2025-06-16 2008 views
🇭🇰Classy - Seafood & Steak·呢間喺觀塘嘅餐廳 我自己覺得性價比勁高🤩🤩佢主菜呢一個價錢已經係包1款主菜 3款前菜 1款湯 同埋1個甜品 超級豐富🥳🥳·Spanish Roasted Suckling Pig $368 l Roasted Yellow Chicken $298兩款主菜我自己覺得個西班牙乳豬驚艷啲 佢個皮係超脆 一切開個乳豬超juicy🐷而且佢個乳豬醬係超級鹹香 好夾 不過佢呢個乳豬就係偏肥少少嘅😈另外個三黃雞都煮到啱啱好 肉質超嫩🐥·foie gras creme brulee (+$18) l prawn toast l parma ham melon l smoked salmon clam roll l roasted whole scallop (+$28) l caesar salad之後前菜係每人可以揀三款嘅 所以我哋總共就試咗六款🤩🤩佢個鵝肝燉蛋個鵝肝煎到好香🦢之後個蝦多士隻蝦超級大隻🦐個parma ham油份都唔錯 而且中間嘅蜜瓜好甜🍈三文魚卷都幾新鮮🍣個煎帶子都大隻 不過就略嫌煎得稍微耐咗少少🤣🤣·mushroom soup
🇭🇰Classy - Seafood & Steak
Spanish Roasted Suckling Pig
Roasted Yellow Chicken
另外個三黃雞都煮到啱啱好 肉質超嫩🐥
mushroom soup l corn and crab chowder l
tiramisu
tiramisu (+$48) l
souffle pancake
souffle pancake (+$68)
之後兩款湯我都好鍾意🥰佢個蘑菇湯超濃🍄粟米湯都超甜 而且好多蟹肉 飲落去好滿足🌽🦀甜品就正正常常啦😂
fresh oysters (3pcs) (+$98) l free cocktail
fresh oysters (3pcs)
最後店員推介嘅呢個combo我自己覺得超級抵食🤑大家嗌3隻生蠔就會免費送一杯嘢飲🥳🥳佢個生蠔係超級大隻 好新鮮 勁creamy🦪呢個價錢有埋嘢飲 正🍹
📍觀塘駿業街44號銀八1樓
1969 views
$510 (Dinner)
Spanish Roasted Suckling Pig
Roasted Yellow Chicken
tiramisu
fresh oysters (3pcs)
💜觀塘Classy✨Seafood & Steak💕復古⏳格調氛圍感4 Course Dinner😋💟🎀鵝肝燉蛋 伴法式煎多士🎀鵝肝好脆口感鮮嫩勁香👍🏻底部嘅燉蛋都入晒鵝肝汁😋仲伴有香脆嘅法式牛油多士加埋松露醬好正呀💕🎀牛油果煙蜆‘雪茄’ 伴煙三文魚🎀三文魚好新鮮裡邊包住嘅餡料,鬆鬆脆脆口感好有層次👍🏻好特別~個名叫^雪茄三文魚^夠創意💯💯😝🎀古法牛尾清湯🎀新英倫周打海鮮湯🎀牛尾湯清清地都幾開胃😋周打海鮮湯夠 Creamy濃郁嘅海鮮味💖🎀法式焦糖洋蔥🧅貓耳朵粉🍝伴辣羊肉腸🎀貓耳朵粉其實我喺屋企都試過煮🤭呢間貓耳朵粉食落彈牙伴汁濃郁👍🏻配辣羊肉腸搭配幾好,惹味得黎又可以中和返D油膩感,每一粒都沾滿咗焦糖洋蔥味食不停口呢✨😋🎀升級🆙海陸二重奏🎀🦞法式芝士焗龍蝦半隻 伴炭燒美國安格斯肉眼牛扒🥩龍蝦係拆開D肉🈶加分💯💯開邊都好好肉芝士味濃喺上面焗到焦香金黃色🧀肉質鮮甜細嫩唔會柴口👍🏻 牛扒就揀咗六成熟💖靚粉紅色脂肪比例啱啱好😋👏🏻👏🏻🎀法式焦糖燉蛋🎀紅莓雜果慕斯Cake🫐🍓🍇整體不會太甜👍🏻傳統焦糖燉蛋非常香滑雜果mouse擺盤精緻甜而不膩✨🍧🎀Kiwi Fresh🍹Classy Passio

