出街食和牛通常食大片1、2片已經唔平,次次都食得唔盡慶🤣呢間網店既和牛壽喜燒set真係cp值高💰每片都大大片同有厚度😍黎緊父親節仲有個優惠套餐,可以送到屋企慢慢嘆和牛‼️早鳥優惠‼️6月13號或之前買任何父之日套餐👨🏻‍🦱💡即送 極大Size A5 威士忌和牛肩胛肉4片父之日壽喜燒 二至三人前套餐 $1299🥩🥘🐃A5西冷/肉眼仙台黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)🐃A5肉眼/西冷威士忌黑毛和牛片 x 4(175g ± 20g)🧈和牛油脂🥬野菜盛盒(京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)2人份🥘自家制壽喜燒汁1枝🥚日本無菌蛋2隻🍜讚岐烏冬一份(買滿HK$1,000免運費)計埋早鳥優惠,總共有16片大大片既和牛🥩唔好以為會唔夠食,個set真係好夠飽🤰🏻有哂說明書教你點食1️⃣用和牛油脂爆香再加京蔥,再落壽喜燒醬煎和牛,最後點生雞蛋🍳2️⃣落埋其他配料加水同壽喜燒醬,火鍋食法🥘同樣嘅和牛大細同質素🥩,出面燒烤店🔥講緊大約要$200-$300一片,但咁多片都係一千頭,仲要包咁多配料,真係好抵‼️🈵🉐重點係,極度均勻嘅油花分布❄️,無論用嚟煎定涮,都係咁好味,入口非常牛

‼️早鳥優惠‼️
6月13號或之前買任何父之日套餐👨🏻‍🦱
💡即送 極大Size A5 威士忌和牛肩胛肉4片

父之日壽喜燒 二至三人前套餐 $1299🥩🥘
🍜讚岐烏冬一份
(買滿HK$1,000免運費)

2️⃣落埋其他配料加水同壽喜燒醬,火鍋食法🥘

🉐重點係,極度均勻嘅油花分布❄️,無論用嚟煎定涮,都係咁好味,入口非常牛油香濃🧈而且口感軟綿綿,真係食極都想再食呀😋🤩

Overall
成個套餐好精緻,用木盒裝住和牛好體面😎每片和牛油花都好靚,而且質素好高,一定抵食過出面,可以話係送禮自用兩相宜,推薦
2023-06-03
2023-06-08 150 views
就來到父親節啦👨🏻梗係買番啲好嘢惠樓下平時做嘢咁辛苦嘅爸爸啦🫡平時出邊食啲壽喜燒價錢一啲都唔平🥹不妨試吓呢一個 父之日·壽喜燒·二至三人前套餐😍而家仲有早鳥優惠添!🥳父之日·壽喜燒·二至三人前套餐 $1299 套餐包括:1️⃣A5西冷/肉眼仙台黑毛和牛片*8🐄2️⃣A5肉眼/西冷威士忌黑毛和牛片*4🐮3️⃣和牛油脂🧈4️⃣野菜盛合🥬5️⃣自家製壽喜燒燒汁🥘6️⃣日本無菌雞蛋兩隻🥚7️⃣讚岐烏冬🍜🎈自取九五折/買滿$1000免運費🎈每日上午11am前下單,即日送到目的地⚠️早鳥優惠⚠️6月13號或之前買任何父親節套餐即送極大size A5 威士忌和牛肩胛肉4片🥩(價值$349 )‼️💙早啲落訂用咗呢個早鳥優惠,總共就有16塊勁高質嘅和牛😍三至四人嘅屋企食都冇咩問題😎真係好抵食😆 ,入邊仲有一張好精美嘅說明書教你點樣食😙和牛嘅油脂分布超級均勻,入口即溶😍🌀最鍾意就係用黃牛嘅油脂爆香左之後,加啲京蔥之後再落自家製嘅壽喜燒汁🥰再煎和牛同點雞蛋食🤩超級正的!🌀第二種食法就係火鍋食法🥘落晒所有嘅配料之後再加自家製嘅壽喜燒汁同埋水,都好好食㗎😙配料吸收晒壽喜燒汁嘅甜味🥰

