Restaurant: Genki Sushi
Info:

2019-09-06 251 views
唔經唔覺又到左月頭,月頭有一個好重要既日子!就係出糧🤩出左糧,梗係要對自己好啲😎今日一於食豪dd!同同事一齊去左元氣食壽司,雖然有午市套餐,但都唔夠滿足我地兩個大胃王🙄叫到成枱都係😂只係午餐就搞成咁,夜晚仲得了🙄我最鍾意元氣個蒸蛋,啲蛋好滑,同埋佢加左少少高湯入去蒸,成件事變得好鮮甜🤤壽司就唔使多講,中等價錢黎講都算新鮮!另外我幾鍾意佢個明太子薯條,明太子味道夠濃,唔會好辣,出奇地同薯條都幾夾!推薦大家值得一試!
2019-09-06 168 views
係香港要食壽司真係話都無咁易,就好似人氣連鎖店「元気寿司」,總有一間係你左近。講起元氣,對上果次去仲玩緊迴轉壽司,估唔到而家已經又引入左「高速線」送餐系統。睇黎我要返返黎地球先得…今次毒遊元氣就想試下佢最新既極上優惠餐目,試新野不嬲都係我強項!👇-📌期間限定「極上優惠」餐目▪ 豪快海老二點 - $22▫ 其實兩款海老姐係甜蝦加赤海蝦,兩者質感都有D似,都係比較著重清爽彈牙,同樣都配上好似爆炸糖既三文魚籽,魚油豐富,每啖都激發你口腔既味蕾。唔錯!▪ 北海道帆立貝牛油燒 - $17▫ 用既係北海道帆立貝,實物同相分別唔大,大大舊影相夠哂搶眼。質感上都幾滑身,唔會整得過腍。加埋蒜蓉牛油醬汁輕輕炙燒過後,口感彈牙,特別香口。▪ 焗檸檬芝士蛋糕 - $19▫ 最後食甜品一定係基本野啦不解釋。整返個焗檸檬芝士蛋糕,外層金黃鬆軟。芝士味都幾濃,夾心多左層檸檬既香味,甜而不膩,果然夠清新呀!
係香港要食壽司真係話都無咁易,就好似人氣連鎖店
「元気寿司」,總有一間係你左近。講起元氣,
對上果次去仲玩緊迴轉壽司,估唔到而家已經
又引入左「高速線」送餐系統。睇黎我要返返黎
地球先得…今次毒遊元氣就想試下佢最新既極上
優惠餐目,試新野不嬲都係我強項!👇
📌期間限定「極上優惠」餐目
▪ 豪快海老二點 - $22
▫ 其實兩款海老姐係甜蝦加赤海蝦,
兩者質感都有D似,都係比較著重清爽彈牙,
同樣都配上好似爆炸糖既三文魚籽,
魚油豐富,每啖都激發你口腔既味蕾。唔錯!

▪ 北海道帆立貝牛油燒 - $17
▫ 用既係北海道帆立貝,實物同相分別唔大,
大大舊影相夠哂搶眼。質感上都幾滑身,
唔會整得過腍。加埋蒜蓉牛油醬汁輕輕炙燒過後,
口感彈牙,特別香口。

▪ 焗檸檬芝士蛋糕 - $19
▫ 最後食甜品一定係基本野啦不解釋。
整返個焗檸檬芝士蛋糕,外層金黃鬆軟。
芝士味都幾濃,夾心多左層檸檬既香味,
甜而不膩,果然夠清新呀!
2019-09-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 豪快海老二點
  • 北海道帆立貝牛油燒
  • 焗檸檬芝士蛋糕
2019-09-03 149 views
同朋友到尖沙咀行到肚餓又唔想等位,就諗起呢間元氣高速線兩個人坐卡位好闊絡!用手機掃QR點餐,夠哂方便。如果收唔到電話佢仲有wifi提供啲壽司好快到!!又無漏單元氣定期會有新壽司,今期有碟叫北海道帆立貝牛油燒,味道ok,好大隻!不過唔夠熱!必點照燒三文魚薄切,入口啖啖油香好好食!仲有珍寶皇帝蟹柳,咬落去啖啖肉,而且又有汁!一啲都唔乾!唯一係每間分店既size都唔同,今次呢間就短一點另外叫左個海鮮蒸蛋,好熱好多料!不過食完呢個蒸蛋都幾口渴
同朋友到尖沙咀行到肚餓又唔想等位,就諗起呢間元氣高速線

