2021-08-24 144 views
慶祝哥哥生日, 黎左屋企附近既餐廳, 非常多人, 係門口排左差唔多30分鐘先入到, 排隊時已經同店員講左會叫豬手, 一定要講!!因為佢製作需時40分鐘, 唔講定就有排等德國黑啤慢煮咸豬手, 原隻上, 煮得好淋好入味, 另外叫左墨魚汁海鮮意粉同北海道凡立貝明太子意粉, 兩款都非常有水準, 啤酒配豬手真係無得輸!!
慶祝哥哥生日, 黎左屋企附近既餐廳,
非常多人, 係門口排左差唔多30分鐘先入到,
排隊時已經同店員講左會叫豬手, 一定要講!!
因為佢製作需時40分鐘, 唔講定就有排等
德國黑啤慢煮咸豬手, 原隻上, 煮得好淋好入味,
另外叫左墨魚汁海鮮意粉同北海道凡立貝明太子意粉,
兩款都非常有水準, 啤酒配豬手真係無得輸!!
2021-08-23 135 views
紅橋咁多好野食,但呢間餐廳都算好顯眼,大大個店面一定唔會miss!😆次次黎都係中午,唔知夜晚好唔好feel呢?😍😋藍青口芫荽意粉 $90各位西友見到呢道菜應該就好興奮啦!而家啲餐咁多西既餐廳唔多,呢間都算幾高質!超多芫荽醬,仲要中間有一大堆芫荽!唔怕唔夠食啦!😆藍青口圍住個意粉,份量都唔少呀!😛😋Cappuccino 黎到coffee shop冇理由唔試下咖啡既!呢度既咖啡都幾香,同埋拉花都唔錯嫁!而且有咖啡豆可以買走,有興趣都可以黎睇下😍

😋藍青口芫荽意粉 $90

😋Cappuccino
Lunch
2021-08-18 236 views
山長水遠去到屯門食呢間cafeMenu選擇唔多,本身冇抱好大期望點知野食黎到出奇地好食要搵一間餐廳同咖啡都有水準一啲都唔容易,但呢間餐廳可以話兩樣都超水準,值得一試!餐廳位置都算方便,距離輕鐵站5分鐘左右路程☕ 焦糖鮮奶咖啡 Caramel Latte ($37)咖啡一放上枱既時候已經眼前一亮,海馬拉花好特別,而且好有心思!聞落去亦都有好濃郁既焦糖香味飲落去同想像中都一樣,焦糖同咖啡配合得非常好,唔會太甜!🍝 北海道帆立貝明太子意粉 Hokkaido Scallop Ming Taizi Spaghetti ($100)賣相相當唔錯,帆立貝煎得恰到好處,外皮焦香,內裏非常juicy明太子意粉一向係我既最愛,意粉撈混左啲醬之後食到明太子粒粒分明,非常爽脆十分推介!🍝 黑松露雜菌意粉 Spaghetti with mixed Wild Mushrooms in Black Truffle Cream Sauce ($70)雜菌意粉可以話係餐廳非常普遍,黑松露配埋雜菌一定冇得輸而且餐廳一啲都唔吝嗇,黑松露味非常香濃
山長水遠去到屯門食呢間cafe
Menu選擇唔多,本身冇抱好大期望
點知野食黎到出奇地好食
餐廳位置都算方便,距離輕鐵站5分鐘左右路程

☕ 焦糖鮮奶咖啡 Caramel Latte ($37)

聞落去亦都有好濃郁既焦糖香味
飲落去同想像中都一樣,焦糖同咖啡配合得非常好,唔會太甜!
焦糖鮮奶咖啡 Caramel Latte

十分推介!