父之日·壽喜燒·二至三人前套餐 $1299 套餐包括:
🎈自取九五折/買滿$1000免運費
🎈每日上午11am前下單,即日送到目的地

⚠️早鳥優惠⚠️

TakeAway
厚福わぎゅうやSukiyaki 和牛屋🐃🥩 臨近👸🏻母親節♥️大家諗到食咩未呢⁉️最近我訂左厚福和牛屋😆壽喜燒👍🏻食調返尋味💯高質日本🇯🇵黑毛🐃和牛🥩專門店食材來源於岩手縣的威士忌黑毛和牛高級和牛🥩即日送🚘方便快捷😁包裝精美在家都食能到高質美味😋壽喜燒 。👸🏻母之日·壽喜燒 · ♥️ 二至三人前套餐 🐃A5西冷/肉眼威士忌黑毛和牛片 x 8🐃A5肉眼/西冷仙台黑毛和牛片 x 4🥬野菜盛盒(京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)🥘自家制壽喜燒汁1枝🥚日本無菌蛋2隻🍜讚岐烏冬一份🧈和牛油脂一次食過2款高質和牛。被譽為🥩肉中精品「仙台牛」🇯🇵日本最嚴格標准認證的頂級牛肉🥩。🥩威士忌和牛「岩手牛」牛匠岩手牛入口的油脂帶有濃郁香味🤤兩款和牛💯肉味鮮甜~入口香而不油膩配上厚福自家出產壽喜燒汁🤤同日本蛋漿🥚真係好滋味✨全單購買滿HK$1,000,可享免運費優惠✨全店葵芳永康工業大廈地面自取95折每日上午11am前下單✅即日送到目的地全港首間日本牛匠・岩手牛・壽喜燒・專門店📍葵涌-葵豐街18-26號永康工業大廈地面
厚福わぎゅうやSukiyaki 和牛屋🐃🥩
臨近👸🏻母親節♥️大家諗到食咩未呢⁉️
最近我訂左厚福和牛屋😆壽喜燒
👍🏻食調返尋味💯
高質日本🇯🇵黑毛🐃和牛🥩專門店
食材來源於岩手縣的威士忌黑毛和牛
高級和牛🥩即日送🚘方便快捷😁包裝精美
在家都食能到高質美味😋壽喜燒

