夏日熱辣辣最愛就係食椰子雞清涼地打邊爐🍲🍨餐廳嘅佈置好特別,宮廷式嘅設計,而且地方好寬敞舒適有卡位🥰🎉🍲 五指毛桃椰子雞湯呢個椰子雞,有兩個新鮮椰青水,湯底好鮮甜,飲兩啖椰子水湯,好清甜😋🍲之後再放埋成碟雞落去等熟♨️肉質鮮嫩~🦪 桂花蚌 + 鵝肝墨魚丸食完份量十足椰子🥥雞有少少飽肚,所以叫咗呢間鋪好有特色嘅桂花蚌 + 鵝肝墨魚丸😍 桂花蚌好新鮮,滾兩滾再放落口勁鮮味!鵝肝墨魚丸好特別,咬開墨丸有鵝肝嘅滋味Yummy!🥩 滑牛肉 + 羊肉片打邊爐點可以唔食肉類,我哋叫咗畫牛肉同埋羊肉片,牛肉配雞蛋真係打邊爐嘅佳品,入口牛味濃食落又好嫩滑😋而羊肉片油花好均勻 碌一碌好快食得羊味好濃郁😍🥟 雙籽鮮蝦雲吞 + 黑柏葉 + 紅薯粉雙籽鮮蝦雲吞呢個非常推介👍🏻雲吞嘅餡料好豐富 蝦🦐味好濃☺️皮薄餡靚 黑白嘢係冇加工過嘅牛柏葉,打邊爐食真係夠晒滋味!眼闊肚窄我哋最後仲叫咗個紅薯粉,不過飽到上心口食兩啖紅薯粉原來都好滿足😍🍻 BECK 啤酒打邊爐咁熱氣,我哋要叫鬼佬涼茶下火🍻啤酒做緊優惠,我哋一人叫咗一杯,好大杯打邊爐一定要嗌翻杯🍺

🍲 五指毛桃椰子雞湯

🦪 桂花蚌 + 鵝肝墨魚丸

🥩 滑牛肉 + 羊肉片

🥟 雙籽鮮蝦雲吞 + 黑柏葉 + 紅薯粉

🍻 BECK 啤酒

• 五指毛桃椰子雞湯底
一年四季我都鍾意打邊爐,今次嚟咗荃灣呢間港式火鍋店試吓先,餐廳座位環境寬敞,食物選擇好多,湯底都有成2️⃣0️⃣款選擇,啱晒成日鍾意試新嘢嘅我🥰🔸五指毛桃椰子🥥雞湯底🔸食火鍋最緊要梗係個湯底啦!大推呢款用咗足足兩個椰子🥥的椰青水嘅雞湯底,仲有半隻雞份量,先品嚐湯底的清甜,雞肉嫩滑,用呢個湯底打邊爐,感覺潤而不燥,仲可以帶出其他火鍋配料嘅原味道👍🏻🔸頂級安格斯牛頸脊🐮🔸例排嘅牛頸脊份量都幾大碟,肉質鮮紅色,肥瘦均勻,輕輕滾幾十秒就可以食,入口牛脂味道香濃🔸西班牙豬肉🔸西班牙豬肉味道濃郁,沒有太多肥肉,就算滾耐咗到吾會太嚡口,口感柔軟🔸手打四寶丸🔸可以試到四款唔同嘅丸類,包括墨魚丸、鮮蝦丸、梅菜豬肉丸、牛筋丸,因為係自家手打造嘅原因,口感彈牙,食到真材實料嘅味道🔸紫菜炸響鈴 拼 炸魚皮🔸紫菜響鈴,即叫即做,就咁食又得,輕輕用湯滾一下先食都得,炸魚皮脆卜卜,帶有少少鹹香味道🔸招牌黑松露肉蟹餃🔸黑松露肉蟹餃餡料飽滿,食落充滿黑松露香味,仲可以食到一絲絲蟹肉🔸油麥菜🔸油麥菜顏色翠綠又新鮮,入口爽脆🔸 手打檸檬茶🔸大大杯手打檸檬茶冰涼解渴🔸 咸檸七🔸咸檸味開胃增加食慾

