2025-08-05
約咗屯門frd子嘆個brunch,好似係下午一點左右時間,排隊人數都多,前後都排左半個鐘先入座!叫咗兩個主食、兩杯飲品,埋單$339。先黎 Egg Benedict 班尼迪克蛋早餐,賣相好靚,完全滿足打卡嘅心!兩塊鬆軟具厚度嘅班戟,再鋪上扭成花形嘅牛油果同煙三文魚,加埋溫泉蛋伴碟,呢個組合都唔錯。伴碟仲有燕麥脆脆,整體口感好豐富,鬆軟兼有咬口!煙三文魚或牛油果味道好fresh,幾夾班戟味道!然後再上香辣蕃咸牛肉意粉 掛汁一流,意粉好濕潤!再加埋芝士片、蕃茄同咸牛肉,成件事幾夾同埋辣味慢慢滲出黎,好開胃!我叫咗杯 Long Black,而朋友就叫咗 Handmade Caramel自家製焦糖鮮奶咖啡,淨睇樣已經岩打卡!焦糖會慢慢溶入咖啡中,口味幾特別,入口感覺苦中帶甜,整體香氣濃郁,值得一試!