。👸🏻母之日·壽喜燒 · ♥️ 二至三人前套餐
🐃A5西冷/肉眼威士忌黑毛和牛片 x 8
🐃A5肉眼/西冷仙台黑毛和牛片 x 4
🍜讚岐烏冬一份

一次食過2款高質和牛
。被譽為🥩肉中精品「仙台牛」
🇯🇵日本最嚴格標准認證的頂級牛肉🥩

。🥩威士忌和牛「岩手牛」
牛匠岩手牛入口的油脂帶有濃郁香味🤤

每日上午11am前下單✅即日送到目的地

全港首間日本牛匠・岩手牛・壽喜燒・專門店
📍葵涌-葵豐街18-26號永康工業大廈地面
2023-05-02 192 views
自從上次同阿仔去食完壽喜燒🍲之後,一直好想去食多次,朋友介紹一間專賣和牛🐃壽喜燒嘅外賣店俾我,佢話試過店舖嘅威士忌🥃和牛🐃之後念念不忘,叫我一定要試下🥰。上綱check過,原來臨近母親節👩,厚福和牛屋而家推出咗個👩母の日·壽喜燒 · 二至三人前套餐,入面除咗有威士忌黑毛和牛片之外,仲有埋仙台黑毛和牛片,一次過試哂2️⃣種和牛,諗起都吸引。睇返介紹,威士忌和牛係來自日本東北部🗾岩手縣,所以又稱「岩手牛」,因為當地盛產優質威士忌🥃,所以牧場在牛匠岩手牛的日常飼料中,不忘加入威士忌粕,故此又名威士忌和牛。至於另一款仙台牛🐃,被譽為日本最嚴格標准認證嘅頂級牛肉,全因它優良嘅品質,別具一格嘅香味和味道而堪稱肉中精品🎏,真係未食就已經萬分期待。我上午11點前下單,即日下午已經送到我屋企。👩母の日·壽喜燒 · 二至三人前套餐 $1299套餐包含:🐃A5西冷/肉眼威士忌黑毛和牛片 x 8️⃣(350g ± 20g)🐃A5肉眼/西冷仙台黑毛和牛片 x 4️⃣(175g ± 20g)🧈和牛油脂🥬野菜盛盒(京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)2️⃣人份🥘自家制壽喜燒汁1️⃣枝🥚日本無菌蛋2️⃣隻

我上午11點前下單,即日下午已經送到我屋企。

👩母の日·壽喜燒 · 二至三人前套餐 $1299

套餐包含:
🥘自家制壽喜燒汁1️⃣枝
🥚日本無菌蛋2️⃣隻
🍜讚岐烏冬1️⃣份

每片和牛🐃都係獨立包裝,保證乾淨衛生,威士忌黑毛和牛係用木盒裝住,非常吸睛😍,打開後片片油脂均勻,而且非常大塊☺️。和牛入口嫩滑,可能加咗威士忌粕嘅關係,油脂帶有濃郁香味🤤,非常好食😋。至於另一款嘅仙台黑毛和牛片則口感柔軟細膩,肉汁豐富😋,同樣非常精彩🤤。

唔好以為係屋企整壽喜燒係一件好複雜嘅事,其實只需4️⃣個簡單步驟就可完成。(製作方法有卡片🪪教學或者參考店主提供嘅YouTube教學短片🎞)

1️⃣預熱後加入和牛油脂 & 爆香京葱。
2️⃣加入壽喜燒汁🏺香煎和牛🐃。
3️⃣沾上蛋液🥚享用和牛。
4️⃣加入餘下食材和壽喜燒汁,再跟據個人口味加入清水🥛。

係咪好簡單呢,其實係屋企整壽喜燒真係完全無難度🥰。

2023-05-01
Type of Meal
Dinner
  • 母の日·壽喜燒 · 二至三人前套餐
唔知大家昨日8號風球係屋企食咩呢? 我同屋企人就食左厚福和牛屋的岩手黑毛和牛壽喜燒餐,屋企都可以享用高質和牛,簡直係大滿足🤩壽喜燒餐煮法好簡單,有埋圖說明,就連我呢D新手都攪得掂!✌🏻佢地準時送貨到你屋企,又可以輕鬆自在食,屋企人食完即刻話要Encore啦🥳厚福和牛屋🥩主打即日宅配和牛壽喜燒,撰用有「威士忌和牛」美譽嘅牛匠岩手牛!日本東北部盛產威士忌,牧場喺日常飼料中亦不忘加入威士忌粕,令和牛油脂更濃郁香味,而且極之罕有每月只生產約80隻,而家安在家中都食到啦🤤🎋竹 套餐-日本A5威士忌黑毛和牛壽喜燒套餐 二人前 $999🥩A5牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)🧈和牛油脂🥬野菜盛盒(京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)2人份🍜贊歧烏冬1包🍶自家制壽喜燒汁1枝🥚日本無菌蛋2隻🌟煎鍋加熱後先用和牛油脂落鑊、加入京蔥炒香,就可以放牛肉同輕輕一煎,7-8成熟即可,加壽喜燒汁,沾埋日本蛋汁,一啖放入口😋和牛口感一流,肉質細緻嫩滑,入口即溶,牛味超級濃郁,簡直係人間美食🥰跟住就可以落蔬菜、加入壽喜燒汁及水調味,輕鬆享用正宗壽喜燒。壽喜燒汁夠濃味甜
唔知大家昨日8號風球係屋企食咩呢?

