2020-06-04 1390 views
同朋友慶祝生日,朋友話好想食麻辣火鍋,當我搵到呢間就即刻比個熊bear bear 吸引住,我起初仲以為係紅蘿蔔之類既野雕刻出黎,再睇原來係牛油黎,放落個火鍋度會溶左落去,好攪笑嫁,不過都好可憐咁😂鍋底就叫左鴛鴦鍋,麻辣緊係必食啦,另外就係蟲草花膠雞湯,都有幾舊花膠嫁,食物方面整體都唔錯,不過分量都比較少,相對黎講都幾貴,第一次食咁高級既麻辣火鍋😂服務都好好,我就最鍾意呢啲細細既店,唔係食黎食去都係連鎖式👍🏻
2020-06-03
Celebration
Birthday
  • 招牌重慶麻辣鍋
  • 蟲草花花膠雞鍋
2020-01-11 1016 views
湯底我唔感講完全無味精,但飯後唔會好口渴不停飲水,叫左黑松露同麻辣湯底,兩個都好香,麻辣辣度可以要微辣!當中最吸引係熊仔牛油,真係好得意店員服務態度我度得都算可以,其中我估一位係老闆,真係好貼心好nice,知我孕期中,都會問我怕唔怕太辣太刺激😍,讚食物份量我地人少都主要叫半份,份量都唔算好少👍🏻,絕對可以回頭再幫襯
當中最吸引係熊仔牛油,真係好得意
2020-01-05 735 views
重慶湯底比較重口味同埋比較辣的。每一次都想食呢間好耐㗎啦,見到佢有個為啤啤實在太可愛,今日終於約咗幾個朋友是佢呢個可愛嘅湯底啦,一嚟到呢隻小熊仔已經坐咗係個湯底入邊,香噴噴嘅味道真係好吸引,總括嚟講所有嘢食都唔係太貴,食材都好新鮮,湯底非常之好,不過店舖其實原來唔係好大間,大概10張枱左右啦,同朋友嚟嘅OK嘅,強力推介呢一個雜錦丸拼盤,非常好味,仲有佢個魚皮係非常之新鮮,不過唔記得影相,同埋佢啲小食都唔錯㗎
之前見到呢度有個熊仔頭火鍋已經好想試😂其實佢係一舊巨型牛油,放落去麻辣湯底個邊,好似隻熊仔浸緊溫泉咁😍好qq❤️如果想要熊仔頭🐻最好去之前要book枱,因為每日數量唔多🙉------------------------------叫咗鴛鴦鍋$188🤓麻辣+黑松露野菌豬骨湯底💕之前都未打過黑松露湯底,都好濃味下😎可以當湯飲😹反而麻辣湯底嘅小辣無我想像中咁辣,可能落咗成大舊牛油中和咗,所以食得辣嘅可以挑戰下叫中辣🤩------------------------------冰鎮肥鵝腸$88真係好新鮮😍而且份量都幾多😉特級桂花蚌$98夠曬爽口🤤牛黃喉$88都值得叫😚頂級安格斯牛肉$228全份💕牛味都好濃,好嫩身🤓三色丸$88個賣相好靚,有墨魚丸、蝦丸同莞茜豬肉丸,但我一般莞茜,所以都係換成蝦丸😂啲丸係幾彈牙,不過好可惜無牛丸🙈------------------------------唯一叫咗後悔就係蘆薈檸檬雪梨茶$88🙉可能啲檸檬唔靚?成Jar飲落好澀😣😣勉強飲咗2/3,早知叫酸梅湯應該穩陣啲😹但整體嚟講食物係幾好嘅,係我叫錯飲品😌酸梅湯!!你要等我啊~😆

頂級安格斯牛肉$228全份💕牛味都好濃,好嫩身🤓
頂級安格斯牛肉
三色丸

酸梅湯!!你要等我啊~😆
頂級安格斯牛肉
三色丸
2019-11-03 1405 views
同朋友聚會一齊想打邊爐,決定一試呢間麻辣火鍋。叫咗個招牌9格,雖然唔明點解要分9格,因為9格既味道同湯係一樣既入返正題,本來我地叫咗微辣,但店員話小辣只係好似米線店既十小辣,終是我地叫咗小辣火鍋一上,我地用筷子試一試味... holy s.... 味道完全係米線店既大辣水平...但配菜都上哂,我地唯有繼續食,今日肥牛無貨,我地叫咗滑牛肉代替,估唔到佢出奇地好食,豚肉片普通,鴨血好香好味,而呢到既魚皮食落硬少少又脆身少少,唔錯! 蘿蔔都十分鮮甜!推介佢地既鵝腸,新鮮爽口但真係十分辣,食到一半有另一位店員見我地狀甚痛苦問我地叫咗幾辣,佢十分愕然,反問我地邊個幫我地落單😂 但幫我地落單既店員早已放工...呢到材料新鮮,唔算太貴,麻同辣都夠,可以一試佢既微辣

