於三五知己去左尖沙咀行街,但由於天氣太熱,我地都好想飲返杯解暑,涼浸浸的飲品,咁岩見到喜茶。仲有別於以往的包裝。經了解後,原來係與潮流教父藤原浩聯乘。當中以黑色和閃電為主題整咗杯全新限定飲品-酷黑莓桑($29),當然要試試。用咗手剝桑葚果肉加埋新鮮士多啤梨肉。入口味道酸酸甜甜,莓味香濃,消暑解渴又開胃,呢幾日炎炎嘅夏天,整返杯簡直消暑。杯非常特別,由藤原浩設計,全黑色設計,非常有質感,配上黑色杯套同紙袋,一個字,「型」!!!6月1日-7月31日,每天前5名到店購買兩杯及以上酷黑莓桑的顧客可獲得爆炸頭徽章一個,每天數量有限,送完即止。另外我地仲叫咗杯新品芝芝桃桃 ($45),奶蓋出色,鹹鹹香香,非常香滑。底下有滿滿香甜的桃桃,飲落好似食梗好多粒桃的感覺,香甜清新。朋友亦叫左一杯芝芝綠研茶后

經了解後,原來係與潮流教父藤原浩聯乘。

用咗手剝桑葚果肉加埋新鮮士多啤梨肉。

朋友亦叫左一杯芝芝綠研茶后

2022-06-22
$30 (Lunch)
2022-06-20 113 views
喜茶最近與藤原浩Fragment聯乘包括包裝設計、隨行杯同爆炸頭徽章等限量周邊仲推出黑色特調——酷黑桑莓—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ 酷黑桑莓 $29杯身設計型格以黑色為主調🖤🖤兩邊印有喜茶同Fragment logo 呢杯係用桑葚同士多啤梨製作🍓用桑葚做手調好特別比較少見味道酸酸甜甜十分清新!!仲有食到果肉添🫶🏻好適合炎炎夏日飲👍🏻✾ 輕芒芒甘露 $29材料好豐富🥰有芒果、西米、西柚粒同膠原彈力波波脆一次過滿足唔同口感🫶🏻膠原彈力波波脆有啲似寒天凍但係比寒天凍更Q彈底係芒果加綠研製作既冰沙所以會比較清爽,唔會太漏👍🏻—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-
喜茶最近與藤原浩Fragment聯乘
包括包裝設計、隨行杯同爆炸頭徽章等限量周邊
仲推出黑色特調——酷黑桑莓

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

✾ 酷黑桑莓 $29
杯身設計型格
以黑色為主調🖤🖤
兩邊印有喜茶同Fragment logo
呢杯係用桑葚同士多啤梨製作🍓
用桑葚做手調好特別比較少見
味道酸酸甜甜十分清新!!
仲有食到果肉添🫶🏻
好適合炎炎夏日飲👍🏻

✾ 輕芒芒甘露 $29
材料好豐富🥰
有芒果、西米、西柚粒同膠原彈力波波脆
一次過滿足唔同口感🫶🏻
膠原彈力波波脆有啲似寒天凍
但係比寒天凍更Q彈
底係芒果加綠研製作既冰沙
所以會比較清爽,唔會太漏👍🏻

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-
2022-06-13 126 views
行過k11見喜茶推出咗新聯乘,搵黎潮流教父藤原浩fragment design,以黑色同閃電為主題整咗杯全新限定飲品-酷黑莓桑($29),當然要捧場。用咗手剝桑葚果肉加埋新鮮士多啤梨肉,入口味道酸酸甜甜,莓味香濃,消暑解渴,岩哂呢個咁熱嘅夏天。個杯都好特別,由藤原浩設計,全黑色超有質感,襯埋個黑色杯套同紙袋,夠哂型格。另外仲叫咗杯多肉芒芒甘露($38),濃郁椰漿加埋芒果同紅柚肉,香甜清新。除咗飲品,仲有一系列聯乘週邊,好似係隨行杯($599)同多功能藝術杯($899),7月3日開始發售呀。每日前5名買2杯或以上酷黑莓桑仲可以拎到Black Heytea 爆炸頭徽章一個添。。。喜茶 (K11購物藝術館) (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G32-G33號舖