壽司好快到!!又無漏單

必點照燒三文魚薄切,入口啖啖油香

另外叫左個海鮮蒸蛋,好熱好多料!不過食完呢個蒸蛋都幾口渴
2019-08-29 88 views
平時元氣夜晚就食得多,都係最近先知原來都有下午茶,下午茶時間黎到仲唔洗排隊等位。下午茶有分幾個set, 可以簡一款壽司一款小食一款輕食。我簡左set b既壽司,計埋加一先$55。壽司一如既往好食,小食簡既炸芝士魚波就有啲伏,有少少芝士味,但整體又硬又凍,輕食簡左綠茶冷麵,細細碗幾過癮。
2019-08-27 88 views
#小秘書 個 #朋友仔 居然咁好拎到張 #元氣壽司 🍣75折coupon,興高采烈叫埋我哋一齊去開心share,點知原來星期六係用唔到嘅,不過既然都已經嚟到門口,唯有照幫襯啦😅而家香港大部份 #元氣壽司 各分店已經改裝成 #機械式服務,用 #新幹線🚄 火車將食物運送到客人門前,其實對我嚟講無咩唔好嘅,不過我始終覺得 #壽司 用木板上會比較傳統,而家一碟一碟咁運過嚟,無咗種氣氛囉😪 而且就連落單都自己嚟,倒不如我買外賣🍣不過講到食物質素都還可以,係啲魚生細件咗,蒸蛋比較咸囉。

不過講到食物質素都還可以,係啲魚生細件咗,蒸蛋比較咸囉。
2019-08-24
2019-08-18 76 views
元氣開左咁耐就食咁耐 近期一個人想食嘢嘅時候 都喜歡外賣壽司回家 慢慢⋯嘆😆 今次想激讚一下 它的吞拿魚腩壽司 以前在元氣好似無見過 好開心呀 竟然有トロ食😋😋😋😋😋估計係高速線嘅賣點 👍🏻 俾相大家睇下先 放大左。睇下 幾靚食左好多次都keep到依個質數 讚 相比起它的高級版姊妹店 真係可以講一句價廉物美希望可一直保持著加油不過有點失望的是 而家無咗「左右魚邊壽司」

俾相大家睇下先

希望可一直保持著
加油

不過有點失望的是 而家無咗「左右魚邊壽司

2019-08-15 83 views
其實我真係好鍾意食壽司 🍣返工附近有間高速線 有得玩又有得食 仲可以食高速線限定嘅壽司 我一個人叫咗幾款叫咗元氣卷 腐皮壽司 灸燒帆立貝 灸燒黑椒三文魚 蒲燒鰻魚 灸燒辛辣三文魚腩 辛辣香蔥吞拿魚 其實我一個女仔都食咗唔少 其實元氣壽司質素一向都OK 魚類嘅壽司油份仲好十足 好香 唯一美中不足嘅地方 就係師傅上碟嘅時候搞到嗰碟好油 我係高速線拎碟壽司落嚟嘅時候 基本上每次都會搞到成手都係油 如果可以改善到呢一部份咁就一百分啦 佢仲有期間限定嘅食物大家都去試吓啦
其實我真係好鍾意食壽司 🍣

