2023-01-27 127 views
聚聚 Gathering (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場2期1樓39-42大年初五,一切回復正常,今日揀咗屯門新開唔夠兩個月嘅聚聚同屋企人食餐好。裝修非常光猛舒服,座位寬敞。食飯時間人山人海,要排隊等20分鐘先有位,咁就證明所有食物一定新鮮好味。今晚試左魚米之聚598兩位用嘅套餐,真係好抵食,份量足料,二人餐係足夠四人食㗎,食物賣相充滿fusion嘅感覺,毫無違和感,真係好有新意。流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷雙色皮蛋流心香滑,蛋上面嘅配菜酸酸甜甜,非常開胃。花枝卷超級脆,入面嘅墨魚膠爽口彈牙。鳳尾蝦蘑菇湯我冇諗過喺中山會飲到西湯,反差萌,有驚喜,蘑菇香濃細滑,好味。三色花松露炒帶子帶子厚身鮮甜,三色花就係西蘭花、椰菜花,仲有紫色嘅椰菜花,爽脆鮮甜,第一時間就清晒啦。嚐聚有米魚有驚喜,飯焦波波,外脆內香,浸咗魚湯養生藥膳酥皮雞川芎白芷湯係養生補身,聞落去有濃濃嘅藥膳味,冬天飲就最啱啦,又有驚喜,冇諗過酥皮係會點藥膳中湯嚟飲,但異常地配合,川芎白芷唔會苦。栗子🌰暖身,雞肉鮮滑細嫩。蟲草花杞子浸豆苗蟲草花,爽口養生,豆苗鮮甜易入口,上湯入味,送飯一流。糯米飯🍚花生香脆,糯米飯真係令人暖胃夠

聚聚 Gathering (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場2期1樓39-42

鳳尾蝦蘑菇湯

三色花松露炒帶子

嚐聚有米魚
有驚喜,飯焦波波,外脆內香,浸咗魚湯

蟲草花杞子浸豆苗
蟲草花,爽口養生,豆苗鮮甜易入口,上湯入味,送飯一流。

糯米飯🍚
花生香脆,糯米飯真係令人暖胃夠晒飽。

湯丸紅豆沙
好大粒湯圓,煙靭Q彈,紅豆沙綿蜜,圓滿晚餐,大滿足。
2023-01-26 110 views
這間位於屯門的聚聚,主打新派中菜,食物精緻又較有特色,價錢都酒樓差不多。松露煙燻蛋一上枱就聞到陣陣嘅煙燻香味,蛋王呈流心狀,入口陣陣松露及燻香味,十分突出。嚐聚酸菜魚用了大量花椒,麻味十足,魚片切至很薄而且無骨,入口嫩滑,下面以芽菜墊底,酸辣開胃。土炮安格斯牛叉燒牛叉燒燒至3成熟,上枱後再點火,燒至表面微微帶焦,牛肉肉味濃郁,而且帶點牛油脂,入口帶焦香。焦糖菠蘿咕嚕肉咕嚕肉細細粒,正好一口一粒,炸至表面香脆,旁邊還配上香甜新鮮菠蘿。椰皇燉珍寶花膠原個椰皇燉花膠,花膠厚身且大件,膠質豐富,湯底有清甜有雞肉香。冬陰功明蝦浸鮮竹卷鮮竹卷浸著冬陰功,酸甜開胃,蝦仁新鮮彈牙。金銀蒜鳳尾蝦蒸粉皮粉皮表面舖上蝦仁及蒜茸,蒜香味十足,粉皮吸收了蝦肉鮮味,又爽又滑。