喜茶 (K11購物藝術館) (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G32-G33號舖
2022-06-11 984 views
💖 喜茶 (K11購物藝術館) (尖沙咀)✨尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G32-G33號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️疫情初期位於香港嘅喜茶分店結業得七七八八🥲,當時心諗香港就會少咗一間只是那個做得真係Number1嘅店舖。。。想不到原來而家喜茶喺尖沙咀同埋銅鑼灣仲有分店😝老實講我都係今日行過先知道🤪-酷黑莓桑🆕 $29新野‼️終於出咗黑色杯🖤好鬼型。我由佢透明杯開始幫襯到佢而家轉咗銀色杯再轉黑色杯👀黑化左粉粉紅紅嘅莓桑,手剝桑葚果肉再配埋士多啤梨🍓 酸酸甜甜,解膩又開胃🤤💣喜茶x藤原浩「BLACK HEYTEA」限定周邊🖤茶渣靈感隨行杯套裝 $599 (限量200套)🖤茶渣靈感多功能藝術杯套裝 $899 (限量100套)⚡️外層採用咗可降解茶渣熱壓工藝塑造而成❣️💭喜茶希望透過循環利用可降解嘅方式支持環保♻️🦾7月3號開賣 K11 ART MALL/時代廣場限量發售🎩6月1-7月31日,每日頭五名到店購買兩杯或以上酷黑莓桑嘅顧客仲可以好似我咁可以一個爆炸頭徽章🤪🕳為咗響應環保,飲品杯同埋保溫袋我已經拎咗返屋企進行二次利用🌿想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶

💖 喜茶 (K11購物藝術館) (尖沙咀)
✨尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G32-G33號舖

-酷黑莓桑🆕 $29

💣喜茶x藤原浩「BLACK HEYTEA」限定周邊
🖤茶渣靈感隨行杯套裝 $599 (限量200套)
🖤茶渣靈感多功能藝術杯套裝 $899 (限量100套)
⚡️外層採用咗可降解茶渣熱壓工藝塑造而成❣️
💭喜茶希望透過循環利用可降解嘅方式支持環保♻️

🦾7月3號開賣 K11 ART MALL/時代廣場限量發售

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-06-08
TakeAway
$39 (Last Night Supper)
  • 酷黑莓桑
2022-06-06 113 views
都唔知幾耐冇飲過喜茶,之前飲過芝芝莓莓一試難忘,今日假期經過開等我都叫反杯先,但係真係超多人等,本身店員話55分鐘可取,到最後一個鐘30分鐘先拿到,呢杯飲品真係好難等啊!等這麼久是值得的!淺粉紅色的飲料真的令女生很興奮🥰 這顏值打卡很好。天氣悶熱喝上一口冰涼爽喉草莓𣲙真的好滿意!選擇了少甜,味道清清甜甜的,秒速消暑又解渴,這杯感覺沒太大罪惡感,因為不會很甜。而芝士濃稠好軟滑可口,我覺得太小了,下次要加多一份芝士因為真的很好好吃😋

