一定一定唔好幫襯!呢間野真係極品,廚房得一條友,都夠膽又做堂食又接外賣仲要接熊貓單,每次落單你要預喺條街熱住企成半粒鐘,落單收銀又唔會講要等咁耐架喎,又熱又攰冇哂胃口。睇到既人唔好再去食!食評叫左個炒飯同拉麵,先講炒飯。我以為自己食緊糯米飯,啲飯黐埋一舊,啲油又多,啲蔥花仲多過啲肉。難食到不得了。個拉麵仲勁,外賣,但係湯同面冇分開,啲叉燒係我有史以來食過最難食嘅,咬落去好似有啲沙質咁,唔知係擺咗幾耐嘅殭屍肉。
食評
叫左個炒飯同拉麵,先講炒飯。
2023-07-22
Waiting Time
40 Minutes (TakeAway)
$104 (Last Night Supper)
2023-03-29 274 views
我係柴灣人,今次算係第二次同男朋友黎食串燒,之前就覺得依間麻麻地好食、隔左成年就諗住再試下。一試,野食味道的確唔差,嗌左金菇肥牛,雞肉串個類,等左大概20分鐘。之後再另外叫多次野食,牛舌,牛肉串,雞扒同翠玉瓜等等,都係再等左20分鐘。重點就係,唔知佢個雞扒係發生咩事,究竟係由剝毛開始燒定點,足足等左45分鐘都見唔到塊扒。連遲過我地入嘅人都已經埋單走晒,到最後坐到1點真係等唔落,直接走左。一餐8條串燒食左個幾鐘,今次真係冇下次,勁燥底。
一餐8條串燒食左個幾鐘,今次真係冇下次,勁燥底。
2023-03-29
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$100 (Last Night Supper)
2022-10-09 436 views
柴灣係一個美食沙漠,好食嘅日本嘢更加沒有。可能好少少嘅可以去小西灣,崗燒算係唔錯。通常會識佢嘅三文魚烏冬,之前佢有一個套餐10分底,但而家應該冇咗。唔可以用出邊嘅標準衡量,柴灣地區來講可以一試~
2022-08-09 416 views
放工買外賣見到隔離啲舖頭門庭若市,而呢間就門可羅雀,咁我就本住啲美食節目成日去啲冇人嘅小舖覓食嘅心態,去呢間崗燒睇下。一去到見到個餐牌,嘩嘩嘩 30蚊一個餐,有拉麵又有串燒真係好抵 咁見佢咁平就決定買嚟試吓。等咗五五二十五分鐘後,終於攞到個外賣,返到屋企一打開真係異香撲鼻,濃郁嘅拉麵湯底,夾雜著隱隱約約嘅冰凍牛肉味真係令我食指大動。一夾起啲麵就知道執到寶,仲淰過X風堂嘅「超軟」拉麵,望住個麵,我就諗到啲老人家就算冇咗排牙,都可以開開心心咁食,我就為老闆嘅別出心裁而感動落淚最後含淚食咗兩啖就食唔落,實在太感動!推薦大家經過可以試試!
,去呢間崗燒睇下。

咁見佢咁平就決定買嚟試吓。

真係令我食指大動。

最後含淚食咗兩啖就食唔落,實在太感動!

推薦大家經過可以試試!

