿滿;🍢自助區有好多火鍋配料,丸類、蔬菜、菇類等;仲有至愛出前一丁及王子麵添!🍮第六重:是日甜品係鮮奶燉桃膠
#火鍋控 今次去旺角家樂坊嘅㷫烚烚食超級豐富嘅雞煲海鮮火鍋!一個價錢六種體驗;有前菜、火焰雞煲、養生靚湯、蒸時令海鮮盤、任食火鍋甜品!新店試業有八八折呀!

🌶️🍲㷫烚烚雞煲海鮮火鍋放題 $328

🥩美國Prime牛肉及五花腩
美國Prime牛肉質色澤亮麗,油花均勻,口感嫩滑肉味濃郁;

五花腩一煮即淋,肉汁滿滿;
🍮第六重:是日甜品係鮮奶燉桃膠,香甜又滑溜,大滿足嘅一餐!

㷫烚烚HingHapHap
地址📍:旺角家樂坊8樓802舖
  • 卜卜蜆湯
  • 㷫烚烚雞煲海鮮火鍋放題
  • 美國Prime牛肉
  • 養身老火湯
呢間新開餐廳有好標準嘅用餐六步,一次過滿足晒你6個願望🤣 每位$328(新開張有88折)有齊晒前菜、養生老火湯、雞煲、蒸海鮮、任食火鍋同埋甜品!💪🏻 麻辣雞煲呢個麻辣雞煲係生上,需要自己炒10分鐘。炒完之後啲雞肉啱啱好熟,唔會老,所以雞肉嘅肉質都好滑😋 而且都放咗好多雞髀位,啖啖肉🤤!雞煲醬都好香,麻辣香味突出!💪🏻 蝦滑卜卜蜆煲卜卜蜆煲勁多蜆😍 而且有啲蜆仲釀咗蝦滑入去!蜆煲係要用白胡椒調味,所以胡椒味好香濃!💪🏻 海鮮拼盤海鮮拼盤可以揀生嘅再自己煮熟,或者用蒜蓉蒜熟再上!海鮮包括有鮑魚、大蝦、蟶子、魷魚、沙白等。海鮮都好新鮮😆食落都好鮮甜!個人建議揀用蒜蓉蒸會比較好,因為唔怕自己煮會煮過龍,二來餐廳調味會更出色🤣!💪🏻 美國Prime牛肉、火鍋配料我地用番卜卜蜆嘅胡椒湯底打邊爐!美國Prime牛肉質素唔錯,有好香嘅牛味🤤,而且肉質都淋。即使係追加嘅牛肉,質素都冇差咗!另外,火鍋配料都有好多選擇,基本嘅丸類、蔬菜同響玲都有齊。比較推介嘅係佢嘅墨魚丸,好彈牙,而且亦有好香嘅墨魚同豬油味😋味道:8.5/10性價比:8/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 麻辣雞煲

💪🏻 蝦滑卜卜蜆煲

💪🏻 海鮮拼盤

💪🏻 美國Prime牛肉、火鍋配料

味道:8.5/10
性價比:8/10