2007-10-25 103 views
訂蛋糕都好麻煩,門市叫我打去寫字樓,寫字樓又叫我打去門市,一點都不helpful,寫字樓只係識講"咁我幫唔到你",現今仲有人咁做生意,冇o野嘛!
2007-09-16 35 views
尋日買左件楱子慕思蛋糕好正呀!好似kinder繽紛樂味,good呀!
尋日買左件楱子慕思蛋糕好正呀!
好似kinder繽紛樂味,good呀!
2007-09-07 32 views
上次經過city super,見到呢間cake box d cake幾得意,都諗住買幾件黎試下,但發覺面頭d 士多啤梨個樣灰灰黑黑禁,心諗已經知道唔太新鮮,但經過d姐姐拍哂口心話全部新鮮,就膽粗粗買左一件黎試,不過,好明顯d姐姐講緊大話,我有食開蛋糕的,呢d蛋糕已經開始變硬,仲有d怪味,好心唔新鮮又唔好扮新鮮啦,又唔係平,食壞客..大家記住睇清楚先好買,最主要係睇面頭d生果..
上次經過city super,

見到呢間cake box d cake幾得意,

都諗住買幾件黎試下,

但發覺面頭d 士多啤梨個樣灰灰黑黑禁,

心諗已經知道唔太新鮮,

但經過d姐姐拍哂口心話全部新鮮,

就膽粗粗買左一件黎試,

不過,好明顯d姐姐講緊大話,

我有食開蛋糕的,呢d蛋糕已經開始變硬,

仲有d怪味,好心唔新鮮又唔好扮新鮮啦,

又唔係平,食壞客..

大家記住睇清楚先好買,最主要係睇面頭d生果..
2007-09-02 11 views
聽講呢排cake box入左d新款cake見尋日得閒就過去沙田city'super睇睇啦嘩!!餅款多到丫..真係花多眼亂呀!結果我揀左1件新款蛋糕--- 榛子mousse蛋糕佢既色澤好樸素但係望落去都幾Q食落去..D MOUSSE好滑!食晒成個都唔會覺得漏$25真係物有所值因為D mousse既份量落得好足呢=]底層果d大cake全部都換晒新款!!大家得閒可以去睇睇丫我覺得個木糠蛋糕幾特別...好似幾健康咁,,而且唔係周圍有~
聽講呢排cake box入左d新款cake
見尋日得閒就過去沙田city'super睇睇啦

嘩!!餅款多到丫..真係花多眼亂呀!
結果我揀左1件新款蛋糕--- 榛子mousse蛋糕
佢既色澤好樸素但係望落去都幾Q
食落去..D MOUSSE好滑!
食晒成個都唔會覺得漏
$25真係物有所值
因為D mousse既份量落得好足呢=]

底層果d大cake全部都換晒新款!!
大家得閒可以去睇睇丫
我覺得個木糠蛋糕幾特別...
好似幾健康咁,,而且唔係周圍有~
2007-08-01 20 views
睇到呢到咁多食評..所以就同朋友黎呢度買件CAKE食下..呢度既服務唔錯..不停俾好多意見我地..最後買左件拿破崙食..因為只有新鮮既拿破崙先會脆卜卜好好味..!!番家後..食件拿破崙..不但好脆..而且用料好足..正正方方樣子好靚...入面有好多既雜果..又有士多啤梨咁..認真不俗=]
2007-07-27 33 views
同老公食完晚餐意猶未盡, 見呢度咁多人讚, 老公又鐘意食甜品, 所以一試, 去到花多眼亂, 款款都好似好好味, 都決定唔到食邊款, 個女仔好helpful, 介紹我地食apple crumble cheese cake ($25), 話好好賣, 我地見賣淨一件, 所以就試下啦.個cheese cake又唔算好濃cheese味, 試試食覺得唔夠濃, 但食落如果太濃既話又會好滯, 夾埋apple crumber味道不太甜, 剛剛好, 我同老公食完仲想食多件.食完再走去counter望望, 個女仔好nice咁問我地好唔好味, 而且仲介紹幾款不同味道既cake比我地, 雖然最後因為太飽食唔落, 但覺得佢既態度非常好, 又主動, 所以十分滿意, 下次行過呢頭都會再幫襯

2007-07-20 8 views
尋日係CAKE BOX買左年NEW YORK CHEESE CAKE食,外表簡簡單單,CHEESE味十足,份量岩岩好,唔會覺得好漏,係食下午茶既GOOD CHOICE/////
2007-07-19 7 views
今日同我個FD係CITY SUPER閒逛,見倒1間叫cake box既餅店,有好多款cake,好吸引,我買左件OPERA,而我個朋友仔就買左TIRAMISU TART。OPERA有1層層既蛋糕,MOUSSE,榛子醬,食落有朱古力味裡帶有咖啡味,加埋D榛子醬,口感1流。TIRAMISU TART既外表好特別,好可愛,個TART上面有3粒波波,係TIRAMISU黎既,仲有D吉士忌廉添,但係又唔會太甜,係甜品中1款唔錯既選擇。

