嚟開旺角梗去肥姐度🤣冇食過肥姐冰鎮滷味..可以話係人生一大憾事🤫好幸運係𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗中意食嘅野=肥肥中意💘 所以從來食好西嘅鐵腳都係肥肥🤫🍢肥姐好食在係個「醬」‼️㊙️黃芥茉醬、甜醬、甜豉油‼️如果個醬唔係咁特別,會失色不少‼️夠晒嗆‼️夠晒辣‼️ 唔中意甜醬嘅𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗都覺得不能沒有「它」🤫🍢皇牌套餐ʜᴋᴅ$38 (墨魚火雞腎生腸)墨魚🦑夠爽口彈牙啊~冇鹼水味‼️新鮮‼️火雞腎🦃️ 係𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗最愛~夠脆‼️夠爽口‼️唔係食香口膠‼️生腸 = 🐷豬嘅輸卵管~食 #港式滷味🍢必叫‼️🍢無論係尖沙咀定旺角,一定會幫襯肥姐同佢個仔!雖然食過好多間,但因為個「醬」無限♾️返啅🧡💛 所有外國朋友嚟香港🇭🇰𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗必定帶佢哋嚟食🤣 老外係好抗拒食內臟都覺得𝗻𝗲𝗶 𝗵𝗼 𝗺𝗲𝗶💗𝗣.𝗦. 食咗咁多年..從來唔知幾錢嘅..但今日聽到後面個小妹妹🧍‍♀️(目測8歲)同爸爸對話就知啦👂咁細個都咁識食👍🏽如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~🍢肥姐小食店 (旺角)🍢旺角登打士街55號地下4A號舖
嚟開旺角梗去肥姐度🤣

皇牌套餐

🍢皇牌套餐ʜᴋᴅ$38 (墨魚火雞腎生腸)
墨魚🦑夠爽口彈牙啊~冇鹼水味‼️新鮮‼️
生腸 = 🐷豬嘅輸卵管~食 #港式滷味🍢必叫‼️

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🍢肥姐小食店 (旺角)
🍢旺角登打士街55號地下4A號舖
2022-04-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$38 (Tea)
皇牌套餐
  • 大皇牌套餐(雞腎,大生腸,大墨魚)
  • 火雞腎
  • 豬頭肉
  • 大墨魚
  • 生腸
2022-04-07 243 views
每次行過旺角的這間滷味都都好想食疫情下都不太想係街食嘢 不過都忍唔住!最簡單唔想挑選就叫大王牌套餐大生腸 大八爪魚 加串腎照樣一樣爽口、彈牙有鮮味出面真係好小地方的係鮮味的!推介!
每次行過旺角的這間滷味都都好想食
疫情下都不太想係街食嘢 不過都忍唔住!
最簡單唔想挑選就叫大王牌套餐
大生腸 大八爪魚 加串腎
照樣一樣爽口、彈牙有鮮味
出面真係好小地方的係鮮味的!
推介!
肥姐小食真係好出名,次次經過都勁多人排隊,嚟到旺角一定要食,亦都食過好多次,次次好好食,保持到水準!🍴⭐️墨魚 $14墨魚好爽口彈牙,真係有墨魚味🤤入面有大大條墨魚腳,身,鬚。食得出係新鮮整,夠曬凍啊!加埋甜醬芥辣,甜甜辣辣,真係好perfect! 必食墨魚!🍴大生腸 $14大生腸都好爽口,冇異味。🍴⭐️豬頭肉 $10豬頭肉好爽口,冇異味,有皮有肉,食落都唔肥膩,質感就係爽口嘅豬手!🍴豬潤 $10感覺新鮮,有鮮味,冇血腥味,乾身爽口。推薦指數: 9/10Keep到水準又好食嘅港式滷味,每日新鮮即製賣完就收舖,暫時未揾到一間好食過佢!