🎀鵝肝燉蛋 伴法式煎多士🎀

🎀牛油果煙蜆‘雪茄’ 伴煙三文魚🎀

🎀法式焦糖洋蔥🧅貓耳朵粉🍝伴辣羊肉腸🎀

🎀升級🆙海陸二重奏🎀
🦞法式芝士焗龍蝦半隻 伴炭燒美國安格斯肉眼牛扒🥩

🎀法式焦糖燉蛋🎀紅莓雜果慕斯Cake🫐🍓🍇

🎀Kiwi Fresh🍹Classy Passion🎀
靚仔調酒師細心調製的Mocktail都非常清新順口✨打卡一流💖服務態度夠Nice環境空間闊落坐🉐舒適又有格調的復古法式風⏳漂亮飯🌸🌺
  • 炭燒澳洲M4和牛
  • 特色廚師沙律
2025-08-05 0 views
📍Classy觀塘地址:觀塘駿業街44號GINZ 8一樓呢間餐廳環境復古優雅,好有氣氛,係約會同聚餐嘅理想選擇✨。二人套餐$748(OpenRice訂有77折),分量多又好味,正呀😍~🍲 是日餐湯我哋揀咗墨西哥甜粟米蟹肉周打湯同古法牛尾濃湯,兩款都一樣咁好味,真材實料,食到蟹肉同牛肉,味道香濃😋~精選生蠔拼盤🦪今日新鮮生蠔每日直送嘅喺愛爾蘭生蠔,鮮甜爽口又大隻,配少少檸檬汁同蕃茄海鮮汁真Perfect,我同朋友都覺得係呢幾個月食過最好味嘅生蠔,仲好食過上次係澳洲旅行食嗰啲🤣~香蒜蜆肉意粉🍝份量啱啱好,調味適宜,意粉煙韌又有蒜香,每人果碟都有幾隻蜆肉,蜆肉肥美鮮甜,讚到爆👏🏻~炭燒美國黑安格斯肉🥩炭燒香氣超勁,外層香脆帶炭燒香氣,切開仲係粉嫩多汁,肉質嫩滑又有牛肉香,唔使加乜醬都夠味🤤!配返啲香炸薯仔同新鮮沙律,掂😁~甜品拼盤🍰✨靚呀!打卡必備😍香脆焦糖燉蛋面層香脆又滑溜,藍莓做點綴超吸睛🫐;仲有超軟熟嘅提拉米蘇同貝殼蛋糕入口即溶;法式可麗露入面好彈牙有口感,層次感十足,食完超滿足!
📍Classy觀塘
地址:觀塘駿業街44號GINZ 8一樓