松露煙燻蛋

嚐聚酸菜魚

焦糖菠蘿咕嚕肉

椰皇燉珍寶花膠

冬陰功明蝦浸鮮竹卷
鮮竹卷浸著冬陰功,酸甜開胃,蝦仁新鮮彈牙。

2023-01-24 1730 views
又到年尾,一家人難得在一起吃晚飯,以前嚐過土瓜灣「聚聚」的新派粤菜,菜色精緻又美味,所以今晚選擇了屯門市廣場聚聚分店團年。餐廳其門如市,顧客要取籌等位。“冰梅欖角肉排”,排骨肉質爽口,骨肉比例適中,口感特別好。酸酸甜甜,非常惹味。“焦糖菠蘿咕嚕肉”,賣相講究,四分一個新鮮菠蘿切片,香甜可口。咕嚕肉炸得甘香酥脆,加上酸甜醬汁,食到不能停口。“土炮安格斯牛叉燒”,鮮嫩牛仔肉,放在網燒架上,由服務員在枱上點火,大火炙烤一輪,香味四溢。牛叉燒被燒得微焦,特別香口。“火焰脆皮豬手”,一隻脆皮大豬手,亦是由服務員即場點火,把外皮燒一燒,然後再切片去骨。豬手皮經過火炙後,特別香脆,果然是招牌菜。“金銀蒜鳳尾蝦蒸粉皮”,鮮蝦大大隻,蒜香味濃,粉皮爽滑,再加上芝麻醬,絕對好味。“聚甜三小碟”,是椰奶、桂花糕和炸湯丸,也是很好的餐後甜品。「聚聚」的菜式有新意,而且食材講究,烹調認真,我們一家就在歡樂的氣氛中團年,難怪這裏經常都坐無虛席。

“聚甜三小碟”,是椰奶、桂花糕和炸湯丸,也是很好的餐後甜品
  • 安格斯牛叉燒,火焰豬手
2023-01-24 120 views
屯市開新餐廳,好創新中西合壁,食咗推介既魚米之聚二人餐。前菜,流心皮蛋伴芥末沙律花枝卷,皮蛋上面有紫薑及菠蘿,花枝卷非常脆口,內裏包住蝦同魷魚。雞樅菌鳳尾𧎚蘑菇湯,香濃蘑菇味道加上大蝦同黑皮雞樅菌,細細粒蘑菇飲落非常有口感。泰露筍松露炒帶子,澳洲帶子很大粒而厚身。養生藥膳酥皮雞,酥皮香氣四溢,烤得金黃酥脆,下面就係好入味既藥膳雞。嚐聚有米魚,係龍躉已經去晒骨,啖啖肉,上面有個圓形飯蕉,浸係魚湯一流。杏汁杞子浸豆苗,淡淡杏汁味,浸著爽嫩的豆苗,還有杞子,湯甜菜滑。 最後好飽但都食埋個薑米蛋白蟹肉炒飯。甜品係麻香炸湯丸+雪梨燉桃膠

泰露筍松露炒帶子,澳洲帶子很大粒而厚身。

最後好飽但都食埋個薑米蛋白蟹肉炒飯。
甜品係麻香炸湯丸+雪梨燉桃膠
2023-01-23 250 views
帶爸媽下午茶,不過吃的不是西多士、炸雞翼這類,而是新派精緻粵菜下午茶!餐廳位於屯門市廣場2期,靠近杯渡輕鐵站。餐廳高級茶餐廳格局,座位舒適寬敞,店員態度良好,第一感覺不錯。我們點了2人魚米之聚套餐,原價$748,優惠價$598。另外看到餐牌的菜名很有特色,讓人垂涎欲滴,忍不住額外點了3個菜1個甜品。這頓高級下午茶不算便宜,但食物非常高質,每道菜上菜都讓人驚喜萬分,值得推薦!魚米之聚套餐:- 流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷- 雞樅菌鳳尾蝦蘑菇湯- 泰露筍松露炒帶子- 嚐聚有米魚- 養生藥膳酥皮雞- 杏汁杞子浸豆苗- 薑米蛋白蟹肉炒飯- 麻香炸湯丸+雪梨燉桃膠單點:- 火焰脆皮豬手- 豬油渣炒菜心- 金銀蒜鳳尾蝦蒸粉皮- 椰皇蛋白燉杞香桃膠~雞樅菌鳳尾蝦蘑菇湯~流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷~泰露筍松露炒帶子~嚐聚有米魚~養生藥膳酥皮雞~杏汁杞子浸豆苗~薑米蛋白蟹肉炒飯~麻香炸湯丸+雪梨燉桃膠~火焰脆皮豬手店員把豬手放在手推車上,用火槍點火後冒出紅紅火焰,有驚喜。火滅了後店員把豬手切好才上桌,外皮香脆,肉有質感,泛著咸香味,不錯!~金銀蒜鳳尾蝦蒸粉皮~椰皇蛋白燉杞香桃膠

魚米之聚套餐:

泰露筍松露炒帶子
杏汁杞子浸豆苗
薑米蛋白蟹肉炒飯
2023-01-17 167 views
家人聚餐,一早已訂枱,8pm, 8人, 但黎到有其中一張枱比左其他人,6個人坐住先,剩下2個人要我地齋等,屋企人話不如坐埋d, 迫一迫,最後我等左20幾分鐘, 先比返另一張枱我地。即刻落單叫餐,點知隔離比我地遲入座,d 餐不停上,我地繼續齋等,三催四請終於上左第一道菜,又繼續齋等,隔離枱都就黎食完。又再等左足足45分鐘,啲菜先開始上快d.侍應不停話套餐係會等耐d,但睇住比我地遲入的枱,都已經有上我地套餐有包括的菜式,唔明套餐要特別等咁耐的理由?!仲有一位80+歲老人,等左成個鐘先有飯食。更離譜係枱與枱之間距離一般,但如果有火燒嘅野就真係好危險。等待期間,隔離枱上左招牌火燒豬手,火舌差d 燒到其中一位家人!!無下次!

又再等左足足45分鐘,啲菜先開始上快d.

無下次!
2023-01-17
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
2023-01-17 129 views
新既一年屯門市中心都會開左間新中菜,幾晚收工經過都見有人排隊,立眼裝修仲幾骨緻添。依日拉埋老公一於試下套餐,二人價錢$598,價錢都尚算便宜,有雞有魚同仲有甜品前菜,睇menu都已經好吸。先唻前菜雙色皮蛋配花枝卷,賣相一流,睇得出好用心。再唻菇菇湯,好濃郁同夠滑。飲落好舒服,暖笠笠先開胃。主菜我自己最鐘意就係藥膳酥皮雞,非常打卡able, 外面可愛但入面真材實料,啖啖雞都有養生藥材味。份量都極多。主菜既另一道有米魚,原來係將米炸定米波波再撈埋魚湯一齊食,非常鮮甜!依種做法係我第一次食,好有驚喜!唔怪得每晚都排隊,依個價錢絕對值回票價!

唔怪得每晚都排隊,依個價錢絕對值回票價!
2023-01-16 378 views
見到屯市新開左一間新式中菜餐廳,今日帶左屋企人嚟食點心歎杯茶🤩裝修都幾光猛,座位算闊落,坐得幾舒服~ 見到好多好過癮同好特別嘅點心,忍唔住叫左勁多😂✨土豪雪茄春卷 - 整得真係幾似雪茄,碟邊仲有d可可粉扮煙灰,裡面就包住爽口蝦肉,外脆內彈,有特色!✨鍋仔金網叉燒包 - 造型唔錯,面頭有塊金網薄脆,仲帶點麻油香~ 叉燒包幾軟熟,裡面內餡暖笠笠👍✨土炮安格斯牛叉燒 - 用牛嚟整叉燒真係幾特別,仲即場點火燒,令肉身更能保留香烤嘅味道,加上本身嘅蜜糖汁,味道更昇華!✨火焰菠蘿炒飯 - 上枱之後職員會向菠蘿身點火,視覺效果滿滿,燒完之後就可以開蓋食裡面嘅炒飯,都幾足料,食到帶子粒同菠蘿粒,令整體炒飯加添鮮甜😋✨椰皇雞燉珍寶花膠 - 呢個天氣飲好適合,湯底清甜,又夠晒暖笠笠,仲有大大塊花膠,好養生🤩✨灌湯杏汁蝦餃 - 擺碟加分👍精緻得嚟幾方便每人拎一粒😂杏汁味幾出,皮薄蝦肉爽✨千島炸蝦皇 - 炸蝦大大隻,好酥脆,蝦肉算新鮮✨原隻鮑魚撻 - 鮑魚算大隻,整得幾林身,易入口😻