🍴⭐️墨魚 $14

🍴大生腸 $14
大生腸都好爽口,冇異味。

🍴⭐️豬頭肉 $10

🍴豬潤 $10
感覺新鮮,有鮮味,冇血腥味,乾身爽口。

推薦指數: 9/10
1K
2022-03-14 275 views
由細食到大嘅港式滷味,長期間中都有想食嘅慾望😂😂,出開旺角梗係一定要去肥姐小食點到朝聖,我每次食黎食去都係嗰幾款今次少少哋買住5串先,麻油醬油,芥辣甜醬,是必須的,冇咗呢幾樣醬料完全唔係嗰回事😋😋而家因為疫情關係,今日去嘅時候都唔係太多人排隊,我大約排咗五個人就已經買到不過當然仍然係人氣,人流一個接一個,大部份人都買5串以上嘅外賣,肥姐真係有佢嘅魔力,都係我暫時食過滷味當中最好嘅我嘅心頭好😋😋買咗5串 $62返屋企慢慢嘆▪️生腸花▪️小生腸▪️墨魚▪️雞腳

由細食到大嘅港式滷味,長期間中都有想食
嘅慾望😂😂,出開旺角梗係一定要去肥姐
小食點到朝聖,我每次食黎食去都係嗰幾款
今次少少哋買住5串先,麻油醬油,芥辣
甜醬,是必須的,冇咗呢幾樣醬料完全唔
係嗰回事😋😋

而家因為疫情關係,今日去嘅時候都唔係
太多人排隊,我大約排咗五個人就已經買到
不過當然仍然係人氣,人流一個接一個,
大部份人都買5串以上嘅外賣,肥姐真係有
佢嘅魔力,都係我暫時食過滷味當中最好嘅

我嘅心頭好😋😋買咗5串 $62

▪️雞腳

• 大墨魚
  • 生腸
2022-03-03 206 views
肥姐相信大家一啲都唔陌生,喺旺角登打士街嗰頭就一定會見到好多人企喺度食鹵水串串🤣今次行行下都比肥姐吸引咗,太耐冇食喇!同男朋友叫咗三串share食🤤我哋叫咗大墨魚 ($14)、大生腸 ($14)同豬脷 ($10)~墨魚好爽脆,永遠都係我嘅最愛🤤生腸都好彈牙,完全冇內臟嘅臭味~豬脷係男朋友要求嘅,口感都ok,不過可惜佢最鍾意嘅豬頭肉賣哂😢加埋甜醬同埋芥辣,的確係好好味😋食咗咁多年,雖然見住佢時不時加價,但間中都會想嚟食吓😌

食咗咁多年,雖然見住佢時不時加價,但間中都會想嚟食吓😌
2022-02-18
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2022-02-07 244 views
同女朋友嚟到旺角口痕想掃街 嚟到肥姐小食 見到門口大排長龍 質素應該有返咁上下啦 咁我就叫咗一個王牌試一試佢,分別有墨魚細腸同埋雞腎。首先講個滷水汁係幾出色嘅 調味啱啱好 值得一讚係墨魚同埋雞腎 墨魚口感一流 而雞腎係三個入邊最入味 細腸就不過不失啦 如果下次再嚟我會淨係叫墨魚同埋雞腎 不過要留意真係好多人排隊 我哋叫完企咗喺側邊食 食完成條隊都係keep住咁長 冇郁過🥶不過排都唔駛等好耐 等五至10分鐘都已經可以買到了 都值得推介嘅👍🏻 係略嫌佢貴咗少少

• 墨魚
  • 火雞腎
2022-01-20 276 views
久別重逢,一向靠自由行的佢,而家已經唔使再排隊買⋯但味道好似差咗好多,除咗個豉油汁還保持得到,其他已經面目全非⋯ 大脹淡而無味難食、鴨腎又梅又乾,吃咗一舊已經唔敢再食落去、魷魚稍為好啲,但太有趙口,呀極都唔爛⋯係咪由冇咗自由行,D流量大不如前,所以應該唔會有下次⋯ 😫😫😫
久別重逢,一向靠自由行的佢,而家已經唔使再排隊買⋯
但味道好似差咗好多,除咗個豉油汁還保持得到,其他已經面目全非⋯ [抓狂][抓狂][抓狂]
2021-12-31 280 views
每次經過旺角,呢間老味小食店,十居其九,都必定人山人海,車水馬龍,難得今日唔使排隊,又咁岩口痕痕,所以我就決定買啲手信,我最鐘意食既就係佢既,黃沙豬潤,爽滑味濃,冇渣冇根,齒甲流香,其次就係大生腸,細生腸,雞腎同埋八爪魚,機孚每次都一定會買,但係今次就真係好失望,佢竟然俾錯左我,得黃沙豬潤,大生腸,八爪魚岩,其他我唔鐘意食,所以冇理到佢,就請左比家人食,但整體,佢既食品水準係保持到既,佢既汁醬同介未都真係好夾好好味,十分醒胃。
TakeAway
2021-12-17 229 views
肥媽小食,紅咗10幾年。經開旺角,一定買幾串過下口癮。任何時間去到,你總會見到長長的人龍。生腸、墨魚、豬膶、豬脷,加埋秘製甜醬和芥辣醬,食到舔舔脷😋😋。膽固醇?忘記佢啦。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2021-12-09 219 views
收工經過旺角,又見到肥姐小食店,次次經過都心郁郁好想食,啲啲潮州打冷嘢真係好正。今次嗌咗一個套餐加紅腸💓個套餐裏面有生腸、墨魚、雞腎。而我都好鍾意食芥辣,所以有加到芥辣😋😋呢啲小食真係好過癮