~🍲 是日餐湯

~精選生蠔拼盤🦪

~香蒜蜆肉意粉🍝

~炭燒美國黑安格斯肉🥩

甜品拼盤🍰✨

2025-07-30 0 views
今晚同friends 去咗間超有格調嘅西餐廳,由頭驚艷到尾!一入門口已經俾佢嗰種低調奢華嘅氛圍震住——大理石桌面、酒櫃,連餐巾都折得好整齊✨ 「精選生蠔拼盤」絕對係MVP!六七個法國蠔肉脹卜卜,一啖嗦落去先係海水嘅鮮,尾韻仲帶住陣甜,配埋cocktail,天堂不過如此~「墨西哥甜粟米蟹肉周打」更係暗藏驚喜,湯底用龍蝦殼熬足幾個鐘,每啖都飲到蟹肉絲同粟米嘅爆甜! 「古法牛尼尾濃湯」飲得出師傅功力,牛尾燉到膠質溶晒落湯度!「香蒜蜆肉意粉」蒜香嚟得含蓄但持久,扁意粉掛滿橄欖油同蜆汁,每條麵都黏住三四粒肥嘟嘟蜆肉,海鮮味濃厚!「燒原隻法國黃油雞」好大隻雞,雞皮燒到香氣四溢,一刀切落去啲雞油同肉汁好似瀑布咁湧出嚟,肉質嫩過BB肌,伴碟的一大團薯蓉奶香味十足! 甜品拼盤多款精緻甜點,抹茶蛋糕茶味香濃,仲有層夾心!焦糖藍莓布丁面頭嘅焦糖脆到似玻璃,布丁滑溜!草莓發糕鬆軟,糯米糕煙韌得嚟唔黏牙,食完成個人都幸福晒「荔枝藍蝶花雞尾酒」簡直係藝術品!紫藍色漸層,荔枝果肉溝埋接骨木花糖漿,清新得嚟帶微微酒香,飲完成個人都靚晒💜 每一道菜都睇得出師傅嘅心思同功力!

「古法牛尼尾濃湯」飲得出師傅功力,牛尾燉到膠質溶晒落湯度!

甜品拼盤

每一道菜都睇得出師傅嘅心思同功力!
觀塘Classy真係約會勝地!環境高雅又有儀式感,坐低即有熱辣辣嘅餐包奉上,氣氛即刻升級,超啱同另一半傾偈chill!$748嘅精緻二人晚餐仲有生蠔,性價比高到爆!生日仲有驚喜!ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ🍴 精緻二人晚餐 $748▫️ 精選生蠔拼盤(六隻)西班牙銀堡壘嘅生蠔,肉質肥美鮮甜,入口滑嫩多汁,啖啖海鮮甜味,抵食到飛起!▫️ 是日餐湯餐湯有三款可以揀兩款,我哋揀咗:▪️墨西哥甜粟米蟹肉周打
甜粟同蟹肉香濃,周打滑溜開胃,食落清新又滿足!▪️古法牛尾濃湯
牛尾軟腍入味,湯底暖胃濃郁,一啜即補能量!
▫️ 主菜▪️香蒜蜆肉意粉(兩份)
蒜香濃郁唔膩,蜆肉鮮甜彈牙,近年最好味嘅蒜香意粉,超推介!▪️炭燒美國黑安格斯肉(350g)or 燒原隻法國黃油雞(650g)我哋就揀咗炭燒美國黑安格斯肉,肉質juicy,炭燒香氣撲鼻,外脆內嫩,350g份量夠晒,燒肉控必試!
▫️ 甜品拼盤
好打卡able,甜品多款酸甜啱口,食完完美收尾!
▫️ 精美雞尾酒(兩杯)
每日唔同款式,可揀含酒或無酒,顏色靚口感chill,飲落一流!✨( 驚喜推介!)生日當月預訂晚市套餐仲送藝術打印朱古力,仲可以自訂慶祝句子同埋照片,
ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ
🍴 精緻二人晚餐 $748
▫️ 精選生蠔拼盤(六隻)
▫️ 是日餐湯
餐湯有三款可以揀兩款,我哋揀咗:
▪️墨西哥甜粟米蟹肉周打
甜粟同蟹肉香濃,周打滑溜開胃,食落清新又滿足!
▪️古法牛尾濃湯
牛尾軟腍入味,湯底暖胃濃郁,一啜即補能量!
▫️ 主菜
▪️香蒜蜆肉意粉(兩份)
蒜香濃郁唔膩,蜆肉鮮甜彈牙,近年最好味嘅蒜香意粉,超推介!

▫️ 甜品拼盤
好打卡able,甜品多款酸甜啱口,食完完美收尾!