🔸五指毛桃椰子🥥雞湯底🔸

🔸頂級安格斯牛頸脊🐮🔸

🔸西班牙豬肉🔸

🔸手打四寶丸🔸

🔸紫菜炸響鈴 拼 炸魚皮🔸

🔸招牌黑松露肉蟹餃🔸

🔸油麥菜🔸
油麥菜顏色翠綠又新鮮,入口爽脆

🔸 手打檸檬茶🔸
大大杯手打檸檬茶冰涼解渴

🔸 咸檸七🔸
咸檸味開胃增加食慾
2025-07-29
$420 (Dinner)
  • 五指毛桃椰子雞湯
  • 安格斯牛頸脊
2025-07-25 233 views
大紅袍火鍋料理裝修偏中式氣氛舒服,卡位大張枱闊落,適合朋友聚會同家庭飯局。店內環境整潔感覺加分。「椰子雞湯底」真系用足兩個椰子🥥加半只新鮮雞,全部真材實料,親手倒入湯內湯底清甜帶椰香,雞肉嫩滑,還有紅棗、杞子同五指毛桃增添層次,飲落好潤喉又暖胃,非常足料,朋友都贊口不絕。椰子味特別突出又不會太膩😍職員話身份證上含有1,5,7,9四個字其中一個或以上即享有以下優惠[不計算重復及身份證括號內號碼]最多有75折😳記住問職員👩‍💼 我就無一個字中,大家加油👏點了以下食品😍😍1. 手打墨魚丸:彈牙鮮美,咬開有濃厚墨魚香,口感十足❤️2. 西班牙豬肉:油花平均,涮起嫩滑多汁,肉味突出,入口不覺膩質素高。3. 脆魚鯇片:魚肉鮮甜,入口有彈性,幾秒便可入口感覺新鮮。4. 大蜆:蜆味濃郁,每只都鮮美無沙,煮完蜆鮮味在湯底更突出。5. 蟹柳:勁大條口感彈牙而鮮甜😍不會煮到溶曬,配火鍋好合適。6. 雙拼(炸腐皮拼炸魚皮):炸腐皮薄脆吸湯唔過火,炸魚皮外脆內香配魚皮作小食一流。7. 皇帝菜:超新鮮爽口,吸滿湯味後保留菜香,健康又解膩。最後梗係食公仔麵用嚟收尾最正,火鍋必備😆全場食材新鮮選擇多,湯底選擇都多元化,

記住問職員👩‍💼

我就無一個字中,大家加油👏

點了以下食品😍😍
1. 手打墨魚丸:
彈牙鮮美,咬開有濃厚墨魚香,口感十足❤️

2. 西班牙豬肉:
油花平均,涮起嫩滑多汁,肉味突出,入口不覺膩質素高。
西班牙豬肉

3. 脆魚鯇片:
魚肉鮮甜,入口有彈性,幾秒便可入口感覺新鮮。

4. 大蜆:
蜆味濃郁,每只都鮮美無沙,煮完蜆鮮味在湯底更突出。

蟹柳

6. 雙拼(炸腐皮拼炸魚皮):
炸腐皮薄脆吸湯唔過火,炸魚皮外脆內香配魚皮作小食一流。

7. 皇帝菜:
超新鮮爽口,吸滿湯味後保留菜香,健康又解膩。

最後梗係食公仔麵用嚟收尾最正,火鍋必備😆

全場食材新鮮選擇多,湯底選擇都多元化,火鍋氛圍一流,價錢合理。
Type of Meal
Dinner
西班牙豬肉
蟹柳
與朋友一同來到荃灣樓上火鍋店,裝修走宮廷風格,佔據一整層,座位寬闊,可以舒適地邊聊邊吃五指毛桃椰子雞湯底 $198足足兩個椰青水,半隻雞和非常足料的藥材,吃火鍋前喝了半碗湯,清甜好喝,雞皮爽脆,雞肉味香安格斯牛頸脊 $338大大盤份量十足,油脂分布平均,牛油味濃韭菜餃(半份) $40可以點半份,方便2人分享,粒粒皮薄,韭菜饀料飽滿,推介豬頸肉 $65以秘製醃料醃過,有點像沙嗲醬香,肉質軟嫩爽脆,價錢超值蟹子墨魚滑 $88墨魚滑新鮮自家製,每口吃到墨魚香味,口感彈牙 脆鯇骨魚腩 $98新鮮爽脆,邊煮邊聞到陣陣魚香,肉質香甜炸響鈴 $60熱騰騰新鮮炸起,香脆可口,整份有八條,必點鮮腐竹 $38吸飽清甜的雞湯底,同時吃到淡淡豆味現時有特別優惠,身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享優惠,1個字9折,2個字85折,如此類推,星期日、公衆假期及節日不適用全部食材新鮮,感覺到用心製作,值得支持