2021-11-10 312 views
話說,今日途經旺角,梗係要去買肥姐啦買咗個皇牌、再加啲紅腸啊生腸啊咁,買夠70蚊可以去快隊好耐冇食過,知道肥仔紅腸細件啲,就黎旺角搵肥姐食過嘅朋友都會發現係有唔同嘅係咪入正題,味道方面一如以往好味滷水汁好入味,再點啲芥辣非常之夾!可惜嘅係,今次發現連肥姐嘅紅腸都縮左水,以往係斜切大大件,依家係細細粒,咁啱我唔好彩,定係排快隊嘅代價墨魚、生腸都好爽口而且入味,無得彈總括嚟講味道依然、不過份糧細左,純粹得個知字會繼續幫襯
話說,今日途經旺角,梗係要去買肥姐啦

買咗個皇牌、再加啲紅腸啊生腸啊咁,買夠70蚊可以去快隊

好耐冇食過,知道肥仔紅腸細件啲,就黎旺角搵肥姐

食過嘅朋友都會發現係有唔同嘅係咪

入正題,味道方面一如以往好味滷水汁好入味,再點啲芥辣
非常之夾!

墨魚、生腸都好爽口而且入味,無得彈

總括嚟講味道依然、不過份糧細左,純粹得個知字
會繼續幫襯
2021-10-11 321 views
一場去到旺角,食完魚蛋之後梗係要食呢啲橙色嘅滷水檔啦,呢一間真係好出名,每次經過都見到佢大排長龍(不過原來叫夠指定金額或者叫指定套餐係排快隊嘅),可惜今日得我一個人食咁就唯有乖乖地排隊啦。最鍾意食呢度嘅墨魚,佢哋嘅墨魚整得好彈牙,配埋佢哋嘅醬汁同埋甜醬係非常好味嘅。仲有爽口嘅火雞腎,豬膶同埋豬脷都係我每次經過都一定會食嘅。未有疫情之前,都會企喺街邊度食,依家唯有買個外賣返屋企食,好在而家天氣都唔算太熱返到屋企食都還可以。

2021-09-06 446 views
真食評真分享真自費!好食先介紹!肥姐小食,出旺角掃街必食!冰凍的橙色生腸及墨魚加甜醬和黃芥末 獨有既港式滷味味道日日排長龍今日就排幾個快好多! 比海外多本雜誌推介為香港必食小吃之一最好食個人心水係大墨魚, 墨魚 冰凍開胃,份量多又新鮮,醬料美味!墨魚口感脆爽滷得入味!冰鎮過又涼又脆口感係最好食!黃芥辣嗆辣味食起黎更豐富!地址: 香港旺角登打士街55號4A舖平均消費$25評分8/10
真食評真分享真自費!好食先介紹!
墨魚口感脆爽滷得入味!冰鎮過又涼又脆口感係最好食!
黃芥辣嗆辣味食起黎更豐富!

地址: 香港旺角登打士街55號4A舖
平均消費$25
評分8/10
2021-08-17 386 views
每次去到旺角一定見到呢間舖頭大排長龍,為既原來就係食肥姐嘅皇牌。皇牌有分大細,我就叫左份細食。有墨魚,火雞腎同細生腸。每次食呢個我都會落大量甜醬!三樣食物都好新鮮,佢賣得咁貴真係有原因!
2021-07-21 418 views
肥姐小食係旺角長期大排長龍人龍店地點方便價錢經濟又好味,次次食都保持水準如果第一次食唔知叫咩好,就必點套餐:大墨魚+細生腸+火雞腎。滷味爽脆好吃,配埋個甜醬同黃芥末醬都好濃烈
肥姐小食係旺角長期大排長龍人龍店
地點方便價錢經濟又好味,次次食都保持水準
如果第一次食唔知叫咩好,
就必點套餐:大墨魚+細生腸+火雞腎。
滷味爽脆好吃,配埋個甜醬同黃芥末醬都好濃烈