▫️ 精美雞尾酒(兩杯)

✨( 驚喜推介!)生日當月預訂晚市套餐仲送藝術打印朱古力,仲可以自訂慶祝句子同埋照片,慶祝生日一流!
2025-07-26 427 views
前菜包括牛肉Tartar,連不食生肉的朋友都讚好,鵝肝多士惹味濕潤,芒果蝦沙律必試,頭盆包括蟹肉意粉,牛扒,乳豬脾都很有水準,另加的西班牙生蠔大隻肥美,海鮮飯也好味,只是今餐太飽吃不了多少,後上的dessert raspberry Madeleine再驚喜,都不甜膩。環境舒適值得和朋友家人生日慶祝的好地方。
環境舒適值得和朋友家人生日慶祝的好地方。
  • 炭燒澳洲M4和牛
2025-07-24 374 views
估唔到觀塘工廈區裹面搵到呢橦裝修新D既工廈,發現到一間環境闊落而且幾西式既餐廳☺️Dinner set都有齊哂呢間餐廳既廚師推介,唔洗諗之下呢個係最好既選擇。精緻二人晚餐 ($748 for 2)Starter精選生蠔拼盤係愛爾蘭生蠔,肥美而且入口鮮甜,配埋檸檬汁味道更突出Soup古法牛尾濃湯 & 墨西哥甜粟米蟹肉周打牛尾湯好濃郁,牛味香濃,仲有啲軟腍牛尾肉,小妹非常中意🥹相反甜粟米蟹肉湯就清新啲,湯底creamy得來唔會太膩炭燒美國黑安格斯肉 牛扒燒得外焦內嫩,medium rare嘅粉紅肉質啱啱好。炭燒香氣好濃,配上簡單醬汁牛肉原味非常突出香蒜蜆肉意粉Dessert精選甜品拼盤有果撻、小蛋糕同馬卡龍,擺盤精緻而且味道都唔錯🫶🏻Drinks有精美雞尾酒 & 非酒精飲品

。精緻二人晚餐 ($748 for 2)

Starter
精選生蠔拼盤
係愛爾蘭生蠔,肥美而且入口鮮甜,配埋檸檬汁味道更突出

Soup
古法牛尾濃湯 & 墨西哥甜粟米蟹肉周打

Dessert
精選甜品拼盤
有果撻、小蛋糕同馬卡龍,擺盤精緻而且味道都唔錯🫶🏻

Drinks
有精美雞尾酒 & 非酒精飲品
2025-07-21 371 views
💡打卡西餐廳今晚同另一半慶祝紀念日,呢間西餐廳環境浪漫到爆✨無論係食物定環境都令人滿意,裝飾好有心,過左一個好chill 的晚上。🦀 頭盤🌽墨西哥甜粟米蟹肉周打湯 蟹肉有好多,用龍蝦殼熬製,每啖都食到絲絲蟹肉~甜粟米粒增加口感。🍄野菌忌廉湯 打碎咗三種野生菇菌,creamy得嚟唔膩口~跟嘅蒜蓉包好香脆。🥗 前菜🍈巴馬火腿伴蜜瓜 24個月風乾火腿鹹香完美,蜜瓜清甜多汁,夾埋一齊食岩岩好中和左。🦆香煎法國鴨肝 🦆鴨肝份量十足,外脆內溶嘅邪惡美味!🔥烤原隻帶子 刺身級Size,表面炙燒到微焦,中心保持半透明~食落仲好彈牙。🥩 主菜🐂炭燒澳洲和牛肉眼扒 Medium rare完美粉紅色,油花分布均勻,炭燒香氣深入肉纖維,牛味好出,肉質一啲都唔鞋口,仲幾淋身配埋佢哋特製嘅醬汁,味道更加豐富。鍾意食肉嘅朋友一定會鍾意!😋🐔燒脆皮黃油雞 估唔到燒完皮仲保持到脆口,雞胸肉竟然嫩滑多汁,黃油香滲透每絲肉~伴碟嘅有薯蓉。🍰 甜品繽紛世界梳乎厘班戟 班戟空氣感十足,即叫即焗要等20分鐘⏳ 配埋爆谷及雜莓醬,甜度輕盈~打卡必點。
💡打卡西餐廳

