2007-12-13 20 views
今日同同事去咗名豪飲茶,今次係第二次,因為我哋有五個人,可以食多啲嘢,我哋太約叫咗十幾個點心,腐皮卷比較多油,水晶魚啲水晶粉皮好厚,翡翠菜苗餃好食,好多菜苗係入面,梅菜飽一般,燒賣也一般,千層糕好食,薄(餐)好少餸,又唔香,無特別,還叫咗個咖喱牛腩炒河,唔得,只係將啲咖喱淋上無炒過既河粉度,咖喱又唔好味,牛腩同牛根又靱,埋單二百幾蚊.唔知係咪三樓啲茶錢貴啲呢?因為見到樓下有位,但係就唔比我哋囉!

(Non-member)
2007-09-09 18 views
食物,普通,但上菜時間時急時慢。叫了個套餐,前數個菜快得出奇,但最後條魚,等了接近十分鐘。與婆婆慶祝生日,所以叫了壽包。等壽包,又等了差不多十分鐘,有點像去海洋公園玩,處處要等。壽包要開光才食﹖也許......所以要等。大家見過生果等壽包嗎﹖在等壽包的一分鐘裡,我們的生果盤就在我們遙遠的附近,陪我們一起等。有點怕,西瓜會封塵。食物還算,關鍵是服務。上菜,那個羹,不是放在轉盤的邊陲,方便我們拿,而是一碗一碗的向轉盤的中心推進...結果,我們一起起身伸手往轉盤的中心去拿。罪不在名豪酒家,錯在我們不夠手長。上菜嗎...其實不是上菜,而是「下菜」。侍應將一碟一碟的菜以忿怒的心情重重的拋在轉盤上,難道是我們惹毛了她們﹖又是我們錯﹖可能,那位侍應太太知道我會寫這篇文章吧。其實,我是怕她會砸爛那玻璃轉盤呢。侍應的口臉很黑,樓面場面混亂,老人家要特別小心(前題是,你會去食)。最後,那酒家有一個很大的好處,是飲品比較廉宜。不過,我最怕是如果食客因為酒平而多喝,踫上那種服務態度,會有不偷快的事件發生。

食物還算,關鍵是服務。

罪不在名豪酒家,錯在我們不夠手長。

其實,我是怕她會砸爛那玻璃轉盤呢。

2007-06-18 3 views
好多人,可能咁橋係父親節啦。但真係好唔掂,好迫。話有獨立房喎,個細細的電視都無聲。服務又唔得!!!!!係好急上晒所有菜。同埋好難溝通!之前應承人,汽水可換啤酒,1換1,但同佢講時,又覺我地o既要求好似好奇怪咁。之後食到差不多最後,才有人醒起係訂位時應承送白飯比我地。但一路無送到,同佢講轉3碟炒飯比我地啦,因為無食送喇。佢竟然唔肯。一d都唔變通,其實d炒飯值幾多錢o丫,都唔肯。跟住話轉糖水先肯。點知等好耐,原來係開粉,出事!!!雞雞同不知是不是紅豆沙的紅豆沙,好難吃!!!!!
好多人,可能咁橋係父親節啦。
但真係好唔掂,好迫。話有獨立房喎,個細細的電視都無聲。
服務又唔得!!!!!係好急上晒所有菜。同埋好難溝通!
跟住話轉糖水先肯。點知等好耐,原來係開粉,出事!!!

雞雞同不知是不是紅豆沙的紅豆沙,好難吃!!!!!
(Non-member)
我和家人每朝早都會去名豪飲早茶,然後上班或上學。由於名豪比較近,所以我們才會選擇此間吃早點。不過,名豪缺點很多,先是茶杯、碗筷洗不夠清潔,這個很多茶客巳習慣了…侍應就少得很少,有很多食客往往要等很久才碰到一個侍應經過叫開茶。開了茶後,還要等很長時間才有侍應或部長經過幫茶客開咭叫菜。如果食客遇著趕時間的話,名豪的服務態度定令您眼前一亮!最好當天別叫京點小食,皆因京點師傅一定會late come,您叫的京點也跟埋late come. 明星巳恢復營業了,希望他們快些有所改變。
我和家人每朝早都會去名豪飲早茶,然後上班或上學。
由於名豪比較近,所以我們才會選擇此間吃早點。不過,名豪缺點很多,先是茶杯、碗筷洗不夠清潔,這個很多茶客巳習慣了…侍應就少得很少,有很多食客往往要等很久才碰到一個侍應經過叫開茶。開了茶後,還要等很長時間才有侍應部長經過幫茶客開咭叫菜。如果食客遇著趕時間的話,名豪的服務態度定令您眼前一亮!最好當天別叫京點小食,皆因京點師傅一定會late come,您叫的京點也跟埋late come. 明星巳恢復營業了,希望他們快些有所改變。
2007-01-24 11 views
這酒家開張幾個月,有三層,一樓食火鍋,二樓食晚飯小菜,三樓就宴會雀局,檯距離較寬,很好。抵食有燒鵝,全隻一百,半隻五十。我地四個人,要燒鵝半隻、炒四季豆、一個類似醬爆骨、鮮魷西蘭花、豆卜煎黃立倉、再加多一煲老火例湯,都係三百幾。d 小菜碟頭又夠大碟,味道亦不差,可以一試。小插曲,我order 一碗淨米粉,個女waiter話要$22蚊,我地話貴,跟住有個經理行過來話$12蚊就得,下次叫米粉識做。
這酒家開張幾個月,
有三層,
一樓食火鍋
二樓食晚飯小菜,
三樓就宴會雀局,
檯距離較寬,很好。
抵食有燒鵝,
全隻一百,半隻五十。
我地四個人,
要燒鵝半隻、
炒四季豆、
一個類似醬爆骨、
鮮魷西蘭花、
豆卜煎黃立倉、
再加多一煲老火例湯,
都係三百幾。
d 小菜碟頭又夠大碟,
味道亦不差,
可以一試。

小插曲,我order 一碗淨米粉,
個女waiter話要$22蚊,
我地話貴,
跟住有個經理行過來話$12蚊就得,
下次叫米粉識做。