我一個人叫咗幾款

其實我一個女仔都食咗唔少
其實元氣壽司質素一向都OK 魚類嘅壽司油份仲好十足 好香

佢仲有期間限定嘅食物大家都去試吓啦

元氣卷
2019-08-12
【夏日新品速試 明太子突襲】元氣 |#尖沙咀有差不多大半年冇食元氣,正值夏日又出咗唔少新品!1⃣炙燒明太子熟蝦 17把沙律換上明太子,炙燒過的明太子更香濃,微辣加上魚卵的鹹香增加蝦肉鮮味。2⃣炙燒明太子三文魚 14明太子同樣做到以上效果,配埋三文魚更加夾。3⃣炸大蝦天婦羅烏冬 (高速線限定)32相當抵食的烏冬,高速線的店舖有限定美食,餐牌有4-5款熱湯麵類!炸大蝦天婦羅有手掌咁長,外脆內軟,浸落湯同烏冬一齊食又好味。4⃣蟹肉蟹膏軍艦 10大滿足的壽司越來越多選擇,蟹肉蟹膏份量1:1,蟹膏甘甜鮮美。5⃣辣味三文魚 17每次必點,辣味三文魚加入蒜和洋蔥醃制 帶微辣, 但仍然可以食到三文魚的鮮甜。喜愛濃味嘅我 必點!!6⃣日式茶碗蒸 由細食到大嘅蒸蛋,估唔到近排有偷偷改良過,蒸蛋依舊嫩滑 帶柴魚高湯鮮味。材料有冬菇,魚糕,帆立貝和蟹柳。
【夏日新品速試 明太子突襲】
元氣 |#尖沙咀
有差不多大半年冇食元氣,正值夏日又出咗唔少新品!

1⃣炙燒明太子熟蝦 17

2⃣炙燒明太子三文魚 14
明太子同樣做到以上效果,配埋三文魚更加夾。

3⃣炸大蝦天婦羅烏冬 (高速線限定)32

4⃣蟹肉蟹膏軍艦 10

5⃣辣味三文魚 17

6⃣日式茶碗蒸
2019-07-29
$120 (Lunch)
2019-07-23 82 views
今日第二日返學,一路都唔知食乜好,好似我每日慣性都係咁,都唔知我之前咁多年點做人😂居然係上堂嘅中途,一個SMS幫我選擇左午餐,原來就7月22號至到7月26號元氣堂食會送一件大滿足壽司,所以我唔使諗得咁辛苦啦,我嘅午餐一於去食啦,坐低用手機落單,望一望原來而家冇午餐㗎啦,似乎我好耐未試過嚟食午餐,唔緊要睇吓日有咩食先,好快地揀到,吞拿魚,海螺,海蝦,蟹肉蟹膏,隔離位碗拉麵唔係太大碗,叫埋就應該差唔多啦,嘢食味道比想像中好好多,尤其是拉麵幾出色。
2019-07-23
Type of Meal
Lunch
2019-07-14 112 views
終於有一天可以跟男朋友碰到面了!一次過把重要的清單一次過去處理,完成兩項任務之後都快要2130啦,趕快去吃個晚餐吧!=|| 環境 ||= 元氣分店近一年內全線大大翻新,大家喜歡有迴轉帶的壽司店還是現在流行的火車送餐的壽司店呢?茶包比較喜歡有迴轉帶,慢慢呷茶,看著帶上不同的壽司,等期下一刻未知的菜品,這種體驗很難在別的地方找到吧。大大翻新過的店面光簡單亮麗,錯開食飯時間的我們被安排一個闊落4人座位。翻新後的環境也是乾乾淨淨的
 ⠀⠀=|| 食物 ||= 茶包最喜歡吃炙燒系列的炙燒黑椒三文魚及炙燒黑椒熟蝦,不過點了一份新的炙燒明太子三文魚也非常不錯喔。經火炙的壽司總是有一種很香的油脂香味。當然其他壽司也很不錯喔=|| 茶 ||= 茶包曾經爲太喜歡元氣的元氣綠茶而買2包茶粉回家喔,只加2小匙的茶粉已經可以嚐到充滿日式風味的茶湯。很適合繁忙的朋友日常沖泡喔!=|| 服務 ||=正常水準,但店員對店中的優惠活動非常熟悉,而且也會貼心提醒會員的會員到期日。回頭率:9分(10分為滿分)
因為要儲會員積分延續會藉食物分數率:7分(10分為滿分)
comfort food :炙燒黑椒三文魚
#HK茶包日