五指毛桃椰子雞湯底 $198

安格斯牛頸脊 $338
大大盤份量十足,油脂分布平均,牛油味濃

韭菜餃(半份) $40
可以點半份,方便2人分享,粒粒皮薄,韭菜饀料飽滿,推介

豬頸肉 $65
以秘製醃料醃過,有點像沙嗲醬香,肉質軟嫩爽脆,價錢超值

蟹子墨魚滑 $88
墨魚滑新鮮自家製,每口吃到墨魚香味,口感彈牙

脆鯇骨魚腩 $98
新鮮爽脆,邊煮邊聞到陣陣魚香,肉質香甜

炸響鈴 $60
熱騰騰新鮮炸起,香脆可口,整份有八條,必點

鮮腐竹 $38
吸飽清甜的雞湯底,同時吃到淡淡豆味

全部食材新鮮,感覺到用心製作,值得支持
  • 蟹籽墨魚滑
  • 五指毛桃椰子雞湯底
  • 安格斯牛頸脊
喺荃灣楊屋道街市附近既大紅袍火鍋,一踏進店內就被濃濃既宮廷風包圍,裝潢傳統而精緻,地方寬敞空間大,仲有貴賓房,十分適合人多的聚會。佢哋主打靚食材,唔系放題火鍋,無限時可以慢慢享受😋。而最近仲做緊特別折扣優惠,身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有優惠 :1個字9折、2個字85折、3個字8折、4個字75折(數字不可重覆及不計括號內數字)*優惠不適用於星期日、節日及公眾假期*火鍋湯底推介要試椰子雞湯底,湯底本身已有五指毛桃、杞子等藥材,加上半只鮮雞和兩個原個椰子🥥超足料。倒完椰汁一定要刮埋啲椰子肉落去,味道會更清甜。放配料前建議先飲一碗椰子雞湯,鮮甜滋潤,飲完喉嚨好舒服。🥢大紅袍牛肉三拼🥩分別有手切本地肥牛、頂級安格斯牛頸脊和封門柳。三種牛肉都有不同口感和風味,肉質新鮮,味道香濃,是上品靚牛。🥢手打芝士牛丸拼墨魚丸都好高質。芝士碎鋪滿整粒牛丸,食落既香濃又creamy。墨魚丸爽滑彈牙,鮮味十足。🥢椒鹽九肚魚抄出大排檔風味,魚肉表面香脆,肉質嫩滑水份十足,相當惹味。🥢紫菜炸響鈴拼炸魚皮,新鮮即炸,松化香脆十分惹味。其他仲有招牌水餃、牛柏葉、貢丸,豆腐、蔬菜都新鮮又大碟。另外