🥩A5牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)
🍜贊歧烏冬1包
🍶自家制壽喜燒汁1枝
🥚日本無菌蛋2隻

跟住就可以落蔬菜、加入壽喜燒汁及水調味,輕鬆享用正宗壽喜燒。壽喜燒汁夠濃味甜度適中,配菜非常新鮮,索哂和牛精華,超級好味道🤭
2022-10-24 88 views
最近出入境放寬,很多朋友也返鄉了。但礙於工作關係,我還是未能回🇯🇵探親。經朋友推薦這間「厚福」,對鍾情和牛及壽喜燒的我來說實在是吃得太遲。整個包裝十分精緻,除了油脂分佈搶眼的和牛,伴菜及配料也相當精美。首先用備好的牛油幫鍋底預熱,再將蔥類伴料下鍋爆香。重頭戲A4和牛粉墨登場,甫一下鍋香氣迫人,以配製醬汁調味,再用日本蘭王蛋漿和拌,入口即溶的感覺真不是吹的,牛味超級濃郁,實在是齒䶝留香,欲罷不能!
最近出入境放寬,很多朋友也返鄉了。
但礙於工作關係,我還是未能回🇯🇵探親。

經朋友推薦這間「厚福」,
對鍾情和牛及壽喜燒的我來說實在是吃得太遲。

整個包裝十分精緻,除了油脂分佈搶眼的和牛,
伴菜及配料也相當精美。

首先用備好的牛油幫鍋底預熱,再將蔥類伴料下鍋爆香。
重頭戲A4和牛粉墨登場,甫一下鍋香氣迫人,
以配製醬汁調味,再用日本蘭王蛋漿和拌,
入口即溶的感覺真不是吹的,牛味超級濃郁,
實在是齒䶝留香,欲罷不能!

2022-09-27 80 views
最近還會放寬旅行政策即刻個心飛咗去日本奈何機票太貴啦唯有食返個壽喜燒頂頂引先啦上網俾我搵到一間正宗壽喜燒「厚福」日本料理當中,一直都比較鍾意食壽喜燒首先用牛嘅脂肪用來起鍋,再將大蔥放落鍋度炒香,之後將和牛放入鍋中,之後加上壽喜燒醬汁,之後沾上日本蛋液A5和牛入口油脂分布平均,牛味濃郁而且嫩滑,做到入口即溶,嚐起來多汁美味。另外重有盤野菜拼盤配埋食到尾,加埋個稻庭烏冬,就非常之滿足自取仲有折扣優惠買夠$1000仲可以送貨都幾抵最緊要質量取勝
最近還會放寬旅行政策
即刻個心飛咗去日本
奈何機票太貴啦

唯有食返個壽喜燒頂頂引先啦
上網俾我搵到一間正宗壽喜燒「厚福」

日本料理當中,一直都比較鍾意食壽喜燒

之後沾上日本蛋液

另外重有盤野菜拼盤配埋

食到尾,加埋個稻庭烏冬,就非常之滿足

自取仲有折扣優惠
買夠$1000仲可以送貨都幾抵
最緊要質量取勝
2022-09-03 59 views
疫情嚴重, 留宅閞餐都係一個不錯選擇 既無時間限制, 又可以輕鬆自在食 但太複雜我又未必識整, 廚藝尚在段練中 之前見食厚福個和牛壽喜燒套餐 心郁郁一路都想食下, 見到煮法又好簡單 而且又送到上樓, 咁方便唔係唔食下掛最後揀咗個二人餐 竹 套餐 – HKD999/Sets 二人前 日本A5 牛匠•岩手 黑毛和牛壽喜燒套餐 二人前 竹 套餐其實都好豐富,包括有 -A5牛匠•岩手黑毛和牛(威士忌和牛)x 8片(350g ± 20g) 仲有盒野菜盛盒,有京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)贊歧烏冬自家制壽喜燒汁1枝日本無菌蛋2隻包埋有舊和牛油脂起鑊用,有埋圖說明😂 我今次真係識煮唔係講笑😂。用舊油脂起鑊之後放入和牛煎煎,加壽喜燒汁就搞點,食前沾上蛋汁,入口更加香滑。食到咁上下可以煮埋啲野菜,同樣用壽喜燒汁加入去煮就搞掂。過程原來好簡單,新手都可以簡單完成,仲好有成功感,自信心翻晒嚟🥹🥹😂