雜菌意粉可以話係餐廳非常普遍,黑松露配埋雜菌一定冇得輸
而且餐廳一啲都唔吝嗇,黑松露味非常香濃
2021-06-23
  • 北海道帆立貝明太子意粉
2021-08-15 307 views
🍤 大蝦寬條麵 $80整體好creamy🥳朋友大讚個蝦煎得好香 爽口彈牙仲有蒜蓉味😋🍝 墨魚汁海鮮意粉 $90海鮮材料有蝦·青口·魷魚·魚柳😋🧡蝦依舊好食 魚柳咬落個肉質都幾實淨 其餘都唔錯 無乜腥味雪藏味😬忌廉汁味比較重 墨魚汁反而唔多覺有 而意粉份量對女仔黎講可能會偏多 未必食得晒~♨️ 京都宇治小山圓鮮奶抹茶 $37一樣高水準 夠濃味 甜而不膩 食完意粉再飲埋呢杯抹茶做結尾好好好好滿足💖
🍤 大蝦寬條麵 $80

♨️ 京都宇治小山圓鮮奶抹茶 $37
一樣高水準 夠濃味 甜而不膩
食完意粉再飲埋呢杯抹茶做結尾好好好好滿足💖
2021-08-15 177 views
之前同friend食過一次感覺唔錯,今日就同屋企人食多次睇下是否保持水準。星期日六點半左右要等一兩枱,好快有位。**招牌咸豬手要時間整,最好入座就即刻叫定。**之後再叫墨汁意粉+黑松露意粉,汁好夠濃, 落足餸,粉又多,好足料。👍🏾豬手到,好大件! 多過果間德國連鎖餐廳3成左右,燒得好香同脆,又無豬臭味。唯一缺點係量多,人少會唔夠肚食其他野。😂last茄汁闊條面就ok正正常常,唔係好闊果種面。中午佢係cafe黎,所以飲品都好豐富,可以話無咩死角,最大缺點係食物種類少啲,不過四個人都最少夠你食兩次😂要自助叫餐,攞餐具,免加一。介意就唔好入去。

星期日六點半左右要等一兩枱,好快有位。
**招牌咸豬手要時間整,最好入座就即刻叫定。**
👍🏾

last茄汁闊條面就ok正正常常,唔係好闊果種面。
要自助叫餐,攞餐具,免加一。介意就唔好入去。
2021-08-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 德國黑麥啤慢煮咸豬手
2021-08-15 135 views
因為都係日本返香港無耐!好耐無去屯門食飯了~因為同中學同學聚下舊就搵左間屯門既Cafe試下~又方便傾計d果日1830左右就入左餐廳,因為未到食飯時間所以即刻都有得入座,餐廳好大好寬敞!d位隔得開感覺闊d舒適d~但果陣餐廳入面都已經有一半位置坐滿人!就知道無去錯地方☺️果日揀左個大蝦意粉同埋榛子咖啡蝦好入味不錯!又大粒意粉d汁好creamy!啖啖都好juicy✨榛子咖啡都正常發揮!加埋真係一流!如果下次去開附近都會再去❤️
因為都係日本返香港無耐!好耐無去屯門食飯了~
因為同中學同學聚下舊
就搵左間屯門既Cafe試下~又方便傾計d

但果陣餐廳入面都已經有一半位置坐滿人!就知道無去錯地方☺️

果日揀左個大蝦意粉同埋榛子咖啡
蝦好入味不錯!又大粒

意粉d汁好creamy!啖啖都好juicy✨
榛子咖啡都正常發揮!
加埋真係一流!