2022-06-05 97 views
咁岩去尖沙咀行過見到喜茶買一送一勁多人排隊!咁我都唔執輸排下,一排就排左半個鐘🥹行住街等,都好快拎到ge!由於買一送一,所以我就揀左平時貴到唔捨得飲ge 生果系列!覺得藍莓芝芝好好飲!不過又真係唔值等咁耐,正價亦唔會考慮🫣
咁岩去尖沙咀行過見到喜茶買一送一勁多人排隊!
咁我都唔執輸排下,一排就排左半個鐘🥹
行住街等,都好快拎到ge!
由於買一送一,所以我就揀左平時貴到唔捨得飲ge 生果系列!
覺得藍莓芝芝好好飲!
不過又真係唔值等咁耐,正價亦唔會考慮🫣
2022-04-15 309 views
以前最愛係芝芝莓莓,一黎係冰沙,二黎我好鍾意草莓飲品。今日再一黎到,同樣叫左芝芝莓莓,不過無以前咁好飲,總覺得奶蓋比例太少。下次黎可能要叫珍珠奶茶試下,我見大部份人都係叫珍珠奶茶而唔係芝芝莓莓。
2022-04-10 215 views
早前見到K11開番喜茶,買一送一個陣大排長龍,見到條龍都驚左唔敢排!今日襯平日冇人排隊專門黎試下!係生日正日當日,K11 既會員就可以免費任換一杯喜茶,今次我就換左一杯芝芝莓莓,揀左少少甜。等左5分鐘左右就拎得,拎到上手望兩望,覺得奶蓋略少。飲落奶蓋同以前一樣,都係鹹既,係我中意既味道,不過真係飲幾啖就無曬,覺得唔夠喉而冰沙部分就比較遜色,覺得冇咩味,原來係呢杯係少少少甜,姐係基本上冇乜糖咁,就真係好淡,而士多啤梨味都冇乜,感覺冇以前好飲。以前佢好飲之處係落左好厚奶蓋,今日呢杯真係太少覺得呢個價錢($45定47)但呢個質素真係好一般⋯⋯下次可能會試其他,芝芝莓莓就不了

今日襯平日冇人排隊專門黎試下!

芝芝莓莓
终于等到喜茶回归尖沙咀,但喝了几次还是想放弃·内地喜茶都降价了,香港喜茶的价格还是那么不接地气,过了开业折扣那段时间去的,压根儿不排队,出品也还挺有效率的·但味道就真一般了,别说内地喜茶,就连楼下大苑子都赶不上啊,不过至少比奈雪好一些吧·「爆汁大橘」🍊去年在内地喝过,当时就觉得茶味不浓,这个更好,茶味都没有,如同往一杯果粒橙里面加了点果肉·🍋柠檬茶能喝冷的就不要喝热的,热饮避免不了柠檬片泡久了之后的酸涩,朋友们都忠于「多肉葡萄」🍇,但我还是克制冰饮·相比之下倒是那杯纯茶更好喝,乌龙和桂花的香气交织,清雅高扬,加了桂花冻和脆波波·品种有限,上新速度慢得简直让人不想原谅,门店也比原来小了很多,只有外带了,如果单纯为了情怀,倒是可以去喝一下
终于等到喜茶回归尖沙咀,但喝了几次还是想放弃
2022-02-01
Type of Meal
Tea
朋友想喝喜茶,就跟着她来了这里打卡一波,发现他家可以线上点餐,点了一份他家的招牌多肉葡萄,朋友点了一个奶茶,我的这个多肉葡萄虽然价格不便宜,但是感觉里面的果肉非常足,相对来说值这个价格,他家的这个纸巾设计的感觉蛮有意思。
2022-02-11
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2022-01-27 223 views
疫情期間閂埋門做生意,買一杯嘢飲總共要開四次門,感覺唔係好好。落單員工態度懶散,整體來講購買經驗感覺好差。杯嘢飲就同之前飲開嘅差唔多,可以接受。希望高層可以留意吓,唔想佢都執埋☹️
🎄 聖誕限定! 雪山莓莓凍 x BETTY BOOP!▫▫▫▫▫📍餐廳地址:  K11 Art Mall  地下G32 & G33號鋪▫▫▫▫▫🔴食評:聖誕節到啦! 喜茶HEYTEA🔸的全新聖誕限定特飲「雪山莓莓凍」🍓登場啦! 大大粒的新鮮草莓,配上自製無香精士多啤梨啫喱、新鮮士多啤梨果茸和沙冰,濃香香甜的草莓味衝擊味蕾呀😍,非常好喝~而招牌之一的「芝芝芒芒」🥭🧀,就不用我多說了吧。微鹹的芝士奶蓋,配上當季超甜芒果和綠妍茶底,口感層次豐富,也很不錯呀~現在喜茶與BETTY BOOP有聯乘活動! 除了會有限定的杯套、提卡和紙袋,即日至12月26日的逢星期六和日,每天前50名購雪山莓莓凍的顧客,會收到由Boop-Oop-a-Doop送出的小驚喜哦~

