平時都見呢間多人排隊,諗住應該好食,就決定今日試試佢,點知一試真係嚇親🫠環境正常偏逼,嘢食就偏劣啦不過都仲算正常可以食嘅不過,佢哋樓面人手明顯不足。 落單都等咗好一陣先有姐姐過嚟幫手落單。其次,我嗌咗個常餐,盛惠$60,都唔算貴,但上餐之後見到原來得一碗通粉+個包,同埋煙三文魚2片…(btw,啲姐姐上餐個陣隻手指就快插落個湯到🫠)食食下個陣仲發現佢個通粉入面有蟲🙂‍↕️咁我緊係即刻想同樓面講!不過因為唔夠人手,所以又等咗好一陣先嗌到姐姐過嚟樓面姐姐聽到我講有蟲,係極冷靜🥶望咗一眼,咩都冇講就拎走我碗通粉其實冷靜到咁係咪姐係話平時成日發生所以佢都習慣咗🫠🫠最後佢有幫我換過碗但依然係咩都冇講重點係點解可以住程一句道歉都冇🫠咁嘅服務態度、咁嘅衛生,加埋咁低嘅性價比,到底點解仲係日日都咁多人食🥲

環境正常偏逼,嘢食就偏劣啦不過都仲算正常可以食嘅

(btw,啲姐姐上餐個陣隻手指就快插落個湯到🫠)

食食下個陣仲發現佢個通粉入面有蟲🙂‍↕️
咁我緊係即刻想同樓面講!
不過因為唔夠人手,所以又等咗好一陣先嗌到姐姐過嚟
樓面姐姐聽到我講有蟲,係極冷靜🥶
望咗一眼,咩都冇講就拎走我碗通粉
其實冷靜到咁係咪姐係話平時成日發生
所以佢都習慣咗🫠🫠
最後佢有幫我換過碗
但依然係咩都冇講
重點係點解可以住程一句道歉都冇🫠

2024-04-26
  • 完全冇
撩埋筷子,我今日嚟到呢間餐廳試佢哋嘅美食啦!首先係薄燒雙倍紐西蘭西冷牛扒拌意粉,牛扒厚切得嚟多汁,啖啖扎實肉感,真係夠晒飽口🥩!意粉嗰邊啲脆口感,嗌醬汁搭配得宜,適中夾雜微微牛油香,嗲味足!翻轉一下,德國黑椒蜜糖豬手同薯條就上場啦。豬手去骨令到食起上嚟方便晒,外層脆到喊,但入口即溶,咁配嘅黑椒醬汁夠kick,有種引人入勝嘅香辣感覺😋。薯條又係哂脆香,唔會過油,簡直係完美配搭!嚟到甜品部分,薄荷朱古力和Tiramisu latte,冷熱對比、甜度剛好,真係給個滿分推介👍。對於愛食甜點嘅我嚟講,呢個組合正!講低食物質素,呢度服務態度亦非常友善。我覺得無論係一個人放工嚟嘆一嘆,抑或帶埋班朋友分享,呢度都絕對值得推介!總括嚟講,味道、分量、質素都係上上之選,下次又要再嚟試埋其他款式,肚仔好滿足,盡在不言中!🍴😌

2024-02-01 266 views
呢間嘢真係用平民嘅價錢,滿足到你晏晝想食扒嘅慾望。佢唔係嗰啲快餐店早餐好薄好細塊嘅牛扒,而係大大件,你可以揀薯條、飯或者意粉,基本上都冇乜可能唔飽。而且佢一個禮拜星期一至六每日都會唔同,所以就算你每日去食,你都可以食到唔同嘅嘢。我哋就叫咗兩份T-bone,成日聽人講出去食呢啲都會好貴,但係呢度只係$77🤣就有一塊好大嘅牛扒,佢份量真係好夠,佢會配埋個蒜蓉汁俾你。咁當然食落去都會有少少鬆肉粉味,我想呢個價錢做到咁大塊牛扒俾你,質素就可能要犧牲少少㗎啦,一定唔會覺出面扒房嘅好食,但係佢可能係出面扒房1/5嘅價錢,所以其實佢每一日都坐爆,幾乎去到都要等位當然啦如果你唔想食扒類嘅餐,佢都有唔同嘅意粉同埋飯或者沙律俾你去揀,可以話滿足到好多人嘅要求提提大家,呢一間野係冇得book位,如果大家想食嘅話就記得早啲去排隊啦