如果下次去開附近都會再去❤️
2021-06-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
  • 大蝦寬條麵
2021-08-07 419 views
自從屯市開左壽司郎同Donki,真係迫爆,所以我行返去紅橋覓食,除左有好味拉麵店,仲有呢間Cafe,而且長期有人龍,今日預早少少黎,所以仲有位。主要都係意粉同小食,仲有德國豬手。飲品有齊各款咖啡或茶類,選擇都很多。先安排入座,自行去櫃檯點餐及付款,之後由店員送上食物。免加一抵讚。水牛城雞翼 $50炸得香口唔油膩,個醬先係靈魂所在,酸度同辣度都好突出,開胃又惹味,食唔停口。蟹肉牛油果他他沙律 $100賣相好靚,亦因為好睇又顏色豐富,所以點來食,順便打卡影相。味道都很好,拌勻來食,入口有軟綿潤滑牛油果,仲有大量蟹肉且唔腥,加埋蛋沙律真係好滋味,仲有蕃茄仔增加濕潤感,而面層大量蟹籽,增加脆口感又提鮮,好好食。北海道帆立貝明太子意粉 $100帆立貝微微煎熟,口感細嫩微彈,珍寶尺寸啖啖肉。意粉也煮得剛熟,保持咬口,加上微辣明太子醬汁,creamy又濃郁,咸中帶辣好正。京都宇治小山圓鮮奶抹茶 $37拉花好吸晴,令人心情開朗,抹茶味濃郁,茶濃微甘,加鮮奶中和濃茶味,甜度亦剛好。Dirty Coffee $40入口有暖熱濃縮咖啡同冰凍牛奶,凍熱之間,甘甜交雜,口感味道都獨特。咖啡酸度更高,味道濃郁,

水牛城雞翼 $50

蟹肉牛油果他他沙律 $100

北海道帆立貝明太子意粉 $100

京都宇治小山圓鮮奶抹茶 $37

Dirty Coffee $40
入口有暖熱濃縮咖啡同冰凍牛奶,凍熱之間,甘甜交雜,口感味道都獨特。咖啡酸度更高,味道濃郁,有回甘。不過咖啡我唔太識,總捨黎講,好飲,都做到dirty特色,但賣相做到混染會更吸引。

2021-07-31
Dinner
2021-08-03 228 views
又到OT日 放工19:00 去到好彩唔洗等位 每度菜都上得好快 即叫即做 放上台到仲出緊煙叫左個大蝦意粉 有四隻蝦 面頭撒上香料再香煎 食落超野味 肉質爽口彈牙意粉份量多 軟硬度適中 好creamy 條條都佈滿醬汁 唔會乾爭爭 會不斷想食落去😍帆立貝意粉 有三粒大帆立貝 唔會煮到過老 調味啱啱好 明太子比得好足 成個意粉粉紅色 每一啖都好重明太子味呢度仲有好多野飲 不過夜晚就唔飲咖啡啦 飲杯果汁fresh下西柚汁凍冰冰 酸酸甜甜解膩一流 下次再試叫多d朋友試下呢度最出名嘅豬手先😆😆

西柚汁凍冰冰 酸酸甜甜解膩一流
下次再試叫多d朋友試下呢度最出名嘅豬手先😆😆
大蝦忌廉意粉
北海道帆立貝明太子意粉  +  西柚汁
大蝦忌廉意粉
北海道帆立貝明太子意粉  +  西柚汁
2021-08-03 314 views
屯門牛又出動,去番自己地方食下cafe,唔洗山上水遠啦🤣去左虹橋嗰邊既BYOB Coffee Roaster,cafe開門就去食,所以一定有位,聽聞本身呢間都係要成日等位🤣依加BYOB Coffee Roaster 係屯門盈豐個頭都開左分店。-大蝦闊條麵 $78 (8/10)果然好有誠意,d蝦真係好大隻,肉質好爽口,仲好入味,蝦煎到金黃色,再配上忌廉汁嘅闊條麵掛到汁,闊條麵唔會太韌,岩岩好,整體成個意粉都做得好好。-墨魚汁海鮮意粉 $88 (7.5/10)繼續都有爽口蝦,不過就大蝦闊條麵啲蝦好食啲🤣 蝦Size就細啲,仲有青口,魚同魷魚,全部海鮮都唔錯,唔會食到雪藏味,意粉質感都岩岩好,不過我覺得個墨魚汁就唔夠重味啦,如果重啲就更加好,食到墨魚鮮味就正啦😍-水牛城雞翼 $48 (7/10)雞翼size都幾大姐,外脆內軟,個汁好惹味,所以整體成隻雞翼都好入味,唔錯唔錯👍🏻-整體來講成個用餐感覺都好快,可能因為好快就上到菜,cafe空間都好大,其實都好早就會坐爆人,建議大家黎都早d霸位,野食整體唔錯,但今次冇特別試咖啡,見好多人都大讚,有機會經過就買杯外賣啦🤣順帶一提餐具同水係自助式。
大蝦闊條麵 $78 (8/10)
大蝦闊條麵