🦀 頭盤
🌽墨西哥甜粟米蟹肉周打湯

🍄野菌忌廉湯

🥗 前菜
🍈巴馬火腿伴蜜瓜

🦆香煎法國鴨肝 🦆
鴨肝份量十足,外脆內溶嘅邪惡美味!

🔥烤原隻帶子

🥩 主菜
🐂炭燒澳洲和牛肉眼扒

🐔燒脆皮黃油雞

🍰 甜品
繽紛世界梳乎厘班戟

2025-07-18 239 views
早一星期前我在觀塘工作~夜晚約咗朋友去左呢間西餐廳到食Dinner😋$6xx就可以食到經典精緻二人餐😜好美味🤤精選生蠔拼盤(六隻)生蠔大大隻😝質地柔軟鮮嫩😝加入檸檬汁更入味🤓每日新鮮直送是日餐湯龍蝦忌廉湯~濃郁綿密😌好鮮甜😜燒原隻法國黃油雞外皮金黃酥脆😛肉質嫩滑😝啖啖肉😋好Juicy😜香蒜蝦肉意粉意粉保持適中彈牙度~蝦味鮮甜自然🤓蒜香濃郁但不嗆😋甜品拼盤有水果撻、馬卡龍、Tiramisu…非常甜蜜🥰好岩打卡😋2杯飲品餐廳環境好優雅😘性價比極高🤪食物質素唔差😛值得一試🤩而家每枱可免費升級一款主菜,或選擇加配海鮮拼盤 另提供高級紅酒及白酒的搭配優惠

精選生蠔拼盤(六隻)
生蠔大大隻😝質地柔軟鮮嫩😝加入檸檬汁更入味🤓每日新鮮直送

是日餐湯
龍蝦忌廉湯~濃郁綿密😌好鮮甜😜

燒原隻法國黃油雞
外皮金黃酥脆😛肉質嫩滑😝啖啖肉😋好Juicy😜

香蒜蝦肉意粉
意粉保持適中彈牙度~蝦味鮮甜自然🤓蒜香濃郁但不嗆😋

甜品拼盤
有水果撻、馬卡龍、Tiramisu…非常甜蜜🥰好岩打卡😋

2杯飲品

餐廳環境好優雅😘性價比極高🤪食物質素唔差😛值得一試🤩

而家每枱可免費升級一款主菜,或選擇加配海鮮拼盤

另提供高級紅酒及白酒的搭配優惠

2025-06-23
$438 (Dinner)
  • 香蒜蜆肉意粉
餐廳裝修走復古優雅路線 好有情調晚市二人套餐性價比高 食物質素高又好飽足點餐後就送上一籃餐包 有麵包條、意式香草麵包、黑糖包經典精緻二人晚餐 𝗢𝗣𝗘𝗡𝗥𝗜𝗖𝗘 𝗧𝗔𝗦𝗧𝗜𝗡𝗚 𝗠𝗘𝗡𝗨 𝗙𝗢𝗥 𝟮 ($748)❛ 精選生蠔拼盤 Daily Catch Oyster Platter (6pcs)新鮮大隻飽滿 唔腥海水味較淡❛ 是日餐湯 Daily Soup|野菌忌廉湯 / 墨西哥甜粟米蟹肉周打 / 古法牛尾濃湯古法牛尾濃湯濃稠 有雜菜粒及牛肉碎墨西哥甜粟米蟹肉周打嘅粟米蓉香甜 仲有絲絲蟹肉好足料❛ 香蒜蜆肉意粉 Spaghetti Clams Vongole有驚喜!橄欖油香氣濃郁 但食落又唔覺油膩蜆肉份量慷慨 鮮甜無沙 意粉熟度恰好 幾出色❛ 炭燒美國黑安格斯肉 Chargrill US Black Angus Rib-eye (350g) or 燒原隻法國黃油雞 Roasted Whole French Yellow Chicken (650g)外皮好脆 肉質保持嫩滑多汁 雞油滲出 帶陣紹興酒味伴碟嘅薯蓉好香滑 仲有烤翠玉瓜、胡蘿蔔及車厘茄❛ 精選甜品拼盤 Daily Dessert
餐廳裝修走復古優雅路線 好有情調
晚市二人套餐性價比高 食物質素高又好飽足