鮮茄大蝦意粉和鮮榨牛油果火龍果果汁🤓荔枝角的castle cafe,不僅環境優雅,更有著令人垂涎欲滴的美食。鮮茄大蝦意粉的豐富口感和獨特風味。細嫩的意粉搭配鮮嫩的大蝦,再配上酸甜適中的番茄,每一口都讓人回味無窮。此外,淡淡的香草味也為這道菜品增色不少,讓你一口接一口,停不下來。鮮榨牛油果火龍果果汁是一道絕佳的健康選擇。這款果汁選用新鮮的牛油果和火龍果,榨取出自然甜美的果汁,口感豐富且清新。牛油果的醇厚與火龍果的清新交織在一起,形成一道獨特的口感體驗,讓你一口就能感受到大自然的美好。無論是早餐、午餐還是下午茶,都是不錯的選擇。交通方面,你可以選擇地鐵荔枝角站,出站後步行5分鐘即可到達。
鮮茄大蝦意粉和鮮榨牛油果火龍果果汁🤓

2024-01-08 183 views
數一數已經六,七年前相聚,共事,細數當年。日子一天一天過,你孩兒周數,我已嫁娶,他已轉職,詳談心路歷程。開心祝新工作順利,這小店正好作為談天的好地方,位置便利,食物不錯,仲要好味。牛扒配薯菜,雞扒配意粉,仲有咖啡,檸水選擇。牛扒大件肉厚剛剛好,唔會咬唔開,仲要內裡嫩紅,可見製作認真。最邪惡係薯條,剛剛炸好,外脆內粉,又香口,令人一口一口就食完,今次死啦,一定生痱滋。朋友的雞扒大都食唔哂,一上碟朋友嚇呆了。好地方,下次約埋BB嚟
數一數已經六,七年前相聚,共事,細數當年。

朋友的雞扒大都食唔哂,一上碟朋友嚇呆了。

好地方,下次約埋BB嚟

2024-01-06 99 views
【荔枝角•Castle Cafe】@castlecafe_hkππππππππππππππππππππππππππππππ荔枝角工業風抵食午餐!星期一至六都有唔同嘅套餐可以選擇我就揀咗星期六嘅2號餐露絲瑪莉香草檸檬烤雞扒配意粉 64$雞扒烤得恰到好處,入口即化,散發著香草和檸檬的清新香氣。搭配上餐廳自製的意粉,入口滑爽,煽起胃口。加12蚊飲先鮮哈蜜瓜牛奶 12$哈蜜瓜牛奶是一種非常爽口的飲品,尤其適合在炎熱的夏天享用。哈蜜瓜的清甜和牛奶的滑潤完美地結合在一起,帶來令人愉悅的口感和滋味。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 76$✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#荔枝角美食 #Castle Cafe #web3荔枝角Castle Cafe荔枝角青山道483香港紗廠工業大廈第六期地下D1號舖
荔枝角工業風抵食午餐!

星期一至六都有唔同嘅套餐可以選擇

#荔枝角美食 #Castle Cafe #web3荔枝角
Castle Cafe
荔枝角青山道483香港紗廠工業大廈第六期地下D1號舖
2023-12-10 111 views
Castle Cafe (荔枝角)荔枝角青山道483香港紗廠工業大廈第六期地下D1號舖荔枝角地鐵站附近,$68扒餐西餐廳,職員非常有禮貌,上菜快,自己一個嚟lunch嘅話嗱嗱臨食完,返Office多啲時間攤唞扺食lunch set 牛豬雞魚沙律各式都有,60 70蚊一餐,仲要係扒餐,星期一至六有唔同既menu,另外可配意粉、飯或薯菜簡單得黎花款又多,60幾蚊有西冷食。西冷扒肉質不錯,一d都無肥肉平時街市買塊平平d既扒都要$60而家加幾蚊仲有人煮埋,無得頂意粉份量好多,可以點燒汁食不錯。Lunch set of course 包飲品,如果時間flexible 既話可以兩點半後先黎,下午茶選擇都好多大推~
Castle Cafe (荔枝角)
荔枝角青山道483香港紗廠工業大廈第六期地下D1號舖

荔枝角地鐵站附近,
$68扒餐西餐廳,職員非常有禮貌,
上菜快,自己一個嚟lunch嘅話
嗱嗱臨食完,返Office多啲時間攤唞

扺食lunch set 牛豬雞魚沙律各式都有,
60 70蚊一餐,仲要係扒餐,
星期一至六有唔同既menu,
另外可配意粉、飯或薯菜
簡單得黎花款又多,60幾蚊有西冷食。

西冷扒肉質不錯,一d都無肥肉
平時街市買塊平平d既扒都要$60
而家加幾蚊仲有人煮埋,無得頂
意粉份量好多,可以點燒汁食
不錯。

Lunch set of course 包飲品,
如果時間flexible 既話可以兩點半後先黎,
下午茶選擇都好多

大推~
今日做完facial, 就係荔枝角附近入左呢間餐廳食lunch, 價錢好親民, 岩哂附近打工仔黎食餐廳走簡約工業風路線, 座位與座位有舒適距離, lunch time繁忙時段都比較多人Lunch menu每日都有唔同款式, 我揀左🍝美式蒜香雜扒配紅酒牛骨燒汁配意粉, 一見到碟意粉真係有少少嚇親, 因為一黎我睇錯左餐牌以為係蒜香雞扒🤣見到豬扒, 牛扒, 雞扒各一大大塊跟一杯飲品$71, 真係抵食夾大件, 扒類煎得恰到好處, 肉質都好嫩滑, 醃料頗入味, 燒汁撈落意度食, 份外滋味😋