🎄 聖誕限定! 雪山莓莓凍 x BETTY BOOP!
▫▫▫▫▫
▫▫▫▫▫
🔴食評:

2021-12-16
2021-12-12 275 views
k11分店新開張做緊買一送一個兩日冇去到,不過都想試下。咁啱嗰日經過尖沙咀,見到『雪山莓莓凍』 做緊半價, 跟住佢嘅指示上IG宣傳,用到呢個優惠,仲有禮物送。排隊都排咗好耐,前面眼睇有大概十個人,不過可能大家都用呢個優惠,又要㩒IG,又要㩒嚟㩒去,所以落單嘅時間都用咗大概30分鐘。落單嘅時候店員話要等20分鐘,不過我見到佢啲飲品都出得好快,最尾等咗5分鐘就攞到喇。其實嗰日天氣幾凍,我係想飲熱飲嘅。不過見到呢杯嘢半價,又只係得凍飲,就頂住頭皮試下啦。叫店員少啲冰,佢話少冰嘅話,會比較多碎冰,無咁滑。但係因為我覺得太凍,所以都係叫咗小冰。 果然係飲到好多冰粒。因為我自己唔想飲咁甜,所以嗌咗無糖。杯嘢飲裏面有士多啤梨味,係新鮮嘅士多啤梨,仲有啲士多啤梨味嘅啫喱,可以咬下,有口感。就咁飲就冇乜味,加埋啲cream就好啲。杯嘢最貴嘅應該係頂頭粒士多啤梨,又真係好大粒,有幾好味喎,夠甜。如果原價49元買呢杯嘢,我就唔會飲啦。半價一試都可以嘅。

。如果原價49元買呢杯嘢,我就唔會飲啦。半價一試都可以嘅。
2021-12-04
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$25 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2021-12-12 242 views
避開開業特價人多,6號先去買油柑,點知賣哂,比錢時多人排隊但都好快有得飲,買左葡萄同芒果椰子。12號打左電話先,確認有油柑先搭車過黎,見無人排隊仲以為好快有得飲,點知被告之要等半粒鐘,原來好多手機落單,一支楊桃油柑,一支王榨油柑,個人覺得王榨好飲d, 回甘味更勁,但油柑真唔係個個人都鍾意,一入口苦酸澀。
2021-12-10 228 views
被譽為國民飲料名店,喜茶重臨尖沙咀K11地下,並不設堂食枱櫈,只可以外賣。開幕初期,人朝不斷,大排長龍,不過好快就可以落order,跟住叫咗,期間限定嘅雪山莓莓凍士多啤梨果醬+茶底+鮮忌廉+一粒士多啤梨🍓感覺清新,唔太甜,好飲,如果多啲「真」士多啤梨仲好!物超所值芝芝金鳯茶Signature 茶飲,有好濃烈嘅茶味,茶味香濃,上面果層厚厚芝士,perfect match 🌈反而其他店,都做唔到佢嘅風味,絕對適合喺香港發揚光大

開幕初期,人朝不斷,大排長龍,
不過好快就可以落order,跟住叫咗,期間限定嘅

士多啤梨果醬+茶底+鮮忌廉+一粒士多啤梨🍓

包裝設計吸引

芝芝金鳯茶
反而其他店,都做唔到佢嘅風味,絕對適合喺香港發揚光大
包裝設計吸引
  • 芝芝金鳯茶