火鍋一上,我地用筷子試一試味...
holy s.... 味道完全係米線店既大辣水平...

呢到材料新鮮,唔算太貴,麻同辣都夠,可以一試佢既微辣
2019-10-02 1336 views
想食麻辣火鍋一定係去漲格,雖然越食越辣啊,但係就是停不了口😛最緊要就係隻邪惡牛油熊仔,未食之前緊係要瘋狂打卡,佢浸左落去好似浸溫泉咁款,見佢慢慢溶個樣堅搞笑😂我地叫左兩邊唔同嘅湯底,一辣一唔辣,啱晒每個人需要!啲牛肉入口即溶嘅感覺,午餐肉夠晒入味😁其他食材都非常新鮮!響玲同魚皮都好脆唔會焗淋~

2019-07-23 1373 views
溶掉了的小熊🐻火鍋.麻辣火鍋🌶🌶未黎之前已經知道留左一隻牛油熊,一放上枱個個都瘋狂打卡😂又話佢好得意🙈但一放落去就覺得好恐怖😳佢個頭岩岩凸出左水面不停望住你👉🏻👈🏻唔知想點😂😂😂但其實佢本身個樣都已經好恐怖🤣係跳跳虎咁樣既熊😂.海鮮併盤既野食都好新鮮🤤最鍾意個聖子,好鮮甜😋好彩打電話去book 位個個友人醒目👏🏻👏🏻👏🏻聽聞係話限定既一晚得幾份👍🏻麻辣火鍋加瘋狂麻油🥰又可以痾清腸胃喇😝同場友人唔食得辣,叫埋花膠雞湯,好甜呀!仲有最鍾意既花膠🙈老人家愛養顏🤣🤣🤣
溶掉了的小熊🐻火鍋
2019-07-13 979 views
我吃過很多麻辣火鍋店,但這間的辣味只是用辣油製成。沒錯,它的賣點是辣油小熊,很可愛,可以拍照,打卡,但辣油溶在火鍋後,吃到的食物,全是沾了辣油,沾黏在咀唇,喉嚨,吃得很不滋味...即使喝了很多飲料還是不能解決辣油沾在咀上。正宗的重慶火鍋應該除了辣油,還有花椒八角以及特色的辣椒和材料製成,吃下去會感到麻辣,熱騰騰,但不會停留太久,令你會有衝動再吃多一口。而不是辣油沾滿口腔,令你不能再吃。食物可以,但湯底試過一次便夠。
2019-07-13 667 views
無地方去唯有先到場坐住等朋友仔。最終坐左粒半鐘朋友失蹤,飲左四支酒加碟小食埋單返歸。步入大堂是閣樓的格調,檯櫈都設置得骨子企理。有趣的食材也不少,想試想試。湯底有六款可供選擇,由於美味子淆底怕個麻辣湯底會太辣食唔到,穩陣起見都係叫返個雙拼鍋底,一個辣一個唔辣好點。啤啤熊咁得意 ,真係唔忍心將佢擺落去浸浴,店員話牛油啤啤熊會令湯底更香滑!!響鈴上到枱仲係熱辣辣,午餐肉都好好味。唔錯有特色,又夠曬新奇,下次都會繼續嚟。
2019-07-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Voucher
2019-06-02 701 views
呢間麻辣火鍋位於尖沙咀厚福街,當日即興想打邊爐就上左去,當時6點鐘所以無make booking都有位。。叫左個九宮格,其實九格都係一樣,設計係為左方便將食物分唔同格放打邊爐識食一定叫午餐肉好正好入味!!
打邊爐識食一定叫午餐肉
好正好入味!!
2019-05-15 530 views
今日同一大班朋友去黎左依度打邊爐, 叫左個麻辣湯底最搞笑係隻CUTE CUTE 既熊啤啤, 原來係牛油黎放落個湯底度,而餸方面就叫左肥牛, 豬紅, 鵝腸, 牛胸爽個鵝腸勁好食, 值得推介一下
今日同一大班朋友去黎左依度打邊爐, 叫左個麻辣湯底