2007-07-10 12 views
今日經過cakebox,見到兩個圓形芝士(一個係藍莓,一個紅桑子)都幾吸引下..價錢尚算適中.但係如果買兩件,一個人又驚食唔曬喔..記返起岩岩前幾日自己整咗個藍莓chesse cake,所以想試下新口味啦~所以揀咗個紅桑子喇~~終於開始試食喇:先食咗上面夠用白朱古力~入口即溶..嗯嗯.真的不錯!!上面有夠cream.可能因為有D紅桑子既關係.酸酸甜甜咁.幾正..芝士就好滑啦..下面係好軟既蛋糕,而唔係好硬既餅底.同d芝士好match..唔會好甜.可能因為平時食開D有餅底既CHESSE CAKE啦~所以覺得蛋糕代替之後,另有一番風味..加上D紅桑子酸酸地~一D都唔會膩..嗯~有機會試埋個藍莓芝士~~順便同自己整D比較下~知已知彼嘛~*_*
終於開始試食喇:
先食咗上面夠用白朱古力~入口即溶..嗯嗯.真的不錯!!
加上D紅桑子酸酸地~一D都唔會膩..
2007-07-10 1 views
之前經過cakebox,見到番左好多款蛋糕最後決定買左個焗蘋果芝士蛋糕好少見到有e隻款雖然賣相冇其他咁吸引但食落好香肉桂味餅面重有d脆餅&入面真係有蘋果肉1個人食1件岩岩好下次1定約埋d friend過黎買cake 咁就可以試多幾款同埋係附近又有位坐,係食tea既好地方
之前經過cakebox,見到番左好多款蛋糕
最後決定買左個焗蘋果芝士蛋糕
好少見到有e隻款
雖然賣相冇其他咁吸引
但食落好香肉桂味
餅面重有d脆餅&入面真係有蘋果肉
1個人食1件岩岩好
下次1定約埋d friend過黎買cake
咁就可以試多幾款
同埋係附近又有位坐,係食tea既好地方

2007-05-10 18 views
昨晚再買d回家試:1)士多啤梨mini puff-繼上次的cappuccino mini puff,今次試士多啤梨味,可能帶到回家都1個鐘後,個皮"霖",弟婦覺得雪味比較重2)莉荔枝mousse-莉味幾出,荔枝比較輕淡,都算滑,可以3)栗子撻-甜d4)朱古力心太軟-不太甜,不錯
昨晚再買d回家試:
1)士多啤梨mini puff

2)莉荔枝mousse
-莉味幾出,荔枝比較輕淡,都算滑,可以

3)栗子撻
-甜d

4)朱古力心太軟
-不太甜,不錯
2007-04-26 7 views
今日意來吓d cake,咗:1)士多梨雪莓娘- 外表好soft,個皮煙靭,內有好多cream,另有1粒strawberry和糕底,d cream好似用咗全脂隻咁,好,否則都唔錯2)咖啡mini puff- 1盒有5粒左右,個鬆化,內d cappuccino cream都有咖啡味,1口1個,good
今日意來吓d cake,咗:

1)士多梨雪莓娘

2)咖啡mini puff
2007-03-11 16 views
上次我自己去上街我想起去cake box見到有雪莓娘草莓,芒果,青檸大福,我要買草莓大福$13:吃得很好好味~~草莓糯米皮很正,草莓粒很凍正,忌廉蛋糕很ok,很高興~~feel很幸福飛來~~下次我再買草莓大福和草莓撻我懷念之前讀中學有吃過,可惜現在沒~難搵有雪莓娘
上次我自己去上街
我想起去cake box見到有雪莓娘草莓,芒果,青檸大福,
我要買
下次我再買草莓大福和草莓撻
我懷念之前讀中學有吃過,可惜現在沒~難搵有雪莓娘
2007-01-06 15 views
city super入面開左間新既蛋糕店,諗住係禁依望下,,點知見到d細細粒既巴夫仔,就忍唔住買左黎試,有勁多隻口味,,揀左云尼拿同咖啡味,,隻咖啡味真係比想像中好食,濃得黎唔苦,細細粒幾得意!各位食家經過不防一試
city super入面開左間新既蛋糕店,

諗住係禁依望下,,

點知見到d細細粒既巴夫仔,
就忍唔住買左黎試,
有勁多隻口味,,
揀左云尼拿同咖啡味,,
隻咖啡味真係比想像中好食,
濃得黎唔苦,
細細粒幾得意!各位食家經過不防一試