2022-07-16 327 views
我係柴灣人 每次買糖水都會經過咁我呢次就買咗個飯嚟試吓啦 難食到爆 啲飯好似脆片 一嚿嚿仲要好似係未熟 啲肉好柴 我買嘅係豬軟骨飯 我喺美食平台嗰度買 我見賣相都好似唔差我就落咗點知啲汁係酸嘅 啲肉簡直唔食得
2022-07-16
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2022-06-02 303 views
經過一定要試👍👍👍👍👍6:00 order可以順利7:30攞到,叫咗10樣嘢樣樣都精彩;首先肉類,第一次食原汁原味嘅雞腎,黑色嘅牛肉粒都好食,乾過我阿婆塊面啲腸仔都幾好。其次蔬菜類,一啲都唔會超鹹嘅茄子,個翠玉瓜一啲都唔苦,全場最普通係個菜。叫咗鰻魚換來驚喜出咗條青魚。最後發現呢間舖頭備菜都幾犀利,要乜有乜,啲醬汁多到得燒汁一款,叫五款肉類都可以有幾款冇😄😄總之大家一定要試吓呀🐒🐒
經過一定要試👍👍👍👍👍
叫咗鰻魚換來驚喜出咗條青魚。
總之大家一定要試吓呀🐒🐒
  • 黑色牛肉粒
  • 原汁原味雞腎
  • 乾過你荷包腸仔
2022-05-03 225 views
路過見平試下,嗌咗500蚊外賣,最後得發脹拉麵入到口!!!!!生蠔、扇貝燒燶到裙晒黑邊,乾過我啊嫲塊面,仲要過熟無味!!!!!白酒煮蜆無白酒,實質係極咸嘅昆布湯蜆!!!!!明太子雞肉咸到生腎石,燒到燶。韭菜好大條,咬蔗咁。老到掉渣,需要原條吞,食完咀嚼到蘋果肌發達。燒茄子變油浸茄子,好林好油無味。發脹拉麵叉燒幾好食,味道適中。雞泡魚汗都算正路。豬頸肉算係唯一嘅清泉。總括而言,可一不可再!!!!!!
白酒煮蜆無白酒,實質係極咸嘅昆布湯蜆!!!!!
明太子雞肉咸到生腎石,燒到燶。
燒茄子變油浸茄子,好林好油無味。
發脹拉麵叉燒幾好食,味道適中。
雞泡魚汗都算正路。
豬頸肉算係唯一嘅清泉。
總括而言,可一不可再!!!!!!
2022-05-01 112 views
不同外賣平台都買過兩次都送漏野食,唔知係特登定唔小心呢😉啲野食難食唔講啦,凍晒都算啦仲要唔熟🙂🙂🙂我等咁耐,又送漏,最後俾啲垃圾我??*大家真係唔好食
不同外賣平台都買過
兩次都送漏野食,唔知係特登定唔小心呢😉
啲野食難食唔講啦,凍晒都算啦
仲要唔熟🙂🙂🙂
我等咁耐,又送漏,最後俾啲垃圾我??
*大家真係唔好食
Delivery
2022-03-28 114 views
一口牛味道偏咸,賣相不知所謂。豬頸肉炒飯,料甚少。照燒牛肉飯 啲牛肉銀到不得了。整體水準差,日本料理來講簡直係幼稚園級。唔可以話價錢平 就俾啲咁差嘅水準食物啲客。一定要改善。
2022-03-27
Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
$55 (Dinner)
2021-12-01 254 views
本人係由中學食到而家,由你開業到停業再做番。蒜蓉燒茄子成日點,一時大一時細。okay 冇問題 明白既。 但今日點個size真係大到呢👍🏻 完全接受唔到 價錢不斷加冇問題 明白既 但size 係由你剛剛開始做到現在縮水唔止一半👍🏻👍🏻有相提供 其他人可以比較下堂食客人點既蒜蓉燒茄子既大細👍🏻👍🏻門口個肥佬一直都冇咩禮貌又串成日嫌多野做 又口upupup 講哂粗口 收錢又慢慢黎👍🏻👍🏻衛生唔多講 去到一望明哂 用評分黎計 以前100分 現在真心負幾百分👍🏻👍🏻👍🏻
用評分黎計 以前100分 現在真心負幾百分👍🏻👍🏻👍🏻
蒜蓉燒茄子
2021-07-05 272 views
嗌左二百幾蚊外賣,雞軟骨勁乾,雞腎有陣冰鮮臭味而且都係好乾,一睇就知道唔新鮮,雞皮好油,好似食緊一粒粒嘅油落口咁。牛柳粒完全冇牛味,雞泡魚又冇送到,食物除左辣之外冇任何味道,食材完全唔新鮮,真係好差,忍唔住要寫食評,作為一間串燒店完全唔合格,以後都唔會幫襯。
2021-07-03
Delivery
2021-05-29 301 views
正!一個外賣自取等左42分鐘!呢個金菇牛肉燒左42分鐘都冇變牛肉乾+冇變金菇炭真係一絕!另外值得讚嘅係個蠔燒咁耐都冇變炭屎個茄子屋企人話係幾抵嘅~個蜜糖燒蕃薯就真係貼心~ 怕我㷫親特登歎返凍俾我~ 貼心100分仲有啲焦糖添~門口個肥哥哥好有禮貌夠,走嘅時候仲道歉話唔好意思多單比較混亂。不過廚放黑色衫個哥哥就冇咁好相與啦。利申:其他坐枱嘅食客食物已經到晒~遲過我地黎都食完咁滯~哇!正啊!唔係唔去啊嘛!(曲
正!