墨魚汁海鮮意粉 $88 (7.5/10)
墨魚汁海鮮意粉

水牛城雞翼 $48 (7/10)
水牛城雞翼

2021-08-03 108 views
聽講紅橋有間有質素既cafe 食豬手同意粉都好出名今日就同朋友專登過黎食。呢邊不嬲多小店 但無諗到呢間都幾大 幾有風格 但坐位就有少少細 但總括黎講都係舒適。聽聞個豬手份量好大 所以我地兩日叫左一味就唔敢試其他野住。。等左廿分鐘到香噴噴熱辣辣既豬手終於都出現 😍份量的確好大 3-4人share都得但個皮無我想像中脆 但就燒得幾香朋友話佢d意粉都唔錯 下次有機會再試
聽講紅橋有間有質素既cafe 食豬手同意粉都好出名
今日就同朋友專登過黎食。
等左廿分鐘到香噴噴熱辣辣既豬手終於都出現 😍
份量的確好大 3-4人share都得
但個皮無我想像中脆 但就燒得幾香
朋友話佢d意粉都唔錯 下次有機會再試
想喺屯門搵好食意粉,見到呢一間舖頭好多人好評❤️即刻過去試吓午餐時段都幾多人排隊,我哋行咗幾個圈大概再返去就可以直接入坐🥳叫咗個牛油果三文魚他他沙律,德國鹹豬手,墨魚汁帶子意粉,嚟到嘅時候個份量同埋賣相都OK喎,以為佢唔夠大碟點知好夠飽🥳🥳而且個鹹豬手煮得啱啱好,開頭都擔心佢會唔會好乾,點知好好食,仲好大舊❤️真係大件夾抵食😎墨魚汁帶子意粉都好好味,我個人好鍾意牛油果三文魚他他沙律食完又想再食嘅感覺好清新而且好開胃😌加上佢杯咖啡都好有水準,所以已經覺得下次會再返嚟食啦😌😌希望你哋一直keep住個水準啦💪🏻😎
午餐時段都幾多人排隊,我哋行咗幾個圈大概
再返去就可以直接入坐🥳
2021-05-10
  • 墨汁海鮮意粉
  • 德國黑麥啤慢煮咸豬手
2021-07-25 228 views
今日放假,忙咗一段時間係時候要休息輕鬆一下屯門呢邊呢間係我滿意嘅咖啡店之一點咗一杯凍榛子鮮奶咖啡價錢$40,咖啡味香濃得唻有淡淡嘅榛子味,入口順滑而且個樣好靚呀見到明顯嘅咖啡同鮮奶層次另外我仲叫咗個雞胸凱撒沙律好多芝士碎片喺面同麵包粒仲有青瓜同車厘茄碟邊點綴。賣相唔錯雞胸亦夠多不過個人喜好食沙律多沙律醬。所以對於我唻講稍嫌唔夠。食落去沙律菜夠爽脆,証明食材都幾新鮮。再講下間舖,坐落都幾舒服。感覺悠閒清靜。係我想輕鬆一下嘅時候會選擇嘅店舖之一
今日放假,忙咗一段時間係時候要休息輕鬆一下
屯門呢邊呢間係我滿意嘅咖啡店之一
見到明顯嘅咖啡同鮮奶層次
另外我仲叫咗個雞胸凱撒沙律
雞胸凱撒沙律
好多芝士碎片喺面同麵包粒
仲有青瓜同車厘茄碟邊點綴。賣相唔錯
雞胸亦夠多
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Tea
榛子鮮奶咖啡
雞胸凱撒沙律
2021-07-23 1659 views
23.07.2021 今晚出發去睇話劇前,到BYOB Coffee Roaster食個早晚餐,好耐之前已經食過呢度,最愛佢地嘅沙律,好多生果同菜,啱晒我!😋店舖裝飾簡約風格,好喜歡門外的一個玻璃窗櫥,好漂亮呀。其實未疫情前,座椅之間已經很寛闊,本身樓底好高,所以坐起上來很舒適。餐牌選擇主要分意粉、沙律同各類咖啡/茶,小食主要星期六/日才供應。為咗要咖啡拉花,所以平時唔飲咖啡嘅我,都要咗杯鮮奶咖啡淺嚐。牛油果華道夫沙律:首先食自己最愛嘅沙律,果然仍然保持一貫水準,賣相十分吸引,牛油果好新鮮,配上沙律菜、蘋果之類,呢個值滿分。番茄忌廉蟹肉寬條麵:蟹子份量好多,食起上嚟咀裡卜卜聲;蟹肉混合在麵裡,味道口感不錯,值得推介。鮮奶咖啡:拉花好靚,不太苦。咁啱老闆坐喺我隔離枱食午餐(但我食晚餐🤣),於是可以閒聊咗一陣。佢好nice,好好傾,同我講呢期用澳洲牛油果,有時會用墨西哥,話雖然呢兩度貴啲,但質素會高啲。又介紹我去幫襯佢地喺建生(exactly應該珀御)嘅新舖,有新口味可以試試;仲主動問有無乜野值得改善嘅地方。正如佢話,喺Open Rice有人批評個職員態度唔好;但我所見就正好相反,由落單哥哥
23.07.2021