*優惠不適用於星期日、節日及公眾假期*

🥢紫菜炸響鈴拼炸魚皮,新鮮即炸,松化香脆十分惹味。

其他仲有招牌水餃、牛柏葉、貢丸,豆腐、蔬菜都新鮮又大碟。

另外仲可以$28點一杯🍋香水檸檬茶🍹,勁大杯,冰涼解渴。
2025-06-16
Type of Meal
Dinner
5 day(s) ago 0 views
人大左慢慢鐘意食單點邊爐,今次呢間單點黎講都唔錯$118椰子雞湯底湯底跟埋半隻新鮮雞。香港好多時都係食冰鮮雞,好少有新鮮雞食。呢到嘅新鮮雞好彈牙,淥大約5分鐘就食得。最正係會送多兩個椰子做湯底,唔怕越食越淡味。$88蟹籽墨魚滑樣靚又好食,少啲力都筆唔到啲墨魚滑,因為起膠得太勁。暫時係邊爐店食過最正嘅墨魚滑,好爽口。呢款絕對係其中一個必叫菜式。$98芝士墨魚滑同上面分別在於加左芝士,芝士味好濃,略嫌唔夠流心同唔算多🙈如果兩者簡一款,上面會好啲,因為更加食到原味。$138三拼餃分別係各3隻嘅松露餃、蝦餃同菜苗蝦餃。如果唔多人食又唔係食量大,千祈唔好叫佢,因為一舊就勁飽肚🙈自己鐘意食松露餃,黑松露味係勁重,啲豬肉打到綿曬,雲吞皮又唔會因為煮耐變腍同化開。$268手切封門牛柳雖然係薄切,但牛味仍然好重。鐘意爽口嘅話,呢款唔錯。$118滑蛋牛呢款絕對係必點!朋友一食就已經:嘩!好滑好嫩! 加蛋完全神來之筆,令到牛仲滑,又有厚度,但因為腍食落唔洗點咬。呢個係今餐最好食!$68新鮮鴨血雖然冇麻辣,但同台灣嘅一樣咁Q彈,一咬外皮就卜滋咁爆開。份量又唔少,唔錯另外仲叫左份$32冬瓜(次次打邊爐都食🤣🤣)
人大左慢慢鐘意食單點邊爐,今次呢間單點黎講都唔錯

$118椰子雞湯底
最正係會送多兩個椰子做湯底,唔怕越食越淡味。

$88蟹籽墨魚滑

$98芝士墨魚滑

$138三拼餃

$268手切封門牛柳
雖然係薄切,但牛味仍然好重。鐘意爽口嘅話,呢款唔錯。

$118滑蛋牛

$68新鮮鴨血

另外仲叫左份$32冬瓜(次次打邊爐都食🤣🤣)呢到醬汁同前菜分別$15同$20(前菜好似係自動每張單有)

⭐️依家身份證上有1、5、7、9一個或以上即享有以下優惠 (重複同身份證括號內號碼不計⭐️
1個字9折
2個字85折
3個字8折
4個字75折

🦌🐿️
出黎做野開始想食好啲,發現原來單點其實除返同食放題差唔多,食好啲又坐得舒服。
🦌🐿️
📍大紅袍(荃灣店)
地址:荃灣川龍街118號百悅坊16樓
營業時間:夜晚6-12點/五至日6-凌晨2點
人均:400
評分:9.2/10
5 day(s) ago 0 views
大紅袍我自己已經食過幾次真係好高質,值得更多人去!今次特別試咗佢個椰子雞湯底。呢個湯底用咗兩個椰子水加半隻雞,啲雞好新鮮,唔韌唔鞋,幾嫩滑,個湯底飲落去勁甜。打邊爐嘅時候,湯底真係好重要,好的湯底可以令所有食材都好味。今次嘅湯底果然冇令我失望,令我對其他食材更加期待。鵝腸夠肥夠爽脆,口感超級好,而蜆隻隻都漲卜卜,鮮甜又好juicy。再講下碟安格斯牛頸脊叫左例牌,但都好大碟,牛味好濃,食落去每一口都好滿足,唔會切得好薄。之前我試過佢個金屋藏嬌湯底,味道都好正,真係值得推介。總括來講,大紅袍嘅火鍋體驗真係令人滿意,湯底同食材搭配得好,真係一間值得再去嘅火鍋店!

2025-08-05 0 views
大癲🌟呢一間足足有兩個 仲要自己倒落去✨絕對冇偷工減料😆湯底用咗五指毛桃配合椰子雞湯非常香濃、鮮甜✨加埋半隻鮮雞‼️水滾即刻忍唔住 飲咗成碗湯😳啖啖椰子香味 雞件肉質鮮嫩👍🏻火鍋配料超多選擇🌟我哋揀咗大蜆、西班牙豬肉、鯇魚片、炸腐皮拼炸魚皮、淮山、芝士蝦丸拼芝士墨魚丸、三拼餃、涼拌鯇魚皮✨當中有幾款我就比較鍾意❤️·大蜆每隻都鮮甜肥美😋食落又爆汁嘅感覺·西班牙豬肉肉質鮮嫩✨份量適中·而芝士蝦丸拼芝士墨魚丸,係手打㗎🤩咬落去有爆漿芝士嘅感覺 口感彈牙·估唔到三拼餃份量都幾多😳每件都好大😳包括韭菜餃、蟹肉黑松露餃、鮮蝦餃👍🏻·小食涼拌鯇魚皮✨唔會切到好幼微微嘅麻辣口感 大碟‼️食落好滿足😌飲品嗌咗大大杯手打檸檬茶超大杯足料 都只係$28🙌🏻
大癲🌟呢一間足足有兩個 仲要自己倒落去✨絕對冇偷工減料😆
湯底用咗五指毛桃配合椰子雞湯
非常香濃、鮮甜✨加埋半隻鮮雞‼️