鍋仔金網叉燒包

灌湯杏汁蝦餃

✨千島炸蝦皇 - 炸蝦大大隻,好酥脆,蝦肉算新鮮
千島炸蝦皇

✨原隻鮑魚撻 - 鮑魚算大隻,整得幾林身,易入口😻
原隻鮑魚撻

鍋仔金網叉燒包
灌湯杏汁蝦餃
千島炸蝦皇
原隻鮑魚撻
留意到呢個新餐廳嚟試試,估唔到係港女中菜餐廳😆 雖然卡位坐得好舒適、打卡一流、仲有USB插頭,但冷氣超凍🙈 我哋叫嘅食物,只係得鳳尾蝦蒸粉皮係夠熱,其他全部都只係暖暖地,有啲失望😢
2023-01-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
2023-01-11 146 views
琴日老公陪我行屯門市廣場,臨走時經過有一間新店「聚聚」,望下餐牌,好似唔錯喎,雖然六點都未夠,但都入去試下個EARLY DINNER先。環境:入到去,新裝修,好乾淨,唔花考,地方就幾寬敞,我同老公坐卡位,好濶好舒服,夠六個人坐。服務:除咗套餐之外,係用二維碼點菜,都幾方便,亦可以即時睇到食咗幾多錢,不過留意,未計茶芥的,每位10蚊。服務員好有禮貌,清枱都好快,亦都有講解菜式。食物:首先,我地點左一個2人套餐「秋聚」,原價725,特價580,一個字,讚,逐樣介紹下:1. 荔枝蕃茄伴拉絲水牛芝士條,芝士味夠,但唔會膩口,幾好喎,蔬果方面夠新鮮,開胃2. 椰皇燉珍寶花膠,呢個湯清香到不得了,花膠都大片,仲有豬肉同雞腳,好出色3. 香草金稻帆立貝,呢個係是日推介,超好食,帆立貝鮮香加少少蒜味,生熟煮得啱啱好,配上少少類似藜麥飯,一流4. 酸菜魚,細細碗,但都算多魚肉,唔會太重味,都幾好5. 火熖脆皮豬手,講真,豬皮唔脆,但好好味,肥而不膩,難得唔太鹹,又無豬手的羶味,師傅手藝高哦,推介6. 鮮菌蟲草花浸菜苗,簡單菜,但個湯配得好靚,好清,要俾讚7. 雪梨桃膠湯丸,正常,無特別。8. 冷泡茶,自

環境:

服務:

服務員好有禮貌,清枱都好快,亦都有講解菜式。

食物:

4. 酸菜魚,細細碗,但都算多魚肉,唔會太重味,都幾好

7. 雪梨桃膠湯丸,正常,無特別。

8. 冷泡茶,自家製,幾香,唔錯

另外

9. 有個WELCOME FOOD,幾好的,但唔記得名,好開胃

10. 大食妹追家川味口水雞,雞肉好滑,唔太辣,唔錯,可以一試

11. 芥末沙律花姿卷,一個唔油膩的炸物,師傳好嘢

總結:

一定會再次光顧,唔貴,好食,我好滿意,下次會試佢另一個套餐「魚米之聚」。

2023-01-11 1654 views
🌃 食肆為中菜館,以fusion菜式為主,位於屯門市廣場二期一樓, 鄰近於屯門港鐵站B出口, 餐廳走現代風典雅路線,座位空間好闊落,坐得舒適, 並設有不少打卡位, 尤其是日系和風扇子擺設,特別吸睛。.🌃 今次小編進食係晚市時段, 上次於土瓜灣店選了套餐, 而今次在屯門店就不選套餐了,選擇單點形式, 可以選擇更多喜愛嘅菜式😍.🍖 火焰脆皮豬手💲148👉 呢個好適合打卡拍片 , 店員將脆皮豬手點火,營造火焰豬手嘅效果,十分吸睛, 之後店員將豬手切件, 豬手表皮食落好香脆, 肉質都燒到好香口, 還帶點肥膏😋, 另外可以沾上黑椒汁、香草汁同埋芥末沙律醬 。.🕊 皇牌乳鴿💲48👉 乳鴿以原隻呈上, 之後可要求店員切件, 食落皮脆肉嫩😋, 內裏都醃得好入味, 唔使沾淮鹽都足夠。.🌯 芥末沙律花枝卷💲48👉 作為前菜合適不過, 花枝春卷炸得好香脆, 點上芥末沙律醬更滋味😋.🦐 金銀蒜鳳尾蝦蒸粉皮💲68👉 鳳尾蝦size都幾大隻,食落口感好彈牙, 加上蒜蓉同埋炸蒜再撈埋粉皮一齊食, 感覺有啲似食緊蒜蓉鮮蝦腸粉😂.🐟 嚐聚酸菜魚💲138👉 酸菜魚嘅容器雖然唔算好大, 不過魚嘅份量係足夠, 魚片好嫩滑而

🍖 火焰脆皮豬手

🦐 金銀蒜鳳尾蝦蒸粉皮
💲68

🐟 嚐聚酸菜魚
💲138
👉 酸菜魚嘅容器雖然唔算好大, 不過魚嘅份量係足夠, 魚片好嫩滑而無骨😋, 酸菜味道較出, 而辣度比較迎合香港人口味,只有少少辣, 但麻度都幾足夠。