一個外賣自取等左42分鐘!

呢個金菇牛肉燒左42分鐘都冇變牛肉乾
+冇變金菇炭真係一絕!

另外值得讚嘅係個蠔燒咁耐都冇變炭屎
個茄子屋企人話係幾抵嘅~

仲有啲焦糖添~

門口個肥哥哥好有禮貌夠
,走嘅時候仲道歉話唔好意思
多單比較混亂。不過廚放黑色衫個哥哥就冇咁好相與啦

利申:其他坐枱嘅食客食物已經到晒~遲過我地黎都食完咁滯~

哇!正啊!唔係唔去啊嘛!(曲
2021-05-29
Waiting Time
42 Minutes (TakeAway)
$55.5 (Last Night Supper)
2020-11-21 630 views
作為柴灣人,其實一直都知呢餐廳既存在今日的起心肝去試埋單都係$666真心覺得好平 (有3枝藍妹 $32/支)D食物質素都可以好中意食雞泡魚乾, 配埋啤酒停吾到呀救命食物質素冇特別,只要新鮮就可以,加D味粉就吾會難食吉列豬排真係冇肉味...超級唸燒甜薯好味,有焦糖拉麵都幾大碗,溏心蛋原隻上燒牛肉粒都幾好, 吾會overcook串燒黎講都真係吾貴,可再幫襯不過疫情後吧, 因為坐街邊嫁
作為柴灣人,其實一直都知呢餐廳既存在
今日的起心肝去試
埋單都係$666
真心覺得好平 (有3枝藍妹 $32/支)
D食物質素都可以
好中意食雞泡魚乾, 配埋啤酒
停吾到呀救命

食物質素冇特別,只要新鮮就可以,加D味粉就吾會難食
吉列豬排真係冇肉味...超級唸
燒甜薯好味,有焦糖

拉麵都幾大碗,溏心蛋原隻上

燒牛肉粒都幾好, 吾會overcook
串燒黎講都真係吾貴,可再幫襯
不過疫情後吧, 因為坐街邊嫁
2020-10-19 401 views
疫情期間很少堂食,大多數都外賣拎走。今次係崗燒外賣,好震驚佢地廚師竟然未戴口罩煮嘢!!!我都理解呢間鋪頭好細空間,環境好悶熱。但疫情期間,廚師仲唔戴口罩,真係覺得對顧客好不負責。門口同廚師傾計,跟著把食物交俾我嘅人都未戴口罩,令人好擔憂⋯⋯其次,個豬頸肉燒焦,雞皮炸到幹,仲俾客人食??食物質素都好差⋯⋯
燒焦嘅豬頸肉
炸乾嘅雞皮
2020-06-26 548 views
夜媽媽1點幾,深夜總是餓。口癮想食串燒,打電話call個港島朋友一齊揸車入柴灣。由於咁夜無乜巴士,可以求得泊喺舖頭正對住既馬路到,留意有無警察就得😛原本諗住食少少,點知愈叫愈多,哈哈嗌左一堆串燒,燒茄子,燒蠔,仲有碗牛肉烏冬添。逢親黎呢間嘢食,我都會叫燒白鱔,因為真係好正,佢d皮燒到好香脆,但啲魚肉keep到好彈牙,唔會over cooked。第二樣推薦既係燒茄子,蒜蓉好足好入味,茄子燒到好林,而且份量好大好抵食,我朋友都好鍾意。 燒蠔我係第一次叫,比想像中好,基本上足夠蒜蓉燒海鮮一定好食,同樣地佢唔會太熟,都算大隻。
夜媽媽1點幾,深夜總是餓。
原本諗住食少少,點知愈叫愈多,哈哈
嗌左一堆串燒,燒茄子,燒蠔,仲有碗牛肉烏冬添。
燒蠔
牛肉烏冬
串燒s
2020-06-20
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
燒蠔
串燒s