水滾即刻忍唔住 飲咗成碗湯😳

微微嘅麻辣口感 大碟‼️食落好滿足😌

飲品嗌咗大大杯手打檸檬茶
超大杯足料 都只係$28🙌🏻

2025-07-30
$455 (Dinner)
平時都好鐘意打邊爐,呢間位於荃灣既火鍋店之前食過幾次水準都好好,最令人驚喜係佢地既火鍋湯底,款款都真材實料,配料選擇都好多,大滿足今次試左椰子雞湯底,內有半隻雞及足足兩個椰子的椰汁,煮緊既時候已經聞倒好香椰子味可以煮出食材既鮮甜味😍大蜆大大粒清甜冇沙,大滿足台灣新鮮鴨血鴨血滑溜溜,索左湯汁好惹味,必點之選白柏葉爽滑有咬口,輕輕煮下就食得,好好味鬼馬蝦膠其實係蝦膠釀油炸鬼,蝦膠鮮甜彈牙,釀入香脆的油條之中,口感豐富,香而不膩雙籽鮮蝦雲吞大大粒蝦肉,爽口彈牙,雲吞皮薄,鐘意食蝦既朋友仔不能錯過牛脷托牛脷份量都好多,薄切爽滑有咬口,價錢抵食涼拌鯇魚皮另外叫左個開胃小菜,鯇魚皮香滑帶魚味,配上醬汁酸酸甜甜好滋味最後仲叫左出前一丁,索曬湯汁精華大滿足竹蔗水清甜滋潤,有助解膩另外佢地仲有做緊以下優惠,快啲黎試下啦

可以煮出食材既鮮甜味😍

大蜆大大粒清甜冇沙,大滿足

台灣新鮮鴨血
鴨血滑溜溜,索左湯汁好惹味,必點之選

白柏葉爽滑有咬口,輕輕煮下就食得,好好味

鬼馬蝦膠

雙籽鮮蝦雲吞
大大粒蝦肉,爽口彈牙,雲吞皮薄,鐘意食蝦既朋友仔不能錯過

牛脷托
牛脷份量都好多,薄切爽滑有咬口,價錢抵食

涼拌鯇魚皮

最後仲叫左出前一丁,索曬湯汁精華大滿足

竹蔗水清甜滋潤,有助解膩

另外佢地仲有做緊以下優惠,快啲黎試下啦

大紅袍火鍋料理是一間在香港頗具人氣的火鍋店,主打港式火鍋.日式刺身.足料湯底。先飲湯後打邊爐。燈光柔和,座位寬敞.店內設有魚缸.海鮮新鮮現撈。//五指毛桃椰子雞湯底內有半隻靚雞及足足兩個新鮮椰子。是一款非常受歡迎的養生湯水,既可直接飲用,也非常適合作為火鍋湯底。雞肉:肉質軟嫩,吸收椰子水更加好味。//極級本地手切肥牛香港火鍋界的高級食材代表之一,主打新鮮.油花分佈均勻肉味濃郁.油脂適中,入口香滑不膩。//台山蠔肉質肥美、色澤乳白、口感爽滑. 肉嫩又脆.//大魚頭滑嫩又富魚香. 膠質豐富. 非常新鮮。//繡球菇//娃娃菜//山水豆腐//特別優惠荃灣分店曾推出「身份證號碼優惠」,只要身份證號碼中包含指定數字(如1、5、7、9),最多可享全單75折
//五指毛桃椰子雞湯底

//極級本地手切肥牛

//台山蠔
肉質肥美、色澤乳白、口感爽滑. 肉嫩又脆.