⠀⠀
炙燒黑椒三文魚
炙燒明太子三文魚

回頭率:9分(10分為滿分)
因為要儲會員積分延續會藉
食物分數率:7分(10分為滿分)

comfort food :炙燒黑椒三文魚

#HK茶包日記 #茶包泡九龍 #hkfoodie #852girl #lovehk #foodie #訪店日記 #茶包脂肪紀錄
2019-07-04
Type of Meal
Dinner
炙燒黑椒三文魚
炙燒明太子三文魚
2019-07-04 122 views
今晚會員有100元優惠卷,咁當然要盡早享用左佢啦點番些例牌菜有蒸蛋三文魚蝦軟殼蛋手卷蟹膏軍艦鰻魚刺身三併其實都可飽了有咁多食物最仲有就是甜品,要左綠茶千層蛋糕🍰出奇地好食
2019-06-19 139 views
港九好多間元氣都排爆隊,唯獨呢間我幾次黎都唔洗等,趕時間黎食係唔錯。今日唔好肚餓,所以唔係叫左好多野,填一填肚準備去開會。蒸蛋我每次必叫,好味!有冬菇、日本魚旦、帶子、蟹柳,味道ok的!另外老實講,生野唔敢叫太多,儘量叫火炙壽司,感覺安全啲,又好味。

今日唔好肚餓,所以唔係叫左好多野,填一填肚準備去開會。

2019-06-06 135 views
晚上七點幾去食,入到去坐吧枱最尾幾個位,坐底叫完野食先發現輸送帶軌道上面有隻細小嘅死昆蟲,死左都算,坐多左陣隔離位忽然叫,原來跑左隻中小形嘅曱甴出嚟!隔離位殺左之後,經理就幫佢地換位,但十分中都唔夠後,侍應只係求其抹一下就比下一位入坐!最後一碟壽司上時,竟然有一隻類似跳蚤係上面。。。估唔到原來依家嘅元氣係咁差
2019-06-01 112 views
最近成日開工開到好嘢,收工好多鋪頭餐廳都接近關門,所以就近近地喺公司附近食元氣壽司。平時都好鍾意食壽司嘅我,覺得啲間分店真係好方便,因為呢度係高速線嘅分店,所有壽司都係小火車直送過嚟,超快食物就送到我枱面,唔使驚餓親!你都元氣,我一定會食赤蝦刺身同埋海膽壽司!雖然呢度嘅海膽唔係特別靚或者特別好味嘅海膽,不過都可以滿足下我平時好想食海膽嘅慾望。今次我一食就食咗三舊!由於個人好鍾意食蝦,每次嚟到我都會叫幾碟甜蝦壽司、赤蝦,食到唔想食為止。對於其他人,佢哋大部份都係叫三文魚壽司、炸蝦壽司、北寄貝!每次食完都覺得好開心好滿足!順帶一提,如果食得多次數,可以成為元氣會員,呢度嘅儲分制度好吸引!每食 $10就等於1分,而1分就可以當$1用!好快就可以食免費餐架啦!

2019-04-02 237 views
好耐無食壽司,見附近有間元氣壽司就walk in行咗入去試下。我覺得食壽司同點心既心態其實一樣——分享。同一款既壽司當然可以一個人食晒,但為何不同朋友share食多幾件唔同種類既呢?於是我地就叫到成枱都係,忽然覺得壽司鋪都有土地問題。個人覺得炙燒系列特別好食,食材新鮮,味道唔錯。另外三文魚壽司是厚切,好有咬口,色澤呈橙紅剔透,讚!PS: 愈點愈多既原因係為咗睇火車送遞壽司。
我覺得食壽司同點心既心態其實一樣——分享。

於是我地就叫到成枱都係,忽然覺得壽司鋪都有土地問題。

個人覺得炙燒系列特別好食,食材新鮮,味道唔錯。
另外三文魚壽司是厚切,好有咬口,色澤呈橙紅剔透,讚!

PS: 愈點愈多既原因係為咗睇火車送遞壽司
2019-03-16