贊歧烏冬
自家制壽喜燒汁1枝
日本無菌蛋2隻

食到咁上下可以煮埋啲野菜,同樣用壽喜燒汁加入去煮就搞掂。

2022-09-03
2022-08-28 38 views
想食壽喜燒好耐,之前會自己分開買靚牛、日本大蔥、豆腐、菜等等而家多咗網上商店直接買就可以啦,唔洗自己又買肉又買菜,夠晒方便呢間有好幾個set揀,今次我要咗$799嘅🌸梅 套餐🇯🇵日本A4 牛匠 岩手黑毛和牛壽喜燒套餐 二人前包含:🐄A4牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)🥗野菜盛盒(京蔥、皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)🍶自家制壽喜燒汁1枝🥚日本無菌蛋2隻先用附上嘅和牛油脂作開油鑊用放上黑毛和牛,加入壽喜燒汁再煎埋另一邊,7-8成熟即可沾上打勻咗嘅蛋液,一啖放入口口感一流,肉質細緻嫩滑,入口即溶,真係人間美食😋日本大蔥、菜都好好食👍🏻💰$799滿$1000免運費,未滿需付運費$100🚩厚福和牛屋

呢間有好幾個set揀,今次我要咗$799嘅

包含:
🐄A4牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)

🍶自家制壽喜燒汁1枝

先用附上嘅和牛油脂作開油鑊用

放上黑毛和牛,加入壽喜燒汁

再煎埋另一邊,7-8成熟即可

沾上打勻咗嘅蛋液,一啖放入口

💰$799
滿$1000免運費,未滿需付運費$100
🚩厚福和牛屋
2022-08-27
2022-08-05 271 views
厚福好味壽喜燒套餐食肉獸黑貓最鍾意食牛,而家冇得去旅行🧳冇得去日本靚牛牛,唯有喺香港周圍搵好西食🥲🥺但出面食餐靚牛都好貴,而且疫情嚴重,盡量留喺屋企好啲見到網上@wagyuya_haufuk 有日本A5和牛壽喜燒套餐可以買返去自己燒,玩得又食得,而且套餐入面有齊晒材料,好方便。外賣自取仲有九五折添~加$179 買埋26cm日式不沾壽喜燒鍋 ,不沾底真係方便,又好用,連地獄廚神黑貓都整到好好味,媲美日本食和牛~因為同屋企人一齊食,所以今次買咗日本A5 牛匠•岩手 黑毛和牛壽喜燒套餐 四人前 $1799牛匠·岩手黑毛和牛,飲威士忌🥃大嘅和牛,壽喜燒套餐,四人前包含:A5肉眼牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)A5西冷牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)和牛油脂x2、野菜盛盒(京蔥、皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)2人份 x2、自家制壽喜燒汁2枝、日本無菌蛋4隻、讚岐烏冬2份高貴奢華的木盒包裝,獨立包裝每一片和牛,大片得來油脂分佈均勻,香煎超好味,食之前先醮上蛋汁,鎖著牛嘅養分,而且即時降溫,可以直接塞入口。牛味香濃,油花甘香,連埋日
厚福好味壽喜燒套餐

讚岐烏冬2份

香煎超好味,食之前先醮上蛋汁,鎖著牛嘅養分,而且即時降溫,
可以直接塞入口。牛味香濃,油花甘香,連埋日本無菌蛋漿一齊食,蛋味香濃得來唔會遮蓋和牛的香氣,
口感順滑而且入口即化