2023-11-14 99 views
要去深水埗個邊做野,搵間餐廳食個Lunch,食午餐時間周圍都多人,好在呢間去到甘岩有人食完,好快就有位呢間既Lunch大件又好食,選了12oz T骨扒午餐 $77 凍飲+$3嘩!塊扒好大塊,食落都👌🏻,唔會太熟太難咬,呢個價算抵食啦另外我就order左黃金豬扒配白飯$64(凍飲+$3)嘩!個飯有成3塊豬扒,炸得脆,豬扒又唔鞋,正喎,同樣,呢個價錢甘大份又唔差,抵食佢兩碗汁入面都會有啲洋蔥、西芹甘,汁味道都👌🏻

呢間既Lunch大件又好食,
選了12oz T骨扒午餐 $77 凍飲+$3
嘩!塊扒好大塊,食落都👌🏻,唔會太熟太難咬,呢個價算抵食啦
燒厚切澳洲12oz T骨扒配薯菜

另外我就order左
黃金豬扒配白飯$64(凍飲+$3)
黃金牛油脆豬扒飯

佢兩碗汁入面都會有啲洋蔥、西芹甘,汁味道都👌🏻
2023-10-26
黃金牛油脆豬扒飯
2023-10-29 1113 views
#chuchu食在荔枝角📍 Castle Cafe 約咗嗰好耐冇見嘅朋友見面,佢帶咗我去佢翻工嘅「飯堂」🫶🏻有間咁正嘅餐廳,荔枝角長沙灣翻工嘅人真幸福!💡星期一至六嘅lunch set都唔一樣,唔怪之得可以做飯堂!食厭左仲可以食light啲嘅包餐同焗薯!—————————————————————❣️ 紐西蘭西冷牛扒黑椒汁配意粉 $68超大塊牛扒!啲肉好淋好易咬,食落又冇鬆肉粉味,牛肉味都幾重,又唔會話好肥,唔錯!配菜可以揀飯、意粉或者薯條,朋友怕熱氣就揀左意粉,🐷試左啖煮得啱啱好,撈埋個汁食,好夾!不過見隔離枱食薯條都食得好滋味!下次要食!.❣️ 芝土燒牛肉牛角酥套餐 $60入面有勁多片薄切牛肉同半溶芝士,perfect match! 仲有蕃茄同生菜,冇額外加醬,唔會話好肥!仲配個薯仔雜果沙律,用咗好多新鮮生果,有蘋果、哈密瓜、木瓜,好味!.❣️木瓜牛奶 +$12❣️蘋果牛奶 +$12打得好smooth,應該冇額外加甜,甜度啱啱好,雖然冇問到用咩奶,不過飲落就好濃奶味!.💬份份午餐都大大份,lunch hour幾乎坐無虛席!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 8/
#chuchu食在荔枝角
📍 Castle Cafe

❣️ 紐西蘭西冷牛扒黑椒汁配意粉 $68

❣️ 芝土燒牛肉牛角酥套餐 $60

❣️木瓜牛奶 +$12
❣️蘋果牛奶 +$12

💬份份午餐都大大份,lunch hour幾乎坐無虛席!
不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: Castle Cafe (荔枝角)
荔枝角青山道483香港紗廠工業大廈6期地下D1號舖
🐷💬每一篇食評都好認真打架
2023-10-26
Type of Meal
Lunch
☕️.帶狗狗去荔枝角pet-friendly cafe就多,但今次真係得人類去食飯🍽️ 無諗到荔枝角工廠區嘅餐廳星期六都會開🈺 而星期日就閂門休息,但佢哋有星期一至六都有午餐餐牌,最重要係平民價錢、地道、可以醫飽肚👍🏻.🍜 常餐 $60粟米火腿蕃茄濃湯配通粉 + 美式雞扒 + 奶油脆豬離遠已經聞到蕃茄濃湯通粉既濃郁蕃茄味,加埋湯汁有其他蔬菜提升濃湯鮮味,口感亦都好豐富😍雞扒外層酥脆,內裏多汁🤤配搭酥脆香甜嘅豬仔包真係好好食😋.🥩 星期六午餐 $68紐西蘭西冷牛扒黑椒汁 配 薯條呢個平民價錢嚟講,份西冷夠嫩、亦多汁,餐廳所做嘅囡椒汁都配合得唔錯👍🏻,唔會特別辣或淡而無味🤏🏻 而薯條就夠晒脆,份量亦啱啱好.🥛 木瓜牛奶 $24+2微酸微甜.🫘 紅豆冰 $24淡奶好香滑,紅豆煮得啱啱好,味道適中.Max 5️⃣🐽味道 🐽🐽🐽🐽環境 🐽🐽🐽🐽服務 🐽🐽🐽🐽衛生 🐽🐽🐽🐽抵食 🐽🐽🐽🐽💰沒有加一服務費
☕️
🍜 常餐 $60
粟米火腿蕃茄濃湯配通粉 + 美式雞扒 + 奶油脆豬