點餐後就送上一籃餐包 有麵包條、意式香草麵包、黑糖包

新鮮大隻飽滿 唔腥海水味較淡

古法牛尾濃湯濃稠 有雜菜粒及牛肉碎
墨西哥甜粟米蟹肉周打嘅粟米蓉香甜 仲有絲絲蟹肉好足料

有驚喜!橄欖油香氣濃郁 但食落又唔覺油膩
蜆肉份量慷慨 鮮甜無沙 意粉熟度恰好 幾出色

外皮好脆 肉質保持嫩滑多汁 雞油滲出 帶陣紹興酒味
伴碟嘅薯蓉好香滑 仲有烤翠玉瓜、胡蘿蔔及車厘茄

❛ 精選甜品拼盤 Daily Dessert Bar
賣相精緻 有四款唔同嘅甜品 每款各兩件
今日有瑪德蓮蛋糕、栗子撻、蜂蜜千層蛋糕、馬卡龍
蜂蜜千層蛋糕出色 層層分明 蜂蜜味香濃 甜度啱啱好
❛ 雞尾酒 (含/不含酒精) Cocktails / Mocktails (2 glasses)
𖦹 Lychee Mojito
𖦹 Passionfruit Lemonade

ʜᴋᴅ $300-400 𝗉𝗉 (dinner)
𝙧𝙚𝙨𝙚𝙧𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨: yes
𝙧𝙚𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩? maybe
𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡: 7.5/10

📍 Classy - Seafood & Steak
觀塘駿業街44號銀八1樓
$320 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
🥩🌹觀塘隱世扒房級西餐|🍽️主菜價錢包晒3款前菜🥙+餐湯🥣+甜品🍨!想喺觀塘歎高質歐陸扒房?😎環境歐式浪漫💕 食物水準媲美高級扒房,CP值爆燈!💑✨🔸前菜拼盤 (8選3):前菜必點~巴馬火腿蜜瓜🍈🥓|鹹香清甜煙三文魚蜆肉卷🐟|鮮味層次豐富大蝦多士🍤🍞 |蝦肉彈牙,口感滿分香煎法國鴨肝🦆🔥(+$28)|香滑濃郁🔸另外加配 時令生蠔🦪 ($98)飽滿新鮮🥹 蠔味濃郁,唔會淨係得海水味死咸💦🔸餐湯:古法牛尾濃湯👍👍大推!牛尾味好濃🔸主菜:🥩🔥 澳洲和牛肉眼扒 ($568)肉質粉嫩多汁😍 炭香濃郁🪵 火候控制啱啱好😻雖然係和牛,但係食落都唔會好膩🙀扒迷必試🍖🐑🌿 紐西蘭羊架 ($388)Juicy唔膩,羊膻味唔重 怕羊膻味嘅朋友都可以試😋🔸甜品:🍯🍰 蜜糖肉桂千層餅(是日切餅)|香甜酥脆🥞🌈 梳乎厘班戟(+$68)|打卡必試