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:10/10

2022-07-24
2022-07-25 32 views
好想食壽喜燒,但出面食一餐靚牛要3千落樓🤪,而家上網訂最靚嘅日本A5近江黑毛和牛壽喜燒套餐都係$1499,仲包埋送貨服務,平出面食嘅一半🤭真係好抵~如果屋企無爐具唔洗怕,“近江套餐”包埋生鐵鍋俾你🤩,真係一應俱全❣️上網訂購真係好啱我呢啲懶人,唔使周圍選購同籌備食材🤭木盒包裝感覺高感奢華,每片都係獨立包裝🤩和牛色澤粉嫩,油脂分佈均勻,食之前先蘸上蛋汁,牛味香濃,油花甘香豐腴,連埋蛋汁一齊食口感順滑而且入口即溶化☺️其實食咗三塊再加蔬菜配料已經飽了🤣,所以呢個二人餐份量絕對大滿足😇

上網訂購真係好啱我呢啲懶人,唔使周圍選購同籌備食材🤭
木盒包裝感覺高感奢華,每片都係獨立包裝🤩
唔知大家鍾唔鍾意食壽喜燒,之前介紹過香港最難book嗰間壽喜燒,原來依家都有網店專賣壽喜燒嘅外賣,如果唔想成日食白果,買返去屋企壽喜燒都係唔錯嘅選擇。厚福和牛屋係一間日本牛匠岩手牛壽喜燒專門店,用上用優質豐盛嘅食材,食材來自日本岩手縣既黑毛和牛,而且有岩手縣農場授權證書。店家用嘅係岩手縣和牛,而且係新品牌和牛,牛匠岩手牛其實係岩手縣最歷史悠久嘅和牛牧場,用五年時間研發嘅和牛,因為係東北部有豐富食材同埋優質嘅水質,而且牛匠岩手牛規定要用岩手縣生產既粟米、岩手米、酒粕、澱粉粕等日本傳統食材做飼料,唔係用外國進口既黃豆、粟米、小麥等,再肥育長達32個月,所以呢度出產嘅牛肉夠出名,曾連續四屆係日本肉品大賽榮獲綜合肉品冠軍優勝殊榮,係最頂級的黑毛和牛和種,牛匠·岩手牛好適合用嚟壽喜燒。店家所有套餐都係用牛匠·岩手牛,不過價錢不變。客人仲可以選購日式壽喜燒不粘鍋。黑毛和牛仲係A5威士忌黑毛和牛片,因為日本東北部盛產威士忌,牧場喺日常飼料會加入威士忌粕,令和牛油脂更濃郁香味,而且牛匠岩手牛好罕有,每年只生產1000隻,每月只生產約80隻。以前只作日本內銷,香港由2020年尾先開始引進。如果訂購個時,