//大魚頭
滑嫩又富魚香. 膠質豐富. 非常新鮮。
//繡球菇
//娃娃菜
//山水豆腐

//特別優惠
五指毛桃椰子雞.
五指毛桃椰子雞.
一入到大紅袍,感覺自己已經坐定等升天,因為——湯底香到好似仙女落凡塵!身份證上有以下呢4個號碼仲可以下凡比個優惠你1,5,7,9(重複同括號入面唔計)- 1個字9折- 2個字85折-3個字8折- 4個字75折五指毛桃椰子雞湯底第一啖湯入口,我差啲想唱《飄洋過海來看你》。五指毛桃同椰子完美拍拖,雞湯仲滑到好似化妝後嘅皮膚,完全無得輸。大紅袍牛肉五拼五款牛肉一齊排隊等涮,感覺就好似開演唱會嘅男團,每一片牛都嫩到好似想同我講:「快啲拎我落湯啦!」入口軟嫩得嚟又牛味十足,簡直係「涮界天花板」。九肚魚魚肉細嫩得嚟,滑到可以幫你做滑水表演,仲帶少少膠質,感覺自己食完連皮膚都upgrade咗半個色號。雙籽鮮蝦雲吞啖啖鮮蝦,彈牙程度可以用嚟打鼓,食完仲有一種想返台山拜下海鮮大神嘅感覺。油麥菜唔係普通青菜,涮完吸滿湯底,好似湯底嘅Wi-Fi signal,滿格接收晒所有精華。山水豆腐、蘿蔔片、土豆片豆腐嫩到我夾佢時手都震,蘿蔔片同土豆片就係湯底最忠實嘅「追星族」,一煮就吸晒湯底嘅fans光環。咸柑桔檸梳打水(杯)飲完一口即刻「醒神」,酸酸鹹鹹帶甜,洗晒火鍋油膩,好似火鍋界嘅解毒藥。總結:食完我心入面得一

身份證上有以下呢4個號碼仲可以下凡比個優惠你
1,5,7,9(重複同括號入面唔計)
-3個字8折

五指毛桃椰子雞湯底

大紅袍牛肉五拼

九肚魚

雙籽鮮蝦雲吞

油麥菜

山水豆腐、蘿蔔片、土豆片

咸柑桔檸梳打水(杯)

總結:
食完我心入面得一句——「世上無難事,只要有牛拼!」 大紅袍絕對係火鍋界嘅頂流,涮完返屋企都想再book下一場。
2025-07-29 0 views
荃灣有間特色火鍋係百悅坊(近荃新天地個邊),裝潢幾特別。環境都幾大,坐卡位幾舒服😌,空間又寬敞。滋補靚湯底:2個椰子🥥半隻雞內地火紅既椰子雞湯依間火鍋店都有得食了。儀式感100分,倒入2個椰子水🥥及半隻雞,配埋五指毛桃湯底,非常香濃,味道👅清甜。雞肉🐓都好嫩滑,特別係雞髀部位。好湯底配上靚牛肉牛肉三拼,有三款肉類🥩款式。表面佈滿雪花❄️,煮一煮便可以食,非常嫩滑。如果想享用更多牛肉款式嘅可以點六拼。海鮮:肥美生蠔,新鮮大蜆海鮮都幾多選擇及新鮮,依兩款海鮮都好好味🤤。生蠔很肥美;一客半打都幾多。大蜆無沙,蜆肉很鮮甜,非常彈牙。