🔸前菜拼盤 (8選3):
前菜必點~
巴馬火腿蜜瓜🍈🥓|鹹香清甜
煙三文魚蜆肉卷🐟|鮮味層次豐富
大蝦多士🍤🍞 |蝦肉彈牙,口感滿分
香煎法國鴨肝🦆🔥(+$28)|香滑濃郁

🔸另外加配 時令生蠔🦪 ($98)
飽滿新鮮🥹 蠔味濃郁,唔會淨係得海水味死咸💦

🔸餐湯:
古法牛尾濃湯👍👍大推!牛尾味好濃

🔸主菜:
🥩🔥 澳洲和牛肉眼扒 ($568)

🐑🌿 紐西蘭羊架 ($388)
Juicy唔膩,羊膻味唔重 怕羊膻味嘅朋友都可以試😋

🔸甜品:
🍯🍰 蜜糖肉桂千層餅(是日切餅)|香甜酥脆
🥞🌈 梳乎厘班戟(+$68)|打卡必試
2025-06-30 787 views
👧🏻😋👅🍽✨觀塘精緻西餐-🇮🇹 經典精緻二人晚餐 $748 除左主菜可二選一, 其他都定咗, 但勝在有生蠔, 包埋cocktail同打卡甜品, 加上典雅環境性價比算唔錯▪精選生蠔拼盤六隻🦪 大隻厚肉, 上碟冇特別介紹產地, 帶輕輕金屬味係我鍾意嘅味道▫️是日餐湯🍅 古法牛尾濃湯濃郁鹹鮮, 雜菜粒以外仲有牛肉碎🌽 墨西哥甜粟米蟹肉周打有香甜粟米蓉同絲絲蟹肉好足料▪香蒜蜆肉意粉🧄 蒜片炒到好腍好甜, 蜆肉大大粒又鮮又多汁, 意粉al dente分咗兩碟唔使爭🤭▫️燒原隻法國黃油雞(650g)🐓 即叫即製值得等待! 慢燒到冇晒多餘油份好脆皮, 啖啖肉汁同濃縮黃油湧出, 雞胸都好滑; 另可選炭燒安格斯▪甜品拼盤🍰 有果撻, 忌廉蛋糕, 馬卡龍, 擺盤靚又好食! ▫️ Cocktail/ Mocktail🍸 每日款式不同, 叫咗兩杯special cocktail, 係gin底加cranberry juice同ginger ale, 甜甜地清新易入口
👧🏻😋👅🍽✨
觀塘精緻西餐

▪精選生蠔拼盤六隻

▫️是日餐湯
🍅 古法牛尾濃湯濃郁鹹鮮, 雜菜粒以外仲有牛肉碎
🌽 墨西哥甜粟米蟹肉周打有香甜粟米蓉同絲絲蟹肉好足料

▪香蒜蜆肉意粉
香蒜蜆肉意粉

▫️燒原隻法國黃油雞(650g)

甜品拼盤
🍰 有果撻, 忌廉蛋糕, 馬卡龍, 擺盤靚又好食!

▫️ Cocktail/ Mocktail

2025-06-03 1719 views
同事生日,想搵啲有儀式感啲嘅餐廳,呢度都滿足到嘅。先講咗佢哋嘅嘢食先,算幾好,食物質素同價錢都算成正比,味道都幾好㗎,仲幾大份添。三個人,叫咗三個lunch set,包餐湯,同埋餐包,仲有杯嘢飲添。主菜叫兩個意粉🍝,一份牛扒🥩,個牛扒絕對令你有驚喜,有口感之餘,個味道夠濃,絕對超出佢嘅價錢,不錯不錯👍🏻叫咗個pancake 做甜品,職員一早講咗需要較長時間製作,都有一早提醒每位嘅客戶,本來想提佢哋要寫Happy birthday ,點知個職員話我訂枱嗰陣時候已經講咗,佢哋記得唔使擔心。不過有樣嘢就唔係太好,就係佢哋嗰度樓底比較矮,嗰日又full House,所以較為難傾偈,真係比較嘈。