而餸方面就叫左肥牛, 豬紅, 鵝腸, 牛胸爽

個鵝腸勁好食, 值得推介一下
2019-05-02 488 views
今日有friend贏左馬,即刻屈佢地請食飯!佢請佢話事啦,就揀左呢間麻辣火鍋店。老老實實我唔係好食得辣,不過老友請,頂硬上啦!黎得呢間野就一定係叫佢最出名果個九宮格鍋啦。由於我真係唔辣得,就叫左微辣。除左一般醬料,仲每人有一罐野,朋友話係麻油黎,點完會冇咁辣,就試試佢。最吸引都係呢隻熊仔,完全唔知係咩黎,朋友話係牛油。影完相,個店員就幫我地放隻野落湯,個樣都幾搞笑。溶哂之後,就開餐啦。我地叫左手切牛,手打丸,菜, etc.埋單都幾貴,味道我就覺得一般,可能我真係唔太好辣。環境滿分,因為當晚得我地幾個用餐
老老實實我唔係好食得辣,不過老友請,頂硬上啦!

最吸引都係呢隻熊仔,完全唔知係咩黎,朋友話係牛油。
熊仔牛油

影完相,個店員就幫我地放隻野落湯,個樣都幾搞笑。

九宮格麻辣火鍋

溶哂之後,就開餐啦。我地叫左手切牛,手打丸,菜, etc.

2019-04-07
熊仔牛油
2019-03-26 620 views
話說O先生又出trip,又係時候揾美味子既吃貨二奶— 肥仙一齊出動周圍食啦。👯‍♀️本來兩個人就諗住食d簡單野,點知馬屎又突然得閒加入,我地即刻改去打邊爐食餐勁既🥘於是就即刻book左呢度訂埋隻牛油bear bear 🐻啦。是晚店員推介蘆薈檸檬雪梨茶,我地都order左一jar,確實幾淸甜解渴,好味👍🏻Menu — 火鍋湯底同火鍋配料都幾多選擇。湯底有6款可供選擇,由於美味子淆底怕個麻辣湯底會太辣食唔到,穩陣起見都係叫返個雙拼鍋底,一個辣一個唔辣好d。🤔牛油bear bear 熊非常吸晴,kawaii呢💓,一上大家即刻相機食先。牛油熊bear bear要叫麻辣湯底先有,再講多次記得要預訂👅見到隔離枱叫左呢碟「鳥巢」非常有台型,我地都即刻叫返碟試下。雖然唔捨得但都要放集bear bear 熊入去啦,美味子我會remind自己佢只不過係牛油嚟啫🤭係餐牌度見到樣甜品個名好特別,叫紅糖糍粑,因為未食過所以叫嚟試下,表面鋪滿脆卜卜既紅糖,食落去入面係好軟既糯米糍口感。唔錯!唔錯!😋美味子我三個人食到收舖先走,好🈵️足,三人最後平均消費$520。食左咁多野呢個價錢都ok 的,有機會會再嚟😋

Menu — 火鍋湯底同火鍋配料都幾多選擇。

😋
  • 招牌重慶麻辣鍋
  • 手打三色丸
2K
2019-03-22 1560 views
早前放工走到厚福街只是六點半仲有成個鐘,無地方去唯有先到場坐住等朋友仔。最終坐左粒半鐘朋友失蹤,飲左四支酒加碟小食埋單返歸。老闆居然唔收我錢!太好人喇麻,今次專程再度拜訪報答您的。步入大堂是閣樓的格調,檯櫈都設置得骨子企理。有趣的食材也不少,想試想試。Asahi 啤酒,估唔到用風櫃都夠凍。淺嚐獨尋醉,美女暫要保持清醉,食飽飽轉場飲個痛快!早飲早爆早訓覺,我有點攰了。美女不愛丸類滑類,當然無問題,您喜歡就好。脆炸小鮮肉,不得了的惹味追住食!獨特的醃味,重沒遇上或想象過,花椒味飄香特濃,炸得外層金黃鬆脆香噴噴,乾爽不油膩,甜美肉汁全鎖在內,非凡出色的表現。雕醉鴨舌,室溫品嚐陣陣花雕香,清甜而不澀,好功夫。鴨舌夠爽脆,味道可口食得過。可以再肥美一點,可以再滑溜一點。招牌漲格重慶麻辣火鍋中辣,不將就牛油,基本為熊仔,聖誕農歷年會有其他特別造型,為麻辣湯而設。熊仔被淹沒在麻辣湯之中,慢慢溶掉萎縮變成嬰兒胚胎一般,笑鬼死我!加入大量牛油後辣汁帶滑帶甜,還能保護腸胃,食完勁麻辣後半點副作用也沒有,舒服舒服沒有上次爆菊的經歷重現。蟲草花花膠雞鍋,灼過的白切雞眼測差不多全熟,再滾滾就可以享用。瘦瘦淡淡微