滋補靚湯底:2個椰子🥥半隻雞

好湯底配上靚牛肉

海鮮:肥美生蠔,新鮮大蜆

Dining Offer
Tasting Event
  • 五指毛桃椰子雞湯
  • 大紅袍牛肉三拼
呢間荃灣大紅袍火鍋🍲佢地個椰子雞湯底非常足料 餐廳嘅佈置以中國風為主 地方好寬敞舒適有卡位 仲有好多大圓枱 同一班朋友嚟食就啱哂🤓🍲五指毛桃椰子雞湯先倒入兩大個新鮮椰青水 令湯底更鮮甜 放完落去做湯底就即刻飲翻啖湯先 非常清甜椰子水營養滿滿呀仲可以健脾補肺 之後再放埋成碟雞落去 肉質鮮嫩 份量十足🥩安格斯牛頸脊 呢個牛頸脊係必選呀油花好均勻 碌一碌好快食得牛味好濃郁食落又好嫩滑🥩手切封門柳封門柳都係一盤咁上碟 牛肉味好濃郁 質感係似內臟質地 🥟招牌黑松露肉蟹餃呢個非常推介👍🏻成個餃嘅餡料好豐富 黑松露味好濃 皮好薄好難得食到皮薄餡靚 入面仲有一絲絲蟹肉 好特別呢個餃口感豐富🥢椒鹽豆腐即叫即炸嘅椒鹽豆腐 豆腐好嫩滑 如果個炸皮可以薄啲會更好🥦淮山、唐生菜🍋手打檸檬茶勁大杯嘅手打檸檬茶 即叫即整 勁多香水檸檬味道非常濃郁 甜度啱啱好 打邊爐一定要嗌翻杯📣而家仲做勁身份認優惠📣身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 (不計算重複及身份證括號內號碼) - 1個字9折 - 2個字85折 - 3個字8折 - 4個字75折🔸星

🍲五指毛桃椰子雞湯

🍋手打檸檬茶

📣而家仲做勁身份認優惠📣
- 3個字8折
- 4個字75折
🔸星期日、公衆假期及節日不適用,優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用
位於荃灣百悅坊 大紅袍火鍋,環境古風有氣派~~鍋底足料,配料新鮮!設有醬料費 前菜費五指毛桃椰子雞$198有兩大個椰青水、半隻雞 加埋潮濕天氣最岩就係飲五指毛桃利濕喇咸檸七 $28岩晒下火~~手打檸檬茶$28超大杯 有香水檸檬安格斯牛頸脊 $278 牛頸脊背肥瘦均勻,軟稔有牛味西班牙豬肉 $118爽彈 有口感🔸椒鹽粟米$58超惹味 都幾juicy!🔸稻庭烏冬$48有兩個,吸湯一流🔸芝士獅子狗(半份)$34超愛芝士竹輪🔸雙籽鮮蝦雲吞 半份 $403粒 似自家包🔸(半份)魚皮餃$29 細細粒都幾好味

設有醬料費 前菜費

五指毛桃椰子雞

有兩大個椰青水、半隻雞

加埋潮濕天氣最岩就係飲五指毛桃利濕喇

咸檸七 $28
岩晒下火~~

手打檸檬茶$28
超大杯 有香水檸檬

安格斯牛頸脊 $278
牛頸脊背肥瘦均勻,軟稔有牛味

西班牙豬肉 $118
爽彈 有口感

🔸椒鹽粟米$58
超惹味 都幾juicy!

🔸稻庭烏冬$48

3粒 似自家包
🔸(半份)魚皮餃$29
細細粒都幾好味
2025-07-21
$400 (Dinner)
2025-07-27 0 views
🥢椰子雞湯底:內有半隻雞及足足兩個椰子的椰汁, 正到爆炸。🥢安格斯牛頸脊: 紋理好靚,份量足夠, 牛肉非常嫩滑。🥢蟹子墨魚滑 : 爽口彈牙,好香墨魚味。🥢炸腐皮 : 更勝於一般嘅響鈴, 腐竹味更重。香味令人回味。🥢竹蔗水 : 建議試吓佢嘅竹蔗水,非常清甜,好解熱。🔸 身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 : - 1個字9折 - 2個字85折 - 3個字8折 - 4個字75折(星期日、公衆假期及節日不適用,優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用)
🥢椰子雞湯底:內有半隻雞及足足兩個椰子的椰汁, 正到爆炸。

🥢安格斯牛頸脊: 紋理好靚,份量足夠, 牛肉非常嫩滑。

🥢蟹子墨魚滑 : 爽口彈牙,好香墨魚味。

🥢竹蔗水 : 建議試吓佢嘅竹蔗水,非常清甜,好解熱。

🔸 身份證上含有 1,5,7,9 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 [不計算重複及身份證括號內號碼]:
- 3個字8折