🍍 火焰菠蘿炒飯
💲128
👉 呢個又係店員表演嘅時間, 將菠蘿點火, 營造火焰菠蘿嘅效果, 打開菠蘿蓋之後聞到好香嘅炒飯味, 炒飯份量十分足, 可以同幾個朋友share都得, 連埋燒香嘅菠蘿一齊食,份外香甜😍

🍮 聚甜三小碟
💲58
👉 個size真係好迷你😂, 不過可以試齊三款甜品, 麻香炸湯圓、桂花糕 手工蛋白杏仁茶, 三款甜品食落完全唔同感覺, 麻香炸湯圓十分重芝麻香,表面微脆, 內裏煙韌, 而桂花糕特別清新, 蛋白杏仁茶飲落好滑溜, 杏味醇厚。

🍐 不一樣的「梨」
💲88
👉 呢一個甜品比較花工夫, 係冰糖燉雪梨, 內裏釀了燕窩😍, 係一個好滋潤嘅甜品, 我朋友本身有幾聲咳, 食完已經好咗好多。

📍 聚聚 Gathering
屯門屯順街1號屯門市廣場2期1樓39-42
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
Type of Meal
Dinner
2023-01-10 88 views
成日都食日本野、西野,今日諗住養生一下去食中菜,係屯市呢度有間新開中餐,格局睇就似酒樓。坐低見到個二人餐,好似好多野食幾抵咁。荔枝蕃茄伴拉絲水牛芝士條,蕃茄仔好甜呀,水牛芝士條又拉絲。椰皇燉珍寶花膠,個花膠又長又大條,食完有仙氣!香草金稻帆立貝,帆立貝好大粒好爽,下面係脆米要襯熱食。火焰脆皮豬手,有得食仲有得玩火,店員燒完會幫忙切件,豬手個皮夠脆,份量仲好多下,最得意係,個presentation好似食緊西餐咁。嚐聚酸菜魚,淨係影相都見到魚好滑滑,個湯酸辣味都好正!鮮菌蟲草花浸菜苗,食左咁多肉,都應該食番個菜,個菜都幾富貴下,哈!雪梨桃膠湯丸,最後仲有滋潤糖水,桃膠好滋陰,糖水又唔會太甜。兩支手作冷泡茶。

坐低見到個二人餐,好似好多野食幾抵咁。

荔枝蕃茄伴拉絲水牛芝士條,蕃茄仔好甜呀,水牛芝士條又拉絲。

椰皇燉珍寶花膠,個花膠又長又大條,食完有仙氣!

香草金稻帆立貝,帆立貝好大粒好爽,下面係脆米要襯熱食。

嚐聚酸菜魚,淨係影相都見到魚好滑滑,個湯酸辣味都好正!

兩支手作冷泡茶。
2023-01-09 91 views
聚聚 Gathering📍地址:屯門屯順街1號屯門市廣場2期1樓39-42==========================新一年要對自己好D! 今日就帶媽媽去屯門市廣場食呢間新開ge 餐廳,佢ge裝修非常時尚, 睇落好有氣派! 😍我地叫左個<魚米之聚> 套餐$598,入面包左好多野,雖然話係2人餐,但3個人食都無問題😂😂:➡️流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷花枝卷整得非常香脆,入面仲熱辣辣😍➡️雞樅菌鳳尾蝦蘑菇湯味道濃郁,口感幾豐富!➡️泰露筍松露炒帶子帶子新鮮彈牙😍😍😍➡️嚐聚有米魚入面有炸過ge 飯團,成個波咁,整到出面係飯焦,幾香脆!魚片份量幾多,而且無細骨,岩晒家人家。➡️養生藥膳酥皮雞成個超大嘅菠蘿包,入味嘅藥材味好香,雞肉嫩滑,仲吸收晒藥材的味道!😳➡️杏汁杞子浸豆苗豆苗鮮嫩,加埋杞子好養生➡️薑米蛋白蟹肉炒飯炒飯炒得粒粒分明,味道適中➡️麻香炸湯丸+雪梨燉桃膠最尾以甜品作結,真係大滿足☺️
聚聚 Gathering
📍地址:屯門屯順街1號屯門市廣場2期1樓39-42
==========================

➡️流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷
花枝卷整得非常香脆,入面仲熱辣辣😍
➡️雞樅菌鳳尾蝦蘑菇湯
味道濃郁,口感幾豐富!