蟲草花花膠雞鍋,灼過的白切雞眼測差不多全熟,再滾滾就可以享用。瘦瘦淡淡微鞋,沒精打彩悶悶的,沾點辣椒豉油好多了,讓她全職做湯渣,兼職過過口癮更好。花膠屬魚肚棉花系,白雪雪爽滑微膠索晒湯,不腥嗅散發靚湯味道,質素達標。湯汁水水不較黏稠,味道得宜清淡飲兩碗就夠喇。

重慶九宮格麻辣鍋中辣,其實九格都係一樣味道,有什麼分別呢?中間大火,前後左右中火,四角細火?要有必死的覺悟﹗火辣辣的紅油顏色血紅奪目,微麻而辣味出眾。香料辣椒毫不嗇吝,大大堆頭夠霸氣,散發神秘充滿層次感的精采味道。

調味架,簡約四味,芫茜、蔥花、蒜蓉、辣椒。芝麻調和油,陰陽合歡散?向老闆查詢後,稱用來撈麻辣醬,濕撈?乾撈?完全唔明白,算吧。雷式混醬,蔥花、指天椒、蒜蓉、豉油,煉成。

手工土豆片,似乎炒土豆絲更美味。外觀 5 粒星無得彈,食味就非常一般,唯一食剩的一道菜。A5 日本和牛,淺淺粉紅色搭著油花,薄切涮兩下已成,嫩嫩而非常淡口有著乳香,唔講唔知係和牛,平庸單調,試試無妨。極上本地手切牛肉,切得太薄換來微弱的咬口,微弱的肉汁,微弱的甜味,沒有了快感,悶悶平凡的演繹,滑滑淡口的牛肉片。

牛胸爽,即黃牛心口凸出的脂肪。極度爽滑,油脂甜美出眾,滿口甘香追住食。雪花牛舌心,超有誠意作品,師傅嘔心瀝血砌出玫瑰,嬌嫩紅卜卜透出均勻脂肪紋,奪目耀眼,靚還靚,食左先講﹗燒牛舌心就食得多,火鍋都係第一次。涮兩涮粉紅色即讓舌頭捲著打轉幾回,這個茄輪不太懶,肥美滑彈無比,釋放出大量肉汁,淡淡肉甜暈得一陣陣。

新鮮黑柏葉,未經加工的瓣胃,嚥韌的外皮少少爽感,鮮味牛汁甜甜。牛黃喉,罕見的食材,首次相遇必試。比豬黃喉較有味道,脆卜卜有輕輕像牛骨味道,雖然真身是牛心臟血管。牛骨髓,滑嘟嘟腸粉似的,咬落膠膠有趣,沒怎樣的味道,沾湯沾醬品嚐。花雕豬腦,腦花被花雕浸著上檯,賣相靚仔整齊,看得見的滑滑。耐心烚烚滾滾,吸吸麻辣湯變得嫩紅,得左﹗比豆腐更幼滑的腦花,黏黏綿綿,不腥不羶只有陣陣清甜味道,可口靈神。

豬黃喉,美女指定菜色。不怎吸湯,沒怎樣的味道,心臟血管脆卜卜,非常一般過過口癮。冰鎮肥鵝腸,未經加工原汁原味不得了的鮮甜!鵝脂甘香濃烈,爽爽嚥韌啖啖汁液不停趙,開心愉快。

惹味鴨血,麻辣必備的鴨血,鴨血必配的麻辣,給多點時間讓鴨血吸湯,麻辣湯慢慢滲到其中,結實入口先脆後嫩,爆汁水潤,微麻微辣,太過開胃要連環食才能控制我的慾望。質素雖高,但始終養心殿及老鍋略勝一籌。