🥩 星期六午餐 $68
紐西蘭西冷牛扒黑椒汁 配 薯條

🥛 木瓜牛奶 $24+2
微酸微甜
🫘 紅豆冰 $24
淡奶好香滑,紅豆煮得啱啱好,味道適中

Max 5️⃣🐽
抵食 🐽🐽🐽🐽

💰沒有加一服務費
2023-10-07
2023-10-08 75 views
收藏超過1年的店,一直沒有吃上。朝早時不時會經過,店內都坐滿客人,而且餐枱排得很擠,抗疫3年多,生活習慣改變了,未必要就不想同人擠。今日又經過Castle Cafe,早上11時,早餐高峰已過,不用擠,終於吃上,開心!點了B1早餐,包括以下的:#牛角包:牛角包是我的最愛,看到必點,今次吃吞拿魚沙律牛角包,牛角包很酥脆,我喜歡!饀料很足,塞滿了整個包,實在!沙律醬份量剛剛好,不會糊。#熱奶茶:紅茶底夠濃厚,不帶澀味,淡奶的比例合適,合我口味!
收藏超過1年的店,一直沒有吃上。

點了B1早餐,包括以下的:
吞拿魚沙律牛角包
2023-10-05
$27 (Breakfast)
吞拿魚沙律牛角包
2023-10-07 81 views
午餐在Castle cafe醫肚,未夠12:00食肆幾乎座無虛席。星期一至六的set lunch都唔同款式。🌟紐西蘭西冷牛扒黑椒汁配螺絲意粉($68)西冷牛扒大大件,分量十足,肉質juicy,咬落去鬆軟冇揸,有牛味,意粉軟硬適中,撈埋黑椒汁食,夠惹味。🌟秘製蔥油香煎豬扒蛋配螺絲粉($64)冇諗過有兩大塊豬扒,份量足夠兩個人食,豬扒肉質鬆化、香口,蔥油惹味,配埋一個太陽蛋加了瑞士汁,撈埋意粉食,又一番風味。🌟跟餐飲有菜湯和紅豆冰大杯紅豆冰,兼且多奶又香又滑,紅豆又軟淋,甜度適中。菜湯蕃茄薯仔洋蔥味道濃。勝價比高,食肆乾淨企理,服務態度誠懇有禮。🌟Castle cafe🌟荔枝角青山道483號香港紗廠工業大廈6期地下D1舖

🌟紐西蘭西冷牛扒黑椒汁配螺絲意粉($68)

🌟秘製蔥油香煎豬扒蛋配螺絲粉($64)

🌟跟餐飲有菜湯和紅豆冰

勝價比高,食肆乾淨企理,服務態度誠懇有禮。

🌟Castle cafe
🌟荔枝角青山道483號香港紗廠工業大廈6期地下D1舖

2023-10-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$69 (Lunch)
2023-09-05 86 views
app上明明显示可以取餐,结果去到餐厅等了20分钟都没有取到餐,而且服务态度很不好,要看着比我晚点餐的人已经出餐走人,我还在店里傻傻的等餐,真是太气人了,根本没有按照点餐顺序出餐!!!!!!!!差评!!!!!!取餐回来发现还配错餐,原来点的是螺丝粉,结果给的是杂果沙律,而且烤土豆也没有熟透,吃起来还是生的,差评!!!!!!!!!!已经在这家买过很多次餐了,每次店内点餐或者是app点餐都出餐特别特别特别慢,差评!!!!而且app也有问题,提供的whatsapp的号码根本不能用,也联系不到应该怎么退款和退餐,
TakeAway
2023-09-05 78 views
真好彩不是在這裏附近工作,我哋五人一行來到,其中一個餐還未到,已經追過一次還是要等待,最後其餘四人已食完,一號餐啲牛扒才到,我本來想體諒他們入錯單,或者因為繁忙時間尾段的求其,但再一次令我失望,我向店員投訴的蘋果汁沒有一點蘋果味道,她冷靜地答對因為是他們的蘋果不靚,所以沒有味道,其他午餐的味道也是一般,總之以後也不來😡😡😡
2023-09-05