如果訂購個時,係12點前落單,就可以即日送貨,消費滿HKD1000可享一般地區免費送貨,大概係三至六點就收到。
1️⃣ 竹 套餐 日本A5 牛匠•岩手 黑毛和牛壽喜燒套餐 二人前 💰999
呢個套餐入邊有A5牛匠·岩手黑毛和牛片8塊、和牛油脂、野菜盛盒、自家制壽喜燒汁1枝同日本無菌蛋2隻,另外仲有一個烏冬。套餐會用兩個木盒,分別裝住野菜盛盒同黑毛和牛,每片都係獨立包裝。如果係當晚食用,放入冷藏雪櫃直到用餐時取出即可。
1️⃣ A5牛匠·岩手黑毛和牛片(👅: 8.5/10)
2️⃣ 自家制壽喜燒汁(👅: 8/10)
3️⃣ 日本無菌蛋(👅: 8/10)
店家有提供教學片教你點整,方法係關西風既壽喜燒整法,最大分別係呢度無落砂糖。預熱個爐之後放入和牛脂肪,再落京蔥爆香到金黃色,之後就可以放和牛同倒入少量壽喜燒汁,煮到自己鍾意既生熟程度就可以點已經搞均左既生蛋汁,之後可以靠剩低既壽喜燒汁去煮野菜同和牛,唔夠汁個時再加。
和牛顏色夠粉嫩,油花分佈均勻,入口軟腍,唔會有筋咬落韌,食落有牛味,油脂唔小,油脂比牛味重啲,不過食幾塊唔覺得膩。壽喜燒汁鹹甜適中,淡淡嘅甜味,唔會話蓋過牛味,加上橙黃色既蛋汁,令到牛肉滑入喉嚨,食落有蛋香味,都可以中和一下和牛既油脂。
4️⃣ 野菜盛盒(👅: 8/10)
野菜盛盒入面有京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚 ,係2人份。
所有蔬菜都洗得好乾淨,而且排得好整齊,食落去新鮮,當中最鍾意芝士竹輪、油揚、日式燒豆腐,蒟蒻結、油揚同大白菜就非常入味,吸盡壽喜燒醬汁。
5️⃣ 烏冬(👅: 8/10)
另外仲有讚岐烏冬一份,又係非常入味,咬落去煙韌,唔會話太腍。
🌟整體我覺得係屋企壽喜燒唔錯嘅外賣選擇,因為牛肉質素唔錯,人均500就已經食到好飽,如果唔想排隊,又或者係屋企慢慢燒嚟食,絕對係唔錯嘅選擇。
👅味道: 8/10
💰消費: $999 (服務費: NA)
2022-07-07
  • 竹套餐
2022-07-16 21 views
睇得我哋IG多都知我哋係食肉獸嚟🥩🤭 成日見到IG好多壽喜燒套餐嘅廣告,今次就試咗 @wagyuya_haufuk 個二人前套餐,包晒A5黑毛和牛、野菜、蛋,仲要連壽喜燒汁都有,真係準備個爐就食得(我哋用咗 @brunohotplatehk 唔痴底超好用)呢間IG shop仲超有心思,拍埋片教點樣煮壽喜燒,好似我哋咁第一次喺屋企食都唔怕唔識💯 佢哋而家仲有免運費優惠,大推比大家試吓‼️
▪️ 竹 壽喜燒套餐|二人前 $999▪️🔸A5牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)🔸和牛油脂🔸野菜盛盒(京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)2人份🔸自家制壽喜燒汁1枝🔸日本無菌蛋2隻✔️選用來自岩手縣嘅黑毛和牛,油脂分佈好靚,食落和牛味超級香😍記得蘸埋佢啲日本無菌蛋嚟食,口感會更加滑!有成8片和牛,兩個人食啱啱好~✔️野菜盛盒好豐富,有晒適合壽喜燒汁嘅蔬菜同埋配料🤤大白菜同油揚吸晒啲壽喜燒汁好正!食完和牛再食返啲蔬菜,即刻感覺冇咁膩✔️有啲IG店要提早幾日預訂,但呢間每日中午12點前落單就可以即日送貨,即興想食都無問題👍🏻✔️呢間唔止有套餐賣,鍾意單買和牛片都得,鍾

▪️ 竹 壽喜燒套餐|二人前 $999▪️
🔸A5牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)
🔸和牛油脂
🔸自家制壽喜燒汁1枝
🔸日本無菌蛋2隻