牛油果華道夫沙律:
牛油果華道夫沙律

番茄忌廉蟹肉寬條麵:
番茄忌廉蟹肉寬條麵

鮮奶咖啡:
拉花好靚,不太苦。
鮮奶咖啡

正如佢話,喺Open Rice有人批評個職員態度唔好;但我所見就正好相反,由落單哥哥、替我拍照嘅靚女同老闆全部都好親切,服務週到。

環境、食物質素同服務都滿意,下次會再來!

BYOB Coffee Roaster

網址: https://s.openrice.com/QrbS0aK4800~uMDTuAw
地址: 屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖
電話: 23001163
2021-07-23
$100 (Dinner)
牛油果華道夫沙律
番茄忌廉蟹肉寬條麵
鮮奶咖啡
  • 蕃茄忌廉蟹肉寬條麵
2021-07-18 270 views
由屯門站行去Cafe 的話大概10-15分鐘,地方未算係好就腳。天氣又熱又曬,職員會提供扇比客人,都係一個比較貼心既服務!😘店家只收cash,payme 同八達通。上菜速度都幾快,大概15分鐘左右。餐具、水以及調味料都係自助既,有需要嘅就需要自己出去拎👍🏻可以減少浪費👍🏻👍🏻對於豬手,我就比較卻步,因為份量都比較大但係好難切,可以講話係無從入手,最後都係是但切😹😹但係佢有包括薯條作為配菜,但係薯條就好硬,用叉都好難拮得入🤔😅薯條就可以有改善嘅空間🤔
2021-07-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$140 (Tea)
  • 北海道帆立貝明太子意粉
2021-07-17 148 views
呢間cafe地方出其地大 好有#呢間cafe地方出其地大 好有#工業風 亦好受歡迎👏🏻主打意粉同咖啡🍝☕️因為唔餓 所以淨係飲咗咖啡 咖啡拉花出色 味道nutty 🥜本來想點佢招牌冰咖啡 店員細心提醒係一個#expresso shot 嘅份量 所以最後揀返 #Dirty 同 Caramel Latte 😙💰熱焦糖鮮奶咖啡 $35污糟咖啡 $38👉🏻BYOB Coffee Roaster 屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖.
主打意粉同咖啡🍝☕️
因為唔餓 所以淨係飲咗咖啡