2025-05-09
$220 (Lunch)
Celebration
Birthday
  • 炭燒美國黑安格斯肉
🌟Tasting Menu $680/2 person🌟 🌟精選生蠔拼盤(6隻)🌟餐廳標誌新鮮生蠔每日直送,每隻都幾大隻下,有一隻手掌咁大,食落好鮮甜,唔會覺得腥 🌟古法牛尾清湯🌟呢個湯真係強推,帶出淡淡然嘅牛尾清香,飲落完全唔會覺得油膩,加埋翠玉瓜及其他菜更見鮮甜 🌟香蒜蜆肉意粉🌟食落會有淡淡然嘅橄欖油出嚟,加埋蒜片及蜆肉食,成件事好夾 🌟炭燒美國安格斯肉🌟叫左五成熟,煮得岩岩好,舊舊都勁粉嫩,食落唔會覺得韌。薯蓉及蔬菜亦中和返牛肉嘅油脂感,配搭賣相都唔錯 🌟精選甜品拼盤🌟打卡必備嘅甜品拼盤,Tiramisu、馬卡龍及奶蓋蛋糕都有,滿足晒食甜品嘅願望
🌟Tasting Menu $680/2 person🌟

🌟精選生蠔拼盤(6隻)🌟

🌟古法牛尾清湯🌟

🌟香蒜蜆肉意粉🌟
食落會有淡淡然嘅橄欖油出嚟,加埋蒜片及蜆肉食,成件事好夾

🌟炭燒美國安格斯肉🌟

🌟精選甜品拼盤🌟
2025-05-28 1347 views
今次來到位於觀塘嘅樓上隱世西餐廳慶祝紀念日!餐廳嘅裝修風格以復古優雅風為主,環境浪漫有情調~🌟經典雅緻二人套餐🌟✨餐包✨野菌忌廉湯入口順滑,每一啖都飲到綿密嘅野菌蓉~✨新英倫周打海鮮湯充滿濃郁嘅奶香同埋海鮮嘅甜味,仲食到蜆肉同埋雜菜~✨精選生蠔拼盤生蠔係每日直送嘅 ,新鮮又肥美!仲有三款醬汁可以配搭~✨炭燒美國黑安格斯肉呢到嘅牛肋骨係選用咗USDA嘅黑安格斯,肉質食落口特別柔軟多汁!而且經過炭燒之後,表層仲帶有微微焦香,牛扒嘅肉香味亦更加突出~✨香蒜蜆肉意粉蜆肉大大粒又冇沙!意粉充滿蒜香好惹味!餐廳仲會好貼心咁將意粉分成兩碟分開上,方便食客Share~✨精選甜品拼盤甜品拼盤係結合咗經典同埋創意嘅甜品,每人可以食到四款唔同嘅甜品,真係打卡必備啊~✨Blue Butterfly🦋 賣相好夢幻,超有少女心~✨Long Island🏝️ 梗係要叫返杯經典嘅Cocktail~喺呢個咁復古優美嘅環境食住美食,嘆返杯靚酒,真係零舍有氣氛~

🌟經典雅緻二人套餐🌟

✨餐包
餐包

✨野菌忌廉湯
入口順滑,每一啖都飲到綿密嘅野菌蓉~
野菌忌廉湯

✨新英倫周打海鮮湯
充滿濃郁嘅奶香同埋海鮮嘅甜味,仲食到蜆肉同埋雜菜~
新英倫周打海鮮湯

✨精選生蠔拼盤
生蠔係每日直送嘅 ,新鮮又肥美!仲有三款醬汁可以配搭~

✨炭燒美國黑安格斯肉

✨香蒜蜆肉意粉

✨精選甜品拼盤

✨Blue Butterfly🦋
賣相好夢幻,超有少女心~
Blue Butterfly

✨Long Island🏝️
梗係要叫返杯經典嘅Cocktail~
Long Island

Type of Meal