✔️呢間唔止有套餐賣,鍾意單買和牛片都得,鍾意加配讚岐烏冬或者其他配料都得,我見佢連鍋都有得賣🤣
2022-07-10 183 views
這次我選擇了 很多好評的 (厚福和牛屋)💮日本A5 牛匠•岩手 黑毛和牛壽喜燒套餐 四人套餐$1799 已包送貨✅.試一下被譽為(威士忌和牛)的岩手牛 到底有多利害.我這個4人套餐包了:🐃A5肉眼牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)🐃A5西冷牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8(350g ± 20g)🧈和牛油脂x2🥬野菜盛盒(京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)2人份 x2🥘自家制壽喜燒汁2枝🥚日本無菌蛋4隻🍜讚岐烏冬2份我5人吃也夠飽,家人都讚不絕口😋😋A5 岩手黑毛和牛片 真的好高質入口即溶 牛肉嫩滑. 牛肉雪花分布均勻整個口腔都是濃郁的和牛香,配上媽媽煮的白飯,絕對一流,.牛匠岩手牛極之罕有,每年只生產1000隻,每月只約有80隻,以往只作日本內銷,香港由2020年尾才開始引進。在香港也可以吃到這個等級的牛 太好了❤️我覺得比在外面餐廳吃的 ,這家店的牛,更加香濃!.一般和牛🐃都以外國進口的黃豆、粟米、小麥等作飼料🌾,但牛匠岩手牛則規定要以岩手縣生產的粟米、岩手米、酒粕🥃、澱粉粕等日本傳統食材做飼料,再肥育長達32個月的時間! 比一般和牛只
這次我選擇了 很多好評的 (厚福和牛屋)💮

🍜讚岐烏冬2份

我5人吃也夠飽,家人都讚不絕口😋😋

A5 岩手黑毛和牛片 真的好高質
入口即溶 牛肉嫩滑. 牛肉雪花分布均勻

整個口腔都是濃郁的和牛香,配上媽媽煮的白飯,絕對一流,

牛匠岩手牛極之罕有,每年只生產1000隻,
每月只約有80隻,以往只作日本內銷,
香港由2020年尾才開始引進。

一般和牛🐃都以外國進口的黃豆、粟米、小麥等作飼料🌾,
再肥育長達32個月的時間! 比一般和牛只有28個月就去屠宰,足足飼養多了4個月時間!
難怪如此美味!

📍 厚福和牛屋

Whatsapp:6266 9892 / 6359 7923
Opening Hour:0900 - 2100

📌訂單金額滿$1000免費送貨

送貨時段為: 下午2時至下午8時
📌每日中午十二點前落單,當天送貨
📌葵芳永康工業大廈自取可享九五折
自取時間: 下午3時至下午8時
岩手牛
岩手牛
🍻🐮到左孝敬母親大人既時候啦 要補祝番生日因為疫情 屋企人唔想外出又想有儀式感 試下安排家中壽喜燒 😊收貨時呀媽已經好期待 好似拆禮物甘 一打開木盒就見到超靚油花靚牛🎁食完 更加係超級滿意 滿足 開心 講真 偶爾奢侈少少 係值得嫁🥳‼️每日中午12點前下單,即日送貨‼️消費滿HKD1000可享一般地區免費送貨(不設指定時段)🌐科普點解會試呢間 係因為從未試過威士忌和牛威士忌和牛係日常飼料中加入左威士忌粕 會令和牛油脂更有濃郁香味 油花分佈比率等級仲達至5 同時達到A4-A5級👩🏻‍🍳本人嘅烹調方法係鍋裡先用和牛油脂開鑊 加入大蔥煎製 再加入牛肉片稍為煎一煎淋上少量壽喜燒汁 打一打雞蛋及攪拌 和牛裹上雞蛋液 食得!!!食完和牛後就可以開始打邊爐啦 壽喜燒其實係用少量醬汁烹煮食材的邊爐係鍋內加入野菜盛盒 唔洗加太多水 醬汁只需輕輕蓋過食物就OK 啦 食得!!!💰竹套餐 日本A5牛匠•岩手黑毛和牛壽喜燒套餐二人前 $999包含:🐃A5牛匠·岩手黑毛和牛片 x 8🧈和牛油脂🥬野菜盛盒(京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)2人份🥘自家制壽喜燒汁1枝🥚日本無菌蛋2隻
🍻🐮[家中之極致享受 A5威士忌和牛壽喜燒]
到左孝敬母親大人既時候啦 要補祝番生日