花雕雞子,只有火雞的出品,我想食本地新鮮雞子呢!大粒巨形就給我應負吧,細粒精緻就獻給美女享用。小心翼翼不要烚到爆破使到肉汁全部流失,會變得乾硬唔好食呢。任務達成完整無缺,結實勁彈,皮脆肉香,嫩嫩多水,陣陣甜味與蛋味,酒香就未有踪影。

特級桂花蚌,果真十分粗壯大大條,充滿光澤立立令。掉落湯讓她自由奔放游游水,略略收緊微縮即時起筷,爽脆爆汁快感滿足,鮮甜味霸道野蠻,邊拍手邊叫好。特級珊瑚蚌,果真特級,非常完整薄薄大大塊,刀功出神入化。又一索湯巨獻,吸盡麻辣湯掉入口,爽爽鮮味出眾,辣味後勁凌厲,興奮不已。

是日海鮮併盤,美國桶蠔,好采呎吋適中,最討厭勁大起晒渣。蠔肚鮮嫩爆汁有微鮮,裙邊帶子微爽合格。海中蝦,最最最爽甜鮮味就是您,不要烚過火即成。蟶子皇,少少砂少少甜,洗到散晒碎濕濕的,碎絲萬段。貴妃蚌,不過不失的純天然蜆味,彈彈的肉甜甜,久久的餘韻。

新鮮白鱔片,一睇已知道定蟲,白裡透紅富光澤,感受得到的新鮮肥美。結實有彈性的身軀,厚薄適中有咬口,鱔脂甘香,每趙都有著微甜魚味。得意耗魚兒,味道足冬菜蒸方魚,咸鮮味道突出,魚肉整齊結實,令我有著鮮咸魚的感覺。新鮮魚卜,肥嘟嘟脹卜卜,賣相可愛。拍照後老闆親自取回剪開免得烚煮時突然爆破。黏滑爽脆集於一身,不能掩飾的鮮魚味,引力強勁食極唔停,先黏膠後脆嫩再釋出鮮味與湯汁。
Asahi 啤酒
豬黃喉
惹味鴨血
花雕雞子
特級珊瑚蚌
美國桶蠔、海中蝦、蟶子皇、貴妃蚌
新鮮白鱔片
惹味鴨血
特級珊瑚蚌
新鮮白鱔片
新鮮魚卜
情人節晚上,男朋友帶咗我去尖沙咀厚福街呢間火鍋店打邊爐🥰我地book了 7點, 去到已經坐滿哂人了~店員先俾我地調好配料同醬汁🙂我地一心諗住來試下個9宮格麻辣火鍋!🤩只需要諗食咩就得啦🤗個鍋黎啦!呢個鍋既特色係佢會有隻熊仔~鵰得好靚好精緻☺️☺️但係都要將佢浸落鍋度😂😂炸魚皮。唔係太脆!有d硬得濟🥺黑牛柏葉配麻辣鍋又幾正喎!牛肉我地叫咗兩種~肥牛同安格斯牛!兩種都好食。但我就鐘意肥牛多d肉質淋d軟d☺️唯一叫錯咗嘅係生菜。。食麻辣鍋真係唔可以食菜😂吸哂d油D丸都幾好,冇咩特別~個鍋我地叫左小辣都辣都癲咗😂要係咁叫野飲解辣🥺建議唔食得辣嘅就唔好試啦🙂
情人節晚上,男朋友帶咗我去尖沙咀厚福街呢間火鍋店打邊爐🥰

我地book了 7點, 去到已經坐滿哂人了~
店員先俾我地調好配料同醬汁🙂

我地一心諗住來試下個9宮格麻辣火鍋!🤩
只需要諗食咩就得啦🤗

個鍋黎啦!呢個鍋既特色係佢會有隻熊仔~
鵰得好靚好精緻☺️☺️但係都要將佢浸落鍋度😂😂

炸魚皮。唔係太脆!有d硬得濟🥺

黑牛柏葉配麻辣鍋又幾正喎!

牛肉我地叫咗兩種~肥牛同安格斯牛!

兩種都好食。但我就鐘意肥牛多d
肉質淋d軟d☺️

唯一叫錯咗嘅係生菜。。
食麻辣鍋真係唔可以食菜😂吸哂d油
D丸都幾好,冇咩特別~

個鍋我地叫左小辣都辣都癲咗😂
要係咁叫野飲解辣🥺