2025-08-05 0 views
今時今日响香港都幾難搵到個$48起嘅餐,一於試吓有冇伏,店員服務唔錯,店內環境尚算整潔。咖哩雞髀,我只試過咖哩汁覺得有少少微酸,可能係上面啲忌廉,烤餅煙韌,中規中矩。小羔羊膝煮至骨肉分離,肉表面好乾柴,但其實肉質軟嫩,食落有少許羊羶味,似白汁嘅醬汁,醬汁上有一點點黑色,又唔似松露味,但可以接受。兩個人食三個餐,叫多個慢煮牛肉卷,手撕牛肉,熱辣辣,肉唔柴,蘸忌廉芝士醬比較好味。以咁嘅價錢有咁嘅發揮,可以支持一下嘅小店。

以咁嘅價錢有咁嘅發揮,可以支持一下嘅小店。
2025-08-03
$117 (Lunch)
在大霸街沿路搵食,沿路有很多餐廳或茶餐廳,競爭都多,身在街尾的它,真的會輸蝕一點,但好物真的尋到底,雖然消街都是食肆,但做得出色總有回頭客!這間餐廳有中東及西餐菜式的餐廳,初頭諗住平平地食個下午茶,但原來星期六,日冇下午茶,唔緊要,正價餐牌都唔係太貴,48蚊起都有交易,同出面食得飽既下午茶價錢差不多,當然豐儉由人,重點是主餐牌都有包飲品,自取,選擇眾多,很多意想不到的進口飲品都有,打開雪櫃視乎當時提供,試左土耳其烤雞肉飯,品道相當不錯,唯獨用普通米,而不是正中中東特色的米,但咁既價錢有中東菜既味道真的不錯!平日有下午茶就38蚊正,份量未試過就唔知喇,但肯定如果我再係呢頭搵食,一定會回頭!希望再時未執!