➡️泰露筍松露炒帶子
帶子新鮮彈牙😍😍😍

➡️嚐聚有米魚

➡️養生藥膳酥皮雞

➡️杏汁杞子浸豆苗
豆苗鮮嫩,加埋杞子好養生

➡️薑米蛋白蟹肉炒飯
炒飯炒得粒粒分明,味道適中

➡️麻香炸湯丸+雪梨燉桃膠
最尾以甜品作結,真係大滿足☺️
2023-01-07 639 views
今晚第一次到屯門聚聚gathering 吃晚餐,環境十分舒適,陳設不似老派的酒樓,是新派粵菜🇭🇰。流心雙色皮蛋伴芥末沙律花枝卷,雙色皮蛋🥚味道好特別,流心皮蛋入口即溶,很香。花枝卷香脆,包著墨魚膠🦑,很彈牙,配上醬汁,十分惹味香口。泰露荀松露炒帶子🦪,帶子很厚身,新鮮有彈性,露荀爽脆,帶有淡淡的松露獨有的香味,賣相亦相當吸引😍。養生藥膳酥皮雞🐥,外貌已高分💯,像一個很大的菠蘿包,侍應撥開酥皮,別有洞天,傳來陣陣藥材和雞香味。雞肉嫩滑滲透著淡淡的紅棗當歸等藥材的香味。嚐聚有米魚🐟,很有特色,炸過圓圓的飯團🍚,伴以鮮滑的魚片,濃郁的湯,配合得很好。飯有點像飯焦,浸泡在濃湯🍲,半脆半軟,口感很好。魚片鮮嫩,十分軟滑。招牌亂鴨🦆,擺碟有心思,如睡在雀巢內,外皮香脆,肉質嫩滑,很入味,比我以前吃過的好吃多,一定要試試。麻香炸湯丸🍡和雪梨炖桃膠,炸湯丸頗特別,外皮微脆,內裏充滿黑芝麻的香味。雪梨炖桃膠,入口已感到很滋潤,冬天最合宜😜。

• 嚐聚有米魚
2023-01-04 77 views
適逢過時過節,想揾間高質中菜又環境一流的中菜餐廳?特別推介屯門市中心嘅聚聚 Gathering!! 好適合同班長軰過黎食個晚餐啦~愧為新開既食店,環境氣氛同大眾酒樓都與別不同。坐位闊落,好舒服。而食物種類有唔同花款有很多選擇。餐廳用QR Code落單,非常方便。我們點了一湯、四餸和一甜品。叫左以下聚,signature菜式、睇睇其質素:椰皇雞燉珍寶花膠開一蓋,椰香味湧曬出黎,椰皇內有幾條花膠同雞腳,仲有瑤柱粒,味道一流CP值高。火焰脆皮豬手(配香草醬、黑椒醬、芥末沙律醬)((必叫)建議先打開手機錄影功能,上菜前,店員會系現場用火燒著豬手比客人睇,場面好吸睛,豬手又熱外皮薄甘脆,三人份量,鹹得黎又美味。嫩滑無骨雞伴濃湯翡翠苗嫩滑雞肉一D都唔鞋口,翡翠苗配上雞湯,入口清甜又爽口,老少咸宜。霸皇沙巴仔沙巴仔以去骨及碎件上碟,魚肉下面仲有水晶粉,肉質緊實及非常滑溜,仲食得出少少麻辣味道。家鄉窩蛋銀針粉鍋內佈滿肉碎同香蔥,令每粒銀針粉都系砂鍋裡炒得香,並足夠二人份量。椰皇蛋白燉杞香桃膠椰皇內的蛋白呈現滿瀉狀態,入口甘甜杞香撲鼻。中式甜點必食之選。冷泡白桃烏龍茶帶有點甜味,加上以樽裝形式可外帶,並

叫左以下聚,signature菜式、睇睇其質素:

椰皇雞燉珍寶花膠

火焰脆皮豬手(配香草醬、黑椒醬、芥末沙律醬)((必叫)

嫩滑無骨雞伴濃湯翡翠苗

霸皇沙巴仔

家鄉窩蛋銀針粉

冷泡白桃烏龍茶
帶有點甜味,加上以樽裝形式可外帶,並以$20出售,值得一叫。